Adélka na čele eko-aktivizmu? Celé zle…

Za komunistickej vlády sa tomu hovorilo „angažovanosť“ a už vtedy sa našli najmä oduševnené komsomolky, čo propagovali každú komunistickú obludnú sprostosť. Pre ne bolo podstatné ukázať sa na čele „pokroku“, z čoho následne vyplývali všetky privilégiá, ktoré len komunistický režim mohol poskytnúť. Ak sa Adélka vydala touto stopou, možno je po tatkovi. Možno, keď bola malá, rozprával jej, že ako pionier zbieral zákernú americkú Mandelinku zemiakovú obomi rukami a ostatné deti vďaka jeho príkladu zdupali to pole tak, že tam už nikdy nič nevyrástlo, čo by sa mandelinke samotnej nikdy nepodarilo. Dnes sa tomu hovorí „aktivizmus“.

Podstatou komunistickej „angažovanosti“, aj „aktivizmu“ nových boľševikov, je byť za každú cenu videní! Je možné že Adélku zlákala aj najnovšia obludnosť byť „influencerkou“? Tak sa pozrime v čom nám chcú byť Adélka s Vinckom príkladom.

Nadpis nedávneho rozhovoru s Adélkou totiž znie: „Na balkóne zbierame dažďovú vodu a v kuchyni kompostujeme.“ Obludnosť týchto prázdnych gest samozvaných záchrancov sveta vynikne, keď ich zoberieme vážne.

Eko-nadpis, foto G. Murín

Eko-nadpis, foto G. Murín

 

Ako Adélke „kape na karbid“

   V mladosti sme výrazom „kape mu/jej na karbid“ označovali osoby, ktoré to v hlave evidentne nemali v poriadku. Tak sa pozrime na Adélkinu balkónovú dažďovú vodu.

Záhradkári zbierajú dažďovú vodu VONKU už desaťročia a nepotrebujú kvôli tomu príklad vzorovej komsomolky Adély. Zbierať dažďovú vodu na BALKÓNE?!! To je choré! Len si to predstavte: balkóny sú stavané tak, aby do nich dážď NEPADAL. Takže behom jednej búrky odtečie strechou a odkvapmi toho baráku tisíce litrov vody (odborníci to budú vedieť presne) a koľko zatiaľ NACHYTAJÚ Adélka s Vinckom? Dva-tri deci? A to ešte za cenu toho, že Adélka s Vinckom počas celej búrky držia von z balkóna posteľnú plachtu a po búrke ju celí šťastní žmýkajú? Takže po čase od samej frustrácie si navŕtajú v kuchyni diery šikmo dnu, aby tá vytúžená dažďová voda tiekla fasádou domu rovno do ich hrncov?! Toto sa volá greténizmus a Adélka je jeho odhodlanou propagátorkou. Pretože v tejto veci Adélka nemyslí, ona sa „aktivizuje“ pre záchranu sveta?!!

Mimochodom, ak všetci takíto prostoduchí eko-úderníci zadržia VŠETKU vodu u nás, z čoho budú žiť všetky tie národy pod nami až k moru?! Je to rovnaká obludná hlúposť ako „uhlíková neutralita“, pretože ak nebude uhlík na nočnú fotosyntézu rastlín, nebudú tie rastliny a až nebudú tie rastliny, nebudeme ani my. Vďaka komsomolským aktivistkám Grétkam a Adélkam…

A ozaj, čo budú s tou biedne nazbieranou vodou Adélka s Vinckom robiť? Záhradu nemajú, kvetináče na balkóne majú vlhkosti dosť. Ach, aká záchrana sveta – že by tou dažďovou vodou zalievali toaletu? Svet je na kolenách, ó Adélka, ty si toaletový Mesiáš! Nevadí, že následný efekt sa v pomere k splachovaniu v celom ich dome rovná nula celá nulovému „zlepšeniu“? V Japonsku som videl omnoho chytrejší skutočný zlepšovák – po spláchnutí tiekla voda do nádržky v podobe umývadla, takže ste si takto umyli ruky a až tak už použitá voda išla do nádržky na spláchnutie. Ibaže na to by sa musela Adélka zamyslieť. Lenže nemá čím, hlavu má plnú kuchynského kompostu!

 

Kompost v Adélkinej hlave

   Kompost je opäť záhradkárom desaťročia známy a užívajú ho bez toho, aby im radili Adélka s Grétkou. Ibaže veci neznalí si neuvedomujú, že kompostovanie je sama o sebe veda, ktorá vyžaduje znalosť, ale aj povinnosť sa o kompost starať. Kompost v kuchyni je nezmysel!!!

Smrad toho kompostu priláka myši a hmyz, to sa susedia komsomolky Adélky potešia! Pretože Adélka spojila svoju nie pasívnu, ale aktívnu sebaprezentáciu v prospech tejto seflie-vlády plagiátorov! A až tam jeden z tých duševných maloroľníkov príde na myšlienku, že pred covid-om nás zachránia len zemiakové vrecia na hlave s otvormi na oči, KONEČNE to bude mať aj pre Adélku osoh – mnoho maskérov si oddýchne od nadpráce, ktorú denne vynakladajú…

 

Limity komsomolky Adélky

   Už je nám teda jasné, že Adélka chce byť „in“ za  každú cenu. Momentálne frčia greténizmy a Adélka túži byť prvá, čo sa k tej debilite prihlási.

V debate na FCB k tejto téme sa objavil podstatný fenomén: OKAMŽITE priskočili ochotníci a kričali: „Dajte pokoj, Adelke!“, „Nechajte našu Adelku na pokoji“ atď. Pritom paradoxom je, že Adélka NEDÁ POKOJ NÁM. Ona chce aby celý svet (a hlavne jej potenciálni patróni?) vedel, aká je ona „angažovaná“, aká je „in“, aj keď je to hovadina obludných rozmerov. A o to ide. Globalizačná klika v zastúpení miestnych trpaslíkov POTREBUJE takéto známe tváre, ktoré sa stanú výstavnou skriňou ich ideologických zvrhlostí a to preto, aby sa bežný občan nad nastupujúcim eko-fašizmom (výraz zo západnej tlače) ani len nezamýšľal. Adélka je predsa zárukou, že je to určite „dobre myslené“, aj keď čudné (viď kravské prdy, jedna z mála vecí, do ktorej sa Adelka ešte manifestačne nezastarala).

Takže pozor – tí, čo pribehli do debaty zachraňovať Adélku, nepriniesli žiadny argument, že by jej konanie nebolo absurdné. Ich jediným argumentom bolo „v čom sa angažuje Adélka, nemôže byť chyba“. Žiadne argumenty, ani fakty ich nezaujímali.

Všetky totalitné režimy sa potrebujú skryť za populárne tváre, lebo tie nasledujú masy. Kedy mala Adélka ekologické myslenie, tak by si v tichosti preštudovala, čo má zmysel a čo nie a na nikoho a pred nikým by sa nevyťahovala svojou zúfalou nevzdelanosťou.

Žiaľ, ako hovoria Česi: „Komu není shůry dáno, v apatice nekoupí“.

Problém „aktivistov“, ako je momentálne Adélka, je, že faktami nepodložené kampane bývajú krátkodyché. Realita ich totiž dobehne – a tak to bude aj s dažďovou vodou na balkóne a kompostovaním v kuchyni bežného bytu. Pamätáte si ešte na „hrozivú“ ozónovú dieru?! Ako si v tichosti vyšumela, čo? Čím to je, že nás svetové médiá už neotravujú s „ozónovou dierou“?! Celkom logicky, lebo jej zmeny sú cyklické BEZ OHĽADU na činnosť človeka. Detto topenie ľadovcov prebieha cyklicky (raz ubúdajú, inokedy pribúdajú) a je nehanebnými globálnym hoaxom tvrdenie, že akurát ten výsek, čo pozorujeme, je nezvratný. Je prirodzene cyklický! Rovnako je to s celým globálnym oteplením. Názorným príkladom seba-ničiteľských nápadov týchto „greténov“ je najnovší televízny eko-dokument, kde sa takýto „gretén“ dotrepe tisíce kilometrov doprostred Aljašky, postaví sa k nablýskanej rúre ropovodu a vyhlási, že žiadna ďalšia už touto pustatinou nesmie prejsť, lebo vedie „špinavú naftu“. Jednak v tej rúre žiadna špina nie je. Druhak nafta je prírodná látka a patrí do Prírody. A do tretice by ten „gretén“ neprežil ani hodinu v tej zime, keby si nekúril naftou a keby sa tam a bezpečne späť nedostal vďaka spaľovacím motorom na naftu, či z nej rafinovaného benzínu. Elektro-mobil by tu totiž zamrzol.

Najnovším dôkazom podvodných eko-kampaní je príklad ľadových medveďov, ktorí mali byť symbolom utrpenia na roztápajúcich sa kryhách. Ibaže ľadové medvede netrpia podľa želania eko-fašistov (to je výraz západnej tlače) naopak, žijú si stále lepšie. TU je opis ako falošne to rieši neoliberálna tlač, ktorá namiesto toho, aby priznala omyl, vymýšľa inú srdcervúcu kampaň.

Tak, do takejto spoločnosti sa verejne prihlásila úderníčka Adélka. Ona sa rozhodla, že nám všetkým bude vzorom! A tak je vzorom nekonečnej a nebezpečnej hlúposti „aktivizmu“ greténov. A neverete, že sa VÁS to osobne netýka – cieľom týchto absurdných kampaní, ktoré Adélka dobrovoľne stelesňuje, je, aby nám tieto greténizmy nariadili, ako POVINNÉ!!! Dajme si pozor, takto začala aj totalita starých boľševikov. Tá nová má úsmev Adélky…

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Gustáv Murín

O AUTOROVI

Gustáv Murín (1959, Bratislava), vedec (RNDr., PhD.) a zároveň úspešný spisovateľ. Debutoval v roku 1989 v češtine, na Slovensku bola kniha zakázaná. Doteraz vydal 70 kníh (z toho 7 v češtine, 2x anglicky, po jednej bulharsky, vo francúzštine, v hindí, holandsky, chorvátsky, maďarsky, nemecky, rusky, srbsky, španielsky a taliansky). Celkove sa predalo viac než 275 000 výtlačkov všetkých kníh autora. Vydal tiež 71 E-kníh, 9 audio-kníh, 8 DVD a 4 knihy v Braillovom písme. Až 486 textov autora bolo preložených do 51 jazykov. Literárne prezentácie absolvoval v 85 mestách a obciach Slovenska a 30 krajinách Európy, Ázie a Ameriky.
Viac informácií na https://tulacky.net/.
Texty v iných jazykoch: http://muringustav.blogspot.com.

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 203

Celkové hodnotenie: 23.56

Priemerná čítanosť: 2765

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Tri mená z kandidátky OĽaNO, ktoré si zaslúžia osobitú pozornosť

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (HSP/ Facebook / Foto : Screenshot Facebook)   Generál Jozef Viktorín (Republika) v príspevku na Facebooku komentuje zostavu kandidátky do Eurovolieb…

    Nemeckú statičku Sabine H. uznal súd za nevinnú v kauze spadnutého mosta

    0icon

    Spišská Nová Ves 19. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Adriána Hudecová)   Nemeckú statičku Sabine H. uznal súd za nevinnú v kauze spadnutého diaľničného mosta pri obci Iliašovce…

    Messi pre zranenie nenastúpi na prípravné zápasy Argentíny v USA

    0icon

    Lionel Messi si zranil zadný stehenný sval a vynechá prípravné zápasy Argentíny v USA. Potvrdila to tamojšia národná futbalová asociácia. [caption id="attachment_3438676" align="aligncenter" width="1024"] Na…

    V kauze Gorila rozhodli o obvinení Jaroslava Haščáka a ďalších osôb

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR - Jakub Kotian)   Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) rozhodol o obvinení finančníka Jaroslava Haščáka a ďalších štyroch osôb v…

    Hošták: Členstvo v NATO je pre štáty ako SR jedinou garanciou bezpečnosti

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Pixabay)   Členstvo v NATO predstavuje základnú a za súčasných geopolitických podmienok jedinú garanciu bezpečnosti pre štát, akým je Slovensko. Pre…

    Prebehla prvá a jediná živá diskusia medzi Korčokom a Pellegrinim. "Škodíte Slovensku!" Odznelo viacero útokov

    0icon

    Bratislava 18. marca 2024 (HSP/Foto:TASR-Pavel Neubauer, Jaroslav Novák)   V pondelok večer sa uskutočnil prvý a pravdepodobne aj jediný televízny súboj dvoch favoritov prezidentských volieb…

    Francúzski generáli chystajte sa - Obrana AFU je na pokraji kolapsu

    0icon

    Paríž 19. marca 2024 (HSP/Ria/Foto:TASR/AP-Michel Euler)   Paríž riskuje, že v súvislosti s vyhláseniami, ktoré neustále a nekontrolovane lietajú z Elyzejského paláca, narazí (ak sa…

    Prezidenta SR si občania doteraz priamo volili päťkrát

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Pavel Neubauer, TASR-Vladimír Benko)   V sobotu 23. marca sa uskutoční prvé kolo voľby prezidenta Slovenskej republiky (SR). V prípade, že…

    Za 26,75 € môžete mať doživotný MS Office 2021 Professional Plus z jarného výpredaja Godeal24!

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (PR článok/Foto:screenshot)   Všetci hľadáme spôsoby, ako zefektívniť svoj život. Ak potrebujete vylepšiť svoj počítač, Godeal24 je ideálnym miestom. Godeal24 poskytuje…

    Výhody severojužného koridoru tlačia Západ do vojny s Ruskom

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (HSP/Svpressa/Foto:Svobodnaja Pressa, TASR/AP/Axel Rutte)   Rusi spolu s Peržanmi a janičiarmi sa postavia proti Anglosasom, myslí si ruský novinár Sergej Aksenov.…

    FOTO DŇA