Grilujeme Covidových odborníkov…č.2 je prof. MUDr. Vladimír Krčméry, DrSc.

Verejnosti netreba bližšie predstavovať pána profesora Vladimíra Krčméryho, ktorý má iste veľké zásluhy v práci, ktorú robí, ale…

 Celoživotnou prácou v prospech iných ľudí sa z človeka stáva osobnosť. Avšak je dôležité, aby celá činnosť bola transparentná a nevzbudzovala v určitých okamihoch podozrenia.

Ako už v máji t.r. uviedlo médium Extra plus a regionálne médium Žijem v Ružomberku pán Krčméry sa vyjadril, že druhú vlnu nemusíme ani pocítiť a že koronavírus môžeme poraziť aj bez očkovania. Avšak už v auguste t.r. pán profesor vyhlasuje, že je nutné povinne zaočkovať všetkých občanov Európskej únie.  Čo také sa zmenilo v myslení pána profesora, vysokovzdelaného človeka vo svojom obore, že takto diametrálne zmenil svoj názor počas niekoľkých mesiacov? Aké udalosti sa stali?

V apríli až júli  sa začalo s postupným uvoľňovaním opatrení v jednotlivých fázach. Občania nadobudli dojem, že epidemiologická situácia je zvládnutá a že život v štáte sa vracia do normálu.

V mesiaci máj a jún sa začali objavovať v  médiách informácie o výskyte COVIDU 19 v Poľsku a Česku. Poľsko sa stalo epicentrom nákazy v oblasti Sliezska, v ktorom registrovali 5 000 infikovaných zamestnancov baní. To všetko sa dialo v tesnej blízkosti slovenských hraníc. Podobne to bolo v Česku.

Napriek týmto udalostiam, vláda SR nekonala, neprijala opatrenia na zamedzenie šírenia vírusu z toxických krajín, akými vtedy boli a aj dnes sú Poľsko a Česko.

Koncom mája vláda nepochopiteľne začala uvoľňovať režim na hraniciach Rakúska, Maďarska, Českej republiky, Poľska a tiež s Chorvátskom, Slovinskom, Nemeckom a Švajčiarskom. Dovolím si odcitovať zo stránky ministerstva vnútra:

„Priznal (premiér), že úlohou slovenskej exekutívy je vyrokovať s krajinami obojstranný voľný pohyb, teda aby v druhých krajinách nevyžadovali od Slovákov negatívny test na COVID-19 a rovnaké výhody mali občania týchto krajín smerujúci na Slovensko. Podľa jeho slov SR rokuje so všetkými ôsmimi krajinami. „Všetci sú veľmi, veľmi opatrní, je ale pravdou, že Slovensko je v tomto prípade, vzhľadom na epidemiologickú situáciu, najželanejšou nevestou.“

Treba len dodať, že doba ukázala, že táto nevesta bola znásilnená…

Premiér tak pripustil, že epidemiologická situácia na Slovensku je dobrá. Bolo v pláne ju ohroziť pán Matovič? Boli už vtedy testy nakúpené? Otázka znie prečo? Bolo treba naplánovať druhú vlnu a zarobiť na testoch? A potom na vakcínach?

V priebehu  dovolenkových mesiacov sa nič podstatné nedialo, až na to, že ľudia cestovali po svete a donášali na Slovensko vírus so súhlasom vlády SR, keďže okrem kozmetických odporúčaní nekonala. V tom období hrala úlohu mŕtveho chrobáka…Podľa grafu Úradu verejného zdravotníctva SR sa začala epidemiologická  situácia zhoršovať už začiatkom augusta a naplno prepukla v októbri. Napriek signálom o jej zhoršovaní opäť vláda nekonala v súlade s touto situáciou a neprijímala efektívne opatrenia na zabránenie šírenia vírusu.

Dnes sme svedkami vyhrážania sa vlády občanom vlastnej krajiny tvrdými opatreniami za ich vlastné obrovské chyby so smrteľnými následkami, ktoré sa stali na základe vyššie popisovaných skutočností. V demokracii niečo nepredstaviteľné. V každej demokratickej krajine by vláda ako celok okamžite podala demisiu a dala by priestor inej vláde, ktorá by situáciu systematicky a ozaj odborne riešila. Matovičova vláda za svoje chyby trestá vlastných občanov a snaží sa im nahovoriť, že  vinní sú oni a ich nezodpovednosť. To sa nedá inak nazvať ako chrapúnstvo najhrubšieho zrna.

Boli to tieto udalosti, čo zmenili názory a činy profesora Krčméryho? Alebo bol nútený zmeniť svoje postoje na základe želania Matoviča a jeho diktátorských metód? Profesor Krčméry veľmi dobre vie aké nedostatky má vakcína Pfizer-BionTech resp. vakcína firmy Astra Zeneca. Tieto firmy dopredu odmietajú niesť právnu zodpovednosť za prípadné následky na zdraví ľudí, ktoré tieto vakcíny môžu spôsobiť. Ako je možné, že minister Krajčí neváha a povie, že túto zodpovednosť bude niesť štát? Veď to sa všetci len usvedčujú z toho, že ich cieľom nie je zodpovedne riešiť pandémiu, ale ich cieľom je povinné očkovanie občanov aj s tvrdými sankciami v prípade neochoty sa dať zaočkovať niečím, čo priamo môže ohroziť ľudské zdravie…To už zaváňa takým škandálom, že prípad Gorila je oproti tomu len neškodným šteňaťom.

Z nižšie spomenutých zdrojov citujem:“

Krčméry tvrdí, že podľa jeho informácií od amerických vedcov je vakcína na spadnutie. Zároveň tvrdí, že má minimum vedľajších účinkov. Pán profesor bagatelizuje vedľajšie účinky. Prečo asi? Pritom samotná spoločnosť AstraZeneca alebo Pfizer-BionTech, ktoré vakcínu dodajú na európsky trh, proti Covid-19, odmietajú zodpovednosť za prípadné vedľajšie účinky. „Je to jedinečná situácia, keď my ako spoločnosť jednoducho nemôžeme riskovať, ak… o štyri roky bude mať vakcína vedľajšie účinky,“ uviedol pre agentúru Reuters Ruud Dobber, člen vrcholového výkonného tímu spoločnosti Astra.

„Profesor Krčméry, ktorý začiatkom mája povedal, že nám stačí dodržiavať hygienické opatrenia a byť disciplinovaní zrazu tvrdí, že vakcína je jediné riešenie, ak chceme skončiť s chorobou. Znamená to, že profesor Krčméry sa prepožičal na očkovaciu kampaň, o ktorej nehovoril len minister Krajčí, ale aj Matovičov poradca Pavol Jarčuška?“ Dal sa pán profesor zatiahnuť do očkovacieho škandálu a riskuje stratu mena? Tu musí byť veľmi silný a hmatateľný motív…

Epidemiologička Zuzana Krištúfková uvádza, že očkovanie proti chrípke nechráni pred ochorením COVID-19. Funguje však ako nepriama ochrana.

Predpokladám, že profesor Krčméry o tomto fakte vie. Ako je možné, že tento vzdelaný, úspešný vedec sa o tejto skutočnosti „zabudol“ zmieniť? Jeho vyjadrenia v médiách sú časté, ale nenarazil som na to, aby túto závažnú informáciu pán profesor niekde spomenul. Zámer?

Slovenská republika a tiež Československo mali v minulosti aj dnes špičkových zdravotníkov v oblasti očkovania. V období socializmu neboli žiadne problémy s očkovaním proti chorobám ako napr. kiahne, tetanus, detská obrna, záškrt a pod. Všetko prebehlo bez problémov. A to nie preto, že bol socializmus, ale preto, lebo očkovacie látky boli odskúšané a bezpečné. Mnohé z nich boli vyvinuté vo vtedajšom Československu alebo tzv. východnom bloku.

Dnes nie je na prvom mieste zdravie človeka, ale mega zisky mega farmaceutických spoločností, ktoré nám chce vnútiť Matovičova vláda…Matoviča nezaujímajú slovenské výskumy, slovenské testy ponúkané napr. pp. Klempom a Čekanom, neposkytol informáciu o vývine slovenskej vakcíny alebo inej alternatívnej, ale bezpečnej vakcíny. Platí Matovičovu vládu niekto za jeho nadprácu pri znásilňovaní obyvateľstva vnucovaním nie bezpečných vakcín? Je čas preveriť či tomu tak nie je. Ako sa hovorí: Padni komu padni“. Ale kto to urobí teraz v období diktatúry vlády Igora Matoviča?

Ďalšou podozrivou skutočnosťou je, že Matovič prestal vykrikovať o situácii v Číne. Verejnosť by určite zaujímalo ako Čína zvládla pandémiu. Lebo tam už život beží normálne ďalej. Čo nám zamlčiava Matovič?

Na záver chcem vyzvať pána profesora Krčméryho. Vyjadrujte sa prosím vždy ako odborník, nedajte sa ovplyvňovať a zneužívať vo Vašich stanoviskách politikmi, lebo to zbytočne poškodzuje Vašu reputáciu. Verejnosť očakáva, že Vaše vyjadrenia budú iba odborné a objektívne bez vonkajších tlakov, bez manipulácie, aby ste prezentovali verejnosti informácie, ktoré nie sú v rozpore s Vašim vzdelaním a svedomím.

Žiadalo by sa tiež vysvetliť z Vašej strany či je morálne rozdávať rozporuplné diplomy alebo profesúry Vašou Vysokou školou Svätej Alžbety, alebo ako to je s vyžadovaním poplatkov za tituly, ktoré lekári nakoniec nedostali.

Záver:

Pán Krčméry má na stránke vysokej školy Zdravotníctva a sociálnej práce Svätej Alžbety nasledovný citát:

„Je lepšie mať našich pacientov pri poslednom súde na lavici obhajcov ako na lavici žalobcov…”

Otázka je len, či konanie pána Krčméryho je v súlade s touto myšlienkou…

Viac na:

https://www.extraplus.sk/clanok/krcmery-navrhuje-povinne-ockovanie-proti-koronavirusu-vraj-je-strasna-choroba

https://www.zijemvrk.sk/clanok/spravy/velky-rozhovor-s-profesorom-krcmerym

https://blog.hlavnespravy.sk/24219/matovicova-vlada-hrubo-zanedbala-svoje-povinnosti-manipuluje-s-vysledkami-testovania-v-case-tzv-pandemie-a-je-plne-zodpovedna-za-sucasny-zly-stav-na-slovensku/

https://vysetrenie.zoznam.sk/cl/1000663/1981739/Je-OCKOVANIE-proti-chripke-ucinne-proti-KORONAVIRUSU–O-tomto-mnohi-nevedia-

https://www.expres.sk/97860/lekari-prehovorili-o-zavadzani-na-vysokej-skole-sv-alzbety/

https://video.sme.sk/c/22532144/tituly-na-pockanie-preco-lekari-chodia-na-krcmeryho-skolu-uputavka.html

https://www.vssvalzbety.sk/projekty

Z mesta SNP Iva Štubňa

 

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Ivan Štubňa

O AUTOROVI

Vyštudovaný psychológ so skúsenosťami v oblasti podnikania, zahraničného obchodu, pôsobiaci niekoľko rokov v zahraničí a na ústredných orgánoch štátnej správy.
Záujmy: cyklistika,vysokohorská turistika, liečivé bylinky...a investigatívny blog

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 367

Celkové hodnotenie: 24.02

Priemerná čítanosť: 2433

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Prieskum: Najpočúvanejším rádiom je stále Expres, má aj najväčší podiel na trhu

    0icon

    Rádio Expres je stále najpočúvanejším rádiom na Slovensku, pustilo si ho 31,3 percenta poslucháčov. Vyplýva to z aktuálnych výsledkov prieskumu počúvanosti Radioprojekt, ktorý realizuje spoločnosť…

    Zamestnávatelia vítajú kroky MŽP na ochranu bezpečnosti v súvislosti s medveďmi

    0icon

    Asociácia zamestnávateľských zväzov a združení (AZZZ) SR víta kroky ministra životného prostredia SR Tomáša Tarabu (nominant SNS) na ochranu bezpečnosti v súvislosti s medveďmi. Podporuje…

    Kotlár: Boli identifikované zásahy do ľudských práv a slobôd počas COVID-19

    0icon

    Zásahy do ľudských práv a základných slobôd počas pandémie COVID-19 boli identifikované počas tohtotýždňovej odbornej konferencie. Poukázalo na ne viacero zúčastnených rečníkov. TASR o tom…

    The New York Times tvrdí, že Washington zatajil Moskve informácie o pláne teroristov

    0icon

    Bratislava 28. marca 2024 (HSP/NYT/Foto:TASR/AP/Russian Emergency Ministry Press Service)   "Nepriateľské vzťahy medzi Washingtonom a Moskvou zabránili americkým predstaviteľom zdieľať akékoľvek informácie o pláne [teroristov]…

    Poškodení v kauze Chovanec adresujú výzvu. Jasný odkaz Miriam Lexmann

    0icon

    Bratislava 28. marca  2024 (TASR/HSP/Foto:Screenshot video/Youtube)   Poškodení v kauze Chovanec vyzývajú kandidátov na poslancov do europarlamentu, aby nezneužívali úmrtie ich blízkeho na svoju politickú…

    ÚVZ upozorňuje na nevyhovujúci plech na pečenie

    0icon

    Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR upozorňuje na nevyhovujúci výrobok, a to plech na pečenie. Pri jeho analýze bolo zistené odlupovanie vonkajšieho povlaku.

    Korčok a Pellegrini si uvedomujú potrebu spolupracovať s vládou. Líder Hlasu sa obáva, že Korčok by to nedokázal

    0icon

    Bratislava 28. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Jaroslav Novák, Martin Baumann)   Slovensko stagnuje a potrebuje sa posúvať dopredu. Prezident krajiny síce nemá silné kompetencie na presadzovanie legislatívnych…

    K ekologickejším sviatkom prispejú premyslené nákupy i prírodné ozdoby

    0icon

    Ozdoby z prírodných materiálov, premyslené nákupy alebo nákup čokolády vyrobenej z kakaovníka vypestovaného udržateľným spôsobom môže prispieť k ekologickejšej Veľkej noci. Vyplýva to z tipov…

    Pellegrini s Tarabom spoločne ostro naložili Korčokovi: "On rozvrátil našu armádu!"

    0icon

    Bratislava 28. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:Screenshot Facebook)   Predseda parlamentu a kandidát na post prezidenta SR Peter Pellegrini (Hlas-SD) dnes v budove Národnej rady usporiadal tlačovú…

    Polícia vyšetruje v Košiciach zber autovrakov, považujú sa za nebezpečný odpad

    0icon

    Rozsiahly protiprávny zber a rozoberanie autovrakov vyšetruje enviropolícia v košickej mestskej časti Nad jazerom. Policajti vykonali v pondelok a utorok (25. - 26. 3.) obhliadku…

    Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

    Viktor Pondělík

    Miro Majerník

    Pavel Jacz

    Vanda Rybanská

    Pavol Lemko

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA