Referendum – príležitosť na získanie slobody…a vyhnutie sa vraždeniu vo vojne

 

Táto vláda, ktorá rozložila hospodárstvo krajiny, jeho zdravotníctvo, sociálny systém, znehodnotila funkčnosť obrany štátu a má nedôveru občanov, nemá žiadne právo žiadať v prípadnej mobilizácii ešte aj Vaše životy. Vláda v demisii ohrozuje existenciu štátu podpísaním zapredaneckej okupačnej zmluvy s USA, má na rukách krv nevinných obetí Covidu 19, ktorých smrť zapríčinila svojimi neodbornými postupmi. To sú stručne hlavné hriechy tejto ozaj hnusnej vlády. Nehovoriac o tom, že nová skutočne demokratická vláda, ktorá raz príde, bude musieť preverovať uniknuté miliardy, bezdôvodné divoké skrátené legislatívne konania hlavne v silových rezortoch a potrestať vinníkov v prípade dokázania ich viny.

 

Posledné dni po vyslovení nedôvery vláde nemôžeme očakávať, že súčasná koalícia bude rešpektovať vôľu občanov a dobrovoľne urobí zákonné kroky na ich urýchlené odstúpenie. Neurobí. Bude sa moci a peňazí pri koryte držať zubami-nechtami s vysokou pravdepodobnosťou z vlastnej zištnej vôle, ale i z príkazu americkej oplotenej ambasády.

Eduard Heger tára o tom, že prebiehajú intenzívne rozhovory o predčasných voľbách. Naťahuje jednoducho čas. Dohody o nejakej pofidérnej 76-ke sú výsmechom voličov a občanov SR. Ako môžu tí, ktorí nemajú dôveru pokračovať v nejakej inej chameleónskej vláde? Farba je iná, ale chameleón je vždy ten istý. Politickí predstavitelia sa ruvú v kuloároch ako psi, ktorí si chcú uchmatnúť pre seba čo najväčší kus koristi. Sú bez cti a hanby. Ak vytvoria novú 76-ku a presadia ju, pôjde o jasný komplot proti občanom, o únik od debaty a pripustenia možnosti o predčasných voľbách. Drzosť Hegera a Matoviča ozaj nepozná hranice. Prebiehajú debaty nie o predčasných voľbách, ale o tom ako ich obísť. V kuloároch pôjde o veľké kšefty vrátane kšeftov s nezaradenými poslancami. Koalícia má plné ústa o demokracii, ale pravdou je, že demokraciu na Slovensku dávno pochovali a urobili z občanov rukojemníkov cudzej mocnosti.

Boris Kollár je typický alibista, ktorý niečo stále deklaruje, ale keď dôjde na lámanie chleba zmení zrazu svoj postoj. Hrá na dve strany a čaká kto mu čo ponúkne za jeho priklonenie sa na jednu či druhú stranu. Správanie nehodné politika. Ale popravde on sa politiku nikdy nenaučí robiť. Dôveru sklamal a občanom potvrdil, že bývalým mafiánom sa nemá veriť. Faktom je, že v slovenskom politickom prostredí sa nedá veriť žiadnym politikom. Politici sa jednoducho musia kontrolovať.

Sulík a SaS-ka sa správajú podobne. Ako kšeftári. Niektorí politici ako napr. Heger, Matovič, Šeliga, Klus sa vtierajú do pozornosti politického zombieho M. Dzurindu, ktorý sa snaží buď vytvoriť ultrapravicový blok z existujúceho chaosu alebo vlastnú stranu. Vynoril sa z politického záhrobia. A pritom by v normálne fungujúcej demokracii mali súdy preveriť jeho podiel na spáchaní vojnových zločinov povolením preletov vražedných lietadiel NATO do Juhoslávie v roku 1999. Dostal Dzurinda nové noty z USA, že ho niektorí politici obletujú a vtierajú sa mu do pozornosti? Koľko peňazí USA vrazili do projektu udržania proamerických sluhov vo vláde SR?

 

Neriadená strela Matovič rozložil so Sulíkom celú vládu a rozkladá aj esročku OĽaNO. Matovič síce deklaruje s Hegerom normálne vzťahy, lenže ktovie ako vyzerajú normálne vzťahy v mozgoch nenormálnych politikov? Istota je jediná. Spoja sa pre peniaze. To je silné lepidlo.

Bude Heger, ministri Jaroslav Naď a Ján Budaj, koketujúci s Dzurindom v spolku OĽANO alebo budú utekať z potápajúcej sa lode čím skôr? Budaj si údajne nemyslí, že v OĽANO je rozkol. Pravda uverejnila jeho ozaj nezmyselnú vetu svedčiacu o jeho nie dobrom duševnom rozpoložení: „Nenazval by som to rozkolom, myslím si, že v OĽANO je to permanentná situácia odrážajúca to, že hnutie má svoju vnútornú dynamiku,“ Budaj je zvláštny typ politika. Najprv bol kuričom, potom DOMOVNÍKOM, potom ministerským trafikantom a teraz bude asi politickým hrobárom.

 

Prípadná nová 76-ka bude znamenať vyhnutie sa predčasným voľbám s cieľom dovládnuť do konca riadneho volebného obdobia!!! A keď ju upečú, budú verejnosť zavádzať a klamať o nevyhnutnosti ich zotrvania pri moci. Ako dôvody použijú ako inak, Covid, vojnu na Ukrajine a zlý ekonomický stav štátu, ktorý práve oni zapríčinili. Ozaj bezmedzná drzosť a politické chrapúnstvo. Kalkulácie a zavádzanie spoločnosti o termíne predčasných volieb v júni alebo septembri je masírovanie a príprava občanov na oddialenie hrozby predčasných volieb. V júni Vám povedia, že idú prázdniny a v septembri Vám povedia, že sa už predčasné voľby neoplatia organizovať a že treba počkať do termínu riadnych volieb. Takáto je ich stratégia. Slovensko potrebuje nielen dobrých politikov, ale aj štátnikov. Rozdiel je v tom, že politik myslí na najbližšie voľby, v ktorých chce dosiahnuť úspech, ale štátnik myslí na budúce generácie. Štátnici už asi vymreli…

 

Úradnícku vládu nikto nechce. Je to preto, lebo vládna mafia by stratila vplyv na dosadenie si do vlády svojich nominantov a museli by sa ísť prosiť prezidentke ak by nejakých chceli presadiť. Opäť by boli na stole politické kšefty. Prezidentka nebude mať asi záujem takúto vládu vymenovať lebo si bude vedomá, že by za jej činy niesla politickú zodpovednosť. Urobí tak v krajnom prípade po zlyhaní vytvorenej 76-ky, keď nebude iná možnosť, aby sa svorka vlkov navzájom nevyzabíjala. Natiahne však termín – povedzme do septembra – a keby aj úradnícka vláda nemala výsledky, bude svoju zodpovednosť obhajovať nedostatkom času pre dosiahnutie nejakých hmatateľných pozitívnych výsledkov. Úradnícka vláda by musela byť pri dodržaní demokratických zásad vymenovaná podľa pomeru síl v parlamente. Toto súčasným koaličným lúzrom nevyhovuje, lebo opozícia by získala nejaké kreslá ministrov. Teda v prípade dohôd. A takéto dohody sú skôr z oblasti science fiction. Prezidentka má ešte možnosť, že prípadnú novú vládu, ktorú by jej preložil Heger, nevymenuje a vymenovala by vlastnú úradnícku vládu. Na takýto krok prezidentka nemá občiansku statočnosť. Doteraz vláde skrachovancov vždy držala pozadie, aby nepadla. Mohla by neprijať Hegerom navrhovanú 76-ku lebo nie je povinná ju akceptovať. Má povinnosť zabezpečiť riadny chod ústavných orgánov. A teda aj vlády. Novonavrhovanú vládu môže, ale nemusí akceptovať. Bude musieť definitívne priznať farbu…Či je za Slovensko alebo nie.

Úspešné referendum by bolo v prípade, že sa obyvateľstvo zmobilizuje na základe spoločenského pudu sebazáchovy a pôjde vyjadriť svoju nespokojnosť tak, aby sa úspech dosiahol. V prípade, že bude úspešné, musela by sa zmeniť ústava a po zmene by si mohli v pléne odhlasovať rozpustenie parlamentu. Kým teraz je na to potrebných 90 hlasov, po takejto zmene by bolo potrebných 76 hlasov. Bola by to hodená rukavica do tváre hrôzovlády dvojzáprahu E. Hegera a I. Matoviča. Schôdza parlamentu prebehne po referende. Zásadná otázka je čo urobí parlament po úspešnom referende. Bude rešpektovať jeho výsledky a urýchlene prijme odsúhlasenie svojho konca alebo výsledky referenda jednoducho odsabotuje?

Úspešné referendum bude znamenať aj zabránenie vtiahnutiu Slovenska do vojny proti Rusku. Extrémne silným dôkazom o príprave Američanmi vyprovokovanej budúcej vojny NATO proti Rusku bez účasti USA svedčia početné vojenské cvičenia s desiatkami tisíc vojakov za posledné dva roky. Len v prvom polroku 2023 sa plánuje uskutočnenie viac ako dvoch desiatok vojenských cvičení a to vždy v blízkosti ruských hraníc. Ďalším silným dôkazom je umiestnenie obrovského množstva západnej vojenskej techniky, vojsk NATO a amerických vojsk v nárazníkových štátoch v tisícoch od pobaltských štátov až po Stredozemné more. A to hrozí aj Slovensku. Vojaci NATO riadia priamo na Ukrajine vojenské operácie a tiež západnú vojenskú techniku. NATO vo vojne s Ruskom už je!!! Je iba otázka času, kedy Američania vyprovokujú Rusko k vojne s Európou!!!

 

Mekotanie Naďa o tom, že sa na Slovensku nechystá mobilizácia je zavádzanie občanov. V rámci mobilizačných opatrení sa plánujú robiť také opatrenia, ktoré sa v minulosti nerobili a súvisia s prípravou na okamžité vyhlásenie mobilizácie. Jednoducho keď Pentagon zapíska, tak mobilizáciu vyhlásia. A potom je už treba využiť článok 32 Ústavy SR, ktorý hovorí: “Občania majú právo postaviť sa na odpor proti každému, kto by odstraňoval demokratický poriadok základných ľudských práv a slobôd uvedených v tejto ústave, ak činnosť ústavných orgánov a účinné použitie zákonných prostriedkov sú znemožnené.”

 

Slováci a Slovenky. Nedajte sa vlákať do pasce vojny. Neplňte agresívne ciele USA a ich lokajov na Slovensku. USA nepotrebujú silnú Európu. Nezáleží im na občanoch SR. V prípade rozšírenia vojny do Európy, čo je plán USA, Američania kľudne naše životy v tejto Američanmi naplánovanej vojne obetujú. Oni si nevážia naše životy. Ide im iba o využitie nášho územia pre boj s Ruskom, jeho oslabenie, zničenie a nadvládu USA nad svetom. To je hitlerovský plán…Preto je čas 21. 1. 2023 v referende urobiť ďalší krok k odstráneniu tejto zapredaneckej vlády. Game is over!!! Hra sa skončila!!! Slovensko budíček!!! V mene mieru a budúcnosti našich detí…

 

PS: na základe mojich analýz a osobných skúseností som predpovedal napríklad udalosti roku 1989, rozpad Sovietskeho zväzu, agresiu NATO voči bývalej Juhoslávii, zavraždenie Miloševiča vo väzení, vojnu na Ukrajine…Neteší ma to, lebo predpovede boli síce úspešné, ale výsledok bol deštruktívny. Za to však môže niekto iný…

 

V prípade záujmu dávam súhlas na šírenie tohto článku občianskej verejnosti.

 

Viac na:

 

https://www.minv.sk/?okresne-urady-klientske-centra&urad=39&odbor=5&sekcia=dokumenty-na-stiahnutie

 

 

Z mesta SNP Ivan Štubňa

 

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Ivan Štubňa

O AUTOROVI

Vyštudovaný psychológ so skúsenosťami v oblasti podnikania, zahraničného obchodu, pôsobiaci niekoľko rokov v zahraničí a na ústredných orgánoch štátnej správy.
Záujmy: cyklistika,vysokohorská turistika, liečivé bylinky...a investigatívny blog

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 377

Celkové hodnotenie: 24.15

Priemerná čítanosť: 2415

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Pacientom, ktorí prišli o čeľusť aj zuby, v nemocnici nahradia oboje

    0icon

    Banská Bystrica 24. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:Facebook/Fakultná nemocnica s poliklinikou F.D.Roosevelta Banská Bystrica)   Odborníci z Kliniky maxilofaciálnej chirurgie Rooseveltovej nemocnice v Banskej Bystrici vedia pacientom,…

    Poslanci v závere dňa pokračovali v diskusii k zákonu o neziskovkách

    0icon

    Bratislava 24. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Martin Baumann)   Poslanci Národnej rady (NR) SR ukončili 6. rokovací deň 12. schôdze diskusiou k návrhu novely zákona o neziskových…

    Minister pôdohospodárstva Takáč privítal novelu zákona o ochrane prírody

    0icon

    Bratislava 24. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR - Jaroslav Novák)   Novela zákona o ochrane prírody a krajiny uľahčuje poľnohospodárom, ovocinárom a vinohradníkom prácu a odbúrava byrokratickú…

    Štyri zdravotnícke organizácie by mohli dostávať príspevky v splátkach

    0icon

    Bratislava 24. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR - Jakub Kotian)   Štyrom zdravotníckym organizáciám by po novom mohli zdravotné poisťovne vyplácať príspevky v štvrťročných splátkach, nie v…

    Prezidentka odovzdala plavárni v Starej Ľubovni Prezidentskú zelenú pečať

    0icon

    Stará Ľubovňa/Zborov 24. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Maroš Černý, Facebook/Ľuboš Tomko)   Prezidentskú zelenú pečať odovzdala v stredu počas návštevy mesta prezidentka SR Zuzana Čaputová Mestskej plavárni…

    Nadal o štarte na Roland Garros: "Ak to vyjde, budem rád"

    0icon

    Madrid 24. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Manu Fernandez)   Rafael Nadal bude štartovať na grandslamovom turnaji Roland Garros iba vtedy, ak sa bude cítiť konkurencieschopný. Španielsky tenista…

    Radačovský šokoval v Európskom parlamente. Spod saka vypustil bielu holubicu

    0icon

    Bratislava 24. apríla 2024 (HSP/Foto:Screenshot)   Europoslanec za stranu Slovenský Patriot Miroslav Radačovský prekvapil svojich kolegov a vypustil holubicu ako znak, že Európa potrebuje mier…

    Vzdor voči plánom vlády. Zamestnanci RTVS protestujú a zverejnili video

    0icon

    Bratislava 24. apríla 2024 (HSP/Foto:TASR-Michal Svítok)   Premiér Robert Fico (Smer-SSD) po dnešnom výjazdovom rokovaní vlády vyhlásil, že z reakcii voličov vládnych strán vníma, že…

    "Úplne choré špekulácie!" Púchovský vypovedal na polícii ako podozrivý

    0icon

    Bratislava 24. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Dano Veselský)   Bývalý administrátor facebookových stránok polície a dnes asistent poslanca parlamentu za Progresívne Slovensko Dávid Púchovský na sociálnej sieti…

    Silné slová Olivie Maurelovej. Prečítať by si to mali nielen rodičia

    0icon

    Rím 24. apríla 2024 (HSP/TK KBS/VaticanNews/Foto:X/Olivia Maurel)   Medzi účastníkmi nedávnej rímskej konferencie o náhradnom materstve bola aj Francúzka Olivia Maurelová, ktorá sa sama narodila…

    Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

    Erik Majercak

    Ivan Štubňa

    Gustáv Murín

    Milan Šupa

    Peter Lipták

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA