Aktualizácia svetovej koronaligy. USA šliape na päty EÚ (21.4.2020).

Pokračujem v aktualizácii údajov, keď si svojimi blogmi dovoľujem vypĺňať informačnú medzeru eurofondmi skorumpovaného tzv. mienkotvorného priestoru. Najsilnejší štát na svete (USA) so svojimi 788 tisíc infikovanými (12:00 selč, 21.4.2020) už potrebuje necelých 100 tisíc, aby dobehol celú EÚ s 885 tisíc infikovanými v absolútnom svetovom prvenstve v počte infikovaných COVIDom. A úspešným Brexitom sa tej EÚ stalo dobre, inak by obetí bolo viac ako milión. Keďže USA žiaľ stále prudko stúpajú, pričom našťastie rast vo veľkej časti štátov EÚ sa zásluhou výlučne úspešných národných opatrení darí nárast redukovať, tak je možné, že prvenstvo v tomto aspekte bruselským diktátorom už do týždňa „vyfúkne“ Washington.

O tom sa veru nepíše, ani o tom, že počet infikovaných v EÚ predstavuje ešte stále 35,5% počtu všetkých infikovaných na svete, ktorý do konca týždňa možno prekročí 3 milióny. Čo je horšie, so zvyšovaním počtu testovaných číslo infikovaných stále stúpa. Nárast o milión za pár dní a koniec v nedohľadne. A to sa ešte epicentrum nepresunulo do Afriky. Kde je aj testovaných najmenej a kde sa nikdy neodhalí skutočný rozsah nákazy, pretože africký vidiek je na epidémie a úmrtné vlny zvyknutý a realitu, ani rozsah postihnutia netuší ani srnka.

Neteší ani iné absolútne prvenstvo EÚ, o ktorom sa tiež nepíše. Neteší preto, lebo sa týka k tomuto momentu 86 tisíc rodín, ktoré stratili svojich blízkych. Z viac ako 171 tisíc (platné 21.4. o 12:00 selč) celosvetových obetí údajne najvyspelejšie spoločenstvo (EÚ) tvorí 50,2%, čiže viac ako polovicu svetových obetí. Aj v tomto aspekte absolútne čísla stúpajú, podiel klesá. USA sa s číslom 42 362 ešte „potrápia“, kým dobehnú EÚ a dúfajme, že sa to nikdy nestane. Bodaj by sa úmrtia náhlym šokom zastavili. Lebo fakty sú pre EÚ zúfalé aj v ďalšom aspekte. Úmrtnosť na COVID (9,71% z infikovaných) je v EÚ na takmer dvojnásobnej úrovni USA (5,38%), aj v porovnaní s Čínou po upravených hodnotách (5,52%). V tejto oblasti je na tom veľmi zle Belgicko so 14,64%, v tesnom závese so Spojeným kráľovstvom a Španielskom (13,1 resp. 13,3%).

Predsa len v jednom parametre je USA na tom horšie. S hodnotou 1 infikovaný na 417 obyvateľov už predbehli , ktorá má jedného infikovaného na 505 obyvateľov. Spojené kráľovstvo má 1 infikovaného na 537 obyvateľov. Ale v EÚ sú štáty s hroznými hodnotami. Najhoršie je na tom z členov EÚ Luxembursko s 1 infikovaným na 173 obyvateľov, nasledované Španielskom 1:230, Belgickom 1:280, Talianskom 1:333. Za nimi je pod 500 obyvateľov na 1 infikovaného ešte Írsko s 1:313 a Francúzsko s 1:428. Aj Portugalsko a Holandsko, sú na tom stále horšie ako Spojené kráľovstvo, našťastie v Nemecku a Rakúsku sa rast spomalil, ale sú blízko. To sú všetko výsledky, s ktorými sa Brusel nepochválil. Nehovoriac o miništátikoch obklopených štátmi EÚ, ako San Marino s 1 infikovaným na 72 obyvateľov, Vatikán s 90, alebo Andorra so 106.

Je načase, aby sa niekto začal zaoberať analýzou hĺbkových príčin tohto otrasného prvenstva. A pozrel sa na indikátory, ktoré sú do neba volajúce. Štáty EÚ s najvyššou mierou liberalizmu a s najvyšším počtom migrantov alebo zahraničných zamestnancov, majú stále najnižší počet obyvateľov na jediného infikovaného. Hodnoty v tisíckach naďalej vykazujú práve tie štáty, ktoré odmietajú nelegálnu migráciu aj zločinecké kvóty, vnucované diktátormi z Bruselu. Menovite Maďarsko, Poľsko, Bulharsko, Slovensko a Rumunsko. Aj keď netreba byť prekvapený, keď sa začne plošne testovať istá menej disciplinovaná časť týchto štátov, najmä osady.

Liberálny západ ako celok je na tom veľmi zle vo všetkých parametroch a situácia sa naďalej zhoršuje najmä rastom infikovaných v USA. V počte infikovaných má liberálny západ podiel 75% a v počte obetí až horibilných 86,3%! Aj počet obetí v pomere k infikovaným (7,9%) je v liberálnom západe ešte stále nad celosvetovým priemerom (6,87%) a to napriek nízkej hodnote v USA (zatiaľ 5,4%).

Možno naďalej tvrdiť, že na závery je priskoro, ale korelácia je do očí bijúca. Je najvyšší čas o zlyhaniach a brutálnych pochybeniach, ba zločinoch eurobyrokracie, hovoriť nahlas a otvorene. A doslova odsúdiť to, že si prisvojujú výlučné úspechy jednotlivých štátov. Politická nekorektnosť očividne zachraňuje životy a chráni pred nákazou. Totiž nemožno si nevšimnúť, že aj na Slovensku sa nakazili a infekciu rozšírili predovšetkým tí najmenej zodpovedne sa správajúci vyznávači „progresívneho liberalizmu“. Im predsa nebude nikto zabraňovať vo voľnom pohybe za lacnými dovolenkami po celej ich „európskej“ „vlasti“.

Tým narážam aj na indíciu štátov s veľmi nízkym počtom obetí z infikovaných. Pokiaľ sa (dúfajme) situácia výrazne nezmení, tak najlepšie výsledky sú tam, kde je medzi infikovanými veľký počet mladých ľudí a zároveň tam, kde je hustá sieť dobre vybavených nemocníc. A Slovensko s úmrtnosťou stále pod 1% zatiaľ patrí medzi svetové zázraky. Ale ako celok je stredná a východná Európa, vrátane Nemecka, na tom dobre. Väčšinou pod 3%, väčšinou stále pomerne hlboko pod svetovým priemerom. Aj tieto skutočnosti bude treba raz vyhodnotiť. A poučiť sa z nich, ako aj z prehnaných a nezmyselne opatrníckych, zničujúcich úradníckych opatrení.

Stále čakám, kedy príde vláda s účinnými opatreniami paralelne vo všetkých oblastiach. Čiže od rýchlotestovania všetkých, ktorí vstupujú na územie, alebo sú podozriví. Pokračujúc okamžitou izoláciou a aktívnou liečbou všetkých infikovaných namiesto pasívnej karantény. Ďalej ustanovením „čistých“ oblastí so zabezpečením normálneho života bez obmedzení. Tieto by sa pod dozorom armády po povolaní záloh (naďalej ani náznak dokonca ani v Programovom vyhlásení vlády, len konštatovanie od šéfa parlamentu) hermeticky uzatvorili tak, že do nich nikto nevstúpi bez negatívneho testovania. Zároveň s okamžitými opatreniami na zabezpečenie maximálnej miery sebestačnosti v základných potravinách. Aj vstupom do obnovy zničených stavov dobytka a hydiny so štátnou zárukou odberu produkcie. Potravinová a lieková bezpečnosť musí byť prioritou. Naďalej nie je ani v PVV!

Naďalej nevyšiel ani vládny dekrét o zoštátnení všetkých podzemných zdrojov, najmä vody, uhlia a vzácnych kovov. Seriózne sa nevenujeme surovinovej bezpečnosti. Ani po týždňoch od prezentovaných iniciatív sa ani len nenaznačujú opatrenia na prechod na vlastnú menu. Prepad hospodárstva, prepad HDP a hroziaca inflácia môžu dosahovať tento rok bezprecedentné dvojciferné hodnoty, ale vláda verí hlúpostiam o nejakých 7%. Nečakajme, že po bezohľadnom arogantnom správaní sa eurobyrokracia zmení. Pripravme sa na najhorší scenár vývoja. Vezmime osud do vlastných rúk. Starajme sa o seba. Nemožno čakať, nemožno plakať, treba konať. Veľmi rýchlo! Kríza si vyžaduje viac štátu, nie menej. Kríza umožňuje demonopolizáciu, čiže presadenie vyváženia medzi štátnym resp. družstevným a súkromným vlastníctvom. Napraviť to, čo sa v minulosti prehnalo. To vonkoncom neznamená návrat socializmu.

Najnovšie je móda podávať trestné oznámenia na Čínu. Naďalej trvám na obsahu blogu, ktorý som publikoval už 10. marca 2020. (https://blog.hlavnespravy.sk/18647/pred-biologickou-katastrofou-svet-zachranila-totalitna-disciplina-zodpovednost-a-cinska-diplomaticka-umiernenost/) Čínska totalita a razantnosť nás totiž zachránila pred stámiliónmi obetí. Za našu nerozhodnosť a vyčkávanie neobviňujme Číňanov. Výrazný podiel na váhaní má práve naopak neschopnosť bruselských diktátorských úradníkov. Ktorí už špekulujú o vnucovaní opatrení, ktoré pomôžu bankgstrom a globálnym farmakologickým kartelom zarobiť na kríze nehorázne bohatstvo. Pôžičkami a všemohúcim spasením, masovým plošným očkovaním celého obyvateľstva zemegule. Možné bočné účinky ich netrápia. Zárobok, udržanie privilégií a ovládanie ľudí pre diktátorov a uzurpátorov zostávajú na prvom mieste. V Programovom vyhlásení vlády som nezaregistroval ani náznak pochopenia skutočnej situácie a skutočných priorít.

Ešte poznámka pre priaznivcov mojich blogov, z ktorých časť sa mi ozýva a upozorňuje ma na primitívne komentáre. Poprosím, blahoslavených, ktorým patrí Kráľovstvo nebeské, ignorujte tak ako ja. Oni nemôžu za to, že svet im dal schopnosť písať až potom, keď ich už pán Boh ukrátil na schopnosti myslieť a chápať písaný text.

Publikované 18. a aktualizáciou 21. apríla 2020

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Peter Švec

O AUTOROVI

Bez nacionalizmu, čiže vlastenectva, je každý politik len príživník z peňazí platcov daní a každý vojak len vešiak na uniformu.

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 263

Celkové hodnotenie: 28.53

Priemerná čítanosť: 1849

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    V Bratislave sa opäť protestovalo

    0icon

    Na proteste proti zásahom do verejnoprávneho RTVS aj druhého dôchodkového piliera sa vo štvrtok večer na bratislavskom Námestí slobody zišlo niekoľko tisíc ľudí. Protest zorganizovalo…

    Poľský turista uviazol v Horných dierach, pomohli mu horskí záchranári

    0icon

    Horskí záchranári vo štvrtok pomohli 26-ročnému poľskému turistovi, ktorý uviazol v malofatranských Horných dierach. Informovala o tom Horská záchranná služba (HZS) na sociálnej sieti.

    Uhrík: Pán premiér, dúfam, že sa tým nadutým "umelcom" nemienite ospravedlňovať

    0icon

    Bratislava 2. mája 2024 (HSP/Facebook/Foto: Screenshot)   Premiér Robert Fico (Smer-SSD) na tlačovej konferencii z ministerstva kultúry kritizoval stav umenia na Slovensku. Niektorých umelcov však…

    Havarijný stav cesty okamžite uzavrel časť Ulice Jána Bottu v Trnave

    0icon

    Z dôvodu havarijného stavu cesty, ktorý odhalila inštalácia vodovodných prípojok, musela byť urgentne od štvrtka od 18.00 h uzavretá časť frekventovanej Ulice Jána Bottu v…

    Slovenskí aktívni katolíci sú pohoršení a rozčarovaní. Píšu otvorený list biskupom

    0icon

    Bratislava 2. mája 2024 (HSP/Foto:TASR-Ján Krošlák)   Slovenskí aktívni katolíci napísali list otcom biskupom. Sú pobúrení postojom cirkvi k zbierke na zbrane pre Ukrajinu Najdôstojnejší…

    Vyšetrovanie v rámci akcie Pilát je v záverečnej fáze

    0icon

    Vyšetrovanie v prípade minuloročnej policajnej akcie s krycím názvom Pilát, týkajúcej sa podozrení v korupčnej trestnej činnosti, je v záverečnej fáze. Zároveň sa už len…

    Vyšleme slovenských vojakov na Ukrajinu? Premiér sa vyjadril

    0icon

    Bratislava 2. mája 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Martin Baumann)   Premiér SR Robert Fico (Smer-SD) vylúčil vyslanie slovenských vojakov na Ukrajinu. Uviedol to počas štvrtkovej hodiny otázok v…

    Poslanci odvolali Majerníka a Mazáka z postu členov Súdnej rady

    0icon

    Bratislava 2. mája 2024  (TASR/HSP/Foto:TASR - Pavel Neubauer)   Poslanci Národnej rady (NR) SR odvolali z funkcie členov Súdnej rady SR Andreja Majerníka a Jána…

    Požiar v Dobročskom pralese zasiahol približne hektár ochranného pásma

    0icon

    Požiar v Národnej prírodnej rezervácii (NPR) Dobročský prales, s ktorým hasiči bojovali od stredy 1. mája, zasiahol podľa Štátnej ochrany prírody (ŠOP) SR približne jeden…

    Hlasovanie o FPU opäť presunuli, v piatok sa hlasovať nebude

    0icon

    Hlasovanie o novele zákona o Fonde na podporu umenia (FPU) sa opäť presunulo, rozhodnúť by o nej mali poslanci Národnej rady (NR) SR vo štvrtok…

    Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

    Erik Majercak

    Marek Brna

    Matúš Pestrý

    Marian Kotleba

    Milan Šupa

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA