Kto volí Šimečku, volí ideologickú totalitu

   Toto politické embryo, ktoré momentálne šéfuje skupinke aktivistov z povolania, čo sa nazývajú „strana“ Progresívne Slovensko, nezaprie svojich predkov. Politický klan Šimečkovcov najlepšie charakterizuje výraz „oportunisti“. Ľudovo sa tomu u nás hovorí „Kam vietor, tam plášť“. Dedo, Šimečka I., bol v rodnom Brne vyhláseným nadšencom stalinských metód. Bol k nám preto na Slovensko vyslaný ako ideologický „výsadkár“. Jeho vnuk, Šimečka III., je zasa bruselský „výsadkár“. Tam si ako oduševnený komsomolec bruselskej kliky svojimi výzvami, aby sa všetky krajiny EÚ vzdali svojej štátnosti (?!), vyslúžil post podpredsedu Euro-parlamentu a plat 22 000 eur mesačne! A on si chce oboje zaslúžiť. Aj za cenu nehoráznych lží. Medzi ne patrí heslo v ich predvolebnom televíznom klipe „Slovensko je naše“. Ak sa nebodaj Slovensko stane „ich“, už nebude slobodnou, nezávislou, suverénnou krajinou. Bude EÚ-provinciou pod diktatúrou občanmi EÚ nevolených figúrok, ako je Pfizer-korupčníčka Lajnová.

 

Koniec suverénneho Slovenska

   Šimečka III. sa vzorne potatil. A jeho tatko bol zasa vzorným dedičom jeho deda. A bol to Šimečka II., kto vyhlásil: „Slovensko je čierna diera, v ktorej nenávratne miznú všetky rozumné myšlienky, jej gravitácii neunikne žiaden pokus o slobodné bytie a skončíme všetci v slovenskom jazyku, ktorý je fialový, drevený a napuchnutý ako jazyk obesenca.“ Myslíte si vážne, že Šimečka III. chce šéfovať nejakej „čiernej diere“? To ani omylom. On nám tu vnucuje svoje verziu „budúcnosti“, v ktorej Slovensko odovzdá svoju suverenitu do rúk nikým nekontrolovaných bruselských papalášov. Veď sám medzi nich patrí. A túži sa, ako každý komsomolec, svojim patrónom zavďačiť. Z čoho by predsa bral peniaze na tie neskutočne umelo nafúknuté „prieskumy“ voličských preferencií?

 

Bezškrupulózny Šimečkov tatko

   Od čias prekabátenia stalinistického zakladateľa tohto politického klanu majú Šimečkovci plné ústa demokracie, ľudských a občianskych práv… Áno, iste, frázuje sa to skvelo a vytrvalo. Ale aká je prax?

   Môžeme si to dokladovať na Šimečkovi II.. Dedo Šimečka ho svojím oportunizmom dotiahol do disentu. Tým pádom aj do vedenia VPN (tam sa dedo Šimečka so svojou minulosťou už radšej neukazoval). A tam sa ukázalo, že Šimečkovi II. je zaťažko aj napĺňať vzletné slová. Ako sa Budaj oprávnene sťažoval, v okamihu kedy bolo treba zísť z tribún a robiť každodennú politickú prácu Šimečka II. zdupkal. Mal totiž už na sebe zavesených dvoch „tútorov“, ktorí potrebovali využiť  jeho bezradnosť po skorej smrti jeho otca, ktorý bol pre Martina dominantou. Tak priskočili Štrasser so Zajacom, veď obaja sa zaplietli s minulým komunistickým režimom, tak potrebovali mladého Šimečku, ako živý štít ich prekabátenia – ako predtým kádrovali iných z komunistických pozícií, tentoraz to robili ako znovuzrodení inštruktori demokracie?! Potrebovali ho mať ako štít bezúhonnosti pred sebou a on, neznalý miestnej literárnej scény, bol aspoň zo začiatku týmito ostrieľanými vlkmi ľahko manipulovateľný. Prakticky si ho adoptovali. Nikdy nebol skutočným literátom, čo nezmenila ani zmanipulovaná medzinárodná cena so záhadným pozadím v USA, kde mu krátko po Novembri 1989 kamaráti pomohli k odmene 10 000 dolárov a okružnej literárnej ceste po Spojených štátoch, kde sa (ako sa mi sám zveril) zúfalo nudil. Len si to predstavte: disident Šimečka II. má za osobného poradcu-dobrodincu Štrassera?! Toho Štrassera, ktorý verne slúžil komunistickému režimu oslavnými textami, aj básňami, až si za to vyslúžil prezývku Častuškár. Tento profesionálny komunistický vriťolezec (viď výber „Nám s úsmevom sa kráča… The best of KSS & KSČ“, kde mu patrí čelná pozícia medzi autormi komunistických „častušiek“) dvakrát podpísal Antichartu! Bol aktívnym členom strany, ktorá PEN zakázala! A práve on so Zajacom dosadili Šimečka II. za predsedu toho PEN centra, ktorého zákaz roky ten istý Štrasser svojimi straníckymi známkami a oslavami komunistickej strany potvrdzoval! Môže byť väčšia absurdita? No, samozrejme, že môže. Z londýnskej centrály automaticky verili, že disident Šimečka II., ktorému PEN roky pomáhala, bude teraz pomáhať svojim iným kolegom. Ale to sa mýlili. To sa Martinkovi naozaj nechcelo. A tak ušiel z VPN a potom ušiel aj z PEN, ale hlavne od povinností pomáhať iným. On chcel pomôcť hlavne sebe!

   Šimečka II. mal pred očami vzor v Fedorovi Gálovi, ktorý sa z bohvieakých zdrojov v nejasnom financovaní VPN chystal založiť prognostický ústav. Šimečka II. si založil hneď začerstva už v roku 1990 (?!) vydavateľstvo Archa. Ustanovil sa tu za šéfredaktora, ale neveľmi úspešného. Archa sa s takýmto „kapitánom“ po pár rokoch potopila.

   Tak preskočil do týždenníka Domino fórum, opäť v úlohe šéfredaktora a aj to skončilo krachom.

   Tak v roku 1999 preskočil, ako inak, za šéfredaktora SME. Tento pôvodne rešpektovaný denník prerobil (stále aj vďaka radám svojich „tútorov“) na ideologický plátok, kde sa slovo „mienkotvorný“ myslelo vážne a teda úlohou redaktorov bolo „pretvoriť“ mienku čitateľov podľa najnovšej ideologickej šablóny. Na jeho účinkovanie na tak vysokom poste spomína Róbert Kotian v E-politika.eu dňa11. 1. 2007 v glose „Pod lampou býva nielen tma“:  „… najprv reagoval Juraj Hrabko textom Televízna politika… Na druhý deň reagoval na dianie v STV a na Jura Hrabka šéfredaktor Milan Šimečka textom Prečo odišli Dyttert a Oravcová (adorácia oboch novinárov bola zjavná – na porade som Šimečkovi povedal, že text, aký vyžadoval od oddelenia komentátorov, si musí napísať sám, lebo my ostatní – Leško, Hrabko, Tóth a ja – sme to videli inak)… Že to bol začiatok môjho konca v smečku, je už iná kapitola.“ Kotianov kolega Juraj Hrabko odišiel zo SME na protest proti Šimečkovým praktikám radšej dobrovoľne. Je to šokujúce, ale syn disidenta a sám disident pri prvej príležitosti podriadil v SME slobodu slova ideológii, ktorej kontúry pozná len on sám. So Šimečkom, ako šéfredaktorom, sa denník SME stal nalievárňou jedinej pravdy, čo trvá podnes. Šimečkova ideologická stopa doviedla denník na pokraj krachu, z ktorého ho dostala tým istým denníkom roky obviňovaná Penta?!!

   Zo SME Šimečka II. odišiel do Čiech za šéfredaktora Respekt-u. Ale aj tam si preniesol otcove návyky. Fakticky okamžite totiž zrušil blog Rossa Hedvicka, známeho pokušiteľa slobody slova, ktorý si servítky na tému (Šimečkom tak nekriticky zbožňovanej) českej reality nedával. Sám Hedvíček o tom píše:  „…mladistvi administratori dostali tento krok narizeno „seshora” a je to jen projev prituhujiciho klimatu ve svobode projevu v CR a – proc se vyhybat tomu slovu? – projev jasne cenzury v Respektu (O Simecko, Simecko, i tvuj komunisticky tatinek by se za tebe stydel!).“ Lenže v tomto rešpektovanom periodiku po čase skončil aj sám Šimečka II..

   Je to priam neuveriteľná šnúra prehier, krachov a bankrotov:

   VPN skrachovalo.

   Vydavateľstvo Archa skrachovalo.

   Týždenník Domino fórum skrachoval.

   Denník SME je po mozgovej mŕtvici.

   Týždenník Respekt – potupný odchod.

   Dnes za peniaze novodobých oligarchov stvorených podľa „amerického sna“, ale i pravidiel, rozdáva Šimečka II. rozumy vo vlajkovej lodi žltej tlače denníku N-ádor, ktorý v printe nikto nečíta, ale ako metastázy sa šíri verejným priestorom. Možno je to znamenie nového mediálneho krachu s dopomocou Šimečku II.? Alebo tam veria, že ako šéf redakčnej rady už veľa škody nenarobí?

   A stopou tohto bankrotára ide jeho syn…

 

Výplod umelej inteligencie

   Už v roku 2013 nám film „Kandidát“ jasne ukázal, že sa z hovna dá upliesť bič a z nímanda prezident.

   Šimečka III. má pred sebou žiarivé „progresívne“ vzory.

   Čaputová je kompletný výtvor umelej inteligencie. Profesnú nedoštudovanú nulu dokázala mašinéria AI pretvoriť klamlivou legendou o pezinskej skládke za prezidentku?! A úslužná Borušovičová o nej dokonca napísala rozprávku, aby tak ako za starých boľševikov, ani tie naše dietky neboli ušetrené „jedinej pravdy“ o tejto Sorošovej Barbine v prezidentskom paláci. A tá (tak ako to robia insitné osoby, ktoré sa ocitnú v prostredí, kam nepatria) sa vzápätí nechala fotiť, ako sa váľa v prezidentskom paláci po koberci??? A túto manekýnu na diaľkové ovládanie z ambasády za plotom „za dobré správanie“ ovešiavajú najbizarnejšími metálikmi poskokovia Globalizačnej kliky. Veď si tú umelú inteligenciu s úspechom vyskúšali pri stvorení pozemkového a daňového podvodníka Kisku ako prezidenta!

   Ďalším ich produktom je „progresívny“ Vallo v úlohe PRmátora hlavného mesta. Ten vzorne plní základ fungovania starých boľševikov len prekabátený za novodobého komsomolca, aby nám tak dokázal, že história sa opakuje. Jeho historické vzory totiž tiež považovali za podstatnejšie čosi vykázať a potom sa tým vychváliť, než naozaj niečo užitočné urobiť. Príkladom je jeho potemkiniáda s kuchynským odpadom, ktorý zbytočne separujeme, lebo je to celé len „akože“. Aj tak skončí spolu s komunálnym! No a najnovšie sa vyznamenal absurdnou cyklo-trasou po nábreží Dunaja, ktorá je kontraproduktívna. Cyklistom nijako zásadne nepomôže a automobilistov odsudzuje na večné dopravné zápchy.

   A do tretice tu máme Šimečku III. s jeho predvolebnými preferenciami, ktoré sú už naozaj virtuálnou NE-realitou. Ale keď sa Čaputová môže hrať na prezidentku a narobiť toľko škody tomuto štátu, a Vallo sa hrať na primátora a narobiť toľko škody tomuto hlavnému mestu, prečo by sa Šimečka III. mal zdráhať škodiť ako premiér?! Veď už prevzal slovník Matoviča a skúša štátnika Fica osočovať v súvislosti s oligarchami. Ale pritom jeho vlastný bezpečnostný „expert“ Spišiak v rámci predvolebnej kampane vyhlásil, že tá správna politika je len vtedy, keď politikov riadia oligarchovia?! Tak ako je to Miško? Šimečka III. si naozaj vybral insitného policajta, ktorý urobil v prospech mafie na Slovensku najviac „záslužnej“ práce, keď na jeden šup vyhodil celé desiaty špičkových vyšetrovateľov, aby uvoľnili miesto výčinom „čurillovcov“. A „čurillovská mafia“ (ako ju nazval predseda parlamentu Kollár) sa Šimečkovi III. páči a s ním pri moci sa všetky ich doterajšie trestné činy zneužívania právomoci verejného činiteľa pekne zametú pod koberec. No a kto by si to trúfal kritizovať, dostane pekne po boľševicky jednu do zubov. Pretože aj Šimečka III. tak ako jeho dedo a tak ako jeho tatko, vyznáva jedinú povolenú pravdu ideologickej totality…

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Gustáv Murín

O AUTOROVI

Gustáv Murín (1959, Bratislava), vedec (RNDr., PhD.) a zároveň úspešný spisovateľ. Debutoval v roku 1989 v češtine, na Slovensku bola kniha zakázaná. Doteraz vydal 70 kníh (z toho 7 v češtine, 2x anglicky, po jednej bulharsky, vo francúzštine, v hindí, holandsky, chorvátsky, maďarsky, nemecky, rusky, srbsky, španielsky a taliansky). Celkove sa predalo viac než 275 000 výtlačkov všetkých kníh autora. Vydal tiež 71 E-kníh, 9 audio-kníh, 8 DVD a 4 knihy v Braillovom písme. Až 486 textov autora bolo preložených do 51 jazykov. Literárne prezentácie absolvoval v 85 mestách a obciach Slovenska a 30 krajinách Európy, Ázie a Ameriky.
Viac informácií na https://tulacky.net/.
Texty v iných jazykoch: http://muringustav.blogspot.com.

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 211

Celkové hodnotenie: 23.74

Priemerná čítanosť: 2779

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Blanár reaguje na škandalóznu fotograiu Naďa s českou ministerkou obrany

    0icon

    Bratislava 30. apríla 2024 (HSP/Foto:Facebook/Juraj Blanár)   Minister zahraničných vecí Juraj Blanár sa na sociálnej sieti pristavil pri fotografii, ktorá koluje na sociálnych sieťach už…

    Nadal splnil Cachinovi sen, daroval mu tričko i čelenku

    0icon

    Argentínskemu tenistovi Pedrovi Cachinovi sa splnil sen, v 3. kole turnaja ATP v Madride si zahral proti svojmu veľkému idolu Rafaelovi Nadalovi. Juhoameričan síce prehral…

    Akým právom sa považujú „nezávislé“ médiá na Slovensku za nezávislé?

    0icon

    Bratislava 30. apríla 2024 (HSP/Foto:Facebook/Denník N, Aktuality.sk, SME, Screenshot)   „Nezávislé, kritické“ médium SME.SK obvinilo Roberta Fica perom šéfredaktorky a zástupcu šéfredaktora z toho, že…

    Pri zrážke troch áut v katastri obce Veľká Lomnica neďaleko Kežmarku sa zranil jeden človek

    0icon

    Pri rannej dopravnej nehode v katastri obce Veľká Lomnica neďaleko Kežmarku sa v utorok zranil jeden človek. Z operačného strediska Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného…

    Erik Kaliňák: Absolútne nesúhlasím s týmto tvrdením hlavného ideológa proti Slovensku

    0icon

    Bratislava 30. apríla 2024 (HSP/ Foto:Screenshot Facebook Video)   Keď strana Progresívne Slovensko napriek masívnej podpore médií a mimovládneho sektora pred pol rokom prehrala parlamentné…

    Barcelona zdolala Valenciu, hetrik Lewandowského

    0icon

    Futbalisti FC Barcelona zvíťazili v 33. kole španielskej La Ligy nad Valenciou 4:2. Čistým hetrikom sa v druhom polčase blysol Robert Lewandowski.

    Titul vo Švédsku získala po desiatich rokoch Skelleftea

    0icon

    Titul vo švédskej hokejovej lige získali hráči Skelleftea AIK. V piatom finálovom zápase zdolali v pondelok Rögle BK 2:0 a v sérii triumfovali 4:1.

    Päť najväčších ukrajinských výziev nemá riešenie…

    0icon

    Bratislava 30. apríla 2024 (HSP/Foto:TASR/AP-Efrem Lukatsky)   Problémy Ukrajiny sú obrovské a mnohostranné, ale všetky sú tak či onak, podľa analýzy amerického politológa Andrewa Korybka,…

    Predpoveď počasia na utorok

    0icon

    Bratislava 30. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:Facebook)   Situácia: Počasie u nás ovplyvňuje tlaková výš. Slnečno. Teploty 19 až 24 stupňov Celzia Na západnom Slovensku malá oblačnosť,…

    Vláda se rozhodla akcionáře ČEZu trestat za vlastní neschopnost

    0icon

    Praha 30. apríla 2024 (HSP/Sichtarova/Foto:Pixabay)   Zabavování vydělaných peněz lidem je označováno všelijak: Většinou tak, aby označení zamaskovalo pravý stav věci. Válečná daň. Daň z…

    Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

    Marian Kotleba

    Milan Šupa

    Ivan Štubňa

    Gustáv Murín

    Dušan Hirjak

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA