Začiatok utrpenia státisícov Slovákov ako dôvod na oslavu?

Je schizofrenické, ak predseda tradičnej národnej strany v nedávnom rozhovore hovorí jedným dychom o vlastenectve, stavia sa proti americkým základniam. A zároveň lobuje za vytvorenie spoločných ozbrojených síl EÚ, čiže za „legitímne“ umiestnenie cudzích základní OS EÚ. Ale pri dnešnom hanebnom výročí jedného z najväčších podvodov na našom slovenskom národe ani slovkom neodsúdi podstatu oslavy nástupu čechoslovakistického šovinizmu.

Čo už môže viac zodpovedať podstate úkladov proti štátu, proti najposvätnejšej hodnote, ktorou je štátnosť. Čo už môže viac zodpovedať hĺbkovej podstate vlastizrady, ak nie priama výzva politika na odstraňovanie pilierov štátnosti? Medzi nimi má najvyššie miesto existencia vlastných ozbrojených síl a zborov. Ak vyzýva najvyšší predstaviteľ tradičnej vlasteneckej strany na odovzdanie vlastnej obranyschopnosti do cudzích rúk, čím sa odlišuje od agresívneho, extrémistického, ultraľavičiarskeho liberalizmu?

Agresívny, nenávistnícky, internacionalisticko-kozmopolitný, „progresívny“ protištátny liberalizmus v maske „slušnosti“ má aj vo voľbách do NR SR eminentný záujem o čo najnižšiu účasť normálnej tradicionalistickej drvivej väčšiny. Len tak získa moc. Jeho prvým zámerom je a bude zrušenie pilierov štátnosti ich odovzdaním do cudzích rúk nadnárodnej oligarchie. Vrátane eliminácie vlastnej obranyschopnosti. Otvorme si oči a nedajme sa podviesť peknými rečami o vlastenectve z radov naivných politikov, pod kamuflážou opozície proti liberalizmu. Nezopakujme históriu podvodov umožnených z dôvodu príslovečnej naivity slovenských politikov a ich zmanipulovaných voličov. Prejavy a dôkazy národného vlastenectva, sú a budú o činoch a zámeroch, nie o rečiach.

Základnou líniou SNS bol po desaťročia boj za štátnosť. Aj ja som pred rokmi prispel, keď som bol na ich kandidátke ako nečlen, preferenčnými hlasmi vyslaný do centra protislovenských zákerností vtedajšej mini-federácie (Praha). Nevidím rozdiel medzi praktikami protislovenských zákerností súčasnej pseudo-federácie pod značkou EÚ (Brusel). Tak ako nám už 27 rokov nechýba Praha, tak nemáme ani najmenší dôvod na náhradu Prahy za Brusel. Nemám ilúzie o Bratislave, vládne centrum je všade zvýhodňované. Ale na rozdiel od tých cudzích je Bratislava NAŠA. Pokojne si to parafrázujte – je to sviňa. Hej, možno – ale NAŠA.

Práve protištátny charakter rušenia a obmedzovania pilierov štátnosti je podstatou všetkých foriem nacizmu. V čase keď bol autor týchto riadkov za presadzovanie vlastnej obranyschopnosti (najskôr za naplnenie podvodom odignorovaných bodov povojnového Košického vládneho programu v oblasti obrany) terčom teroru, prokurátorských a normalizačných pohovorov, vedených proti nemu protislovenskými čechoslovakistickými nacistami, dnešný šéf národniarov dral lavice strednej školy. A iný dnešný ním dosadený bezpečnostný politik preformátovaný na národniara, sa vtedy v hodnosti tankového kapitána možno pohoršoval nad bezočivosťou vtedajšieho kapitána letectva (pozn.: vojenská hodnosť). nekompromisne a odvážne presadzujúceho obranyschopnosť svojej jedinej vlasti – Slovenska. Čoskoro budem publikovať niektoré moje vtedajšie aktivity a články, po malých úpravách sú vysoko aktuálne aj dnes.

Nebolo by na škodu, keby si obidvaja trochu naštudovali genézu zápasu za samostatnosť Slovenska. Moja lojalita k tzv. federácii bola aj vtedy nulová, zatiaľ čo moja lojalita k svojej jedinej vlasti – Slovensku, ako zakladajúcej súčasti formálne duálneho štátu, bola 100%-ná. Aj dnes je moja lojalita k EÚ nulová, moja lojalita k Slovensku, zostala naďalej 100%-ná. Mojou vlasťou bolo vždy výlučne a len Slovensko.

Práve svojou podstatou eliminácie národných štátností a odmietania práva na sebaurčenie sa obludná teória a prax všetkých odrôd nacizmu zásadne odlišuje od čestného, prirodzeného a pozitívneho nacionalizmu, čiže vlastenectva. V 20. storočí bol jeho odrodou pre našich predkov čechoslovakizmus, neskôr aj boľševizmus. Mimochodom, k nám importovaný zo „Západu“. Nezáleží na tom, či si to uvedomovali. Pre iných to bol nemecký nacizmus aj iné národné odrody fašizmu. V súčasnosti sú pokračovateľom nacistických ideí podporovatelia „europeizmu“, čiže superštátu EÚ. Ani teraz nezáleží na tom, že si to veľká časť Slovákov neuvedomuje. Je to realita.

To treba povedať a hovoriť nahlas. O to skôr teraz, keď tradične zabúdame na poučenia najmä z vlastnej slovenskej ideologicky nemanipulovanej histórie. Aj z tej, ktorej výročie protagonisti čechoslovakizmu práve dnes oslavujú rovnako nehanebne, rovnako necitlivo k nám slovenským vlastencom, k obrovským slovenským obetiam tejto šovinistickej teórie a praxe. Vysokých státisícov terorizovaných, normalizovaných, vyhnaných z vlasti, ba aj zavraždených alebo rokmi väznených, vtedy účelovo označovaných za „buržoáznych nacionalistov“, čiže nás, slovenských vlastencov. Naozaj je také ťažké vidieť paralely?

Oslavujú to rovnako bezočivo, ako podporovatelia nemeckého nacizmu bez rešpektu k desiatkam miliónov obetí jeho zverských zámerov oslavujú výročie Hitlerovho narodenia. Znovu vonkoncom nezáleží na tom, čo si myslím, ale aké sú fakty a strategické dôsledky dejinných udalostí, pričom strategické znamená „z pohľadu dlhodobého prežitia a existencie národa“ ako národa. Preto musím objektívne uznať, že dnešný dátum je dôvodom na oslavu pre český národ. Zároveň je presne rovnakým dôvodom na rovnako hlboké odignorovanie, ba odsúdenie nami, Slovákmi.

Ak sa dokážeme na udalosti tzv. spoločnej histórie pozerať takto, z dvoch úplne protichodných perspektív, tak začneme proces národného dozretia rovnako, ako v „Meruôsmych rokoch“ naši dejatelia spustili historický proces národnej obrody. Oni to urobili nie veľmi šťastným spôsobom – bolestínskym odignorovaním faktu, že história Uhorska bola po väčšinu jeho existencie predovšetkým históriou etnických Slovákov ako výrazne dominantného etnika Uhorska až do konca 18. storočia.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Peter Švec

O AUTOROVI

Bez nacionalizmu, čiže vlastenectva, je každý politik len príživník z peňazí platcov daní a každý vojak len vešiak na uniformu.

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 263

Celkové hodnotenie: 28.53

Priemerná čítanosť: 1849

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Prieskum: Najpočúvanejším rádiom je stále Expres, má aj najväčší podiel na trhu

    0icon

    Rádio Expres je stále najpočúvanejším rádiom na Slovensku, pustilo si ho 31,3 percenta poslucháčov. Vyplýva to z aktuálnych výsledkov prieskumu počúvanosti Radioprojekt, ktorý realizuje spoločnosť…

    Zamestnávatelia vítajú kroky MŽP na ochranu bezpečnosti v súvislosti s medveďmi

    0icon

    Asociácia zamestnávateľských zväzov a združení (AZZZ) SR víta kroky ministra životného prostredia SR Tomáša Tarabu (nominant SNS) na ochranu bezpečnosti v súvislosti s medveďmi. Podporuje…

    Kotlár: Boli identifikované zásahy do ľudských práv a slobôd počas COVID-19

    0icon

    Zásahy do ľudských práv a základných slobôd počas pandémie COVID-19 boli identifikované počas tohtotýždňovej odbornej konferencie. Poukázalo na ne viacero zúčastnených rečníkov. TASR o tom…

    The New York Times tvrdí, že Washington zatajil Moskve informácie o pláne teroristov

    0icon

    Bratislava 28. marca 2024 (HSP/NYT/Foto:TASR/AP/Russian Emergency Ministry Press Service)   "Nepriateľské vzťahy medzi Washingtonom a Moskvou zabránili americkým predstaviteľom zdieľať akékoľvek informácie o pláne [teroristov]…

    Poškodení v kauze Chovanec adresujú výzvu. Jasný odkaz Miriam Lexmann

    0icon

    Bratislava 28. marca  2024 (TASR/HSP/Foto:Screenshot video/Youtube)   Poškodení v kauze Chovanec vyzývajú kandidátov na poslancov do europarlamentu, aby nezneužívali úmrtie ich blízkeho na svoju politickú…

    ÚVZ upozorňuje na nevyhovujúci plech na pečenie

    0icon

    Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR upozorňuje na nevyhovujúci výrobok, a to plech na pečenie. Pri jeho analýze bolo zistené odlupovanie vonkajšieho povlaku.

    Korčok a Pellegrini si uvedomujú potrebu spolupracovať s vládou. Líder Hlasu sa obáva, že Korčok by to nedokázal

    0icon

    Bratislava 28. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Jaroslav Novák, Martin Baumann)   Slovensko stagnuje a potrebuje sa posúvať dopredu. Prezident krajiny síce nemá silné kompetencie na presadzovanie legislatívnych…

    K ekologickejším sviatkom prispejú premyslené nákupy i prírodné ozdoby

    0icon

    Ozdoby z prírodných materiálov, premyslené nákupy alebo nákup čokolády vyrobenej z kakaovníka vypestovaného udržateľným spôsobom môže prispieť k ekologickejšej Veľkej noci. Vyplýva to z tipov…

    Pellegrini s Tarabom spoločne ostro naložili Korčokovi: "On rozvrátil našu armádu!"

    0icon

    Bratislava 28. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:Screenshot Facebook)   Predseda parlamentu a kandidát na post prezidenta SR Peter Pellegrini (Hlas-SD) dnes v budove Národnej rady usporiadal tlačovú…

    Polícia vyšetruje v Košiciach zber autovrakov, považujú sa za nebezpečný odpad

    0icon

    Rozsiahly protiprávny zber a rozoberanie autovrakov vyšetruje enviropolícia v košickej mestskej časti Nad jazerom. Policajti vykonali v pondelok a utorok (25. - 26. 3.) obhliadku…

    Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

    Viktor Pondělík

    Miro Majerník

    Pavel Jacz

    Vanda Rybanská

    Pavol Lemko

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA