K jednej žiadosti o Sorosovo štipendium a maďarským parlamentným voľbám…

Orbánova dávna žiadosť o štipendium od Georga Sorosa spred 30-tich rokov, zverejnená na webe francúzskeho týždenníka L’Express týždeň pred voľbami, jeho, Orbánovými odporcami a Sorosovými priaznivcami, má zjavný úmysel – diskreditáciu a znemožnenie premiéra Maďarska, Viktora Orbána, v nedeľných parlamentných voľbách:
https://www.aktuality.sk/clanok/577544/zverejnili-list-ktorym-viktor-orban-poziadal-o-peniaze-georga-sorosa/
Viktor Orbán, 31. 5. 1963 Székesfehérvár, župa Fejér. Detstvo strávil v dvoch neďalekých dedinách Alcsútdoboz a Felcsút, od svojich 14-tich žil s rodinou v Székesfehérvári a v roku 1981 tam absolvoval anglofónne Teleki Blanka gimnázium, a po ňom nastúpil na výkon povinnej dvojročnej vojenskej služby v Zalaegerszegu.
V roku 1987 ukončil právo na univerzite Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) v Budapešti.
Ďalšie dva roky žil v Szolnoku, ale dochádzal do Budapešti, kde pracoval na Ministerstve poľnohospodárstva a výživy.
V roku 1989 už ako doktor práv (!) dostal štipendium od Soros Foundation, nadácie amerického finančníka Georgea Sorosa, a strávil rok v anglickom Oxforde, kde študoval na Pembroke College. A čo má byť?

Pomer Orbán-Soros v roku 1988 nie je pomer Orbán-Soros dnes. Viktor Orbán postupne poznával, kam smeruje a mení sa obsahová náplň nadácie OSF, a čo sa v OSF začalo diať aj po veľkej migračnej vlne v roku 2015…
Len blbec nemení svoje názory. Orbán by finančný záväzok voči Sorosovi mal ešte pred voľbami vrátiť a manifestačne mu vrátiť diplom. Akademické tituly a vedecké hodnosti najmä z oblasti prírodných vied, sú politikom na nič. Jiřího Drahoša, toho fyzikálneho chemika, aj s jeho titulmi, ľavou zadnou “sfúkol” po druhý raz zvolený prezident Miloš Zeman.

Konečným cieľom dnešnej OSF je neoliberálna, post demokratická spoločnosť, riadená Globálnym Prediktorom (vrcholová finančná oligarchia) nadnárodného neo liberálneho kapitalizmu, pre ktorú v rámci jej pyramídy pracuje aj finančník George Soros, podľa Forbes na 20. mieste zo 400 najbohatších Američanov s majetkom 23 miliárd dolárov…
Svojmu mimovládnemu sektoru, najmä OSF nedávno rozdal 18 miliárd dolárov na “demokratizáciu a liberalizáciu nie dosť demokratických a nie dosť liberálnych režimov“.
Námietka – a čím vlastne „filantrop“ Soros a jeho OSF škodí Slovensku?

Hnedú a červenú a po oslobodení od hnedej znova červenú, dnes aj tú, máme konečne za sebou. Máme slobodnú, pluralitnú demokraciu, a tá, pre zmenu, vykazuje niektoré znaky partokratickej „demokratickej“ diktatúry.
A nad ňou sa vznáša tretia filozofia a ideológia liberalizmu, znova v opore o Nietzscheho filozofiu, ktorú miloval Hitler:
https://refresher.sk/24340-Povod-diabolskych-myslienok-a-cinov-Adolfa-Hitlera-vo-filozofii-Friedricha-Nietzscheho
Vedome-nevedome z nej čerpá sociálna filozofia a ideológia liberalizmu zľava aj sprava, čerpajú z nej aj utópie liberalizmu a neoliberalizmu, aj známa kniha Francisa Fukuyamu Koniec civilizácie.
Kritickým varovaním je kniha Samuela Huntingtona Stret civilizácií, ktorej posolstvo je, že multicivilizačná, multikultúrna a multináboženká spoločnosť nezvládne samú seba.
Sorosova OSF má rovnako „ušľachtilú“ ideu a cieľ, ktorým je pokračovanie a finančná podpora procesov oslobodzovania a demokratizácie spoločností, ktoré v duchu ideí liberalizmu nie sú dosť liberálne, prostredníctvom „neziskoviek“ vo vlastníctve toho „neoliberála a filantropa“.
Každý režim, aby sa udržal pri moci, musí mať „pod palcom“ školstvo, kultúru, osvetu a „svoje verejnoprávne“ médiá a pod kontrolou aj neštátne „slobodné a nezávislé“ médiá, vo vlastníctve neoliberálnej, s režimom kolaborujúcej oligarchokracie. Svoju legitimitu si režim potvrdzuje a legalizuje svojou ústavou, zákonmi a cyklickými “slobodnými a demokratickými” voľbami:
Anonymita diskusií je súčasťou liberálno-demokratického režimu, ale porušuje základné ľudské práva, v časti ich kódexu – rovnosť práv a rovnaké zaobchádzanie, a to vo vzťahu
a/ diskutéri verzus autori,
b/ diskutéri verzus diskutéri,
ktorí zahlcujú diskusie spamingom od veci, mimo tému a obsah článku, osobnými útokmi ad hominem, trollingom a hate speech, vykazujúcimi znaky verbálneho extrémizmu vo verejnom mediálnom priestore, v ktorom dostávajú slobodu pre zlobu a nenávisť, a už chýba len, aby sa ich najagresívnejšia časť začala vzájomne virtuálne strieľať (odporúčam aplikáciu). Nicky menia ako ponožky, spájajú sa do svoriek, a vzájomne sa dopĺňajú, hecujú a lajkujú. Rozhodujú aj o tom, ako a či vôbec mám písať, a ako by moje články písali oni, keby to vedeli!
Anonymita vo verejnom priestore je antidemokratický prvok, pošliapavajúci Listinu základných práv a slobôd a Chartu práv EÚ, poškodzujúca demokratické ústavné zriadenie Slovenska, ktoré sa vydáva za právny štát…
Nemá oporu o nič (Ústava, zákon).
Anonymita sa zaručuje vo voľbách.
Diskusie ale nie sú voľby.
V diskusiách vládne totálna neoliberálna a bezhraničná totalita slobody slova, kódex diskutujúceho je šum a fuck. Anonymný underground (podzemie). Zjavne tolerované „liberálnodemokratickým“ režimom, ktoré sa raz vyvalí von aj so svojím páchnucim a toxickým obsahom…
Degeš, čo mení nicky ako ponožky a hrá sa na kresťana, ma “veselo” kádruje a lustruje:
Lajkol som mu ju. Som za transparentnosť vo verejnom živote. Pri registrácii ale odo mňa môj hostiteľský web doklady o vzdelaní nevyžadoval, možno mal, hmm…
Prejdem si zbierku zákonov…

No, neviem…
Napokon som sa rozhodol pre korektnú odpoveď, a keďže 1. apríla parlament nezasadal, tak: NASRAŤ!

Myslíte si, že som sa rozhodol správne? Smiem písať o čom chcem a ako chcem, aj bez predloženia dokladov o svojom vzdelaní a potvrdenia o svojprávnosti a výške IQ? Som dosť gramotný, aby som vedel, o čom píšem? Ale aj to, že neviem fšetko ako diskutéri, a sústavne na sebe pracujem (aktívne, samostatné a kritické myslenie, vzdelávanie, zber, triedenie, vyhodnocovanie a spracovanie informácií…).
Forrest Gump mal 75, čo je kúsok nad hranicou mentálnej subnormy; moje IQ mi stačí, aby som vedel, kto zo mňa robí (viete, čo) a čo s ním…
Ale aj vtedy, ak zistím, a spravidla to zistím, že ním som vlastným pričinením. 🙂
Samozrejme, som vďačný za každý korektný, vecný komentár, názor a primerane, podľa zásad etiky a etikety komunikácie vo verejnom mediálnom priestore, ktorým sú diskusie, a na ktoré spravidla rovnako korektne odpovedám…
Z jednej diskusie (druhý diskutér v odpovedi na prvý komentár nevie, nechápe…):

Skúste sa zaujímať, pýtajte sa svojich detí, kto ich navštevuje na vyučovacích hodinách, komu ich učitelia dávajú priestor mimo učebných osnov a štátneho programu vzdelávania, možno im budete vedieť odpovedať, ak sa vás spýtajú, „mami, oco, a čo sú to tie mimovládky, a čo je to tá tolerancia, intolerancia, rodová rovnosť, antisemitizmus, xenofóbia a homofóbia?“
A vy, rodičia, v prvom rade zodpovední za opateru, starostlivosť, vzdelávanie a výchovu svojich ratolestí, skúste si položiť otázky, aké máte-nemáte rodičovské práva, a ako sú školským systémom a režimom dodržiavané alebo nie, čo musia-nemusia vaše maloleté deti, lebo sú tiež subjektmi základných ľudských práv, chránené Európskym dohovorom o ľudských právach, a dohovormi o právach detí?

Holocaust je nepopierateľná realita. Kto popiera holocaust, akoby poprel a odmietol všetky genocídy a ak poprie jednu z nich, spochybní aj holocaust.
Holocaust alebo šoa (zápalná obeť) je ale ochranná mantra sionistov, ktorí ako satisfakciu dostali právo na židovský štát Izrael v krajine ich pôvodu.
Ak si verejne dovolíte vlastný kritický názor ako produkt vášho samostatného kritického myslenia, ku ktorému vás jednou rukou nabádajú, ale ak nemáte ten ich, druhou vám ho berú…
Najskôr vás povláčia Sorosove mimovládky, lebo taja aj nos medzi očami, z ich prostredia vzíde trestné oznámenie (trebárs Sibyla verzus Rostas) ktoré prevezmú režimu poslušné OČTK, aj v rozpore so základnými ľudskými právami, vznesú proti vám obvinenie pre podozrenie z antisemitizmu a extrémizmu a formálne: Sibyla  plus „neziskovky“ plus nimi riadený štát verzus Rostas,  NAKA vám ho prinesie domov ako pizzu, urobí domovú prehliadku, a aby sa vám pritom „nič nestalo“ (ani vašej manželke a deťom…) budú vám flintami so zameriavačmi mieriť na hrude, lebo ste nebezpeční protižidovskí a po zuby ozbrojení extrémisti…
V prípade „návštevy“ prelomenia ľudského práva na súkromie pána Rostasa, jeho rodiny a domácnosti, došlo k zneužitiu zákona neprimeraným policajným zásahom a neprimeranému použitiu prostriedkov na dosiahnutie účelu zákroku, čo je parketa prokuratúry a inšpekcie ministerstva vnútra!
Podobným spôsobom si prišli pre dievčinu, ktorá ošťala a zapálila Korán!
Na inak bezmocných, neškodných a neozbrojených ľuďoch, si nudiaca sa polícia, vyrába proti extrémistické cvičenia a fingované proti teroristické zásahy ako proti islamistom!
Aby bolo jasno, slovenská vláda už nie je svojprávna, moc nad ňou a Slovenskom prevzali mimovládne „neziskovky“, ktoré si vláda platí a vydržiava z nášho!
A chumaj Weisenbacher ma mailom spamuje ešte aj o asignačnú daň pre jeho kšeft, zvaný Inštitút ľudských práv!
Fakty a realita: Protižidovská antisemitská a proti izraelská je OSN a UNESCO, lebo Arabi, ich islam, moslimovia a Palestína, Chrámová hora a Jeruzalem…!
Ako príslušník prvej povojnovej generácie sa rázne od antisemitizmu dištancujem, popol na svoju hlavu si sypať nebudem (!) a s antisemitským extrémizmom nechcem mať nič spoločné!
Takzvaný pravicový extrémizmus (antisemitizmus) nerobí nič iné, len odmieta nadradené postavenie jedného z dvoch semitských etník jednej eurázijskej rasy (Arabi a Židia) nad ostatné rasy a etniká v globálnom rozmere!
Len tak mimochodom, Kurdi v Iraku, Sýrii a Turecku, ktorí sa významne podieľali na porážke islamského štátu nielen na svojich územiach, sú menejcenný štátotvorný národ nižšej kategórie ako na pôvodnom území židovského Izraela nepôvodní Filištínci, dnes Palestínci? A za “odmenu” sú pre Erdogana teroristi?
Koľko metrov a kilometrov má medzinárodné právo a právo štátotvorných národov na sebaurčenie?
Pojem Kurdistan a korektné riešenie pre všetkých oprávnených neexistuje? OSN už dávno neplní svoje apolitické mierové poslanie, je zideologizovaná, spolitizovaná, skorumpovaná a impotentná!
Poliaci si „ich holocaust“ ošetrili zákonom! Podobným zákonom by sa malo prestať týrať a traumatizovať aj Slovensko, lebo: „Napred sa ísť musí, naspäť cesta nemožná!“
Vládnemu režimu: Nestrašte a neterorizujte nás duchmi minulosti, skutočnou hrozbou je plazivý nástup neo liberálneho eurofašizmu zľava aj sprava!
Páchate na nás, dobrých a nevinných ľuďoch, násilie!


Tí, čo nad svojimi vygumovanými hlavami mávajú Orbánovou žiadosťou o štipendium ako „argumentom“ proti jeho voľbe, sú rigidní blbci, ktorí sa od roku 1988 nikam mentálne neposunuli a nič nič nedokázali. Naopak, počnúc Sorosovými MNO sa radikalizujú, ako Sorosom, ich vodcom „vzdelávaný a uvedomovaný, utláčaný a neuznaný proletariát…”. A cez politické strany „liberálneho“ razenia sa postupne infiltrujú do štátnych politík…
A hotujú sa písať “ich” a naše (!) zákony, hoc aj o teplých rožkoch…

Na vývoj Orbánovho politického myslenia ako maďarského štátnika a zmenám jeho vzťahu k Sorosovi, OSF a EÚ mali významný vplyv
a/ protinárodné politiky eurocentralistov a euro integrátorov pomyselného „jadra“ EÚ smerom k Maďarsku a krajinám V-4,
b/ neoliberalistické dnes už zjavne post demokratické a násilnícke ideológie gender a multikulti  mainstreamu.
V neposlednom rade aj politiky a správanie eurotransatlantických štruktúr voči Ruskej federácii.

Sorosova Open society foundations je dnes otvorene protimaďarská, proti slovenská, prosemitská a proti V-4. Odmietam Sorosov komplot proti V-4, Agendu 2030 OSN, Global compact 1 a 2, odmietam Dublin 4 (Agenda 2030).
A neprajem si ani, aby boli roduverní Slováci, národovci, patrioti (synonymá), označovaní za antisystémových nacionalistov, extrémistov, tobôž národných socialistov..!
Žiadam, aby si „experti“ na extrémizmus urobili vo svojich hlavách poriadok s pojmami fašizmus, nacionalizmus a národný socializmus, a neurážali slovenskú a slovanskú blízkosť, vzájomnosť, národnú hrdosť a národno-štátne záujmy.

Nekompatibilným a zväčša beznádejne neintegrovateľným zmiešavaním odlišných rás, etník, národov, národností a náboženstiev (islam nenávidí západnú civilizáciu a nepozná pojem sekulárny štát, integrovateľní sú len kresťania…) vzniká explozívny guláš a “Molotovov” kokteil…
Každý národný štát je povinný a oprávnený chrániť a brániť si svoju národno-štátnu identitu a národno-štátne záujmy. Presne tak, ako si ich chráni väčšina národne a vlastenecky cítiacich Maďarov vo svojom, ich, vlastnom, národnom štáte ale aj mimo neho, nielen v ich domovskej karpatskej kotline, aj mimo ňu, v ich maďarskej diaspóre.
Pekne pozdravujem. 🙂
Juraj Režo alias notorickyobcan

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Juraj Režo

O AUTOROVI

MOJE OSOBNÉ VYZNANIE LÁSKY K SYSTÉMU
Ako a eko ďalej? Okrídlené „Pravda a láska zvíťazia nad lžou a nenávisťou“ je nenaplnená hypotéza „Veľkého Novembra“.
Výsledok tu máme dnes, v hektike ostatného a ostávajúceho času poslednej voľby:
Žiadna láska. Len nenávisť, lož, zloba a závisť.
Môj odkaz Európskej únii (prebieha v nej invazívna islamizácia kresťanskej Európy):
Pravda je pravda. Lož je lož. Polopravda je lož. Existuje len pravda alebo lož. Relativizácia pravdy je lož.
Pravda: Liberálna demokracia je orwellizmus. Falošný newspeak.
Liberálna demokracia je podliezavý a sladký podvod, mačkažák (falošné mačacie zlato).
Nie je pravou hodnotou. Pravé hodnoty sa tvoria inak.
Nenastoľuje reálnu slobodu, ale diktatúru falošných slobôd práv. Tretiu totalitu. Neoliberálny fašizmus. New world order.
Európa, chráň svoje rodné a kmeňové kresťanstvo, inak prídeš o život!
Európa, nový svetový poriadok nesmie byť tvojím poriadkom, zachovaj si svoj pôvodný.
New world order je vláda reálneho alebo pomyselného Satana, nastoľovaná neo liberálnou demokraciou, ktorá, ak budeš pokračovať v benevolencii voči nej aj islamu, pod false flag základného práva na náboženské vyznanie, ťa zničí a zotročí. A napokon zlikviduje teba, tvoje kresťanstvo aj islam. A nastolí vládu jediného náboženstva NWO, jednej vlády a jednej meny.
Konflikt judaizmus, kresťanstvo verzus islam sa po domnelom víťazstve islamu zmení na konflikt NWO verzus islam.
A musíš si, vybrať, Európa, čo je pre tvoj život dôležitejšie, či tvoje reálne základné ľudské práva s právom na tvoj dobre udržateľný život od počatia po prirodzenú smrť, alebo otroctvo pod systémom a globálnym metasystémom centrálneho matrixu New world order.
Občania Európy a Slovenska, bojujte s orwellizmami a klamlivým, zaliečavým jazykom a sladkými, zaliečavými rečičkami v bežnom živote a najmä v politike, ktorá vás manipuluje aj pripravenými falošnými prieskumami, a aj nimi vás vťahuje do klamlivých politík, a takto pripravené a „predžuté ovce“ vás vo vašej dobrej viere a nádeji, že sa „konečne“ rozhodnete správne (lebo však aj prieskumy..!) vás posiela k volebným urnám a na budúce krvavé jatky...
To je LOŽ! Klamú vás od rána do večera (aj v noci)!
A používajú, zneužívajú proti vám svojich platených užitočných idiotov.
Pekne pozdravujem. :-)
Autor článkov: Juraj Režo alias notorickyobcan

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 288

Celkové hodnotenie: 12.19

Priemerná čítanosť: 1133

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    KDH navrhuje garanciu bezplatného objednávania k lekárovi

    0icon

    Bratislava 25. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Jaroslav Novák) Aktualizované 25. apríla 2024 o 20:18 h. Kresťanskí demokrati chcú presadiť, aby sa na pacienta nemohli preniesť náklady spojené…

    Španielska vláda bude dohliadať na federáciu

    0icon

    Španielska vláda bude dohliadať na škandálmi zasiahnutú futbalovú federáciu. Týmto krokom chce docieliť, aby sa vyrovnala so súčasnou krízou. Informovala o tom agentúra AFP

    Poslanci ukončili štvrtkové rokovanie debatou o premnožených medveďoch

    0icon

    Poslanci Národnej rady SR ukončili štvrtkové rokovanie 12. schôdze debatou k návrhu na skrátené legislatívne konanie k vládnej novele zákona o ochrane prírody a krajiny,…

    Prezidentka v Prešove navštívila evanjelické gymnázium i Múzeum Solivar

    0icon

    Vždy som nadšená z východu, sú tu skvelí životaschopní šikovní ľudia a veľmi rada sa sem vraciam. Počas návštevy Prešova to povedala prezidentka SR Zuzana…

    Dopingový prípad čínskych plavcov posúdi nezávislý prokurátor

    0icon

    Svetová antidopingová agentúra požiadala, aby dopingový prípad čínskych plavcov posúdil nezávislý prokurátor. Jej predstavitelia vyšlú do krajiny auditorov, aby zistili, v akom stave je momentálne…

    Jourová po stretnutí s Ficom či Šimkovičovou vyjadrila svoje obavy

    0icon

    Postavenie verejnoprávnych inštitúcií v Európe treba posilňovať. Ich podpora je dôležitá najmä pre jedinečnosť verejnoprávnych vysielateľov na mediálnom trhu. Zhodli sa na tom zástupcovia Ministerstva…

    Aj dvorec Suzanne Lenglenovej bude mať od mája zatváraciu strechu

    0icon

    Paríž 25. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:Pixabay)   Aj dvorec Suzanne Lenglenovej v kapacitou 10.000 miest v dejisku tenisového grandslamu Roland Garros bude mať zatváraciu strechu. Slávnostne…

    Xaviho presvedčila zostať dôvera fanúšikov a prezidenta: "Zlepšujeme sa"

    0icon

    Xavi Hernandez sa rozhodol zostať trénerom futbalistov FC Barcelona najmä kvôli podpore fanúšikov a prezidenta katalánskeho klubu. Dôvody svojho zotrvania na lavičke uviedol na tlačovej…

    Boris Kollár vyzýva Fica a vládnu koalíciu: "Ukážte, ako sa to robí, do psej matere!"

    0icon

    Bratislava 25. apríla 2024 (HSP/Facebook/Foto:TASR - Jakub Kotian )   Boris Kollár (Sme rodina) v nedávnom videu na sociálnej sieti Facebook reaguje na rast cien…

    Nemecký krídelník Herrmann po sezóne ukončí kariéru

    0icon

    Nemecký futbalista Patrick Herrmann po sezóne ukončí aktívnu kariéru. Tridsaťtriročný krídelník pôsobí 16 sezón v Borussii Mönchengladbach, s 418 štartmi za bundesligový klub figuruje v…

    Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

    Erik Majercak

    Ivan Štubňa

    Gustáv Murín

    Milan Šupa

    Peter Lipták

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA