Blahoželanie a inšpirácia pre I. Úradnícku vládu SR

Vážený pán predseda Vlády SR, panie a páni ministri!

Blahoželám Vám k vymenovaniu do I. Úradníckej Vlády SR a prajem Vám, aby Vaša vláda založila v Slovenskej spoločnosti hlbokú brázdu rozumu a porozumenia pre ďalší vývoj nášho Slovenska a jeho mena vo svete.

Svetová spoločnosť stojí pred historickou úlohou, ako prejsť od živelného vývoja, ktorý nás priviedol na pokraj III. Svetovej vojny k rozumnej a mierovej spoločnosti.

Moju prílohu, ako inšpiráciu možno charakterizovať jej poslednou vetou: „Toto nie je fantazmagória, ale krátky opis toho, ako sme žili a pracovali. Stačí to len pochopiť, zdokonaliť a budeme žiť v novej rozumnej spoločnosti.“

Nuž je len na Vás či zvoláte: „Zastavme sa bratia“ a poďme používať rozum namiesto hlúpej politiky a jej ešte hlúpejšej ekonomickej podstaty.

Andrej Sablič

 

Príloha

Pohľad na spoločnosť cez infláciu

 

Poznámka na úvod:

Ak existuje centrálny problém (základná bunka,) ktorá spôsobuje celú radu problémov, potom k nej je možné sa dostať cez ktorýkoľvek takto spôsobený problém!

 

Analýza

Makroekonómia, tak, ako uctieva trh a pritom mu nerozumie, nerozumie ani pojmu inflácia, a teda, ani spoločnosti a chaosu (entropii), v ktorej sa spoločnosť nachádza.

Vzťahy medzi ľuďmi nespôsobujú nebesá, ale ľudia, a preto ľudia by im mali nielen rozumieť, ale aj ich rozumne ovládať!!!

1. z pohľadu exaktnej ekonómie je makroekonómia nielen slepá, ale aj hluchá!

Nechápe skutočné príčiny inflácie. Sú dva, za ktoré makroekonómia nesie plnú zodpovednosť:

Exaktná časť inflácie je totožná s objemom ziskov vykázaných nad rámec strát. Táto inflácia je infláciou z pohľadu reálnej ekonomiky síce hlúpou až zločineckou, ale exaktnou, teda vyčísliteľnou s presnosťou na jeden cent.

Objem peňazí na trhu v čase dodávky produktu „na pult“ zodpovedá úplným vlastným nákladom celej spoločnosti na jeho produkciu.

Spoločnosť, teda, ako celok má k dispozícii na jeho kúpu presne na cent len toľko peňazí, ako boli náklady na zhotovenie produktu!

ZISK, ktorý mení produkt prostredníctvom peňazí na „TOVAR – cenu – hieroglyf“ (Marx), peniazmi nie je krytý, a tak je potrebné ich vytlačiť presne na cent vo výške ziskov po odpočte strát.

Z povedaného je potom absolútne jasné, že zisky sú vždy bezprácne a neprodukuje ich človek, ale peniaze!!!

  • Živelná časť inflácia vzniká z dôvodu, že peniaze sa tlačia aj nad túto reálnu potrebu trhu „od buka do buka!“ a od 70-tých rokov aj cielene!

V jednom aj druhom prípade takto natlačené peniaze sa poskytujú spoločnosti vo forme úveru, a tak produkujú cez úroky nové zisky, čo spôsobuje exponenciálny

rozklad spoločnosti medzi časťou spoločnosti, ktorá používa peniaze na svoju reprodukciu a tou časťou, ktorá ich používa na produkciu ziskov!!!

V inom prípade by bolo potrebné, nepredajné TOVARY, vzniknuté pančovaním produktov likvidovať ako v minulosti, vyhadzovaním do mora!!!

Na tomto princípe je založený USD od 70-tých rokov a dodnes toto svinstvo ľudstvo nepochopilo!

  1. Na príčine ľudskej biedy hladu, nenávisti, rebélie a vojen nie sú ľudia, ale systémovo hlúpa až zločinecká ideológia zvaná makroekonómia (viď bod 1.) a jej uctievanie boha zvaného ZISK.

    Bezprácny ZISK (voľný radikál) je to zlo, čo z človeka robí zlodeja, krvilačnú šelmu a revanšistu!!!

Tento stav trvá už od rozpadu rodov, len forma rozkladu z fyzickej sa zmenila na virtuálnu (peňažnú) a im zodpovedajúce ideológie na ich ochranu.

Poznámka: Zabudnite na takzvaný triedny boj, ten je len následok a nie príčina. Základný protiklad exponenciálne narastajúci v spoločnosti je medzi realitou (spoločnosťou) a jej vedomím – zobrazením pomocou makroekonómie a jej produktu peniazmi. Tento primárny rozpad potom nasleduje aj v politike, morálke a ostatných spoločenských oblastiach vrátane vojnových.

Zmenu nemôže, preto priniesť ulica, politici ani zbrane.

Problém treba predložiť akademickej pôde ako rozpor medzi exaktnou časťou ekonómie a jej živelným (zmätočným) protipólom.

Poučenie

Riešenie problému naznačil nástup socializmu a menová reforma v ČSR z roku 1953.

  1. Následky inflácie a rozdelenej spoločnosti sa riešili tak, že prvých 50000:- Kčs sa menili 1:5 až 1:30 a zbytok 1:50. Išlo o snahu oddeliť peniaze získané prácou od peňazí získaných pomocou bezprácnych ziskov prostredníctvom peňazí a konsolidovať rozvrátenú spoločnosť.

  2. Peniaze mali plne zodpovedať reálnym hodnotám. Zvýraznené to bolo predovšetkým na t. z. štátovkách: Štátovky sú kryté celým majetkom republiky Československej. Úrady, podniky a iné organizácie a osoby sú povinné ich prijímať ku všetkým platom podľa vyznačenej hodnoty“

  3. Plánovanie a orientácia predovšetkým na reálnu ekonomiku v prvopočiatkoch budovania socializmu, bez uctievania Zisku nielen, že nespôsobovala infláciu, ale naopak prinášala revalváciu peňazí a pokles cien tovarov a služieb v spoločnosti.

Riešenie celosvetovej krízy, do ktorej ľudstvo vstupuje

Odstrániť zo života spoločnosti PRO-ziskovú makroekonómiu a nastoliť ekonómiu, v ktorej suma tovarov na trhu vyjadrená novými peniazmi bude zodpovedať sume peňazí na trhu!!!

Spoločnosť nepotrebuje bezprácne zisky, ale reálnu nadhodnotu, ktorá peniaze revalvuje a nie devalvuje!!!

Kto nepochopil túto vetu, tak nie je ekonóm, ale šarlatán!!!

Toto nie je fantazmagória, ale krátky opis toho, ako sme žili a pracovali. Stačí to len pochopiť, zdokonaliť a budeme žiť v novej rozumnej spoločnosti. Samozrejme bude to „negácia negácie“ voľného radikála – ZISKU, teda revolúcia, ale nie prostredníctvom násilia, ale vedy.

V Michalovciach 16.5.2023

Andrej Sablič

 

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Andrej Sablič

O AUTOROVI

Akadémiu spoločenských vied v Moskve som ukončil v roku 1979 pred skúšobnou komisiou prehlásením a obhajobou, že „politická ekonómia socializmu nie je veda ale kniha rozprávok o socializme“. O dnešnej ekonómii a teóriách ktoré ju obhajujú, a „vylepšujú“ to platí dvojnásobne. Žiaľ nechceme vyzerať hlúpo pred súčasníkmi a tak ostaneme hlúpi pre našich potomkov. Ja to odmietam a spravím všetko preto aby tomu tak nebolo!!!

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 126

Celkové hodnotenie: 15.7

Priemerná čítanosť: 988

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Letecké dni ponúkajú vzdušné manévre či pyrotechnické efekty

    0icon

    Letecké dni Košického kraja 2024, ktoré sa konajú v sobotu a v nedeľu (8. 9.) na košickom letisku, ponúkajú medzinárodnú leteckú šou. Návštevníci môžu okrem…

    Nehoda pri Parchovanoch si vyžiadala štyroch zranených

    0icon

    Štyroch zranených si vyžiadala dopravná nehoda, ku ktorej došlo v piatok (6. 9.) večer pri obci Parchovany. Trebišovský policajný vyšetrovateľ začal v tejto súvislosti trestné…

    V októbri až decembri by sa na Slovensku mohlo konať vojenské cvičenie

    0icon

    V období od októbra do decembra by sa na Slovensku mohlo konať medzinárodné vojenské cvičenie Valiant Lynx 24. Vyplýva to z materiálu o aktualizácii súhlasu…

    Horskí záchranári pomáhali zranenej turistke v oblasti Dlhého vodopádu

    0icon

    Horskí záchranári pomáhali v sobotu turistke, ktorá sa zranila v Národnej prírodnej rezervácii Studené doliny. Horská záchranná služba (HZS) o tom informuje na sociálnej sieti.

    Putin predložil srbskému prezidentovi historickú ponuku a dostal ho do úzkych

    0icon

    Moskva 7. septembra 2024 (HSP/Vz/Foto:Foto:TASR/AP-Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin)   Ruský prezident Vladimir Putin pozval svojho srbského partnera Aleksandara Vučiča, s ktorým nehovoril takmer tri roky,…

    Fico v relácii STVR o jeho vzťahu k Cintuľovi, Šimečkovcoch a ich napichnutiu na štát, rope a plyne i konci vojny na Ukrajine

    0icon

    Bratislava 7. septembra 2024 (HSP/Foto:TASR-Pavel Neubauer) Aktualizované 7. septembra 2024 14:35 Premiér Robert Fico sa v relácií Sobotné dialógy odpovedal na otázky ohľadne atentátu na…

    Požiar v Ludrovskej doline likviduje 45 hasičov, zasahuje aj vrtuľník

    0icon

    Požiar v Ludrovskej doline na severnej strane Nízkych Tatier v sobotu likviduje 45 profesionálnych a dobrovoľných hasičov, na mieste zasahujú aj vrtuľníky.

    Povinnú výmenu pridelených zelených tabuliek s EČV rezort nepripravuje

    0icon

    Povinnú výmenu už pridelených zelených tabuliek s evidenčným číslom vozidla (EČV) Ministerstvo vnútra (MV) SR nepripravuje. Majitelia hybridných vozidiel so zelenou tabuľkou ju teda nebudú…

    Dmitrij Medvedev zhodnotil amerických kandidátov na prezidenta a vysvetlil, dokedy budú existovať protiruské sankcie

    0icon

    Moskva 7. septembra 2024 (HSP/Foto:Screenshot Youtube)   Donald Trump sa urazil na súčasnú administratívu a pohrozil zrušením sankcií voči Rusku. Zruší ich v prípade svojho…

    Odpočúva vás mobil? Ďalší hoax sa stal realitou

    0icon

    Bratislava 7. septembra 2024 (HSP/Foto:Screenshot)   Aj Vám sa už stalo, že ste s niekým viedli nezáväzný rozhovor, v ktorom ste sa bavili o svojich…

    FOTO DŇA