Politická obluda a britský premiér Keir Starmer v službách Izraela

Post britského premiéra je v posledných rokoch nestabilný. Časté zmeny v čele Veľkej Británie (VB) neprospievajú transparentnosti britskej vlády, ale prospievajú britskej židovskej lobby, cez ktorú Izrael ovláda VB. Povedzme si zopár slov o rýchlo vykvasenom britskom premiérovi Keirovi Starmerovi (KS). KS vyštudoval právo a angažoval sa v oblasti ľudských práv. Neskôr zistil, že bude pre neho výnosnejšie sa angažovať v politike. Svoju politickú kariéru začal v roku 2015 ako poslanec Dolnej snemovne. V roku 2020 sa stáva vodcom Labouristickej strany, keď z postu predsedu vypudil Jeremyho Corbyna, ktorý bol príliš sociálny a príliš demokratický pre pravicového predátora Starmera. KS sa doslova prešplhal po chrbtoch svojich spolustranníkov do funkcie premiéra svojou agresívnou politikou a napádaním politických konkurentov.

V máji 2021 Starmer prehlásil, že Izrael musí rešpektovať medzinárodné právo“ a vyzval izraelskú vládu, aby spolupracovala s palestínskymi vodcami na znižovaní napätia v izraelsko-palestínskom konflikte. Po udalostiach zo 7. októbra 2023 však podporil agresiu Izraela voči Palestíne.

Starmerova manželka Victoria má židovský pôvod. Majú dve deti a rodina žije podľa židovských zvykov. Teraz sa pozrime na niektoré hriechy bývalého prokurátora a súčasného premiéra Starmera. Portál tu:

https://www.declassifieduk.org/censored-keir-starmers-emails-about-israeli-war-crimes-case/

uvádza podrobné prešľapy britského premiéra vrátane podpory genocídy Izraela v Gaze. Medzi inými tiež tieto, citujem:

…“Starmer zablokoval zatknutie bývalej izraelskej ministerky zahraničia Tzipi Livniovej pre vojnové zločiny počas brutálneho bombardovania Gazy v roku 2008. Podľa správy OSN „sa Izrael počas vojenských operácií v Gaze dopustil početných vážnych porušení medzinárodného práva“, pri ktorých zahynulo približne 1 400 Palestínčanov, z ktorých 333 boli deti. (Operácia „Liate olovo“). Počas vojenských útokov Izrael použil zakázanú muníciu s bielym fosforom aj na civilné ciele vrátane budovy OSN v Gaze.

V decembri 2009 vydal Westminsterský magistrátny súd zatykač na Livniovú pre vojnové zločiny spáchané počas operácie Liate olovo. Obratom bol však zrušený. Neskôr bola prijatá právna norma, ktorá neumožňuje stíhať ani zatýkať izraelských politikov za zločiny. KS bol vtedy predsedom korunnej prokuratúry GB. (Crown Prosecution Service – CPS). „Nemôžeme pripustiť, aby izraelskí politici cítili, že nemôžu navštíviť túto krajinu,“ vyhlásil vtedajší minister zahraničia William Hague.

Židovská vodcovská rada, Poslanecká rada britských Židov a parlamentné skupiny Priatelia Izraela „pomohli zabezpečiť bezpečný prechod zákona“ parlamentom. Návrh zákona prešiel aj vďaka lordovi Palmerovi, podporovateľovi skupiny Liberálni demokrati, Priatelia Izraela. Treba len dodať, že všetci zainteresovaní britskí politici sú na výplatnej páske Izraela.

Vyšetrovacia komisia OSN vedená juhoafrickým právnikom Goldstoneom obvinila v správe Izrael aj palestínskych militantov z páchania vojnových zločinov. Izrael odmietol spolupracovať pri vyšetrovaní, odmietol aj správu OSN a obvinil OSN zo zaujatosti. Podrobné dianie o nechutnom spôsobe ako zabrániť stíhaniu vojnových zločincov vo VB si môžete pozrieť tu:

https://web.archive.org/web/20240908203241/https://amp.theguardian.com/uk/2010/may/30/change-universal-jurisdiction-law

a o finančných manipuláciách, lepšie povedané korupcii britských predstaviteľov Izraelom si môžete pozrieť tu:

https://zemavek.sk/sok-izraelska-lobby-financuje-tretinu-konzervativnych-poslancov-velkej-britanie/

KS ako predseda korunnej prokuratúry GB kryl množstvo zločinov známeho britského pedofila a moderátora BBC Jimmy Savileho. (zomrel v 2011). Za cca 40 rokov svojej mediálnej kariéry mal zneužiť okolo 450 obetí.

KS ako predseda korunnej prokuratúry kryl zločiny tajných britských služieb MI 5 a MI 6. Počas výkonu tejto funkcie bolo vyšetrovanie týmto smerom tabu. KS by sa za ne mal zodpovedať pred súdom. Viď nižšie:

https://thegrayzone.com/2024/07/06/keir-starmer-scrutiny-protected-savile/

Keir Starmer je zatiaľ v úrade premiéra krátko. Je to politická obluda, ktorej zločiny môžem s čistým svedomím porovnať s ďalšou politickou obludou a bývalým premiérom Tony Blairom, ktorý pochádza z toho istého labouristického košiara. Najväčším zločinom T. Blaira bolo páchanie vojnových zločinov voči Juhoslávii v roku 1999.

Tvrdou ranou pre amerických, britských a izraelských zločincov je rezolúcia Valného zhromaždenia OSN, ktoré v septembri t. r. prevažnou väčšinou hlasovalo za prijatie rezolúcie požadujúcej, aby Izrael „bezodkladne ukončil svoju nezákonnú prítomnosť“ na okupovanom palestínskom území. Z rezolúcie citujem:

So zaznamenaným hlasovaním 124 krajín za, 14 proti a 43 sa zdržalo hlasovania, rezolúcia vyzýva Izrael, aby dodržiaval medzinárodné právo a stiahol svoje vojenské sily, okamžite zastavil všetky nové osídľovacie aktivity, evakuoval všetkých osadníkov z okupovanej pôdy a odstránil deliacu stenu, ktorú postavili vo vnútri okupovaného Západného brehu Jordánu.

Valné zhromaždenie ďalej požadovalo, aby Izrael vrátil pôdu a iný „nehnuteľný majetok“, ako aj všetok majetok zabavený od začiatku okupácie v roku 1967 a všetok kultúrny majetok a majetok odňatý Palestínčanom a palestínskym inštitúciám.

Rezolúcia tiež požaduje, aby Izrael umožnil všetkým Palestínčanom vysídleným počas okupácie vrátiť sa na miesto pôvodu a nahradiť škody spôsobené jeho okupáciou“.

Proti prijatiu rezolúcie okrem iných štátov hlasovali Česko, Maďarsko, Izrael, USA. Slovensko sa hlasovania alibisticky zdržalo podobne ako Veľká Británia. Stálym predstaviteľom Slovenskej republiky pri OSN je Peter Hulényi, bývalý veľvyslanec SR v Izraeli. Pri príležitosti jeho vymenovania do OSN minister Blanár vyhlásil:„Slovensko bude zástancom iniciatív a rezolúcií zameraných na mier, bezpečnosť a dodržiavanie medzinárodného práva. Podporíme nástroje, programy a projekty, ktoré prispejú k predchádzaniu konfliktov.“

Slovenské hlasovanie sa konalo v rozpore s vyhlásením ministra Blanára a nekonalo sa podľa pravidiel práva a spravodlivosti, ale s veľkou pravdepodobnosťou bolo ovplyvnené izraelským lobizmom alebo lokajskou politikou SR voči Izraelu.

https://news.un.org/en/story/2024/09/1154496

https://x.com/UN_News_Centre/status/1836426106896785428/photo/1

https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/722463-novym-stalym-predstavitelom-slovenska-pri-osn-bude-peter-hulenyi-pred-odchodom-sa-stretol-s-blanarom/

Z mesta SNP Ivan Štubňa

 

 

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Ivan Štubňa

O AUTOROVI

Vyštudovaný psychológ so skúsenosťami v oblasti podnikania, zahraničného obchodu, pôsobiaci niekoľko rokov v zahraničí a na ústredných orgánoch štátnej správy.
Záujmy: cyklistika,vysokohorská turistika, liečivé bylinky...a investigatívny blog

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 399

Celkové hodnotenie: 24.12

Priemerná čítanosť: 2423

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Vláda prerokuje úhradu výdavkov na sanáciu pohrôm i kandidátov na sudcu ESĽP

    0icon

    Bratislava 25. septembra 2024 (TASR/HSP/Foto:Pixabay)   Na úhradu výdavkov súvisiacich s riešením mimoriadnych situácií vo viacerých okresoch by mala vláda vyčleniť vyše 110.000 eur. Peniaze…

    Juraj Blanár vystúpil v BR OSN, vyzval na mierové riešenie konfliktu na Ukrajine

    0icon

    Bratislava/New York 25. septembra 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-František Iván)   Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Juraj Blanár (Smer-SD) v noci na stredu vystúpil v Bezpečnostnej…

    Prezident: Slovenské esá netreba vždy ťahať z cudziny späť, ale využiť ich tam

    0icon

    Bratislava/New York 25. septembra 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Jaroslav Bublinec)   Slovákov pracujúcich v odborných profesiách v zahraničí netreba vždy presviedčať, aby sa vrátili domov, ale prostredníctvom moderných…

    O Pirátech

    0icon

    Praha 25. septembra 2024 (HSP/Petrhampl/Foto:Screenshot X/Ivan Bartoš)   Když vám počet mandátů klesne z 90 na 40, znamená to, že vás opouštějí voliči. Když vám klesne…

    Americké volby – aktualizace

    0icon

    Praha 25. septembra 2024 (HSP/Petrhampl/Foto:TASR/AP-Paul Sancya)   Americké veřejné mínění se nadále lehce posouvá ve prospěch Harrisové, naznačují výzkumy. Tento posun ovšem neprobíhá v klíčových…

    To nevymyslel sám...

    0icon

    Praha 25. septembra 2024 (HSP/Vidlakovykydy/Foto:TASR - Barbora Vizváryová)   Tak nám premiér prohlásil, že odvolá našeho oblíbeného ministra pro místní rozvoj, který si skvěle poradil…

    Pedagogický mandát Zuzany Čaputovej (analýza)

    0icon

    Bratislava 25. septembra 2024 (HSP/Foto:TASR-Jaroslav Novák)   Bývalá prezidentka, magisterka práva, dostane pozvánku prednášať jeden semester na americkej univerzite. Bude sa venovať nuansám medzinárodného práva?…

    Telegram rázne otočil. Toto sa jeho používateľom páčiť nebude

    0icon

    Bratislava 25. septembra 2024 (HSP/BBC News/ Foto:TASR/AP-Matthias Schrader)   Aplikácia Telegram mení svoje zmluvné podmienky a pravidlá ochrany osobných údajov. Platforma bude odteraz poskytovať IP…

    Hlas-SD tlačí na premiéra. Po vyjadreniach Danka sa spustila lavína

    0icon

    Bratislava 24. septembra 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Jaroslav Novák) Aktualizované 24. septembra 2024 o 17:19 h. Koaličný Hlas-SD žiada premiéra Roberta Fica (Smer-SD) o stretnutie koaličných lídrov v…

    Vplyv USA slabne a rýchlo slabne

    0icon

    Washington 25. septembra 2024 (HSP/bloomberg/Foto:Twitter)   Pred pár dňami priniesla agentúra Bloomberg článok o tom, ako USA vnímajú riziko straty vplyvu a ako sa mnohé…

    Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

    René Pavlík

    Andrej Sablič

    Milan Šupa

    Erik Majercak

    Miroslav Iliaš

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    .

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA