Takto sa umelo vytvára štatistika nezaočkovaných v nemocniciach!

V porovnaní s inými krajinami je naša štatistika hospitalizovaných neočkovaných dosť podozrivá. Aj v ČR pomer neočkovaných/zaočkovaných v nemocniciach zodpovedá viac menej podielu zaočkovaných v populácii, tam je teda pol na pol. Podobne v Izraeli, kde je zaočkovaných asi 70% populácie a tí tvoria cca 80% hospitalizovaných, v Belgicku zaočkovaných cca 95% v populácii a 100% v nemocnici. Len u nás je to hore-nohami.

Skúsenosť Dr. Pijáka s (ne)podaním monoklonálnych protilátok odhaľuje, prečo sú naše nemocnice tak zavalené neočkovanými. Mohol by byť v tom tento trik.

Monoklonálne protilátky sú drahý liek na covid, ktorý sa od mája presúšal na skladoch a teraz ho konečne podávajú do 10 dní od objavenia prvých príznakov. Automaticky vzniká naň nárok pre pozitívne PCR testovaných pacientov nad 65 rokov, kam spadá aj známy doktor MUDr. Piják (74) ktorý sa rozhodol si poň odskočiť do nemocnice, kde ho však hospitalizovali zrejme preto, aby ju dostal.

Po ochorení sa rozhodol dať si pichnúť infúziu monoklonálnych protilátok kúsok od svojho domova na Kramároch. Veď to mala byť len 20-minutová infúzia a pár minút pozorovania. Napokon však musel ostať hospitalizovaný, lebo infúziu zrejme práve nemali, resp. robili obštrukcie, ako opísal v zverejnenom telefonáte s MUDr. Jurajom Mesíkom.

Koľko ďalších ľudí, o ktorých skúsenosti sa nedozvieme z médií, ktorí si museli počkať na infúziu protilátok ako hospitalizovaní a tak zvýšili počet hospitalizovaných v nemocnici? Potvrdzujú to aj slová lekára z covidového oddelenia, ktorý ma anonymne kontaktoval s tým, že lekári majú zakázané vynášať akékoľvek informácie a zdieľať ich na sociálnych sieťach.

Lekár vysvetlil: „Je veľký záujem a nestíhame ich podávať, máme limitovaný počet na deň, je k tomu pritom vymedzený jeden lekár a sestra navyše.“ Z jeho slov je zrejmé, že pri obmedzenom počte dávok na deň, ak chcete prísť na rad, musíte zostať v nemocnici, aby Vás ďalší nepredbehli. Liek vo forme infúzie je okrem ľudí nad 65 rokov odporúčaný aj tým s komorbiditami napr. cukrovkou alebo obezitou. Ambulantní lekári však tlačia hlavne na nezaočkovaných, aby si preň do nemocnice išli. Zdá sa, že sú aj motivovaní, lebo ako tvrdí lekár:

„U nás na ambulancii je cez deň práca takmer neúnosna, toľko prichádza pacientov na ošetrenie, že sa to nedá ľudsky zvládať. Od začiatku jesene sme podávali Bamlavinimab, pred dvoma týždňami sa namiesto neho začal podávať kombinovaný preparát RegnCoV 2. No odkedy ľudia dostávajú smsky, tak obvodní lekári, ktorí podanie musia indikovať, nám celý deň neustále vyvolávajú, čo predtým bolo iba ojedinelé.“

Nemocnice monoklonálne protilátky údajne nedávajú zaočkovaným. Túto informáciu potvrdil aj hlavný patológ MUDr. Michal Palkovič: „u riadne zaočkovaných osôb vakcínou proti ochoreniu COVID-19 sa prínos podania MAB (skratka pre RegnCoV2 alebo tzv. kasirivimab/imdevimab) pre vo všeobecnosti nepredpokladá. Preto sa podáva táto veľmi drahá liečba najmä (nie výlučne) neočkovaným pacientom.“ Usmernenie MZ SR k tomuto lieku však nič o podaní ne/očkovaným nespomína.

Ministerstvo zdravotníctva len alarmujúco informuje politikov, ktorí „musia“ pritvrdiť voči nezaočkovaným, lebo vraj už niet voľného lôžka. Média strašia, že aj starostlivosť pre zaočkovaných je ohrozená. Polícia napíše, že Dr. Piják, keby sa zaočkoval, nemusel by teraz zobrať inému pacientovi lôžko. A do kotla podnecovania nenávisti voči nezaočkovaným prihodí ešte aj iný denník článkom, že neočkovaní by sa nevedeli doplatiť za liečbu.

Jedna vec je cena takejto liečby a jej možné lacnejšie alternatívy a druhá je efektívnosť. Tú spochybnil nedávno český imunológ Drbal, hoci americký topexpert Dr. Peter McCullough, kritik vakcín proti Covid a zástanca včasnej liečby, okrem lacných vitamínov a liekov podporuje aj liečbu monoklonálnymi protilátkami, tých je však dnes už viac druhov. Minulú jeseň výrobca lieku Bambivalamab uvádzal 70% účinnosť lieku podaného prvé dni po príznakoch, hoci zrejme išlo o alfa variant.

Keď Bambivalamab od farmafirmy Elli Lilly pred rokom natláčal Dr. Jozef Šuvada, hlavný expert Svetovej zdravotníckej organizácie, cez Prof. Pavla Jarčušku, Šuvada sa sťažoval médiám, že ministerstvo zdravotníctva nijako nereagovalo. Je možné, že minister Krajčí po kritike neúčinného a hlavne predraženého Remdesiviru mohol byť značne skeptický voči tomuto ďalšiemu drahému lieku.

Napokon minister Krajčí povolil použitie tohto nezaregistrovaného lieku tesne pred odstúpením z funkcie v marci. Jeho nástupca podpísal zmluvu na dodávku v počte 15 tisíc kusov. SR za ne zaplatila 13 miliónov eur, čo vychádza takmer na 870 eur. Liek stále nie je registrovaný v EÚ, výrobca dokonca pred pár dňami stiahol žiadosť o jeho registráciu.

V novembri 2020 Americká lieková agentúra FDA vydala núdzové povolenie na jeho použitie na základe výsledkov klinických štúdií. 16. apríla však toto povolenie agentúra zrušila. Ako dôvod uviedla, že „známe a potenciálne prínosy bamlanivimabu, ak sa podáva samostatne, už neprevažujú nad známymi a potenciálnymi rizikami pre jeho povolené použitie“. Toto sa až podozrivo podobá na drahý liek Remdesivir, ktorý vo veľkom podávali naše nemocnice, keď už bolo známe, že je neúčinný a ľudia zomierali ako muchy.

Naobjednávané drahé lieky v jari kritizoval aj Richard Sulík, šéf vládnej strany SaS. Minister hospodárstva sa pýtal, „prečo nie sme schopní kúpiť 8-eurový ivermektín alebo isoprinosine, ale ideme kupovať liek, ktorý stojí 2 000 eur jedna dávka“. Tým narážal na liek Regeneronu, ktorého 5 tisíc dávok bolo tiež objednaných a dovezených. Sulíkova otázka je stále aktuálna, prečo musíme podávať také drahé lieky, čoskoro už aj novopatentovanú obdobu Ivermektínu od firmy Pfizer, keď profylaxia lacnými vitamínami a včasná liečba lacnými liekami, ktorých patenty už vypršali.

Medzitým však SaS presedlalo na výlučnú podporu očkovania a aby ľudí doň dokopalo, je treba ľudí postrašiť počtom hospitalizovaných, ktorí nie sú očkovaní. Tieto nemocnične podávané lieky tomu veľmi dobre pomáhajú. Hoci v preočkovaných krajinách sú nemocnice skoro plné zaočkovaných, u nás počúvame, že čísla sú iné. Dnes už asi tušíme prečo. Ešte by tak bolo dobre vidieť aj počty tých úmrtí podľa očkovania, to však MZ SR neukáže, lebo to nezapadá do očkopropagandy. Česi to už tiež prestali zverejňovať z toho dôvodu.

Pozor covid pacienti, až sa raz dostanete do rúk lekárov, ťažko sa dostanete von na reverz. To len najodolnejší sú ochotní takto bojovať so systémom, väčšina, ak je ešte vystrašená a vystresovaná lekármi, radšej sa rozhodne v nemocnici na odporúčanie lekárov pobudnúť aj dlhšie. A toho strašenia isto dnes niet viac inde, ako na covidovom oddelení, kde sa doteraz promenádujú úplne zbytočne lekári v skafandroch, hoci plne zaočkovaní, ako na to nedávno poukazoval aj MUDr. Juraj Mesík.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Jana Tutková

O AUTOROVI

Som predsedníčkou Centra pre bioetickú reformu, ktoré bojuje za slobodnú spoločnosť, kde je právo na život, na telesnú integritu a súkromný majetok rešpektované v zákonoch. www.pravonazivot.sk

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 87

Celkové hodnotenie: 11.4

Priemerná čítanosť: 9632

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Odkaz Ivanovi Korčokovi: "Diplomati schvaľujú bombardovanie z tepla svojich sedačiek"

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (HSP/ Facebook/ Foto : Screenshot Facebook Video)   Exminister školstva Juraj Draxler v nedávnom krátkom videu na sociálnej sieti Facebook posiela…

    V stredu 20. marca sa začne astronomická jar

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:Pixabay)   V stredu 20. marca ráno o 4.06 h stredoeurópskeho času (SEČ) nastane jarná rovnodennosť, čo na severnej pologuli znamená…

    Ďalšie predčasné úmrtie: zomrel bývalý bieloruský reprezentant Koľcov, partner Sobolenkovej

    0icon

    Minsk 19. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:X/News Aryna Sabalenka)   Bývalý bieloruský hokejista Konstantin Koľcov náhle zomrel vo veku 42 rokov. Informovali o tom Bieloruská hokejová federácia…

    Nemeckú statičku súd oslobodil spod obžaloby v kauze spadnutého mosta

    0icon

    Spišská Nová Ves 19. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Adriána Hudecová) Aktualizované 19. marca 11:37 Nemeckú statičku Sabine H., ktorá čelila obžalobe z prečinu všeobecného ohrozenia v súvislosti…

    Messi pre zranenie nenastúpi na prípravné zápasy Argentíny v USA

    0icon

    Lionel Messi si zranil zadný stehenný sval a vynechá prípravné zápasy Argentíny v USA. Potvrdila to tamojšia národná futbalová asociácia. [caption id="attachment_3438676" align="aligncenter" width="1024"] Na…

    Hošták: Členstvo v NATO je pre štáty ako SR jedinou garanciou bezpečnosti

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Pixabay)   Členstvo v NATO predstavuje základnú a za súčasných geopolitických podmienok jedinú garanciu bezpečnosti pre štát, akým je Slovensko. Pre…

    Prezidenta SR si občania doteraz priamo volili päťkrát

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Pavel Neubauer, TASR-Vladimír Benko)   V sobotu 23. marca sa uskutoční prvé kolo voľby prezidenta Slovenskej republiky (SR). V prípade, že…

    Predpoveď počasia na utorok

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Roman Hanc)   Situácia: Počasie u nás ovplyvňuje výbežok tlakovej výše. Slnečno. Teploty 6 až 11 stupňov Celzia Na západnom Slovensku…

    Skinner mal siedmy hetrik v kariére, Slováci nebodovali

    0icon

    New York 19. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:AP/Jeff McIntosh/The Canadian Press via AP) Aktualizované 19. marca 9:45 Ani jeden z troch slovenských hokejistov nebodoval v noci na…

    Hlasovací preukaz na prvé kolo volieb sa dá osobne vybaviť do piatka

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR - Roman Hanc)   O hlasovací preukaz na voľbu kdekoľvek na Slovensku sa dá pre prvé kolo prezidentských volieb požiadať…

    FOTO DŇA