Právna analýza možnosti ukončenia lúpežnej etapy vývoja ľudstva v ktorej žijeme.

Nie som právnik ale na ASV v Moskve nás učili, že právny poriadok (duch práva) by mal stať nad zákonodarstvom (právom). Či sa to vyznáva aj dnes neviem ale touto cestou so mnou môže porozmýšľať aj logický uvažujúci radový občan bez právneho vzdelania o tom ako ukončiť etapu vývoja ľudskej spoločnosti ktorú Velen a Einstein nazvali „lúpežnou“.

V predchádzajúcich blogoch TU1 a TU2 som jasne preukázal, že kapitalizmus založený na jeho ideologickej podpore plynúcej z ekonomickej náuky je „šedou eminenciou“ ľudstva ktorá ho vedie k lúpežnému spôsobu života. To nevyplýva zo živočíšnej podstaty človeka ale z jeho hlúpej ideovej nadstavby. Vojny, lúpežnícke ničenie prírody, nenávisť a iné neduhy ktoré ovládajú medziľudské vzťahy a vzťahy k prírode sa dostali do stavu keď ohrozujú už nielen ľudský život ale i jeho matku prírodu ktorá ho stvorila. Už niet času na sľuby, je najvyšší čas začať konať. Už žiaden liberalizmus, nastal čas keď liace do svojich rúk musí zobrať spoločnosť „ako celok“ a každému dať toľko slobody i darov prírody, a spoločnosti koľko si zaslúži! Inými slovami je čas ukončiť život ala „divoký západ“ a začať žiť podľa najlepšieho vedomia a svedomia nie človeka ale ČLOVEKA – „ideovej jednotky“ tejto spoločnosti!

V diskusii prevažoval názor k blogom, že je potrebné znárodniť súkromné vlastníctvo, tak ako sa to stalo pri formovaní socializmu. Problémom je však skutočnosť, že kapitalisti v prevažnej miere tento majetok nadobudli v „dobrej viere“ a naviac v súlade s platným zákonodarstvom.

Čo k tomu hovorí Všeobecná deklarácia ľudských práv?

Všeobecná deklarácia ľudských práv

Článok 17.

1. Každý má právo vlastniť majetok tak sám,ako aj spolu s inými.

2. Nikto nesmie byť svojvoľne zbavený svojho majetku.

Dodatkový protokol

k Dohovoru o ochrane ľudských práv a základných slobôd

Paríž, 20.III.1952

ČLÁNOK 1

Ochrana majetku

Každá fyzická alebo právnická osoba má právo pokojne užívať svoj majetok. Nikoho nemožno zbaviť jeho majetku s výnimkou verejného záujmu a za podmienok, ktoré stanovuje zákon a všeobecné zásady medzinárodného práva.

Predchádzajúce ustanovenie však nebráni právu štátu prijímať zákony, ktoré považuje za nevyhnutné, aby upravil užívanie majetku v súlade so všeobecným záujmom alebo zabezpečil platenie daní alebo iných poplatkov alebo pokút.

V analýzach som preukázal, že na vine problémov plynúcich z kapitalistickej ideológie nie sú kapitalisti a teda súkromné vlastníctvo výrobných prostriedkov. Súkromné vlastníctvo je len následok a nie príčina. Základnou príčinou problémov v spoločnosti sú bezprízorné peniaze a ich použivanie. Na trhu dochádza z prevádzky peňažnej meny a zákonodarných ustanovení pre ich používanie k diskriminácii a poškodzovaniu tých účastníkov trhu ktorí naň vstupujú prvotne so svojou prácou a sociálnou odkázanosťou a to občanmi ktorí naň vstupujú s peňažnou menou za účelom dosahovania ziskov. (Napríklad aj celý II. pilier dôchodkového zabezpečenia je založený na tejto nehoráznosti!)

Čo k tomu hovorí:

Európsky dohovor o ľudských právach

ČLÁNOK 14

Zákaz diskriminácie

Užívanie práv a slobôd priznaných týmto dohovorom musí byť zabezpečené bez diskriminácie založenej na akomkoľvek dôvode, ako je pohlavie, rasa, farba pleti, jazyk, náboženstvo, politické alebo iné zmýšľanie, národnostný alebo sociálny pôvod, príslušnosť k národnostnej menšine, majetok, rod alebo iné postavenie

Zodpovednosť je preto na štáte ktorý tieto funkčne chybové peniaze emituje (alebo niekoho poveril) a prijal zákonodarstvo o ich používaní.

Z toho jasne vyplýva, že vinu treba prisúdiť štátu a to možno len na Ústavnom súde alebo na Súde pre ľudské práva. Až po vynesení rozsudku je možné započať s nápravou emitovaním nových peňazí a novým zákonodarstvom o ich používaní.

Až potom príde rad na kapitalistov. Ak budú užívať prisvojený si majetok v súlade s „verejným záujmom“ tak nič sa im nestane. Ak sa však nebudú o nadobudnuté majetky a ich prevádzkovanie dostatočne starať a využívať v súlade s „verejným záujmom“ tak samozrejme budú týchto majetkov zbavený!!!

Duch práva“ k tomuto konštatovaniu možno vyčítať aj z týchto §§.

Občiansky zákonník

§415

Každý je povinný počínať si tak, aby nedochádzalo ku škodám na zdraví, na majetku, na prírode a životnom prostredí.

§420

  1. Každý zodpovedá za škodu, ktorú spôsobil porušením právnej povinnosti.

  2. Škoda je spôsobená právnickou osobou alebo fyzickou osobou, keď bola spôsobená pri ich činnosti tými, ktorých na túto činnosť použili. Tieto osoby samy za škodu takto spôsobenú podľa tohto zákona nezodpovedajú; ich zodpovednosť podľa pracovnoprávnych predpisov nie je tým dotknutá.

  3. Zodpovednosti sa zbaví ten, kto preukáže, že škodu nezavinil.

§420a

Každý zodpovedá za škodu, ktorú spôsobí inému prevádzkovou činnosťou.

Aby som predišiel zneužitiu tohto materiálu upozorňujem takzvaných revolucionárov:

Ak chcete robiť niečo poriadne a nie chaos v tomto štáte tak si naštudujte cestu po ktorej je možné zorganizovať petície, referenda, podať žalobu na Ústavný súd, respektíve na Súd pre ľudské práva. Netreba zabúdať ani na voľby. Podklady pre takéto cesty máte v týchto blogoch ale aj iných materiáloch ktoré som pouverejňoval.

Politické lynčovanie“ ktoré sa rozmohlo v uliciach tohto sveta je prvým stupňom na stupnici terorizmu, ktoré prináša hlúpe až katastrofálne následky.

Ja som sa rozhodol pre nasledovnú cestu:

Zákon 153 o prokuratúre

§13 Pôsobnosť generálneho prokurátora vo vzťahu k národnej rade a jej orgánom

    1. Na základe poznatkov získaných z činnosti prokuratúry je generálny prokurátor oprávnený predkladať predsedovi národnej rady podnety na prijatie zákonov, ich zmeny alebo doplnenia.

§14 Pôsobnosť generálneho prokurátora vo vzťahu k vláde

Na základe poznatkov získaných z činnosti prokuratúry je generálny prokurátor oprávnený predkladať vláde podnety na prijatie zákonov, ich zmeny alebo doplnenia.

§15 Pôsobnosť generálneho prokurátora vo vzťahu k ústavnému súdu

                1. Generálny prokurátor je oprávnený podať ústavnému súdu

a) návrh na začatie konania o súlade právnych predpisov,


Ing. Andrej Sablič, Mikuláša Kopernéka 8/2553, 07101 Michalovce, sablic@minet.sk, č.t. 0918463309

 

JUDr. Jaromír Čižnár,

generálny prokurátor SR,

GP SR, Štúrova 2

81285 Bratislava 1

GPSR@genpro.gov.sk

Vec: Verejná výzva – podanie

Vážený pán Jaromír Čižnár, generálny prokurátor SR,

ako z blogov (v prílohách) vyplýva , prevažná časť občanov SR je okrádaná prevádzkovaním bezprízorného menového systému a s ním spojeným zákonodarstvom. Ak zoberieme v úvahu prirodzené delenie spoločnosti na triedu riadiacu a riadenú tento stav je chránený aj politickou nadstavbou, v ktorej riadiaca trieda je dokonalé organizovaná a drží vo svojich rukách všetky práva. Trieda riadená nemá žiadne vlastné štruktúry a práva ktoré by jej umožňovali sformovať svoje vlastné vedomie a sebauvedomenie aby sa tak stala relevantným partnerom triedy riadenej. Spoločnosť je preto z pohľadu sebauvedomenia jednostranne orientovaná čo prináša čoraz vážnejšie protirečenia do spoločnosti.

Základným dôvodom k extrémistickým prejavom zo strany triedy riadenej je extrémizmus ekonomický plynúci z prevádzkovania bezprízorného menového systému štátom, ktorý prehlbuje priepasť medzi bohatými a chudobnými. (Typickým príkladom tejto skutočnosti je súčasné Francúzsko ale aj imigrácia.)

Je zrejme, že v danom prípade ide o ekonomickú a z nej plynúcu politickú a morálnu diskrimináciu triedy riadenej triedou riadiacou čo je v príkrom rozpore s § 14, Európskeho dohovoru o ľudských právach.

Žiadam v mene Slovenského ľudu aby Ste zobral na vedomie pripojenú analýzu a učinil kroky ktoré vyplývajú z titulu Vašej funkcie smerujúce k odstráneniu nežiaduceho protirečenia v právnom systéme SR.

S pozdravom

Andrej Sablič

V Michalovciach 07.12.2018

TU1 – https://blog.hlavnespravy.sk/8727/kapitalizmus-farizejska-ideologia-dialekticka-analyza-dnesnej-spolocnosti/

TU2 – https://blog.hlavnespravy.sk/8775/co-robit-ak-sud-rozhodne-o-vine-kapitalistickej-ideologie/

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Andrej Sablič

O AUTOROVI

Akadémiu spoločenských vied v Moskve som ukončil v roku 1979 pred skúšobnou komisiou prehlásením a obhajobou, že „politická ekonómia socializmu nie je veda ale kniha rozprávok o socializme“. O dnešnej ekonómii a teóriách ktoré ju obhajujú, a „vylepšujú“ to platí dvojnásobne. Žiaľ nechceme vyzerať hlúpo pred súčasníkmi a tak ostaneme hlúpi pre našich potomkov. Ja to odmietam a spravím všetko preto aby tomu tak nebolo!!!

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 117

Celkové hodnotenie: 15.57

Priemerná čítanosť: 948

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Není určeno pro válku s Rusem...

    0icon

    Praha 26. apríla 2024 (HSP/Vidlakovykydy/Foto:AP/Jefferson Siegel/The New York Times via AP, Pool)   Stále mi nedá spát ten veletoč Donalda Trumpa a předsedy sněmovny reprezentantů…

    Enrico Letta: „Oveľa viac než len trh“ (Jednotný trh budúcnosti) – viac únie, menej suverenity

    0icon

    Rím 25. apríla 2024 (HSP/Foto:screenshot twitter)   Alebo: Enrico Letta: „Oveľa viac než len trh“ (Jednotný trh budúcnosti) – vlak do stanice Spojené Štáty Európske…

    Ostrihoňová sa bojí únosu

    0icon

    Bratislava 26. apríla 2024 (HSP/Foto:screenshot youtube)   Tento týždeň sme zaznamenávame „čierny štvrtok“ pre slovenské verejnoprávne médiá... Ešte v stredu večer na mítingu Progresívneho Slovenska (tzv.…

    Ak bez NATO, tak môžeme: Európania sa pripravujú na vojnu s Ruskom

    0icon

    Moskva 26. apríla 2024 (HSP/ria/Foto: vygenerované AI)   V americkej propagande zameranej na Európu dominuje kľúčová téza: boj s Ruskom o Ukrajinu je životne dôležitý…

    KDH navrhuje garanciu bezplatného objednávania k lekárovi

    0icon

    Bratislava 25. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Jaroslav Novák) Aktualizované 25. apríla 2024 o 20:18 h. Kresťanskí demokrati chcú presadiť, aby sa na pacienta nemohli preniesť náklady spojené…

    Španielska vláda bude dohliadať na federáciu

    0icon

    Španielska vláda bude dohliadať na škandálmi zasiahnutú futbalovú federáciu. Týmto krokom chce docieliť, aby sa vyrovnala so súčasnou krízou. Informovala o tom agentúra AFP

    Poslanci ukončili štvrtkové rokovanie debatou o premnožených medveďoch

    0icon

    Poslanci Národnej rady SR ukončili štvrtkové rokovanie 12. schôdze debatou k návrhu na skrátené legislatívne konanie k vládnej novele zákona o ochrane prírody a krajiny,…

    Prezidentka v Prešove navštívila evanjelické gymnázium i Múzeum Solivar

    0icon

    Vždy som nadšená z východu, sú tu skvelí životaschopní šikovní ľudia a veľmi rada sa sem vraciam. Počas návštevy Prešova to povedala prezidentka SR Zuzana…

    Dopingový prípad čínskych plavcov posúdi nezávislý prokurátor

    0icon

    Svetová antidopingová agentúra požiadala, aby dopingový prípad čínskych plavcov posúdil nezávislý prokurátor. Jej predstavitelia vyšlú do krajiny auditorov, aby zistili, v akom stave je momentálne…

    Jourová po stretnutí s Ficom či Šimkovičovou vyjadrila svoje obavy

    0icon

    Postavenie verejnoprávnych inštitúcií v Európe treba posilňovať. Ich podpora je dôležitá najmä pre jedinečnosť verejnoprávnych vysielateľov na mediálnom trhu. Zhodli sa na tom zástupcovia Ministerstva…

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA