Balík zákonov „Stop Soros“ bol v Maďarsku prijatý, dočká sa podobného aj Slovensko?

Maďarský parlament schválil zákon prezývaný “Stop Sorosovi”. V krajine bude trestné akýmkoľvek spôsobom podporovať migrantov bez práva na azyl. Týka sa neziskoviek, ktoré poskytujú migrantom pomoc informačnými letákmi, ale aj právne poradenstvo či jedlo. Parlament schválil aj ústavný dodatok, ktorý bráni príslušníkom “cudzích populácií” usadiť sa v Maďarsku.
Zákon uvaľuje zvláštnu 25-percentnú daň na zahraničné dary pre organizácie, ktoré podporujú migráciu a ministrovi vnútra dáva právomoc zákazu činnosti  mimovládok, vykazujúcich národné bezpečnostné riziko. Pre mimovládky so zahraničným príjmom nad 23 tisíc tristo eur už existuje oznamovacia povinnosť voči maďarským súdom a uvádzať ho vo svojich webových a tlačených publikáciách. Mimovládne „neziskovky“ sú aj povinné, pri príjme v sumách nad 1 600 Eur ročne, zverejňovať svojich sponzorov.
Za pravidelnú nelegálnu pomoc nelegálnym migrantom hrozí páchateľom až ročné väzenie.
Nová definícia nelegálnej migrácie v Maďarsku
Maďarsko definuje nelegálnu migráciu ako organizovanú činnosť, ktorá osobám, ktoré nečelia nebezpečenstvu prenasledovania, neoprávnene pomáha požiadať o azyl alebo získať povolenie na pobyt v Maďarsku. Zákon znemožňuje žiadať o azyl tým, ktorí do Maďarska prišli z tretích, bezpečných krajín. Ochranu tak nedostanú napríklad ani Sýrčania, ktorí utekajú pred vojnou.
Parlament zároveň hlasoval aj o zmenách ústavy, v ktorej bude zakotvená aj povinnosť chrániť nosnú maďarskú kresťanskú kultúru a kresťanské hodnoty:
„Ochrana maďarskej identity a jej kresťanskej kultúry je povinnosťou všetkých štátnych organizácií.“
Vláda a samosprávy budú povinné poskytnúť možnosť bývania bezdomovcom, ktorí „bývajú“ na verejných priestranstvách.
Ústava a zákony Maďarska sú zacielené na Sorosových žoldnierov, ktorých cez jeho „neziskovky“ financuje americký miliardár maďarského pôvodu George Soros. Orbán odmieta multikultúrne Maďarsko a všetky politiky EÚ, vedúce k zmene charakteru Európy:
„Soros a Brusel nemajú radi pôvodnú kresťanskú kultúru, hodnoty a tradície Európy, a sú presvedčení, že ak nás zmiešajú s inými rasami, etnikami a národmi, potom sa v Európe bude žiť lepšie. Nebude. Toto odmietame.“
To je zjavný úmysel najmä Globálneho Prediktora západného neo liberálneho kapitalizmu, ktorý svoje ciele skrýva za ľudské práva, čím sa ich tézy o pomoci utečencom a migrantom aj o ľudskej solidarite stávajú falošnými.
Agentúry pripomínajú, že vzťah medzi oboma mužmi sa v priebehu času značne zmenil. Orbán totiž býval svojho času štipendistom Sorosovej nadácie. Miliardár začal v rodnej Budapešti rozvíjať svoje filantropické aktivity už od roku 1984. Po páde komunizmu sa ale s Orbánom rozkmotrila. Pred tohtoročnými aprílovými voľbami označil maďarský premiér Sorosa ako hlavného nepriateľa štátu.
Za premiérom stojí celá vládna strana Fidesz, s jej dvojtretinovou väčšinou, a preto nový balík zákonov úplne hladko prešiel:
“Musíme bojovať proti kvótam, ktoré plánuje Brusel, a musíme tiež počítať s miliónmi ľudí, ktorí plánujú migrovať do Európy, či už z Afriky či z Blízkeho východu. Plot na našich hraniciach ako technické opatrenie, v budúcnosti ale budeme potrebovať viac ochrany. Maďarský parlament ako hlavný reprezentatívny orgán v krajine preto musí plniť vôľu ľudu a chrániť krajinu,” vyhlásil poslanec vládnej strany Károly Kontra.
Ochrancovia ľudských práv varujú pred posilnením xenofóbie
Kritici považujú legislatívu za súčasť Orbánovej kampane, ktorá má podľa nich stigmatizovať aktivistov nálepkou „zahraničný agent“ a zastrašiť mimovládne organizácie:
“Našimi administratívnymi pracovníkmi, ktorí zdieľajú naše hodnoty, ale nevyhľadávajú publicitu, to skutočne otriaslo,” tak okomentovala výkonná riaditeľka Maďarskej únie občianskych slobôd Stefania Kapronczayová zoznam
200 údajných “Sorosových žoldnierov”, ktorý zverejnil provládny list Figyelö a na ktorom sú okrem pracovníkov mimovládnych organizácií aj novinári alebo aj akademici (opozícia).
Maďarskú pobočku ľudskoprávnu organizáciu Amnesty International už opustilo z obáv pred trestom niekoľko pracovníkov, oznámila riaditeľka Julia Ivanová. Problém podľa nej tkvie v tom, že návrh zákona je “tak vágny, že nie je jasné, za akých okolností a proti komu bude v skutočnosti využitý”.
Podobný názor má aj Global Arena Research Institute: “Norma je súčasťou veľkého ťaženia proti neziskovým organizáciám, ktoré sú posledným kanálom otvorenej diskusie o tom, čo maďarská vláda robí. Vágne znenie zákona dáva vláde veľkú moc. Diskusia je navyše dymovou clonou k reforme súdneho systému, ku ktorej teraz dochádza, “ (Michal Kořan, česká Global Arena Research Institute): “Azylový proces je pomerne náročná, zdĺhavá a komplikovaná vec, a ľudia z neziskových organizácií tak nemôžu dopredu vedieť, kto azyl získa a kto ho nezíska. Veľmi im to tak sťažuje prácu už na samom počiatku. “
Riešenie pre Sorosove mimovládky je jednoduché: Imigračné a azylové politiky sú výsostnou a výlučnou vecou vlády a štátu a štátnych orgánov na to zákonom zriadených a určených, nie nevládnych „neziskoviek“.
Rada Európy a Organizácia pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE) v spoločnom posudku uvádzajú, že zákon “kriminalizuje činnosti, ktoré sú úplne legitímne”.
Organizácia OSN pre utečencov (UNHCR) varovala, že “zákon Stop Sorosovi pripraví ľudí, ktorí sú nútení opustiť svoje domovy, o zásadnú pomoc a posilní xenofóbne postoje v spoločnosti”.
K zákonu zaujala stanovisko aj Benátska komisia. Tá nemá ale imperatívnu, len silu názoru a odporúčaní a to je asi tak všetko, čo môže v danej veci urobiť (…) a čím sa môže postaviť proti suverénnemu a zvrchovanému rozhodnutiu vlády Maďarska alebo iného zvrchovaného štátu, či už člena EÚ alebo Rady Európy:
“Je treba aspoň zohľadniť odporúčania komisie, uvedená v návrhu stanoviska, ktoré už bolo odoslané úradom,” zdôraznil predseda Benátskej komisie Gianni Buquicchio. Budapešť ale na kritiku reagovať nemieni: “Benátska komisia je orgán, ktorý má dávať návrhy, ale nemôže prepisovať práva národných štátov. Rád by som podotkol, že Maďarsko nebude akceptovať žiadne ultimáta, “ uviedol štátny tajomník Dömötör.
Ľudskoprávna organizácia Human Rights Watch (HRW) chce vylúčenie Fidesz z Európskej ľudovej strany (EPP). Tá už skôr naznačila, že červenou líniou je pre ňu napríklad prípadné uzavretie Sorosom financovanej univerzity v Maďarsku v dôsledku iného, predošlého kontroverzného zákona, obmedzujúceho pôsobenie zahraničných vzdelávacích inštitúcií v krajine.
Sorosova vlajková loď Open Society Foundation, ktorá sa v Maďarsku začala konštituovať už v 80-tych rokoch, podľahla Orbánovmu tlaku a opúšťa Maďarsko, presúva sa do Berlína.  List Die Presse svoju informáciu zverejnil s odvolaním na centrálu OSF v New Yorku. V Maďarsku pracovalo v nadácii asi 100 zamestnancov. Berlínska pobočka by mala začať fungovať v lete. Kampaň „Anti Soros“ mnohých Maďarov zmiatla natoľko, že až dve tretiny obyvateľov boli ochotné pripustiť, že “Sorosova strana” vo voľbách kandiduje. Len štvrtina ľudí vo februárovom prieskume odpovedala, že žiadna taká strana neexistuje.
Najviac kritizované Maďarsko patrí v rámci EÚ popri Poľsku, Slovensku a Česku ale už aj Rakúsku, Taliansku, Malte a iných, pričom odmietačov postupne pribúda, k najhlasnejším kritikom migrácie. Maďarsko zásadne odmieta povinné migračné kvóty na prerozdeľovanie utečencov po Európe, aj keď samo vlani v tichosti prijalo až 1300 migrantov, čo mu je aj z tohto pohľadu len k dobru. Na a po maďarskom území sa v súčasnosti nachádza a pohybuje len veľmi málo utečencov. Dôvodom je dvojitý ostnatý drôt, postavený na južných hraniciach, krajiny ako reakcia na Merkelovej “Welcome to refugees“ čo bolo v riadnom súlade s Dublinskými dohodami. A vieme, ako dopadlo: EÚ už hľadá „spoločné riešenia“ a zdĺhavo a nepružne diskutuje o možnom austrálskom modeli, teda, o ochrane a uzatvorení vonkajších hraníc EÚ, čo malo byť vykonané už dávno, a o riešení triedenia, prípadného príjmu a azylu, či dočasnej doplnkovej ochrany migrantov, úplne mimo územia EÚ…
Na stav migračných politík v EÚ a v Nemecku a „šéfku“ EÚ pre migráciu už reagoval aj Donald Trump: “Ľud Nemecka sa stavia proti svojmu vedeniu, zatiaľ čo migrácia otriasa už aj tak krehkou berlínskou koalíciou,” uviedol Trump na Twitteri s tým, že kriminalita v Nemecku stúpa. Nemci sa ale bránia klesajúcimi štatistikami. No, také štatistiky poznáme aj na Slovensku a argumentuje nimi aj Prezídium Policajného zboru SR…
Prvý politický väzeň Spojeného kráľovstva
Necelý mesiac po nástupe do funkcie nového ministra vnútra menom Sajid Javid, má Veľká Británia aj prvého politického väzňa v novodobej histórii.
Predchádzajúca ministerka vnútra Amber Ruddova rezignovala po tlaku médií a na základe výrokov nového ministra vnútra a škandále okolo prísnej imigračnej politiky, ktorá by sa dotkla aj prisťahovalcov z Karibiku presídlených do Británie po druhej svetovej vojne. Kampaň spustil denník The Guardian, ktorý odhalil, že Ruddova zámerne zamlčala verejnosti i parlamentu plán o zvýšení deportovaných osôb z Veľkej Británie. Vraj o 10% navýšení deportácií z Veľkej Británie nevedela a tak o tom neinformovala. Takéto navýšenie deportácie je totiž mimo plány britskej vlády a preto to bolo škandalózne rozhodnutie. Rozdiel medzi osobami, ktoré sa do Británie prisťahujú a ktoré budú deportovaní musí byť maximálne 100 tisíc. Tento plán by ale nešiel urobiť po 10% navýšenie deportovaných osôb. Deportácie by sa dotkla aj ľudí známych ako “generácie z Windrush”. Generáciou Windrush sú nazývaní ľudia, ktorí prichádzali do Británie z Karibiku od konca 40. až do 70. rokov, aby zaplnili medzeru na pracovnom trhu po veľkých vojnových stratách.
Syn vodiča autobusu narodeného v Pakistane (súčasný minister vnútra Sajid Javid ) tiež dodal, že obeťou tvrdé britskej politiky sa mohol stať aj jeho otec, strýko alebo on sám. Necelý mesiac po nástupe do funkcie ministra vnútra Sajid Javida bol za podivných okolností zatknutý aktivista a novinár, ktorý dlhodobo kritizuje prisťahovaleckú politiku Veľkej Británie, islam a veľká médiá, ktoré podľa neho, zamlčujú dôležité fakty a zámerne manipulujú s ľuďmi.
Tommy Robinson bol zatknutý za porušenie podmienečného trestu. Zvláštne na tom ale je, že bol zatknutý pri budove súdu, kde chcel natočiť niekoľko záberov o moslimskom gangu, ktorý mal znásilňovať maloleté dievčatá, predávať drogy a páchať ďalšie trestné činy na britských ostrovoch.
Ako novinár mal na to plné právo, žiadne dôkazy ani materiály neukazujú na fakt, že by sa Tommy Robinson dopustil činu, ktorý by podľa zákona porušil jeho podmienku.
Ešte viac zvláštne na tomto prípade je to, ako rýchlo pracovali britské súdy.
Už hodinu po tom, čo bol Tommy zatknutý, súd vyniesol rozsudok a tohto aktivistu uväznil na 13 mesiacov do väzenia. A uvalil informačné embargo na skutky prisťahovalcov a pedofilov.
Panujú obavy týkajúce sa Tommyho zdravia a bezpečnosti vo výkone trestu. Vo Veľkej Británii sú uväznené stovky moslimov a spomínaného aktivistu vďaka jeho novinárskej práci nemajú v láske. Dá sa konštatovať, že v očiach moslimských prisťahovalcov je Tommy Robinson nepriateľ číslo jedna.
Demonštrácie za jeho slobodu prebiehajú ako vo Veľkej Británii, v Nemecku a niekoľkých ďalších štátoch Európy. Dnes sa pridáva aj Slovenská republika. Pred britskú ambasádu zvolala demonštráciu organizácia Generácia Identity. Identitári sú rozširujúcim sa hnutím na Západe, proti hnutiam typu ANTIFA.
“V celej Európe sa stala veľká chyba, keď dovolili vstup miliónom ľudí, ktorí tak silno a násilne menia ich kultúru! Nechceme to, čo sa deje ohľadom migrácie v Európe, aby sa stalo nám!” dodal šéf Bieleho domu.
Vo veci Sorosovho „tretieho mimovládneho neziskového sektora“ sa vládna koalícia, ktorá už vie „koľká bije“ trestuhodne rozhýbava váhavo a pomaly.
Expremiér a predseda Smer Róbert Fico sa konečne nechal počuť, že na jeseň do parlamentu predloží zákon o mimovládkach. Zrejme ho k tomu „nakoplo“ nielen priebežné pozorovanie, ale aj trestné oznámenie od „slušákov“ a fakty.
Zákon už mal parlament na stole dvakrát, naostatok pred pár týždňami, kedy ho, lebo znova a zasa Kotleba a ĽSNS, parlament hlúpo zamietol a tým „nevládnym neziskovkám“ umožnil ich politikárčenie, v priamom rozpore so zákonom o mimovládkach a imperatívom ich apolitickosti, a predĺžil tým ich mocenské „vládne pôsobenie“ a vplyv, v príprave na nimi úplné prevzatie moci v štáte po parlamentných voľbách 2020, už ale prostredníctvom ich politických subjektov, pretože už aj debil vie, že sorosovské liberálne mimovládky sú liaheň liberálnych sorosovských politických strán. Na Slovensku vznikol stav podobný hroziacemu stavu v Maďarsku, ktoré si svoju národno-štátnu bezpečnosť práve ošetrilo a poistilo úpravou ústavy a zákonov.
“Na hrobe týchto mladých ľudí tancovali mnohí politici, herci aj tretí sektor a jediným cieľom bol pád vlády. A keď sa pozriete na organizátorov týchto demonštrácií, vždy tam nájdete nejaké prepojenie na Georgea Sorosa,“ tvrdí Fico. A dodáva, že rovnaké prepojenie vidí aj u súčasného prezidenta Andreja Kisku.
“Mám teraz povedať, že to tak nebolo? Že ľudia, ktorí to celé zorganizovali, len tak za 24 hodín mali všetko k dispozícii, peniaze, ozvučenia, tribúny, občerstvenie?,“ pýta sa predseda Smeru-SD a pokračuje:
„Veď si pozrite organizátorov, jedného za druhým a nájdete ich prepojenia alebo priamo aktívne pôsobenie v organizáciách, ktoré sú financované pánom Sorosom,“ skonštatoval Fico.
Organizátori demonštrácií Za slušné Slovensko, ktorí na expremiéra podali trestné oznámenie, tvrdia, že Fico vytvára naratív o ich prepojení na finančníka Sorosa.
Prostredie zmienených sorosovských „slovenských“ ale zjavne proti slovenských mimovládok, takzvaných „neziskoviek“ a s nimi kolaborujúcich protislovenských médií mainstreamu typu Denníky N a SME, liberálov typu SaS a SPOLU, strany novej „progresívnej“ neomarxistickej ľavice Progresívne Slovensko, pôsobiacich na Slovensku, ibaže proti Slovensku, aj s ich slniečkárskou a vítačskou, pseudo intelektuálnou kaviarňou, ich suitou okolo Slušného Slovenska, aj s ich „hercami“ ako sa ukazuje z ich jedovatých reakcií, aj proti reálnej a stále viac čítanej mediálnej „alternatíve“ vykazuje priam zdesenie.
Pekne pozdravujem. 🙂
Autor článku: Juraj Režo alias notorickyobcan

Dovetok
George Orwell: “Totalitný štát môže robiť veľké veci, ale jednu vec urobiť nemôže – dať robotníkovi v továrni pušku a povedať mu, aby si ju vzal domov a mal ju v spálni. Puška visiaca na stene robotníkovho alebo farmárovho príbytku je symbolom demokracie. A je našou úlohou dohliadnuť, tvrdia “demokrati” aby tam zostala.”
Juhoafrickí “bieli“ farmári by ale dnes potrebovali svojho „bieleho“ Martina Luthera Kinga, a jeho “I Have a Dream” lebo v JAR vládne rasizmus naruby.
Niečo k tomu aj z divadelnej teórie: Ak v prvom dejstve na stene visí puška, v treťom musí vystreliť.
Nie o to ide, či tam tá puška visieť má alebo nemá, ale o to, že stav spoločnosti je už taký aký je, a tá ani nemusí byť vyzbrojená flintami, už riadne vydráždená občianska spoločnosť má neskutočne blízo k občianskej vojne, ktorá je zatiaľ vo fáze „len“ informačnej a hybridnej vojny…
Druhý dodatok Ústavy USA o práve na ozbrojenie do ničoho nekecá… a je mu úplne fuk, ako je použitý.
Blázni si myslia, že to vyriešia osvetou a školeniami o láske k Západu a EÚ o prospešnosti multikulturalizmu a xenofílie (sociopatia) nadávkami do xenofóbov, islamofóbov alebo represiou, k nej súčasne aj k desiatkam pohlaví a rodov, rozbitej tradičnej rodine, manželstvám hoc koho s hoc kým, s odsudkami odporcov typu obvinení z homofóbie, a koho život už nudí, dostane aj “oslobodzujúce” právo na eutanáziu a bude pokoj…
Pusťte si tento podcast:
https://slobodnyvyber.sk/podcast/zacala-posledna-bitka-o-ovladnutie-slovenska/
Ak Slobodný výber o tom, že sa začala posledná bitka o ovládnutie Slovenska, vidím to ešte černejšie, lebo Slovensko je už za hranou. Skupina mimovládok postupne preberá moc v štáte, infiltruje sa do parlamentných politík (Progresívne Slovensko, SPOLU, SaS), má moc v médiách…
Vládna koalícia (hlupáci!), samozrejme, lebo Kotleba a ĽSNS, mala pred 14. dňami na parlamentnom stole znova (po druhý raz) zákon „lex mimovládky“. Zmietla ho zo stola, a médiá (RTVS, TA3) v rukách zmienených štruktúr už ani neinformovali… (vlastne to tajili…).
Tým si Slovensko (sme občania a voliči) píli svoj konár, na ktorom sedí, a je mu na ňom ešte stále „dobre“…
Pozor, SME a Denník N, a najmä tieto elektronické ale najmä printové médiá, prenikajú ako denná tlač do nič netušiacich domácností…
A istá skupina mimovládok, v zastúpení Sorosa, už aj do vraj „verejnoprávnej“ RTVS…
A čo ešte, preboha, v RTVS, hľadá Havran? Čím vydiera Rezníka?
S tou slabučkou a polo dementnou publicistikou aj á la „Silná zostava“ sa STV nevie alebo nedokáže, či nechce pohnúť?
A vie, nevie, alebo nechce vedieť, čo je to priama a bezprostredná interaktivita v časti televízne a rozhlasové spravodajstvo?
Hmm…

 

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Juraj Režo

O AUTOROVI

MOJE OSOBNÉ VYZNANIE LÁSKY K SYSTÉMU
Ako a eko ďalej? Okrídlené „Pravda a láska zvíťazia nad lžou a nenávisťou“ je nenaplnená hypotéza „Veľkého Novembra“.
Výsledok tu máme dnes, v hektike ostatného a ostávajúceho času poslednej voľby:
Žiadna láska. Len nenávisť, lož, zloba a závisť.
Môj odkaz Európskej únii (prebieha v nej invazívna islamizácia kresťanskej Európy):
Pravda je pravda. Lož je lož. Polopravda je lož. Existuje len pravda alebo lož. Relativizácia pravdy je lož.
Pravda: Liberálna demokracia je orwellizmus. Falošný newspeak.
Liberálna demokracia je podliezavý a sladký podvod, mačkažák (falošné mačacie zlato).
Nie je pravou hodnotou. Pravé hodnoty sa tvoria inak.
Nenastoľuje reálnu slobodu, ale diktatúru falošných slobôd práv. Tretiu totalitu. Neoliberálny fašizmus. New world order.
Európa, chráň svoje rodné a kmeňové kresťanstvo, inak prídeš o život!
Európa, nový svetový poriadok nesmie byť tvojím poriadkom, zachovaj si svoj pôvodný.
New world order je vláda reálneho alebo pomyselného Satana, nastoľovaná neo liberálnou demokraciou, ktorá, ak budeš pokračovať v benevolencii voči nej aj islamu, pod false flag základného práva na náboženské vyznanie, ťa zničí a zotročí. A napokon zlikviduje teba, tvoje kresťanstvo aj islam. A nastolí vládu jediného náboženstva NWO, jednej vlády a jednej meny.
Konflikt judaizmus, kresťanstvo verzus islam sa po domnelom víťazstve islamu zmení na konflikt NWO verzus islam.
A musíš si, vybrať, Európa, čo je pre tvoj život dôležitejšie, či tvoje reálne základné ľudské práva s právom na tvoj dobre udržateľný život od počatia po prirodzenú smrť, alebo otroctvo pod systémom a globálnym metasystémom centrálneho matrixu New world order.
Občania Európy a Slovenska, bojujte s orwellizmami a klamlivým, zaliečavým jazykom a sladkými, zaliečavými rečičkami v bežnom živote a najmä v politike, ktorá vás manipuluje aj pripravenými falošnými prieskumami, a aj nimi vás vťahuje do klamlivých politík, a takto pripravené a „predžuté ovce“ vás vo vašej dobrej viere a nádeji, že sa „konečne“ rozhodnete správne (lebo však aj prieskumy..!) vás posiela k volebným urnám a na budúce krvavé jatky...
To je LOŽ! Klamú vás od rána do večera (aj v noci)!
A používajú, zneužívajú proti vám svojich platených užitočných idiotov.
Pekne pozdravujem. :-)
Autor článkov: Juraj Režo alias notorickyobcan

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 288

Celkové hodnotenie: 12.19

Priemerná čítanosť: 1133

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Pacientom, ktorí prišli o čeľusť aj zuby, v nemocnici nahradia oboje

    0icon

    Banská Bystrica 24. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:Facebook/Fakultná nemocnica s poliklinikou F.D.Roosevelta Banská Bystrica)   Odborníci z Kliniky maxilofaciálnej chirurgie Rooseveltovej nemocnice v Banskej Bystrici vedia pacientom,…

    Poslanci v závere dňa pokračovali v diskusii k zákonu o neziskovkách

    0icon

    Bratislava 24. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Martin Baumann)   Poslanci Národnej rady (NR) SR ukončili 6. rokovací deň 12. schôdze diskusiou k návrhu novely zákona o neziskových…

    Minister pôdohospodárstva Takáč privítal novelu zákona o ochrane prírody

    0icon

    Bratislava 24. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR - Jaroslav Novák)   Novela zákona o ochrane prírody a krajiny uľahčuje poľnohospodárom, ovocinárom a vinohradníkom prácu a odbúrava byrokratickú…

    Štyri zdravotnícke organizácie by mohli dostávať príspevky v splátkach

    0icon

    Bratislava 24. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR - Jakub Kotian)   Štyrom zdravotníckym organizáciám by po novom mohli zdravotné poisťovne vyplácať príspevky v štvrťročných splátkach, nie v…

    Prezidentka odovzdala plavárni v Starej Ľubovni Prezidentskú zelenú pečať

    0icon

    Stará Ľubovňa/Zborov 24. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Maroš Černý, Facebook/Ľuboš Tomko)   Prezidentskú zelenú pečať odovzdala v stredu počas návštevy mesta prezidentka SR Zuzana Čaputová Mestskej plavárni…

    Nadal o štarte na Roland Garros: "Ak to vyjde, budem rád"

    0icon

    Madrid 24. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Manu Fernandez)   Rafael Nadal bude štartovať na grandslamovom turnaji Roland Garros iba vtedy, ak sa bude cítiť konkurencieschopný. Španielsky tenista…

    Radačovský šokoval v Európskom parlamente. Spod saka vypustil bielu holubicu

    0icon

    Bratislava 24. apríla 2024 (HSP/Foto:Screenshot)   Europoslanec za stranu Slovenský Patriot Miroslav Radačovský prekvapil svojich kolegov a vypustil holubicu ako znak, že Európa potrebuje mier…

    Vzdor voči plánom vlády. Zamestnanci RTVS protestujú a zverejnili video

    0icon

    Bratislava 24. apríla 2024 (HSP/Foto:TASR-Michal Svítok)   Premiér Robert Fico (Smer-SSD) po dnešnom výjazdovom rokovaní vlády vyhlásil, že z reakcii voličov vládnych strán vníma, že…

    "Úplne choré špekulácie!" Púchovský vypovedal na polícii ako podozrivý

    0icon

    Bratislava 24. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Dano Veselský)   Bývalý administrátor facebookových stránok polície a dnes asistent poslanca parlamentu za Progresívne Slovensko Dávid Púchovský na sociálnej sieti…

    Silné slová Olivie Maurelovej. Prečítať by si to mali nielen rodičia

    0icon

    Rím 24. apríla 2024 (HSP/TK KBS/VaticanNews/Foto:X/Olivia Maurel)   Medzi účastníkmi nedávnej rímskej konferencie o náhradnom materstve bola aj Francúzka Olivia Maurelová, ktorá sa sama narodila…

    Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

    Erik Majercak

    Ivan Štubňa

    Gustáv Murín

    Milan Šupa

    Peter Lipták

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA