Igor ty si skala a na tej skale si postavím cirkus.

Presne takto by sa dal parafrázovať výrok z Biblie – ,,Ja ti hovorím, ty si Peter a na tej skale si postavím cirkev a pekelné brány ju nepremôžu“ (Mat 16,18).

Lenže premohli, keď Peter zaprel svojho pána zaklínaním a prísahou. Veľkohubý Peter sa dušoval, že to nikdy neurobí a radšej by zomrel, ako by zaprel Ježiša. A kým kohút trikrát zajódloval, Peter trikrát porušil svoju prísahu…

Nie je vám to povedomé? Aj presvätý otec a zakladateľ cirkvi Covidovej Igor Prvý Trnafský sa takto dušoval, že on by predsa nikdy, on nie, on je predsa ten vyvolený, ten poverený, aby zo Slovenska konečne urobil ten spravodlivý a demokratický štát, ktorý bude hodný moderného 21. storočia. Kde už nebude mafia, kde bude vládnuť spravodlivosť a právo bude platiť pre každého rovnako a on by predsa tak vysoké ciele nikdy nezradil…

Ale zradil. Biblický kohút sa ani nestihol nadýchnuť, aby si pred svojim číslom odkašľal a otec Igor už stihol posrať, poprieť a zaprieť všetko, čo sa dalo. Zo spasiteľa, za ktorého sa sám pasoval, sa vykľul zákerný, pomstychtivý, mentálne nedozretý, duševne narušený, zbabelý, uplakaný patologický klamár, bez štipky sociálneho cítenia a absolútnou absenciou empatie.

Zo skutočného pastiera, ktorý sa svojim ovečkám láskavo prihovára, vedie ich na pastviny, stará sa o nich a chráni ich, nemá ani gram. A ani mať nemôže. Čo sa stalo? V podstate nič. Nič sa stať ani nemohlo, pretože jeho duševná výbava mu vyslovene bráni v tom, aby sa niekam posunul a aby sa z neho stal NIEKTO. Tak, ako mu stačila účasť na troch poradách pandemickej komisie, aby sám seba bez súdnosti nazval epidemiológom-amatérom, teda v podstate odborníkom, ktorému chýba už iba bezvýznamná maličkosť – nejakých šesť rokov štúdia a štátnice, tak isto presvedčil sám seba, že dokáže riadiť aj štát…

A tu nastupuje ten cirkus. Cirkus Matovič & company. Komédiu strieda paródia, ktorá pozvoľna prechádza do tragédie, smiech sa mení na škrípanie zubami a na zaťaté päste. Ľavá ruka tohto chýrneho cirkusu nie že nevie, ale ani len netuší,  čo robí tá pravá a  klauni prezlečení za ministrov sa len tak predbiehajú v tom, číslo ktorého z nich viac urazí a naserie prítomných, čo obecenstvo samozrejme dosť vyrušuje a vadí mu to, čo dáva aj patrične najavo. A z principála, odetého do kostýmu premiéra, ktorý iba pred chvíľou s naučeným úsmevom, otvorenou náručou a lacnými frázami lákal ľudí na svoje vystúpenie sa zrazu stáva hovado, ktoré ich za túto drzosť častuje nadávkami, vyhráža sa im a nazýva ich dezolátmi, idiotmi a spodinou a nadšenie tlieska klaunom ktorí mu pribehli na pomoc a pokračujú v nadávkach – fašisti, opice, lúza.

Toto je mentálna výbava Matoviča a ten najvyšší level, aký dokáže dosiahnuť. Primitivizmus. Jednofázový mixér. Drevený fasádny obklad, ktorý nevie nič. Iba proste je. Aj podpriemerný údržbár kdesi v nejakej pekárni by za toľké roky, čo je on v politike, dokázal odkukať, ako sa pečie a dokázal by napiecť aspoň žemle. Matovič sa šmochtle v politike už roky, ale nemá ani predstavu, ako fungujú elementárne princípy. Jediné čo ovláda na úrovni experta, je zákernosť a lož. Nie odborníci, nie experti sú za každým rozhodnutím, ktoré deštruujú Slovensko, ako zvykne s obľubou tvrdiť, ale sám veľký politický analfabet Matovič. Veci sa totiž nemajú tak, ako tvrdí, že on iba prijíma opatrenia, návrhy a rady, ktoré mu odporučili fachmani, konzílium, alebo krízový štáb. To on v skutočnosti diktuje fachmanom, konzíliu a krízovému štábu čo bude, kde bude a ako bude. On, ktorého IQ o konskú dĺžku predbehol aj kubík palivového dreva. Že nie?

Portál Noviny.sk vo svojom príspevku TU síce v nadpise uvádza, že ,,Vláda narýchlo prijíma nové opatrenia“, ale keď sa dopracujete na koniec článku, máte to tam čierne na bielom – Vláda zároveň odporučila hlavnému hygienikovi k prijatiu vyhlášky, ktorá bude obsahovať obmedzenia :

                • akékoľvek návštevy domácností

               

               

           

           

                • zatvoria sa kostoly pre verejnosť

               

               

           

           

                • zatvárajú sa hotely (doteraz ubytovaní môžu zostať)

               

               

           

           

                • jedlo je  nie je možné konzumovať  v exteriéri priestoru

               

               

           

           

                • pobyt v prírode je možný len v rámci okresu

               

               

           

           

                • zamestnanie len formou home office (alebo inak na základe rozhodnutia zamestnávateľa)

               

               

           

           

           

       

       

 

 

A tak je to v jeho prípade so všetkým, aj s celým jeho kabinetom idiotov. Arogancia, neznalosť zákona, ignorácia zákona, s čím ide ruka v ruke jeho porušovanie, čo ale znášame my, nie oni. Protichodné vyhlásenia a tvrdenia, úpravy upravených úprav, bez akéhokoľvek právneho základu horúcou ihlou šité vyhlášky a do toho s nechápavým výrazom v tvári večne koktajúci a hapkajúci Mikas s Krajčím. Nedivím sa – tomu, čo ich Matovič núti písať, by nerozumel ani mozgový kolos, nie títo dvaja.

A národ, teda aspoň tí, ktorí to už dávno prekukli a neposrali sa, sa podľa toho aj zariadili. Ako teda v pohode, bez strachu a obáv prežiť vyčíňanie tejto dočasne vládnucej fašistickej junty? Ignorovať všetko čo sa dá. Presne ako oni. Zákaz vychádzania, karanténu, rúška, nie viac, ako 6 osôb… A nie milí slniečkári a kovid hysterici, nie je to nezodpovedné. My iba nasledujeme príklad VAŠICH drahých od reality odtrhnutých bláznov, ktorých ste nám tu vlastnou hlúposťou a nekonečným intelektom nainštalovali. Matoviča, Naďa, Mikasa a Krajčího. Sú pre nás totiž vzorom. Aj oni totiž kašlú na povinné nosenie rúšok. Dôkazov o tom sú mrte. Ani oni – viď podpredseda vlády Holý, sa neunúvajú do karantény, po príchode z Británie a arogantne odmietajú ukázať výsledok testu. Predsedovi parlamentu a vlastne aj najväčšiemu teroristovi Matovičovi úplne stačí ústne vysvetlenie, že dodržal všetky nariadenia. Aj Igor presvätý predsa porušil vlastné nariadenie o zákaze cestovania mimo okres. Síce sa dušuje, že to tak nie je, ale kto by už uveril chorobnému klamárovi. Aj my – nepolitici máme svoje policajné zdroje a ten môj potvrdil, že zvýšená policajná hliadková činnosť okolo papalášskej ubytovne Kamzík v Smokovci, začala 2, januára, teda po termíne a po zákaze ubytovania. Nie, nemám fotografie, ani iný dôkazový materiál, to však nič nemení na skutočnosti, že Principál porušil vlastné zákazy. Alebo snáď niekto vidí aj iný logický dôvod na zvýšenú policajnú ochranu prázdnej ubytovne?

Ak ma teda zastaví policajt s otázkou prečo nemám na tvári handru, použijem od A do Z argument Matoviča – viem, mal som ho mať, PREPÁČTE, alebo Sulíka – ou…ako na potvoru, vždy ho nosím a práve teraz som si ho zabudol. Ale som na ceste k autu a tam mám náhradné. A považujem to za vybavené.

Ak bude odo mňa ktokoľvek – policajt, SBS-kár, pokladníčka, úradník, náhodný okoloidúci vydesený občan, či dokonca zamestnávateľ žiadať výsledky môjho testu, aby mali istotu, že ich nenakazím, s úsmevom a pocitom dobre vykonanej práce ho pošlem do p… Budem opäť citovať – aby snáď nedošlo k nedorozumeniu, vášho skvelého Principála a budem v takom práve, že s tým nespraví nič ani Naď s armádou.

Že neviete o čo ide? Po testovaní vo Vranove nad Topľou a Nižným Hrušovom žiadali starostovia od Matoviča informácie, ktorí obyvatelia v ich obci boli pozitívni. Z jediného dôvodu. Aby urobili Matovičovi radosť a ,,nepokazili mu to“. Aby dokázali zabezpečiť kontrolu domácej karantény, pretože niektorí ,,nezodpovední“ sa napriek tomu motali po obci ako hovno pod splavom. Potiaľ je to aj pre mňa logické a pochopiteľné. O to viac ma pobavila Matovičova odpoveď starostom TU  „Mne osobne by sa to zdalo logické. Na druhej strane starosta nie je zdravotnícky pracovník, ktorý by mal právo poznať zdravotný stav pacienta,“ povedal na štvrtkovej tlačovej konferencii.

Podľa jeho slov to právny poriadok neumožňuje, preto je dôležitá zodpovednosť občanov. Tak tomu sa hovorí – nasrať si do úst.

Aby ste ale mali možnosť výberu a nebolo to také fádne, môžete použiť aj ďalšie varianty na tému ,,ukážte mi potvrdenie“.

Gábor Grendel- podpredseda parlamentu: ,,O tom či máte kovid, alebo nemáte kovid, sa s nikým nemusíte deliť, je to lekárske tajomstvo a je iba na vás, či vôbec a kedy to zverejníte.“

Jaroslav Naď – minister obrany: ,,Výsledok testov bude v zalepenej obálke, ABY BOLA ZARUČENÁ MLČANLIVOSŤ O ZDRAVOTNOM STAVE.“

Boris Kollár – predseda parlamentu: „Konzílium odborníkov nie je štátna autorita, ktorá rozhoduje o tom, čo má byť otvorené alebo zatvorené. Mňa nezaujíma, čo povie nejaký infektológ alebo odborník.“

Nie je to až také zložité, že? Stačí iba kopírovať ich správanie a hneď je život jednoduchší. Teda pre tých, ktorí ešte majú gule. A tak je to so všetkými ich vyhláškami. Právne irelevantné, k ničomu nezaväzujúce a oni to vedia. Jediný spôsob, akým sa vás pokúsia prinútiť k slepej poslušnosti, je strach a vyhrážky.

Ak to na vás doľahne, spomeňte si na citát: ,,Svet patrí tým, čo sa neposerú.“ Charles Bukowski. A my sa teda posrať nemáme ani pred kým, ani pred čím. Cirkusy prichádzajú a odchádzajú. Svoje šapitó si zbalí aj tento.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Robo Bačinský

O AUTOROVI

Nemám v úcte autority. Tie novodobé určite.

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 31

Celkové hodnotenie: 37.4

Priemerná čítanosť: 6315

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Postavenie verejnoprávnych inštitúcií treba posilňovať, zhodli sa MK a Jourová

    0icon

    Postavenie verejnoprávnych inštitúcií v Európe treba posilňovať. Ich podpora je dôležitá najmä pre jedinečnosť verejnoprávnych vysielateľov na mediálnom trhu. Zhodli sa na tom zástupcovia Ministerstva…

    Dopingový prípad čínskych plavcov posúdi nezávislý prokurátor

    0icon

    Svetová antidopingová agentúra požiadala, aby dopingový prípad čínskych plavcov posúdil nezávislý prokurátor. Jej predstavitelia vyšlú do krajiny auditorov, aby zistili, v akom stave je momentálne…

    Aj dvorec Suzanne Lenglenovej bude mať od mája zatváraciu strechu

    0icon

    Paríž 25. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:Pixabay)   Aj dvorec Suzanne Lenglenovej v kapacitou 10.000 miest v dejisku tenisového grandslamu Roland Garros bude mať zatváraciu strechu. Slávnostne…

    Boris Kollár vyzýva Fica a vládnu koalíciu: "Ukážte, ako sa to robí, do psej matere!"

    0icon

    Bratislava 25. apríla 2024 (HSP/Facebook/Foto:TASR - Jakub Kotian )   Boris Kollár (Sme rodina) v nedávnom videu na sociálnej sieti Facebook reaguje na rast cien…

    Xaviho presvedčila zostať dôvera fanúšikov a prezidenta: "Zlepšujeme sa"

    0icon

    Xavi Hernandez sa rozhodol zostať trénerom futbalistov FC Barcelona najmä kvôli podpore fanúšikov a prezidenta katalánskeho klubu. Dôvody svojho zotrvania na lavičke uviedol na tlačovej…

    Nemecký krídelník Herrmann po sezóne ukončí kariéru

    0icon

    Nemecký futbalista Patrick Herrmann po sezóne ukončí aktívnu kariéru. Tridsaťtriročný krídelník pôsobí 16 sezón v Borussii Mönchengladbach, s 418 štartmi za bundesligový klub figuruje v…

    Európsky súd pre ľudské práva vyhlásil rozsudok v prípade Krátky proti Slovenskej republike ​

    0icon

    Bratislava 25. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Štefan Puškáš)   Dňa 25. apríla 2024 Európsky súd pre ľudské práva (ESĽP) vyhlásil rozsudok v prípade dvoch sťažností Dávida Krátkeho…

    Macron: Európa musí ukázať, že nikdy nebola vazalom Spojených štátov

    0icon

    Paríž 25. apríla 2024 (HSP/Foto:TASR/AP-Omar Havana)   Macron povedal, že Európa nesmie byť vazalom USA, aby prežila „Naša Európa je dnes smrteľná a môže zomrieť.…

    Malatinec novelu o medveďoch podporuje, Stohlová ju nepovažuje za funkčnú

    0icon

    Poslanec Národnej rady (NR) SR Roman Malatinec (Hlas-SD) podporuje novelu zákona o ochrane prírody a krajiny, ktorou sa mení aj zákon o civilnej ochrane. Novela…

    Richard Sulík: Ekonomická váha EÚ vo svete za 40 rokov klesla na polovicu

    0icon

    Bratislava 25. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Jakub Kotian)   Ťažiskovou témou programu SaS vo voľbách do Európskeho parlamentu (EP) je klesajúca konkurencieschopnosť Európskej únie (EÚ), ktorej ekonomická…

    Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

    Erik Majercak

    Ivan Štubňa

    Gustáv Murín

    Milan Šupa

    Peter Lipták

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA