Prečo druhá vlna? Lebo po prvej sme sa nespratali do kože!

Všade okolo nás zúri druhá vlna pandémie, a ak s ňou porovnáme prvú vlnu, tak sa nám dnes javí ako prechádza ružovou záhradou. Prečo sa ale koronavírus vrátil s ešte väčšou silou? Čo je toho príčinou? Tou skutočnou, najhlbšou duchovnou príčinou?

Pravdivá odpoveď na tieto zásadné otázky nám môže ukázať cestu von zo krízy, ba čo viac, môže zabrániť tomu, aby k nám po náročnom prekonaní druhej vlny pandémie neprišla opäť na jar vlna tretia.

V mnohých mojich článkoch už počas prvej vlny som sa snažil verejnosti predostrieť skutočné príčiny toho čo sa deje, ktoré sú duchovné. Snažil som sa vysvetliť, že jedine ak začneme vážne pracovať na odstránení týchto príčin, môžu sa postupne začať zmierňovať a miznúť aj všetky vonkajšie dôsledky v podobe pandémie obrovského rozsahu. Zdôrazňoval som, že ak sa toto nezačne diať a my budeme mať tendenciu iba bezducho potláčať vonkajšie dôsledky rôznymi proti koronavírusovými opatreniami a nebudeme súbežne s tým riešiť aj pravé, hlboké vnútorné príčiny, tento problém, iba zvonka potlačený a vnútorne neriešený, prepukne nanovo s ešte väčšou silou, alebo trebárs iným spôsobom.

Prirovnával som to k biblickým ranám egyptským. Nimi bol v dávnych dobách bitý Egypt kvôli tomu, aby faraón prepustil židovský národ na slobodu. Keď faraóna nepresvedčila rana prvá, prišla rana druhá. Keď ho nepresvedčila rana druhá, prišla rana tretia a tak ďalej. Až nakoniec Vyššia Moc zlomila jeho vôľu a on bol donútený kapitulovať.

Vo svojich textoch počas prvej vlny pandémie som upozorňoval na to, že v súčasnosti sa nachádzame v prelomovej dobe. A v tejto dobe bude vyššia Moc už nie upozorňovaním a slovami, ale činmi a nátlakom ľudstvo smerovať k zásadnému duchovnému obrodeniu. Bude ho smerovať k zmene myslenia, k zmene hodnôt a k zmene doterajšieho, materialistického a ateistického svetonázoru na svetonázor duchovný. Bude ho smerovať k uprednostňovaniu hodnôt duchovných nad všetko ostatné. A týmito duchovnými hodnotami nie je nič iného, ako dobro, spravodlivosť, čistota, ušľachtilosť a úcta k ľuďom i k Stvoriteľovi, prejavujúce sa nie len slovami, ako tomu bolo doteraz, ale reálnym jednaním v každodennom živote.

A pretože náš svet nešiel touto cestou, ani sa ňou v dohľadnej dobe ísť nechystal, začína nás Hospodin biť ranami tak, ako bil kedysi Egypt.

A ranou prvou bol začiatok koronavírusovej krízy. Jej prostredníctvom si malo ľudstvo uvedomiť všetky tieto skutočnosti. Malo sa začať meniť a malo začať pracovať na svojom duchovnom obrodení. Malo začať hľadať pravý zmysel vlastného bytia, ktorý je duchovný a spočíva v zdokonaľovaní sa v cnostiach. A ak človek dosiahne v tomto smere ľudskej dokonalosti, bude môcť opustiť hmotnosť a vstúpiť do svojej domoviny, do večnej duchovnej ríše.

Toto všetko si mali ľudia uvedomiť a týmto novým smerom mali začať preorientovávať svoj život, svoje myslenie, svoje jednanie i svoju hodnotovú hierarchiu. Dokonalú príležitosť na to dostali počas prvej vlny pandémie vo všeobecnej karanténe. Dostali príležitosť zastaviť sa a prehodnotiť svoj život a jeho smerovanie.

A potom sa všetko začalo postupne zlepšovať. Počty infikovaných klesali a cez leto sa život dostal takmer do normálu. Avšak v nastávajúcom normále, alebo lepšie povedané v oddychovom čase, došlo k rozporu medzi tým, čo si priala Vyššia Moc a čo si priali ľudia. A ľudia si priali to, čo bolo predtým. Priali si žiť život aj naďalej tak, ako doposiaľ. Konzumne, materialisticky a ateisticky. A pretože si mysleli, že koronavírusová kríza je už v podstate za nami, naplno sa vrhli do klasického letného užívania si. Bol čas dovoleniek a preto sa nikto nechcel obmedzovať. A ak áno, tak len v minimálnej miere.

Uvediem konkrétny príklad. Môj známy bol spolu so svojou manželkou cez leto na kúpalisku a museli stáť pol hodinu v rade, aby si vôbec mohli kúpiť lístky. A keď konečne vošli do areálu, vonkajšie bazény boli tak preplnené, že sa tam takmer nedalo vtesnať. Preto si radšej priplatili a využili vnútorné priestory.

Leto, a teda obdobie útlmu koronavírusovej pandémie, ľudia využili na užívanie si a na dovolenky. Nie na vnútorný hodnotový obrat a nasmerovanie vlastného života a myslenia k duchovnému obrodeniu. Ľudia nepochopili lekciu, ktorú im uštedrila vyššia Moc prostredníctvom prvej vlny pandémie. Ignorovali to a jediné čo ich zaujímalo, bol čo najrýchlejší návrat k tomu predošlému.

To však už s najväčšou pravdepodobnosťou nebude možné, pretože stará paradigma myslenia a spôsobu života končí a začína paradigma nová. Končí ľudstvo s jeho starými hodnotami a v súčasnosti stojíme na prahu úplne nového začiatku. Na začiatku nového, lepšieho, duchovného ľudstva. Toto je cieľ, ku ktorému bude naša materialistická civilizácia smerovaná Vyššou Mocou. A to už nie len najrozličnejšími upozorneniami a výstrahami, ktoré nebral nikto vážne, ale nekompromisným a neraz i veľmi tvrdým dianím, pretože tak si to ľudstvo samo vynútilo svojou duchovnou ľahostajnosťou.

A pretože Zhora bolo videné, že po prvej vlne, čiže po prvej rane sa nič nezmenilo a všetko išlo po starom, prišla rana druhá, v podobe druhej, oveľa silnejšej vlny pandémie. Druhá vlna je oveľa silnejším pripomenutím toho, že jestvuje Vyššia Moc a tá má s ľudstvom svoje vlastné plány. Moc, ktorá chce ľudstvo vytrhnúť z jeho materialistického, ateistického a konzumného omylu a nasmerovať ho k hodnotám ducha, aby mohlo byť konečne šťastné a žiť v mieri a harmónii.

Ľudstvo je smrteľne choré a jeho liečba započala! Po prvej nepríjemnej dávke liečby bez takmer žiadneho efektu, prichádza dávka druhá, ešte nepríjemnejšia. A takto to bude pokračovať aj naďalej! Keď sa situácia opäť upokojí, v darovanom oddychovom čase budeme mať možnosť preukázať svoje nové smerovanie. Ak ale k tomu nedôjde a bude stále prevládať tvrdošijná tendencia návratu k starému, príde ďalšia, ešte nepríjemnejšia dávka liečby. Ľudstvo bude trpkými pilulkami prebúdzané zo svojej hluchoty a slepoty, aby poznalo, že je tu Niekto, koho Chcenie a koho Vôľa sú určujúce pre všetko, čo smie jestvovať vo stvorení. A že nastal čas, kedy je už potrebné začať túto Vôľu reálne rešpektovať.

Má sa teda už konečne reálne naplniť to, na čo sme boli dávno upozornení slovami: „Buď Vôľa Tvoja! Ako v nebi, tak i na zemi!“ O túto Vôľu sa treba zaujímať, túto Vôľu treba začať oveľa lepšie poznávať a túto Vôľu je treba začať naplňovať. Lebo jedine ona je cestou k šťastiu jednotlivca i celej civilizácie, zatiaľ čo doterajšie tvrdošijné uprednostňovanie malej vôle človeka je cestou osobného egoizmu, bezohľadnosti, nespravodlivosti a nelásky. Je cestou ničenia zeme, vody, vzduchu, prírody i ľudí kvôli osobnému konzumnému prospechu jednotlivcov. Kvôli ich materiálnej nenásytnosti a kvôli zbožšteniu ich malej ľudskej vôle.

A preto Vyššia Moc, Vyššia Vôľa a Vyššie Chcenie budú lámať malú ľudskú vôľu a malé ľudské chcenie dovtedy, kým sa konečne nedostane do harmónie a súladu so vznešenou Vôľou Toho, kto je tu skutočným Pánom.

Pán, Vládca a Majiteľ zeme si začína nárokovať svoje práva a ľudstvo bude donútené skloniť sa pred jeho Vôľou. Ale to len kvôli svojmu vlastnému šťastiu, ktoré sa skrýva v pravých, čiže duchovných hodnotách, a nie vo falošných pseudo hodnotách, doteraz ľudstvom uznávaných.

A tak, ako nakoniec Vyššia Moc stupňujúcimi sa údermi svojich rán zlomila vôľu faraóna, tak nakoniec tá istá Vyššia Moc stupňujúcimi sa údermi svojich rán zlomí i vôľu celého pozemského ľudstva.

O toto tu ide! Toto sa odohráva pred našimi očami! Toto je skutočnou a najhlbšou príčinou toho, čo sa v súčasnosti deje. A koronavírus je len dôsledkom tejto príčiny. Je nástrojom k tomu, aby bolo ľudstvo zastavené, aby sa zamyslelo, aby prehodnotilo svoj život a aby vykročilo správnym smerom. Ak ním nevykročí, bude bité dovtedy, kým sa tak nestane, a kým nebude jeho pomýlená, sebecká a egoistická vôľa zlomená.

Kto toto pochopí a vydá sa správnou cestou, ušetrí si mnoho utrpenia. Kto to ale nepochopí a bude stále chcieť žiť a myslieť iba po starom, toho existencia môže byť pre svoje neprispôsobenie sa novému evolučnému kroku vo stvorení nakoniec celkom zničená a vymazaná zo zlatej knihy života.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Ivan Holek

O AUTOROVI

Mám rád cestovanie, dobré jedlo a víno, divadlo, svoje dve deti a niekoľko dobrých priateľov. Držím sa motta: „Život je ako oceán. Všetko dobré aj zlé, čo do neho hodíš, sa ti vráti.“ Fascinuje ma príroda, milujem ľudí a komunikáciu s nimi. Nebojím sa ísť aj na tenký ľad, keď je to potrebné. A práve o vnútorných prežitiach zo všetkých týchto svojich mnohostranných záujmov by som chcel písať vo svojom blogu.

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 261

Celkové hodnotenie: 1.1

Priemerná čítanosť: 1741

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    O neschopnosti myslet

    0icon

    Praha 23. apríla 2024 (HSP/Petrhampl/Foto:TASR/AP- Ajit Solanki)   Na současných elitách (ve smyslu přístupu k moci, nikoliv vlastnostech) je fascinující, jak politická korektnost postupně přerůstá ve…

    Predpoveď počasia na utorok

    0icon

    Bratislava 23. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Pavol Zachar)   Situácia: Počasie u nás ovplyvňuje tlaková níž. Prevažne zamračené, na severozápade dážď. Teploty 7 až 12 stupňov Celzia…

    Vo Výbornej horeli drevené objekty na bývanie, požiar uhasili nad ránom

    0icon

    V obci Výborná neďaleko Kežmarku horeli jednoduché stavby, pri požiari sa nikto nezranil. Operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove pre TASR…

    Bylo nebylo...

    0icon

    Praha 23. apríla 2024 (HSP/Vidlakovykydy/Foto:TASR - Mesto Valašské)   Dnes vám povím jeden starý příběh, který jsem si vlastně ani nechtěl vyslechnout. I když se…

    Erik Kaliňák nastavil Zuzane Čaputovej zrkadlo. Aby sa nezabudlo...

    0icon

    Bratislava 23. apríla 2024 (HSP/ Facebook/ Foto:Screenshot Facebook video)   Poslanec NR SR Erik Kaliňák (SMER-SSD) sa vo svojom nedávnom videu na sociálnej sieti Facebook…

    Získanie eurofondov pre premenu kasární na Kulturpark bolo zásadné

    0icon

    Premena bývalých kasární v Košiciach na kultúrne centrum Kasárne/Kulturpark bola podľa mesta Košice jedným z najúspešnejších projektov celkovej revitalizácie a konverzie bývalých vojenských objektov na…

    Boxer a politik Tankó sa vyjadril k šokujúcemu incidentu

    0icon

    Bratislava 23. apríla 2024 (HSP/ Facebook/ Foto:Facebook Viliam Tanko)   Včera sme vás informovali o ďalšom škandále poslanca z Matovičovho hnutia - Viliam Tankó sa…

    Munícia pre Ukrajinu – neposielajte peniaze, narukujte do ukrajinskej armády

    0icon

    Bratislava 23. apríla 2024 (HSP/Foto:Screenshot)   Pred siedmimi dňami vyhlásila OZ „Občianska iniciatíva na podporu Ukrajine“ zbierku na nákup munície pre Ukrajinu. Iniciatíva uvádza, že…

    Minister Susko sa vyjadril k listu Lipšica a spol. Náhoda? Zrejme nie

    0icon

    Bratislava 23. apríla 2024 (HSP/Foto:TASR - Pavol Zachar)   Minister spravodlivosti Boris Susko sa vo svojom videu na sociálnej sieti vyjadril k listu, ktorý začal…

    Predstieral nemecký miliardár vlastnú smrť kvôli svojej ruskej milenke ?

    0icon

    Bratislava 23. apríla 2024 (HSP/ Newsweek 90/ Foto:Pixabay)   Nemecký miliardár Karl-Erivan Haub bol oficiálne vyhlásený za mŕtveho v roku 2021, tri roky po svojom…

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA