K etike, spoločenskej etikete a kódexu diskutujúcich, a mentálnom zdraví spoločnosti vo vzťahu k anonymite diskusií…

Som plne osobne zodpovedný za všetko, čo kde poviem a napíšem. Pred sebou, svojimi blízkymi, verejnosťou a zákonom. Aj preto nemám dôvod na svoju anonymitu. Som viac autor, než diskutér. Na diskusie príliš nemám čas, uteká mi vlastná robota. Ak sa ako autor nechám vtiahnuť do diskusie, dostávam sa do rúk trollov. No, s pánom bohom…
Spoločnosť, ktorá chce byť otvorená a transparentná, by v tomto záujme mala dať stopku anonymite vo verejnom mediálnom priestore. Najmä dnes, v čase nárastu hybridných hrozieb, extrémizmu, informačnej vojny a terorizmu.
Verbálny extrémizmus pod krytím anonymitou, je možné obmedziť zákazom anonymity diskusií. Za anonymitou sa spravidla skrývajú nekalé úmysly. V netransparentnom prostredí anonymity vznikajú aj konšpiračné teórie. Pôvodca je neznámy.
Diskusie by mali byť k veci, nie vedené proti osobám. Kódex diskutujúcich je spravidla formálny. Diskutérov poučí, web si umyje ruky a trolling, útoky ad hominem, hate speech, ponecháva OČTK, ktoré spravidla čakajú na podnet (mali by konať aj bez podnetu). Ibaže nie sú povinné kontrolovať diskusie a suplovať povinnosti adminov diskusií…
Ochrana anonyma (nick) a jeho diskusných príspevkov nemá oporu v ničom a o nič. V konaní o porušení kódexu a zákona nebude stáť anonym, ale osoba s konkrétnou identitou (IP adresa, meno, priezvisko a adresa trvalého bydliska alebo pobytu) pred vecne a miestne príslušným policajným orgánom PZ SR a pod dohľadom prokuratúry.
Tam sa ale z dôvodu nečinnosti môže ocitnúť aj nečinný prevádzkovateľ webu a priamo zodpovedný admin diskusií…
JURKY bude odpovedať na nepríjemné otázky, prečo útočí na základné ľudské, občianske, politické a náboženské práva Juraja Reža, a anonym (nick) „mäsové guľôčky“ zasa, prečo „rieši“ Režovu mentálnu úroveň, a či Režo je-nie je výnimočný, a v tandeme s JURKYM, či je, nie je Režo Jehovov svedok…
Ale to je „na hlavu“. Nie na trestné stíhanie. No, ako sa to vezme, podľa toho, či nick „mäsové guľôčky“ spolu s anonymom JURKYM neporušujú ústavu a právny poriadok SR voči postaveniu náboženskej spoločnosti Jehovovi svedkovia na Slovensku a osobe Juraja Reža. Mimochodom, ako extrémistická, bola GPSR, označená politická strana Kotleba – ĽSNS. Nie Jehovovi svedkovia.
Nenávistný trolling proti Režovi nie je možné viesť ani ako autorovi niekoľkých článkov o porušovaní ľudských práv Jehovových svedkov v Rusku a ani preto, že Juraj Režo v niekoľkých článkoch podporil zrušenie Kováčovej milosti synovi a amnestií Mečiara vo veciach zmareného referenda a únosu a zavlečenia M.K. ml. a údajnej vraždy R. Remiáša, s údajnou spoluúčasťou SIS, pričom za svojimi článkami a názorom si stojí dodnes, a nemá dôvod, na rozdiel od zmienených diskutérov, kryť sa vlastnou anonymitou.
Diskutéri mäsové guľôčky a JURKY nemajú oprávnenie meditovať nad osobou Juraja Reža, ani nad dôvodmi, prečo som všeobecný nevolič (ide o osobný prejav slobodnej vôle), ktorý mi zaručuje ústava.
Pokúšate sa mi obmedziť (odobrať) moje základné ľudské, občianske, politické a náboženské práva a práva. Hodnotenie stavu mentálneho zdravia osoby je v kompetencii zdravotníckeho zariadenia. O spôsobilosti na právne úkony osoby môže rozhodnúť len súd na návrh zdravotníckeho zariadenia.
Vo veciach svojich ľudských, občianskych, politických a náboženských právach a slobodách sa rozhodujem na základe svojho vlastného rozumu a slobodnej vôle. A žiadny niktoš, ktorý ma pod krytím svojou anonymitou bude urážať a ponižovať a znevažovať moju robotu, ktorá bola neanonymnými diskutérmi transparentne pozitívne hodnotená (anonym rovná sa u mňa niktoš, nula, zbabelá virtuálna identita, ktorú objektívne ani subjektívne nemusím považovať za rovnoprávneho partnera v diskusii) mi v mojej osobnej slobodnej vôli, voľbe a rozhodnutí nebude brániť. Lebo mu „skočím po krku“. V zmysle Listiny základných práv a slobôd, Ústavy SR a zákona. Legálnou, neanonymnou cestou. Úplne transparentne a verejne. Pod svojím plným a pravým menom a priezviskom. Navyše, JURKY a mäsové guľôčky sa snažia vtiahnuť do trollingu ďalších “normálnych” a korektne sa správajúcich diskutérov (Moskyt Peter), ktorý a nielen on, hodnotia moje články a prínos do spoločebnaského diskurzu v daných témach pozitívne. Jeden aj druhý troll to “skúšajú” ďalej…
Aktívne a systematicky sa dlhodobo venujem problematike ľudských práv vo všeobecnosti aj v konkrétnostiach.
Vo veciach Jehovových svedkov, a mojich blogov, nezastávam sa tejto náboženskej spoločnosti preto, lebo sympatizujem s Jehovovými svedkami, alebo som Jehovov svedok, ale preto, že sympatizujem s ľudskými právami, ktoré boli vo veci Jehovovi svedkovia v Rusku porušené rozsudkom NSRF z 20. apríla 2017:
https://www.jw.org/sk/spravy/tlacove-spravy/podla-oblasti/Rusko/najvyssi-sud-rozhodol-v-neprospech-jehovovych-svedkov/
V možnosti je archív a niekoľko článkov, sledujúcich priebeh súdneho konania o zrušení a zákaze Jehovových svedkov v Rusku ako extrémistickej náboženskej organizácie. Budem písať aj o výsledku odvolacieho konania vo veci.
Rovnako som bol za zrušenie Kováčovej milosti synovi a Mečiarových amnestií (niekoľko článkov). Aj moja misia sa naplnila. Lebo ľudské práva. Článkom bola odoberaná karma. Aj preto nie je referenčná a neplní svoj účel.
Ľudské práva tvoria jadro a telo každej, aj slovenskej ústavy. Týkajú sa aj práv ale aj povinností diskutujúcich. Diskutéri majú právo na vecný názor k téme a obsahu článku. Nemajú právo meditovať nad formou spracovania autorského textu. Majú právo nečítať ho a slobodnú vôľu pri voľbe čítaného textu kdekoľvek inde na webe.
Trolling proti osobe autora článku je neprípustný. Nemáte kvalifikačné ani ľudské a iné spôsobilosti a práva, hodnotiť iné, než to, čo ste čítali. V diskusii pod článkom sa nedá z klávesnice tých dvoch trollov dozvedieť o článku nič. Vôbec nič. O osobe autora kadečo…
Kategória blog (poučenie) je forma osobnej publicistiky (poznámky). Vedecká publicistika sa riadi inými pravidlami. Žurnalistická správa má iné predpísané parametre. Žurnalistický komentár (fejtón, glosa) zasa iné…
Som relatívne slobodný a nezávislý autor, bloger. Nik ma nevlastní ani neplatí. Nepíšem na ničiu objednávku.
Anonymita v diskusiách nezaručuje nič. Vôbec nič. Anonymita vás nechráni pred nikým a ničím. Nemá oporu v ústave ani v zákone. Nemá nič spoločné s vami chápanou a rozumenou slobodou slova a demokraciou. Anonymita je zaručená a chránená ústavou a zákonom len v prípade volieb.
Ústava vám zaručuje právo na ochranu súkromia. Ako „súkromné“ osoby a diskutéri sa nachádzate vo verejnom mediálnom priestore a nemáte právo na ochranu vášho utajeného „súkromia“ anonymitou v diskusiách. Diskusia vo verejnom mediálnom priestore nie sú voľby.
Venujem sa dlohodobo a systematicky problematike ľudských práv v celku aj v jednotlivostiach a v nadväznosti na svoj záujem sa zaoberám extrémizmom.
Vo svete verejnej mediálnej komunikácie na webe a sociálnych sieťach silnejú tlaky verejnosti na zrušenie a zákaz anonymity diskusií. Pracujem a nie sám, na celkovom a úplnom zrušení anonymity v diskusiách, prezentovaných vo verejnom a verejne dostupnom mediálnom priestore. Zákaz a zrušenie anonymity je, v možnosti, súčasťou verejnej a nielen verejnej diskusie.
Diskusný príspevok, komentár vo verejnom mediálnom priestore má validitu verejného komunikátu, ktorý má rovnakú informačnú a výrokovú hodnotu ako článok, komentár a správa, ku ktorej je alebo nie je povolená diskusia.
Pribúdajú verejne publikované texty, kde nie je povolená alebo je obmedzená diskusia, z dôvodov jej predpokladanej a očakávanej úrovne (flame wars), vulgarizmy, nadávky, urážky…
Pribúda webov s transparentnou diskusiou (so zákazom anonymity). Pripájam sa k početne silnejúcim požiadavkám na zákaz a zrušenie anonymity diskusií vo verejnom mediálnom priestore.
Dôvodom je aj vážne ohrozenie mentálneho zdravia spoločnosti a jej časti na webe, mienim anonymných diskutérov, majúcich nielen jeden ale aj viac anonymných účtov – čo môže viesť a vedie k plazivo nastupujúcim disociatívnym poruchám osobnosti, a to je parketa psychológie a patopsychológie osobnosti, známa ako dissociative anonymity (disociačná anonymita). Jej znaky vykazujú diskutéri, u ktorých možno diagnostikovať aj stav závislosti na diskusiách, podobne ako u alkoholových, prekurzorových, gamblerských a iných závislostí, patriacich do starostlivosti a intervencie odborníkov na liečenie závislostí z odboru psychiatrie.
Diskusia vo verejnom mediálnom priestore a vzťahu autor-článok-diskusia sa musí dostať do rovnoprávneho ľudsko-právne definovaného vzťahu, teda aj podľa princípu rovnosti práv a rovnakého zaobchádzania.
Zrušenie anonymity diskusií nie je totalitné opatrenie, ale aj zákonmi Slovenskej republiky legalizované pokračovanie demokratizačných procesov, na ceste k transparentnej a otvorenej občianskej spoločnosti, o ktorej tak oduševnene tárajú mimovládky, a všetky „slobodné, demokratické a nezávislé“ médiá, a demokratický liberalizmus ľudských práv milujúci politici…
A v neposlednom rade ide aj o mentálne zdravie už vážne chorej spoločnosti, vyžadujúcej akútnu terapiu.
Verejné diskusie číta množstvo čitateľov. Mnohí do nich nevstupujú preto, že sa nechcú stať súčasťou toho hnusu a hnoja, a stať sa obeťami trollingu…
A to ja nemám iné na práci, len sa tu doťahovať s anonymným podsvetím a spoločensky nebezpečnou reálnou či fiktívnou mafiánskou luzou?
A ešte aj v jej vlastnom záujme (mentálne zdravie)?
Autor článku: Juraj Režo
Ilustračne:


Mám názor, ale:
TROLL MÁ VŽDY PRAVDU
Prečo? A dokedy?

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Juraj Režo

O AUTOROVI

MOJE OSOBNÉ VYZNANIE LÁSKY K SYSTÉMU
Ako a eko ďalej? Okrídlené „Pravda a láska zvíťazia nad lžou a nenávisťou“ je nenaplnená hypotéza „Veľkého Novembra“.
Výsledok tu máme dnes, v hektike ostatného a ostávajúceho času poslednej voľby:
Žiadna láska. Len nenávisť, lož, zloba a závisť.
Môj odkaz Európskej únii (prebieha v nej invazívna islamizácia kresťanskej Európy):
Pravda je pravda. Lož je lož. Polopravda je lož. Existuje len pravda alebo lož. Relativizácia pravdy je lož.
Pravda: Liberálna demokracia je orwellizmus. Falošný newspeak.
Liberálna demokracia je podliezavý a sladký podvod, mačkažák (falošné mačacie zlato).
Nie je pravou hodnotou. Pravé hodnoty sa tvoria inak.
Nenastoľuje reálnu slobodu, ale diktatúru falošných slobôd práv. Tretiu totalitu. Neoliberálny fašizmus. New world order.
Európa, chráň svoje rodné a kmeňové kresťanstvo, inak prídeš o život!
Európa, nový svetový poriadok nesmie byť tvojím poriadkom, zachovaj si svoj pôvodný.
New world order je vláda reálneho alebo pomyselného Satana, nastoľovaná neo liberálnou demokraciou, ktorá, ak budeš pokračovať v benevolencii voči nej aj islamu, pod false flag základného práva na náboženské vyznanie, ťa zničí a zotročí. A napokon zlikviduje teba, tvoje kresťanstvo aj islam. A nastolí vládu jediného náboženstva NWO, jednej vlády a jednej meny.
Konflikt judaizmus, kresťanstvo verzus islam sa po domnelom víťazstve islamu zmení na konflikt NWO verzus islam.
A musíš si, vybrať, Európa, čo je pre tvoj život dôležitejšie, či tvoje reálne základné ľudské práva s právom na tvoj dobre udržateľný život od počatia po prirodzenú smrť, alebo otroctvo pod systémom a globálnym metasystémom centrálneho matrixu New world order.
Občania Európy a Slovenska, bojujte s orwellizmami a klamlivým, zaliečavým jazykom a sladkými, zaliečavými rečičkami v bežnom živote a najmä v politike, ktorá vás manipuluje aj pripravenými falošnými prieskumami, a aj nimi vás vťahuje do klamlivých politík, a takto pripravené a „predžuté ovce“ vás vo vašej dobrej viere a nádeji, že sa „konečne“ rozhodnete správne (lebo však aj prieskumy..!) vás posiela k volebným urnám a na budúce krvavé jatky...
To je LOŽ! Klamú vás od rána do večera (aj v noci)!
A používajú, zneužívajú proti vám svojich platených užitočných idiotov.
Pekne pozdravujem. :-)
Autor článkov: Juraj Režo alias notorickyobcan

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 288

Celkové hodnotenie: 12.19

Priemerná čítanosť: 1133

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Poslanci ukončili utorkové rokovanie diskusiou k neziskovým organizáciám

    0icon

    Poslanci Národnej rady (NR) SR sa v závere 5. rokovacieho dňa 12. schôdze venovali návrhu novely o neziskových organizáciách, poskytujúcich všeobecne prospešné služby. Predložila ho…

    Útok na slovenského umelca kvôli politike - Majk Spirit reaguje

    0icon

    Bratislava 23. apríla 2024 (HSP/ Facebook / Foto:Facebook Matúš Šutaj Eštok)   Michal Dušička je jeden z najznámejších slovenských raperov, poznáte ho však skôr pod…

    Gašpar: Zhoda v koalícii na nominácii Harabina do súdnej rady bude problematická

    0icon

    Zhodnúť sa v koalícii na nominovaní Štefana Harabina za člena Súdnej rady SR bude problematické. Myslí si to poslanec Národnej rady (NR) SR Tibor Gašpar…

    Lipšicovci dostali jasnú odozvu od krajských prokurátorov

    0icon

    Krajskí prokurátori s nevôľou vnímajú spôsob verejnej kritiky procesov po zrušení Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) zo strany bývalých prokurátorov tohto úradu. V spoločnom vyhlásení ôsmich…

    Attila Végh prišiel o ďalšieho sponzora

    0icon

    Bratislava 23. apríla 2024 (HSP/Foto:Facebook/Corgoň)   Potom, čo si slovenský športovec Attila Végh "dovolil" pred druhým kolom prezidentských volieb podporiť Petra Pellegriniho, viaceré spoločnosti sa…

    Prezidentka: Východné Slovensko je špecifické a nesmierne životaschopné

    0icon

    Východné Slovensko je špecifické a nesmierne životaschopné. Povedala to dosluhujúca prezidentka SR Zuzana Čaputová v súvislosti s jej úradovaním z Košíc. Tento týždeň úraduje z…

    Doživotný Office 2021 Pro je len 35,25 €! Doprajte svojmu počítaču zaslúžený upgrade!

    0icon

    Bratislava 23. apríla 2024 (PR článok/Foto:GoDeal24)   Stále si myslíte, že bude ťažké zakúpiť skutočné a celoživotné balíky na zvýšenie produktivity s veľmi malými nákladmi?…

    Prieskum: Kto by vo voľbách do EP uspel najviac?

    0icon

    Ak by sa voľby do Európskeho parlamentu (EP) konali v prvej polovici apríla, najviac hlasov (27,2 percenta) by získalo Progresívne Slovensko (PS). Nasledujú strany Smer-SD…

    Náhoda? ČTK napadli hackeri, vydali správy o zmarenom atentáte na Pellegriniho

    0icon

    Praha 23. apríla 2024 (HSP/Teraz/Foto:TASR - Jakub Kotian)   Webové stránky Českej tlačovej kancelárie (ČTK) v utorok napadli hackeri. Vydali niekoľko falošných správ, pričom jedna…

    Šatan bude hovoriť aj s Kelemenom: "Nie je to úplne uzavreté"

    0icon

    Slovenských hokejistov čaká tento týždeň papierovo najkvalitnejší súper v rámci záverečného bloku prípravy pred MS. Proti Čechom sa predstavia aj so štvoricou Marek Hrivík, Peter…

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA