Predstavenie kandidátov na prezidenta – 1. časť

Poďme sa spoločne pozrieť na históriu a názory jednotlivých kandidátov na post hlavy štátu. Voľby sa uskutočnia v roku 2019 a doteraz sa prihlásilo na kandidatúru najviac kandidátov v histórií.

Marián Kotleba

Kotleba bol niekdajším vodcom Slovenskej pospolitosti (SP). Členovia SP založili Ľudovú stranu Naše Slovensko (zo Strany priateľov vína). Predsedníctvo SP rozhodlo o odobratí čestného členstva v SP a vylúčení Mariana Kotlebu kvôli vážnemu porušeniu stanov a disciplíny SP. Vo voľbách VÚC, kde bol podľa všetkých mienkotvorných médií slabším kandidátom ako Maňka, nakoniec zvíťazil. Do volieb išiel s programom, kde kritizoval aj rodinkárstvo, no po vstupe na úrad zamestnal takmer celú rodinu. Počas svojho pôsobenia Banskobystrický úrad bol v najlepšej finančnej kondícií aj napriek tomu, že Kotleba takmer vôbec nevyužíval eurofondy, za čo ho mnohí kritizovali. Do názvu strany dal svoje meno a dodnes sa strana volá Kotleba – Ľudová strana Naše Slovensko, aj keď Kotleba sľúbil, že po voľbách dá ,,to“ Kotleba z názvu preč. Svoje meno dal do strany ževraj preto, aby ľudia stranu spoznali a neplietli si ju s inými stranami, ktoré majú podobné názvy. Tento kandidát je vnímaný ako hrozba pre systém (podľa eurofilov a štandardných politikov) a preto urobia všetko, aby vo voľbách nevyhral. Z radu predstaviteľov národného hnutia na jeho meno padá veľká kritika práve kvôli kandidatúre, ktorú oznámil až potom, čo oznámil svoju kandidatúru predseda Slovenského hnutia obrody Róbert Švec. Mnoho ľudí to považuje za egocentrizmus a rozbíjanie národného hnutia.

Zuzana Čaputová

Právnička, ktorá je členkou novovzniknutej strany Progresívne Slovensko, ktoré je stranou proEÚ, proNATO, proMULTIKULTI, proHOMOSEX, proGENDER. Je známa svojou prácou v mimovládnom sektore, hlavne v občianskom združení Via Iuris. Toto združenie podporuje väčšiu silu mimovládok na Slovensku, obraňujú tzv. Biele vrany, ktorou je aj Ján Benčík, ktorý je známy svojimi ŠTB-praktikami. Občianske združenie je podporované tak, ako aj väčšina mimovládok spoločnosťou ESET a Americkou ambasádou. Na druhej strane Čaputová stála pri riešení problémov s pezinskou skládkou, viacerých prípadov stavieb diaľnic a rýchlostných komunikácií, ťažbe zlata na Podpoľaní a pod.

Róbert Švec

Predseda občianskeho združenia Slovenské hnutie obrody (SHO), ktoré sa v tomto období transformuje na politickú stranu. Švec je typický pre svoj oblek a červenú kravatu, kvôli čomu ho volajú ,,kravaťák.“ Vyštudoval politológiu na Trnavskej univerzite v Trnave. Vrámci SHO vytvoril projekt na pomoc sociálne slabším obyvateľom, ale aj projekt na čistenie prírody. Slovenské hnutie obrody prišlo v poslednom období o množstvo členov z neznámeho dôvodu. Pripojili sa buď k ĽSNS alebo zostali neutrálni. Švec sa zúčastňoval v diskusií Napalete, kde jasne poukazoval na negatívne dopady členstiev v EÚ a NATO, ako aj na historické udalosti. Špekuluje sa o spojení strany SHO a bývalého premiéra Vladimíra Mečiara. Čo je na tom pravdy, nevieme.

Robert Mistrík

Je vedec a spoluzakladateľ parlamentnej politickej strany SaS, v ktorej bol do roku 2012. O Mistríkovi je aj samostatný blog, ktorý o ňom píše ako o Kiskovi 2. Mistrík sám vyhlásil, že by chcel pokračovať v myšlienkach terajšieho prezidenta SR Andreja Kisku, čo už je samé o sebe nebezpečné pre štát. Podľa jeho vyjadrení je jasné, že v prípade víťazstva by bol znova prezident, ktorý by verejne podporoval kroky USA, keďže vyjadruje podporu a obdiv tvorcovi hoaxov Jurajovi Smatanovi. Taktiež sa vyjadril o multikulturalizme ako o ,,prínose pre spoločnosť.“ Podľa prieskumov má najväčšiu šancu stať sa prezidentom.

Milan Krajniak

Člen parlamentnej strany SME RODINA – Boris Kollár. Nazýva sa posledným križiakom. Bol poradca ministra vnútra Daniela Lipšica, bojoval proti rómskej kriminalite. Krajniak sa dal dokopy v strane s Kollárom, ktorý sa stretával s mafiánmi, čo Kollár ani netají. Čo by mohlo Krajniakovi uškodiť je skutočnosť, že sa jeho meno nachádza v spise Gorila, vďaka ktorému vypukli na Slovensku pred niekoľkými rokmi obrovské protesty.

Martin Daňo

Novinár, zakladateľ občianskeho združenia GINN, ktorá ma za úlohu poukazovať na korupciu a iné zložiny. Daňo je známy svojimi videami, v ktorých pomáhal ľuďom voči exekútorom, chodieva na súdy a rôzne akcie. Daňa na mnoho akcií už ani nepúšťajú a vždy od neho žiadajú preukaz novinára. Taktiež spolu s Rudolfom Vaskym, založil satirickú reláciu Takže tak, kde obaja podporujú myšlienku obnovenia Československa. Mnoho politikov vo svojich vystúpeniach spomínajú spomínaného Vaského, ale aj kandidáta na prezidenta Daňa, ohľadne ,,vyhrážok smrťou v roxorovej krvavej revolúcií.“ Daňo mal veľké konflikty s členmi ICOCRIM Zaťkom a Katrincom. V relácií v Slobodnom vysielači Katrinec obvinil Daňa z finančných podvodov firiem, v ktorých meno Martina Daňa figuruje. Dodnes Daňo túto skutočnosť riadne nevysvetlil.

Eduard Chmelár

Je známy politológ a vysokoškolský učiteľ. V politike nie je vôbec nováčik. V roku 1998 kandidoval do NR SR za Stranu demokratickej ľavice, v roku 2009 kandidoval do Európskeho parlamentu za Stranu zelených a v roku 2012 bol jeden z hlavných predstaviteľov strany 99 percent. Táto strana je známa tým, že pri zbieraní podpisov použila aj falošné mená a aj mená ľudí, ktorí boli po smrti. So zneužívaním bolo meno Chmelára skloňované aj predtým, keď bol obvinený z plagiátorstva, čo odmietol. Je kritikom súčasného prezidenta Andreja Kisku a aj systému parlamentnej strany SMER-SD. Počas pochodu, ktorý zorganizoval Oskar Dobrovodský, ktorý je známy tým, že jemu aj jeho otcovi už roky znepríjemňujú asociáli, sa postavil na stranu antifašistov a ľudí z mimovládok, ktorí si asociálov zastávajú.

c

Štefan Harabin

Predseda Najvyššieho súdu SR, bývalý minister spravodlivosti za stranu HZDS. Harabin vysúdil 150.000 € za to, že Trnka potvrdil pravosť prepisu telefonátu Štefana Harabina s drogovým dílerom Bakim Sadikim, čo sa nepotvrdilo. V poslednej dobe je známy zo svojich videí, ktoré zverejňuje na svojom profile na FB, kde kritizuje Andreja Kisku. Harabin prišiel ako prvý s informáciami o právoplatných rozsudkoch Kiskových spoločností za úžeru. Ako minister spravodlivosti chcel sprísniť tresty za popieranie a schvaľovanie holokaustu, s čím súhlasí dodnes.0 Taktiež je známy z videí už spomínaného kandidáta na prezidenta Martina Daňa. Harabin pôvodne kandidovať nechcel, ale ľudia mu začali zbierať podpisy, čo bral ako podporu.

V druhej časti – zajtra – vám predstavím nasledovných kandidátov/potencionálnych kandidátov: bývalého SIS-kára a svedka únosu Kováča Oskara Fegyveresa, byvalého SIS-kára a samozvaného Snowdan-a Martina Bavolára, bezpečnostného analytikika Juraja Zábojníka, člena Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu Európy Radovana Znášika, podnikateľku Bohumilu Tauchmanovú, predsedu parlamentnej strany MOST-Híd Bélu Bugára, šéfa Dobrej noviny Mariána Čaučíka a  členku parlamentnej strany SaS Luciu Nicholsonovú.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Jozef Repka

O AUTOROVI

Venujem sa komunálnej a národnej politike, aktivizmu. Chcem, aby si ľudia už konečne otvorili oči a videli tú krutú realitu, ktorá tu je. Preto som sa dal na aktivizmus.
www.jozef-repka.webnode.sk

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 42

Celkové hodnotenie: 11.86

Priemerná čítanosť: 4701

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    V Bratislave zadržala polícia medzinárodne hľadaného občana Bosny a Hercegoviny

    0icon

    Policajti zadržali v bratislavskej Záhorskej Bystrici medzinárodne hľadaného Radoslava C., občana Bosny a Hercegoviny. Pre drogovú a násilnú trestnú činnosť formou organizovanej skupiny bol na…

    V Bratislave došlo na priechode pre chodcov k zrážke auta a dievčaťa

    0icon

    Na priechode pre chodcov v bratislavskej mestskej časti Karlova Ves došlo vo štvrtok poobede k zrážke osobného motorového vozidla a dievčaťa. Príčiny zatiaľ nie sú…

    Polícia vyšetruje prípad sexuálneho zneužitia dvoch dievčat pri Košiciach

    0icon

    Trestné stíhanie pre zločin sexuálneho zneužívania začal košický vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície. Polícia v súčasnosti vykonáva potrebné procesné úkony.

    Vyšetrovateľ obvinil konateľa firmy, ktorá vyviezla stavebný odpad do lomu

    0icon

    Vyšetrovateľ enviropolície vzniesol obvinenie mužovi z obce Lietava v okrese Žilina a právnickej osobe, ktorej je obvinený konateľom, za spáchanie zločinu neoprávneného nakladania s odpadmi.…

    Poslanci z SNS predložili zmeny v zákone o neziskových organizáciách

    0icon

    Poslanci Národnej rady (NR) SR z klubu SNS predložili novelu zákona o neziskových organizáciách poskytujúcich všeobecne prospešné služby. Docieliť chcú zvýšenie transparentnosti financovania mimovládnych neziskových…

    SaS kritizuje prerozdelenie peňazí v zdravotníctve

    0icon

    Opozičná strana SaS kritizuje prerozdelenie peňazí v zdravotníctve v tomto roku. Žiada zrušenie tzv. prerozdeľovacej vyhlášky. Kompetenciu prerozdeľovať peniaze navrhuje presunúť na zdravotné poisťovne. Uviedli…

    Pri piatich nehodách v Trnavskom kraji sa zranili traja ľudia

    0icon

    Policajti v Trnavskom kraji zasahovali v stredu (27. 3.) pri piatich dopravných nehodách. Pri dvoch z nich sa zranili traja ľudia, informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného…

    SNS vyzýva GR RTVS Machaja, aby sa vyjadril k svojmu majetkovému priznaniu

    0icon

    Slovenská národná strana (SNS) vyzýva generálneho riaditeľa (GR) RTVS Ľuboša Machaja, aby bezodkladne vysvetlil verejnosti chyby svojho majetkového priznania. Národniari zároveň oznámili, že sa v…

    Karcinóm prsníka sa týka čoraz mladších žien, upozornila analýza

    0icon

    Slovensko je na popredných priečkach v úmrtnosti na karcinóm prsníka, ktorý sa týka čoraz mladších žien. Upozornila na to štúdia Inštitútu zdravotných analýz (IZA) Ministerstva…

    The New York Times tvrdí, že Washington zatajil Moskve informácie o pláne teroristov

    0icon

    Bratislava 28. marca 2024 (HSP/NYT/Foto:TASR/AP/Russian Emergency Ministry Press Service)   "Nepriateľské vzťahy medzi Washingtonom a Moskvou zabránili americkým predstaviteľom zdieľať akékoľvek informácie o pláne [teroristov]…

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA