Nad Slovenskom sa zaťahujú mračná fašizmu, rozožeňme ich!

Pod fasádou demokracie sa čoraz zreteľnejšie odhaľuje skutočná tvár politického systému, ktorý ovláda mnohé krajiny Európy vrátane Slovenska. Je ním fašizmus ako diktát moci veľkokapitálu uplatňovaný prostredníctvom skorumpovanej politickej a štátnej moci a ich byrokratického aparátu. Na samom vrchole pyramídy moci stoja bankárske klany a ich nadnárodné korporácie. Najnebezpečnejším je krídlo svetovládnych elít, ktoré na politickej aréne je reprezentované neokonzervatívcami (Rothschildovci, Clintonovci, Bushovci, Soroš, ….), a ktorých zámerom je nastolenie globálneho fašizmu NWO v celosvetovom meradle aj za cenu vyvolania globálneho vojenského konfliktu, ktorým by sa z jednej strany uvoľnilo obrovské ekonomické napätie a odvrátil hroziaci ekonomický a sociálny kolaps USA a z druhej strany zasa došlo k rozvráteniu a ovládnutiu Ruska aj s jeho surovinovými zdrojmi. Ak by v prezidentských voľbách bola vyhrala Clintonová, celosvetový vojenský konflikt by bol takmer s absolútnou istotou rozpútaný. Ciele neokonzervatívcov  (neokonov) sú nasledujúce:

  1. Rozvrátiť a ovládnuť Rusko s jeho surovinovými zdrojmi buď vyvolaním vnútorného prevratu či občianskej vojny alebo vojenskou konfrontáciou, a tým zároveň dostať  pod svoju kontrolu aj Čínu, ktorá je závislá na dodávkach strategických surovín.
  2. Rozvrátiť a ovládnuť Európu, zničiť európske národy cestou degradácie a  zotročenia  človeka, zničenia rodiny, národnej a osobnej identity pomocou diktátu ideológie multikulturalizmu a  sociálneho inžinierstva – LGBTI, gender ideológie, feminizmu a pod.  ako aj pomocou riadenej invázie moslimov a radikálnych bojových džihádistov s výmenou  pôvodného obyvateľstva za invazívne druhy (Kalergiho plán) a následným nastolením fašisticko-islamskej diktatúry v podobe kalifátu, do ktorého sa postupnými krokmi pretransformuje súčasná EÚ.

Je veľkým šťastím pre ľudstvo, že v amerických voľbách zvíťazil Donald Trump, za čo patrí vďaka americkým občanom – voličom, ktorí precitli zo zlého sna a preukázali skutočné vlastenectvo a odvahu vzoprieť sa tyranii satanistického ZLA, ktoré zaťahovalo okolo krku USA a celého sveta svoju smrtiacu slučku. Kiežby aj slovenskí voliči takto precitli a uvedomili si, že všetky oligarchické štandardné strany vedú Slovensko do fašistickej pasce a otroctva. Donald Trump, aj keď je stále pod  obrovským tlakom neokonzervatívcov a ich neustálych útokov, úspešne marí ich šialené zámery nastolenia NWO a vyvolania globálneho vojenského konfliktu. Ich pozície postupne slabnú, čo v nich vyvoláva doslova zúrivosť, ktorej prejavy sú až smiešne a nanajvýš trápne (napr. neustály plač nad tým, že prehrali, lebo Rusko zasahovalo do ich volieb). Je evidentné, že títo zaslepení šialenci novodobého globálneho fašizmu by sa nesprávali o nič lepšie ako šialenec Hitler a s určitosťou by nasmerovali ľudstvo k celosvetovej vojenskej katastrofe. Vyhli sme sa jej doslova v hodine dvanástej.

Neokonzervatívne krídlo globálnych mocenských elít utrpelo dve závažné porážky – nepodarilo sa im uskutočniť politický prevrat v Rusku a prehralo v prezidentských voľbách v USA. Preto o to zúrivejšie sústreďuje svoju pozornosť na Európu a uskutočňuje svoje zlovestné zámery hlavne cez jej podriadený byrokratický aparát Bruselu a politické bábky na čele najväčších štátov (Merkelová, Macron), sionistické tajné služby a mimovládne organizácie. Usiluje sa aspoň o naplnenie vyššie uvedeného cieľa č 2. Tak ako pred druhou svetovou vojnou, znovu sa nad Európou zaťahujú mračná fašizmu. Na čele s Nemeckom a za podpory Francúzska sa pod dohľadom sionistických svetovládnych elít inštaluje fašistická totalita. Ide o fašisticko-islamské jadro, do ktorého nás ženie Ficova vládna garnitúra, aby zbavila Slovensko posledných zvyškov suverenity a podriadila ho pod totálnu nadvládu Nemecka a fašistickej byrokracie EÚ. Fico zrejme vidí svoju budúcnosť ako vodca malého štátu v područí a pod „ochranou“ fašistického Nemecka. Preto aj s podporou sionistických sorošovských mimovládok robí všetky kroky na upevnenie fašistickej totality na Slovensku a búra posledné zvyšky zdanlivej demokracie a právneho štátu. V tomto sú všetky vlastizradné sily na Slovensku veľmi aktívne a dobre zohraté.  Vo svojej ústretovosti a lokajstve voči cudzím sionistickým mocipánom iniciatívne prijali fašisticko-inkvizičnú novelu zákona o boji proti extrémizmu z dielne ministerky spravodlivosti (nespravodlivosti?) – Lucie Žitňanskej, ktorá sa vo svojej ľudskej nenávisti a zákernosti zaradila medzi také ženské „beštie“ v ľudskej koži ako srbská mäsiarka Albrightová, zradkyňa Nemecka a Európy Merkelová či masová vrahyňa Clintonová. Žitňanskej sa máli, že na Slovensku bolo v roku 2015 za extrémizmus odsúdených len 30 ľudí. Ona vo svojom neukojenom krvilačnom sadizme potrebuje, aby ich boli tisíce, aby na Slovensku zavládol strach a teror. Postavila sa na čelo inkvizície na Slovensku, jej ministerstvo menuje „znalcov“ pre oblasť politického a náboženského extrémizmu, čiže „poradcov“ pre inkvizičný tribunál zriadený pri Špecializovanom trestnom súde a  už teraz sa vo svojich zvrhlých chúťkach teší, ako budú trestne stíhané celé masy odporcov fašistickej totality. Táto zločinecká a zlodejská banda chce upevniť svoju totálnu nadvládu nad celým Slovenskom a rozbehnúť monster procesy s triednym nepriateľom, ktorým bude každý, kto sa postaví na odpor ich protiľudovej vlastizradnej politike.

K moci sa dostávajú psychopatické a sociopatické beštie, ktorých božská iskra v duši, čiže svedomie, dávnom vyhorela a vyhasla, a preto  sú nútení vyživovať svoje odumreté duše pocitom moci a bohatstva, chladnokrvnej a nemilosrdnej nenávisti, prinášaním zla, násilia, deštrukcie a utrpenia druhým. Sú to veľmi nebezpečné a zároveň poľutovaniahodné kreatúry, lebo ich mená sú vymazané z knihy života.  Za maskou ich sladkých rečí o slušnosti a politickej korektnosti sa skrýva  ich odpudzujúca falošnosť, karierizmus a nenásytná túžba po moci a bohatstve, mŕtvolný chlad, bezcitnosť a bezduchosť. Podarilo sa im položiť Slovensko na kolená a priniesť utrpenie miliónom ľudí, o čom svedčí priam katastrofálne číslo vyše 3 miliónov exekučných prípadov, ktoré momentálne terorizujú chudobných Slovákov. V ničení ľudu Slovenska veľmi úspešne napredujú. Napriek tomu sa im to stále máli a pripravujú inkvizičný teror. Majú snáď obavy, že ubiedenému ľudu Slovenska dôjde trpezlivosť a pošle ich na smetisko dejín tým, že prestane voliť ich systémové oligarchické strany a bude voliť nesystémové pronárodné strany a hnutia? Chcú tomu predísť tak, že odstránia a umlčia svojich politických protivníkov a kritikov?

Ale veď oni sami svojím radikálnym extrémizmom, ktorý prerastá do inkvizičného teroru, napĺňajú skutkovú podstatu extrémizmu vrchovatou mierou. Mocipáni majú veľké obavy zo skutočnej demokracie, čiže vôle ľudu, a preto neustále stupňujú svoj diktát postupným okliešťovaním demokratických práv a slobôd občanov. Nielenže z nás robia ekonomických otrokov, ale útočia aj na slobodu nášho myslenia, cítenia a vyjadrovania. Mocenské špičky chcú úplne ovládnuť a zničiť naše duše, keď už tie svoje zničili a zapredali Zlu. Tušia, že väčšina občanov ešte nestratila zdravý rozum, ľudský cit, sebaúctu a charakter. Preto sa nás chystajú zastrašiť a nachytať do nastražených podlých diabolských pascí, do ktorých máme svojou neopatrnosťou padnúť, aby nás následne mohli chytiť a odsúdiť. Nuž pozrime sa na tieto prichystané pasce:

  1. Pasca holokaustu. Holokaustová mašinéria sa používa na upevňovanie moci sionistických svetovládnych bankárskych elít a ich korporácií a zastrašovanie ľudí, ktorí spochybňujú ich nároky na absolútnu moc. Týmto však len robia medvediu službu židovskému národu, svojím sionizmom vyvolávajú v ľuďoch znechutenie a provokujú antisemitizmus. Prečo nás neustále kŕmia holokaustom a nenechajú od neho čo i len na chvíľu oddýchnuť ani po viac ako 70 rokoch? Prečo tak nehorázne znesväcujú to, čo malo zostať svätou pamiatkou na nevinné obete ľudí v koncentračných táboroch? Chystajú aj oni koncentračné tábory pre nepohodlných a odsúdených vo vykonštruovaných monster procesoch podľa inkvizičného zákona o boji proti extrémizmu?
  2. Pasca islamofóbie. Namiesto toho, aby bol islam v Európe zakázaný ako vražedná a nenávistná, čiže nanajvýš extrémistická ideológia horšia od fašizmu, ktorá je v diametrálnom rozpore s európskym právnym systémom a ktorá neustále plodí násilie a vraždenie a ohrozuje civilizačné výdobytky Európy, je forsírovaný ako mierumilovné náboženstvo, ktorého kritika sa považuje za extrémizmus. Kritika kresťanstva je však vítaná. V Západnej Európe sú dokonca odstraňované posledné zvyšky kresťanstva, lebo vraj urážajú náboženské cítenie moslimov, ktorého podstatou je nenávisť voči inovercom či nevercom.
  3. Pasca homofóbie. Diktát loby LGBTI, gender ideológie a iných zvrátenosti má za cieľ zničenie rodiny a hlavne útok na kresťanov, ktorí si ctia manželstvo ako zväzok muža a ženy posvätený Bohom. Pritom kresťania milujú všetkých ľudí, aj homosexuálov, len upozorňujú na to, že všetky tie sexuálne zvrátenosti sú hriechmi sodómie a nemala by byť dovolená ich agresívna propagácia v spoločnosti, ba dokonca už aj v materských škôlkach a na prvom stupni základných škôl spôsobujúca ničenie nevinných detských duší. Miesto toho, aby štát ekonomicky podporoval rodiny s deťmi a osamelé matky, tak ich deptá silným ekonomickým tlakom, čím spôsobuje úmyselnú genocídu pôvodného obyvateľstva a pripravuje jeho náhradu za moslimské obyvateľstvo s ich populačnou explóziou. Cieľ – zničenie ťažko ovládateľnej a inteligentnej pôvodnej európskej civilizácie.
  4. Pasca rasizmu. Zákaz poukazovania na to, že občania rómskeho etnika v prevažnej miere parazitujú na sociálnom systéme tohto štátu, ktorého rozpočet napĺňajú svojimi daňami poctivo až otrocky pracujúci občania, len aby prežili. Pritom občania rómskeho etnika sú štedrými dávkami stimulovaní k vysokej pôrodnosti. Základnou úlohou štátu by však malo byť vypracovanie a riadenie takých programov a projektov, ktoré by výrazne zvýšili zamestnanosť tohto etnika, trebárs aj programom rozvoja poľnohospodárstva a iných odvetví, kde by cigánski spoluobčania našli svoje pracovné uplatnenie. Zo strany štátu tu ide o ozajstný rasizmus, lebo nevytvára podmienky pre pracovné uplatnenie sa Rómov, a takto ich etnicky diskriminuje.
  5. Pasca Slovenského štátu. Nášmu národu sa odopiera právo byť hrdý na svoju históriu, ku ktorej patrí aj dedičstvo Slovenského štátu, vďaka ktorému bol slovenský národ zachránený a prekvital, či dedičstvo socializmu, na pôde ktorého sa prejavil tvorivý potenciál nášho ľudu a rozvinuli sa dobrosrdečné medziľudské vzťahy na rozdiel od súčasného mafiánskeho zlodejského zločinného systému ľudského egoizmu a bezohľadnosti. Upierať Slovákom právo na svoju históriu je zhubným prejavom extrémizmu a nenávisti k národným tradíciám a národnej histórii. Prečo sa Francúzom neupiera právo oslavovať veľmi krvavú Francúzsku revolúciu s miliónmi obetí ako aj Napoleonove vojenské avantúry? Prečo my máme nenávidieť a odsudzovať svoju históriu? Len preto, že sme malý a zotročený národ? Dokonca už útočia aj na takých slovenských velikánov, akými sú Štúr či Vajanský. Napĺňajú tak skutkovú podstatu trestného činu hanobenia slovenského národa.
  6. Pasca Ruska. Zrejme aj láska k ruskému národu, ruskej kultúre, obdiv k Putinovi budú považované za extrémizmus. Pritom Rusi sú našim bratským slovanským národom, ktorý bol svetovládnou sionistickou elitou odsúdený na zničenie a ovládnutie aj prostredníctvom domácej vlastizradnej oligarchie, keď malo dôjsť k nehoráznemu a totálnemu rabovaniu ruského surovinového bohatstva. Bez tohto rabovania je sionistická svetovláda PAX AMERICANA odsúdená k zániku, lebo je na ňom priam bytostne závislá. Blíži sa bezprostredný pád sionistického impéria, ktorého zdochýnajúci kôň vo svojej zúrivej nenávisti voči Rusku kope na všetky strany. Práve táto šialená nenávisť vojnových štváčov voči Rusku je skutočným a veľmi nebezpečným extrémizmom, a nie láska k bratskému slovanskému národu.

Tieto pasce sú základnými, ktoré už Satan naplno odhalil. Musíme však byť veľmi na pozore, aké ďalšie ešte chystá. Hneď ich musíme odhaľovať a dávať na všeobecnú známosť. Boj Dobra so Zlom sa dostáva do svojho vrcholného štádia práve v tomto čase, keď svetový imperializmus prerastá do svojho vrcholného štádia globálneho fašizmu.

Žiaľ, aj nad Slovenskom sa zaťahujú ťažké mračná fašizmu a sily Zla – sionistický mimovládny tretí sektor (tzv. sorošovci) spolu s vlastizradnou, skorumpovanou a zapredanou vládnou garnitúrou likvidujú našu slobodu a demokraciu. Tie sily Zla, ktoré sa pustili do boja s fantómovým extrémizmom, sami produkujú extrémizmus toho najväčšieho kalibru, ktorý spočíva v nasledujúcom:

  • Zneužitie právomoci verejného činiteľa prijatím protiústavnej novely zákonov likvidujúcej ústavné právo na slobodu slova, názoru a prejavu
  • Likvidácia demokratického zriadenia a inštalácia nástrojov fašistickej diktatúry zriadením inkvizičného tribunálu pri Špecializovanom trestnom súde a trestného komanda NAKA za účelom perzekúcie politickej opozície a odporcov nastolenia fašistickej totality
  • Ekonomická, sociálna a duchovná genocída slovenského národa, cielený ekonomický a duchovný rozvrat rodiny ako základu zdravej spoločnosti, propagácia perverzných zvráteností
  • Likvidácia posledných zvyškov štátnej suverenity, vlastizradné zapredávanie a vháňanie Slovenska do otrockého vazalstva a područia zahraničných mocností a nadnárodných korporácií
  • Hanobenie Slovenského národa, jeho histórie a potláčanie slobody kresťanského vierovyznania

Menovanie znalcov pre oblasť politického a náboženského extrémizmu je jasným signálom, že silám Zla ide o vyvolanie strachu a nastolenie teroru, aby sme sa už teraz v neistotách triasli pred tým, čo bude tzv. „znalcami“ považované za extrémizmus. Ide o nastolenie ideologickej fašistickej totality, ktorá bude prenasledovať Pravdu a jej stúpencov, lebo je viac ako isté, že za extrémizmus bude považované hlásanie Pravdy a zdravých názorov na život. Povolená bude len Lož vo všetkých jej podobách a zvrátená ideológia, podkopávajúca samotné základy zdravej a životaschopnej demokratickej spoločnosti. Situácia je veľmi nebezpečná, lebo sa otvára pole neorané pre najodpornejšie ľudské bytosti – beštie v ľudskej koži, zvrátených sadistických inkvizítorov, udavačov, bezcharakterných zapredancov moci a mamone, ktorí zapredali svoje duše diablovi. Takéto beštiálne bytosti dokázali dokonca v minulosti zneužiť a zvrátiť aj tie najkrajšie ideály kresťanstva pri uplatňovaní svojej moci. O to ľahšia bola ich pozícia, keď bolo kresťanstvo porazené a zvíťazil ateizmus, ktorý odstránil všetky zábrany Zlu, aby sa mohlo rozbesnieť do nevídaných podôb (francúzska a ruská revolúcia, svetové vojny, sionizmus a jeho krvavá cesta k svetovláde, atď).

Boj s týmito silami Zla je o to ťažší, že v ich rukách je moc a bohatstvo, ako aj masovokomunikačné prostriedky (mainstream). Je však jedna oblasť, ktorej sa títo služobníci Zla boja ako čert kríža. Je ním duchovné prebúdzanie sa a precitnutie národov. Preto ich ideologická a propagandistická aktivita v tejto oblasti je obrovská. Ekonomickým zotročením človeka dosiahli to, že ten rezignoval a je apatický a ľahostajný na spoločenské dianie a nevidí východisko zo svojej biedy. Aby sa zo svojej duchovnej otupenosti ani nikdy neprebral, zaneprázdňujú ho primitívnou formou zábavy, kultúrnym a morálnym bahnom, ktoré na nás váľajú zo všetkých strán. Darí sa im ovplyvňovať spoločenskú mienku aj kydaním špiny na progresívne vlastenecké sily (ĽSNS, Matica slovenská, Asociácia slovenských vojakov,  …) a vyvolávaním atmosféry strachu z prenasledovania za tzv. extrémizmus. Nastal čas, ktorý predvídal Churchill, kedy skutoční fašisti sa nazývajú antifašistami. Ti „slovenskí“ sú priam posadnutí nenávisťou k slovenskému národu, vlastenectvu a kresťanstvu.

Je preto úlohou skutočných vlastencov a kresťanov prebúdzať ľudí z panujúcej beznádeje a bezvýchodiskovosti tým, že budú v zúriacej „informačnej vojne“ neohrozene ukazovať, aká je Pravda a v čom spočíva spoločenské ZLO, ktoré nebezpečne ohrozuje našu existenciu a zbavuje nás posledných zvyškov slobody a demokracie. Pravda je našou jedinou a najúčinnejšia duchovnou zbraňou, ktorou môžeme aktívne vzdorovať Zlu. Žiaľ, v súčasnosti je kresťanstvo mľandravé a bezzubé. Pápež kresťanov zradil v prospech islamizácie Európy a otvoril brány ovčinca vlkom, pred ktorými nás vystríhal Ježiš Kristus. Ak sa väčšina ľudí prebudí, ešte sa bude dať situácia zachrániť. Prebudená duchovná revolučná vlna má šancu zmiesť súčasný zločinný oligarchický fašistický systém. Alebo ho odstránime, alebo on zničí nás! Inej cesty niet! Duchovné prebudenie sa národov a ľudových más je divokou kartou, ktorá sa sionistickým mocenským elitám vymyká z rúk, a preto besnejú! Služobníkov Satana bude privádzať do nepríčetnosti, keď uvidia, ako z našich tvárí vyžaruje radosť, šťastie, pohoda, úsmev, nadhľad, čisté svedomie, osobná statočnosť a odvaha, lebo vieme, že na našej strane je Boh a konečné víťazstvo. Prehrali v Rusku, prehrávajú v USA a musíme sa pričiniť, aby prehrali aj v Európe a na Slovensku. Je iróniou osudu, že do tohto odchádzajúceho vlaku, ktorý sa rúti do priepasti, nasadla naša vládna garnitúra na čele s Ficom a ženie tam celé Slovensko. Stratil Fico úplne súdnosť, alebo za tým, čo stvára, sa skrýva niečo oveľa horšie?  My, ktorí ešte počujeme hlas svedomia, nesmieme zápecnícky trčať v kúte, lebo tým zrádzame Ježiša Krista, ak na poli duchovnom nebojujeme za spravodlivosť, slobodu a pravú demokraciu. Alebo sa pričiníme o budovanie Kráľovstva Božieho na Zemi, alebo zahynieme! Platí to tak pre jednotlivcov ako aj pre celé národy. Do života vo večnosti prejdú len tí, čo sú duchovne živí a ich šľachetné citlivé duše ožaruje božská iskra – svedomie! Nedovoľme, aby v nás vyhasla, lebo je iskrou Božieho svetla, čo nás navzájom spája a povznáša ako duchovné bytosti, zjednocuje s Bohom a robí z nás Božie deti, ktorých mená sú zapísané v „knihe života“. Podľa zvrátených kritérií fašistických inkvizítorov na čele so Žitňanskou je akiste najväčším extrémizmom Slovo Pravdy Ježiša Krista. Preto buďme aj my kresťania a vlastenci extrémistami pri presadzovaní Pravdy, Lásky, Dobra a Spravodlivosti  a odhaľovaní podstaty spoločenského Zla. Nenechajme sa ním zotročiť a preberme iniciatívu do vlastných rúk hlavne formovaním pozitívneho, optimistického a pravdivého „informačného poľa“. Nastavujme Zlu jeho pravé zrkadlo, a tým eliminujme jeho moc!

Ing. Peter Kohút, CSc.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Peter Kohút

O AUTOROVI

Mojou záľubou okrem kybernetiky, z ktorej mám kandidatúru vied, je teoretická fyziky a filozofia. Objav dialektického princípu jednoty bytia mi umožnil položiť nové základy kozmológie a časticovej fyziky. V poslednom čase zameriavam svoju pozornosť aj na štúdium podstaty vedomia. Publikujem hlavne v zahraničí, moje vedecké a filozofické články je možné nájsť napr. zadaním kľúčových slov: Peter Kohut Universe. Zaujímam sa aj o spoločenský vývoj hlavne z pohľadu jeho dialektiky a skúmam mechanizmy determinujúce civilizačné smerovanie. K mojim mnohým ďalším záľubám patrí hlavne klasická hudba a spev.

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 116

Celkové hodnotenie: 23.3

Priemerná čítanosť: 5819

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Prebehla prvá a jediná živá diskusia medzi Korčokom a Pellegrinim. "Škodíte Slovensku!" Odznelo viacero útokov

    0icon

    Bratislava 18. marca 2024 (HSP/Foto:TASR-Pavel Neubauer, Jaroslav Novák)   V pondelok večer sa uskutočnil prvý a pravdepodobne aj jediný televízny súboj dvoch favoritov prezidentských volieb…

    MZVEZ: Slovensko podporuje prijatie ďalších krokov vedúcich k oficiálnemu začatiu prístupových rokovaní Moldavska do EÚ

    0icon

    V súvislosti s nadchádzajúcim zasadnutím Európskej rady M. Eštok informoval moldavskú partnerku, že Slovensko bude na zasadnutí podporovať čo najskoršie prijatie negociačného rámca pre Moldavsko…

    Ako skončia Lipšic a jeho ľudia? Už je známe, kde budú pracovať

    0icon

    Prokurátori Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) si v pondelok prevzali dekréty o ich zaradení na jednotlivé oddelenia Generálnej prokuratúry (GP) SR, kde budú pôsobiť po zrušení…

    Čaputová rozumie rozhodnutiu českej vlády zrušiť plánované spoločné zasadnutie so slovenskou vládou

    0icon

    Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová v pondelok neformálne navštívila Prahu. Položením venca si uctila obete decembrovej streľby na Filozofickej fakulte Univerzity Karlovej (FF UK), pri ktorej…

    Čína súhlasila s účasťou na mierovom samite o Ukrajine vo Švajčiarsku

    0icon

    Bratislava 18. marca 2024 (HSP/Foto:TASR/AP/Xinhua/Yan Yan) Aktualizované 18. marca 2024 Čína súhlasila s účasťou na mierovom samite o Ukrajine vo Švajčiarsku, uviedol čínsky veľvyslanec Wang…

    Matovič: "Nejde mi o to, aby som vyhral voľby v nedemokratickej súťaži"

    0icon

    Bratislava 18. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Jaroslav Novák)   Prezident by mal podľa kandidáta na hlavu štátu Igora Matoviča robiť všetko pre to, aby spravodlivosť v štáte…

    Špirko: Vyšetrovanie, ktoré sa začalo po mojom trestnom oznámení, zastavili

    0icon

    Vyšetrovanie, ktoré sa začalo po trestnom oznámení prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Vasiľa Špirka pre sabotáž, je právoplatne zastavené. Týkalo sa vtedajšieho ministra vnútra Roberta…

    Smer napriek protestom stále vedie. Kto sa ocitol mimo hry? Viac prezradí najnovší prieskum

    0icon

    Bratislava 18. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:HSP)   Parlamentné voľby by v marci vyhral Smer-SD s podporou 23,4 percenta voličov. Na druhom mieste by skončilo Progresívne Slovensko…

    Redakčná rada CME deklaruje, že dozrie na Markízu

    0icon

    Redakčná rada skupiny CME deklaruje, že v televízii Markíza sa dodržiavajú žurnalistické štandardy a televízia ich uplatňuje nadpriemerne. Vyplýva to z vyjadrenia skupiny CME a…

    Západ a Kyjev urobili všetko pre Putinovo víťazstvo

    0icon

    Bratislava 18. marca 2024 (HSP/Ria/Foto:TASR/AP-Alexander Zemlianichenko)   Voľby v Rusku dopadli výborne. Stovky pozorovateľov z celého sveta, rekordne vysoká volebná účasť, mimoriadne transparentné a pohodlné…

    FOTO DŇA