MIMORIADA SPRÁVA! Otvorený list, známemu Slovenskému hudobníkovi, ONDREJOVI ĎURICOVI – veľkému podporovateľovi Mariana KOTLEBU a jeho strany ĽSNS.

 

Vážený pán Ďurica,

na svojom fb profile, ste včera uverejnili otvorený list, určený p. JUDr Štefanovi HARABINOVI, ktorého znenie prikladám:

Vážený Pán Doktor Harabin.

Som Ondrej Ďurica-pronárodný spevák, ktorý vzhľadom na svoje presvedčenie a situáciu na Slovensku, musel nedávno odísť z Ozbrojených síl SR. Vnímam nálady občanov a jasne cítim, že len Vy v spojení s Marianom Kotlebom máte šancu zastaviť liberálny hnus, ktorý sa na nás valí a zachrániť tak Slovensko.
Veľmi si to želám! Nie kvôli Vám, ani kvôli Kotlebovi, ale kvôli mojim trom deťom.
Takých, ako ja, sú na Slovensku desaťtisíce.
Prosím, nezahoďte túto šancu pre Slovensko.

S úctou Ondrej Ďurica”

Pán Ondrej, Vaše pohnútky sú určite dobré, ale je zvolená dosť nešťastná forma so zjavne nenáležitým obsahom.

Obsah Vášho listu pre p. Harabina, ako i obsahová časť nedávnej verejnej výzvy p. M. Kotlebu, sú zjavne nedostatočné, až zmätočné, resp. idete “na to” zo špatného konca. Obaja!

Verejne Vás týmto vyzývam a prosím, aby ste zverejnili nejakú Vašu výzvu, snahu, resp. či ste už urobili nejaký taký krok, trebárs v obsahu piesne, inom verejnom vyhlásení a podobne, z ktorého by bol evidentný, Váš hodnoverný postoj a nesúhlas, voči tomu, čo sa udialo na vlasteneckej scéne Slovenska, v tohtoročných marcových voľbách a predovšetkým, aké následky, toto nešťastné konanie celej ĽSNS, na čele s jej vodcom, prinieslo pre celé zdravé jadro Slovenska!

Prosím zverejnite nejaký dokument, text, vyhlásenie, v ktorom ste už zaujali svoj osobný, ľudský kvalitný prístup vo veci, ohľadom tých špatností, ktoré sa udiali v kampani v marcových prezidentských voľbách.

Ak toto nemáte, ak ste nič také doteraz ani Vy neurobili, tak musíte vedieť, teda mali by ste vedieť, že idete vo svojom pokuse „na vec“, z neprávneho konca a tým pádom sa v skutku jedná o zúfalý pokus, ktorý nemôže priniesť želateľný výsledok!

Márne boli vtedy výstrahy, napomínania, internetový priestor z toho obdobia, je plný výziev a vyhlásení, analýz a otvorených listov, nehovoriac o tisíckach rôznych diskusií, kde bol Kotleba žiadaný, vystríhaný a upozorňovaný k tomu, aby prestal s rozbíjaním vlasteneckej scény, aby tak sprosto už viac neútočil na p. Harabina a HLAVNE, na jeho – Harabinových voličov a aby, v konečnom dôsledku nezapríčinil a nespôsobil, vďaka tomto rozbitiu národnej scény, posun liberálov do prezidentského kresla, skrze ich “koňa”, Zuzanu Čaputovu.

Internet z toho obdobia je doslova posiatý výzvami a komentármi tohto typu, na čo vtedy Kotleba zjavne nereagoval, ba čo viac, svoju nepriateľskú taktiku voči p. Harabinovi a tým pádom i voči jeho voličom, ešte viac stupňoval!

I v niektorých i mojich verejných výzvach, bolo jasne zadefinované, hroziace nesmierne nebezpečenstvo, z tohoto scenára, pretože ak sa vlastenecká scéna, v marcových voľbách nakoniec rozbije a roztriešti, čím bude z povahy veci samej do kresla prezidenta, posunutá “liberálna entita”, tak bolo viac ako zrejmé, že táto osoba, Z. Čaputova, sa v tom kresle tak “zabetónje”, že POTOM, ju ani “koňom a vozom” odtiaľ nedostaneme a pre Slovensko to prinesie nesmierne škody s nedoziernymi následkami už vo veľmi blízkej dobe!

Prečo? Lebo pani Čaputova s tímom ľudí, ktorí stoja za ňou a s tými obrovskými peniazmi za nimi, to robiť vedia! Či si to chceme priznať, alebo nie, Čaputová je svojim spôsobom osobnosť, má rétorické schopnosti, charizmu, vidí súvislosti, ALE, stojí na nesprávnej strane!!

O to viac z tohoto plynulo a plynie nebezpečenstvo pre Slovensko a časom sa zjavne ukázalo, že všetky tieto vtedajšie oprávnené varovania, sa nielen že “do bodky” potvrdili, ale boli dokonca prekonané, pretože “entita Čaputová” sa ide roztrhať, „zodrala“ už niekoľko svojich topánok, aby upevnila a rozšírila svoje ťaženie a liberálne povedomie, nielen na Slovensku, ale rozsieva toto všade, kam vstúpi, na všetkých svojich vnútroštátnych i zahraničných cestách!

Jej otvorený nepriateľský postoj voči Rusku, tiež voči zdravému rozumu, voči pravým kresťanským hodnotám, žne nečakane rýchlo svoju úrodu a prináša veľký úspech pre toto CELKOVÉ liberálne ťaženie Slovenskom, ktoré ešte len, po budúcoročných parlamentných voľbách, prinesie tú “pravú” úrodu”!

Ale bokom Čaputová, toto NATERAZ nevieme zvrátiť!

Kotleba sa dopustil VLASTIZRADY v enormnom rozsahu, nielen posunutím Čaputovej do kresla prezidentky, pretože SPOLOČNE, sme vtedy mohli, mali reálnu a veľkú šancu, že by sme pretlačili p. Harabina do prezidentského kresla, pretože ak by do II kola bol pretlačený p. Harabin, za tie dva týždne, do finálneho kola, boli pripravené mechanizmy, vďaka ktorým by “povstalo Slovensko” a s 99% istotou, by bol p. Harabin DNES prezidentom Slovenskej republiky a nemuseli by sme riešiť súčasnú hrozbu, totálneho zániku našich národných hodnôt, zánik suverenity Slovenska a rozpustenie a „roztopenie“ vlasteneckých snažení, do bujnejúceho liberálno-fašistického snaženia, ktoré dnes začína presahovať i tú najposlednejšiu hranicu. Situácia v tomto smere, je žiaľ, mimoriadne vážna!

Kotleba sa vtedy dopustil fatálnej chyby, kde vo svojej vypočítavej ješitnosti a rodiaceho sa silného zázemia, pod krídlami Smeru, kedy prebehli dnes už dokázané rokovania medzi predstaviteľmi ĽSNS so Smerom, z čoho predpokladal, že v nepriamej podpore Smeru, on sám, ako samojediný vlastenecký vodca na Slovensku, nakoniec zdvihne preferencie svojej strane natoľko, že smer sa “pokaká” z týchto preferencií a budú tak nútení, po budúcoročných parlamentných voľbách, spolupracovať s jeho veličenstvom Kotlebom.

No tento trefne a oprávnene pomenovaný zákerný plán, cez všetky tie predošlé výstrahy, verejné výstrahy a varovania, Kotlebovi nevyšiel a to z jediného dôvodu:

Špatné rozhodnutie totiž, NIKDY nemôže priniesť dobrý výsledok, ale len špatné následky, ba čo viac, ZMNOHONÁSIOBENÉ špatné následky, čo sa DNES aj presne deje!

Kotleba domrvil, čo mohol!

No a dnes, si Kotleba opäť, nevidiac ďalšie zhubné následky svojho ďalšieho zhubného konania – verejnej výzvy, ktorú predostrel, tak on si v tomto svojom značne obmedzenom chápaní a uvažovaní, vôbec neuvedomuje, aké škody, opäť Slovensku, týmto spôsobuje!

A zasa chce len profitovať, pretože je z jeho konania tak priezračne jasné, že jeho krok je čisto špekulatívny, zištný a jeho úmysly tak sebecké, že priznám sa Vám, po prezretí jeho verejnej výzvy – a ako som neskôr zistil, nielen mne, bolo z tejto jeho novej šaškárne, doslova a do písmena, na zvracanie!

Pán Ďurica, vy si to zjavne tiež neuvedomujete, tak teda premýšľajte so mnou, teda s nami:

Kotleba zverejnil toto svoje videovyhlásenie, vypustil ho na vlasteneckú pôdu, TESNE po tom, ako sa dozvedel, že dostal DEFINITÍVNE „kopačky“ od SMERU!

Smer sa rozpadá a rozkladá, Fico to ešte nevie, ale vyprevadia ho nakoniec zo Smeru, ako už neopraviteľné topánky z botníka.

Liberálne krídlo v Smere sa totiž, práve od zvolenia Čaputovej za prezidentku, zjavne rozrástlo a upevnilo. Dokonca to došlo až tak ďaleko, že si uvedomili, že práve toto je najlepšia cesta aj pre nich a tak im zostáva už len jediné, dostať Fica “z kola von”, čo sa im aj zjavne darí a tým pádom nové „smerovanie smeru“ bude „navždy“ spečatené a aj potvrdené. Neveríte?? Sledujte len dianie, ktoré je pred nami!

Pán súčasný premiér je človek, ktorého Fico podcenil a urobil priam školácku chybu, že ho vôbec predostrel, ako nového „koňa Smeru“. Mal tam dosadiť napr. pána Blahu a to by bol iný fičák, proti liberálom. No dosadil tam dovtedy naoko “ťuťmáka”, v sebe akoby uzavretého Pellegriniho, v čom sa Fico zjavne prerátal, lebo Pellegrinimu zjavne “narástli” krídla a to až tak, ako Fico, za žiadnych okolností, vôbec nepredpokladal.

Že si to ale práve on nevedel dať do súvisu, že liberál Pellegrini, sa spojí práve s Čaputovou a že to bude jeho hlavným počinom v raste jeho kariéry, to mi je dodnes nejasné. Fico týmto urobil fatálnu chybu a kráča, krok za krokom, po ceste, vedúcej na smetisko politických dejín. Smer nezanikne, ale Fico ano!

Keď sa však udialo, keď Pellegrini verejne vyhlásil, že sa za žiadnych okolností nespojí s Kotlebom a ani ho nijako nebude podporovať, tak bol to práve Kotleba, ktorý po tejto, nečakanej informácii, celkom určite zbledol, do podoby čerstvo nalíčenej steny a v panike a v zjavnej patetickosti svojho správania sa, jediné, čo mohol a na čo dosiahli jeho “morálne bunky”, tak to “najlepšie a najvyššie”, čo v danej chvíli vedel a mohol urobiť, bolo to PROMPTNÉ, tesne po Pellegriniho vyhlásení v televízii, nešťastné video, v ktorom akože dal najavo, svoju snahu po spojení sa s p. Harabinom!

Tak žalostne absurdné a stupídne konanie, som na Slovenskej politickej scéne, už dávno nevidel!

Detinské, nešťastné a predčasné pasovanie sa do premiérskeho kresla p. Sulíka, svojho času, alebo pyšné a nabubralé opojenie zmyslov pána Procházku, po jeho zjavnej prehre a debakli jeho strany, v predošlých pr. voľbách, kedy vyhlásil, ako je spokojný a nadšený výsledkom, sú len matnými konkurentmi toho kroku a toho “prejavu”, na ktorý sa zmohol Kotleba, vo svojom trápnom videu!

Prejdime teda hneď k veci, k obsahu vyhlásenia i celkového prejavu Kotlebu, v predmetnom videu.

Kotleba chcel zjavne navodiť dojem, že jeho vyhlásenia a jeho snahy, sú úprimné a poctivé. No keďže NIE SÚ a ani NIIKDY neboli, čo si musel po zhliadnutí videa uvedomiť každý človek, už len so základným rozlišovaním reality, tak Kotleba dal dokopy to, čo nakoniec aj predostrel a jeden by zaplakal z toho, na čo dosahuje jeho oblasť chápania!

To vážne ani Vy, pán Ďurica, nevidíte, čo tým urobil a dosiahol?

Veď ak by mu šlo o Slovensko, ak by jeho verejná výzva bola úprimná a poctivá, čistá a ak by mu šlo skutočne o národ a nie o svoju stranu a hlavne o svoje ego, z povahy veci samej, by MUSEL predsa konať INAK!!

Musel by svoje video vyhlásenie koncipovať v úplne inom duchu a v inom rozsahu a len potom by DOKÁZAL, že to myslí skutočne dobre a úprimne!

Bojíte sa o svoje tri deti a ich budúcnosť pán Ďurica?

No bojte sa a to oprávnene!

Lebo ten strach, tie obavy a tá neistota, budú po tom, čo sa ešte len bude diať na Slovensku, budú plne oprávnené!

Kotleba kopí jednu chybu za druhou a všetko, sa mu už vymyká z rúk!

Namiesto toho, aby mal skutočný a poctivý záujem NAPRAVIŤ, čo sa ešte napraviť dá a aby dokázal Slovensku a Slovákom, so skutočne dobrým srdcom, že to myslí naozaj úprimne a vážne, tak mohol a MAL, vo svojom video-vyhlásení, urobiť, už za použitia logiky a psychologických znalostí v rozsahu žiakov vyšších stupňov ZDŠ, verejné pokánie a očistu svoju i strany, ktorú zjavne potápa a ktorá onedlho môže padnúť, až na samé dno politického snaženia!

Už len použitie takéhoto prístupu by stačilo na to, aby vyprodukoval také video a predostrel také vyhlásenie, ktoré by ho pasovalo za nádejného kandidáta na nápravu a zmenu všetkého, čo zapríčinil v poškodzujúcom rozsahu pre Slovensko. No znova domrvil a dokopal, čo mohol!

Na prvom mieste, sa mal totiž OSPRAVEDLNIŤ!

Ak niekto činí pokánie, ak niekto chce napraviť, čo pokazil a ak niekto má potom čistú túžbu po napravení sa, tak na 1 mieste, ZÁKONITE, tisicročiami overenými skúsenosťami, že to tak je, že to tak funguje a zároveň, že INEJ cesty NIET, sa najskôr ospravedlní, hodnoverne a preukázateľne, v správnej dávke vrúcnosti a pokory a len potom, len potom každý, skrze svoje vlastné cítenie pochopí, že je to myslené čisto, úprimne a nezištne!

Mal sa na 1. mieste ospravedlniť pánovi Harabinovi, lebo všetky tie útoky, boli predovšetkým adresne smerované k jeho osobe a k jeho minulosti.

Veď si len spomeňte, všetky tie nedôstojnosti, tie preukázateľné lži na adresu pána Harabina, to verejné podkopávanie jeho odbornej spôsobilosti i jeho ľudských vlastností, to zúrenie Mazureka na sieťach, to špinenie Uhríka s Mazurekom na Infovojne a v iných vyhláseniach, všetky tie videá a reakcie vtedy, od p. Mišúna, až po dielčie snahy niektorých blogerov, boli súčasťou jednej odpornej neľudskej kampane, ani tak nie proti človeku, osobnosti pána Harabina, ale PROTI všetkým jeho voličom, ktorí ho vo voľbách právom a nezištne podporovali!

Dokonca tu treba ešte spomenúť jednu osobnú skúsenosť, so stranou ĽSNS, teda s tým, ako až riadi svoju stranu, resp. ako ju bezbreho OVLÁDA, „pán“ Kotleba!

V sobotu, v jeden konkrétny deň, na začiatku tohto roka, sa mal konať celoslovenský snem strany ĽSNS a v tých časoch som písomne práve komunikoval s dvomi poprednými predstaviteľmi vedenia strany.

Doplním len, že všetky tie písomnosti, sú v celej genéze a postupnosti, jasne zadokumentované a zachytené.

S jedným človekom z týchto dvoch, som mal dokonca dosť vrúcny písomný vzťah a musím povedať, že cez jeho kvalitu osobnosti a cez jeho ľudskú vyspelosť a zrelosť, som aj posudzoval celú stranu ĽSNS, čo bolo mojou veľkou chybou a aj toto bolo jedným hlavným dôvodom, prečo som vtedy ešte, verejne podporoval pána Kotlebu, hoci pochybnosti, o jeho morálnom kredite, som mal už vtedy obrovské!

Viedli sme spolu siahodlhé rozhovory, vzájomne sme sa inšpirovali a pomáhali si, ako skvalitniť a upevniť vlastenecké úsilie na Slovensku. Boli to dva nádherné roky dopisovania si, pričom od osobných stretnutí vždy zišlo, za veľmi “záhadných” okolností. Stretnutí sme plánovali niekoľko, no až neskôr som si dal do súvisu, prečo sa tak nakoniec nestalo.

V predvečer tohoto celoslovenského Snemu ĽSNS, som sa čírou náhodou skontaktoval s ďalším popredným človekom strany a riešili sme spolu jednu zásadnú vec, ktorú som práve riešil s tým svojim dvojročným „kamarátom“.

Po internete sa totiž vtedy šírili diskusie, zo strany sympatizantov ĽSNS, teda začínali sa šíriť a moli ostro mierené proti pánovi Harabinovi, ktorý krátko predtým, ohlásil verejne svoju kandidatúru, pričom na toto jeho verejné vyhlásenie čakal z dôvodov veľmi zjavných a každý vie, o čo sa vtedy aj jednalo.

Táto rastúca antikampaň radových sympatizantov ĽSNS voči pánovi Harabinosvi, robila očividné vrásky na tvári aj obom týmto popredným členom ĽSNS, s ktorými som sa veľmi otvorene bavil i na túto tému.

Obaja zjavne a nezávisle potvrdili, že je to špatné, ako sa to vyvíja, že to škodí predovšetkým strane, keď sa emočne takto nestáli jedinci nenávistne a sprosto vyjadrujú na adresu pána Harabina, kde ho očierňujú a špinia a došlo to až tak ďaleko, keď sa tieto komentáre, začali práve v ten týždeň pred celoslovenským Snemom LSNS, šíriť tak zjavne, tak prudko, ako keby to bolo niekým riadené! Ale nemuselo to tak byť, mohlo to byť aj spontánne, toto ich nenávistné osočovanie pána Harabina, to ale nie je nateraz dôležité.

Dôležité je, že obaja títo páni z ĽSNS to PÍSOMNE ZJAVNE odsúdili a to až do takej miery, kde to PÍSOMNE a ZJAVNE navrhli, že to prednesú ako hlavný bod na „zajtrajšom“ sneme, ktorý treba urgentne riešiť a to v duchu, že ĽSNS, sa ako strana bude dištancovať, od takýchto akože sympatizantov a DOKONCA, som navrhol a ponúkol svoje možnosti, že skoncipujem stručný text, vyhlásenie, ktoré bude nimi odobrené a ktoré zverejnia, alebo si v podobnom duchu ho upravia a zverejnia, aby sa jasne dištancovali od týchto hnusných počinov niektorých diskutérov na sieťach, ktorí prví začali s rozsievaním nenávisti, voči kandidovaniu p. Harabina.

Či boli ozaj niekým riadení alebo nie, to nebudeme teraz riešiť.

Títo dvaja páni, plne a s nadšením súhlasili so všetkým tým, ako je to hlboko nesprávne a ako to vrhá špatné svetlo na stranu ĽSNS a zjavne sa obaja nezávisle na sebe prejavili v konkrétnom písomnom vyjadrení, teda so svojim menom, celým krstným menom i priezviskom v hlavičke komunikácie, sa svorne vyjadrili a písomne zaviazali, že túto tému “zajtra” /bol to už piatok, predvečer sobotného Snemu/, že túto tému otvoria na Sneme a aj vyriešia, lebo to môže napáchať nesmierne škody!

Len málokto si dokáže predstaviť tú úľavu aj pre mňa, že sme sa zhodli všetci traja na tak dobrej veci, lebo z hľadiska etiky, mravnosti, slušnosti a poctivosti ľudského, ale i straníckeho a volebného zápasu, len a jedine dobré snahy, môžu skutočne prispieť k celkovému ozdraveniu spoločnosti.

Mimoriadne vrúcna bola v ten piatok tá naša komunikácia, ktorá sa prevažne týkala len tejto jednej vážnej témy a uzavreli sme ju s tým, že v sobotu po Sneme, alebo v najbližší príhodný čas, sa vyjadria, ako to dopadlo a aké kroky strana ĽSNS podnikne, aby sa tieto ohováračské snahy na adresu p. Harabina, zo strany sympatizantov ĽSNS, zastavili spôsobom, že strana sa od nich VEREJNE dištancuje vo VEREJNOM vyhlásení strany a tým bude vec navždy vyriešená!

Písali sme si o tom, že ak by aj potom niektorí sa takto i naďalej vyjadrovali na adresu p. Harabina, tak každý bude vedieť, že to nie sú sympatizanti ĽSNS, ale zrejme nejakí trollovia, ktorí chcú strane škodiť a tomuto malo zamedziť práve to verejné vyhlásenie, o ktorého nutnosť, sa zjavne podpísali títo dvaja významní členovia, vo vedení strany.

Mená zatiaľ z pochopiteľných dôvodov nezverejňujem. Celá genéza tohto, je však niekoľkonásobne zadokumentovaná a zarchivovaná, na niekoľkých miestach po Slovensku, aby slúžila prípadne, ako dôkaz manipulácie a ovplyvňovania straníckych funkcionárov v strane, resp. z jasného vymývania ich mozgov, zo strany Kotlebu!. Odložené a zadokumentované, nie sme “dnešní” predsa a už vôbec nie naivní…

No a čo sa stalo! Ako decko som sa tešil na výsledok snemu a na výsledok aj tohto rokovania “s najvyšším velením” a čuduj sa svete, dostal som, ani nie do 48 hodín po sneme, takú “facku” od týchto dvoch predstaviteľov strany, že ešte dnes sa mi z nej točí hlava!

Po všetkých tých odborných a vrúcnych rozhovoroch s nimi a s jedným po dvoch rokoch vrúcnej a intenzívnej komunikácie, mi zrazu obaja svorne NEVEDELI prísť ani na meno!

Stal som sa zrazu vyvrheľom a nepriateľom ĽSNS číslo 1. a absolútne už neprichádzali do úvahy tie písomné dohody a uzávery, ktoré sme spolu predtým, tak ľudsky vrúcne a svorne riešili, lebo to bolo tak kľúčové a potrebné pre ďalší vývoj na vlasteneckej scéne Slovenska!

Čo sa zrazu stalo a zmenilo?

Kotleba totiž práve vtedy predostrel na tomto Sneme svoju taktiku, zrejme pred užším vedením strany a tiež i to, ako postavia blížiacu sa prezidentskú kampaň, teda že “odstrelia” morálne Harabina, aby vo voľbách neuspel!

Skrátka, z tohto jasne vyplýva, že títo dvaja poprední predstavitelia strany, pochopiteľne ako aj ďalší čelní predstavitelia strany, do Snemu ani len netušili, čo už dávno bolo v Kotlebovej hlave pevne sformované!

Kotleba posilnený dohodami so Smerom a v domnení jasného politického kapitálu pre seba, vyšiel na “svetlo sveta” s touto mravnou zvrhlosťou, že celú kampaň postavia a aj postavili, nie na svojom programe, ale na špinení a odstavení Harabina z hry, pretože Smer nemal záujem, aby Hrabin voľby vyhral a Kotleba mal z tohto odstavení Harabina profitovať, minimálne politicky, ak nie aj finančne!!

Títo dvaja o tom však, zjavne ešte pred snemom nevedeli a dovolím si oprávnene tvrdiť, že o tom vtedy nevedel nikto, okrem Kotlebu a možno dvoch ľudí ešte, ktorí spoločne vyprodukovali toto “sprisahanie”.

Veď si len spomeňme, ako krátko na to vystrájal na jednom podujatí Mazurek, pričom Kotleba sediac vedľa neho za straníckym stolom, pred masami ľudí a prísediacich, na jednej konkrétnej verejnej udalosti, chrlil svoje jedovaté sliny na Harabina v takom zvrhlom rozsahu, pričom psychologicky vzaté, musel, mohol a konečne aj chcel tak konečne činiť, po zjavnom vodcovom pokyne „ideme na Harabina“!

Ale Kotleba bol nervózny pri tom!

Pustite si to video ešte raz, sledujte Kotlebu, ako bol rád, že niekto tú špinavú prácu za neho konečne začne robiť na jednej strane, ale ako sa v ňom pohýňalo čosi ľudské, na strane druhej, kedy ho svedomie jasne varovalo pred niečím tak zvrhlým!

Sledujte mimiku tváre Kotlebu v tej chvíli, jeho nepokoj, jeho nervozitu, jeho presúvanie sa na stoličke, ako prísediaceho, hneď vedľa na povel poslušného „besného psa“ Mazureka a musí Vám vyjsť jeden jediný „verdikt“, ako to v strane v skutočnosti fungovalo a funguje a aký je Kotleba vo svojom vnútri naozaj!

Principiálne, keby Harabin učinil aj 100x viac škody a škôd vo svojej minulosti, nemali by títo ľudia, morálne právo, kydať na neho a špiniť ho, pretože každé takéto správanie sa, je odsúdenia hodné, je veľkou krivdou na človeku a ľuďoch, ktorí podporovali tohto človeka, na ktorého bolo tak primitívne kydané a plynie z toho nakoniec tak veľká zodpovednosť do budúcnosti, že Kotleba, ešte dnes nevie triezvo posúdiť a odhadnúť, čo bude musieť, len za toto jedno špatné jeho rozhodnutie, ešte pretrpieť!!

Takže sumárum:

Bol som zrazu v očiach týchto dvoch mojich akože priateľov z ĽSNS, nepriateľom strany číslo jedna, lebo si boli istí, že ja by som na niečo tak stupídne a nízke nikdy nepristúpil, nie kvôli osobe Harabina, ale kvôli cti a ľudským zásadám a kvôli tomu, že viera človeka v nadprirodzeno, má byť živá a nie formálna, plytká a povrchná, kedy na jednej strane sa budem tváriť ako veriaci, budem sa nálepkovať logom ako napr. „Za Boha a za národ!“, no na druhej strane, budem špiniť Princípy Boha už len svojím nadýchnutím, pohľadom či rečou, nehovoriac o tom, že vytvorenie takého mravne obludného plánu a stratégie voči Harabinovi, si vyžaduje značnú dávku „žumpy v sebe“, pričom odvolávajúc sa pritom, na dobro národa a nebodaj ešte na Boha, je väčšie farizejstvo, ako Kajfášove pohnútky, v onej ťažkej dobe!!

Nehorázna morálna zvrhlosť, zákernosť a podlosť v jednom!

Takže títo páni, mi z tohto titulu nevedeli v ďalšej komunikácii nielenže prísť na meno, ale ju aj stroho ukončili!

Bolelo ma to aj osobne, najmä zo strany jedného z nich, lebo s ním skutočne, som bol ľudsky istým spôsobom spojený. Mnohí to poznajú, s niekým má človek nejaký vzťah a zrazu sa ukáže, že je to len pretvárka, alebo že sa niečo náhle zmení z nejakých zištných dôvodov, čo v tomto prípade predstavovalo, že najmä tento jeden z nich, vymenil svoju česť, zmysel pre poriadok a spravodlivosť, za loajálnosť morálne zvrhlému vodcovi!

Tu ale nešlo z ich strany teda o pretvárku. Zahodili čestnosť, ľudskosť a priateľstvo, zahodili dobré mravy, pošliapali cnosti, všetko to čisté a ľudské zahodili z dôvodu, že ich vodca má iný pohľad na vec a že takáto ľudsky hodnotná stratégia, by predsa nepriniesla strane zisk, preto radšej treba sa chopiť ľudských zákerností a špinavostí a to je to pravé orechové, čo prinesie strane ten pravý zisk a profit!

Kotleba teda vraždil, zavraždil jedno rodiace sa priateľstvo minimálne!

Dokonca ten môj priateľ sa onedlho písomne na sieťach o mne vyjadril v smere, že od začiatku som bol nasadený ako špión a troll na neho, za účelom získania dôverných informácií a plne sa odo mňa dištancoval.

No nepočítal s jednou vecou.

Nepočítal s logikou a s hĺbkovou psychológiou, ako i tým, že z povahy veci samej, si všetko, čo má pre mňa hodnotu, môžem a musím aj zarchivovať, najmä, ak sa to týka vecí verejných a tak dôležitých. Žijeme v špatnej dobre predsa a preto bdelosť musí byť na 1 mieste!

No až neskôr sa ukázalo, ako bolo dobré, že všetky tieto naše komunikačné spojenia prebiehali písomnou formou, čím je neodškriepiteľná ich autenticita, ako i to, komu o čo šlo a kto sa nakoniec ako prejavil. Kto len rozprával a kto aj konal podľa toho!

Z obsahu uvedených, nesmierne rozsiahlych textov vyplýva, že tá autentickosť vyjadrení moja i jeho, tá vrúcnosť a to ľudsky osobné spojenie, ktoré bolo dovtedy naviazané, je tak nezameniteľné, tak poctivé a úprimné, tak autentické a dôverihodné, že spochybniť to spôsobom tak mizerným, že to bolo len “hrané”, je absolútne nemožné, neexituje taký borec na Zemi, ktorý by dokázal predstierať city a vrúcnosť, ako i dobré chcenie a dobré úmysly!

Podobne, ako dnešná Kočnerová „threema“. Stačí len, aby ten text vzala do rúk skupina analytikov, psychológov a lekárov a museli by, bez zjavných ďalších dôkazov potvrdiť jej autentickosť, ktorá sa neskôr aj preukáže policajným šetrením, kde jednotlivosti z nej budú konfrontované so skutočnými udalosťami ľudí, ktorý v nej vystupujú.

Zosnovať niečo také virtuálne do tak vierohodnej autenticity, totiž nie je technicky možné a ak aj, trvalo by to tímu špecialistov roky, ak nie desaťročia, lebo sa jedná o mimoriadne rozsiahlu komunikáciu!

Hlboké ľudské city, sa totiž NIKDY nedajú predstierať!

A navyše, podobne ako grafológ zisťuje autenticitu písma alebo podpisu, v tomto prípade by už stredoškolská psychológia stačila na to, aby bolo každému zrejmé, že sa jedná o autentickú a vrúcnu, čistú komunikáciu, s dobrými snahami na oboch stranách počas celý čas, až do chvíle, kedy „vodca“ nepredostrel svoju prezidentskú stratégiu verejne na pléne Snemu!

S tým človekom, ktorý nakoniec pre Kotlebu tak ľudsky sklamal, som mal dokonca, po veľkom fiasku ĽSNS, vo voľbách do VUC 2017, aj z dôvodu mojej predošlej a zverejnenej analýzy, o ktorej aj on vedel, že sa naplnila, že tieto voľby pre stranu nedopadnú dobre, dokonca fiaskom a kde bolo vopred zanalyzované, že z hľadiska vývoja nálad v spoločnosti, pán Kotleba a pán Uhrík získajú toľko a toľko percent, že po naplnení sa týchto presných predpovedí, zverejnených vo veľkom časovom predstihu, tak po zhrnutí tohto všetkého, mi tento dotyčný pán napísal, že pripraví a zorganizuje OSOBNÉ stretnutie s pánom Kotlebom, kde si spoločne sadneme za stôl a zanalyzujeme celkovú situáciu, ako i výhľady ako ďalej.

Doslova tam je PÍSOMNÁ prosba z jeho strany “pomôžte nám”, lebo boli tak zdrvení a frustrovaní z daného výsledku!

Samozrejme, že som sa na toto pozvanie veľmi tešil, i na stretnutie a pripravil som si aj skicu, body, o ktorých bude treba pohovoriť na prvom mieste a čomu sa bude treba vyhnúť, v ďalšom vývoji strany…

Skrátka, jeden by neveril, čoho sa môže človeku dostať od človeka, od ľudí, ktorým ľudsky dôverujete!

K stretnutiu samozrejme nedošlo, lebo ten pán nakoniec, pod tlakom ďalších prežití i dní, precitol z toho opojenia a omámenia, tesne po voľbách do VUC a sám mi potom dopodrobna rozpísal, čo nové v strane zatiaľ pripravili, aké kroky podnikli a podniknú a tak som vedel o mnohých zmenách v strane oveľa skôr, než tieto reálne uskutočnili a než by som si o tomto s kýmkoľvek ďalším písal! Nejestvuje jediný človek na Zemi, ktorému by som o týchto veciach tak, ako je tu teraz, v celej postupnosti písal alobo s niekým o tom hovoril.

Píšem to až tu a teraz pán Ďurfica, aby ste aj vy boli viac v „obraze“.

Bol som z toho trošku sklamaný, že aj od ďalšieho stretnutia nakoniec zišlo, lebo o stretnutí s Kotlebom, dotyčný potom už viac nehovoril. Možno sa s ním o tom aj rozprával a Kotleba mu dal najavo, že asi by to nebolo vhodné takto vec riešiť, že by to mohlo vrhnúť na nich špatné svetlo, že si nevedia poradiť sami a žiadajú takto pomoc z iných strán. To neviem, ale dá sa to predpokladať, prečo k tomu stretnutiu potom nedošlo.

Skrátka a jasne, prišiel ten čas, zverejniť aspoň jednu malú časť jedného príbehu, ktorého pravosť sa dá preukázateľne a neodškriepiteľne preukázať v obsahu i forme tak, ako je o tom písané vyššie a ktorý zanechal minimálne v jednom človeku, hlbokú a nepríjemnú stopu!

Skrátka, toto je pravá tvár Kotlebu!

Takže prejdime k súčasnosti. Čo sa týka Kotlebu, po tom všetkom, som si, s odstupom času, trošku naivne začal aj domýšľať, že ak vývoj v spoločnosti pôjde nesprávnym smerom, že Kotleba, sa možno sám a z vlastnej vôle ospravedlní Harabinovi za to, čo sa stalo, v prezidentskej kampani. Naivne som to v kútiku duše očakával!

No po zhliadnutí toho predmetného videa, zhasli vo mne s definitívnou platnosťou, všetky nádeje!

Totálne zhasla posledná iskra nádeje, že Kotleba, je aspoň priemerne mravne a morálne vyspelý a vyzretý človek!

Utvrdil som sa len v tom, že jeho ego, jeho etické videnie sveta, je tak nízke a tak toxické pre našu spoločnosť, že čím skôr tento človek skončí na politickej mape Slovenska, tým lepšie pre Slovensko bude!

Lebo, ako obludne manipuluje so svojimi lokajmi okolo seba a ako sa títo predbiehajú, aby sa mu zapáčili, je tak okaté a v desiatkach prípadov tak potvrdené, že žiadna ďalšia diskusia o tom, by bola úplne zbytočná!

Potvrdil sa týmto aj fakt, že Kotleba sa nikdy doteraz nespojil so skutočnými odborníkmi, zo skutočnými osobnosťami Slovenska.

Nikdy u nich nehľadal podporu a záujem, spojiť sa z jediného dôvodu. Kotleba by nemohol strpieť, aby boli pri ňom osobnosti typu Hornáček, Rostas a ďalší, desiatky a stovky mien, by sa dali menovať a dokonca som vydal a zverejnil na túto tému aj blog, že srna sa posunie dopredu oveľa rýchlejšie, ak prizve a osloví k spolupráci osobnosti Slovenského národa a že potom to bude ten správny vývoj a napredovanie na vlasteneckej scéne!

Toto sa žiaľ nemohlo stať, lebo nejaké kvalifikované a odborné zatienenie Kotlebu, zo strany iného spolustraníka neprichádzalo skrátka do úvahy. Kotleba sa bál a bojí odborníkov vo svojej strane, ako „čert kríža“!

A je tu ešte fakt, že títo schopní ľudia, by sa z povahy veci samej, nikdy “nepchali” a nevedeli pchať do zadku Kotlebovi tak, ako to tak nešťastne a zjavne činia títo jeho dnešní lokaji.

Toto sú tak nevyvratiteľné fakty, že je zbytočné o nich rozprávať viac a napríklad len taký pán Radačovský, za to, že sa nepridal do ich strany, že nevstúpil a že neodovzdáva časť svojho platu Kotlebovi, sa stáva pre nich už nepriateľom a svedčí o tom už aj nemálo blogov a vyjadrení, ktoré začínajú spochybňovať pána Radačovského, vraj ako on zneužil stanu, že ho dali na kandidátku a podobne a že on sa im takto odvďačuje!

No a teraz si predstavte obraz, všetci ktorí vážne dokážete nad vecou uvažovať. Predstavte si obraz, ako charizma a osobnosť pána Radačovského, trčí zo zadku pána Kotlebu!!

Dokáže si toto vôbec niekto, čo i len v najbujnejšej fantázii predstaviť? Odpovedám teraz za všetkých – NEMOŽNÉ!

Absurdné a nemožné tak, ako že zajtra už viac nevyjde slnko na rannej oblohe!

Zato napríklad taký Ján Mikovčák, ten si ešte aj naleští čižmy svojej uniformy, len aby sa z Kotlebovho zadku vynímali a jagali do ďaleka!!

No porovnať charakter a osobnostné črty pána Radačovského a pána Mikovčáka, by sa rovnalo porovnaniu hrnčeka vody, síce pitnej vody, s bazénom čistej kryštalickej a osviežujúcej vody, ktorá by uhasila smäd tisícom „smädom trpiacich ľudí“!

Skrátka Kotleba by zrejme ani nikdy nechcel, aby sa napr. pán Radačovský, dostal do popredných pozícií strany, lebo pán Radačovský, by sa nikdy nenechal manipulovať a navyše, pán Radačovský, by čoskoro prekukol pohnútky a ciele tohto človeka a podľa môjho názoru, pán Radačovský, šiel už s vedomím tohto, na kandidátku za ĽSNS, do EU parlamentu.

Skrátka, prísne a trefne pomenované, Kotleba je jeden ľudský podliak!

Toto nie je nič osobné, s tým človekom som sa nikdy nestretol, ale o tom, že je to tak, sú nevyvratiteľné a vierohodné fakty!

Z jeho krokov v strane a celkovom jeho prejave navonok, ktorý vysiela, aké signály robí a čo koná, sa zjavne ukazuje, že tento status politického i ľudského PODLIAKA, si právom zasluhuje, ak by sme chceli ľudsky trefne pomenovať tieto jeho “kvality”.

Kotleba je toxický ako človek a toxický aj pre národ v prípade, ak by sa nebodaj dostal práve on, k nejakým rozhodovacím právomociam!

Preto ešte raz, za všetky podrazy Kotlebu na Slovákoch a najmä za ten najväčší podraz na Harabinovi, by sa mal Koleba, čo najskôr Slovensku ospravedlniť!

Veď tým zradil nielen Harabina, ale predovšetkým viac, ako 300 tisíc voličov pána Harabina!

Tým všetkým voličom p. Harabina predsa, v tej nešťastnej kampani, zjavne vyslal signál:

„Nevoľte Harabina, vidíte predsa, aká je to špina ten Harabin, nevoľte ho, voľte mňa, lebo ja som etalón ľudskosti, cností a charakteru!“

Skrátka, jeden by gŕcal ešte aj dnes, z toho všetkého!

Takže, pán Ďurica, aké sú výhľady dnes, z tejto situácie?

Pán Harabin, ako to dáva neustále najavo, si váži všetkých slušných Kotlebových voličov a o tých má eminentný záujem!

Nechce ich pritiahnuť na svoju stranu, na svoju osobu, ale chce ich pritiahnuť na svoj, politicky doslova elitný volebný program, na svoju odbornosť a fundovanosť, ako i spôsobilosť, že skrze jeho skúsenosti a vlohy, dokáže v parlamente reálne presadiť body svojho programu, ak by participoval na vládnutí, v zmysle spravovania štátu, pod „hlavičkou“ dodržiavania práva a predovšetkým Spravodlivosti!

Toto dosiahne len vtedy, ak čestným a poctivým volebným zápasom, osloví čo najviac voličov, nielen Kotlebových, ale všetkých slušných ľudí – voličov, zo všetkých politických strán a hlavne spiacich voličov, tých chce pán Harabin do volieb vyburcovať z ich polospánku, čo najviac!

Treba na tomto mieste neodkladne ešte podotknúť, že pán Harabin, ide do tohto súboja čestne a zákonným, výsostne zákonným spôsobom, chce poraziť túto ohavnú politickú mašinériu, ktorá nám vládne, resp. nás roky zotročuje!

Kotleba, ak by mohol, porazil by tiež túto politickú mafiu, ale najradšej silou a násilím, to mi verte!

Ale nie je predmetom tohto otvoreného listu, písať o násilníckych sklonoch pána Kotlebu, o jeho skrytej agresivite, len dodám, že od začiatku svojej „kariéry“ a tiež vo svojej strane, presadzoval a presadzuje, uniformitu a tvrdú disciplínu, ktorú používa ako štít, pre okamžité vyhadzovy pre všetkých, kto sa mu stanú nepohodlnými, k dosiahnutiu jeho, značne zvrátených ideí!

Nejaké čestné postupy v tomto smere, pre Kotlebu, skrátka nikdy neprichádzajú do úvahy!

Jeho lokaji pritom nevedia pochopiť, že strana nie je jeho. Aj keď je jej zakladateľom, aby však človek mohol vyjsť do verejného života, potrebuje rovnako zdatných spolupracovníkov, strana je teda tímová práca a bez týchto ľudí, by Kotleba bol len krikľúňom svojich ideí, niekde na úpätí Bystrických lesov, to je celé!

Preto by si mal z povahy veci samej vážiť svojich členov a nie byť im diktátorom, zneužívať ich a manipulovať s nimi, pretože takých, ako on, história už pozná, celé desiatky!

Ešte raz, strana ĽSNS Kotlebovi nepatrí a ani nikdy nepatrila a toto by si malo uvedomiť, ešte tých pár rozumných, korí sa v širšom vedení strany, ešte nachádzajú!

No každý sa môže napraviť, aj Kotlebovi treba teda dať, ešte poslednú šancu, ako to môže učiniť.

Predovšetkým, bez ohľadu na pána Harabina a čokoľvek s ním súvisiace, by sa mal Kotleba, vlasteneckej časti národa, na 1 mieste ospravedlniť!

No a z formy a obsahu ospravedlnenia jasne vyplynie, či bude toto jeho ospravedlnenie úprimné a akceptovateľné. To sa dá úplne jasne predsa vždy rozoznať.

Musí byť schopný verejne si priznať chyby ako i to, že pokiaľ by, so všetkým nasadením vtedy, zdravo súťažil v prezidentskej kampani a vidiac výsledky vo finále kampane, mal v predvečer prvého kola volieb, vyslať svojim voličom jasný signál, že za danej, už vykryštalizovanej situácie, nie je možné, aby Kotleba vyhral prezidentské voľby a z tohto titulu, oslovuje všetkých svojich voličov, aby aj vzhľadom na oveľa vyššie preferencie pred prvým kolom volieb, odporučil všetkým svojim voličom, aby volili pána Harabania a pokiaľ by nebol týmto jeho podlým počinom okydaný a pošpinený pán Harabin, je predpoklad, že by mal minimálne o 5% hlasov viac, než reálne získal!

Jednoduchá matematika potom napovie, že by bol pán Harabin jasným kandidátom v II. kole volieb a reálne by tak ohrozil Čaputovu! A všetci vlastenci, ktorí nakoniec predsa len volili Šefčoviča, v naivnom domnení, že je menším zlom, sa môžu, ešte minimálne do budúcich Vianoc, hanbiť, za svoj idiotizmus a politickú negramotnosť! A že sa volieb v II kole nakoniec zúčastnili aj niektoré „vlastenecké“ či „duchovné“ osobnosti, resp. tomu nabádali, je viac ako zvrátené!!

Šefčovič a Čaputová, sú rovnakí liberáli, preto bola tiež tak mizerná účasť v II kole, len a výhradne preto, lebo nebolo koho voliť!

Všetko bolo vtedy však pripravené k tomu, že pokiaľ by bol pretlačený do II kola pán Harabin, tak v druhom kole by “národ povstal”  a spojil sa proti liberálom!

Ak by bol v II. kole aj p. Harabin, bol predpoklad, že by sa účasť vyšplhala až na niekde k hranici 65% a toto sa dá aj dokázať v absolútnej relevantnosti veci! Aký rozdiel z reálnych cca 50% na účasti, oproti možným cca 65%!!

Takže aspoň tieto dve veci by mal Kotleba neodkladne urobiť, ako jasný signál vlasteneckej verejnosti!

Nech si tiež dobre prečíta a pozrie, tie často srdcervúce reakcie po voľbách, od jeho bývalých voličov, reakcie v zmysle „ja a celá moja rodina, už nikdy nebudeme voliť Kotlebu, za to, čo urobil!“

Kotleba je dlžný všetkým týmto svojim voličom, aby sa vo verejnom vyhlásení, za toto všetko ospravedlnil!

Ďalej podoprieť úprimnú snahu takýchto ospravedlnení môže, ba musí, veľkou reformou strany:

Pri hĺbkovej reforme strany na 1 mieste, musí jeho meno von z loga strany, za druhé musí sa neodkladne vzdať vedenia strany – môže pôsobiť v poradných orgánoch napríklad, no predovšetkým, by mal p. Uhríka stiahnuť z EU parlamentu, lebo doma ho viac treba a pán Radačovký, aj v 3x väčšej miere, zastúpi Uhríkovo miesto v EU parlamente. Alebo nech tam za neho pošle Mazureka, nech ten môže štekať na pôde EU parlamentu, tam bude ten jeho brechot viac užitočný!

Pán Uhrík, ako predseda – nový predseda strany, by mal promptne vyriešiť mnohé praktiky v strane, ktoré jej zjavne škodili, než prospievali a ktoré v nej zaviedol Kotleba a mal by s najlepšími odborníkmi v strane, prekopať a prerobiť od základu smerovanie strany, lebo ak táto má byť do budúcna ešte akceptovaná, z jej povrchu musí navždy zmiznúť Kotlebove meno, Kotlebove maniere a Kotlebove špatné charakterové vlastnosti!

Len v takomto očistení, môže strana ešte porásť a len v takomto očistení, môže byť dôverihodným partnerom v parlamente, s inou, oveľa čistejšou a väčšou stranou vlasteneckého razenia, ktorá sa do volieb ešte sformuje, pod vedením pána Harabina.

Ešte raz, pán Harabin nie je dokonalý človek a má svoje chyby a muchy tak, ako každý máme chyby, len sa nesmieme za ne hanbiť, musíme si ich vedieť priznať a v tomto “priznaní farby”, môžeme sa s nimi aj správne popasovať, pracovať na nich. Nijako inak sa to nedá!

Takže pán  Ďurica, škoda, že ste aj Vy, tento Váš „súkromný“ list pre pána Harabina, chytili z tak nesprávneho konca a formulovali ste ho tak nešťastne!

Očakáva sa z Vašej strany, verejné vyhlásenie, resp. taká Vaša snaha, kde naopak VY vyzvete Kotlebu, že by bolo naozaj dobré, pre stmelenie vlasteneckých voličov, aby sa Kotleba na 1 mieste, všetkým najskôr ospravedlnil!

Že ste toto nepochopili aj Vy, aká je správna postupnosť vo veci, ak sa má zjednať skutočná a poctivá náprava a ak máme spoločne poraziť to liberálne zlo, len ukazuje, že morálne ste aj Vy neuchopili vec, zo správneho konca!

Ak chcete teda pomôcť Vašim deťom, pomôcť reálne, nielen na oko, tak im pomôžte, návod na to máte v tomto otvorenom liste, keď už na to neviete prísť aj sám!

S pozdravom,

Ľuboš Ďurfina, bloger

 

 

 

 

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Ľuboš Ďurfina

O AUTOROVI

Dar života sme dostali od Boha Stvoriteľa.

Od Boha skutočného a nie takého, akého nám vykresľujú zblúdilé náboženstvá!

Tento Dar chcem pred Bohom obhájiť predovšetkým tým, že budem o Bohu zvestovať v pravdivom svetle, tak, aby to pomohlo prebudiť k skutočnému životu čo najviac duchovne spiacich ľudí.

Riadim sa heslom "Odvážne vpred, je Bohu milé!" a tiež najvyšším prikázaním hľadajúceho:

"Kto sa nenamáha, aby Slovo Pána aj správne pochopil, ten sa previňuje!"

Nemali by sme tiež zabúdať, že človek má predovšetkým povinnosti voči svojmu Bohu a až potom práva! Zodpovedné plnenie povinností, dáva človeku práva a v tomto je zakotvená i veľká dôvera v Boha, pričom dôverovať môže len ten, kto žije svoj život, v čo najintenzívnejšom súzvuku, s Božou Vôľou!

Práve takéto vnímanie reality, by malo byť celoživotným snažením každého z nás...

Milí čitatelia, nech sa i vám darí, v tomto bohumilom úsilí, pre dosiahnutie statusu PRAVÉHO ČLOVEČENSTVA.

Pekný deň všetkým ľuďom dobrej vôle...

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 92

Celkové hodnotenie: 5.64

Priemerná čítanosť: 5654

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Pacientom, ktorí prišli o čeľusť aj zuby, v nemocnici nahradia oboje

    0icon

    Banská Bystrica 24. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:Facebook/Fakultná nemocnica s poliklinikou F.D.Roosevelta Banská Bystrica)   Odborníci z Kliniky maxilofaciálnej chirurgie Rooseveltovej nemocnice v Banskej Bystrici vedia pacientom,…

    Poslanci v závere dňa pokračovali v diskusii k zákonu o neziskovkách

    0icon

    Bratislava 24. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Martin Baumann)   Poslanci Národnej rady (NR) SR ukončili 6. rokovací deň 12. schôdze diskusiou k návrhu novely zákona o neziskových…

    Minister pôdohospodárstva Takáč privítal novelu zákona o ochrane prírody

    0icon

    Bratislava 24. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR - Jaroslav Novák)   Novela zákona o ochrane prírody a krajiny uľahčuje poľnohospodárom, ovocinárom a vinohradníkom prácu a odbúrava byrokratickú…

    Štyri zdravotnícke organizácie by mohli dostávať príspevky v splátkach

    0icon

    Bratislava 24. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR - Jakub Kotian)   Štyrom zdravotníckym organizáciám by po novom mohli zdravotné poisťovne vyplácať príspevky v štvrťročných splátkach, nie v…

    Prezidentka odovzdala plavárni v Starej Ľubovni Prezidentskú zelenú pečať

    0icon

    Stará Ľubovňa/Zborov 24. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Maroš Černý, Facebook/Ľuboš Tomko)   Prezidentskú zelenú pečať odovzdala v stredu počas návštevy mesta prezidentka SR Zuzana Čaputová Mestskej plavárni…

    Nadal o štarte na Roland Garros: "Ak to vyjde, budem rád"

    0icon

    Madrid 24. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Manu Fernandez)   Rafael Nadal bude štartovať na grandslamovom turnaji Roland Garros iba vtedy, ak sa bude cítiť konkurencieschopný. Španielsky tenista…

    Radačovský šokoval v Európskom parlamente. Spod saka vypustil bielu holubicu

    0icon

    Bratislava 24. apríla 2024 (HSP/Foto:Screenshot)   Europoslanec za stranu Slovenský Patriot Miroslav Radačovský prekvapil svojich kolegov a vypustil holubicu ako znak, že Európa potrebuje mier…

    Vzdor voči plánom vlády. Zamestnanci RTVS protestujú a zverejnili video

    0icon

    Bratislava 24. apríla 2024 (HSP/Foto:TASR-Michal Svítok)   Premiér Robert Fico (Smer-SSD) po dnešnom výjazdovom rokovaní vlády vyhlásil, že z reakcii voličov vládnych strán vníma, že…

    "Úplne choré špekulácie!" Púchovský vypovedal na polícii ako podozrivý

    0icon

    Bratislava 24. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Dano Veselský)   Bývalý administrátor facebookových stránok polície a dnes asistent poslanca parlamentu za Progresívne Slovensko Dávid Púchovský na sociálnej sieti…

    Silné slová Olivie Maurelovej. Prečítať by si to mali nielen rodičia

    0icon

    Rím 24. apríla 2024 (HSP/TK KBS/VaticanNews/Foto:X/Olivia Maurel)   Medzi účastníkmi nedávnej rímskej konferencie o náhradnom materstve bola aj Francúzka Olivia Maurelová, ktorá sa sama narodila…

    Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

    Erik Majercak

    Ivan Štubňa

    Gustáv Murín

    Milan Šupa

    Peter Lipták

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA