KDH – strana pokrytcov a farizejov, ktorým sú voliči ľahostajní

 

V prvom rade si dešifrujme názov KDH. Údajne je to Kresťanskodemokratické hnutie. Na svojej stránke majú uverejnenú nasledovnú formuláciu: „Sme jasná voľba pre konzervatívnych, kresťanskodemokratických voličov a všetkých slušných ľudí“.

Na Slovensku je mnoho občanov s konzervatívnymi, kresťanskými i demokratickými hodnotami. Ako to, že od volieb 2016 do volieb 2023 bolo KDH mimo hlavného politického diania? Ako to, že sa im podarilo získať vo voľbách 2023 len niečo viac ako 200 000 hlasov, čo predstavuje len 6, 82% podiel hlasov? Je to jednoduché.

KDH od svojho vzniku v roku 1990 bolo pre voličov nečitateľné. Ich program bol zmesou programu s inými stranami, s ktorými politicky „laškovali“ vrátane maďarských kresťanov. Neskôr sa nechali napáliť M. Dzurindom, ktorý sa po chrbte KDH vyšplhal do vysokej politiky, potom hnutie „okašľal“ a založil viacero príbuzných populistických strán. Najhoršia varianta bola SDKÚ, ktorá nejakú dobu vládla pričom si stihla zašpiniť ruky krvou odsúhlasením preletov zločineckých lietadiel NATO ponad Slovensko s cieľom bombardovania Juhoslávie. Z SDKÚ sa stal politický subjekt, ktorého predstavitelia sa dopúšťali podporovania vojnových zločinov. Hlavný vinník je M. Dzurinda. Na chrbte KDH sa do politiky vyšplhal aj D. Lipšic, ktorý dokázal svojim konaním, že chrbtovú kosť nemá. Karieristický hybrid schopný pre kariéru urobiť všetko. Dodnes je Lipšic škvrnou na politickom dianí vrátane diania v súdnictve.

Výhybku na slepú politickú koľaj vo vývoji KDH prehodil J. Figeľ. Pod jeho vedením sa KDH stalo mimoparlamentným subjektom. Pán Boh mu doprial kúpu štvorizbového bytu s rozlohou 156 m2 v roku 2001 za vtedajších 54.390.- slovenských korún. Figeľov nasledovník Hlina pokračoval v politike chaosu a tápania ďalšieho smerovania. Významný podiel na tomto chaose mal F. Mikloško, šedá eminencia KDH, ktorému som venoval zvlášť článok (viď odkaz).

Mikloško nikdy neniesol zodpovednosť za rozvoj KDH. Naopak. Bol posadnutý mocou a funkciami, z ktorých by mohol ovplyvňovať dianie na Slovensku. V roku 2008 dokonca vystúpil z KDH a založil stranu Konzervatívni demokrati Slovenska. Táto strana po niekoľkých rokoch skrachovala a Mikloško sa opäť prilepil ku KDH s cieľom vyryžovať nejakú dobre platenú pozíciu. Dokonca kandidoval na prezidenta, ale neúspešne. Pán Boh pred ním Slovensko ochránil. V roku 2022 KDH podporilo podpis Dohody o obrannej spolupráci SR s USA, tzv. DCA dohodu. Zaradilo sa tak k zapredaneckým stranám Slovenska, ktoré oklieštili suverenitu a zvrchovanosť Slovenska. Pokrytci a farizeji KDH sa naplno prejavili.

Na tomto mieste chcem poukázať na skutočnosť, že vhodnejší názov KDH by bol Katolícko demagogické hnutie. Je veľký rozdiel medzi kresťanmi a katolíkmi. Katolícke KDH sa schováva za kresťanov, z ktorých reprezentuje len bigotnú časť katolíkov. Nereprezentuje napríklad ani protestantov, ani pravoslávnu cirkev. Iba loví v nich voličov, ak ich politike niekto naletí. KDH je demagogická preto, lebo nie je voči svojim voličom úprimná. Ich predstaviteľom ide hlavne o moc a nie o presadzovanie ideálov kresťanstva. Pre voličov bolo určite sklamaním, keď KDH nebolo schopné ísť do koalície so Smerom, Hlasom a SNS. Voličom išlo o to, aby sa naplnili niektoré predvolebné sľuby z dielne KDH prostredníctvom účasti v koalícii. Vedenie KDH v podstate týchto voličov zradilo a dobrovoľne sa zaradilo do opozície k Šimečkovmu PS, ktorého politika je v príkrom rozpore nielen so záujmami Slovenska, ale aj v príkrom rozpore s ideologickými základmi KDH. Tento ich krok sa stal jasným dôkazom, že predstaviteľom KDH ide o moc a funkcie a nie o napĺňanie sľubov voličov.

Ak si porovnáte volebný program KDH a napr. Smeru, zistíte, že cca je na 70% identický, len vyjadrený inými slovami. Čiže ich program je ľavicový a sociálny v prospech ľudí. Napĺňať ho však bude koalícia a nie KDH. Čiže ak sa sociálny program bude plniť, smotanu za plnenie sľubov KDH lízať nebude a môže v najbližších voľbách opäť skončiť pred dverami parlamentu v kúte hanby.

Na stránkach KDH sa môžeme dočítať:

Budeme podporovať a prehlbovať našu euroatlantickú spoluprácu a spoluprácu s ďalšími demokratickými partnermi vo svete. Budeme jasne formulovať svoje postoje, aby sa nevrátila dvojtvárna politika vlád v minulosti, ktorá sa neriadila dôsledne deklarovanou orientáciou alebo hodnotovými princípmi“.

Uvedené vyjadrenie má lokajský charakter, v ktorom KDH vyjadruje podporu zločineckému paktu NATO. KDH má totálne pomýlené hodnotové princípy. Dokazuje, že ľudský život nie je na prvom mieste ako hodnota. Ak treba dosiahnuť politické ciele aj za cenu strát na ľudských životoch, tak KDH sa vezie na vlne tejto zvrátenej politiky.

Budeme presadzovať, aby SR svojimi postojmi ovplyvňovala rozhodnutia NATO tak, aby Aliancia bola konštruktívnym obrancom mieru, demokratických hodnôt a spravodlivých požiadaviek“.

Toto vyhlásenie je v rozpore s predchádzajúcim a výsledok činnosti KDH v tejto oblasti je dlhodobo nulový zapríčinený ich pasivitou. NATO nerovná sa demokracia, spravodlivosť a mier. NATO rovná sa zločin.

Na záver som si nechal toto tvrdenie KDH:

Chránime rodinu a manželstvo ako prirodzený zväzok muža a ženy. Manželstvo muža a ženy je nezameniteľné a nenahraditeľné, preto si vyžaduje osobitnú úctu a ochranu. Rodinu uznávame za základnú prirodzenú bunku štátu a spoločnosti, ktorá existovala skôr ako štát. Zasadzujeme sa o to, aby sa mohla rozvíjať po hmotnej aj duchovnej stránke, rešpektujúc dôstojnosť každého jej člena“.

KDH kolaboruje s Progresívnym Slovenskom, ktoré ohrozuje samotnú existenciu našej republiky a ochranu manželstva, súžitie ženy a muža, význam rodiny spochybňuje na každom kroku. Je preto PS bližšie farizejskému vedeniu KDH ako súčasná koalícia?

Miesto záveru:

Ježiš vyjadril Božie odsúdenie farizejov slovami: „Pokrytci, vhodne o vás prorokoval Izaiáš, keď povedal: ‚Tento ľud ma ctí svojimi perami, ale ich srdce je odo mňa ďaleko vzdialené. Nadarmo ma však uctievajú, lebo vyučujú ako náuky ľudské príkazy.‘“ (Matúš 15:7–9).

Želám všetkým ľuďom dobrej vôle bez rozdielu vyznania pokojné Vianoce, zdravie, mier v duši, vo svete a vzájomnú nefalšovanú lásku v kruhu rodiny.

Viac na:

https://blog.hlavnespravy.sk/33210/kdh-zradilo-svojich-volicov-moze-za-to-frantisek-miklosko/

https://www1.pluska.sk/spravy/z-domova/figel-daroval-byt-ktory-kupil-babku

Z mesta SNP Ivan Štubňa

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Ivan Štubňa

O AUTOROVI

Vyštudovaný psychológ so skúsenosťami v oblasti podnikania, zahraničného obchodu, pôsobiaci niekoľko rokov v zahraničí a na ústredných orgánoch štátnej správy.
Záujmy: cyklistika,vysokohorská turistika, liečivé bylinky...a investigatívny blog

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 377

Celkové hodnotenie: 24.11

Priemerná čítanosť: 2418

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Ústup 10 km: AFU opustila Berdyči a sťahuje sa na západ

    0icon

    Avdejevka 27. apríla 2024 (HSP/Svobodnaja Pressa/Foto:TASR/AP-Andriy Andriyenko)   Betónové pevnosti ukrajinskej armády pri Avdejevke sa rúcajú, konštatuje Konstantin Olšanskij pre noviny Svobodnaja Pressa Ruská ofenzíva…

    Roman Michelko avizuje zmeny pri návrhu novely zákona o FPU

    0icon

    Poslanec Národnej rady (NR) SR Roman Michelko (SNS) avizuje zmeny pri návrhu novely zákona o Fonde na podporu umenia (FPU). Na pozmeňujúcom návrhu sa dohodli…

    Čo sa teraz deje v blízkosti Očeretina

    0icon

    Očeretino 27. apríla 2024 (HSP/Foto:Telegram) Aktualizované 27. apríla 2024 o 18:07 Podľa ruských telegramových kanálov ruská armáda rozvíja ofenzívu severovýchodne od Očeretina a obsadila závod…

    "Denník N, SME, Aktuality, prečo o tomto mlčíte?"

    0icon

    Bratislava 27. apríla 2024 (HSP/Telegram/Foto: TASR - Pavel Neubauer)   Premiér Robert Fico (Smer-SSD) najnovšie hovoril v parlamente aj o vakcínach. Tvrdí, že aj keď…

    Šucha: Členstvo Slovenska v Európskej únii je kľúčové

    0icon

    Bratislava 27. apríla 2024  (TASR/HSP/Foto:TASR - Pavel Neubauer)   Je kľúčové, aby Slovensko zostalo súčasťou Európskej únie (EÚ). Členstvo nám ponúka mnohé výhody, akými sú…

    Rezort životného prostredia chce zaviesť opatrenia na ochranu pobrežných pozemkov

    0icon

    Bratislava 27. apríla 2024  (TASR/HSP/Foto:TASR - Jakub Kotian)   Ministerstvo životného prostredia (MŽP) SR chce zaviesť opatrenia na ochranu pobrežných pozemkov. Plánuje zaviesť možnosť majetkovoprávne…

    To najdôležitejšie z Ukrajiny - Ruské jednotky obsadili väčšinu územia obce Očeretino pri Avdejevke

    0icon

    Kyjev 27. apríla 2024 (HSP/Foto:TASR/AP-Ukrainian Emergency Service) Aktualizované 27. apríla 2024  V tomto článku vás budeme v priebehu dňa informovať o najdôležitejších udalostiach na frontoch…

    Macron sa pustil do vojny s Ursulou von der Leyenovou

    0icon

    Bratislava 27. apríla 2024 (HSP/Vzgljad/Foto:TASR/AP-Michel Euler)   Na Západe došlo k ďalšiemu rozkolu, tentoraz k skutočnému. Francúzsky prezident Emmanuel Macron sa pridal k tým, ktorí…

    Rusko a Čína sa vzdávajú dolára: Moskva oznámila nové obchodné koridory

    0icon

    Bratislava 27. apríla 2024 (HSP/Responsiblestatecraft/Foto:TASR/AP)   Responsible Statecraft: de-dolarizácia a nové obchodné trasy umožnia Rusku vyrovnať sa so sankciami Kremeľ sa snaží zmeniť systém globálneho…

    Robert Fico: „Ako využiť vklady ľudí, ktoré majú dnes v bankách? Ako využiť zdroje, ktoré sú v dôchodkovom sporení?“

    0icon

    Bratislava 27. apríla 2024 (HSP/Foto:TASR-Martin Baumann)   Včera (26.4.2024) sa v parlamente šírila panika. Fico sa vraj chystá siahnuť na bankové vklady sporiteľov aby tieto…

    Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

    Dušan Hirjak

    Marek Brna

    Erik Majercak

    Ivan Štubňa

    Gustáv Murín

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA