Dovolí Soros Čižnárovi, aby podal návrh na vzatie do väzby Gála za to, že svojvoľne nevypovedal Istanbulský dohovor, hoci ho parlament odmietol nezmeniteľným konečným, vykonateľným, právoplatným a nezrušiteľným spôsobom.

Dovolí Soros Čižnárovi, aby podal návrh na vzatie do väzby Gála za to, že svojvoľne nevypovedal Istanbulský dohovor, hoci ho parlament odmietol nezmeniteľným konečným, vykonateľným, právoplatným a nezrušiteľným spôsobom.

Nedávno s novou silou spustená hlučná hystéria za ratifikáciu Istanbulského dohovoru (ďalej len „Dohovor“) v EÚ a dokonca aj v Rade Európy voči štátom, ktoré tento neprijateľný dohovor ešte neratifikovali iba potvrdzuje správnosť jeho definitívneho odmietnutia zo strany Slovenska parlamentom. Ak niekto tvrdí, že kto neprijme Dohovor, ten pácha násilie na ženách, tak je to argument hodný otrepanej lacnej propagandy. Stačí študovať naše zákony. Človek musí byť úplný ignorant alebo zaslepený sluha cudzích záujmov ak v tom nevidí riziká, ktoré sú umne skrývané za frázy o ochrane žien. Uniká im podstata tohto masívne pretláčaného Dohovoru. 

Predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová sa ešte v lete tohto roku vyjadrila, že chce, aby EÚ ako celok prijala Istanbulský dohovor a zaradila násilie na ženách medzi trestné činy. To doteraz členské štáty vo vlastných zákonoch nemali zakotvenú ochranu žien? Spýtajme sa tých štátov, ktoré už Istanbulský dohovor ratifikovali čo vykonali na svojom území na ochranu žien pred násilím páchaným dennodenne na ženách vo všetkých vekových kategóriách nielen domácimi darebákmi, ale aj ilegálnymi migrantmi dovážanými masovo a protizákonne do Európy. Čo vykonali ? Prečo s takým fanatickým nasadením pretláčajú práve tento Dohovor? Odpoveď je v jeho obsahu. Totálne rozkladá vzťahy medzi mužmi a ženami. Mužov označuje za násilníkov, ktorí vždy chceli a vždy majú jediný záujem – ublížiť ženám, pretože ich motívom je nenávisť k ženám ako k ženskému rodu, k pohlaviu. 

Strana Vlasť cíti hlbokú morálnu zodpovednosť voči nášmu národu a nedovolí ho ničiť takýmito nezmyslami nikomu. A nielen strana Vlasť. Ako vidno z konania normálnych poslancov Národnej rady SR, naša spoločnosť má svoje morálne zásady. Naše rodiny chcú žiť v mieri, v bezpečných mestách, bez strachu o ich budúcnosť.

Žiadnymi vyhrážkami, nadávkami, hanlivými  prirovnaniami alebo dokonca snahou okľukou, prostredníctvom prijatia tohto Dohovoru zo strany EÚ ako celku sa nedá dosiahnuť, aby to suverénne štáty, ktoré Dohovor odmietajú akceptovali. 

Ale už len ten nehorázny spôsob nátlaku zo strany Bruselu je výrazom vrcholnej neúcty k suverénnym štátom. 

Takto sa vzťahy v Únii nebudujú ale rozbíjajú.

Iste nie som sám, kto hovorí, že v týchto otázkach nie sú pre nás bývalé koloniálne mocnosti v Európe žiadnym dobrým a rozumným vzorom. Hrubý nátlak o údajnom neplnení si svojich povinností, sľuby, potom opäť vyhrážky a hrubé urážky národov priamo usvedčujú snaživcov o nanútenie neprijateľných ideológií a iných nemorálnych a protizákonných postupov z veľmi zlých úmyslov. 

Ak proti tomu nebudeme bojovať, život v Európe ako ho poznáme dnes sa tým nezvrátiteľne zmení. 

Naša spoločnosť je v mnohom vyspelejšia, morálne a hodnotovo podstatne silnejšia a stabilnejšia. My hájime pravdu a zákony, riadime sa našou Ústavou, ctíme si naše ženy a mužov, naše rodiny a naše usporiadané spoločenstvo. Ak nás extrémni liberáli pri každom svojom útoku hania, urážajú, my odpovieme svojou múdrosťou a svojimi historickými morálnymi zásadami. Nepoddáme sa skaze len preto, že sa jej poddáva Západná Európa.

K otázke, či nás Európska únia aj tak prinúti prijať Istanbulský dohovor treba jasne povedať, že na základe platných zmlúv o EÚ žiaden takýto postup nie je možný.

EÚ nemôže na jednej strane prisahať, že bude dôsledne dodržiavať medzinárodné právo a jedným dychom ho porušovať keď si niekto s komplexom diktátora myslí, že si to môže dovoliť.

Politikom v oboch medzinárodných organizáciách aj v Európskej únii, aj v Rade Európy treba pripomenúť, že rozhodovanie o prijatí, či neprijatí nejakej medzinárodnej zmluvy alebo dohovoru je výlučnou záležitosťou každého suverénneho štátu (Preambula Viedenského dohovoru o zmluvnom práve z roku 1969, ktorý sa vzťahuje aj na zmluvy o EÚ a zmluvy, ktoré v rámci EÚ vzniknú). U nás je tento proces stanovený v Ústave štátu. Nikto, žiadna medzinárodná organizácia ani žiaden politik nemajú ani to najmenšie právo vôbec do týchto otázok hovoriť. 

V medzinárodnom práve sa takáto hrubá intervencia nazýva miešaním sa do vnútorných záležitostí suverénneho štátu. Nie nadarmo je zakotvená v Charte OSN, kde je výslovne zakázaná. To má svoje dôvody. 

Ak uznávame suverenitu štátov a ich výlučné kompetencie, potom nemožno ignorovať princípy dobrovoľného a slobodného rozhodovania o prijatí alebo neprijatí medzinárodného záväzku zo strany suverénnych štátov. 

Vychádzajúc z hodnôt a našej historickej morálky, ktorá má silnú podporu prevažnej väčšiny obyvateľstva je pre slovenský národ životne dôležité zachovať si rodinné hodnoty, svoje vekmi osvedčené tradície a vysokú morálnu vyspelosť. Je neuveriteľné, že sa vôbec musíme zaoberať pripomínaním orgánom EÚ a Rady Európy, aby si znovu dobre naštudovali, čo majú napísané vo svojich zmluvách. Mali by sme možno hovoriť hlasnejšie? Tlačí sa mi na jazyk známy kratučký slogan, ktorý sa často používa práve v súvislosti s odmietnutím násilia na ženách, „nie znamená nie“.

Aj na podklade vyjadreného sa pýtam Čižnára prečo ešte nedal návrh na vzatie ministra spravodlivosti Gála do väzby za to, že svojvoľne nevypovedal Istanbulský dohovor, hoci ho parlament odmietol konečným, vykonateľným, právoplatným, nezmeniteľným a nezrušiteľným spôsobom. 

Keby to urobil radový, obyčajný človek, nemajúci kontakty na oligarchické špičky a momentálnych politických držiteľov moci, už by bol vo väzbe a zošrotoval by ho Špecializovaný súd v Pezinku.

Toto nie je právo, poriadok a spravodlivosť pre všetkých. Žiaľ zatiaľ sa uplatňuje iba voči vyvoleným, ostatní ostávajú len vyvalený. 

Strana Vlasť to určite napraví.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Štefan Harabin

O AUTOROVI

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 203

Celkové hodnotenie: 21.17

Priemerná čítanosť: 4662

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Hongkonskí diváci majú šancu na finančnú kompenzáciu za Messiho

    0icon

    Hongkong 19. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Michael Laughlin)   Futbaloví fanúšikovia, ktorí si zakúpili vstupenky na prípravný zápas Interu Miami v Hongkongu, no Lionel Messi v ňom…

    Gábor Grendel: Vďaka práci prokurátorov ÚŠP sme žili v bezpečnejšej krajine

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Jaroslav Novák)   Slovensko bolo vďaka Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) bezpečnejšou krajinou. Dokazujú to konkrétne výsledky práce úradu za takmer 20…

    Väčšina voličov vie, koho chce voliť za prezidenta

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Jakub Kotian, Martin Baumann, Jaroslav Novák, Henrich Mišovič, Facebook/Marián Kotleba Predseda ĽSNS, Milan Náhlik vlastenec)   Väčšina voličov vie, koho chce…

    Predpoveď počasia na utorok

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Roman Hanc) Aktualizované 19. marca 2024 o 12:08 h. Situácia: Počasie u nás ovplyvňuje výbežok tlakovej výše. Slnečno. Teploty 6 až…

    SaS: Pod hromadnú pripomienku k zmenám v RTVS sa podpísalo vyše 11.000 ľudí

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Jakub Kotian)   Hromadnú pripomienku SaS k návrhu zmien v telerozhlase podporilo vyše 11.000 signatárov. Liberáli o tom informovali na utorkovej…

    Tohtoročnú sezónu na hrade Strečno otvoria počas Veľkej noci

    0icon

    Strečno 19. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Erika Ďurčová)   Tohtoročnú sezónu na hrade Strečno otvoria v sobotu 30. marca. Návštevníci tak môžu absolvovať prehliadku aj počas veľkonočných…

    Odkaz Ivanovi Korčokovi: "Diplomati schvaľujú bombardovanie z tepla svojich sedačiek"

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (HSP/ Facebook/ Foto : Screenshot Facebook Video)   Exminister školstva Juraj Draxler v nedávnom krátkom videu na sociálnej sieti Facebook posiela…

    V stredu 20. marca sa začne astronomická jar

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:Pixabay)   V stredu 20. marca ráno o 4.06 h stredoeurópskeho času (SEČ) nastane jarná rovnodennosť, čo na severnej pologuli znamená…

    Ďalšie predčasné úmrtie: zomrel bývalý bieloruský reprezentant Koľcov, partner Sobolenkovej

    0icon

    Bývalý bieloruský hokejista Konstantin Koľcov náhle zomrel vo veku 42 rokov. Podľa bieloruského webu telegraf.news bola príčinou jeho úmrtia krvná zrazenina. [caption id="attachment_3438730" align="aligncenter" width="960"]…

    Nemeckú statičku súd oslobodil spod obžaloby v kauze spadnutého mosta

    0icon

    Spišská Nová Ves 19. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Adriána Hudecová) Aktualizované 19. marca 12:00 Nemeckú statičku Sabine H., ktorá čelila obžalobe z prečinu všeobecného ohrozenia v súvislosti…

    FOTO DŇA