Vaše bábo môžu nakaziť čiernym kašlom očkovaní, čo nemajú príznaky!

Po týchto faktoch ešte prekvapuje, že očkovanie odmietajú zväčša vysokoškolsky vzdelaní?

Už aj Jennifer Lopez robí reklamu na predaj vakcíny proti čiernemu kašľu – nebude to iste zadarmo. Iná americká reklama na GlaxoSmithKline vakcínu takto pôsobí na neinformovanú verejnosť: Stará mama je ako vlk, ak sa nedá zaočkovať, aby chránila svoje práve narodené vnúča… (asi taký je leitmotív reklamy, ktorú si môžete pozrieť tu v čase 1:00:21). Podobne píšu bežne aj mainstreamové média, nedávno český Blesk o tom, ako treba chrániť novorodencov pred čiernym kašľom: Pokud se matka očkovat v těhotenství nechce, je třeba naočkovat všechny rodinné příslušníky v době, kdy pár teprve plánuje početí miminka.

 

 

Tieto závery idú však úplne proti tomu, čo nám hovoria vedci v desiatkach štúdií už dve desaťročia, že dokonca aj čerstvo očkovaní sa môžu nakaziť. „Černého kašle se nebojím, jsem přeci očkovaný, říkáte si. Tak to už neplatí! Můžete černým kašlem trpět a ani to nevědět. A ohrožujete tím nejmladší členy rodiny,uvádza redaktorka. Už minulý rok to vysvetlil predseda Českej vakcinologickej spoločnosti: „Nebuněčná vakcína chrání proti vlastnímu onemocnění, případně proti toxinu, ale nechrání proti nosičství, tudíž nezabrání tomu, že tomu dotyčnému jedinci se ta bakterie dostane na sliznice a je přenašečem. Proto dochází k výskytu onemocnění možná četnějšímu, než tomu bylo v minulosti.“

 

Je verejným tajomstvom, že dnes používaná acelulárna vakcína proti čiernemu kašľu síce očkovaného chráni proti symptómom ochorenia, ale nechráni ich pred ochorením samotným. Očkovaní sa môžu nakaziť, chorobu prekonať bez symptómov a bez vedomia, no zároveň sú roznášačmi nákazy! Toto potvrdzujú viaceré štúdie a nedávna štúdia na paviánoch dokonca ukázala, že každý krát, keď zaočkovali paviána, nakazili ho a zároveň dali do klietky s neočkovaným, neočkovaný pavián dostal chorobu s naplno rozvinutými symptómami čierneho kašľa, kým očkovaný nemal príznaky.

 

Teraz si položme otázku, kto koho teda ohrozuje? Neočkované deti ohrozujú očkovaných, alebo naopak? Ak stará mama kašle a cíti sa blbo, radšej oznámi svojim deťom, nech s bábätkom za ňou ani nejdú. Ale logicky, ak žiadne príznaky nemá, netuší, že je chorá, lebo ako očkovaná nemá symptómy ochorenia, hoci sa ním mohla nakaziť, bude to práve ona, kto bábätko môže nakaziť. Priebeh ochorenia je u novorodencov sťažený tým, že ich pľúcny trakt sa stále ešte vyvíja. Ak by rodičia a okolie mali imunitu z prekonania ochorenia, dieťa už nenakazia. Ono je navyše chránené protilátkami od matky z placenty po narodení i pri dojčení ako je to v prípade aj ďalších chôrob oveľa dlhšie ako z vakcíny matky.

 

Napriek týmto logickým faktom, sa nám lekári-odborníci, výrobca vakcíny i politicky korektní novinári snažia nahovoriť, že sa všetci v okolí bábätka musia zaočkovať, aby bábätko mohlo byť chránené, keď ho pritom očkovaní príbuzní môžu ľahko nakaziť. Upozorňujú len na to, že očkovať sa treba oveľa častejšie, ako sme si mysleli, lebo vakcína už po 5 rokoch je neúčinná (viď Blesk). V epidémii v Kalifornii štúdia ukázala len 41% efektívnosť vakcíny u detí vo veku 2-7 rokov, hoci boli vo veku 4-6 rokov preočkovávané 5. dávkou (aj po 5. dávke efektívnosť vakcíny klesá priemerným tempom 27% za rok). Všetky epidémie čierneho kašľa v USA minulých rokoch potvrdzujú to isté – vysoko očkovaná populácia sa nakazila čiernym kašľom. Keď vakcína nefunguje, jediné odporúčané riešenie je viac očkovania… Vedci však hovoria o tom, že treba lepšiu, novú vakcínu, lebo táto nie je efektívna.

 

Pri dnešnom poznaní ako bezpečne prekonať čierny kašeľ s vitamínom C (viď citovaná prednáška pre Švédsku spoločnosť pre ortomolekulárnu medicínu v Štokholme v 2014) – čo môžem potvrdiť, keď všetky moje neočkované deti ho prekonali úplne v pohode, dokonca aj ročná dcéra – jednoducho sa táto varianta ochrany úplne vynecháva. Takú slobodu ochorieť a byť potom min. 30 rokov proti čiernemu kašľu chránení, už nemôžeme mať. Jediná povolená imunita má byť závislá od desiatok vakcín (nateraz). Ak sa máte každé 4 roky dať preočkovať proti čiernemu kašľu (zároveň aj záškrtu a tetanu), pre istotu aj proti osýpkam, mumpsu a ružienke, lebo tie detské choroby je nebezpečné dostať v dospelosti, proti hepatitíde B raz za 10 rokov – tak to bude aj viac ako 100x a to ste si nedali ani len vakcínu proti chrípke každú sezónu. Americké deti majú už 54 dávok očkovania do 3. rokov a spomedzi vyspelých krajín aj najhoršiu štatistiku detskej mortality a chronických chôrob detí (viď obr.), hoci si môžete myslieť, že je to pre iné.


Ak sa Vám predsa stane, že protilátky z vakcíny voči čiernemu kašľu vyprchali ešte skôr ako do 5 rokov a nakazíte sa, čakajte podstatne krutejší priebeh choroby. Štúdie potvrdili, že po vyprchaní imunity z vakcíny telo nevie vytvoriť protilátky na jeden z toxínov B. pertussis a vypína imunitu na rozdiel od neočkovaných detí, ktorých imunitný systém to v pohode zvládne. To potvrdzuje nielen moja skúsenosť, ale aj skúsenosť iných matiek, ktoré sa pozdieľali, že dokonca svoje neočkované deti choré na čierny kašeľ ani len vitamínom C neliečili a deti to dobre zvládali na rozdiel od ich matiek. Štúdia o liečbe čierneho kašľa antibiotikami ukázala neefektivitu, kašeľ totiž pokračuje do 3 mesiacov. Údajne znižujú mieru prenosu (ten trvá len prvé 3 týždne od začiatku obyčajného kašľania), azda viac sa však treba obávať toho, ako ATB môžu imunitu oslabiť, keď pozabíjajú všetky mikroorganizmy v tele, aj tie, ktoré podporujú imunitný systém, ktorý treba práve stimulovať k boju.

 

Obávam sa, že ak sa vyskytli úmrtia bábätiek z dôvodu čierneho kašľa, ako uvádza Blesk, tak viniť treba z nevedomosti lekárov, že tie bábätka neliečili vitamínom C (čo je známe už vyše 80 rokov), následne vakcínu, ktorá umožňuje prenos choroby z dospelých na bábätko bez ich vedomia a až v nejakom poslednom rade deti, ktorých rodičia odmietli dať zaočkovať (len pre prípad očkovania proti osýpkam ide o 0,3% z celkovej populácie). Tí pre kašeľ pravdepodobne ani rodiny s bábätkami nenavštevovali, ak vôbec niečo chytili a ešte nemajú prirodzenú imunitu. Ale samozrejme tieto zbytočné úmrtia sú dobrým strašiakom pre rodičov, aby očkovali a moc neštudovali, nerozmýšľali, nevymýšľali… Už aj mainstreamové média v USA upozorňujú na závery prieskumov odborníkov, že očkovanie odmietajú hlavne rodičia, ktorí sú univerzitne vzdelaní a lepšie zabezpečení.

 

3000 prípadov poškodenia z vakcíny proti čiernemu kašľu bolo v americkom systéme odškodnených a podľa štúdie z roku 2013 najčastejšie trpia poškodením – zápalom mozgu mozgu deti do 5 rokov práve pre vakcínu proti čiernemu kašľu, tetanu a záškrtu (odkaz na odkazy). Navyše pribúda nový a znepokojujúci výskum, ktorý spája asymptomatickú (bez symtómov) kolonizáciu Bordetellou pertussis s epilepsiami, sklerózou multiplex a Alzheimerovou chorobou. Baktéria čierneho kašla je vakcínami tak zmutovaná, že v roku 2012 zo všetkých nazbieraných izolovaných vírusov v USA bolo 50% zmutovaných. Rozsah epidémií dnes dosahuje rozsiahle rozmery, v Čechách počet evidovaných chorých v roku 2013 dosiahol mieru roka 1966, v roku 2012 v USA mieru roku 1955.

 

Dnes sa už propaguje očkovanie počas tehotenstva, aby dieťa do 2. mesiaca, kým dostane vakcínu, bolo chránené protilátkami od matky. Stojí za to si pred takým očkovaním uvedomiť, čo potvrdila samotná americká FDA v súdnom spore inicovanom Akčnou sieťou za informovaný súhlas, že pred udelením licencie vakcínam pre tehotné nemala k dispozícii žiadne klinické skúšky (ďalšie potvrdzujúce odkazy sú tu). Donedávna sa odporúčalo očkovať pred počatím, dnes už vo veľkom počas tehotenstva, lebo sme zistili, že matka už nemá prirodzenú imunitu z prekonania choroby, čo by bábätko chránila. O neexistencii štúdií o bezpečnosti očkovania detí z dlhodobého hľadiska radšej niekedy inokedy.

Už len pridám takýto pekný graf z prezentácie expertky Svetovej zdravotníckej organizácie, podľa ktorého Slovensko je druhou krajinou po Česku, kde majú všeobecní lekári najväčší problém odporúčať očkovanie tehotným, ale aj dospelým proti chrípke či osýpkami. Celkom poteší. No neviem, či dochádza niektorým novinárom denníka Postoj, že nielen pri hormonálnej antikoncepcii alebo potratoch, ale aj pri očkovaní by si niektorí rodičia a lekári radi uplatnili výhradu svedomia. Bolo by aj hľadaniu pravdy aj kresťanstvu prospešnejšie, keby sa zmohli na inteligentnejšiu reakciu ako len mazanie, či iné cenzurovanie mojich príspevkov o vakcínach (t.j. ich vyradzovanie z výberu najnovších blogov).

 

 

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Jana Tutková

O AUTOROVI

Som predsedníčkou Centra pre bioetickú reformu, ktoré bojuje za slobodnú spoločnosť, kde je právo na život, na telesnú integritu a súkromný majetok rešpektované v zákonoch. www.pravonazivot.sk

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 87

Celkové hodnotenie: 11.4

Priemerná čítanosť: 9632

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Hongkonskí diváci majú šancu na finančnú kompenzáciu za Messiho

    0icon

    Hongkong 19. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Michael Laughlin)   Futbaloví fanúšikovia, ktorí si zakúpili vstupenky na prípravný zápas Interu Miami v Hongkongu, no Lionel Messi v ňom…

    Gábor Grendel: Vďaka práci prokurátorov ÚŠP sme žili v bezpečnejšej krajine

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Jaroslav Novák)   Slovensko bolo vďaka Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) bezpečnejšou krajinou. Dokazujú to konkrétne výsledky práce úradu za takmer 20…

    Väčšina voličov vie, koho chce voliť za prezidenta

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Jakub Kotian, Martin Baumann, Jaroslav Novák, Henrich Mišovič, Facebook/Marián Kotleba Predseda ĽSNS, Milan Náhlik vlastenec)   Väčšina voličov vie, koho chce…

    Predpoveď počasia na utorok

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Roman Hanc) Aktualizované 19. marca 2024 o 12:08 h. Situácia: Počasie u nás ovplyvňuje výbežok tlakovej výše. Slnečno. Teploty 6 až…

    SaS: Pod hromadnú pripomienku k zmenám v RTVS sa podpísalo vyše 11.000 ľudí

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Jakub Kotian)   Hromadnú pripomienku SaS k návrhu zmien v telerozhlase podporilo vyše 11.000 signatárov. Liberáli o tom informovali na utorkovej…

    Tohtoročnú sezónu na hrade Strečno otvoria počas Veľkej noci

    0icon

    Strečno 19. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Erika Ďurčová)   Tohtoročnú sezónu na hrade Strečno otvoria v sobotu 30. marca. Návštevníci tak môžu absolvovať prehliadku aj počas veľkonočných…

    Odkaz Ivanovi Korčokovi: "Diplomati schvaľujú bombardovanie z tepla svojich sedačiek"

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (HSP/ Facebook/ Foto : Screenshot Facebook Video)   Exminister školstva Juraj Draxler v nedávnom krátkom videu na sociálnej sieti Facebook posiela…

    V stredu 20. marca sa začne astronomická jar

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:Pixabay)   V stredu 20. marca ráno o 4.06 h stredoeurópskeho času (SEČ) nastane jarná rovnodennosť, čo na severnej pologuli znamená…

    Ďalšie predčasné úmrtie: zomrel bývalý bieloruský reprezentant Koľcov, partner Sobolenkovej

    0icon

    Bývalý bieloruský hokejista Konstantin Koľcov náhle zomrel vo veku 42 rokov. Podľa bieloruského webu telegraf.news bola príčinou jeho úmrtia krvná zrazenina. [caption id="attachment_3438730" align="aligncenter" width="960"]…

    Nemeckú statičku súd oslobodil spod obžaloby v kauze spadnutého mosta

    0icon

    Spišská Nová Ves 19. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Adriána Hudecová) Aktualizované 19. marca 12:00 Nemeckú statičku Sabine H., ktorá čelila obžalobe z prečinu všeobecného ohrozenia v súvislosti…

    FOTO DŇA