Je premiér našej republiky psychopat? Psychologický test Igora Matoviča.

Myslíte si, že premiér našej krajiny Igor Matovič je psychopat? Chceli by ste otestovať jeho vlastnosti a schopnosti? Otestuje ho sami prostredníctvom modifikovaného testu francúzskej psychologičky Isabelle Nazare-Aga, autorky knihy „Nenechajte sebou manipulovať alebo Ako rozpoznať manipuláciu a ako sa jej brániť“. Za každú zhodu Igora Matoviča s nasledujúcimi 20 príkladmi chovania mu pripočítame 1 bod a potom vyhodnotíme jeho mentálny stav.

V prípade zhody uvediem príklad. Aby to spĺňalo kritériá, malo by sa jednať o jeho typické správanie, ktoré je viac menej opakujúce sa.

 

1. Dáva okázalo najavo svoje znalosti, rád ohromuje množstvom publikácií, sčítanosťou, citáciami a odkazmi. Stavia na nedostatočných znalostiach druhých, snaží sa vzbudiť dojem, že „má navrch“.

Igor Matovič nepatrí medzi vzdelancov. Je známym plagiátorom, ktorý svoj vysokoškolský titul získal podvodom. Neovláda ani cudzie jazyky. Napriek tomu sa klasifikuje, pretože napriek tomu, že Matovič sa nechváli svojou vzdelanosťou, či odbornosťou, neustále ohromuje aký je skvelý. Igor je proste jednotka. Kto je viac? Veď predsa „platil najvyššie dane zo všetkých živnostníkov na Slovensku.“ …a preto aj jeho autíčko nabehalo najviac kilometrov. Stratilo sa mu účtovníctvo, je daňový podvodník ako Kiska a nezabúdajúc ani na jeho podvodný predaj firmy svojmu zamestnancovi a mnohé iné kauzy a kauzičky.

Takže neotravujte, „od rána do večera mám nadupaný program v Bruseli.“ Rieši sa tu miliardový rozpočet EÚ. Čo to znamená pre Slovenskú republiku sme sa od neho nedozvedeli. Ale ako plagiátor a nevzdelanec to kompenzuje fotkami ako papá mušličky, fotí si spotené ponožtičky, svoje trenky používa ako národnú vlajku na balkóne v bruselskom hotely a fotí sa na policajnej  motorke. Igor sa vždy vynájde ako nás ohromiť. A myslím, že ohromil nás všetkých.

 

Igor Matovic

17.júla

Prosba

Chcem poprosiť každú a každého z vás, ktorí cítite potrebu sa ma zastávať, aby ste to nerobili … nezaslúžim si to. Odpisovať sa v škole nemá, citovať sa musí.

Naozaj úprimne – ani som len netušil, že som niečo v mojej diplomovke necitoval. Je tomu 22 rokov a žil som v presvedčení, že ju mám určite ok … a nemal som. Respektíve – ak by som tušil, že v nej je nejaký problém, tak by som nikdy nekritizoval Danka a spol. za plagiátorstvo, až taký samovrah teda nie som.

Denník N si urobil svoju robotu, fajn … len ma mrzí, že článok o mojej diplomovke zverejnili práve v čase, keď veľmi dobre vedeli, že letím v lietadle a následne mám tri dni od rána do večera nadupaný program v Bruseli. Chcem veriť, že to nebolo vopred takto vykalkulované.

Na zamyslenie na koniec – študoval som finančný manažment a roky som “finančne manažoval” svoju firmu tak, že som potom platil najvyššie dane zo všetkých živnostníkov na Slovensku. Sú ľudia, pre ktorých je to jasný dôkaz, že som svoje štúdium zvládol na jedničku. Iní k tomu potrebujú dôkazy iné – napríklad aj diplomovky, za napísanie ktorých niekomu zaplatíte – hlavne, aby v nich bolo všetko správne citované. Potemkin.

https://www.facebook.com/igor.matovic.7/posts/10219943566752001

 

2. Je sebastredný. Obklopuje sa výlučne ľuďmi neistými a bezmedzne oddanými. Napriek tomu, že tvrdí pravý opak, názory ostatných ho nezaujímajú, ich práva, potreby a problémy nevníma.

 

Je Igor Matovič zameraný iba na seba, chápajúci seba samého ako stredobod všetkého? Jednoznačne. Aha, teraz telefonujem s Merkelovou a teraz s Kurzom. Nie je podstatné o čom sme rokovali a aký bol výsledok. Vám musí stačiť, že ON telefonoval s Kurzom a Merkelovou. Náš císař pán Slnko Matovič.

 

Igor Matovic

26. mája

Dnes pri telefonáte s Angelou Merkel a potom Sebastiánom Kurzom.

https://www.facebook.com/igor.matovic.7/posts/10219490138896588

 

Igor Matovič je úžasný, je ako novodobý Ježiš Kristus. Ak ale ide o  desiatky tisíc pracovných miest, živiteľov a živiteľki rodín, tak napriek tomu, že tvrdí niečo iné, práva a problémy iných ho nezaujímajú. Čo sa Vám nepáči? Na vás nezáleží. Sorry, produkujete iba 2% HDP. Ste brechajúce psy.

 

Igor Matovic – skrátené

14. apríla

JE KONIEC

Úprimne – prestali ma už baviť počúvať tie bludy, ako matovič ide zavraždiť slovenskú ekonomiku, lebo nechce teraz rýchlo hneď a zaraz otvoriť ďalšie zavreté obchody.

A tak som požiadal našich najfundovanejších ekonómov na IFP (Inštitút finančnej politiky) na ministerstve financií, aby vypočítali koľko by sme si teda pomohli otvorením doteraz zatvorených obchodov.

Výsledok? HDP by nám vzrástol o maximálne 2 percentuálne body. Čítate správne – dva. Keďže dnešný prepad hospodárstva je cca -30%, stále by sme zostali v mínuse -28%.

Čo to znamená? Že vás klamali. Prečo? Možno lobing záujmových skupín, možno zaslepenosť, možno len niekto má kamaráta majiteľa golfového areálu, možno len neschopnosť uvedomiť si, že existujú aj iné hodnoty v živote, napríklad ochrana zdravia a života … a možno len snaha ublížiť.

Inak – našu ekonomiku si nenakopneme nejakým rozhodnutím z Bratislavy, ale len tým, že sa čím skôr rozhodnú ľudia v zahraničí kupovať naše autá a iné naše výrobky – tam je dnes kľúč od naštartovania slovenskej ekonomiky, neklamte viac ľudí, prosím.

Keďže ekonomický prínos otvorenia obchodov sa ukázal zanedbateľný v porovnaní s rizikom s tým spojeným (zvýšené riziko nákazy a ohrozenie súčasnej výroby – karanténa firiem pri vyššej nákaze – biele flaky v treťom grafe)…

ps4. Ste perfektní, vydržte,)

#PsyBrechajúKaravánaIdeĎalej

#OdvážneÚprimnePreĽudí

https://www.facebook.com/igor.matovic.7/posts/10219055200343396

 

3. Jeho osobná integrita a rast sú nerozlučne spojené s ponižovaním ostatných. Pokiaľ o niekom hovorí, tak ironicky, s dešpektom. Je ako topiaci sa človek, ktorý strháva pod vodu svojho záchrancu. Jeho vzťahy pripomínajú nepretržitý boj. Nemá takmer žiadnych skutočných priateľov.

 

Pre svoj prospech neváha útočiť na občanov tohto štátu. Či už sú to „pendleri“, sestričky, či policajti. Pritom títo ľudia pracujú, alebo žijú iba niekoľko kilometrov od slovenských hraníc.  Správa sa k nim, akoby išlo o triedneho nepriateľa. Ak by mohol, tak by hádam zverejnil aj ich mená a adresy. Nevadí, že sa zakaždým ukázalo, že to bolo úplne inak.  Keď už nezlynčovať niekoho fyzicky, tak aspoň morálne. A keď už pravda vyjde najavo, tak to nie on, ale to tí druhí pochybili.

 

Igor Matovic

22. apríla

Pendler z Prievidze

Včera mi priamo riaditeľka Regionálneho úradu verejného zdravotníctva poskytla informáciu, že v pondelok zachytili prípad jedného pendlera z Prievidze, ktorý býva v Bratislave, robí poštára v Rakúsku … a nakazil 6 ľudí zo svojej rodiny.

Presne tak som to povedal na tlačovej konferencii, bez toho, aby som niekoho menoval menom – a ani som ho nevedel, logicky.

Dnes som sa z médií dozvedel, že nemenovaný pendler sa cíti dotknutý vyjadrením pani hygieničky v televízii.

Tak som teda zavolal naobed dotyčnému pánovi, vysvetlil som mu, že ja som komunikoval len to, čo mi hodnoverná osoba povedala … a zároveň som sa mu ospravedlnil, ak by sa ho mňou šírená info nejako dotkla. Ospravedlnenie prijal.

Rozhovor trval 17 minút a zaujímal som sa, ako to teda bolo a kde vznikol šum. Pochopil som z toho situáciu tak, že on logicky predpokladá, že sa nakazil od svokry, ktorá robí v nemocnici … ale hygiena predpokladala, že šíriteľom v rodine bol on a vírus priniesol z Rakúska. Vraj si to už s pani riaditeľkou vydiskutovali … a ja sa do toho nemienim miešať.

Každopádne prajem skoré uzdravenie všetkým nakazeným v tomto ako aj v iných prípadoch … a aj tento prípad považujem za dôkaz toho, že vírus nemáme zďaleka pod kontrolou, keďže len tušíme kto kde koho mohol nakaziť.

Dík za pochop

https://www.facebook.com/igor.matovic.7/posts/10219137527641527

 

Ďalší lynč spáchal na opatrovateľku. „Aký trest je podľa vás spravodlivý pre človeka, ktorý opatruje staručkých ľudí v domove sociálnych služieb a zatají, že bol napr. v Taliansku na dovolenke?“ A znovu sa ukázalo, že to bolo úplne inak.

 

Igor Matovic

13. apríla

ZLOČIN A TREST

Aký trest je podľa vás spravodlivý pre človeka, ktorý opatruje staručkých ľudí v domove sociálnych služieb a zatají, že bol napr. v Taliansku na dovolenke?

Na čo by boli dobré všetky tie manévre celého Slovenska a strádanie ľudí, ak takto trestuhodne by sme si dokázali všetko pokaziť a ohroziť život tých najbezbrannejších?

Vážme si, prosím, to, čo sa nám spoločne podarilo dosiahnuť – veď nám v dobrom závidí celá Európa – a nedovoľme si to pokaziť pár exotmi, ktorí si myslia, že stojíme zoči-voči len nejakej “obyčajnej chrípke”.

Život starého človeka je rovnako cenný ako život kohokoľvek iného. Chráňme ho o to skôr, keď vieme, ako veľmi sú teraz zraniteľní.

#OdvážneÚprimnePreĽudí

 

Hovoril som županom Drobom a nateraz vylúčili v pezinskom prípade podozrenie, že nákaza pochádza od opatrovateľky. Keďže noví klienti v týchto zariadeniach sú zväčša ľudia pochádzajúci z akejsi domácej karantény, ich najväčším ohrozením sú paradoxne ľudia, ktorí sa o nich starajú – buďme, prosím, mimoriadne opatrní. Ďakujem zároveň všetkým opatrovateľom za starostlivosť, ktorú svojim klientom venujú.

 

Jeho osočovaniu sa nevyhli ani policajti. Matovič nechal skolabovať dopravu v Bratislave, ale na vine sú policajti, ktorí zastavovali autá. Jednoduchovič – Matovič.

 

Igor Matovic

8. apríla ·

KOLÓNY

Toto (vo videu) bolo moje zadanie vedeniu Policajného zboru … a dopadlo to tak, že policajtom v teréne dali inštrukcie zastavovať všetkých. Bláznovstvo … a pán policajný prezident Lučanský má čo vysvetlovať.

Ospravedlňujem sa policajtom, keďže som pôvodne dostal informáciu, že kontrolovať všetkých bola nadpráca jednotlivcov z ich radov. Nie, robili len to, čo im vedenie prikázalo.

https://www.facebook.com/igor.matovic.7/posts/10218990151517216

 

Označil všetkých ľudí v krajine, ktorý s ním nesúhlasia za „múdrosráčov“, a to iba preto, že nesúhlasia s jeho názormi a rozhodnutiami. Ešte som nevidel krajinu, kde by si predseda vlády dovolil uraziť celú krajinu. Myslím, že by mohol chodiť častejšie medzi ľudí. Lenže je možné, že potom by „memečka“,  ktoré sa objavili po stretnutí so svalovcami už neboli vymyslené.

 

Igor Matovic

20.júla

Tak rád by som vám sem dal foto z toho, ako suším na slniečku pod oknom v hoteli opraté tričko, ponožky a … ale radšej nedám a zostane vám len predstavivosť

Hneď by sa mi do komentárov zbehli všetci múdrosráči slovenského sveta a súkali by svoje pohoršené “múdrosti” – ako medzinárodný škandál som jednou foto práve spáchal, ako už by som sa ako premiér mal konečne správať … atď. Jednoducho – neuveriteľné farizejské naškrobené drísty.

Premiér nemá byť strojený stroj. Myslím si. Nemá komunikovať len to, čo sa akože politicky patrí, ale aj svoje zážitky a emócie bez akýchkoľvek príkras … lenže my žijeme dobu strojenú, v ktorej ilúzia slušnosti a dobrých mravov je viac ako človek z mäsa a kostí.

Chceme byť klamaní predstieranou dokonalosťou a žiť v ilúzii správnosti. Radi sa nechávame oklamať jamkami a vôbec neriešime, že zdobia tvár verného sluhu mafie …

Našťastie nie všetci … a vás pozdravujem z postele po budíčku v strede Bruselu – v ústrety (verím) finálnemu rokovaniu o budúcnosti Slovenska a nášho spoločného EÚ domu. Držte palce

#ÚprimneOdvážnePreĽudí

https://www.facebook.com/igor.matovic.7/posts/10219972634398674

 

 

Igor Matovic

21.júla ·

Čím viac útokov, tým viac sledovačov,) … vitajte v tretej stovečke. Toto musí múdrosráčov strašne štvať

https://www.facebook.com/igor.matovic.7/posts/10219982987297490

 

4. Dokáže u druhých vyvolať pocit viny i za najmenšie pochybenie. Používa pri tom zdanlivo logické argumenty a morálne zásady, ktorými sa účelovo bráni. Sám pocit viny nepozná. Je bezchybný.

NEPOKAZME SI TO!!! Pokazili sme si to!

 

5. Zdvorilosť, ohľaduplnosť a slušnosť druhých využíva k dosiahnutiu vlastných cieľov. Snaží sa zmocniť toho, čo nemôže mať. Ich dobrých vlastností, nadania a úspechov. Zodpovedný a korektný človek sa ľahko stáva jeho korisťou.

 

Igor Matovic

19. apríla ·

Gratulujem Vám, lidičky✌️

Všetkých 11 otázok z ROZHODNI.TO, ktoré ste si odhlasovali, sme dostali do programového vyhlásenia vlády? … plus k tomu cca 500 iných výborných zmien, ktoré naši ministri do PVV presadili.

#ĽudíSmeNepodviedli

#OdvážneÚprimnePreĽudí

https://www.facebook.com/igor.matovic.7/posts/10219100522516422

 

6. Nepretržite kritizuje. Nikto si nemôže byť istý, že unikne jeho útokom. Dokonalosť neexistuje a on je od toho aby na to druhých upozorňoval Terčom kritiky sa môžu stať i malichernosti, ktoré s jeho odbornosťou nijako nesúvisia.

Toto nepotrebuje komentár.

 

PELLEHO INŠTRUMENTY

Mám v kancelárii pár skriniek a tie majú pár zásuviek … nuž a teraz som otvoril jednu dosial neotvorenú v “spálni” … a tu si pán bývalý premiér niečo zabudli,) … niečo napísané parúsky, niečo o bejbíz, nejaký gélik vo flaštičke, nejaké kábliky … tak, keď ho niekde stretnete, tak ho pošlite pre jeho “inštrumenty”

Trošku sa obávam otvoriť iné šuflíčky

https://www.facebook.com/igor.matovic.7/posts/10219193529361535

 

7. Pokiaľ jeho plány nevychádzajú, zbavuje sa zodpovednosti a zvaľuje vinu na druhých. Prehlasuje, že sa stal obeťou spiknutia neschopných, obmedzených a lenivých.

Šoférujete už celú noc, prejdete naprieč Európou a na hranici rodnej krajiny Vás zastavia, pretože si nemôžete stiahnuť aplikáciu? Na vine je Google, Apple, Illumináti, pápež a špagetové monštrum. Pritom by stačilo, ak by zverejnili link na aplikáciu na webovej stránke ministerstva. Je to tak jednoduché, ale to by v tom krízovom štábe museli byť príčetní ľudia.

Netreba sa čudovať, že sa v tej aplikácií objavila otázka ako napríklad: s kým ste si vymieňali telesné tekutiny.  Mohlo to byť veľmi zaujímavé, hlavne vo svetle posledných udalostí. Na hanbu sveta unikli osobné údaje vyše 300 000 ľudí, ktorí boli v databáze testovaných. Ešteže tam neboli údaje ich kreditných kariet a ľudí, s ktorými mali pohlavný styk. Vďaka Bohu,  že sa do samotnej aplikácie neregistroval aj sám Kollár.

 

Igor Matovic

23. mája ·

DOMÁCA KARANTÉNA : SPUSTENÁ

RIEŠENIE: Ľudia nemôžu viac čakať, a preto nebudeme viac čakať … t.j. spúšťame domácu karanténu aj do času, kým prídu súhlasy od Apple a Google.

PODMIENKY: Presne tie isté, ako boli zverejnené (viď nižšie vizualizáciu), len v bode 4 cestovateľ navyše podpíše jedno vyhlásenie, čím zoberie na vedomie, že aplikácia zatiaľ nie je autorizovaná Apple a Google a preberá preto na seba riziko s tým spojené – samozrejme – len, ak chce ísť do domácej karantény miesto do štátnej.

POZOR! Aplikácia eKaranténa sa dá stiahnuť len do mobilov s operačným systémom Android (do iPhonu bude možné aplikáciu stiahnuť až po schválení).

KDE A OD KEDY: Zatiaľ len na hraničnom prechode BERG od 19:00 soboty, 23. mája 2020. O pridaní ďalších prechodov bude Policajný zbor postupne informovať.

PS: Od zajtra postupne spustíme možnosť odchodu zo štátnej karantény do domácej karantény – za rovnakých podmienok – čo pôvodne ani nebolo v pláne,)

#OdvážneÚprimnePreĽudí

 

8. Pokiaľ má urobiť nejaké jasné a jemu nepríjemné rozhodnutie, neučiní tak otvorene. Radšej sa stiahne do pozadia, aby sa za čas mohol stať jeho hlasným kritikom.

O všetkom rozhoduje akýsi pandemický tím ľudí, ktorých nikto nevidel a nepočul. Oni riadia tento štát. Na čo je nám premiér. Na čo je nám vláda. Nepríjemne rozhodnutia robí vždy niekto iný, než Matovič.

 

Igor Matovic

6. apríla

Na ceste domov … po dni, kedy sme prijali ťažké rozhodnutie. Viem, nie je populárne pre mnohých. Viem, že mi to mnohí, aj naši voliči, spočítajú a mnohí politici ho budú voči mne zneužívať.

Napriek tomu za týmto rozhodnutím stojím.

Prečo? Lebo o ňom rozhodla epidemologická a imunologická špička Slovenska. Lebo si nemôžeme dovoliť žiaden risk … lebo chrániť životy ľudí je moja absolútna priorita a som ochotný pre ňu stratiť aj posledného voliča.❤️

#OdvážneÚprimnePreĽudí

#SteÚžasníVydržte

https://www.facebook.com/igor.matovic.7/posts/10218974362682505

 

9. V prípade úspechu nezabudne zdôrazniť, že na ňom má zásluhu predovšetkým on. Pochvala a povzbudenie spolupracovníkov sú mu cudzie.

Obávam sa, že táto otázka nie je použiteľná. Alebo si myslíte, že táto vláda v niečom dosiahla reálny úspech? Ale samozrejme, že sa kvalifikuje. Veď on je ten vyvolený, jediný v republike, ktorý háji našu slobodu pred vôľou jeho pandemickej komisie, ktorá „riadi“ tento štát.

 

    Igor Matovic

19. septembra o 9:30 Za včerajšok máme opäť nový rekord. Tvrdošín 30, Námestovo 27, atď.

…skrátené

Ak sa rozhodneme pre maximálnu opatrnosť a zodpovednosť, budeme si žiť relatívne slobodne napriek pandémii. Ak v nás zvíťazí nezodpovednosť, sami sa o slobodu pripravíme … a ja potom už nebudem ten, kto bude hájiť viac slobody pre kultúru, šport či svadby proti vôli pandemickej komisie.

#ÚprimneOdvážnePreĽudí

SLOBODA JE ZODPOVEDNOSŤ

https://www.facebook.com/igor.matovic.7/posts/10220440634538385

 

Nepokazme si to. Potom už ujo Matovič nebude držať na uzde bubákov z pandemickej komisie. V tomto je Matovič rozhodne geniálny. Aj ten najväčší priekak dokáže podať tak, že jeho veriaci, ho považujú za spasiteľa, ktorý ich zachránil. Nenapadá ma iná metafora ako to, keď sa Vám niekto vykáľa do dlaní a vy sa mu ešte poďakujete, že je to ešte teplé…

 

Igor Matovic

16. septembra o 9:17 ·

NEVESTY, DOBRE BUDE   

Dnes na vládu idem so zaujímavým návrhom, ktorý zásadným spôsobom zmení strašidlo 30 hostí na hostine života. Držte palce

#ÚprimneOdvážnePreĽudí

https://www.facebook.com/igor.matovic.7/posts/10220418455383920

 

10. Trvá na okamžitých odpovediach na svoje otázky. Druhým dáva neustále najavo, že musia byť dokonalí, nesmú meniť názor, musia všetko vedieť. Vlastné názory, chovanie a pocity pritom pružne menia.

Toto je asi jediná vec, v ktorej je konzistentný. Jeho názory a chovanie sú pružné ako žuvačka. Keď vyťahoval kauzy na druhých politikov, okamžite požadoval odpoveď. Keď sa riešila Dankova, alebo Kollárova diplomovka požadoval odstúpenie. Ak ide o jeho diplomovku, alebo Pavlínkine zmenky, tak je všetko v poriadku. Igor môže.

 

11. Je majstrom v umení klamstva. Ak ho upozorníte na rozpor, kategoricky poprie, že by zmenil názor a ešte Vás obviní, že ste ho nesprávne pochopili. Pravdepodobne si ani neuvedomuje, ako často klame. Neznamená to však, že si to nikdy neuvedomuje.

V manipulácií je Matovič naozaj majstrom. Keď jeho pandemická komisia zavrela hranice, avšak nepostrehla, že existujú aj ľudia, ktorých živobytie závisí na dennodennom dochádzaní za prácou za hranice krajiny. Matovič sa znova štylizoval do pozície ich záchrancu. Rovnako ako pri svadbách, keď znovu statočne zakročil proti zlovôli pandemickej komisie. Jeho fanklubovo mu za to tlieska a zbožňuje ho.

 

Igor Matovic

25. mája ·ČESKO-SLOVENSKO revival 

Práve som dovolal s Andrejom Babišom … a výsledok dohody je, že od stredy pustí Česko na svoje územie našich občanov do 48 hodín bez testu a karantény – a Slovensko pustí na naše územie občanov Česka do 48 hodín bez testu a karantény.

 + =VL

To isté bude platiť aj pre Čechov žijúcich na Slovensku pri ceste do Čiech a pre Slovákov žijúcich v Čechách pri ceste na Slovensko,)

#OdvážneÚprimnePreĽudí

https://www.facebook.com/igor.matovic.7/posts/10219480387652813

 

12. Forma je pre neho dôležitejšia než obsah. Zakladá si na svojom vzhľade, kondícií a vonkajšom efekte.

Poznáte ten typ politika, ktorý so sebou nosí špáradlá na zuby? Úsmev, aj keď falošný, musí byť dokonalý. Na ľudí to funguje. Lícne jamky, oblek, atď.. Takýto popis sa skôr hodí na mladého Šeligu. Modré oči, kravata, ale žiadne srdce, alebo obsah. Ideálny mandžuriánsky kandidát.

Igor Matovič je však iný. On to dáva na sedláka, ktorý si fotí spotené ponožky pod stolom. Matovič sa prezentuje svojským spôsobom jemu vlastným. Číny na fotke s veľvyslancom, tie isté číny na výlete v prírode, selfíčka na zábradlí a všetky tie ostatné fotečky, ktoré sme už spomínali, no obsah, ktorý by z neho spravil štátnika nemá žiadny.

 

13. Neznáša, aby ktokoľvek žartoval na jeho účet, kritizoval ho, alebo mu dokonca niečo odmietol. Dokáže popierať i jasné fakty. Kritika v ňom vyvoláva neistotu a úzkosť, ktoré potom zakrýva jedovatými a uštipačnými poznámkami.

To mu musíme nechať, Matovič sa rád prezentuje ako taký šašo. To je štýl jemu vlastný. Uj, ale aký bol zrazu jedovatý, keď sa ho pýtali na zmenky. Kto videl jeho tlačovku, tak už vie, že na vine je Fico a Pellegríny.

https://www.facebook.com/igor.matovic.7/posts/10220406213357877

 

14. Ak mu dochádzajú argumenty, uchyľuje sa k teatrálnym posmešným gestám a opovržlivým grimasám.

Igor Matovic

12. septembra o 12:14

Tenisôčky moje, čo strašný škadál spôsobili, dnes sa do hôr za odmenu pobrali,) … nech nezostanú zahanbené v kúte,))

https://www.facebook.com/igor.matovic.7/posts/10220387359006530

 

Igor Matovic

13. septembra o 0:19 ·

Internety vyštengrované, môžme ísť spať. Bruu,)

https://www.facebook.com/igor.matovic.7/posts/10220391782237108

 

 

Igor Matovic

29. júna ·

V týchto pohnutých časoch je evidentne najbezpečnejšie byť v politike bez akéhokoľvek diplomu

https://www.facebook.com/igor.matovic.7/posts/10219793536361335

 

15. Je majstrom v používaní „dvojitej väzby“ (double bind). Ide o paradoxnú komunikáciu, pri ktorej sú dve navzájom si odporujúce správy vyslovené tak, že keď vyhoviete jednej, nevyhoviete druhej. Vyčíta Vám napríklad, že ste v obore nevzdelaní, a keď sa od neho chcete dozvedieť viacej, odpovie: „To je zbytočné, aj tak by ste to nepochopili.“ Nech urobíte čokoľvek, je z Vás hlupák.

Keď Vás napadne vhodný príklad píšte, doplníme….

 

16. S diskusiou súhlasí len vtedy, pokiaľ si je istý, že z nej vyjde ako víťaz. Ak sa dostane do úzkych, odíde, alebo neomalene mení tému rozhovoru. V strachu z prehry neváha siahnuť ku skrytým hrozbám.

Áno, keď Matoviča pritlačia k múru začne sa vyhrážať ako to spravil v odkaze „svalovcom“. Premiér krajiny sa vyhráža svojim občanom. Keď však išli štrajkovať autodopravcovia pri kauze mýty pre Skytoll tvrdil, že na to majú nielen právo, ale aj dôvod. Ale to je celý on šašo Matovič s gumenými zásadami.

 

Igor Matovic

24. mája

ODKAZ SVALOVCOM  – skrátené

To znamená – ak sa zajtra ráno rozhodnete blokovať diaľnicu, ako sa vyhrážate, absolútne nič si nepomôžete – respektíve – len a len ublížite nevinným ľuďom, ktorým znepríjemníte život, lebo im znemožníte byť načas v práci.

Pre istotu ešte raz a lopatisticky – jediný kto rozhodne o prípadnom otvorení fitiek bude konzílium, nie blokáda diaľnice. Blokáda diaľnice však dosiahne niečo iné – ak konzílium nerozhodne o otvorení fitiek, mňa ani len nenapadne rozmýšlať o akejkoľvek inej podpore fitiek, ako som písal vyššie.

Rovnako blokáda diaľnice spôsobí, že predložím návrh zákona, ktorý takúto činnosť bude považovať za trestný čin, tak, ako je to v iných civilizovaných krajinách. Nemôže si viac niekto myslieť, že obmedzovaním slobodného pohybu iných a braním si za rukojemníkov nevinných ľudí, bude beztrestne získavať pre seba akékoľvek výhody.

Vážim si, že sa od blokády diaľnice dištancuje Slovenská asociácia fitnes, kulturistiky a silového trojboja (SAFKST), ktorých športovci patria medzi svetovú špičku – a rovnako väčšina slovenských fitiek.

ps2. Ak ktokoľvek po vyššie napísanom bude napriek tomu blokovať diaľnicu, nebude za tým úprimný záujem pomôcť fitkám, ale záujmy niekoho iného z pozadia – koho, si je veľmi ľahké domyslieť.

ps3. Dík za pochop. Neberte to v zlom, ale v mene Slovenskej republiky, ktorú reprezentujem, považujem za dôležité ľuďom na Slovensku, ktorých záujmy máme chrániť, odkázať, že sa nenecháme akokoľvek a kýmkoľvek vydierať. Peace

https://www.facebook.com/igor.matovic.7/posts/10219473064509739

 

Pretože sme už dospeli ku zhode v 15 otázkach nemusíme už ďalej pokračovať a čaká nás vyhodnotenie.

17. Svoje žiadosti neformuluje jasne, ale radšej okľukou, tak aby na základe vynútenej odpovede druhého mohol dospieť k záveru sám

18. Vadia mu ľudia v okolí, ktorí si dobre rozumejú. Rozoštváva ich. Nesúlad a podozrievavosť sa pritom šíri plíživo. Býva ťažké určiť odkiaľ vlastne prichádzajú.

19. Vyhýba sa priamemu kontaktu, odkazy necháva vybavovať „svojimi“ ľuďmi. Miesto osobného rozhovoru radšej telefonuje, píše alebo komunikuje prostredníctvom médií.

20. Napriek tomu, že nie je v obvyklom zmysle slova stranícky, stráni sa, rozdeľuje, aby ľahšie panoval.

 

Hodnotenie:

5 a menej bodov: znamená, že je voliteľný, môže zastávať vedúce funkcie, bez toho aby bol bezprostrednou hrozbou pre svoje okolie. Jeho excesy v chovaní sú skôr ojedinelé a náhodné. Je schopný podriadiť svoje záujmy záujmom celku. Pri správne vedenej skupinovej terapii je reálna šanca na uzdravenie a dosiahnutie plnej funkčnej schopnosti.

15 a viac bodov zhody: Ide o nebezpečného manipulátora s hlbokou osobnostnou poruchou. Je nevoliteľný a k zastávaniu riadiacich funkcií úplne nevhodný. Má ničivý vplyv na medziľudské vzťahy a fungovanie tímu. Celok vždy podriaďuje svojim záujmom. Pokusy o liečbu spravidla zlyhávajú. Tento typ psychopatológie vyžaduje maximálnu zdržanlivosť a ohľaduplnosť. Prognóza je neistá.

 

Tak a máme to za sebou. Prognóza Igora Matoviča je neistá, pokusy o liečbu spravidla zlyhávajú. Igor Matovič je nebezpečný manipulátor s hlbokou osobnostnou poruchou. Trefne to celé zhrnul jeden hlas z ľudu:

„Keď mi kamarátka pred voľbami povedala-hodím to Matelkovi, aspoň bude sranda-pomyslela som si svoje. Ale že to bude taká život ohrozujúca skutočnosť a tragikomédia, s tým hádam nikto nerátal. Nie ste manažér, možno “magister”, ale určite niečo nie je s vami v poriadku. Vykašlite sa na detektor lži a urýchlene vyhľadajte odbornú pomoc  ! P. S. nepokaztetoešteviac “

Ale pozor, Matovič nie je hlúpy. Je rozdiel byť hlupákom a byť hlúpym. V niektorých veciach je Matovič priam geniálny. Iné si zase kúpi v marketingovej agentúre. Avšak hranica medzi genialitou a šialenstvom je veľmi tenká. Všetci sme nejakí a svet by bol bez ľudí, ktorí nespĺňajú masovú normu omnoho chudobnejší.

Smrteľné nebezpečie však spočíva v tom, ak sa takýto psychopat dostane k moci. Jedným zo základných znakov psychopatov je chýbajúca empatia. To im umožňuje nehľadieť na následky svojho konania a vedia ľahko manipulovať s ľuďmi. Sú to majstri klamstva. Sú to práve tieto vlastnosti, ktoré sú dôvodom, prečo ľudí s takýmito sklonmi často objavujeme na vedúcich funkciách a hlavne v politike.

Dobre viete, že ak čítate prejav z papiera, výsledný efekt je slabý. Chýba emócia. Profesionáli, ako napríklad Richard Stanke to vedia. To je aj dôvod, prečo sa na tribúny vyberajú väčšinou herci. Ide iba o to vzbudiť emóciu, show, divadlo. A s klamstvom je to to isté. Tí najlepší klamári, Vám rovno do očí a s kľudným svedomím dokážu povedať akúkoľvek lož. Ich tajomstvom je, že keď klamú, musia sami uveriť tomu, že to čo hovoria je pravda.

 

Tu je 7 charakteristických vlastností psychopatologických osobností. Pri troch a viac zhodách sa majte na pozore! Koľko z nich spĺňa Matovič už nechám na Vás.

  1. Pravidelne porušuje, alebo naopak zákon vychvaľuje.
  2. Neustále klame a podvádza ostatných.
  3. Je impulzívny a neplánuje veci dopredu.
  4. Môže byť náchylný k agresivite a násiliu.
  5. Prejavuje malý ohľad vo vzťahu k bezpečnosti ostatných.
  6. Je nezodpovedný a neplní si finančné záväzky.
  7. Necíti výčitky alebo vinu.

 

Záverom chcem spomenúť jednu štúdiu, ktorá vznikla ešte za minulého režimu. Mám dojem, že psychológ, ktorý ju napísal sa volal Gejza Dobrotka a pojednávala o mentálnych subnormách.

Medzi osobami, ktoré sú takzvane normálne a osobami, ktoré potrebujú hospitalizáciu v psychiatrickej liečebni je veľká šedá zóna. Charakteristickým znakom osôb s takouto mentálnou subnormou je, že im chýba sebareflexia. Ak sa pozrieme na súčasných politikov, alebo niektorých predsedov politických strán, tak hviezdna rota v Superstar na tom bola ešte pomerne dobre. Sulík  oblizoval mikrofón, Danko bozkával výložky a Kollár chcel na semafore bozkávať niečo iné. Neustále sa prezentujú v absolútne protichodných rozporoch medzi ich tvrdeniami a konaním. Človek až žasne akých cirkusantov si ľud dokázal zvoliť. Ako ďalší level tejto fantazmagórie by som navrhol aby ľudia do parlamentu mohli voliť priamo porno herečky ako Cicciolinu v Taliansku, alebo masových vrahov ako bol Kajínek, odsúdení za dvojnásobnú vraždu a pokus o vraždu, inak populárna celebrita v Čechách.

Dobrotka zistil, ešte jednu vec a to, že intelekt je podriadený osobnosti. Preto takýto jedinci môžu mať vysokú inteligenciu, ale ich osobnosť, definovaná v mentálnej subnorme ju riadi.

A posledná vec, ktorú zistil, a ktorou si aj dosť zavaril bolo, že mentálna subnorma sa vyskytuje najviac v najvyšších politických funkciách a to v desiatkach percent.

Malý bonus na záver. Ak ste si mysleli, že to je zlé, tak je to horšie. Pretože aby sa táto kikimora dostala k moci, tak sa Matovič neváhal spojiť ani s nebezpečnou sektou. To je tak, keď niekto vykrikuje, že zase chce prevziať moc. Ale do očí Vám bude tvrdiť, že to so Slovenskom a so slovenskými kresťanmi myslí dobre.

Tu je link:

https://www.facebook.com/namor.lecnam/posts/10223820249360047

 

 

 

 

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Roman Mancel

O AUTOROVI

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 11

Celkové hodnotenie: 13.37

Priemerná čítanosť: 6645

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Austrálčania Purcell s Thompsonom získali titul vo štvorhre

    0icon

    Austrálski tenisti Max Purcell a Jordan Thompson triumfovali v mužskej štvorhre na grandslamovom US Open. Turnajové sedmičky zdolali v sobotnom finále desiaty nasadený nemecký pár…

    Polícia zasahovala pri hromadnej bitke vo Veľkej Lomnici

    0icon

    Polícia zasahovala pri hromadnej bitke, ku ktorej došlo v piatok (6. 9.) v obci Veľká Lomnica v okrese Kežmarok. Záchranári ošetrili dvoch ľudí, ktorých následne…

    V ľubovoľnej malokalibrovke 3x20 rán titul pre Jányho a Kyselovú

    0icon

    Streleckými majstrami Slovenska v ľubovoľnej malokalibrovke 3x20 rán sa stali Patrik Jány a Miroslava Kyselová. Jány dosiahol celkový nástrel 592 bodov, druhý bol Štefan Šulek…

    Turista v Malej Fatre mal po vdýchnutí stravy ťažkosti s dýchaním

    0icon

    Český turista si v sobotu na vrcholnej stanici Vrátna - Chleb po vdýchnutí potravy privodil ťažkosti s dýchaním. Mužovi pomáhali horskí i leteckí záchranári. Informovala…

    Na Slovensku sa snažia o vznik štyri nové politické strany

    0icon

    Na Slovensku chcú aktuálne vzniknúť štyri nové politické strany. Oznámenia prípravného výboru o zbere podpisov sú zverejnené na webstránke Ministerstva vnútra (MV) SR. Podľa informácií…

    Martin vyhral šprint v Misane, upevnil si náskok na čele seriálu

    0icon

    Španielsky motocyklový pretekár Jorge Martin vyhral v sobotu šprint na VC San Marína seriálu MotoGP. Jazdec tímu Prima Pramac si tak upevnil svoje vedenie v…

    Putin predložil srbskému prezidentovi historickú ponuku a dostal ho do úzkych

    0icon

    Moskva 7. septembra 2024 (HSP/Vz/Foto:Foto:TASR/AP-Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin)   Ruský prezident Vladimir Putin pozval svojho srbského partnera Aleksandara Vučiča, s ktorým nehovoril takmer tri roky,…

    Všetky tri slovenské lode postúpili z rozjázd

    0icon

    Všetky tri slovenské lode postúpili na veslárskych ME do 23 rokov v tureckom Edirne z rozjázd. Priamo v A-finále sa predstavia v dvojskife Anastasia Jakovlevová…

    Potom čo sa "umenie" Šimečkovej životnej partnerky stalo verejnosti široko známe, táto prehovorila

    0icon

    Bratislava 7. septembra 2024 (HSP/Foto:Screenshot Facebook)   Verejnosť sa nedávno dozvedela, ako je rodina Šimečkovcov napichnutá na štátny rozpočet a vyciciava ho cez svoje neziskovky.…

    Molčanovi povrch v čínskom Ču-chaji vyhovuje: "Je to celkom rýchle"

    0icon

    Slovenskí tenisti si v piatok prvýkrát vyskúšali zápasový dvorec v čínskom Ču-chaji, kde ich na budúci týždeň čakajú zápasy skupinovej fázy finálového turnaja Davisovho pohára.…

    FOTO DŇA