Prezident Putin vyznamenal rodinu Jehovových svedkov

NEW YORK. Dňa 31. mája 2017 sa v moskovskom Kremli konalo slávnostné odovzdávanie vyznamenania Rad rodičovskej slávy. Toto ocenenie udelil ruský prezident Vladimír Vladimírovič Putin aj Valerijovi a Tatiane Novikovcom, Jehovovým svedkom z Karelska, ktorí vychovávajú osem detí.
Slávnostná ceremónia sa konala v Kremli v predvečer Medzinárodného dňa detí.
Rad rodičovskej slávy bol na základe prezidentského dekrétu zavedený v máji 2008. Rusko ho udeľuje rodičom, ktorí vychovávajú viac ako sedem detí a ktorí mimoriadne dbajú na zdravie, vzdelanie a telesný, duševný a morálny rozvoj svojich detí. Rodiny, ktoré dostanú toto ocenenie, sa považujú za vzory, ktoré v spoločnosti posilňujú inštitút rodiny.
Prezident Vladimir Putin odovzdáva Rad rodičovskej slávy Valerijovi Novikovi, ktorý spolu s manželkou Tatianou vychováva osem detí…
David Semonian, hovorca Jehovových svedkov v ich svetovom ústredí, poznamenáva:
„Toto ocenenie vnímame ako potvrdenie, že keď Jehovovi svedkovia bezplatne vyučujú ľudí z Biblie, pomáha to rodičom aj deťom, aby boli prínosom pre spoločnosť. A je to tak nielen v Rusku, ale na celom svete. Dúfame, že toto ocenenie, ktoré odovzdal sám ruský prezident Vladimir Putin, sa bude brať do úvahy aj 17. júla 2017, keď bude ruský Najvyšší súd prerokovávať odvolanie proti likvidácii Administratívneho centra Jehovových svedkov v Rusku.“
Originálny a (zatiaľ)  jediný zdroj:
https://www.jw.org/sk/spravy/tlacove-spravy/podla-oblasti/Rusko/prezident-putin-vyznamenal-rodinu-jehovovych-svedkov/
Z príležitosti Medzinárodného dňa detí Vladimír Putin navštevoval školy, kde vyznamenával najlepších žiakov, medzi ktorými boli aj deti z rodín Jehovových svedkov.
K etike žurnalistiky (venujem sa jej v mojom predošlom článku):
Mienkotvorné „slobodné a nezávislé“ a preto „pravdivé a objektívne“ médiá na webe priam s nadšením informovali o zákaze činnosti Jehovových svedkov v RF a zrušení administratívneho centra v Petrohrade, konfiškácii ich nehnuteľného a hnuteľného majetku s príslušenstvom.
Mienkotvorné „slobodné a nezávislé“ a preto „pravdivé a objektívne“ médiá na webe, slovenské televízie, aj naša „verejnoprávna“ RTVS, spravodajskú informáciu o ocenení rodiny Jehovových svedkov v Rusku prezidentom RF Vladimírom Putinom nezaznamenali.
Jediný nález pred zverejnením tohto článku (diskusné fórum). Uvítam „nálezy“, ktoré vložím do článku dodatočne. Pre poriadok a obraz mozaiky práce médií:
https://www.diskusneforum.sk/tema/vladimir-putin-vyznamenal-rodinu-jehovovych-svedkov
Našiel som aj súkromné video:
https://www.mojevideo.sk/video/2a8ca/vladimir_putin_vyznamenal_rodinu_jehovovych_svedkov.html
Ako si Slovenská republika reálne ctí a hodnotí tradičnú rodinu, založenú na manželstve muža a ženy plus príslušenstvo (servis), z pohľadu systémových opatrení, zameraných na zastavenie pádu demografickej krivky a zamedzenia sociálnej smrti (systém sociálneho, zdravotného a dôchodkového zabezpečenia) slovenskej (slovanskej) časti štátotvorného národa Slovenskej republiky, ak vie, mala by vedieť, že ekonomická a sociálna smrť predchádza smrti fyzickej?
Príjmom cudzej pracovnej sily z Ukrajiny (bezvízový pohyb v priestore Schengenu) a tretích krajín? To ale nie je systémové, len dočasné, iba len akútne opatrenie (rescue).
Duálne vzdelávanie sme tu už mali. Rozbila ho „Veľká novembrová revolúcia“ v roku 1989 a „naše“ následné vlády.
Čo sa kreátori preambuly a tvorcovia Ústavy SR natrápili, aby k 1.9.1992 ústava vyzerala ako vyzerá! A koľko bolo okolo nej kriku. Zadokumentované je, kto hlasoval za a kto proti ústave.
Ústavná definícia manželstva zo 4.6.2014 znie: „Manželstvo je jedinečným zväzkom medzi mužom a ženou. Slovenská republika manželstvo všestranne chráni a napomáha jeho dobru.“ Ústavná definícia dáva do súladu znenie §1, ods.1 Zákona č. 36/2005 Z.z. v tom, že: „Manželstvo je zväzok muža a ženy, ktorý vzniká na základe ich dobrovoľného a slobodného rozhodnutia uzavrieť manželstvo po splnení podmienok” (ktorý definuje inštitút manželstva). Keďže zákon má nižšiu právnu silu ako ústava, ústavní právnici a ústavodarný zbor definovali manželstvo ako zväzok muža a ženy ústavným zákonom, ktorý dáva do súladu ústavu aj s jej len „dekoračnou“ preambulou.
Po vstupe Slovenska do EÚ v roku 2004 je Slovensko pod stálymi tlakmi „zvonka“ a v akejsi „druhej polovici 19. stor.“, akoby znova v časoch zápasov o vlastnú národnú emancipáciu a identitu. Ak sa bude „tlačiť“ do „tvrdého jadra“ EÚ s „bianco šekom“, mimo iné, je v ohrození aj znenie preambuly ústavy, definícia manželstva a s ňou aj rodiny, založenej manželstvom muža a ženy s príslušenstvom.
Slovensko je na historickom rázcestí vo vzťahu k svojmu cyrilo-metodskému dedičstvu a pôvodným zdrojovým anticko-židovsko-kresťanským hodnotám.
Ako si tradičné manželstvo a rodinu, definované ústavou, cení a hodnotí dnes, majúc ich vo svojej ústave, vo svetle európskych hovnôt?
Pred naším „nežným otvorením sa svetu Veľkým novembrom“ boli manželstvo, rodina a deti všestranne chránenými a „posvätnými“ inštitútmi, podporovanými a dotovanými štátom (…)
Slovensko akútne a urýchlene potrebuje Celoštátnu stratégiu ochrany a podpory manželstva, tradičnej rodiny a detí, pochádzajúcich z manželstva muža a ženy s príslušenstvom, ako paralelu k Celoštátnej stratégii ochrany a podpory ľudských práv s dôrazom na práva LGBTI osôb a k osobitnému Akčnému plánu ochrany a podpory výlučne LGBTI osôb.
Vlastne o nič nejde, len o uvádzanie ústavnej definície manželstva a rodiny do života. Inak je definícia prázdna, bez reálnych zhmotnených obsahov a ich napĺňania v politickej a spoločenskej spoločenskej praxi.
Dôvod: Zastavenie pádu demografickej krivky podporou pôrodnosti slovenských žien, zintenzívnenie starostlivosti, opatery a výchovy detí ich biologickými matkami do troch rokov doma. Špeciálne bonusy a výhody pre manželstvá a rodiny s viac, než tromi vlastnými, nie osvojenými (adoptovanými) deťmi (porovnajte s Ruskom vyššie).
Účel: Zabránenie národnej, sociálnej, ekonomickej a faktickej, fyzickej smrti a zániku Slovenska ako samostatného a suverénneho štátu.
Realita: Starostlivosť a enormný záujem o blaho LGBTI osôb, požiadavky najmä párov rovnakého pohlavia sa dostávajú mimo a nad rámec definičného poľa pojmu normalita z pohľadu biológie, sociálnych vied, univerzálnej (svetskej aj kresťanskej) antropológie a prirodzenej, nie pozitivistickej ani voluntaristickej teórie štátu a práva a rodiny, ako základu prirodzeného štátu.
Očakávam vznik politickej strany s týmto programom. Žiadna zo súčasných politických strán takúto explicitnú stratégiu nemá, neponúka ju ani nový politický subjekt Progresívne Slovensko, ktoré má iné ambície, teda, je už vopred v tejto veci mimo môj občiansky a voličský záujem.
Násilné už až agresívne forsírovanie práv LGBTI osôb a rastúca represia voči nesúhlasu (nálepkovanie označením, stigmou homofóbie, Norimberské zákony pripomínajúca anketa Homofób roka) vytvára asymetrickú nerovnováhu v oblasti základných ľudských práv a práv, v časti rovnosť práv a rovnaké zaobchádzanie.
Domnelé práva LGBTI osôb sa stávajú nadradenými právam bežného a väčšinového ľudského hetero štandardu a populácie, čo má ďalekosiahle následky pre budúcnosť, pokoj a mierové spolužitie občanov, umelo, zvonka, vytváraného napätia v spoločnosti, a je jedným zo zdrojov ľavicového aj pravicového extrémizmu.
Na dôvažok, aby bola „kompletka“, ako Slovensko naloží s ideou slovanstva a slovanskej vzájomnosti, jednoty a súdržnosti vo vzťahu dnu i von? Hmm…
Späť k rozsudku: Takto následne boli zaisťované „dôkazy“ o extrémistickej činnosti Jehovových svedkov v Rusku: najskôr boli pri raziách povkladané do skriniek, pod poličky a voľne pohodené “extrémistické materiály”, potom objavené a zaistené políciou a použité ako nezvratné dôkazy obžaloby a podklady k vyhláseniu rozsudku:
https://www.jw.org/sk/spravy/sudy-ludske-prava/podla-oblasti/rusko/ruske-urady-vyrabaju-dokazy-video/
https://www.jw.org/sk/spravy/sudy-ludske-prava/podla-oblasti/rusko/policia-sa-snazi-podstrcit-dokazy/
Vyhlásenie rozsudku najvyššieho súdu Ruskej Federácie, ktoré prítomní zástupcovia Jehovových svedkov prijali úplne pokojne a vyrovnane, bez prejavov náboženského extrémizmu. Po vyhlásení verdiktu sudca zo súdnej siene zmizol ako zbabelý potkaní zmrd:
https://tv.jw.org/#sk/mediaitems/LatestVideos/pub-jwb_201704_12_VIDEO
Legislatívne zázemie rozsudku: Najvyšší súd RF tak rozhodol na podnet ministerstva spravodlivosti, v opore o federálnou dumou prijatý Jarovovej zákon o náboženskom extrémizme rozsudkom zo dňa 20. apríla 2017 (na základe podvrhnutých „dôkazov“ o ich údajnom náboženskom extrémizme):
„Sme veľmi sklamaní z toho, ako dopadol tento proces, a hlboko nás znepokojuje to, aký vplyv bude mať toto rozhodnutie na našu náboženskú činnosť,“ hovorí Jaroslav Sivuľskij, hovorca Jehovových svedkov v Rusku, a dodáva: „Proti rozsudku sa odvoláme a dúfame, že čoskoro nám bude vrátené právo pokojne uctievať Boha a že zákon bude toto naše právo chrániť.“
https://www.jw.org/sk/spravy/tlacove-spravy/podla-oblasti/Rusko/najvyssi-sud-rozhodol-v-neprospech-jehovovych-svedkov/
Svedkovia Jehovovi sa v 30-dňovej lehote odvolali. O odvolaní rozhodne 17. júla 2017 trojčlenná porota Najvyššieho súdu Ruskej federácie.
O priebehu konania vo veci som priebežne informoval (archív článkov autora). Budem aj o rozsudku o odvolaní.
Ale, tu niečo „nesedí“: Rozsudok je hodný pozornosti nielen z pohľadu práva, ale aj ústavnosti a ľudských práv, ktoré sú jadrom tela každej ústavy. V hre je viac neznámych, možnosti sú otvorené, a to
a/ trojčlenná porota potvrdí rozsudok najvyššieho súdu,
b/ rozsudok zruší a vráti vec na nové konanie najvyššiemu súdu,
c/ najvyšší súd rozsudok potvrdí alebo zmení,
d/ ak ho zmení v prospech Jehovových svedkov a ich status vráti do stavu pred prvým rozsudkom, vec bude ukončená.
Ak nie,
a/ nový rozsudok môže mať rôzne podoby,
b/ kolotoč môže pokračovať.
Ak Jehovovi svedkovia nebudú plne rehabilitovaní, majú možnosť obrátiť sa na Ústavný súd Ruskej federácie. I tam môže dôjsť k tomu, že nález a rozhodnutie ústavného súdu nedopadne v ich prospech, tak im ostane inštancia Európskeho súdu pre ľudské práva, a prípadná intervencia OSN a jeho výboru pre ľudské práva, ktorá ale nemá štatút súdu, ani súdom nadriadenej inštitúcie. Je tu ale ešte jedno významné ale…
Rusko ako člen Rady Európy podpísalo európsky dohovor o ochrane ľudských práv a základných slobôd v roku 1996 a jeho ratifikáciou RF uznala jurisdikciu ESĽP. Zrejme najmä z ekonomických dôvodov (finančné sankcie, odškodnenie a náhrady) si ale svoju suverenitu „ošetrilo“ zákonom, ktorý Rusku umožňuje neplniť verdikty medzinárodných justičných orgánov, najmä Európskeho súdu pre ľudské práva (ESĽP). Základným princípom pri rozhodovaní najvyššej ruskej súdnej inštancie o medzinárodných rozsudkoch, je „nadradenosť ústavy Ruskej federácie“, najmä nad „tendenčnými“ rozsudkami (odkaz na druhú vetu tohto odseku). Týka sa to aj arbitrážneho súdu, pričom prezident RF Putin sa nechal počuť, že Rusko jurisdikciu haagskeho súdu neuznáva.
Náboženský (islamistický) extrémizmus v Česku: Česká justícia extrémistické materiály zadržané pri razii v pražskej mešite (protesty moslimov na Letné) pôvodne nevyhodnotila ako náboženské extrémistické materiály, pričom ide o knihu (učebnica) Základy tauhídu, a ich šíriteľa Vladimíra Sáňku, neodsúdila ako náboženského extrémistu (šírenie radikálnej ideológie džihádistického islamizmu) a spod obžaloby ho oslobodila…
Česi sa už ale „prebudili“ a vo veci prebieha nové trestné konanie:
https://zpravy.idnes.cz/sanka-islamska-kniha-soud-zruseni-verdiktu-fks-/domaci.aspx?c=A170209_111437_domaci_san
Medzi rozsudkom Najvyššieho súdu Ruskej federácie a vyznamenávaním rodín Jehovových svedkov a ich detí s výnimočnými výsledkami v školskom vzdelávaní je zjavný rozpor v tom, že „nezávislý“ súd „putinovského režimu“ na jednej strane likviduje Jehovových svedkov ako „nebezpečných náboženských extrémistov“, a na druhej strane ich ten istý režim oceňuje a vyznamenáva priamo z Kremľa.
Som z toho „na hlavu“. Múdrejší alebo ešte „múdrejší“ budeme všetci po 17. júni…
Autor článku: Juraj Režo

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Juraj Režo

O AUTOROVI

MOJE OSOBNÉ VYZNANIE LÁSKY K SYSTÉMU
Ako a eko ďalej? Okrídlené „Pravda a láska zvíťazia nad lžou a nenávisťou“ je nenaplnená hypotéza „Veľkého Novembra“.
Výsledok tu máme dnes, v hektike ostatného a ostávajúceho času poslednej voľby:
Žiadna láska. Len nenávisť, lož, zloba a závisť.
Môj odkaz Európskej únii (prebieha v nej invazívna islamizácia kresťanskej Európy):
Pravda je pravda. Lož je lož. Polopravda je lož. Existuje len pravda alebo lož. Relativizácia pravdy je lož.
Pravda: Liberálna demokracia je orwellizmus. Falošný newspeak.
Liberálna demokracia je podliezavý a sladký podvod, mačkažák (falošné mačacie zlato).
Nie je pravou hodnotou. Pravé hodnoty sa tvoria inak.
Nenastoľuje reálnu slobodu, ale diktatúru falošných slobôd práv. Tretiu totalitu. Neoliberálny fašizmus. New world order.
Európa, chráň svoje rodné a kmeňové kresťanstvo, inak prídeš o život!
Európa, nový svetový poriadok nesmie byť tvojím poriadkom, zachovaj si svoj pôvodný.
New world order je vláda reálneho alebo pomyselného Satana, nastoľovaná neo liberálnou demokraciou, ktorá, ak budeš pokračovať v benevolencii voči nej aj islamu, pod false flag základného práva na náboženské vyznanie, ťa zničí a zotročí. A napokon zlikviduje teba, tvoje kresťanstvo aj islam. A nastolí vládu jediného náboženstva NWO, jednej vlády a jednej meny.
Konflikt judaizmus, kresťanstvo verzus islam sa po domnelom víťazstve islamu zmení na konflikt NWO verzus islam.
A musíš si, vybrať, Európa, čo je pre tvoj život dôležitejšie, či tvoje reálne základné ľudské práva s právom na tvoj dobre udržateľný život od počatia po prirodzenú smrť, alebo otroctvo pod systémom a globálnym metasystémom centrálneho matrixu New world order.
Občania Európy a Slovenska, bojujte s orwellizmami a klamlivým, zaliečavým jazykom a sladkými, zaliečavými rečičkami v bežnom živote a najmä v politike, ktorá vás manipuluje aj pripravenými falošnými prieskumami, a aj nimi vás vťahuje do klamlivých politík, a takto pripravené a „predžuté ovce“ vás vo vašej dobrej viere a nádeji, že sa „konečne“ rozhodnete správne (lebo však aj prieskumy..!) vás posiela k volebným urnám a na budúce krvavé jatky...
To je LOŽ! Klamú vás od rána do večera (aj v noci)!
A používajú, zneužívajú proti vám svojich platených užitočných idiotov.
Pekne pozdravujem. :-)
Autor článkov: Juraj Režo alias notorickyobcan

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 288

Celkové hodnotenie: 12.19

Priemerná čítanosť: 1133

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Premiér vyzval predsedu NS SR, aby poskytol informácie o prerozdeľovaní spisov

    0icon

    Bratislava 24. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Jakub Kotian)   Premiér Robert Fico (Smer-SD) vyzval predsedu Najvyššieho súdu (NS) SR Jána Šikutu, aby poskytol informácie, ako sa prerozdeľovali…

    ÚS posúdi ústavnosť minuloročnej zmeny zákona o EIA

    0icon

    Košice 24. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR - Pavol Zachar)   Ústavný súd (ÚS) SR posúdi ústavnosť časti minuloročnej novely zákona o posudzovaní vplyvov na životné prostredie…

    Pohyb medveďa zaznamenali aj na východe

    0icon

    V blízkosti chatovej lokality v katastri obce Košická Belá v okrese Košice-okolie bol v stredu dopoludnia zaznamenaný pohyb medveďa. Informuje o tom košická krajská polícia…

    Výbor odobril odvolanie členov súdnej rady, Mazák okamžite reaguje

    0icon

    Bratislava 24. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:screenshot youtube)   Členovia Súdnej rady SR Ján Mazák a Andrej Majerník odmietajú dôvody a návrh na ich odvolanie z funkcie…

    Danko: Od zákona o neziskových organizáciách neustúpime

    0icon

    Bratislava 24. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Martin Baumann)   Koaličná SNS neustúpi od návrhu zákona o neziskových organizáciách. Predseda strany a podpredseda parlamentu Andrej Danko to deklaroval…

    ÚS posúdi ústavnosť zákona o štátnom rozpočte na rok 2024

    0icon

    Košice 24. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR - František Iván)   Ústavný súd (ÚS) SR posúdi ústavnosť zákona o tohtoročnom štátnom rozpočte. Na stredajšom zasadaní prijal na…

    Zatknutie Šojguovho námestníka. Čo to znamená?

    0icon

    Moskva 24. apríla 2024 (HSP/Foto:TASR/AP-Russian Defense Ministry Press Service photo via AP)   Jednou z hlavných správ v Rusku je dnes zatknutie námestníka ministra obrany…

    Enviropolícia vedie trestné konanie pre nedovolenú výrobu jadrových materiálov

    0icon

    Svätý Jur 24. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-KZ HaZZ v Bratislave)   Enviropolícia vedie trestné konanie voči neznámemu páchateľovi vo veci podozrenia zo zločinu nedovolenej výroby a…

    Takmer 63 miliónov eur pomôže v rozvoji slovensko-českých pohraničných regiónov

    0icon

    Bratislava 24. apríla 2024 (HSP/Foto:Facebook/Michal Kaliňák)   Projektové žiadosti prvého kola výziev programu Interreg Slovensko – Česko 2021 – 2027 sú schválené. Spoluprácu Slovenska a…

    Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

    Erik Majercak

    Ivan Štubňa

    Gustáv Murín

    Milan Šupa

    Peter Lipták

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA