Národ slovenský, vlasť moja.

( Báseň )

Túto báseň som napísal na počesť 75. Výročia SNP. Som presvedčený, že sa dá aj básnický opísať život človeka ( národa ) v svete politiky.

Báseň „Národ slovenský, vlasť moja“ vychádza z toho najzákladnejšieho, najdôležitejšieho, priam osudového príbehu tejto doby o štáte malého národa slovenského, ktorý si vybral svoju vlastnú cestu slobodného života, určitým spôsobom dospel a tak sa stal potenciálnym kandidátom pre deštrukčnú činnosť nadnárodných síl z Európy a sveta.

Nevšimli sme si, ako nás odchádzajúci premiér Vladimír Mečiar upozornil, že s jeho odchodom sa končí slovenská cesta. Nemohli sme si to všimnúť, pretože sme sa dali presvedčiť vtedajšou opozíciou, že mečiarizmus je najväčšie zlo, ktoré  mladému štátu škodilo. Boli sme vyzývaní, aby sme neslúžili tomuto neľudskému, protiľudovému a stále viac diktátorskému režimu, išli so slobodnými ľuďmi a pričinili sa o slobodné Slovensko ( Mikuláš Dzurinda 16.9.1998 pred televíziou Markíza ).

Nové politické teleso s nálepkou „Demokracia“ nás rafinovaným spôsobom naviedlo na vraj magickú a rajskú pozemskú plytčinu, do priestoru ktorej slovenská cesta akýmsi prirodzeným spôsobom vedie ( napája sa). Ak vyplníme prihlášku, zaplatíme stanovený poplatok, splníme predpísané kritéria a zakrúžkujeme „áno“, potom nás pustia do Únie – ohromného Parku života a mieru, pracovno – zábavného životného priestoru plného pracovných príležitosti, slobody, demokracie, sociálnych výhod a tak ďalej.

V tomto Parku sa schádzajú návštevníci z rôznych kútov Európy a títo návštevníci nepotrebujú so sebou nosiť nič z domáceho či národného prostredia. V tomto Parku je všetko, po čom môže túžiť individuálna bytosť. Za daných okolností si návštevníci ( obyvatelia ) ani neuvedomujú, ako funguje Správa v území magickej a rajskej pozemskej plytčiny. Po čase sa zistí, že na celom území Parku sa zahniezdila Moc Bruselu, ktorá s podporou národných koordinátorov pre podporu Správy Parku sa pretransformovala na Beštiu  túžiacu  po novej vlastnej Ríši.

Táto Beštia pohlcuje všetko národné a vlastenecké. Ani náhodou nie je možné s Beštiou zrovnávať napríklad spomínaný mečiarizmus, pretože ten bol oproti Beštií celkom neškodným vnútropolitickým pnutím, ktoré sa prostriedkami politického boja dalo riešiť. Vo vývoji spoločnosti sme teda pokročili od samostatnej slovenskej cesty a mečiarizmu až k bruselskej Beštií, ktorá predstavuje  najväčšie zlo. Zároveň naši národní koordinátori pre podporu Správy Parku vyhlasujú, že Park života a mieru  je našim skutočným životným priestorom.

Raritou je, že tento Park môžu podľa prijatých paktov trvalo navštevovať migranti a utečenci z celého sveta, majú v ňom zadefinované právo na život. Na rozdiel od návštevníkov členských štátov Parku, migranti a utečenci nemusia spĺňať žiadne podmienky a kritéria, majú voľný vstup a nárok na kompletné sociálne zabezpečenie.

Pre nás, obyvateľov členských štátov Parku, boli stanovené tvrdé kritéria pre vstup. Nové politické teleso s nálepkou „Demokracia“ nás úspešne zbalamutilo v tom, že sa štátnej suverenity vzdávame v prospech bruselskej Beštie ako nepotrebnej záťaže, ktorá nás ukotvila na „dne mora“ a nedovoľuje nám vyplávať na hladinu, aby sme sa nadýchali čerstvého závanu z „ostrovného“ Parku. Nedošlo nám, že bez štátnej suverenity demokracia nemôže existovať. Demokracia potrebuje k svojej existencií človeka, ktorý sa stal občanom, pretože je základom štátnej moci. V Parku života a mieru potrebujú iba človeka, ktorý sa v ňom bude správať ako individuálna ( pracovná a turistická )  jednotka.

Čo nám má pripomenúť výročie SNP ?

Že národ slovenský, vlasť naša sú v ohrození, že sme napadnutí Mocou Beštie, ktorá nepotrebuje chrániť naše národno-štátne záujmy, pretože Park života a mieru má úplne iné poslanie. Paradoxom je, že pripomenutie si hrdinstva národa slovenského organizujú práve národní koordinátori pre podporu Správy Parku a ktorých politické aktivity sú v rozpore s poslaním SNP. Z ich strany nie je možné očakávať, že vyzvú občanov SR brániť národ slovenský a svoju vlasť pred Beštiou, pretože už dávnejšie z Parku prišla inštrukcia upovedomovať našich účastníkov Parku heslom Za slušné Slovensko !

Odkazom SNP je dokázať v prípade potreby brániť národ slovenský a svoju vlasť. Teraz k tomu nepotrebujeme zbrane  a ani nemusíme prelievať krv. Musíme mať však veľa odvahy a schopnosti  vstúpiť do politického boja a v jej Aréne dokázať národ a vlasť zachrániť pred Mocou Beštie. Problémom však je to, že sme za dlhé roky vymývania mozgov silno indoktrinovaní a nemáme vôľu pozbierať sily a bojovať za národné a vlastenecké. Ak sa v SNP ľudia chceli dištancovať od kolaborácie s nacizmom, tak v súčasnej dobe je aktuálna požiadavka dištancovať sa od kolaborácie s Mocou Beštie ( Bruselu ).

Denník Pravda v svojom komentári pripomína, že SNP bolo príležitosťou, aby  jeden malý národ využil to, aby ukázal, že nemieni donekonečna len tak plávať s prúdom, ktorý mu určili INÍ, že svoju historickú rieku si chce vyberať sám. A preto na záver sa tvrdí, že povstalci z roku 1944 sú našimi súčasníkmi. Dovolím si tvrdiť, že záver nie je pravdivý.  Prečo ? Aj v dnešnej dobe  došlo k tomu, že Správca Parku života a mieru či Moc Beštie nám, malému národu, určuje plávať s prúdom z Bruselu. Vtedy, v čase SNP, sa malý národ postavil proti tomu, aby mu osud určovali iní.

V dnešnej dobe je to tak, že národ slovenský pod vedením národných koordinátorov pre podporu Správy Parku života a mieru prijal svoj osud plávať s prúdom, ktorý mu určujú nadnárodné štruktúry na čele s Bruselom. V súčasnosti nemáme povstalcov, ktorí by boli ochotní bojovať za národ slovenský a rodnú vlasť. Ponúka sa určitá paralela. Ľudácky režim kolaboroval s Hitlerom až do konca, hoci  mu vraždil jeho ľudí na území jeho štátu  (S. Mičev ). Náš demokratický režim kolaboruje s Mocou Beštie ( Bruselom ), hoci ten sa jednoznačne snaží zlikvidovať národné štáty. Demokratický režim už dávno mal konať v prospech národa slovenského a našej vlasti, lenže nekoná. Takže ak by sme mali v súčasnosti súčasníkov – povstalcov, tak určite by zorganizovali  masové vystúpenie národa proti súčasnej moci a jej spôsobu vedenia politiky.

V dnešnej dobe potrebujeme hrdinstvo poovstalcov.

Kto môže toto hrdinstvo vzkriesiť, keď si stále myslíme, že máme kráčať po boku Nemecka a Francúzska a spojiť s nimi svoju budúcnosť, ktorého vládni predstavitelia už v 2016 roku podpísali Mníchovský dokument. Ide o deväťstránkový dokument o vzniku Európskeho super štátu. Ak by sme mali prijať tézu, že povstalci z roku 1944 sú naši súčasníci, tak by to znamenalo, že odkazom SNP pre súčasníkov je, aby si národnoštátne záujmy SR postupne úspešne zničili v prospech vyšších záujmov – záujmov nadnárodných a aby tieto záujmy propagovali ( ako aj propagujú ) ako národnoštátne záujmy.

A teraz už samotná báseň.

 

Národ slovenský, vlasť moja !

Skupiny odpadlíkov – synov a dcér –  ti pohreb stroja.

Bruselskí mandaríni ti dali  zo štrukturálnych fondov zhotoviť zlatú truhlu.

Aby nikto nevidel prípravy na poslednú rozlúčku, rozsievajú hustú hmlu.

 

Ani vidiaci a počujúci si doteraz nevšimli, že národu sa odoberá  štátnosť.

Už v mladom veku sa musí uložiť na odpočinok, pretože stratil chrbtovú kosť.

 

Národ slovenský, vlasť moja !

Nikde v Európe nebudeš mať miesto pre svoju mohylu.

Rozsypeš sa na samostatné ľudské jednotky, ktoré sa navzájom boja

a ktorým  nebude možné dať správny smer a vliať do ich duší novú silu.

 

Na našich poliach porastie nová burina – divoký mak – symbol eurooptimistov.

Takáto úroda nás bude ničiť aj za pomoci mediálnych propagandistov.

 

Národ slovenský, vlasť moja !

Skupiny odpadlíkov – synov a dcér  –  v mene absolútnej slobody nás priviedla na mizinu.

Dali sme sa nachytať na medové motúziky moderného Mikuláša – zlodeja.

Že štát nie je dobrý správca ľudského života, iba múdry Privát má vidinu

 

nesmierneho bohatstva, ktoré priam trčí z globálneho koša.

Namiesto pracovitých rúk a slaného potu nás  v supermarketoch čaká poriadna noša.

 

Národ slovenský, vlasť moja !

Skupiny odpadlíkov –  synov a dcér  – nám závojom demokracie zastrela dve méty slobody.

Štát sa slobodne vzdal  vlastných síl a schopnosti – otvoril brány ako staroveká Trója.

Tí, čo nám darovali dreveného kaňa, si mohli všetko slobodne vziať pre svoje zisky a obchody.

 

V takejto otrockej harmónií slobôd nám vládna moc sľubuje život bez alternatívy.

Veď podľa nej sa Brusel postará, že samostatné ľudské jednotky budú mať dostatok obživy.

 

Národ slovenský, vlasť moja !

Skupiny odpadlíkov –  synov a dcér –  úkolujú biele kone.

Nadnárodné korporácie za svetom bez štátnych zásahov broja,

aby pracujúcim ľuďom ostali k podpore len prázdne dlane.

 

Na pamiatku z fondov možno postavia Múzeum národnej kultúry

a umožnia samostatným ľudským jednotkám mať zábavy fúry.

 

Národ slovenský, vlasť moja !

Nová generácia už nebaží po tvojich symboloch a mravnej sile.

Všetko lepšie sa zdá byť v cudzích rukách a z cudzích rúk, hoc bude z hnoja.

Zaslepená digitálnou realitou sa tvare striehnucich zloduchov zdajú úprimné a milé.

 

Až v konečnom zúčtovaní sa odhalí pravda a narieka.

Prečo to Boh dopustil,- budú sa pýtať naše vnúčatá. – Len pre chybu naivného človeka !

 

Národ slovenský, vlasť moja!

Skupiny odpadlíkov –  synov a dcér –  už nechcú žiť ako ich otcovia a mamy.

Investície sa majú zhodnotiť pre cudzie korporácie, nech nás pekne doja !

Prekariát v ich rukách sa stal nástrojom ako ľudí rozdeliť: na obyčajný plebs a pánov a dámy.

 

 

Do vitrín spomienok novodobí páni ukladajú mozoľnaté ruky otcov a dedov a lásku k rodnej zemi.

Do zabudnutia upadlo kosenie rannej trávy, svišťanie kos. Krajina zamĺkla ľudskými spevmi.

 

 

Národ slovenský, vlasť moja !

Skupiny odpadlíkov –  synov a dcér –  nám zaistili na dlhé roky novú sebestačnosť.

Dediny sa zmenili na oázy oddychu, ticha a pokoja.

Verejné priestory dostali prednosť pred obživou a preto na poliach zanikla pracovná zdatnosť.

 

Nikto neskúma, do akej miery sa s politikou rozmohlo farizejstvo,

keď namiesto poctivej práce priazeň dostáva nehatené zbojstvo.

 

Národ slovenský, vlasť moja !

Skupiny odpadlíkov –  synov a dcér –  s pomocou naivity občanov nám ukradli demokraciu.

Na politickom javisku s politikmi korporácie a neziskový show biznis vystrája.

Bezprizorným občanom bez štátu bolo nariadené pestovať absolútnu toleranciu.

 

Štát má ústavnú povinnosť byť na strane občanov.

Bez jeho pomoci sa menia na stádo oviec a baranov.

 

Národ slovenský, vlasť moja !

V pevnom postoji chráňme manželstva muža a ženy a ich rodiny.

Iné intímne komunity za rovnoprávnosť s rodinami nestoja.

V dúhovom raji nech si slobodne ošetrujú svoje pastviny.

 

Bez šťastnej rodiny a plodného  materstva

nemožno sa tešiť z domoviny a pravého bohatstva.

 

Národ slovenský, vlasť moja !

Nastal čas oživiť slovenského – slovanského ducha.

Skupiny odpadlíkov –   synov a dcér –  výživne malých satankov koja,

aby v bruselských palácoch dorástli na kňazské rúcha

 

a mohli šíriť svoje kázne o korporátnej slobode.

O, aká pre Slovensko sláva, mať v jeho sídle agentúru o otrockej robote a pohode.

 

Národ slovenský, vlasť moja !

Pre svoju záštitu na rady farizejov nemáš armádu ľudu.

Príslušnosť k NATO  je symbolom zradného závoja,

že ťa cudzie sily s odvahou brániť budú.

 

V záujme kapitálu nepôjdeme pochodovať proti našim východným bratom,

ani keby nás z FEDu zasýpali pravým americkým zlatom.

 

Národ slovenský, vlasť moja !

Máš ešte príležitosť mať svoj osud a život po svojom naveky.

So skupinou odpadlíkov –  synov a dcér –  sa treba pustiť do volebného boja.

Ľuďom dať nový zákon a vlastencom možnosť vyhrať preteky.

 

Za jednoduchým krokom sa skrýva predzvesť veľkých zápasov.

Odpadlíkov –  synov a dcéry –  poslať na cintorín politických vrakov ráznym zásahom voličských hlasov.

 

Národ slovenský, vlasť moja !

Stojím pri tebe a v modlitbách prosím Boha zasiahnuť prirodzenou mocou.

Právom človeka mať zbudovaný vlastný štát – byť vlastníkom nástroja,

ktorý bdie v rozumnom režime nad životom spoločnosti dňom i nocou.

 

Pre toto všetko sa nám oplatí utiecť hrobárovi z lopaty

a odpadlíkom do svojich rúk zobrať politické opraty.

 

Národ slovenský, vlasť moja !

Skupiny odpadlíkov –  synov a dcér – vlákali ťa do pasce svätej Integrácie.

K náboženstvu absolútnej jednoty, pokroku, perspektívy pozemského raja

za spoločné zvládnutie nových procesov globalizácie.

 

Lež po rokoch sa ukazuje, že aj s navijakom sme zjedli návnadu,

že môžeme bezhranične dôverovať láskavému Západu.

 

Národ slovenský, vlasť moja !

Nad našimi životmi stále viac vládnu zákony nadnárodnej moci.

Súdny dvor nás ťahá do bažin šľachtického raja.

Po pár ďalších politických ťahoch už nám nebude pomoci.

 

Máme sa celkom vzdať suverénnej vety

len preto, že je to príkaz ríšskej Merkel tety ?

 

Národ slovenský, vlasť moja !

Máme byť zaživa pochovaní aj so štátnymi symbolmi ?

Pohreb štátu nám skupiny synov a dcér parádny vystroja.

Veď európske Slovensko v srdci novej Ríše bude koketovať za novými stolmi.

 

Neverme takej nádeji, že nám medzi zloduchmi dajú silný hlas.

Nádej je prostitútkou života, zveruje sa do rúk každému z nás.

 

Národ slovenský, vlasť moja !

V médiách hlavného prúdu nemáš svoje čestné miesto, nedali ti česť.

Písané a slovné rebélie sa množia ako z Agentúry protinárodného odboja.

Ľuďom sa vedomé zastiera pravda, hrdinstvom je novinárska lesť.

 

Neskonale živíme paradox: keď pravda patrí všetkým vo verejnom záujme,

tak za jej nositeľku si súkromný sektor obstaráme !

 

Národ slovenský, vlasť moja !

Pre posilnenie mieru militantné sily núkajú založiť ( nemeckú ) európsku armádu.

Brusel už investuje veľké peniaze do jej rozvoja.

Bude vraj predstavovať za členské štáty  silnú náhradu.

 

Odpadlíkom nesmieme dovoliť spáchať na nás taký veľký podvod.

Po ňom nám už nebude pomoci, ak si nezvolíme z Únie členský rozchod.

 

Národ slovenský, vlasť moja !

Nad mestami a dedinami, nad horami, riečkami a dolinami budú lietať cudzie drony.

Moderné, oceľové, viacoké jastraby sa všade nečakane vyroja,

ak sa krajinou rozliahnu rodné spevy a kostolné zvony.

 

Nedovoľme cudziemu strážiť naše vlastné panstvo,

Hoc odpadlíci vykrikujú, že nás k tejto povinnosti zaväzuje členstvo.

 

Národ slovenský, vlasť moja !

Treba pochovať ideu, že zákonom kapitalizmu v Európe je Únia

a ľudia musia mať také politické teleso, ktoré im korporácie zostroja.

Zničiť štáty ! Ako na povel sa všade odohráva rovnaká ceremónia.

 

V predvolebnom boji majú dať kandidáti občanom jasné slovo,

že udržia suverenitu štátu, aj keby im za odmenu sa dostalo horúce olovo.

 

Národ slovenský, vlasť moja !

Už nie si mocnosťou národne orientovaných intelektuálov.

Rozštiepili sa na dva tábory, ktoré proti sebe stoja.

Jedny si dali za česť chrániť ústavnosť krajiny. Druhí sa zamilovali do bruselských chrámov.

 

Ako docieliť osvietenie v spore o prospech národa ?

Mohutným vzplanutím intelektuálov k verejnému hľadaniu pravdy. Tu je skrytá záhada.

 

Národ slovenský, vlasť moja !

Práca je v pravom zmysle poslaním robotníckej triedy.

Bez nej žiadne plány moderných manažérov neobstoja.

V národe majú politici povinnosť zaručiť život bez modernej biedy.

 

Z bezohľadnosti k pracujúcej triede sa vo veľkom organizuje vývoz pracovných síl,

aby sa podnikavcom bežný účet vrchovato naplnil.

 

Národ slovenský, vlasť moja !

Teraz sme v prípravke, ako v budúcnosti budeme zvládať migračné toky.

V zjednotenej Európe nás migranti od našich životov odstroja

a podľa nich sa budú napĺňať ďalšie roky.

 

Vo varnom kotly bude pokračovať miešanie ľudských rás.

Príde právo brániť sa proti migračným tokom verejne na pretras ?

 

Národ slovenský, vlasť moja !

Máš postupne vädnúť pod dávkami silných bruselských liekov.

Na tvoje poklady sa krkavci vzlietnuť stroja,

keď ohlásia  ďalšie termíny privatizačných procesov.

 

Medzi verejným a súkromným sa má zachovať patričná miera.

To preto, že občanov štátu nemožno scudziť, aby po nich ostala prázdna diera.

 

Národ slovenský, vlasť moja !

Národné povedomie sa každý deň v záplave slov a viet o Únií stráca.

Slovákom prisúdili úlohy krimihercov, ktorých sa mnohí boja.
Je to tichá bitka o vedomie občana, z ktorej sa nekrváca.

 

Odpadlíci –  synovia a dcéry – národu neprikladajú žiadnu váhu.

Pre nich je všetko prosté: iba v Únií dosiahneme rovnováhu.

 

Národ slovenský, vlasť moja !

O tvoje volebné hlasy sa pravidelne s veľkým srdcom uchádzajú eurooptimisti.

Chcú mať čierne na bielom, že majú právo sa pustiť do politického boja

a nemilosrdne zraziť k zemi tých, čo koketujú so záchranou ústavnosti.

 

 

Pod plášťom demokracie sa štát občanov najlepšie rozkladá.

Hnilobné procesy v spoločnosti sa vysvetľujú ako reformné kroky, nie však ako zrada.

 

Národ slovenský, vlasť moja !

Na spustenie nových politických procesov za záchranu Zeme nasadili globalisti  Grétu.

Tak závažná vec si vyžiadala prerušenie základného štúdia.

Zázračné dieťa má predostrieť klimatické osvietenie celému svetu.

 

O názor krajín k tejto téme nepadne žiadne slovo.

V našich končinách sa pre prípad Gréty  použije prirovnanie Kocúrkovo.

 

Národ slovenský, vlasť moja !

Tvoja krajina svojou pozemskou scenériou predstavuje Božskú krásu,

s ktorou sa snúbi tradícia ľudového kroja

a ľudových spevov privádzajúcich svet k nemému úžasu.

 

Pre takýto domov netreba hádzať flintu do žita.

V sile vlastnej krajiny a jej ľudí je skrytá najlepšia prosperita.

 

Národ slovenský, vlasť moja !

Mierumilovnosť a lásku k svetu majú naši ľudia v krvi.

Neženú sa za bohatstvom iných do vražedného boja

a nikoho nenechajú napospas, nech ho osud drví.

 

Na vlastnej podstate a poctivosti sa zakladá pokrok našej zeme.

Robme to, čo nám svedčí a čo vrúcne milujeme.

 

Národ slovenský, vlasť moja !

Pravá domovina nikdy nezapadne smútkom a prachom.

Ozýva sa v nej štebot detí a spevy rodného kraja.

Rodičov a vôbec dospelých nemusí budúcnosť napĺňať strachom.

 

Spojme preto sily do služieb rozvoja miestnej ekonomiky.

Nechoďme budovať život vonku, ako naši dedovia do Kanady či Ameriky.

 

Národ slovenský, vlasť moja !

Skupiny odpadlíkov –  synov a dcér –  majú o našom živote inú mienku.

Nech robotní otroci s pocitom slobody utekajú do sveta za ponukami rozvoja.

Doma nech poslušne každý zanechá deti a milovanú žienku.

 

Režim kapitalizmu nemilosrdne sa stáva osudom človeka.

Od praveku sme výrazne pokročili, lež kapitál nevie existovať bez moderného otroka.

 

Národ slovenský, vlasť moja !

Mám k tebe silnú dôveru pre ľudské istoty.

Ak dávaš plnosť štátnej moci, podporu občianstvu a politici pravdu odtaja,

potom sa vyhneme pazúrom bruselskej jednoty.

 

Národ sa nesmie dať strašiť, že príde o druhotriedne dobroty.

Ostane v svojom práve, bude slobodný, nezahltia ho, ako Západ,  migračné kvóty.

 

Národ slovenský, vlasť moja !

Už aj prezidentka SR zabudla na teba, pretože veľmi túži po uplatnení nemeckých skúsenosti v Európskej únií.

Po tragických svetových vojnách  zastavme uplatniť nemeckú skúsenosť s budovaním  európskej Ríše, ktorú vladári Európy stroja.

Dajme najavo, že nesnívame o strate národnej suverenity, aby sme mohli žiť s Nemeckom v plnej harmónií.

 

Ústavný činiteľ nemá povinnosť podporovať Nemecko v jeho zvrhlých plánoch.

Ustanovenie novej Ríše a milióny migrantov, to nie je skúsenosť srdca o úprimných daroch.

 

Národ slovenský, vlasť moja.

Z hlbín našich očakávaní o skvelej budúcnosti sa už jasne vynára predstava o spojení európskych štátov do jednej Ríše pod vedením Nemecka.

Vyzerá to tragikomický na našu nevšímavosť k tomu, čo nám vladári Európy stroja.

Stále dôverujeme Bruselu, našej vládnej moci a Osudu, že nás ochránia. Skoro sme zabudli na prípad Grécka, pretože sme ako malé decka.

Na programe dňa má byť záchrana národného štátu a národa. To bude zmysel ukončenie členstva v Únií.

Schopnosť postaviť sa na vlastné nohy politický a ekonomický nám dá záruky, že  nebudeme podliehať panstvu kolónií.

 

 

 

Dušan Hirjak

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Dušan Hirjak

O AUTOROVI

Som na starobnom dôchodku. Niekoľko rokov som pracoval ako tajomník OV SZM v Humennom, ako konštruktér vo Vihorlate, .n.p. Snina, ako predseda Odborovej rady na výstavbe VN Starina, ako tajomník MNV a potom 5 volebných období ako starosta obce Stakčínska Roztoka. V rokoch 1989- 1994 som diaľkovo študoval na PU v Prešove filozofiu. Získal som akademický titul Mgr. a PhDr. Píšem básne ( občas ), rekreačne behám a baví ma venovať sa politickým otázkam. Niekedy som bol radovým členom KSČ a členom ĽM ( počas práce vo Vihorlate 1977-1985 - stranícka úloha ). Manželka Anna je na dôchodku, celý život pracovala v NsP Snina ako ženská sestra. Mám dve dcéry: Tatianu a Natašu. Obidve žijú a pracujú v Bratislave. Mám tri vnúčatá. Žijem v svojom rodinnom dome v Snine.

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 232

Celkové hodnotenie: 15.37

Priemerná čítanosť: 922

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Tragédia pri Klátove: o život prišiel 76-ročný cyklista

    0icon

    Skalica 29. marca (TASR/HSP/Foto:Facebook/Polícia SR-Trnavský kraj)   Pri dopravnej nehode prišiel o život 76-ročný cyklista. Nehoda sa stala vo štvrtok krátko pred 19.00 h na…

    Ako Američania a Briti zarezali mier na Ukrajine

    0icon

    Bratislava 29. marca 2024 (HSP/Foto:TASR/AP-Efrem Lukatsky, Yves Herman)   Ruská špeciálna operácia skončila, Ukrajina a Rusko sa dohodli na mierových podmienkach. Takto nejako by mohli…

    Kotlár: Boli identifikované zásahy do ľudských práv a slobôd počas COVID-19

    0icon

    Zásahy do ľudských práv a základných slobôd počas pandémie COVID-19 boli identifikované počas tohtotýždňovej odbornej konferencie. Poukázalo na ne viacero zúčastnených rečníkov. TASR o tom…

    Prvé kolo: Víťazstvá, prehry a vrece zemiakov

    0icon

    Bratislava 29. marca 2024 (HSP/Foto:TASR-Martin Baumann)   Ponúkam ešte jeden pohľad na 1. kolo volieb prezidenta SR. Prvé emócie už vychladli, možno pokojnejšie hľadať odpoveď…

    To najdôležitejšie z Ukrajiny

    0icon

    Kyjev 29. marca 2024 (HSP/Foto:TASR/AP-Andriy Andriyenko)   V tomto článku vás budeme v priebehu dňa informovať o najdôležitejších udalostiach na frontoch Ukrajiny z pohľadu ruskej…

    SNS vyzýva GR RTVS Machaja, aby sa vyjadril k svojmu majetkovému priznaniu

    0icon

    Slovenská národná strana (SNS) vyzýva generálneho riaditeľa (GR) RTVS Ľuboša Machaja, aby bezodkladne vysvetlil verejnosti chyby svojho majetkového priznania. Národniari zároveň oznámili, že sa v…

    "Plán Elona Muska kolonizovať Mars je nebezpečná predstava," tvrdí kráľovský astronóm

    0icon

    Bratislava 29. marca 2024 (HSP/ The Telegraph/ Foto: TASR/AP-Bill Ingalls)   Profesor Lord Martin Rees, kráľovský astronóm, podľa The Telegraph tvrdí, že je jednoduchšie vyriešiť…

    Pápeža čakajú náročné dni pred Veľkou nocou

    0icon

    Bratislava 29. marca 2024 (HSP/Reuters/ Foto: Screenshot Youtube)   Vo štvrtok sa začali štyri intenzívne dni plné podujatí pred Veľkou nocou. Agentúra Reuters informuje, že…

    The New York Times tvrdí, že Washington zatajil Moskve informácie o pláne teroristov

    0icon

    Bratislava 28. marca 2024 (HSP/NYT/Foto:TASR/AP/Russian Emergency Ministry Press Service)   "Nepriateľské vzťahy medzi Washingtonom a Moskvou zabránili americkým predstaviteľom zdieľať akékoľvek informácie o pláne [teroristov]…

    Poškodení v kauze Chovanec adresujú výzvu. Jasný odkaz Miriam Lexmann

    0icon

    Bratislava 28. marca  2024 (TASR/HSP/Foto:Screenshot video/Youtube)   Poškodení v kauze Chovanec vyzývajú kandidátov na poslancov do europarlamentu, aby nezneužívali úmrtie ich blízkeho na svoju politickú…

    Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

    Marek Brna

    Viktor Pondělík

    Miro Majerník

    Pavel Jacz

    Vanda Rybanská

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA