Donaldov tomahawkový (harma) tanec…

Nevyspytateľný Donald sa predviedol. Nech boli jeho pohnútky akékoľvek, tomahawkovým (harma) tancom sa definitívne zaradil k vojnovým zločineckým porušovateľom medzinárodného práva. Lajčák, s ostatnými natovskými ministrami, to podporil. Nevenujem sa tomu, prečo Rusi nereagovali, koľko striel doletelo, či boli zostrelené sýrčanmi alebo špekuláciám o S-400 (predpokladám, že ako odpoveď, nejaký sklad s inštruktormi vyletí do vzduchu). Na rozdiel od okamžite pritakávajúceho, servilného ministra, som sa snažil dať dokopy zopár faktov. Z pohľadu amerických, ruských a sýrskych novinárov a analytikov pochopiť, čo sa to vlastne deje a kam smerujeme…

Ako vo všetkých vojnách, aj v tejto ide o biznis. Celý chaos v Sýrii sa rozpútal po objave plynových ložísk v provincii neďaleko prístavu Tartus a v oblasti mesta Homs. V júni 2011 bolo podpísané memorandum o budovaní nového plynovodu Irán – Irak – Sýria. Katar (s tretími najväčšími zásobami plynu na svete), so svojimi západnými spojencami, toto nemohol dopustiť. Plánoval dopravoviť svoj plyn do Európy cez Sýriu a vyšachovať tak monopolný Gazprom. Bashar al Asad ponuku „zlodušsky“ odmietol a dohodol sa s Ruskom a Iránom. Toto je jeho najväčší „zločin“. Odvtedy, Katar, Saudi, Turci a západní spojenci financovaním a vyzbrojovaním islamistických teroristických skupín sa snažia o zvrhnutie vlády a preto je Sýria vo vojne. Rusko, chrániac legitímnu vládu Sýrie, chráni svoje ekonomické a štátne záujmy a seba pred terorizmom.

Realizácia finálneho útoku bola zverená IS. Hamíd Karzaj bývalý prezident Afganistanu povedal, že IS má podporu zvonku. Bývalý riaditeľ Defense Intelligence Agency (DIA) Michael Flynn vyhlásil, že vzostup Islamského štátu bol úmyselným rozhodnutím USA. Americký novinár Dean Henderson z časopisu Veterans Today (20.01.2015): „Americká vojna proti ISIS je totálny podvod. Plán Pentagonu vyzbrojiť a vycvičiť bojovníkov v Sýrii proti teroristickej skupine ISIS je totálny podvod s cieľom zriadiť si základňu v regióne a zaútočiť proti Sýrii a neskôr Iránu. Nie sme proti ISIS, my sme ISIS, vytvorili sme ISIS, trénovali sme ISIS, my sme ISIS,” priznal. https://syrianfreepress.wordpress.com/2015/01/20/report-41125/.

Začala sa zábavná vojna pri ktorej, Američania a ich šesťdesiat päť spojencov, naoko bombardovalo Islamský štát. Islamský štát sa chválil, že im zhadzujú zbrane a od leteckých „útokov“ zdvojnásoboval územné zisky. Iracký generál mnoho krát američanov obvinil, že IS podporujú a američania kontrovali, že vždy išlo o omyl. Zato, presne zasahovali svadby v Jemene a nemocnice (lekárov bez hraníc) v Afganistane.

Potom, do Sýrie, vstúpil jeden ruský letecký pluk, ktorý rozvrátil všetky plány. Analytik Parmen Posochov: „Rusi vedia, že hlavným hegemónom ašpirujúcim na ovládnutie sveta je USA. Pre takúto dominanciu je potrebné kontrolovať svetové zdroje. Bývalá ministerka zahraničia Madeleine Albrightová povedala, že Rusko nespravodlivo disponuje jednou tretinou svetových zdrojov. Preto, Američania budú bojovať s Ruskom, rukami ISIS. Prvotným cieľom je zvrhnúť Asada a zničiť Sýriu. S cieľom, presunúť (teroristické) sily, otvoriť nový front a rozrezať Rusko celkom zblízka“.

Mapa 3. Šírenie islamu a možno ISIS ofenzíva

Pre toto Rusi nemôžu zo Sýrie odísť. Situáciu priprovnávajú k roku 1942 a nazývajú ju svojim Sýrskym Stalingradom. Zdroj: https://syrianfreepress.wordpress.com/2015/09/23/russia-syria-stalingrad/.

Sýrčania poukazujú na to, ako informuje tzv. slobodná tlač. Nazývajú ju aj falošná alebo zotročená. „Ak USA bombarduje ISIS: Bojuje za slobodu. Bojuje s teroristami v zahraničí. Ale ak Rusko bombarduje ISIS: Rozširuje svoje ambície v zahraniči, bojuje proti Asadovým nepriateľom, bombarduje civilistov“.

Západní spojenci sa nemôžu preniesť cez to, že Rusi to s vyčistením oblastí od teroristov všetkého druhu (a nie len tých správnych) zobrali v Sýrii úplne vážne a šokované gangy umiernených kanibalov, donedávna ubezpečované senátorom Mc Cainom o ich podpore, tomu doteraz nemôžu uveriť. Nepochopiteľné pre nich je, že im na hlavy namiesto zbraní a materiálu stále padajú normálne bomby“. No a tak „fňukajúci CIA teroristickí žoldnieri“ u svojich chlebodárcov, všetkými možnými spôsobmi (propagandou al kájdovských bielych prilieb a obetí fiktívnych, vládnych, chemických útokov), „žobrú o zastavenie ruského bombardovania“.

Bývalý britský generál Richard Shireff, sa v minulom roku zahral na proroka a vo svojej knihe „2017 Vojna s Ruskom“, predpovedal vznik tretej svetovej vojny a použitie nukleárnych zbraní. Čo je ale pozoruhodné, začiatok, priam nostradamovsky, určil na máj r. 2017. Dalo by sa nad tým mávnuť rukou, ak by išlo o nejakého radového príslušníka alebo bežného spisovateľa. Ale…Tento človek, v rokoch 2011 až 2014, vykonával funkciu, zástupcu veliteľa spojeneckých ozbrojených síl NATO v Európe, oboznamoval sa s utajovanými skutočnosťami, plánmi a „vojnovými hrami“. Zaujímavé je, že následne sa v podobnom duchu konalo aj cvičenie síl NATO Anakonda 2016. Zúčastnilo sa ho asi tridsať tisíc vojakov. Poľský dôstojník vysvetľoval, že pri spomínanom cvičení, „ide o simuláciu stavu tesne pred vypuknutím veľkej vojny“. Máme sa báť, že v Bruselskej natovskej centrále, nie sú všetci pri zmysloch?

Americký novinár Tony Cartalucci, vo svojom článku, pre on line magazín „New Eastern Outlook“ uvádza, že „najviac znepokojujúcim aspektom pripomínajúcim začiatok druhej svetovej vojny je to, že aj vtedy sa v Berlíne ospravedlňovalo budovanie nemeckej vojenskej sily pozdĺž hranice Sovietskeho zväzu ako prostriedok kolektívnej obrany pre Európu, ale v skutočnosti to bola príprava k invázii známej pod názvom “Operácia Barbarossa.” Celé je to problematické najmä v tom, že NATO v súčasnosti buduje svoje sily v takmer presne rovnakých oblastiach a takmer presne rovnakým spôsobom, ako ich budovalo nacistické Nemecko“.

Situáciu ešte vyostrili USA, oznámením o pláne rozmiestnenia amerického systému THAAD v Južnej Kórei, práve v tomto roku. Rusi sa obávajú radaru s dosahom až 1500 km, ktorým by američania mohli sledovať každý pohyb strategických balistických striel a rakiet a prvým úderom ich neutralizovať. Rusom by prakticky z väčšej časti znemožnili odvetu. Situácia je asi vážnejšia ako sa na prvý pohľad zdá a pred vznikom nukleárneho konfliktu, po prvý krát priamo varoval aj prezident Putin.

https://syrianfreepress.wordpress.com/2016/07/02/putin-warns-of-nuclear-war/.

Keďže súčasťou NATO sme aj my, bližšie k ruským hraniciam sa presúvajú aj naši vojaci. Podľa predsedu Asociácie slovenských vojakov Jozefa Žarnovičana sa z našej armády stal „expedičný a žoldniersky zbor, ktorý už nie je cvičený na ochranu našich občanov, ale pre ochranu elity Bruselu. OSN už nie je funkčná tak ako kedysi, mier a stabilitu už nemá kto garantovať. Pokiaľ sa mocnosti rozhodnú bojovať, neradia sa s nikým, proste zaútočia a zničia čo uznajú za vhodné. NATO sa približuje stále viac k fyzickým hraniciam Ruskej federácie a vyhráža sa svetovou vojnou“.

Čo sa týka ďalšieho vývoja, Tony Cartalucci uvádza: „Európa čelí mnohým hrozbám. Ale žiadna z nich nie je z Ruska. Európa je naďalej zaplavovaná utečencami z krajín proti ktorým viedlo vojnu práve NATO. Je ohrozovaná nestabilnou Ukrajinou, v ktorej na politickú objednávku prebehol prevrat. Dosadené režimy v takýchto krajinách slúžia pre najlepšie záujmy Washingtonu, ale nie pre stabilitu a dlhodobé záujmy európanov“https://syrianfreepress.wordpress.com/2016/07/11/nato-lying-barbarossa/.

Aké sú záujmy európskych politikov a za čo nás považujú, predviedol nemecký minister financii Wolfgang Schäuble, keď priamo navrhol vyšľachtiť novú európsku rasu pomocou moslimských žien, lebo degenerujeme https://aktualne.atlas.sk/zahranicie/europa/nemecky-minister-chce-slachtit-rasu-odporuca-moslimske-zeny.html. Neznie Vám to úplne šialene a dostatočne nacisticky? Čo s takou Európou a s takto zmýšľajúcimi politikmi? Majú sa zachrániť oni pred nami alebo my pred nimi?

Zdá sa, že generál so svojou knihou naznačuje, že v Bruseli a Washingtone viacerí „nemajú všetkých pokope“ a veria, že jadrová vojna proti Rusku je možná a dá sa vyhrať. Vsádza sa na to, že rusi nebudú stačiť reagovať a ako povedal Putin pred novinármi: “Oni vedia, že my to vieme“.

Paul Craig Roberts, bývalý člen Reaganovej administratívy vo svojom článku: „Keď sa jadrová vojna začne, tak len z viny Washingtonu“, píše: „Nevedomosť a hlúposť američanov skôr či neskôr zničí tento svet“.

Bývalý francúzsky minister zahraničia Roland Dumas povedal, že: „Vojna proti Sýrii bola plánovaná už dva roky pred tzv. arabskou jarou”. Erdogan, na začiatku sebavedomo vyhlasoval, že do šiestich mesiacov je po všetkom. Nebolo. Nepočítalo sa s tvrdým odporom sýrskej armády, ktorá sa, aj v beznádejnom obkľúčení, hrdinsky bránila do posledného muža. Aleppská Nemocnica Al Kindi, letisko Kuweires, Deir ez Zoir, to sú sýrske Masady. Bashar al Asad:“V tejto vojne je pre nás výhrou to, že sýrčania odmietli teroristov, sýrsky ľud ešte viacej podporuje vládu, sýrsky ľud ešte viacej podporuje svoju armádu.” Pred začiatkom oslobodzovania Aleppa, na smútočnej ceremónii za padlých, veliteľ sýrskych Tiger Force, generálmajor Suheil al Hasan, v príhovore k svojim vojakom povedal: „Všetci muži zomierajú, no len na niektorých sa bude pamätať“ (neviem, či si niekto bude pamätať aj tých našich, ak v pobaltí skapú zbytočne) .

Sedem rokov vojny by nikto nevydržal bez podpory ľudu. Stopäťdesiat tisíc vojakov SAA padlo a zvyšní stále bojujú. Je úplne jedno, čo Donalda Trumpa viedlo k bezprecedentnému útoku na Sýriu. Či je to odpútanie pozornosti od vysokého počtu civilných a vojenských obetí v Mósule (zranený Iracký vojak uviedol, že USA ich zrádzajú IS a tí ich vždy čakajú pripravení. https://warfiles.ru/show-148583-eto-katastrofa-nas-predali-o-popytke-vzyatiya-mosula-amerikanskimi-voyskami.html), alebo naivná a hlúpa viera vo víťaznú vojnu s Ruskom. Porazenie terorizmu, ktorý sami vytvorili, tiež nie je v ich záujme a klamárskych Colinov Powellov má okolo seba dosť. Jedno je isté. K doterajším vojnovým zločincom (aj so svojimi servilnými eu prisluhovačmi), sa definitívne zaradil aj on.

Zdroj:https://www.topky.sk/cl/11/1480349/Kontroverzna-anketa-o-jadrovom-utoku-USA-vyvolala-odpoved–VIDEO-Takto-odpovedali-v-Moskve-

https://blogy.hnonline.sk/jozef-zarnovican/slovenska-armada-uz-nebrani-slovensku-republiku-pomozte-vojakom

https://rusvesna.su/recent_opinions/1468929248

https://syrianfreepress.wordpress.com/

https://www.hlavnespravy.sk/vypoved-byvaleho-vysokopostaveneho-clena-al-kajdy-isil-je-zoldnierom-usa/497743

https://vlkovobloguje.wordpress.com/2015/02/05/vojna-o-plyn-syria/

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

O AUTOROVI

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 0

Celkové hodnotenie: 0

Priemerná čítanosť: 0

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Envirorezort si pripomína Deň Zeme

    0icon

    V pondelok 22. apríla si svet pripomenie Deň Zeme, ktorého cieľom je zvýšiť povedomie o environmentálnych problémoch, ako sú zmena klímy, znečistenie, ochrana prírody a…

    Radiačná situácia bola aj v uplynulých dňoch stabilná

    0icon

    Radiačná situácia na Slovensku bola aj v období od 12. do 18. apríla stabilná. Ani v iných krajinách Európy sa nezaznamenali výrazné odchýlky od štandardne…

    Šéfredaktori troch titulov News and Media Holding reagujú na kritiku konkurencie

    0icon

    Bratislava 19. apríla 2024 (HSP/ Plus Jeden Deň/ Foto: Pixabay)   Stupňujúce sa útoky z konkurenčných médií prinútili šéfredaktorov titulov Plus JEDEN DEŇ, Nový Čas…

    Rokovaniu v piatok dominovala diskusia o zmenách vo Fonde na podporu umenia

    0icon

    Piatkovej diskusii v Národnej rade (NR) SR dominovala novela zákona o Fonde na podporu umenia z dielne SNS. Opozičným poslancom prekáža najmä spôsob rozhodovania o…

    SaS podá návrh na odvolanie Rudolfa Huliaka z postu predsedu výboru

    0icon

    Opozičná strana SaS podá na ďalšiu schôdzu parlamentu návrh na odvolanie Rudolfa Huliaka (SNS) z postu predsedu výboru pre pôdohospodárstvo a životné prostredia. Na tlačovej…

    Prezidentka: Akékoľvek snahy ovládať kultúru sú prejavom nekultúrnosti

    0icon

    Štát má vytvárať predpoklady a podmienky pre kultúru a nie ju politicky ovládať. Vyhlásila to prezidentka SR Zuzana Čaputová, ktorá v piatok prijala zástupcov kultúrnej…

    Ministerstvo kultúry upozorňuje - Slušne ale rázne: Prestaňte robiť hanbu slovenskej kultúre aj v zahraničí!

    0icon

    Bratislava 19. apríla 2024 (HSP/Foto:screenshot)   Výrazné žlté farby, amplióny, exriaditeľ Kunsthalle Bratislava Jen Kratochvíl v ružovej šiltovke, s náušnicou v uchu a k tomu…

    Vodič skrýval marihuanu vo vrecku riflí, spolujazdec pervitín v ponožke

    0icon

    Policajti pohotovostnej motorizovanej jednotky z Nitry zadržali dvoch mužov, ktorí u seba ukrývali drogy. Osoby boli obmedzené na osobnej slobode a boli predvedené na policajné…

    Polícia začala v súvislosti s požiarom v Stropkove trestné stíhanie

    0icon

    Polícia začala v súvislosti so stredajším (17. 4.) požiarom v Stropkove trestné stíhanie. Po požiari, ktorý zničil deväť obydlí, ostalo bez strechy nad hlavou 49…

    Zelenského nočná mora

    0icon

    Kyjev 19. apríla 2024 (HSP/svpressa/Foto:TASR/AP-Russian Defense Ministry Press Service)   Bloomberg: v Rusku nie je mobilizácia, desaťtisíce ľudí sú ochotní slúžiť na základe zmluvy, sumarizuje…

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA