Boli Izraelčania zadržaní 11. septembra 2001 špióni ?

Biela dodávka

Milióny  ľudí sledovali  zábery útokov na WTC a tí, čo ich videli, na ne nikdy nezabudnú. Aj domáca pani z New Jersey bola v to ráno svedkom čohosi, čo napokon skončilo vyšetrovaním piatich mladých Izraelčanov, s možnou nadväznosťou na izraelskú tajnú službu.

Istá žena, budeme jej hovoriť Mária, má veľmi dobrý výhľad na WTC zo svojho bytu v obytnej budove v New Jersey. Siahla po daľekohľade a sledovala tú skazu.
Všimla si troch mladíkov, kľačiacich na streche bielej dodávky na parkovisku ich obytnej budovy, “Zdalo sa, akoby nakrúcali film.”, vraví Mária.
Mladíci filmovali alebo fotografovali seba s horiacim WTC v pozadí. Čo ju však prekvapilo, to bol výraz v ich tvárach. Tešili sa !!!

To správanie sa jej zdalo byť natoľko podozrivé, že si zapísala poznávaciu značku dodávky a zavolala na políciu. Onedlho nato už bola na scéne FBI. Poznávacia značka ich zaviedla k spoločnosti Urban Moving, ktorej dodávka patrila. Okolo štvrtej hodiny poobede toho istého dňa videli dodávku na príjazde k Route č. 3, blízko newjersejského Giants Stadium. Policajt im prikazal zastaviť a našiel v aute piatich mužov vo veku 22 až 27 rokov. Prinútili ich z auta vystúpiť a polícia im nasadila putá. Jeden z pasažierov mal v ponožke ukrytých 4.700 dolárov v hotovosti. Druhý mal pri sebe dva zahranične pasy. Ale najväčším prekvapením pre nich bolo to, keď sami seba identifikovali ako izraelských občanov.

 „Nie sme váš problém“ 

Podľa policajnej správy jeden z cestujúcich informoval policajtov, že sa „počas incidentu“ nachádzali na diaľnici West Side na Manhattane – s odvolaním sa na útok Svetového obchodného centra. Vodič dodávky Sivan Kurzberg policajtom povedal: „Sme Izraelčania. Nie sme váš problém. Vaše problémy sú naše problémy. Problémom sú Palestínčania.“ Ďalšími pasažiermi boli jeho brat Paul Kurzberg, Yaron Shmuel, Oded Ellner a Omer Marmari.

Keď boli muži prevezení do väzenia, prípad  bol preložený FBI do sekcie zahraničnej kontrarozviedky úradu, ktorá je zodpovedná za špionážne prípady.

FBI niekoľko hodín prehľadávala kancelárie Urban Moving  a prehľadávala dokumenty vrátane zaistenia pevných diskov počítačov. FBI vypočula aj majiteľa spoločnosti Urban Moving, ktorý po vypočutí odrazu zmizol.

Piati muži boli zadržiavaní dlhšie ako dva mesiace. Niektorí z nich boli umiestnení na 40 dní na samotku a niektorí absolvovali až sedem testov na detektore lži.

Veľa špekulácií

Od ich zatknutia vírilo okolo prípadu veľa špekulácií a o tom, čo títo piati muži robili ráno. Časopis The Forward, uznávaný židovský denník v New Yorku, nakoniec uviedol, že FBI dospela k záveru, že dvaja z mužov boli izraelskí spravodajskí agenti.

Pre FBI sa dešifrovanie pravdy vo vyšetrovaní Izraelčanov ukázalo ako ťažké. Jeden z nich, Paul Kurzberg, odmietal 10 týždňov podstúpiť test na detektore lži a aj tak ním nakoniec neprešiel. Ďalší z jeho právnikov nám povedal, že Kurzberg sa zdráhal podstúpiť test, pretože kedysi pracoval pre izraelské spravodajské služby v inej krajine.

Muži popreli, že by pracovali pre izraelskú rozviedku mimo sťahovacej spoločnosti v New Jersey a izraelský právnik Ram Horvitz tieto obvinenia odmietol ako „hlúpe a smiešne“. Hovorca izraelského veľvyslanectva vo Washingtone Mark Regev zachádza ešte ďalej a tvrdí, že o tejto otázke sa s predstaviteľmi USA nikdy ani nediskutovalo.

Napriek odmietnutiam, zdroje hovoria agentúre ABC NEWS, že v rámci FBI stále prebiehali debaty o tom, či sú mladí muži špiónmi alebo nie. Mnoho úradníkov vlády USA verilo, že niektorí z nich boli na misii pre izraelské spravodajské služby. FBI však pre ABC NEWS povedala: „Doteraz toto vyšetrovanie nezistilo nikoho, kto by v tejto krajine vopred vedel o udalostiach z 11. septembra.“

Po vyšetrovaní  izraelskí a americkí vládni úradníci vypracovali dohodu – a po 71 dňoch boli piati Izraelčania prepustení z väzenia a deportovaní späť domov.

Zatiaľ čo Izraelčania odmietli odpovedať na otázky ABC NEWS týkajúce sa ich zadržania a toho, čo robili 11. septembra, niekoľko z nich diskutovalo po návrate domov o svojich skúsenostiach z Ameriky v izraelskej diskusnej relácii.

Zásadná otázka znie: Čo vedeli predstavitelia Izraela o plánovanom útoku na „dvojičky“ WTC a o deštrukcii budov?

https://abcnews.go.com/2020/story?id=123885&page=1

https://abcnews.go.com/US/america-attack-reliving-secret-service-response-911-opinion/story?id=72863287

Larry Silverstein, človek, ktorý kúpil dvojičky pred ich úmyselnou deštrukciou a poistil ich na nehoráznu sumu. Ryžoval z nich nehoráznym spôsobom.

Kde bol prezident Bush? Vo vidieckej škole, nebol vôbec prekvapený a tváril sa ako debil…Veľmi priehľadné. Vedel o útoku na dvojičky.

Pozn. autora: V tej dobe som pracoval na istom ministerstve. V inkriminovaný deň mi volal riaditeľ, ktorý mal televízor v kancelárii pre služobné účely. „Príď padajú dvojičky“… Samozrejme mi istú chvíľu trvalo, kým mi došlo, aké dvojičky má na mysli. Šiel som k nemu a v priamom prenose sme pozerali ten katastrofický deň. Akosi mi však podvedome niečo nesedelo. Spočiatku som nevedel čo. Potom mi svitlo. Bože ako je možné, že televízne štáby sú na strechách okolitých budov. Ako sa tam dostali tak rýchlo? Museli o tom niečo vedieť.!!!! Nie je predsa fyzicky možné sa dostať na strechy budov a natáčať pád dvojičiek v priamom prenose ak by o tom nevedeli vopred.

Keď sa bývalého ministra obrany Donalda Rumsfelda, neslávne známeho vyjednávača  počas agresie NATO na Juhosláviu pýtali na budovu World Trade Center Building 7 WTC 7 tvrdil, že o nej nikdy nepočul.  Napriek tomu, že WTC 7 nezasiahlo lietadlo, budova spadla „sama od seba“  alebo lepšie povedané od strachu…

Ale…

Jedným z hlavných nájomcov WTC 7 bol Salomon Smith Barney zo špionážnej Strategic Support Branch (SSB), spoločnosť, ktorá  vo WTC 7 obsadila  37 zo 47 poschodí. Rumsfeld bol predsedom poradného výboru SSB a Dick Cheney bol členom predstavenstva. Rumsfeld pôsobil vo funkcii predsedu poradného výboru SSB od jeho založenia v roku 1999. Rumsfeld bol v rovnakom období plateným konzultantom riaditeľa ústrednej spravodajskej služby Georga Teneta.

Niekoľko Rumsfeldových a Cheneyho kolegov malo prístup alebo osobné vedomosti o WTC 7. Agent tajnej služby Carl Truscott, ktorý bol 11. septembra zodpovedný za divíziu ochrany prezidenta, budovu dobre poznal, pretože pracoval v tajnej službe. Nachádza sa tam newyorská pobočka. Tenetova CIA navyše tajne prevádzkovala „ falošný fond federálnej organizácie “ v rámci WTC 7. Tento falošný front mohol súvisieť s tajnou službou, Internal Revenue Service, ministerstvom obrany Rumsfelda alebo komisiou pre cenné papiere (SEC) ), z ktorých všetci boli uvedení ako nájomcovia WTC 7. SEC zničila budovu a stratila mnoho dôležitých dokumentov, vrátane všetkého potrebného na účinné stíhanie spoločností Enron a WorldCom. Náhoda?

Je prekvapujúce, že výbušniny a terorizmus boli naplánované témy diskusie na WTC 7 v deň útokov. Na ráno 9/11 bolo naplánované stretnutie WTC 7, ktoré zahŕňalo jednotky na likvidáciu výbušnín z americkej armády. V ten deň ráno tam bol náhodou pozvaný tím na likvidáciu demoličného arzenálu z armádneho Fort Monmouth, ktorý sa stretol s majiteľom budovy Larrym Silversteinom.  Schôdza bola stanovená na ôsmu hodinu ráno 11. septembra, ale bola zrušená s výhovorkou, že jeden z vedúcich pracovníkov spoločnosti Silverstein je zaneprázdnený. Náhoda?

Stretnutie s likvidáciou výbušnín však nebolo iba požiadavkou Larryho Silversteina, ale skutočne ho organizovala poľná kancelária tajnej služby. Toho rána bola na WTC 7 pozvaná aj mobilná jednotka 6 s výbušnou muníciou.

Keď si spomenieme na 11. september, mali by sme si uvedomiť, že tieto zločiny začali a stále vedú k ničivej „vojne proti teroru“. Mali by sme tiež pamätať na to, že vojna je založená na podvode a oficiálna správa z 11. septembra je ukážkovým príkladom. Klamstvá sa verejnosti forsírujú denne aj po takom dlhom období.

Finančná lúpež z 11. septembra: „Sledujte cestu peňazí 9/11“

Toto je vyšetrovanie stopy peňazí z 11. septembra.

Lúpež z 11. Septembra

V roku 1998 sa úrad pre prístavy v New Yorku a New Jersey dohodli na privatizácii World Trade Center, komplexu kancelárskych veží na dolnom Manhattane, ktoré vlastnili a prevádzkovali od ich výstavby v roku 1973. V apríli 2001  bola dosiahnutá dohoda  s konzorciom investorov vedených spoločnosťou Silverstein Properties a 24. júla 2001 Larry Silverstein, ktorý už vlastnil budovu World Trade Center Building 7,  podpísal 99 ročný prenájom budov Twin Towers and Buildings 4 a 5.

Prenájom bol za 3,2 miliardy dolárov a bol financovaný preklenovacím úverom od GMAC, komerčnej hypotekárnej zložky spoločnosti General Motors, ako aj 111 miliónov dolárov od Lloyda Goldmana a Josepha Cayra, individuálnych investorov do nehnuteľností. Spoločnosť Silverstein Properties investovala iba 14 miliónov dolárov svojich vlastných peňazí.

Dohoda bola neobvyklá rôznymi spôsobmi. Aj keď prístavná správa   poskytla na komplex WTC poistné krytie 1,5 miliárd dolárov, Silverstein trval na zdvojnásobení tejto sumy a poistil budovy na 3,55 miliárd dolárov.

Do niekoľkých hodín po zničení Dvojičiek 11. Septembra sa Silverstein  spojil so svojimi právnikmi a snažil sa zistiť, či jeho poistné zmluvy „môžu útoky chápať ako dva samostatné poistné incidenty namiesto jedného“. Silverstein strávil roky pred súdmi pri pokuse získať 7,1 miliárd dolárov zo svojej poistnej zmluvy vo výške 3,55 miliárd dolárov. V roku 2007 mu bolo „priklepnuté“ poistné plnenie na 4, 55 miliárd dolárov. Silverstein žaloval spoločnosti United a American Airlines o ďalšie 3,5 miliardy dolárov za ich „nedbalosť“ pri útokoch z 11. septembra, súdy mu to však zamietli.

Dňa 12. septembra 2001, predtým, ako sa prach usadil na Ground Zero, začala Komisia pre cenné papiere vyšetrovanie mrazivého tvrdenia: že neznáma skupina obchodníkov so znalosťou sprisahania z 11. septembra zarobila milióny stávok proti spoločnosti zapojené do útokov.

ANTONIO MORA:  „Mnohí analytici z Wall Street sa domnievajú, že teroristi uzavreli stávky, že pokles cien spôsobí pohyb akcií. Urobili to tak, že kúpili to, čo nazývajú „puty“ investície, vklady. Ak stavíte správne, odmeny môžu byť obrovské. Riziká sú tiež obrovské, pokiaľ neviete, že sa spoločnosti, s ktorou tipujete, stane niečo zlé.

ANTONIO MORA:  Jedným z príkladov je United Airlines. Vo štvrtok pred útokom bolo uzatvorených viac ako dvetisíc zmlúv na pokles akcií. Deväťdesiatkrát viac za jeden deň ako za tri týždne. Keď sa trhy znovu otvorili, akcie United poklesli, cena kontraktov prudko vzrástla a niekto možno rýchlo zarobil veľa peňazí.

DYLAN RATIGAN:  180 000 dolárov sa pri náraze tohto lietadla do Svetového obchodného centra zmení na 2,4 milióna dolárov.

ANTONIO MORA:  A je toho oveľa viac, vrátane mimoriadne vysokého počtu stávok proti Morgan Stanley a Marsh & McLennan, dvom z najväčších nájomcov Svetového obchodného centra. Môže to byť náhoda?

DYLAN RATIGAN:  Keby to bola náhoda, bola by to jedna z najneobyčajnejších náhod v histórii ľudstva. “

Put opcia (put option, opcie na predaj)

Právo na predaj opcie. Držiteľ opcie na predaj má právo predať v stanovenej lehote a za stanovenú cenu aktíva pričom vystavovateľ opcie je povinný príslušné aktíva kúpiť.

Deň pred 11. septembrom došlo aj k šesťnásobnému zvýšeniu opčných opcií na zásobu dodávateľa obrany Raytheon. Tieto opcie umožnili obchodníkom kúpiť akcie spoločnosti Raytheon za 25 dolárov. V priebehu týždňa po útoku, keď americká armáda začala rozmiestňovať rakety Tomohawk dodávané Raytheonom, ktoré by nakoniec použili pri invázii do Afganistanu, cena akcií spoločnosti vystrelila o 37% na viac ako 34 dolárov.

Rozsah vyšetrovania SEC bol bezprecedentný a skúmal viac ako 9,5 milióna transakcií s cennými papiermi, vrátane akcií a opcií v 103 rôznych spoločnostiach obchodujúcich na 7 trhoch, 32 fondoch obchodovaných na burze a akciových indexoch. Sonda čerpala z pomoci legálnych a compliance pracovníkov 20 najväčších obchodných spoločností a regulačných orgánov v desiatich zahraničných vládach. Komisia koordinovala svoje vyšetrovanie s FBI, ministerstvom spravodlivosti a ministerstvom financií.

Výsledok šetrenia? Dôkazy neexistujú? Šialené čo? Ak sa o týchto transakciách v miliardách dolárov vedelo, kde sa zamietli dôkazy?

Profesor univerzity v Chicagu Allen Poteshman  dospel k záveru: „Preskúmanie obchodovania s opciami pred 11. septembrom ukazuje, že došlo k neobvykle vysokej úrovni nákupu putov. Toto zistenie je v súlade s informovanými investormi, ktorí obchodovali s opciami pred útokmi. “

Výskumníci z univerzity v Zürichu použili ekonometrické metódy na potvrdenie neobvyklej aktivity s opciami na akcie kľúčových leteckých spoločností, bánk a zaisťovateľov v týždňoch pred 11. septembrom.

„Tím vedcov dospel k záveru, že abnormálna aktivita na trhu s možnosťami indexu S&P v čase útoku„ je v súlade s tým, že zasvätení očakávajú útoky z 11. septembra.!!! “

Jedinou otázkou teda je, kto z týchto obchodov profitoval a prečo nebol nikdy nikto obvinený z ich účasti na nich?

CIA figuruje prominentne v inej línii vyšetrovania. Jedna podozrivá kúpa opcie spoločnosti United Airlines, ktorú vyšetrovala FBI, zahŕňala objednávku kontraktu na 2 500 kontraktov v dňoch pred 11. septembrom. Namiesto spracovania nákupu prostredníctvom domácej burzy United Airlines, burzy cenných papierov v Chicagu, bola objednávka rozdelená do piatich 500 častí zmluvy a prebiehala súčasne prostredníctvom piatich rôznych opčných výmen. Nezvyčajnú objednávku sprostredkovala Deutsch Bank Alex. Brown, spoločnosti, ktorej do roku 1998 predsedal AB „Buzzy“ Krongard, bývalý konzultant riaditeľa CIA Jamesa Woolseyho, ktorý bol v čase 11. septembra sám výkonným riaditeľom CIA.

Útok na Pentagón  vyčistil nelegálne zdroje.

V  správe  generálneho inšpektora z roku 2002 o chýbajúcich biliónoch sa uvádza, že Pentagón vo fiškálnom roku 2000 spracoval 1,1 bilióna dolárov vytvorených účtovných záznamov, ale ani sa nepokúsili vyčísliť chýbajúce prostriedky za rok 2001. Minister obrany Thomas vysvetlil,  že neboli schopní vypracovať finančnú správu za rok 2001 kvôli „“ strate personálu finančného riadenia, ku ktorej došlo počas teroristického útoku z 11. septembra. “

Predtým, ako sa stal tajomníkom armády, bol Thomas White výkonným riaditeľom spoločnosti Enron. Enron bol jednou z najväčších energetických spoločností na svete a v roku 2000 dosiahol zisk 111 miliárd dolárov. V roku 2001 bol odhalený ako komplikovaný podvod v podnikovom účtovníctve. SEC, ktorá vyšetrovala škandál Enronu, obsadila 11. až 13. poschodie vo Svetovom obchodnom centre. Budova 7 a ich kancelárie boli zničené 11. septembra, čo  zničilo 3 000 až 4 000 dokumentov  o  aktívnych vyšetrovaniach  v tomto procese.

Ak chcete odhaliť zločin, sledujte cestu peňazí …

https://www.globalresearch.ca/the-september-11-financial-heist-follow-the-911-money-trail/5475639

https://archives.globalresearch.ca/articles/BOL310A.html

https://www.globalresearch.ca/september-11-2001-the-15th-anniversary-of-the-crime-and-cover-up-of-the-century/5544414

Z mesta SNP Ivan Štubňa

 

 

 

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Ivan Štubňa

O AUTOROVI

Vyštudovaný psychológ so skúsenosťami v oblasti podnikania, zahraničného obchodu, pôsobiaci niekoľko rokov v zahraničí a na ústredných orgánoch štátnej správy.
Záujmy: cyklistika,vysokohorská turistika, liečivé bylinky...a investigatívny blog

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 365

Celkové hodnotenie: 24.06

Priemerná čítanosť: 2434

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Podplukovník Barry: Ukrajinská obrana je pred kolapsom, AFU by mala utekať

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (HSP/Svpressa/Foto:TASR/AP/Alex Babenko)   Kolaps "Syrského armády" sa všetkým západným expertom zdá byť neodvratný, konštatuje Konstantin Olšanskij v článku novín Svobodnaja Pressa…

    Za 26,75 € môžete mať doživotný MS Office 2021 Professional Plus z jarného výpredaja Godeal24!

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (PR článok/Foto:screenshot)   Všetci hľadáme spôsoby, ako zefektívniť svoj život. Ak potrebujete vylepšiť svoj počítač, Godeal24 je ideálnym miestom. Godeal24 poskytuje…

    Prebehla prvá a jediná živá diskusia medzi Korčokom a Pellegrinim. "Škodíte Slovensku!" Odznelo viacero útokov

    0icon

    Bratislava 18. marca 2024 (HSP/Foto:TASR-Pavel Neubauer, Jaroslav Novák)   V pondelok večer sa uskutočnil prvý a pravdepodobne aj jediný televízny súboj dvoch favoritov prezidentských volieb…

    MZVEZ: Slovensko podporuje prijatie ďalších krokov vedúcich k oficiálnemu začatiu prístupových rokovaní Moldavska do EÚ

    0icon

    V súvislosti s nadchádzajúcim zasadnutím Európskej rady M. Eštok informoval moldavskú partnerku, že Slovensko bude na zasadnutí podporovať čo najskoršie prijatie negociačného rámca pre Moldavsko…

    Ako skončia Lipšic a jeho ľudia? Už je známe, kde budú pracovať

    0icon

    Prokurátori Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) si v pondelok prevzali dekréty o ich zaradení na jednotlivé oddelenia Generálnej prokuratúry (GP) SR, kde budú pôsobiť po zrušení…

    Čaputová rozumie rozhodnutiu českej vlády zrušiť plánované spoločné zasadnutie so slovenskou vládou

    0icon

    Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová v pondelok neformálne navštívila Prahu. Položením venca si uctila obete decembrovej streľby na Filozofickej fakulte Univerzity Karlovej (FF UK), pri ktorej…

    Čína súhlasila s účasťou na mierovom samite o Ukrajine vo Švajčiarsku

    0icon

    Bratislava 18. marca 2024 (HSP/Foto:TASR/AP/Xinhua/Yan Yan) Aktualizované 18. marca 2024 Čína súhlasila s účasťou na mierovom samite o Ukrajine vo Švajčiarsku, uviedol čínsky veľvyslanec Wang…

    Matovič: "Nejde mi o to, aby som vyhral voľby v nedemokratickej súťaži"

    0icon

    Bratislava 18. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Jaroslav Novák)   Prezident by mal podľa kandidáta na hlavu štátu Igora Matoviča robiť všetko pre to, aby spravodlivosť v štáte…

    Špirko: Vyšetrovanie, ktoré sa začalo po mojom trestnom oznámení, zastavili

    0icon

    Vyšetrovanie, ktoré sa začalo po trestnom oznámení prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Vasiľa Špirka pre sabotáž, je právoplatne zastavené. Týkalo sa vtedajšieho ministra vnútra Roberta…

    Smer napriek protestom stále vedie. Kto sa ocitol mimo hry? Viac prezradí najnovší prieskum

    0icon

    Bratislava 18. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:HSP)   Parlamentné voľby by v marci vyhral Smer-SD s podporou 23,4 percenta voličov. Na druhom mieste by skončilo Progresívne Slovensko…

    FOTO DŇA