5 Slovenská republika na okraji priepasti – Úmyselný pokus o vraždu dieťaťa !

Úmyselný pokus o vraždu dieťaťa !

Dnes 17.10.2020 internety obletel obrázok, ako polícia vodným delom zasahuje malé dieťa, ktorému to zlomilo ruku.

Spoločnosť sa rozdelila na dve skupiny. Tí, ktorí tento zásah odsúdili a tí, ktorí otecka nazvali „otcom roka“ a povolávali na neho sociálku. Najviac sa činili Facebokové stránky „bojujúce“ proti fašizmu a ostatní strážcovia jedinej pravdy.

Plus sedem dní zverejnilo dve videá, kde je vidieť celý priebeh incidentu, ktorý nemôže ostať bez následkov. Polícia zaútočila vodným delom na dav ľudí, ktorý bol pokojný, neútočil a v prvom rade sa cielene zamerala na 3 ročné dieťa, ktoré mohla zabiť.

Na prvom videu je vidieť, ako počas strkanice pri bráne, medzi políciou a malou skupinou ULTRAS došlo k použitiu slzného plynu a hádzaniu predmetov na políciu. Polícia skupinku vytlačila.

Niektoré informačné kanály sa snažili presadiť obraz, že na proteste sa zúčastnili iba extrémisti, a to v počte cca štyristo ľudí. Pritom to bol očakávateľný a lokálne izolovaný incident uprostred Námestia Slobody plného tisícov pokojných demonštrantov. ULTRAS hádzali do dvora petardy a na bránu zavesili slovenskú vlajku. Neskôr prišli ťažkoodenci a vytlačili ich od brány. Nasledovala strkanica, slzný plyn a hádzanie predmetov. Lokálny incident, veľmi malej skupinky ľudí, ktorý sa rýchlo dostal pod kontrolu. Incident pri bráne ustal a polícia čiastočne ustúpila dozadu.

Na druhom videu,  je vidieť, ako o malú chvíľu neskôr, z pravej strany prichádza vodné delo. Dav, ktorý bol agresívny, bol lokalizovaný iba pri bráne. Preto dav, ktorý pristúpil k vodnému delu bol zmiešaný a tvorili ho mladí ľudia, dôchodcovia a rodičia s deťmi. Z videa je jasne vidieť, že tam neboli žiadni chuligáni.

Jeden muž si pokľakol pred auto. Prichádza k nemu policajt a snaží sa ho postaviť. Auto spravilo výpad oproti kľačiacemu mužovi, ktorý prekvapil aj policajta, ktorý ho zdvíhal. Dav, ktorý obkolesil auto stále iba kľudne stojí. Pred autom stojí aj muž, ktorý na pleciach nesie 3 ročné dieťa. Dav bol pokojný a nijako neútočil na políciu! Desiatky ľudí všetko natáčali na mobilné telefóny. Dôchodcovia cupitali okolo.

Situácia eskalovala bez varovania. Na zábere vidno, ako vodné delo najprv vystrekne do vzduchu, a potom ako prvé zamieri priamo na dieťa a snaží sa ho zasiahnuť, aj keď jeho otec sa ním snaží uniknúť. Ten, kto sedel v tom aute, mieril priamo na malé dieťa skoro celé tri sekundy. Jeho otec sa snažil uniknúť, no vodný lúč dieťa stále prenasledoval.

Ten čo striekal musel vedieť, čo môže spôsobiť taký silný prúd vody malému dieťaťu. Napriek tomu, jeho prvý terč bolo práve to dieťa. Nešlo o náhodný zásah. Najprv zaútočili na dieťa, a až potom začali plošne striekať pokojný dav na ploche okolo.

Policajný zásah má svoje pravidlá a tie tu boli porušené. Polícia má svoje postupy a spravidla použitie sily nastáva, až keď sa agresívne jadro oddelí od hlavnej skupiny. Počul tu vôbec niekto policajnú výzvu?

To, čo sa dialo pred bránou bolo viac menej v poriadku. Samotný cielený útok na 3 ročné dieťa by vzhľadom na silu vodného prúdu mohol byť klasifikovaný ako úmyselný pokus o vraždu dieťaťa. V tomto prípade to skončilo iba zlomeninou ruky. Mohlo to však skončiť aj tragicky.

Toto nebolo náhodné zlyhanie. Na toto niekto vydal pokyn. A niekto za to musí niesť zodpovednosť. Posádka auta presne videla koho má pred sebou. Videli to aj okolostojaci policajti. Ten, ktorý zdvíhal kľačiaceho muža sa za ním vybral sám a ešte sa pritom otočil chrbtom k okolostojacim protestujúcim. Ani tam stojaci policajti neočakávali takúto eskaláciu.

Niektorí svedkovia popisovali aj použitie gumových projektilov. Treba povedať, a to by som chcel zdôrazniť, že niektorí protestujúci na iných miestach mali aj milú skúsenosť s políciou. Veľká vďaka patrí aj bratislavským hasičom. Ich sanitka s posádkou pomáhala zranenému mužovi celému od krvi, po použití policajného vodného dela.

Nechápem ale jednu vec. Poniektorí ľudia napriek tomu, že videli toto video, sú názoru, že ten rodič má byť stíhaní za zanedbávanie starostlivosti a ohrozenie dieťaťa. Akosi im nedochádza, že ruku na spúšti mala osoba sediaca v aute, ktorá cielene mohla zabiť trojročné dieťa.

Či už sa zabudlo ako na protestoch “Za slušné Slovensko” mali mamičky s deťmi vyhradené vlastné miesto na protestoch? Ako sa vytvorila iniciatíva Mamičky za slušné Slovensko? Je to Matovičova vláda, ktorá nám zobrala základné ľudské slobody. Pripravila o živobytie desaťtisíce ľudí.  A teraz nám tu pomaly pozabíja deti?

Fico povedal: “Ak nefunguje bordel, treba vymeniť prostitútky”. Kisku ste našťastie odmietli. Ale, chceli ste naozaj takéto k…y?

To nie je všetko. Branislav Jakubec, člen slovenského paralympijského tímu, ktorý tiež stál pred vodným delom,  zdieľal fotografiu staršieho pána, ktorého zasiahol gumový projektil a prederavil mu bundu. Je vari tento dôchodca nebezpečný fašistický vyvrheľ či lúza? Ako týchto protestujúcich ľudí nazvali poniektorí “slušní” občania? Alebo bol bezpečnostnou hrozbou? (originálny post)

Pravdepodobne išlo o zablúdený projektil, ale aj tak mu prederavil bundu. A keby zasiahli niekoho do hlavy? Do oka? A keby to bolo znovu malé dieťa? Vodné delá, gumové projektily a psovodi. To je tá demokratická vláda Igora Matoviča…

A čo na to hovorí náš blázon z Trnavy?

„Každý, kto hádže po policajtoch dlažobné kocky, si vodné delo zaslúži. “

Nech to je trebárs aj 3 ročné dieťa, ty magor… Malé trojročné dieťa má zlomenú ruku. Dôchodca má prederavenú bundu pri srdci. A tento psychopat zase vypisuje infantilné statusy.

Tu zdieľal komentár, ktorý mu napísal nejaký zúfalý človek, ktorý bol od 1.10 na PN kvôli nejakej diagnóze. Od 5.10. musel byť v izolácií. lebo manželka mala pozitívny kontakt. Od 8.10 je zase v izolácií, lebo manželka bola pozitívna. Neskôr sa stal aj on pozitívnym, čiže ďaľších 10 dní izolácie. Či má aj zdravotné ťažkosti z jeho statusu nebolo jasné. Evidentne, ako rodina majú kvôli dlhej izolácií problémy splácať účty. Matovič zdieľal jeho komentár a napísal tam jediné:

„IQ“

Možno niekedy inokedy by tento “NEXT TIME – ONE TIME” premiér bol na smiech, cez slzy, no tu ide teraz o život.

Neviem sa ale zbaviť jedného pocitu. V 89-tom v Československu ľud povstal kvôli falošnej správe o mŕtvom študentovi Šmídovi. Štát zabíja naše deti. Nastala Nežná revolúcia. Pritom prvotný impulz zabezpečil Lorencov podriadený agent Šmíd, šedá eminencia Penty. A dnes? Naposledy použil vodné delo Lipšic, pracujúci pre Gorilu, pri protigorilých protestoch (točíme v kruhoch, stále tie isté vzorce). Ale aj to až pod parlamentom a neskoro večer, kedy v dave ostali iba tí najagilnejší. Ale to, čo sa stalo dnes, nepripadá Vám to tak trošku ako cielená provokácia? Alebo, keby ten chlapček ostal s vážnym poškodením hlavy, či naozaj zomrel, myslíte si, že by Matoviča niekto ochránil v tom jeho skolaudovanonom/neskolaudovanom domčeku v Trnave?

Možno je to tým, že v poslednej dobe sa hrá naostro a “Šmídovia” sú dnes živí, alebo skôr, skutočne mŕtvi. V geopolitike sa hrajú hry, pri ktorých ani tajné služby nevedia komu slúžia. Na Globsecu si hostíme zastupiteľov z Turecka, ktorý na Arménov púšťajú hordy islamských hrdlorezov z ISIL. Apritom z našich daní išlo 750 000 eur na financovanie farebnej revolúcie v Bielorusku. Na dôchodcov, obedy zadarmo a ostatných peniaze nemáme. Naozaj si myslíte, že náš blázon z Trnavy tu má skutočnú moc?

Rubikon bol prekročený a prvá krv preliata. Stret je neodvratný.

 

 

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Roman Mancel

O AUTOROVI

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 11

Celkové hodnotenie: 13.37

Priemerná čítanosť: 6644

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Na blahorečenie Žofie Bosniakovej podľa biskupov treba ešte veľa úsilia

    0icon

    Trojica slovenských biskupov, historici i zástupcovia verejného života sa v piatok zišli v Šuranoch na kolokviu, ktoré bolo venované odkazu barónky Žofie Bosniakovej. Podujatie pripravilo…

    Počas víkendu obnoví NDS vozovku na D1 v úseku Bratislava - Blatné

    0icon

    Národná diaľničná spoločnosť (NDS) obnoví počas nadchádzajúceho víkendu vozovku na diaľnici D1 v úseku Bratislava - Blatné. Vodiči preto musia počítať s dopravnými obmedzeniami.

    Prezidentka sa na záver úradovania v Košiciach stretla s Rudolfom Schusterom

    0icon

    Košice 26. apríla  2024 (TASR/HSP/Foto:TASR - Jakub Kotian)   Stretnutím s bývalým prezidentom SR Rudolfom Schusterom v piatok v Košiciach ukončila svoje týždenné úradovanie na…

    Zvolenská nemocnica začína stavať nový pavilón chirurgie

    0icon

    Zvolen 26. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Silvia Tannhauserová)   Zvolenská nemocnica začína vo svojom areáli s výstavbou nového pavilónu chirurgie. Spolufinancovať ho budú z plánu obnovy a…

    Galavečer Slnko v sieti odvysiela RTVS v priamom prenose

    0icon

    Bratislava 26. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:Facebook/Slnko v sieti)   Galavečer odovzdávania národných filmových cien Slnko v sieti, ktorý sa uskutoční v piatok v Slovenskom rozhlase, odvysiela…

    Obnovený proces v korupčnej kauze Jána Slotu prerušili, čaká sa na verdikt ÚS

    0icon

    Banská Bystrica 26. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR - Lukáš Mužla) Aktualizované 26. apríla 2024 o 12:22 Na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS), pracovisko Banská Bystrica, sa v…

    Radiačná situácia bola aj v uplynulých dňoch stabilná

    0icon

    Bratislava 26. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR - Michal Svítok)   Radiačná situácia na Slovensku bola aj v období od 19. do 25. apríla stabilná. Ani v…

    Švédske kluby vypočuli želanie fanúšikov a odmietli zavedenie VAR

    0icon

    Štokholm 26. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Daniel Stehlík)   Švédsko je prvou európskou krajinou, ktorá odmietla využívanie videozáznamov vo futbale. Kluby z dvoch najvyšších súťaži hlasovali vo…

    Predpoveď počasia na piatok

    0icon

    Počasie u nás ovplyvňuje výbežok tlakovej výše. Dnes bude slnečno. Teploty 12 až 17 stupňov Celzia.

    Slovenská pošta vydáva známku Europa 2024: Fauna a flóra tatranských plies

    0icon

    Bratislava 26. apríla  2024 (TASR/HSP/Foto:TASR - Slovenská pošta)   Slovenská pošta vydáva známku EUROPA 2024: Fauna a flóra tatranských plies s nominálnou hodnotu 2,10 eura.…

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA