Sorosova univerzita v Maďarsku, reakcie a vývoj kauzy

Sorosova „otvorená“ stredoeurópska univerzita je na ceste z Maďarska. Viktor Orbán na čele maďarskej vlády ale ostáva, a čelí “liberáno-demokratickým školeniam” od “demokratov-liberálov” (opozícia), o zásadách a princípoch „otvorenej liberálno-demokratickej” občianskej spoločnosti. Spozornela vraj, aj Angela Merkelová…
Priamy diktát Nemecka? Legitimizovaný false flage otvorenej „liberálnej demokracie”? A za toto sme bojovali v 68-mom a 89-tom? A takto sme „zasa“ dopadli? Keď niet Sojuz, jesto USA? Keď niet USA, jesto Brusel a Európe znova, už nielen ekonomicky vládnuce Nemecko? Kam sa podela nemecká pokora a pocit viny za nacistickú totalitu a minulosť, a tie horory páchané tým “árijským germánom”, chorým psychopatom Hitlerom? Máme tu nový fašizmus? Vlastne, nemecký eurofašizmus? Sekeru zviazanú prútmi (taliansky Musollini fascism) zvaný ako Európska únia? Druhá „Veľká Rímska ríša“? Multikulturalizmus padol, ale Angela Merkel je držiteľkou Kalergiho ceny. A Európa kráča k novej, post “otvorenej liberálno-demokratickej” a ešte aj “slobodnej” a “dobrovoľnej” totalite. Lebo pojem “liberálna demokracia a demokratický liberalizmus” znie a číta sa úžasne… (skvelé). A my tu, doma, ideme naháňať údajných extrémistov a neonacistov? A tých skutočných nechávame behať po slobode, a tárať, vykrikovať urážlivé heslá proti národu, vlastenectvu, slovanstvu, vyhrážať sa, likvidovať “Lipu slovanskej vzájomnosti” v Nitre?
No, nie je to už celé na hlavu? Veď toto je otvorený domáci militarizmus, proti údajnému vnútornému nepriateľovi sorosovskej „liberálnej demokracie“, ktorý je nastavený prejsť do fyzického násilia! Veď ich ANTIFA pripomína formujúce sa Hlinkove gardy! Potrebuje Slovensko, namiesto revízie Veľkého Novembra „majdan“ a nebodaj, farebnú, dokonca, dúhovú revolúciu?!
Budú ju viesť už z Ukrajiny „osvedčení“ dramaturgovia, scenáristi a režiséri, ako skrachovanci SDKÚ (Mikloš, Dzurinda, Radičová), Pavol Demeš, zúrivá pseudo intelektuálska bratislavská a bratislavo-centristická kaviareň, amerikanofil Bútora a Inštitút pre verejné otázky, s podporou Sorosových, akože inak – „ľudsko-právnych“ mimovládok a americkej ambasády?
A bude tá tupá a dutá luza ako plastová trupka, pod ich „filantropickým“ nadnárodným a paneurópskym vedením, ničiť lipy slovanskej vzájomnosti a skandovať proti národné a proti slovenské heslá? Na Slovensku?!
Ministerstvo školstva o presťahovanie univerzity na Slovensko, vraj už v minulosti ju KC VPN chcelo dokonca priamo do priestorov Národnej rady Slovenska (!), nemá záujem, a Sorosovu Stredoeurópsku univerzitu na Slovensku aj dnes odmietlo.
Proti maďarskej novele vysokoškolského zákona sa zdvihla vlna odporu maďarských študentov a súbežne Sorosových „slovenských“ mimovládok, tiež poslancov parlamentu (zmienení boli najmä Beblavý, Poliačik, Remišová, varoval a odmietol Boris Kolár) a „inetektuálneho predvoja spoločnosti“, ktorý má mimo iných reprezentovať Eduard Chmelár…
Skúsenosti s touto univerzitou, zdieľal už aj Václav Klaus, ktorý uviedol dôvody, pre ktoré sa so Sorosom a jeho vzdelávacími aktivitami v Česku začiatkom 90-tych rokov rozlúčil… Súčasní „novočesi“, ale znova otvorení amerikanizácii spoločnosti, vzdelania a kultúry, by ale toho údajného a nezničiteľného „filantropa“ Sorosa radi…
Čo ste o kauze prečítali, prečítali ste. Teraz nečítajte a premýšľajte. Rozhodlo sa slovenské ministerstvo školstva správne? Aký máte názor na organizácie tretieho mimovládneho sektora údajne „filantropickej“ Sorosovej Nadácie otvorenej spoločnosti a ich pôsobenie na Slovensku?
Komu a čomu všetkému sa má Slovensko otvárať? Komu má Slovenská republika roztvárať a púšťať si ho medzi nohy, s rizikom nežiaduceho tehotenstva alebo pohlavnej nákazy?
Čo, takto, sexuálna hygiena, dobre plánované rodičovstvo a vplyv (právo) rodičov na obsahy a programy vzdelávania a výchovy svojich vlastných detí?
Nemala by tieto a iné otázky dotazníkovou formou položiť slovenská vláda svojim občanom tak, ako to v lehote do 20. mája urobila a vyzvala tých svojich  maďarská vláda, aby na svoje konanie a zahraničnú politiku dostala priamy mandát svojich občanov?
Mala-nemala by sa slovenská vláda pýtať na názor občanov vo veciach priamo nesúvisiacich s vládnym programom, na ktoré nemá priamy mandát?
Správa sa slovenská vláda voči svojim občanom ešte ako-tak demokraticky?
Vie, vôbec, slovenská vláda, pri svojom obvyklom spôsobe vládnutia, aké otázky by mala svojim občanom položiť, a na ktoré otázky občania očakávajú naliehavé odpovede?
Súbežná venerická nákaza sa lieči veľmi ťažko. Bežné antibiotiká už nezaberajú. Poisťovňa toto neprepláca. Kam sa tá „úžasná“ univerzita podeje, sa uvidí…
Ale i to, ako dopadne ďalší „projekt“ Slovensko sa učí (klamanie telom) a celé krachujúce slovenské školstvo… (výsledky ďalšieho Monitora budú zverejnené v máji). Slovensko malo kedysi úžasné školstvo! Kto ho potreboval rozbiť? A prečo?
Za čias socializmu bolo naše školstvo viazané ľavicovou doktrínou marxizmu- leninizmu a proletárskeho internacionalizmu. S väzbou na Kremeľ. Po Veľkom Novembri táto doktrína „spravicovatela“. Nová ľavica neomarxistov sa priživuje na nej. A chce pod svoju moc prevziať vzdelávanie, výchovu a školstvo. V duchu pravicového a deviantného ľavicového “paneurópskeho” globálneho neo liberalizmu, multikulturalizmu a rodovej ideológie. S väzbou na Brusel a USA.  

Potrebujeme, aby nám do školstva a do vlastných sračiek táral ešte aj George Soros?
Prevzaté z fejzbúku (bez úpravy), ilustračný doplnok:
„Akože sa to “ochotne” už dvadsiaty siedmy rok tvári Györg Sörös v snahe “vychovávať” európsku mládež na svoj obraz? Len čo sa v r. 1990 aparátčikovia Koordinačného centra VPN, dnes už ich vlastnou vinou sprofanovanej nástupkyne niekdajšej jedinej “neomylnej rodnej” podelili o funkcie, už pohnojili pôdu nápadmi hodnými ich obmedzeného intelektu. Intelektu nepochopiť potreby a záujem Slovenska. Vyhlásením “Európska univerzita” uverejneným v plátku Verejnosť ešte za horúca, už 9.1.1990 (!!!), kuli želiezko v ohni. Citujem z neho: “Program univerzity bude môcť byť z prevažnej časti financovaný z nadácie známeho to podnikateľa Györga Sörösa”. Rozhodol prispieť sumou 25 miliónov dolárov. Citujem ďalej: ” Z mnohých možností sme predložili p. Kováčovi, ministrovi školstva, návrh, aby sa využila ešte nedokončená novostavba SNR… Pokúsime sa ju, pokiaľ to je možné architektonicky vylepšiť (navrhujeme konkurz stredoeurópskych architektov) a naplniť ju zmysluplným obsahom”. (Podľa toho oficiálneho vyhlásenia KC VPN teda Slovenská národná rada – parlament suverénneho národa ako štátotvorného subjektu na území Slovenska nemá “zmysluplný obsah”.)
Minister za VPN, ako inak prijal návrh, ale pochopiteľne by prekročil svoje kompetencie. Našťastie nebol oprávnený disponovať budovou SNR. Patrónka Slovenska vtedy opäť držala ochrannú ruku nad Slovákmi a tak zvrhlá myšlienka zakapala. Ožíva až v čase keď sa šíri nová vlna farebných revolúcií s tými istými protagonistami, keď dotyčného vyháňajú z Maďarska a nepovolili mu univerzitu už dávno ani Česi.“
Tvorca farebných revolúcií a pozadie:
https://www.youtube.com/watch?v=dJ0lySDcoTE
https://www.google.sk/search?q=Deme%C5%A1&oq=Deme%C5%A1&aqs=chrome..69i57j0l5.7696j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8
Autor článku: Juraj Režo

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Juraj Režo

O AUTOROVI

MOJE OSOBNÉ VYZNANIE LÁSKY K SYSTÉMU
Ako a eko ďalej? Okrídlené „Pravda a láska zvíťazia nad lžou a nenávisťou“ je nenaplnená hypotéza „Veľkého Novembra“.
Výsledok tu máme dnes, v hektike ostatného a ostávajúceho času poslednej voľby:
Žiadna láska. Len nenávisť, lož, zloba a závisť.
Môj odkaz Európskej únii (prebieha v nej invazívna islamizácia kresťanskej Európy):
Pravda je pravda. Lož je lož. Polopravda je lož. Existuje len pravda alebo lož. Relativizácia pravdy je lož.
Pravda: Liberálna demokracia je orwellizmus. Falošný newspeak.
Liberálna demokracia je podliezavý a sladký podvod, mačkažák (falošné mačacie zlato).
Nie je pravou hodnotou. Pravé hodnoty sa tvoria inak.
Nenastoľuje reálnu slobodu, ale diktatúru falošných slobôd práv. Tretiu totalitu. Neoliberálny fašizmus. New world order.
Európa, chráň svoje rodné a kmeňové kresťanstvo, inak prídeš o život!
Európa, nový svetový poriadok nesmie byť tvojím poriadkom, zachovaj si svoj pôvodný.
New world order je vláda reálneho alebo pomyselného Satana, nastoľovaná neo liberálnou demokraciou, ktorá, ak budeš pokračovať v benevolencii voči nej aj islamu, pod false flag základného práva na náboženské vyznanie, ťa zničí a zotročí. A napokon zlikviduje teba, tvoje kresťanstvo aj islam. A nastolí vládu jediného náboženstva NWO, jednej vlády a jednej meny.
Konflikt judaizmus, kresťanstvo verzus islam sa po domnelom víťazstve islamu zmení na konflikt NWO verzus islam.
A musíš si, vybrať, Európa, čo je pre tvoj život dôležitejšie, či tvoje reálne základné ľudské práva s právom na tvoj dobre udržateľný život od počatia po prirodzenú smrť, alebo otroctvo pod systémom a globálnym metasystémom centrálneho matrixu New world order.
Občania Európy a Slovenska, bojujte s orwellizmami a klamlivým, zaliečavým jazykom a sladkými, zaliečavými rečičkami v bežnom živote a najmä v politike, ktorá vás manipuluje aj pripravenými falošnými prieskumami, a aj nimi vás vťahuje do klamlivých politík, a takto pripravené a „predžuté ovce“ vás vo vašej dobrej viere a nádeji, že sa „konečne“ rozhodnete správne (lebo však aj prieskumy..!) vás posiela k volebným urnám a na budúce krvavé jatky...
To je LOŽ! Klamú vás od rána do večera (aj v noci)!
A používajú, zneužívajú proti vám svojich platených užitočných idiotov.
Pekne pozdravujem. :-)
Autor článkov: Juraj Režo alias notorickyobcan

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 288

Celkové hodnotenie: 12.19

Priemerná čítanosť: 1133

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Čínski plavci mohli súťažiť na OH v Tokiu aj po pozitívnych testoch

    0icon

    Dvadsaťtri čínskych plavcov mohlo súťažiť na OH v Tokiu napriek tomu, že mali pred olympiádou pozitívne dopingové testy. Svetová dopingová agentúra (WADA) a Medzinárodná plavecká…

    Vlani obvinili 62 policajtov, štyroch príslušníkov ZVJS a 26 pracovníkov FS

    0icon

    Bratislava 20. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:Facebook)   Vlani obvinili 62 policajtov, štyroch príslušníkov Zboru väzenskej a justičnej stráže (ZVJS) a 26 pracovníkov finančnej správy (FS). V…

    Mesto Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

    0icon

    Bratislava 20. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Pavel Neubauer)   Hlavné mesto opäť symbolicky otvára svoje brány obyvateľom i návštevníkom, víkend (20. - 21. 4.) patrí tradičným Bratislavským…

    BSK otvára v sobotu novovybudované Ekocentrum v obnovenom kaštieli v Čunove

    0icon

    Bratislava 20. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:Facebook)   Bratislavský samosprávny kraj (BSK) otvára v sobotu pre verejnosť novovybudované Ekocentrum v bratislavskom Čunove. Nové environmentálno-vzdelávacie centrum vzniklo v…

    Podujatie Vivat Holíč v sobotu otvára novú turistickú sezónu

    0icon

    Holíč 20. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:Facebook)   Vivat Holíč je sobotná celodenná akcia, ktorou mesto slávnostne otvára svoju tohtoročnú turistickú sezónu. V areáli Holíčskeho zámku je…

    Detský čin roka hľadá deti, ktoré pomáhajú blízkym, kamarátom či cudzím ľuďom

    0icon

    Bratislava 20. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Henrich Mišovič)   Občianske združenie Detský čin roka otvorilo výzvu a hľadá deti, ktoré pomáhajú svojim blízkym, kamarátom či cudzím ľuďom…

    Panenská ulica patrí v sobotu na jeden deň opäť Dobrému trhu

    0icon

    Bratislava 20. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Michal Svítok)   Panenská ulica v Bratislave patrí v sobotu opäť jeden deň trhovníkom, susedom, umelcom, remeselníkom či domácim výrobkom. Koná…

    Hystéria na pozadí agónie Západu nepomôže

    0icon

    Moskva 20. apríla 2024 (HSP/ria/Foto:TASR/AP-Boris Grdanoski)   Sergej Lavrov má talent zhrnúť podstatu toho, čo sa deje. Niekedy mu stačí pár slov, ktoré potom "idú…

    Kamenický: Opoziční pseudoodborníci zo SAS majú kopu riešení, ale vždy až po funuse

    0icon

    Bratislava 20. apríla 2024 (HSP/Foto:TASR-Martin Baumann)   Minister financií Ladislav Kamenický reaguje na kritiku jeho práce zo strany opozičnej SaS. Pripomína SaS viaceré problémy, ktoré…

    MAS Zlatá cesta pomohla získať podporu z eurofondov desiatkam projektov

    0icon

    Prenčov 20. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Jana Vodnáková)   Miestna akčná skupina (MAS) Zlatá cesta so sídlom v Prenčove neďaleko Banskej Štiavnice pomáha čerpať zdroje z Európskej…

    FOTO DŇA