Európske ozbrojené sily a zbory – návrat Wehrmachtu pod názvom EuroWehrmacht?

Kategorické NIE európskym ozbrojeným silám a zborom. Autora nasledujúceho textu poznám, je mi teda jasné, že v ňom nie sú hlúposti, ale ide o vážne tézy. Keďže ide o otvorený list, celý jeho text predkladám verejnosti.

Vážení spoluobčania, ktorých si dovoľujem označovať hrdým prívlastkom „slovenskí patrioti a suverenisti“,

tento list píšem pre signatárov „Nitrianskej deklarácie“. Ako nadčasovému dokumentu, publikovanému 25. novembra 2017 pri príležitosti 25. výročia prijatia Ústavného zákona o zániku ČaSFR v bývalom Federálnom zhromaždení. Hrdo sa k tomu činu hlásim, pretože som svojim hlasom napomohol zabezpečiť najvyššiu métu každého štátotvorného národa – národnú slobodu vo svojej vlastnej štátnosti. Budem rád, ak sa Nitrianska deklarácia rôznymi spôsobmi dostane komukoľvek z mojich slovenských rodákov, ktorým záleží na budúcnosti nášho národa. Tak ako sa to chápe všade na svete, za svoj národ považujem nielen spoluobčanov etnicky z rovnakého slovenského národa, ako ja, ale politickým Slovákom je pre mňa každý občan Slovenska, ktorý považuje Slovensko za svoju vlasť. Ak to niekoho uráža, má slobodnú šancu teraz tento príhovor prestať čítať.

Mojim cieľom je priblížiť vám procesy, cez ktoré prešiel za obdobie asi 15 mesiacov malý kolektív iniciátorov Nitrianskej deklarácie. A predstaviť vám argumenty, pre ktoré som prijal ponuku konkrétneho politického zoskupenia na kandidatúru za poslanca do tzv. Europarlamentu napriek tomu, že je to pre mňa z osobného hľadiska veľmi nevýhodné. Chcem na úvod zdôrazniť, že ponuka kandidatúry bola predložená mne osobne, ale pri rokovaniach som deklaroval, že mojou programovou víziou je a bude dnes už náš spoločný dokument, ktorý som spoluinicioval. V novembri 2018 som inicioval tiež petíciu proti tzv. Lisabonskej zmluve, pretože práve tento dokument robí z EÚ antidemokratickú diktatúru. Petíciu je stále možné podporiť, neplánujem ju zastaviť.

K procesu hľadania metód na presadzovanie téz Nitrianskej deklarácie

Našim prvým krokom bolo hľadanie účinných spôsobov na presadenie a popularizáciu téz obsiahnutých v Nitrianskej deklarácii. Bolo nám jasné, že politika sa dá robiť len cez politické strany. Navyše, len cez také, ktoré sa dostanú do parlamentu. Bolo nám tiež jasné, že voči Nitrianskej deklarácii sa uplatní embargo tzv. mienkotvorných médií, ba dokonca cenzúra. Osobne veľmi zásadným spôsobom odmietam metódy tzv. priamej demokracie, najmä inštitút referenda. V čase mediálnej diktatúry a monopolu malej skupiny mediálnych manipulátorov, je dôvodom najmä ich zneužiteľnosť na presadenie cieľov, ktoré sú strategicky likvidačné nielen pre náš národ, ale pre všetky malé národy. Odradzujúcim príkladom nech nám je referendum o vstupe do EÚ. Za vstup hlasovala menšina oprávnených voličov. Referendum nedávalo ani najmenšiu legitimitu na neskoršie zbavovanie sa pilierov suverenity a štátnosti (odovzdávanie kompetencií, vzdanie sa meny a podobne). Na to by musela byť potrebná z môjho pohľadu výlučne a len dvojtretinová väčšina všetkých voličov štátotvorného národa. Som presvedčený, že toto by malo byť zakotvené v Ústave. Keď predmetom referenda nemôžu byť dane, tak o to skôr ním nemôže byť rušenie štátnosti a pilierov zvrchovanosti. Prijatím tzv. Lisabonskej zmluvy sa teda stal podvod na štátotvornom národe a je nelegitímna.

Prečo príklon k Národnej koalícii?

Posudzovali sme aj alternatívu založenia politickej strany. Nebol som tomu naklonený. Bol som účastníkom procesu zakladania strany DaV (Demokrati a vlastenci), v ktorej prípravnej skupine som bol programovým manažérom (o členstve neviem, pretože prihlášku som nikdy nedostal na podpis). Obrovské úsilie s minimálnym účinkom. Dnes ovláda stranu, za vyzbierané hlasy vlastencov, možno skupina presadzujúca extrémistický agresívny liberalizmus, pretože nevieme, komu bola strana štatutármi predaná. Riešenie som videl skôr v podpore a príklone k strane, ktorá dôsledne programovo presadzuje tri piliere – národný, kresťanský a sociálny. Otázka znie, prečo mi na tom tak záleží? Určite nielen preto, lebo práve s týmito piliermi som prišiel ako iniciátor zoskupenia s názvom Združenie národnej obrody Slovákov (ZNOS) už v novembri 1989. Programové tézy neskôr prevzala vznikajúca SNS, ako aj mnohé iné strany. A vidíme, ako ich dnešné vedenie tej strany deformuje. Určite skôr preto, že sú pri správnej interpretácii trvalo aktuálne. Ich obnovu a realizáciu som identifikoval práve v Národnej koalícii.

Ak si prečítate program Národnej koalície a špecificky program do tzv. eurovolieb, vidíte výrazný prienik s filozofiou vyjadrenou v Nitrianskej deklarácii. Nie je to náhoda. Niektoré odseky, týkajúce sa oblastí mojej expertízy, mi vedenie NK umožnilo priamo naformulovať. V iných oblastiach zohľadnili moje pripomienky k veciam, ktoré eliminujú rôznu interpretáciu. Náš koordinátor bol o všetkých aktivitách informovaný a veci prenášal vhodným spôsobom ďalej. Dohodli sme sa, že list pre vás, signatárov a podporovateľov, vytvorím vo vhodnom čase osobne. Mnohé tézy z našich spoločných stretnutí s vedením NK boli akceptované, formálne úpravy som poskytoval osobne ako programový expert iniciátorov Nitrianskej deklarácie. Oslovení sme boli aj inými stranami.

Nebudem menovať všetky politické kontakty strán, ktoré sa na nás obrátili. V roku 1992 som bol preferenčnými hlasmi zvolený za poslanca FZ na kandidátke SNS. Mám teda skúsenosť so zrušením nezmyselných orgánov, aj keď ma zdanlivo živia. Začiatkom roka 1990 som bol iniciátorom a zakladateľom Asociácie slovenských vojakov, neskôr dokonca jej predseda, ale už 18 rokov nie som ich členom. Niekoľko rokov som bol poradcom predsedu KDH, predtým so mnou isté veci konzultoval iný predseda KDH. Za toto hnutie som bol ako nečlen navrhnutý na funkciu Štátneho tajomníka Ministerstva obrany. Uvádzam to len preto, aby ste boli informovaní. Nemám výčitky a nemám sa za čo hanbiť. V kruhoch politikov, zdôrazňujúcich kresťanský pilier, mám kontakty. Sú im blízke aj národné, aj sociálne témy. Akurát majú trochu rozdielne priority, metódy a dôrazy. Stretol som sa aj s kresťansky orientovanými politikmi iných politických strán. Som v sporadickom kontakte aj s liberálnymi politikmi napriek tomu, že liberálne tézy sú pre mňa doslova v príkrom rozpore s demokratickými princípmi. Pretože ich agendou je presadzovanie záujmov mikro-menšín a nano-menšín, namiesto rešpektovania záujmov nás – drvivej normálnej väčšiny.

Reprezentujem drvivo-väčšinovú normálnosť

Nehrám na všetky strany a nelavírujem. Ak ten dojem vzniká, je mylný. Mám v sebe hlboko zakorenený jeden kresťanský princíp – už dávno som si uvedomil, že neviem nenávidieť a odmietam nenávisť. Či už k triednemu nepriateľovi, alebo iným štátom, alebo voči blížnym. Ani k tým, ktorí mi ublížili. Ako skutočný a absolútny slovenský vlastenec si uvedomujem, že Slovensko hrá všetkými farbami a v ideálnom prípade ho máme budovať spoločne so všetkými a pre všetkých. Akurát s limitmi v nadprávach pre okrajové skupiny, pretože mnohé formy a princípy sú doslova urážkou nás, normálnej drvivej väčšiny. S limitmi pre tých, ktorí nechcú prispievať a chcú len brať a zneužívať. Tiež s limitmi pre agresívne a manipulačné metódy presadzovania menšinovej agendy. Príklad? Rešpektujem fakt, že existujú aj homosexuálne orientovaní jednotlivci. Viem si predstaviť ako sa cíti každý, kto zistí, že jeho dieťa získalo takú orientáciu a určite také dieťa alebo vnúča rodič neprestane ľúbiť (nebojte sa, môj syn je normálny). Ale forma realizácie sexu nemôže byť predmetom privilégií povedzme vo forme inštitútu manželstva. Tak ako väčšinu z vás, aj mňa urážajú pochody neslušných s holými zadkami. Hlboko tiež pohŕdam všetkými extrémistickými, agresívnymi, netolerantnými metódami liberálnych aktivistov. Neuznávam toleranciu k netolerantným. Ako stratég viem, že ustupovanie agresii povzbudzuje agresora. Ale za to ich nemusím nenávidieť. Emócie do politiky nepatria. Práve v tom nano-menšinových aktivistov a agresívnych liberálov vysoko prevyšujeme my, normálna drvivá väčšina, ktorú reprezentujem a chcem reprezentovať.

K voľbám do tzv. Európskeho parlamentu

Dovoľte mi pár slov k voľbám do tzv. Európskeho parlamentu. Možno vás prekvapí, že ani slovkom vás nebudem žiadať o moju podporu. Vonkoncom mi nejde o moje zvolenie. Som kapitánom Boeingu a linkovým inšpektorom v najväčšej leteckej spoločnosti v celej Európe. Svoju robotu mám veľmi rád, mám úžasné povolanie. Je nepochybné, že právomoci tzv. Europarlamentu v oblasti civilného letectva sú obrovské. Národné štáty sú doslova len prekladateľmi nadnárodných predpisov. V istom zmysle to má aj svoje výhody, ale nie vtedy, ak sú pravidlami chránené len záujmy veľkých hráčov. Takisto mám nesporne čo povedať v celej bezpečnostnej oblasti. Kandidatúru som prijal s podmienkou, že budem na kandidátke veľmi nízko, chcem len prezentovať myšlienky. Ponuka NK bola férová, chceli ma dať vyššie. Desiate miesto je rozumný kompromis. Vzhľadom na pravidlá volieb, kedy je na prekrúžkovanie potrebných 10% hlasov, je prakticky nemožné, aby som bol zvolený. Ale budem nesmierne rád, ak bude zvolený program, na tvorbe ktorého som sa podieľal.

Na získanie predstavy si dovolím uviesť zopár faktov. V roku 2014 malo Slovensko najnižšiu účasť vo voľbách do tzv. Europarlamentu – iba 13% oprávnených voličov. Som na to nesmierne hrdý, lebo voliči dali nadnárodnému parlamentu nulovú legitimitu, aby za nás rozhodoval a aby nám diktoval. Je to asi štvrtina potrebnej účasti na platnosť referenda. Pochopiteľne, ak chcete podporiť program, každý hlas pre vlasteneckého kandidáta bude vítaný. Tí menej osvietení „značkári“ radi dávajú hanlivé označenie. Nám prisudzujú čestný názov „euroskeptici“. Tí osvietenejší nás označujú za „eurorealistov“. No my sme v prvom rade národnými vlastencami. Čiže pre osvietených sme normálni hrdí občania svojej vlasti, ktorí nereprezentujú neexistujúci európsky záujem, ale ktorí všade reprezentujú národno-štátne záujmy svojho štátu. Slovensko na prvom mieste.

Na zvolenie jediného poslanca stačí aj 5% hlasov, ale možno až 7% hlasov. Pri nezmenenej účasti v absolútnych číslach to robí približne od 30 tisíc do 40 tisíc voličov. Na dvoch poslancov bude potrebných niekde medzi 45 tisíc až 75 tisíc voličov. No a „Smer“ potreboval na 4 poslancov len 135 tisíc voličov. Aj na toto má NK, pri troche šťastia aj na viac. Zvolenie dovedna 5 vlastencov zo 14 za Slovensko by už vyslalo veľmi silný signál tým, ktorých pospolitý ľud označuje za „eurohujerov“. Máme na to, môžeme to dokázať. Keď už pre nič iné, tak prečo to aspoň neskúsiť? Verím, že pár vlastencov a normálnych ľudí prejde aj za iné strany. Ak by Slovensko zastupovalo 8 vlastencov, keďže aj na kandidátkach iných strán sa vyskytujú reprezentanti normálnej drvivej väčšiny, to by bol nesporný úspech nás všetkých, celého národa. Ak sa podobný výsledok dosiahne v mnohých ďalších štátoch, kde je taká indícia, vznikne sila, ktorá dokáže pretvoriť celú Európsku úniu a vrátiť jej základy, na ktorých vznikla. Na spoločenstvo slobodných a suverénnych národných štátov. Budem veriť, že prvým krokom bude vyhlásenie tzv. „Lisabonskej zmluvy“ za nelegitímnu.

Ako viete, keďže to vyplýva aj z Nitrianskej deklarácie, som za spoluprácu suverénnych národných štátov, podporujem rovnocenné partnerstvo štátov, vítam priateľstvo európskych národov, medzi ktorými mám veľa osobných priateľov. Tak ako absolútna väčšina slovenských profesionálnych letcov, aj ja som bol donútený hľadať si uplatnenie v zahraničí, hoci mám to šťastie, že môžem dochádzať doslova na týždňovky. Ale moja skúsenosť mi nebráni, práve naopak, aby som striktne a razantne odmietal mechanizmy spôsobujúce diktát, mediálnu manipuláciu a priame potláčanie demokracie v záujme mocenských ambícií jednotlivcov a ich lobistov z pozadia.

Chcem zdôrazniť jeden prvok programu, ktorý z pohľadu bezpečnostno-vojenského analytika a vlastenca považujem za absolútne kritický. Ako bývalý veľmi vysoko postavený vojenský funkcionár a stratég som striktne a kategoricky proti pokusom o vytvorenie spoločnej obrany. Odovzdanie vlády nad mocenskými piliermi štátnosti do rúk nadnárodnej byrokracie by predstavovalo doslova zásadné bezpečnostné ohrozenie Slovenska a všetkých malých členských štátov. Byrokrati Európskej únie by vytvorením nadnárodných ozbrojených síl a zborov dostali nástroj na vynucovanie poslušnosti malých národných štátov. Spoločná obrana EÚ teda znamená oveľa menej bezpečnosti, nie viac. Historicky si práve veľké štátne zoskupenia trúfajú presadzovať svoje záujmy silovými mocenskými prostriedkami. Len veľkí a zdanlivo silní si trúfajú provokovať  a vyvolávať vojny. Ja, spolu s mojimi kolegami na kandidátke, chceme reprezentovať tých, pre ktorých je nepredstaviteľné, aby ich deti a vnuci nasadzovali svoje životy vo vojnách, do ktorých by nás chceli zatiahnuť a rozhodnúť o nich cudzie nadnárodné „európske“ orgány.

K prezidentským voľbám

Napokon si dovolím pár poznámok k prezidentským voľbám. Nebudem sa tajiť svojim pevným postojom odmietania metódy priamej voľby prezidenta v neprezidentskom systéme. Voľby prezidenta nie sú oslavou demokracie. Už roky sú predovšetkým výsledkom diktátu mediálnej mafie formami bezohľadnej manipulácie más jednoduchých ľudí, ktorí nemôžu rozumieť politike. Stala sa z nich obrovská mediálna predvádzačka a súboj mikro-menšinového veľkokapitálu s drvivo-väčšinovou normálnosťou. Ľudská duša je vedcami pomerne dobre zmapovaná a  obrovské vložené finančné zdroje neraz prevalcujú drvivo-väčšinovú normálnosť. Ale občas, keď toho národ má dosť, ba až plné zuby, masa sa zatne. A na zlosť manipulátorov, napriek obrovským premárneným zdrojom, prekvapí. A zvolí podľa seba, podľa svojho srdca, podľa svojej logiky. V rozpore s očakávaniami a vopred zaplatenými prieskumami verejnej mienky. Nejdem vás presviedčať koho v prvom kole voliť, ja sa stotožňujem s výberom NK za JUDr. Harabina. Dovoľte mi ale pár postrehov.

V prvom rade si uvedomujem, že každé z dvoch kôl predstavuje úplne iné voľby. Ak sa do druhého kola dostanú dvaja predstavitelia ultra-menšinového agresívneho liberalizmu, do ktorého rátam aj protagonistov cudzích protištátnych záujmov vo forme „jadra EÚ“, tak osobne urobím to, čo v minulých voľbách. V druhom kole vložím prázdnu obálku. V prvom kole by som určite a za žiadnych okolností nedal hlas kandidátovi, ktorého podobizeň nás terorizovala z plagátov nielen počas kampane, ale už v čase pred začiatkom kampane. Je to nielen znak protiprávneho konania, ale tiež znak podpory obrovskými zdrojmi, ktoré bude zvolený prezident musieť a chcieť nejako vrátiť. Za žiadnych okolností by som nedal hlas nikomu, kto nebol v minulosti úspešne zvolený vo voľbách a nestal sa politikom. Prezident nemôže byť politický amatér. Prezident bude okrem iného aj najvyšším veliteľom ozbrojených síl. Bude dostávať a bude sa od neho očakávať kvalifikované narábanie so spravodajskými informáciami. To sa totálny amatér nenaučí ani za 5 rokov. Prezident musí ovládať mechanizmy politickej moci. Amatér na poste prezidenta sa ich nemôže učiť za pochodu. Pri nepriaznivej konštelácii okolností sa to môže vypomstiť celému národu. A môže ísť o osud národa. Budúci prezident nemôže nenávidieť svoj štát, nemohol byť niekto, kto svoju národnú štátnosť v minulosti aktívne odmietal. Nemôže existovať ani najmenšie podozrenie, že zdroje na jeho kampaň pochádzajú z cudziny. A budúci prezident nemôže obhajovať cudzie hodnoty a neoprávnené požiadavky neraz nano-menšín, v rozpore s postojmi drvivej normálnej väčšiny svojho národa.

Želajme si, aby sa do druhého kola dostal v tom horšom prípade spolu s predstaviteľom extrémistického agresívneho liberalizmu aj kandidát, reprezentujúci aspoň čiastočne normálnosť. Nikto nie je dokonalý a možno budeme musieť pri vhadzovaní obálky zatvoriť oči, zapchať nos a vložiť to trasúcou sa rukou. Nemá nám prečo prekážať ani poznanie, keď povedzme akceptovateľný prezidentský kandidát v živote pochybil, alebo podporil niečo, s čím sa sami nemusíme stotožniť. Pochybiť, čiže mýliť sa, je ľudské. Aj v mojom povolaní. Dôležité je, aby človek využil šancu spamätať sa. V ideálnom prípade uvítam, ak sa do druhého kola dostanú dvaja predstavitelia drvivo-väčšinovej normálnosti. Osobne z nich uprednostním takého, ktorý reprezentuje ľudskú odolnosť, vzdorovitosť voči zákernostiam života, odhodlanosť, robotnosť, usilovnosť, húževnatosť. Takého, ktorý sa dokáže povznášať nad malichernosťami a nad primitívnosťami malých a neosvietených tak vysoko, ako ja lietam. Ktorý dáva predpoklady vypekania so zákerníkmi ako malý pes s veľkým. Ktorý má predpoklady rozhodnosti a presadzovania práva aj poriadku. Lebo to sú po stáročia vlastnosti našich predkov. Tie vlastnosti nám pomohli prežiť a odolať nástrahám vekov. Tie nech nás vždy reprezentujú vo forme hlavy štátu. A nemusí mať peknú tváričku, ani profesionálny falošný úsmev.

Čo sa stane, ak zvíťazí zlo?

Aj keď zvíťazí zlo presadené naivitou obalamutených más, Zem sa bude naďalej krútiť okolo svojej osi, aj bude krúžiť okolo Slnka, a spolu so Slnkom budeme naďalej putovať Mliečnou cestou okolo stredu našej galaxie. Ale prečo zlu nezabrániť? Napriek takej hroznej vidine odmietam osočovaciu kampaň. Aj proti amatérskej peknej tváričke, ktorú nám manipulačné médiá podprahovo vnucujú. Napriek tomu, že postojmi sme na úplne opačných koncoch. Náš národ totiž popri iných hodnotách charakterizuje vysoká úcta k ženám všeobecne, ale najmä ako nositeľkám života. Teda špecificky nás definuje úcta k matkám. Osočovanie odmietam aj voči iným kandidátom, ktorí sú pre mňa absolútne neprijateľní. Lebo aj keď sú zblúdení a podľahli mamonu za cenu presadzovania nám – drvivej väčšine úplne cudzích hodnôt, stále sú jedni z nás, stále sú to naši blížni, naši rodáci. Odsudzujem tiež akékoľvek verejné dehonestovanie zvoleného prezidenta. Nejde totiž o neho, ide o formálnu hlavu môjho a nášho štátu. Odsúďte ma, nesúhlaste so mnou, ale takto to vidím ja. Rozhodnutie bude tajné a je v rukách každého z nás. Výsledok bude v skutočnosti lotéria.

Želajme si preto spoločne obrovskú dávku šťastia a zdravého rozumu priatelia

Váš Ing. Peter Švec, kandidát na poslanca do tzv. Európskeho parlamentu, Národná koalícia, č. 10

P.S. 1 Ide o otvorený list a navyše vysoko nadčasový, čiže môžete ho odoslať ako celok komukoľvek

P.S.2 Pre prípad, že sa rozhodnete podporiť stranu Národná koalícia darom na volebnú kampaň do tzv. eurovolieb, do 1000 eur netreba zmluvu a môžete ho poslať priamo na transparentný účet. V správe pre prijímateľa, ktorá je súčasťou prevodu stačí uviesť prípadné meno kandidáta/tky. Zdroje sa potom transparentne použijú na jeho/jej kampaň (výber zo 14). Webovú stránku pripájam, je tam číslo účtu. Voľby niečo stoja, NK a jej kandidáti nemajú zahraničné korupčné zdroje. https://www.transparentneucty.sk/#/ucet/SK4509000000005154680849

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Roman Milián

O AUTOROVI

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 6

Celkové hodnotenie: 17.33

Priemerná čítanosť: 1503

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Kultúra smrti zbierkou na nákup munície prerazila ďalšie dno

    0icon

    Kyjev 24. apríla 2024 (HSP/Foto:screenshot)   Ôsmim dňom pokračuje na Slovensku zbierka s názvom „Munícia pre Ukrajinu“ Detailnejšie sme sa samotnou zbierkou zaoberali (tu). Dnes…

    Predpoveď počasia na stredu

    0icon

    Počasie u nás ovplyvňuje tlaková níž. Dnes bude prevažne zamračené, prechodný dážď. Teploty 6 až 11 stupňov Celzia.

    Gedra reaguje na prezidentku: "Nemoralizujte, keď robíme v štáte poriadok"

    0icon

    Bratislava 24. apríla 2024 (HSP/ Facebook/ Foto: Screenshot Facebook Video)   Pani prezidentka Zuzana Čaputová si ani na konci svojho pôsobenia vo funkcii nedáva pokoj…

    Rozmiestni anglo-americká os jadrové zbrane v Poľsku?

    0icon

    Bratislava 24. apríla 2024 (HSP/Foto:TASR-Martin Baumann)   Akékoľvek takéto rozhodnutie by bolo vedené čisto politickými motívmi, pretože neexistuje žiadna vojenská potreba na zaradenie Poľska do…

    Útok na slovenského umelca kvôli politike - Majk Spirit reaguje

    0icon

    Bratislava 23. apríla 2024 (HSP/ Facebook / Foto:Facebook Matúš Šutaj Eštok)   Michal Dušička je jeden z najznámejších slovenských raperov, poznáte ho však skôr pod…

    Reklama na Klusáčka

    0icon

    Praha 24. apríla 2024 (HSP/vidlakovykydy/Foto:TASR/AP-Manuel Balce Ceneta)   Moji dlouhodobí čtenáři vědí, že pokud mě navštíví nějaký politik, dostane ode mě hezký článek ve kterém…

    Vláda má na výjazdovom rokovaní v Dolnej Krupej riešiť najmä poľnohospodárstvo

    0icon

    Bratislava 24. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR - Martin Baumann)   Ďalšie výjazdové rokovanie vlády, ktoré sa v stredu uskutoční v Dolnej Krupej pri Trnave, sa má…

    Gašpar: Zhoda v koalícii na nominácii Harabina do súdnej rady bude problematická

    0icon

    Zhodnúť sa v koalícii na nominovaní Štefana Harabina za člena Súdnej rady SR bude problematické. Myslí si to poslanec Národnej rady (NR) SR Tibor Gašpar…

    Lipšicovci dostali jasnú odozvu od krajských prokurátorov

    0icon

    Krajskí prokurátori s nevôľou vnímajú spôsob verejnej kritiky procesov po zrušení Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) zo strany bývalých prokurátorov tohto úradu. V spoločnom vyhlásení ôsmich…

    Attila Végh prišiel o ďalšieho sponzora

    0icon

    Bratislava 23. apríla 2024 (HSP/Foto:Facebook/Corgoň)   Potom, čo si slovenský športovec Attila Végh "dovolil" pred druhým kolom prezidentských volieb podporiť Petra Pellegriniho, viaceré spoločnosti sa…

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA