Čo po prípadnom zrušení vybraných milostí a amnestií?

Pre mňa akt zrušenia “rušených” milostí a amnestií, ak budú zrušené, znamená len to, že boli zrušené. Nepovažujem za relevantnú finalizáciu následkov ich zrušenia.
Ich zrušenie ale samé o sebe zakladá šancu, obnoviť právny štát, ktorý bol aktmi milostí a amnestií, zrazený na kolená za čias mečiarizmu, čo je kľúčové aj pre vnútornú a medzinárodnú reputáciu Slovenska. Za daného stavu nemalo byť “za každú cenu” prijaté do Európskej únie. Neplnilo Kodanské kritériá v časti právny štát, ktoré neplní ani dnes.
Divoká a kupónová privatizácia a trhový mechanizmus (súčasť kritérií) plus ekonomická a hospodárska devastácia pôvodnej ekonomiky (jej rozkradnutie a vytunelovanie Mečiarovou “kapitálo-tvornou vrstvou” a jeho “trafikantmi” a “rýchlo-zbohatlíkmi” za odmenu a vernosť mečiarizmu) Slovenska, a jeho zotročenie nadnárodnými monopolmi, oligarchizácia politiky a globalizácia nestačí. Slovensko sa dobrovoľne odovzdalo do moci cudzích mocností a Globálneho Prediktora.
Okolnosti udelenia milostí a vyhlásenia amnestií Kováčom a Mečiarom posúdi Ústavný súd SR a prípadne (dotknuté osoby) Európsky súd pre ľudské práva.
Stretol som sa s požiadavkami právne bezvedomých, ktorí by rušili jedným šmahom všetky Kováčove milosti, aj Havlove aj Klausove amnestie…
Nie, celoplošné rušenie “fšetkého” nie je ľudsko-právne ani z pohľadu ústavy možné. Ide o presne cielený “chirurgický” zákrok, ktorý je hypoteticky možné oprieť o fakty a skutky flagrantného porušenia základných ľudských práv dotknutých (poškodených) osôb. A v tej veci je zákaz retroaktivity a právnej istoty ľudsko-právne vylúčený.
Akt zrušenia vybraných milostí a amnestií „musí“ obstáť pred ústavným súdom (Listina základných práv a slobôd, Charta práv EÚ) aj pred Európskym súdom pre ľudské práva. V rámci umenia možného.
Harabinov názor vnímam a akceptujem ako názor.
Nič viac ani menej:
https://www.hlavnespravy.sk/harabin-zrusenie-amnestii-v-praxi-neprinesie-nic/970980
Myslím za seba a vlastnou hlavou. Ktosi „túži“ (fejzbúk) po odpovedi na otázku: „A čo je, bol, ten mečiarizmus?“ Mečiarizmus je (bol) predstupeň erdoganizmu. Ten “alfa samec” (LEN ON) bol predobraz. Nekompatibilné s princípom velenia z Bruselu (a Nemecka).
Slovensko je podľa OBSE a EK na posledných priečkach toho, čo je a má a mal by byť právny štát. V rebríčku hodnotenia sa nachádza hlboko pod Českom, ktoré na kvalite a autorite rezortu spravodlivosti a dôveryhodnosti, ako aj demokracie stúpa.
Po vysporiadaní sa s mečiarizmom aj v časti milosti a amnestie, treba na súčiastky rozobrať rezort spravodlivosti a poskladať ho odznova. Obávam sa ale, že niet ľudí… (chýba úprimná vôľa, záujem a kompetencie).
Spoločenské, ľudské, občianske a politické vedomie Slovenska je v predsmrtnej agónii. Systém sa rozkladá a rozpadáva. Hnije. Už je po “trojdňovej” (veľkonočnej) záruke.
Ježiš: “Zborte tento chrám a za tri dni ho postavím.” Neplatí pre Slovensko. Ježiš nerovná sa Slovensko.
Teda, zrušenie “rušených” vybraných milostí a amnestií nie je ešte vôbec zárukou terapie a renesancie štátu v časti právny štát.
Na celkové prebudovanie štátu bude treba onakvejšiu garnitúru. Tej zatiaľ niet. Slovensko nie je mentálne zrelé a pripravené na zásadné zmeny systému moci a vládnutia. A obávam sa, že to už ani nestihne. Nebude mu dovolené. Svoje šance stráca.
P.S. Dnes má byť akýsi „cirkus“ alebo „majdan“ v Blave (zasa použití študenti a protagonisti masovej pop kultúry). A Sorosove mimovládky.
Chcú z neho vytesniť politikov…
Bude „vzrúšo“.
https://hnonline.sk/slovensko/945090-na-velky-protikorupcny-pochod-sa-chysta-10-tisic-slovakov-v-ziadnom-pripade-nas-nevedu-politici-hovoria-organizatori
https://domov.sme.sk/c/20499751/protikorupcny-pochod-studentov-je-ambiciozny-pridu-aj-kramar-a-hlavkova.html
Mečiarizmus a súvislosti: Výsledky tureckého referenda sú hrozivé aj pre vnútornú bezpečnosť EÚ a Slovenska. Erdogan označil turecký národ ako výnimočný. Výnimočným bol aj Hitlerov nemecký národ. Ten “výnimočný” turecký národ podpísal Erdoganovi bianco šek. Krik tureckého davu za trest smrti (sunniti) mi pripomína: “Ukrižuj!”
Poznámka (poznatok): Tendencie k autoritárskym režimom na vodcovskom princípe jednej persóny majú svoje pozadie v existenčnom a existenciálnom strachu a obavách z rozviklávajúceho sa svetového sytému svetských vecí…
…psychologický efekt na báze Carl Gustava Junga, žiaka Siegmunda Freuda, a zakladateľa hlbinnej psychológie.
A na tom princípe funguje aj inštinkt a pud sebazáchovy, hľadajúci z vlastnej bezmocnosti, neschopnosti a osobnostnej nevyrovnanosti, záštitu občanov štátu pod “ochrannými krídlami” vodcu proti vnútornému a vonkajšiemu nepriateľovi.
Mečiar “v mene ľudu”: “Ak nás nebudú chcieť na západe, obrátime sa na východ!”
Mečiar trpí poruchou osobnosti s paranoidnými, autoritárskymi a mesianistickými sklonmi, svojou jedinečnosťou a výlučnosťou. Vie to každý psychológ, teória osobnosti a patopsychológia. A to si jeho voliči (ani babky “demokratky”), ani nostalgici za mečiarizmom, nevšimli. Lebo Mečiar bol a je “úplne normálny”.
Psychopati sú úplne “normálni”, bývajú inteligentní a vzdelaní, radi sa vidia ako verejne činné persóny, najradšej v politike (možnosť mať moc, ovládať a vládnuť) bývajú šarmantní, majú dokonca úžasnú charizmu. V psychologických testoch, ktorým sa radšej vyhýbajú, vykazujú deficit svedomia a empatie. Ich psychologický osobnostný profil je možné zostaviť aj len pozorovaním ich správania, reakcií a konania. Vzťah Mečiarových voličov k svojmu vodcovi bol blízky a podobný fanatizmu v hypnóze. Vládol “dekrétmi”, ktoré si nechával len schváliť “svojím” stádom (parlamentom).
A aj o tom bol Mečiar a mečiarizmus.
Záver: Garantami zmien systému moci a vládnutia na Slovensku dnes nebudú študenti ani politikárčiaci herci, tobôž ani cirkusanti a zabávači z prostredia masovej popkultúry, ako takzvaný neomarxistický proletariát novej ľavice, pretože súc zmagorení a vygumovaní “demokratickým neoliberalizmom” nemajú pre to, a na to, čo chcú (zbožné prianie) už žiadnu mentálnu výbavu ani osobnostné spôsobilosti a kompetencie, lebo oni sami sú živým obrazom systému (matrix). Mali by nastaviť zrkadlo sami sebe. Ibaže nie sú schopní kritickej sebareflexie.
Oslava Tisovho štátu jeho pohrobkami je mimo záujem autora článku. Autor článku sa venuje súčasnosti a budúcnosti Slovenska. A budovaniu právneho štátu, ktorý je už v troskách.
Pod “patronátom” Sorosovských mimovládok, páchajú proti Slovensku viac zla, než dobra, v dobrej viere, akí sú úžasní (iba o tom anin netušia)… vyrozprávajú sa, vyventilujú, povykrikujú a poskandujú heslá a inak nič… (iba viac rozdelia, beztak už do krajnosti rozdelenú spoločnosť).
Slovensko ich “majdany” a “farebné” (dúhové) revolúcie nepotrebuje. Potrebuje zmenu systému moci a vládnutia a skutočnú, nie pseudo demokraciu, ktorá je podvod a lož, čo vyhovuje systému, ktorý sa bude brániť a robí tak “kruhovou obranou”.
Autor článku: Juraj Režo

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Juraj Režo

O AUTOROVI

MOJE OSOBNÉ VYZNANIE LÁSKY K SYSTÉMU
Ako a eko ďalej? Okrídlené „Pravda a láska zvíťazia nad lžou a nenávisťou“ je nenaplnená hypotéza „Veľkého Novembra“.
Výsledok tu máme dnes, v hektike ostatného a ostávajúceho času poslednej voľby:
Žiadna láska. Len nenávisť, lož, zloba a závisť.
Môj odkaz Európskej únii (prebieha v nej invazívna islamizácia kresťanskej Európy):
Pravda je pravda. Lož je lož. Polopravda je lož. Existuje len pravda alebo lož. Relativizácia pravdy je lož.
Pravda: Liberálna demokracia je orwellizmus. Falošný newspeak.
Liberálna demokracia je podliezavý a sladký podvod, mačkažák (falošné mačacie zlato).
Nie je pravou hodnotou. Pravé hodnoty sa tvoria inak.
Nenastoľuje reálnu slobodu, ale diktatúru falošných slobôd práv. Tretiu totalitu. Neoliberálny fašizmus. New world order.
Európa, chráň svoje rodné a kmeňové kresťanstvo, inak prídeš o život!
Európa, nový svetový poriadok nesmie byť tvojím poriadkom, zachovaj si svoj pôvodný.
New world order je vláda reálneho alebo pomyselného Satana, nastoľovaná neo liberálnou demokraciou, ktorá, ak budeš pokračovať v benevolencii voči nej aj islamu, pod false flag základného práva na náboženské vyznanie, ťa zničí a zotročí. A napokon zlikviduje teba, tvoje kresťanstvo aj islam. A nastolí vládu jediného náboženstva NWO, jednej vlády a jednej meny.
Konflikt judaizmus, kresťanstvo verzus islam sa po domnelom víťazstve islamu zmení na konflikt NWO verzus islam.
A musíš si, vybrať, Európa, čo je pre tvoj život dôležitejšie, či tvoje reálne základné ľudské práva s právom na tvoj dobre udržateľný život od počatia po prirodzenú smrť, alebo otroctvo pod systémom a globálnym metasystémom centrálneho matrixu New world order.
Občania Európy a Slovenska, bojujte s orwellizmami a klamlivým, zaliečavým jazykom a sladkými, zaliečavými rečičkami v bežnom živote a najmä v politike, ktorá vás manipuluje aj pripravenými falošnými prieskumami, a aj nimi vás vťahuje do klamlivých politík, a takto pripravené a „predžuté ovce“ vás vo vašej dobrej viere a nádeji, že sa „konečne“ rozhodnete správne (lebo však aj prieskumy..!) vás posiela k volebným urnám a na budúce krvavé jatky...
To je LOŽ! Klamú vás od rána do večera (aj v noci)!
A používajú, zneužívajú proti vám svojich platených užitočných idiotov.
Pekne pozdravujem. :-)
Autor článkov: Juraj Režo alias notorickyobcan

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 288

Celkové hodnotenie: 12.19

Priemerná čítanosť: 1133

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Prezidentka: Učitelia napĺňajú svoje poslanie napriek ich podmienkam

    0icon

    Mnohí učitelia napĺňajú svoje poslanie nie vďaka, ale napriek podmienkam, v akých pracujú. Pri príležitosti štvrtkového Dňa učiteľov na to poukázala prezidentka SR Zuzana Čaputová.

    Poškodení v kauze Chovanec adresujú výzvu. Jasný odkaz Miriam Lexmann

    0icon

    Bratislava 28. marca  2024 (TASR/HSP/Foto:Screenshot video/Youtube)   Poškodení v kauze Chovanec vyzývajú kandidátov na poslancov do europarlamentu, aby nezneužívali úmrtie ich blízkeho na svoju politickú…

    Tradičné preteky bez tradičnej oslavy, Temža je znečistená

    0icon

    Londýn 28. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Martin Baumann)   Tradičné preteky univerzitných osemveslíc budú tento rok bez tradičnej oslavy, pri ktorej hodí víťazná posádka svojho kapitána do…

    Všetko je inak. Harabin objasnil, ako to je s odporúčaním pre jeho voličov, aby dali hlas Pellegrinimu

    0icon

    Bratislava 28. marca 2024 (HSP/Foto:TASR-Pavol Zachar)   Dnes sme najprv informovali, že prezidentský kandidát Štefan Harabin poskytol pred druhým kolom prezidentských volieb svoje odporúčanie koho…

    Prezidentka: Sme v klube, ktorý nám poskytuje ochranu teraz aj do budúcna

    0icon

    Bratislava 28. marca  2024 (TASR/HSP/Foto:TASR - Martin Baumann)   Členstvo v NATO poskytuje Slovensku bezpečnostné garancie na takej úrovni, aké by krajina jeho rozmerov nikdy…

    Návod na opravu naší ekonomiky

    0icon

    Bratislava 28. marca 2024 (HSP/Sichtarova/Foto:Facebook/Environmental, Social, and Governance)   Když jsme před více než třiceti lety prožívali revoluci, přáli jsme si stát se součástí západu.…

    Otvorený list Korčokovi. Takto sa k nej zachoval, keď bol ministrom zahraničia

    0icon

    Bratislava 28. marca 2024 (HSP/Foto:TASR-Pavel Neubauer)   Advokátka a bývalá politička JUDr. Zuzana Kondrlíková Plháková sa pred prezidentskými voľbami rozhodla podeliť s verejnosťou o svoju…

    Súkromná ZP Dôvera uzavrela vlaňajšok so ziskom takmer 20 miliónov

    0icon

    Súkromná zdravotná poisťovňa (ZP) Dôvera uzavrela vlaňajšok so ziskom 19,955 milióna eur. Zdravotná poisťovňa priblížila, že minuloročný zisk predstavuje 0,76 percenta z predpísaného poistného.

    Dôkaz, ako opoziční "odborníci" škodia Slovensku

    0icon

    Bratislava 28. marca 2024 (HSP/Foto:TASR-Jaroslav Novák, Pavel Neubauer)   Minister financií SR Ladislav Kamenický zo Smeru-SSD upozorňuje na dôsledky neustáleho a účelového očierňovania vlády opozičnými…

    Predpoveď počasia na štvrtok

    0icon

    Bratislava 28. marca 2024  (TASR/HSP/Foto:Pixabay) Aktualizované 28. marca 2024 o 12:11 Situácia: Do našej oblasti prúdi teplý vzduch. Premenlivá oblačnosť, na severe a východe prehánky.…

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA