Dezinformácie o pandémii

Ak prijmeme vyhlásenie, že dezinformácia je nepravdivé tvrdenie a chceme nájsť pravdu, musíme skúmať či ide o úmysel, alebo o nevedomosť a následne hľadať informácie o autorovi takejto správy aj zdroje s ktorých čerpal.

Médiami prebehla informácia, že niekoľko lekárov dezinformuje verejnosť. Tvrdia, že prostriedky, ktoré používa vláda na ochranu proti smrteľnej ľudskej chorobe nie sú – ľudovo povedané,  s kostolným poriadkom. Alebo vážnejšie vyjadrené – nemajú dostatočnú oporu v medicínskom poznaní. To, že niektoré metódy presadzované vládou nemajú dostatočnú oporu v zákonoch tvrdí skupina právnikov, ale to teraz nechám bokom.

Infekčná choroba trápi celý svet. Už pôvod má záhadný. Poznatky o jej vzniku, vlastnostiach, neobvyklých premenách sú v štádiu pozorovania, výskumu a vuhodnocovania. To priznávajú všetci. Na záchranu ľudstva sa podujalo niekoľko vedeckých tímov vo výskumných laboratóriách na Západe aj na Východe.

Rekapitulujme. Ochrana obyvateľstva začala meraním teploty. Teplomer oddeľoval chorých od zdravých. Nestačilo. Nastúpili odstupy, obmedzovanie pohybu a zákaz zhromažďovania. Nestačilo. Liek na neznámu chorobu nebol. Prišli testy. Tyčinky resp. krv určovali, kto je pozitívny a kto negatívny na Kovid. Liek stále nebol. Nikto neliečil, iba separoval.

Výskum nie je ukončený, kým nie je overený. Ani ten najväčší optimista, ak nie je súčasne aj nevzdelaný hlupák, netvrdí, že Kovid je preskúmaný! Je preto nanajvýš podozrivé, ak vývojové pracoviská prepojené na finančné skupiny, nad hlavu zodvihnú Vakcínu ako spásu a jedinú zbraň. Vedia, že cieľ je vzdialený, ale financie sú blízko. Do popredia vystúpili aj najrôznejší lobisti. Spočiatku tvrdili, vlády na celom svete uverili, že vakcína je život. Pripomeňme si. Hneď na začiatku tvrdili, že vakcína nás ochráni pred chorobou. Pripomínam tvrdili, že nelieči, ale chráni pred ochorením. S toho logicky vyplýva, že každý, kto nechce ochorieť, prijme vakcínu. Tým dupľom, že liek neexistuje.  V štátoch, kde občania verili vláde sa očkovalo masívne. Tak čo je podozrivé? Vyvinuli vakcínu voči niečomu, čo nepoznali a do dnes nevedia kde sa vzalo, tu sa vzalo. Vakcína neplní sľuby, nadšenie a dôvera sa stráca. Niečo je potrebné zmeniť. Starý slogan vakcína je život za nový slogan – ľahký priebeh.

Už krátko po prvých aplikáciách museli priznať, že vakcína nezabráni ochoreniu. Teda aj človek „chránený“ vakcínou môže ochorieť a čo je horšie, môže chorobu aj roznášať. Je to jediná vakcína s takouto charakteristikou. Nestačí zaočkovať starých, vojakov, hasičov, lekárov, …, ale aj deti. Je tu otázka: prečo? Keď aj s vakcínou môžem ochorieť, zomrieť aj chorobu roznášať. Načo vakcínu, keď ani štát neverí v účinnosť očkovania. V opačnom prípade by zrušil obmedzenia. Pochybnosti obyvateľstva a nedôveru k spáse vo forme preočkovanosti spôsobili štáty v ktorých je vakcínou chránený takmer každý občan a napriek tomu sa drastickým obmedzeniam nevyhnú. Naopak, vakcinujú ďalšou dávkou. Pripomínam – robia to napriek nepoznaným rizikám.  

Od samého začiatku sa medzi vzdelancami z oblasti virológie, pneumológie, gastroenterológie, hepatológie aj praktickej medicíny našli odvážlivci, ktorí o vládou presadzovaných postupoch pochybovali a hľadali to najlepšie riešenie v presvedčení, že žijú v demokratickej spoločnosti – volali po dialógu. Chceli porovnanie poznaného a tým chceli predísť zbytočnému ohrozeniu zdravia.

Nehovorím o úradníkoch, remeselníkoch, predavačoch či iných zamestnancoch z bežného života, ale o ľuďoch, ktorí pre výkon profesie skladajú sľub a berú ho nadovšetko vážne! Na rozdiel od iných oni mohli položiť ruku na človeka až keď sa s plným vedomím vlastnej zodpovednosti podpísali pod Prísahu. Uvediem ju v plnom znení, aby každý poznal o čom je lekárska profesia.

Sľubujem v mene ľudskosti, humanizmu a lásky k blížnemu svojmu a dovolávam sa svedectva všetkých, s ktorými sa vo svojej praxi stretnem, že budem tento lekársky sľub dodržiavať.
Všetkých svojich učiteľov, ktorí mi úprimne odovzdajú svoje znalosti si budem vážiť ako svojich rodičova urobím všetko, čo bude v mojich silách, aby som ich mohol dostoj nenasledovať. Ak sa aj ja stanem učiteľom, odovzdám svoje umenie len tým, ktorí sa zaviažu k dodržiavaniu tohto sľubu s predsavzatím ho naozaj a vážne dodržiavať.

Spôsob môjho života zasvätím podľa vlastných síl a svedomia k úžitku chorých a budem ich ochraňovať pred krivdou a bezprávím.

Neprepožičiam svoj stav k eutanázií, ale vynasnažím sa svojou starostlivosťou o chorých tak, aby nemali dôvod pomyslieť na ukončenie svojho života.

Zdržím sa konania a podpory činov, ktoré nie sú v súlade s týmto sľubom, a podľa svojho vedomia a svedomia konania, ktoré by viedlo k strate života nenarodeného dieťaťa.

Svoj život a lekársky stav budem viesť v čistote a tak, aby som nijako neznižoval dôstojnosť lekárskeho poslania.

Ak moje vedomosti nebudú stačiť na liečenie chorého, odovzdám ho do rúk kolegom schopným to urobiť tak, aby to bolo na jeho úžitok.

Nech budem liečiť kohokoľvek, nebudem robiť rozdiely podľa farby pleti, náboženstva či spoločenského postavenia a vyhnem sa akéhokoľvek konania, ktoré by ma uvrhlo do podozrenia z bezprávia či ublíženia.
Zrieknem sa konania, ktoré by sa mohlo stať dôvodom na moje vydieranie spôsobom, ktoré by mohlo viesť k poškodeniu práv pacientov.

Zaväzujem sa dodržiavať lekárske tajomstvo vrátane tajomstva, ktoré sa dozviem o súkromí ľudí pri hľadaní diagnózy. Lekársku diagnózu s identifikáciou osoby odovzdám len lekárovi, ktorý ju bude bezvýhradne potrebovať k ďalšiemu liečeniu a k úžitku chorého.

Na vedomie beriem a vyslovujem presvedčenie, že ak tento sľub budem po celý život dodržiavať, stanem sa lekárom i človekom šťastným, čo bude k úžitku mne i ostatným.

Ak sa svojho sľubu zrieknem, či ho poruším, zriekam sa aj svojho lekárskeho umenia či poslania.

 

A čo robí moc vraj demokratického štátu? Namiesto diskusie vyhlási embargo. Lebo je iba jediná cesta – očkovanie, preočkovanie, posilňovanie, a najnovšie hľadá formu represie pre nezaočkovaných! Všeobecný nátlak a poslušnosť si žiada asi celosvetová vláda. Nie dialóg, ale tichú a pokornú poslušnosť. Každý, kto sa odvoláva na zákony logiky, princípy demokracie, na slobodu myslenia, slobodu vôle, na zodpovednosť voči sebe, na zodpovednosť voči svojim blízkym je ociachovaný ako Kain.

Najnovšie znamenie dostali piati lekári. Oni veria povinnosti, ktorú im ukladá prísaha! Spôsob môjho života zasvätím podľa vlastných síl a svedomia k úžitku chorých a budem ich ochraňovať pred krivdou a bezprávím. Previnili sa tým, že svoje pochybnosti zverejnili v demokraciu propagujúcom štáte. Zatiaľ je označkovaných päť „vinníkov“, ale to nemusí byť konečný počet. Je zaujímavé kto tí vinníci sú. Poviem iba mená, bez titulov, lebo už aj tak dĺžka môjho príspevku presiahla únosnú mieru. Pristavím sa iba pri poslednom mene.

Sú to: Michal Piják, Peter Lipták, Andrej Janca, Ján Lakota a Štefan Hrušovský. O každom si na Gugli nájdete mnoho informácií. Som presvedčený, že ani jeden nie je plagiátor, samozvanec a medicínsky rýchlo kvasený niktoš.

Posledné meno ma zaujalo. Oslovil som Gugla. Prezradil mi, že dotyčný „vinník“ získal doktorát medicíny na LFUK v Bratislave, Diplom prehĺbeného štúdia (D.E.A.), Doktorát biologických a lekárskych vied (Dr.S.V.S); Špecializáciu v hepatogastroenterológii (D.I.S) vo Francúzsku; Diplom kandidáta vied (CSc.); Špecializácie I. a II. stupňa vo vnútornom lekárstve; Špecializáciu v hepatológii; Špecializáciu v gastroentrologii, Špecializáciu v odbore manažment a financovanie zdravotníctva. Študoval vo Francúzsku a vo Vietname. Získal titul Docent vnútorného lekárstva na Masarykovej univerzite v Brne; Mimoriadny profesor Slovenskej zdravotníckej univerzity a v r. 2008 bol menovaný za Profesora verejného zdravotníctva.

Svoje vzdelanie uplatňoval v praxi aj pri vzdelávaní študentov. O odbornosti nemám ani tú najmenšiu pochybnosť. Určite vie o čom hovorí a mohol by, bez urážok a osočovania diskutovať s každým rozumným človekom, ale nesmie!

Nesmie, lebo nad lekármi bdie špeciálne oko „Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou“. Oko vyhodnocuje najmä tie podnety, ktoré prichádzajú špeciálne na odborníkov pochybujúcich o nariadeniach v súvislosti s očkovaním proti Kovidu. Aby odporcov mohli potrestať čo najúčinnejšie, úrad hľadá spoluprácu aj s ministerstvom spravodlivosti a generálnou prokuratúrou. Chcú, raz pre vždy, zatvoriť ústa každému, kto slepo neverí. Keďže páter Koniáš nežije a upaľovanie Mária Terézia neuvážene zrušila, pochybovačov aspoň postavia pred disciplinárnu komisiu a tá bude hľadať dôvody na skutočne exemplárne potrestanie. Podotýkam, že ani jeden z piatich lekárov nespochybňuje očkovanie ako také. Naopak. Overené vakcíny obhajujú, dôverujú im a vo svojej praxi aj aplikujú. Spochybňujú vakcíny bez vedecky overených certifikátov aj v súčasnosti preferovaný spôsob ochrany obyvateľstva. Očakávam, že rokovanie prebehne za zatvorenými dverami. Škoda, že pranier stojí nevyužitý v Levoči a kat od čakania zbronzovateľ na námestí v Bardejove.

Vinníci sa nemusia obávať podrazov. Na nestranný a nezaujatý priebeh konania aj na odbornosť a vedeckú korektnosť bude dozerať nová šéfka úradu. Miesto predsedníčky, na návrh ministra zdravotníctva brigádneho generála MUDr. Vladimíra Lengvarského, prijala Ing. Renáta Bláhová. Ak by ju náhodou niekto nepoznal, tak Gugl hovorí skromne, že: Vyštudovala na Stavebnej fakulte STU katedru ekonomiky a riadenia podnikov; titul MBA v oblasti financií a marketingu získala v USA a LL.M vo Viedni, pracovala v oddelení auditu a daní v slovenskom Arthur Andersen; založila spoločnosť BMB Leitner. Je prezidentkou The Intenational Fiscal Association na Slovensku. Radí aj blogu týždenníka Trend. Pôsobila na Ministerstve financií ako poradkyňa E. Hegera. Pomáhať jej bude šéfka kancelárie Jana Kriaková. Tu je Gugl zhovorčivejší.

Podpora piatich lekárov z prostredia ich kolegov a sympatizantov, prípadne akcie organizácií na prieskum verejnej mienky by ma prekvapila. Skôr verím, že všetci budú čušať a vystrašení očakávať ortiel. Nezastanú sa ich zaočkovaní, lebo sú zaočkovaní ani nezaočkovaní, aby na seba neupozornili. Mňa by pravda zaujímala. Ak vakcína nezabráni nakazeniu ani rozširovaniu choroby, prečo tak zbesilo trvá vláda na očkovaní?  Prečo tak zanovito odcudzuje lekárov, ktorí liečia a vyliečia? Prečo spochybňuje lekárov, ktorí obhajujú prirodzenú imunitu? To jej naozaj ide iba o moje zdravie? Mohla mi radšej zlepšiť život zaslúženým dôchodkom, ktorý by mi umožnil postarať sa o zdravie podľa vlastnej vôle. Pri rozhodovaní o vakcinácii by mi pomohlo, keby som si mohol vypočuť aj iný argument ako ten jediný – vakcína, vakcína, vakcína, je život. Zaujal ma aj výrok istého generála – „Rozkaz je viacej ako zákon“. Možno s témou nesúvisí.

Brezová 21. decembra 2021

 

 

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

René Pavlík

O AUTOROVI

Narodil som sa v čase, keď vlaky mali tri triedy. Podstatnú časť života som strávil v Bratislave. Po absolvovaní strednej školy som aj maturitu zvládol bez protekcie a podvádzania.
Prestávky bývania ma zastihli v Pardubiciach (otec reprezentoval v ÚDA), v Košiciach (dva roky na internáte) a v Brne (26 mesiacov - vojna na letisku).
Vystriedal som niekoľko zamestnávateľov TATRA Kopřivnice (konštruktér motorov, skúšobný technik), STK (kontrolór), SHMÚ (hydrológia podzemných vôd), Letisko MRŠ (ochrana, dispečer paliva).
Do 18. rokov som pretekal na kajaku a neskôr som sa venoval služobnej a súťažnej kynológii (28 rokov).
Bratislavskú králikáreň, ktorej hodnota neustále stúpa, som pred dvanástimi rokmi prenechal svojmu ženatému synovi (s dvomi deťmi), aby nemusel žiť v petržalskom podnájme a presťahoval som sa do krásneho prostredia kopaníc kde sa ešte ľudia zdravia aj keď sa nepoznajú. Neľutujem.
Moje rodné mesto sa zmenilo a máločo v ňom k lepšiemu. Rodná nemocnicu na Zochove neexistujej, výletnú reštaurácia do ktorej chodil už Ľ. Štúr nepoznávam, tam kde desaťročia predávali klince je bohviečo, a v MHD vám nemá kto povedať kam ide a kde máte prestúpiť, sneh sa neodváža, iba solí a prehadzuje. V Bratislave je viacej Blavákov ako normálnych ľudí. Opakujem - neľutujem.
Ak som napísal málo, rád doplním.

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 143

Celkové hodnotenie: 37.83

Priemerná čítanosť: 920

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Nemecko - Slovensko 2:2 po 1. tretine

    0icon

    Slovenskí hokejisti nastúpili na štvrtkový prípravný zápas v Kaufbeurene proti Nemecku v bránke s Dávidom Hrenákom. V prvej obrane hrali Michal Ivan a Mário Grman…

    Poslanci vo štvrtok večer diskutovali o zmenách vo Fonde na podporu umenia

    0icon

    Poslanci Národnej rady (NR) SR sa v závere štvrtkového rokovania venovali novele zákona o Fonde na podporu umenia (FPU), ktorá je v druhom čítaní. Šéf…

    Slovenská 20-ka prehrala v druhom súboji v Poprade s Fínskom 1:6

    0icon

    Slovenskí hokejoví reprezentanti do 20 rokov prehrali aj vo svojom druhom zápase na domácom Turnaji piatich krajín v Poprade. Vo štvrtkovom zápase podľahli Fínsku 1:6.…

    Slovenky v E-skupine s Nórskom, Rakúskom a Slovinskom

    0icon

    Slovenské hádzanárky sa na decembrových ME stretnú v základnej E-skupine v Innsbrucku s Nórskom, domácim Rakúskom a Slovinskom. Rozhodol o tom štvrtkový žreb vo Viedni,…

    Slovenská sedemnástka zdolala na turnaji v Tranase Švajčiarov 3:1

    0icon

    Slovenskí hokejisti do 17 rokov uspeli v úvodnom zápase na Turnaji piatich krajín vo švédskom Tranase. Vo štvrtok zvíťazili nad rovesníkmi zo Švajčiarska 3:1.

    Slovenská osemnástka podľahla Čechom 3:4 po predĺžení

    0icon

    Slovenskí hokejoví reprezentanti do 18 rokov neuspeli ani v druhom prípravnom zápase pred MS 2024 vo Fínsku. Vo štvrtok podľahli rovesníkom z Česka 3:4 po…

    Kotlár robí prvé kroky

    0icon

    Splnomocnenec vlády SR pre preverenie procesu riadenia a manažovania zdrojov počas pandémie COVID-19 a poslanec Národnej rady (NR) SR Peter Kotlár (SNS) požiadal Finančnú správu…

    Palestína predloží na májovom kongrese FIFA návrh proti Izraelu

    0icon

    Palestínska futbalová asociácia (PFA) predloží na májovom kongrese Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) návrh, v ktorom bude požadovať "rozhodné kroky" proti izraelskej asociácii (IFA). Návrh vychádza…

    ÚMS: Vláda schválila dokument, ktorý vynechal niektoré samosprávy

    0icon

    Únia miest Slovenska (ÚMS) nesúhlasí s postupom, akým vláda schválila investičný zámer prioritných životných situácií. Dôvodom je, že z neho vynechala mnohé mestá, čím ohrozila…

    Na R7 začalo horieť auto, treba tam počítať s dopravným obmedzením

    0icon

    Na rýchlostnej ceste R7 začalo horieť motorové vozidlo, treba tam preto počítať s dopravným obmedzením. Dôvodom požiaru má byť technická porucha. Na mieste zasahujú aj…

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA