Vie premiér Róbert Fico o dokumente “Mníchovská dohoda 2016” ?

<!–
@page { margin: 0.79in }
P { margin-bottom: 0.08in }
A:link { so-language: zxx }
–>

Prečo som postavil túto otázku, keď na prvý pohľad je jasné, že predseda vlády SR má mať ( či dostávať ) k dispozícií zásadné dokumenty týkajúce sa osudu Slovenska a praktický celej Európy ?

Aký dokument bolo možné dodatočne označiť ako „Mníchovská dohoda 2016“ ?

Takto bolo možné pomenovať iba dokument, ktorý svojim obsahom pripomína Mníchovskú dohodu ( zmluvu, diktát, zradu ) podpísanú 30.septembra 1938 medzi Nemeckom, Talianskom, Francúzskom a Veľkou Britániou o odstúpení pohraničných území ČSR Nemecku, na ktorú nadväzovala viedenská arbitráž ( diktát).

V prípade dokumentu „Mníchovská dohoda 2016“ ide o deväť stránkový dokument o ustanovení ( vzniku ) Európskeho super štátu, ktorý spoločne vypracovali a schválil vlády Francúzska a Nemecka. Tento dokument mal v minulom roku na stretnutí predstaviteľov Vyšehradskej skupiny v Prahe predložiť minister zahraničných vecí Nemecka Frank – Walter Steinmeier. Podľa portálu zvědavec.org o existencií dokumentu informovala poľská verejnoprávna televízna stanica TVP.INFO. Celý text je na www.tvp.info/25939187.

Z obsahu dokumentu vlád Francúzska a Nemecka je potrebné uviesť jeho hlavné body, aby čitateľovi bolo jasné, prečo bol pomenovaný ako „Mníchovská dohoda 2016“. O čo ide vláde Francúzska a Nemecka ? Tu je základný prehľad, ktorý som prevzal bez úprav.

Členské štáty sa vzdajú:

1) vlastnej armády, vlastných tajných služieb, vlastného zákonodarstva, vlastného daňového systému, vlastnej meny,

2) kontroly nad štátnou hranicou vrátane systému a procedúry vpúšťania a relokácie migrantov,

3) vytvorenia spoločného vízového systému, spoločnej zahraničnej politiky, transformácie NATO.

Ďalej:

        • vznikne spoločná armáda „European Security Compact“ na princípe „ohrozenie jedného štátu – ohrozenie všetkých štátov,

        • rozviedka a kontrarozviedka bude podriadená jednému centru,

        • bude zväčšená právomoc „Európskeho verejného žalobcu“ a vznikne jednotný trestný zákon,

        • národné štáty nebudú mať právo rozhodovať o migrácií a nebudú mať vlastnú azylovú politiku,

        • rozmiestnenie migrantov bude povinné a bude rešpektovať rovnomerné rozdelenie utečencov a národné štáty to nebudú môcť odmietnuť,

        • Nemecko a Francúzsko už v mene EÚ začali rokovať so severoafrickými krajinami na najvyššej úrovni o pravidlách migrácie a rozšírenia dialógu na túto tému,

        • bude zavedená jednotná mena euro pre všetky členské krajiny a otázka neznie či, ale kedy bude prijatá,

        • bude zavedený jednotný daňový systém a bude odstránená konkurencia v daňovom systéme medzi jednotlivými krajinami.

Z obsahu dokumentu vlád Francúzska a Nemecka jasne vyplýva, že ide o vznik Európskeho super štátu, čo je vyjadrené v slovnom spojení, že: „Budeme sa usilovať o politickú úniu v Európe a pozývame ďalších Európanov k pripojeniu sa k projektu.“ Súhlasím s každým, kto si z uvedeného dokumentu vie vydedukovať, že je to jasný plán likvidácie národného štátu, že je to otvorená realizácia Nového svetového poriadku v Európe. Predovšetkým je to však oficiálny diktát Francúzska a Nemecka adresovaný členským krajinám EÚ, respektíve je to po Brexite jasné a jednoznačné ultimátum členským krajinám EÚ, čomu sa musia podriadiť. Čo to znamená ?

Že Francúzsko a Nemecko sa spoločne rozhodli, keďže ich vlády majú rovnaký rebríček hodnôt, opäť ( napríklad po Mníchove 1938 ) zohrať rozhodujúcu úlohu v deštrukcií Európy, v ktorej členské EÚ budú nútiť podriadiť sa ich vôli a vôli Bruselu či nadnárodnej moci vôbec.

Ak sa podarí vytvoriť politickú úniu v Európe na spôsob super štátu, bude už neskoro. Možno aj z tohto dôvodu sa o tomto dokumente v masmédiách a na politickej scéne nič nehovorí a teda v zmysle naplnenia obsahu dokumentu sa pred občanmi – voličmi všetko zatajuje, prekrúca cez rôzne „utišujúce“ slovné spojenia.

Naša vládna moc na čele s Róbertom Ficom sa v skutočnosti dokumentu vlád Francúzska a Nemecka prispôsobila, súhlasí s ním a podľa tohto dokumentu aj postupuje. Róbert Fico o dokumente na ustanovenie súper štátu v rámci EÚ dobre vie, má tento dokument k dispozícií, len nemá záujem, aby bol publikovaný pre občanov – voličov a aby k nemu bola organizovaná verejná diskusia a príprava schvaľovacích procesov, v ktorých rozhodujúcu úlohu majú zohrať občania, keďže ide o zásadné a trvalé zmeny v živote slovenského národa s nedozernými následkami pre život jeho obyvateľov.

Domnievam sa, že Róbert Fico dokument vlád Francúzska a Nemecka, ktorý je plánom deštrukcie členských krajín EÚ ( či Európy ) využil iba v svoj prospech a pre svoju potrebu súvisiacu s jeho ďalšou politickou kariérou. V tomto dokumente nevidí žiadnu hrozbu, žiadne ultimátum, žiadny diktát vlád Francúzska a Nemecka či samotného Bruselu. Politický negativizmus dokumentu „preformatoval“ na oslavu skvelej budúcnosti. Citujem: „Chceme spojiť budúcnosť Slovenska s najvýznamnejšími hráčmi Európy ako je Francúzsko a Nemecko, alebo chceme, aby išlo cestou rôznych avantúr či dobrodružstiev, ako to navrhuje opozícia ? Ja som jednoznačne za prvú alternatívu !“

A prvá alternatíva u Róberta Fica – to je obsah dokumentu vlád Francúzska a Nemecka o vytvorení Európskeho super štátu a založení nového svetového poriadku. Ak Róbert Fico hovorí o tom, že Slovensko chce byť v užšom jadre integrujúcej sa Európy, tak je to iniciatíva, ktorá vychádza z dokumentu, ktorý bol niekym nazvaný veľmi priliehavo ako „Mníchovská dohoda 2016.“. Môžem tvrdiť, že naša vládna moc na čele s Róbertom Ficom robí „najvýznamnejším hráčom Európy“ jednoznačné ústupky, pričom nemá tušenie, že to robí a tak s čistým svedomím má záujem budúcnosť Slovenska vložiť do rúk Francúzska a Nemecka.

Zaslúžia si tieto dve krajiny po skúsenostiach z minulosti a z terajšieho obdobia, aby sme im dôverovali bez výhrad, aby sme im bez súhlasu ľudu odovzdávali svoje kompetencie, suverenitu a svoje životy ? Ja pochybujem o tom, aby sme im prejavovali absolútnu dôveru a poslušnosť a to nielen na základe minulosti, ale najmä na základe bežného či logického posúdenia dokumentu, ktorý bol vládami Francúzska a Nemecka spracovaný a schválený. Z intelektuálneho hľadiska totiž žiadny národný politik by nemal súhlasiť s obsahom dokumentu a teda s alternatívou Róberta Fica. Podľa jeho alternatívy vládna moc podniká ďalšie kroky. Uskutočnili sa rokovania s francúzskym prezidentom Macronom v rámci Vyšehradského stretnutia a náš minister zahraničných veci už stihol podpísať so svojim kolegom s Nemecka Memorandum o štrukturálnej spolupráci.

Závažnosť vyhlásenia Róberta Fica, že Slovensko má spojiť svoju budúcnosť s najvýznamnejšími hráčmi Európy ako je Francúzsko a Nemecko aj za situácie, že sa od nás žiada podriadiť sa bez reptania záujmom týchto krajín, si teraz ešte neuvedomujeme. Po jeho vyhláseniach totiž nasledujú určité politické kroky, ktoré nás zbavujú schopnosti samostatne a so svojimi občanmi sa rozhodovať o našej budúcnosti.  Predstavme si rok 1938, hneď krátko po podpise Mníchovskej dohody. Československá vláda ešte tohto dňa doobeda zasadla na svojom mimoriadnom rokovaní a rozhodla, že Mníchovskú dohodu prijíma. S touto zradou súhlasila len preto, že verila, že zabráni vojne, že verila v krajšiu budúcnosť po boku “najvýznamnejších hráčov”  v Európe alebo preto, že verila iba v jedinú alternatívu, ktorej sa podvolila ? 

Terajšia vládna moc takýmto spôsobom postupovala a postupuje. Bez pripomienok prijala dokument ultimáta Francúzska a Nemecka, pretože vraj iná alternatíva neexistuje !!! To je podvod na našom národe !!! Lenže alternatíva pre budúcnosť Slovenska a ďalších členských krajín EÚ existuje aj bez dokumentu „Mníchovská dohoda 2016.“ Zabrániť deštrukcií Európy a jasnej likvidácií národných štátov je možné cez prijatie alternatívy reformovania EÚ na nových politicko-právnych základoch, ktoré nebudú podporovať vytvorenie politickej únie v Európe a teda ustanovenie Európskeho super štátu.

Iba ak nebude možné presadiť túto alternatívu, potom ďalšou možnosťou je ukončenie členstva v EÚ v záujme záchrany slovenského národa. V každom prípade záchrana slovenského národa a slovenskej štátnosti nemôže byť spájaná s alternatívou, ktorú presadzuje Róbert Fico a jeho vládna moc. Už je to jasne viditeľné, ale naše politické elity zámerne sa dostali do politickej slepoty vyvolanej oslnivou predstavou nového svetového poriadku a jeho formujúcej sa novej politickej moci v komnatách Bruselu.

Určité obdobie ( od druhej polovice roku 2016 ) v politickom živote Slovenska možno charakterizovať ako politické úsilie vládnej moci na čele s Róbertom Ficom byť v „JADRE EÚ“. Toto obdobie začalo až po zverejnení dokumentu vlád Francúzska a Nemecka o zámere spoločne vytvoriť politickú úniu v Európe. Pán Róbert Fico ako šikovný politik obsah tohto dokumentu, ktorý som uviedol vyššie v tomto článku, šikovne zjednodušil a zredukoval na propagandistický trik byť v „JADRE EÚ.“ Tento posun z roviny politickej do roviny propagandistickej má pre neho a jeho vládnu moc zásadný význam.

V prvom rade sa má ukázať, že ON, Róbert Fico, je iniciátorom politiky byť v „JADRE EÚ, čiže pevne stať po boku Bruselu a takých členských krajín ako Francúzsko a Nemecko a že táto iniciatíva vychádza zo záujmov Slovenska. V skutočnosti Róbert Fico nie je žiadnym iniciátorom politiky skvelej budúcnosti Slovenka, iba patrí medzi tých národných politikov v Európe, ktorí sa s obsahom dokumentu vlád Francúzska a Nemecka stotožnili, prisahali vernosť politike ustanovenia Európskeho super štátu a v domácom prostredí túto politiku presadzujú pod maskou, že Slovensko berie účasť pri formovaní „JADRA EÚ.“

V druhom rade propagandistický ťah Róberta Fica umožňuje vytvárať podmienky pre debilizáciu verejnosti, aby sa do jej vedomia nedostali politické súvislosti v takom rozsahu, že vznikne jej primeraný tlak na vládnu moc, aby zdôvodňovala svoje politické kroky otvorené a umožnila do rozhodovacích procesov zapojiť občanov – voličov. Čerstvým príkladom schopnosti Róberta Fica vytvárať podmienky pre debilizáciu más je toto jeho nedávne vyjadrenie: „Každý má právo kritizovať, robiť opozičnú politiku, ale nad všetkým je dnes národnoštátny záujem tohto štátu.“

Tak si to zhrňme. Po Brexite prichádza iniciatíva v podobe dokumentu vlád Francúzska a Nemecka, v ktorom prizývajú Európanov k vytvoreniu politickej únie a ktorý kladie podmienky, čo musia prijať členské krajiny EÚ, aby mohol byť ustanovený Európsky super štát. Túto iniciatívu Slovensko aspoň v osobe Róberta Fica berie ako príležitosť byť v „JADRE EÚ.“ Formovanie „JADRA EÚ“ neznamená nič iné, iba ochotu plniť podmienky ultimáta z dokumentu, ktorý bol nazvaný po vzoru Mníchovskej dohody z roku 1938 ako „Mníchovská dohoda 2016.“ Obsah tejto novodobej Mníchovskej dohody je jednoznačne orientovaný na likvidáciu národných štátov a zánik štátnej suverenity.

Pán Róbert Fico veľmi vážne začal pracovať na politike byť v „JADRE EÚ“ – teda vzorne si splniť všetky záväzky ultimáta z dokumentu vlád Francúzska a Nemecka. Politikou byť v „JADRE EÚ“ otvorene vstúpil do štádia deštrukcie štátnej moci na Slovensku, ktorej sám je vrcholným predstaviteľom. Krok za krokom bude postupovať v tichej likvidácií nášho národného štátu a brať občanom základné podmienky pre naplnenie ústavného poslania, že sú ozajstným zdrojom štátnej moci. Napriek tomu všetkému má to svedomie prehlasovať, že nad všetkým je dnes národnoštátny záujem tohto štátu. Vôbec sa nezamyslí nad tým, že byť v „JADRE EÚ“ neznamená nič iné ako byť v ostrom rozpore s národnoštátnymi záujmami.

Z môjho pohľadu premiér Róbert Fico o dokumente „Mníchovská dohoda 2016“ vie, hoci ho takto nenazýva. Tento dokument ako spoločné stanovisko vlád Francúzska a Nemecka pokladá za svoju najnovšiu „Bibliu“ politiky, ktorú pretvoril do podoby zabezpečiť, aby Slovensko bolo v „JADRE EÚ“, teda, aby splnilo to, čo si uvedené vlády želajú. Vládna moc pod jeho vedením nastúpila ( pokračuje ) v úsilí potierania záujmov slovenského národa. Politickým stranám na Slovensku to akosi nevadí, hoci sa vždy po čase musia uchádzať o dôveru občanov – voličov.

Súčasná doba si vyžaduje zorientovať sa v tom, aké je hlavné politické kritérium, ktoré politické strany ( aspoň niektoré ) by mali plniť. Hlavné politické kritérium súčasnosti je iba jedno: ustrážiť, aby sa alternatíva Róberta Fica o smerovaní Slovenska do Európskeho super štátu a tým úplnej likvidácie národného štátu nemohla naplniť či realizovať !!! Je preto potrebné Arénu politického boja zorientovať týmto smerom. Ale má niektorá politická strana na Slovensku záujem a schopnosť takto zorientovať občanov a politické elity ?

Všimnime si, čo sa deje v týchto dňoch. Na základe Memoranda o štrukturálnej spolupráci, podpísaného s Nemeckom premiér Róbert Fico poveril Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitosti koordináciou činnosti ostatných ministerstiev pri prijímaní rozhodnutí, ktoré sa týkajú postavenia Slovenskej republiky pri formovaní „JADRA EÚ“. Ide teda o bezprostredné plnenie obsahu dokumentu vlád Francúzska a Nemecka. Jednotlivé ministerstva budú podľa vyjadrenia Róberta Fica musieť v niektorých oblastiach prijímať rozhodnutia, ktoré budú mať európsky charakter a nie slovenský charakter. Tým sa vraj bude realizovať požiadavka Memoranda na prehĺbený politický a expertný dialóg ako intenzívnejšej formy spolupráce.

Ešte raz. Jednotlivé ministerstva budú musieť prijímať pod vedením ministrov rozhodnutia, ktoré budú musieť mať európsky charakter bez ohľadu na slovenský charakter. Týmto vyhlásením sa Róbert Fico pred verejnosťou otvoril na „celú päsť“ a politická hrá pod pláštikom „JADRA EÚ“ sa spustila na plné otáčky. Premiér tejto krajiny najprv v rámci upokojenia verejnosti slovne potvrdzuje , že nad všetkým je národnoštátny záujem tohto štátu, aby o niekoľko hodín či pri inej príležitosti jasne zdôraznil, že budú existovať oblasti štátnej správy a moci, v ktorých sa nebude brať ohľad na ich slovenský charakter. Obsah dokumentu prijatý vládami Francúzska a Nemecka jednoznačne ukazuje, že rozhodnutia európskeho charakteru budú mať absolútnu prevahu nad potrebami prijímať rozhodnutia slovenského charakteru.

Symbol „JADRA EÚ“ predstavuje u Róberta Fica nástroj jeho politickej moci, ktorý využíva ako návnadu pre verejnosť či občanov Slovenska, aby za touto návnadou bez rozmyslu a s dôverou kráčali v ústrety krajšej budúcnosti po boku Francúzska a Nemecka. Symbol „JADRA EÚ“ z pozície Róberta Fica je deklarovaný ako vážny a neutíchajúci záujem, aby Slovensko ekonomický prosperovalo, sociálne bolo zabezpečené a preto ON ako premiér SR predpokladá, že cez túto sociálno-ekonomickú budúcnosť Slovenska spojenú s osudom Francúzska a Nemecka sa JEMU podarí naplniť ciele dokumentu o Európskom super štáte. Masmédia na Slovensku jednotne „pracujú“ na tejto propagandistickej vlne využitia symbolu „JADRA EÚ“ ako sociálno-ekonomického zamerania.

Lenže masmédia a ani naše politické elity vôbec sa nevenujú tomu, akú úlohu zohralo Francúzsko a Nemecko v príprave krízy Grécka a jeho riešenia. Zabúda sa, ako určité ekonomické štruktúry z uvedených krajín ( či v rámci EÚ ) profitujú z krízy v Grécku. V prípade Francúzska sa nikto nezaoberá faktom, že táto krajina svoju koloniálnu politiku v Afrike neukončila a bohatstvo z „bývalých“ kolónií sa naďalej vo veľkom prečerpáva do krajiny.

Čo v skutočnosti sa skrýva za symbolom „JADRA EÚ“, keďže v skutočnosti to nie je o ekonomickej a sociálnej prosperite Slovenska ? Symbol „JADRA EÚ“ má zakryť prvoradý cieľ dokumentu vlád Francúzska a Nemecka o ustanovení Európskeho super štátu. Dokument v prvom rade sleduje cieľ ustanoviť politickú úniu v Európe, pretože už iba táto časť z celej štruktúry EÚ nebola dokončená. A keď bude politická únia dokončená, potom už nebude žiadny problém oficiálne vyhlásiť nový štátny útvar, ktorý bude vládnuť nad obyvateľmi členských krajín EÚ.

Symbol „JADRA EÚ“ teda zakrýva politiku postupného a definitívneho prevzatia politickej moci do rúk nadnárodných štruktúr. To je prvoradý a základný politický krok, ku ktorému sa v skutočnosti Slovensko hlási a na ktorom vládna moc usilovne ďalej pokračuje. Premiéra SR Róberta Fica ani nenapadne zrušenie národnej štátnej moci dať na verejnú diskusiu a vyžiadať si súhlas občanov – voličov. Z jeho pozície to nepokladá za potrebné najmä preto, že v rámci propagandistického triku verejnosti politiku či symbol „JADRA EÚ“ predostiera ako otázku sociálno-ekonomického rozvoja Slovenska.

V tomto najkritickejšom období novodobej histórií slovenskej štátnosti vládna moc zabáva svojich občanov iným problémom: koaličnou zmluvou a vzťahmi vo vnútri koaličnej vlády, pričom základný problém súvisiaci so symbolom „JADRA EÚ“ ostáva bez pozornosti médií a verejnosti. Postupné a definitívne prevzatie politickej moci z rúk národnej štátnej moci do rúk nadnárodných štruktúr sa deje bez vedomia občanov ako základu štátnej moci. Dôsledky pre život občanov a ich osudy v budúcnosti môžu byť katastrofálne. Z demokratického právneho štátu ostane iba „zdrap papiera“. Ale to je už téma pre filozofov a politológov, aby k tomu, ak sa odvážia, napísali svoje reflexie.

Premiér Róbert Fico vie o dokumente „Mníchovská dohoda 2016“. Z jeho osobných ambícií sa zrodila myšlienka využiť dokument schválený vládami Francúzska a Nemecka v rámci symbolu „JADRA EÚ“ a pred verejnosťou tento symbol spojiť s budúcnosťou Slovenska založenou na silnom sociálnom a ekonomickom rozvoji. Premiér Róbert Fico svojim občanom tají, že v skutočnosti ide o takú spoluprácu s Francúzskom a Nemeckom, že prijatím ich spoločného dokumentu sa dokončí „štrukturálna revolúcia“ EÚ konečným súhlasom s politickou úniou, ktorá zavŕši proces likvidácie národných štátov a ich štátnej suverenity. V takejto „novej“ Európe sa určite nájde aj dôstojné politické miestečko pre každého národného politika, ktorý dokáže prispieť k zničeniu vlastného štátu a občanov odovzdá do rúk cudzej, nadnárodnej moci.

Nie je pre krajinu nebezpečné, ak jej zvolení predstavitelia či vládna moc svoju politiku spájajú s presadením a realizáciou jedinej alternatívy, ktorá vraj zabezpečí skvelú budúcnosť národa ? Jediná alternatíva, to je vždy iba “OSUD”, ktorý nám ako zákonitosť vždy predkladá niekto zvonku na základe toho, že je šikovnejší, múdrejší, najvýznamnejší, najschopnejší, najdôležitejší a podobne. “Jediná alternatíva” Róberta Fica je takýmto “OSUDOM”, ktorému sa všetci do jedného máme podriadiť. Róbert Fico symbolom “JADRA EÚ” presadzuje politiku, aby slovenský národ sa podriadil   “OSUDU”. Je presvedčený, že sami seba si nevážime ako krajinu. Dôvody jeho presvedčenia nepoznám, ale ak ostaneme pri jeho politike jedinej alternatívy ( byť s Francúzskom a Nemeckom v Európskom super štáte ), potom ozaj ukážeme svetu, že si nevážime sami seba a naša viera vo vlastné sily nemá žiadny pevný základ a ostala nám iba pozícia márnosti – sestry “OSUDU”, ktorá ho rešpektuje.

 

Dušan Hirjak

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Dušan Hirjak

O AUTOROVI

Som na starobnom dôchodku. Niekoľko rokov som pracoval ako tajomník OV SZM v Humennom, ako konštruktér vo Vihorlate, .n.p. Snina, ako predseda Odborovej rady na výstavbe VN Starina, ako tajomník MNV a potom 5 volebných období ako starosta obce Stakčínska Roztoka. V rokoch 1989- 1994 som diaľkovo študoval na PU v Prešove filozofiu. Získal som akademický titul Mgr. a PhDr. Píšem básne ( občas ), rekreačne behám a baví ma venovať sa politickým otázkam. Niekedy som bol radovým členom KSČ a členom ĽM ( počas práce vo Vihorlate 1977-1985 - stranícka úloha ). Manželka Anna je na dôchodku, celý život pracovala v NsP Snina ako ženská sestra. Mám dve dcéry: Tatianu a Natašu. Obidve žijú a pracujú v Bratislave. Mám tri vnúčatá. Žijem v svojom rodinnom dome v Snine.

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 233

Celkové hodnotenie: 15.36

Priemerná čítanosť: 924

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Upratovanie na ministerstve vnútra – odvolanie členov rady vlády pre MNO je pochopiteľné

    0icon

    Bratislava 20. apríla 2024 (HSP/Foto:TASR-Dano Veselský)   V Rade vlády SR pre mimovládne neziskové organizácie (MNO) skončili piati členovia zastupujúci mimovládne organizácie. Odvolal ich minister…

    HC Prešov - Vlci Žilina 1:5 vo 4. finále, Žilina do extraligy

    0icon

    Hokejisti Žiliny si vybojovali postup do najvyššej súťaže. Vo štvrtom finálovom stretnutí play off Slovenskej hokejovej ligy zvíťazili na ľade HC Prešov 5:1 a v…

    Slovensko a Srbsko majú záujem posilniť spoluprácu

    0icon

    Štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) Slovenskej republiky Marek Eštok prijal v piatok 19. apríla 2024 v Bratislave nového veľvyslanca Srbskej republiky…

    Zadržali muža z iránskeho konzulátu v Paríži, mal atrapy granátov

    0icon

    Paríž 19. apríla 2024 (HSP/Teraz/Foto:TASR/AP-Thomas Padilla)   Francúzska polícia v piatok popoludní zadržala pred iránskym konzulátom v Paríži podozrivého muža, ktorý tam predtým podľa jedného…

    Slováci do Fínska bez Petrasa, Hazalu, Zálešáka a Krchňavého

    0icon

    Slovenská hokejová reprezentácia do 18 rokov odletí v sobotu ráno do Fínska, dejiska MS tejto vekovej kategórie. Šampionát privítajú od 25. apríla do 5. mája…

    SaS podá návrh na odvolanie Rudolfa Huliaka z postu predsedu výboru

    0icon

    Opozičná strana SaS podá na ďalšiu schôdzu parlamentu návrh na odvolanie Rudolfa Huliaka (SNS) z postu predsedu výboru pre pôdohospodárstvo a životné prostredia. Na tlačovej…

    Ostrá debata v parlamente : "Shut Up! Idiot!"

    0icon

    Bratislava 19. apríla 2024 (HSP/ Telegram / Foto: TASR - Jaroslav Novák)   Dnes to v parlamente opäť raz iskrilo. Do slovného konfliktu sa dostal…

    Ministerstvo kultúry upozorňuje - Slušne ale rázne: Prestaňte robiť hanbu slovenskej kultúre aj v zahraničí!

    0icon

    Bratislava 19. apríla 2024 (HSP/Foto:screenshot)   Výrazné žlté farby, amplióny, exriaditeľ Kunsthalle Bratislava Jen Kratochvíl v ružovej šiltovke, s náušnicou v uchu a k tomu…

    Bratislavský Ústav na výkon väzby a trestu navštívila delegácia z Čiernej Hory

    0icon

    Bratislava 19. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Miroslav Košírer)   Slovensko je v počte väznených osôb na nelichotivom druhom mieste v rámci EÚ, konštatoval Michal Sedliak. Na pôde…

    To najdôležitejšie z Ukrajiny - Ruský Tu-22MZ bol zostrelený

    0icon

    Kyjev 19. apríla 2024 (HSP/Foto:TASR/AP-World Press Photo and taken by Julia Kochetova) Aktualizované 19. apríla 2024 20:22 V tomto článku vás budeme v priebehu dňa…

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA