Fatálna neznalosť ľudstva o vlastnej schopnosti formovať božskú silu

Existuje tisíce vecí, o ktorých sme sa učili a ktoré poznáme. Ide o veci dôležité i menej dôležité, ale smutné je, že vo všeobecnosti vládne neznalosť o tom najdôležitejšom. A síce o schopnosti človeka spájať sa s neutrálnou, základnou božskou silou, prúdiacou univerzom. A zároveň o jeho schopnosti formovať všetko okolo seba práve s jej pomocou.

S touto silou totiž prichádzame do kontaktu mnohokrát za deň a prostredníctvom nej formujeme a dávame vznikať mnohým veciam a dejom. Avšak žiaľ bez toho, že by sme o tom vôbec vedeli. A tak, na základe svojho nevedome ľahkomyseľného prístupu dávame vznikať veciam, ktoré nie sú vôbec pozitívne, a ktoré negatívne ovplyvňujú naše okolie, ako aj našu vlastnú osobnosť.

Aby sme neboli v tejto dôležitej veci tak nevedomými a ľahkomyseľnými, akými sme dnes, pozrime sa detailnejšie na nepoznané tajomstvo tohto fenoménu.

Našim univerzom prúdia rôzne druhy síl a energií. A spolu s nimi i tá najzásadnejšia a najdôležitejšia. A síce už spomínaná, základná božská sila. No a každý z nás ľudí s ňou vstupuje do kontaktu prostredníctvom svojho citového chcenia. Akonáhle teda niečo cítime, alebo niečo chceme, akonáhle sa naše citové chcenie orientuje celkom určitým smerom, okamžite nadväzuje kontakt so základnou, živou silou. Tá sa vlieva do nášho citu a on sa tým pádom stáva živým.

Základná božská sila teda oživí naše cítenie, a ono sa okamžite sformuje do živého citového útvaru, presne zodpovedajúceho druhu nášho citového chcenia.

To znamená, že ak chceme napríklad niekomu urobiť radosť, do nášho chcenia sa vleje božská sila a vytvorí krásnu, dobroprajnú, živú citovú formu radosti, ktorá smeruje k dotyčnej osobe. Dostane sa do jej blízkosti a veľmi pozitívne na ňu vplýva svojou radostnosťou. A verná sebe samej sa v nej snaží vzbudiť rovnako radostné city.

Ale žiaľ, presne tento istý mechanizmus platí aj v prípade zlého chcenia. Ak trebárs cítime k niekomu nenávisť, do nášho citového chcenia sa taktiež okamžite vleje základná božská sila a vytvorí nenávistnú citovú formu, smerujúcu k dotyčnej osobe. A táto nenávistná citová forma sa zdržuje v jej blízkosti a negatívne ju ovplyvňuje smerom k nenávisti.

Tieto skutočnosti nie sú vidieť. Sú voľným okom neviditeľné, ale reálne prebiehajú na úrovni citových energií. Lebo základný fyzikálny zákon hovorí, že žiadna energia sa nestráca. A presne tak je tomu aj s energiou našich citov.

Každým svojim citovým chcením vytvárame prostredníctvom základnej sily určitú živú citovú formu, ktorá pôsobí na svoje okolie a na všetko, s čím príde do styku. A pôsobí buď pozitívne, radostne a budujúco, alebo negatívne, nenávistne a ničivo. Iba na našom chcení záleží, čo budeme prostredníctvom živej božskej sily v našom univerze vytvárať. Táto sila totiž nie je ani dobrá, ani zlá. Je to proste iba živá, neutrálna sila, ktorá vlieva život všetkému, čo chceme. Jedine my samotní svojim dobrým, alebo zlým citovým chcením usmerňujeme božskú silu buď k dobrému, alebo k zlému.

Stvoriteľ teda vlieva do stvorenia svoju základnú silu a vo veľkej dôvere ponecháva na ľuďoch samotných, aby s ňou hospodárili. Aby s ňou hospodárili a využívali ju správne, prostredníctvom svojho dobrého citového chcenia a vytvárali živé citové formy radosti, šťastia, harmónie, porozumenia, prajnosti, dobra, pomoci ohľaduplnosti, spravodlivosti, ľudskosti a ušľachtilosti. Aby tieto, jednotlivcami vytvárané, živé citové formy potom pozitívne vplývali na ostatných a v užšom i širšom okolí šírili ušľachtilé hodnoty. Jedine takým spôsobom mala byť a má byť našim citovým chcením využívaná základná božská sila.

Avšak ľudia namiesto toho, aby z nej pre seba a pre iných vytvorili svet šťastia a harmónie, si z nej svojim zlým chcením sami pre seba i pre iných vytvorili popravisko. Svojim negatívnym citovým chcením totiž formujú z božskej sily citové formy nenávisti, závisti, neprajnosti, neušľachtilosti, zvrhlosti, chamtivosti, nespravodlivosti, nečestnosti, a tak ďalej, a tak ďalej. A tieto negatívne citové formy vplývajú na jednotlivcov i na celý náš svet tomu zodpovedajúcim spôsobom. Ľudia svojim zlým chcením zneužívajú božskú silu a formujú z nej pre seba i pre iných nešťastie a skazu.

Okrem chcenia citového, nachádzajúceho spojenie so základnou silou, schopnou vytvárať živé citové formy, či už negatívneho, alebo pozitívneho druhu, má človek aj chcenie rozumové. Jeho rozumové chcenie však už nenachádza spojenie so základnou, božskou silou, prúdiacou univerzom. Preto myšlienkové formy nie sú tak vitálne a takým zásadným spôsobom ovplyvňujúce osud jednotlivcov a svetového dianie, ako živé formy citového chcenia.

A predsa má aj tento nižší druh myšlienkovej energie nesmierne veľký dosah na to, či naša planéta bude miestom pozitívnym, alebo naopak miestom, plným negativity.

Žiaľ, myšlienkové chcenie ľudí, a z toho vyplývajúci, reálny stav ich vnútorného, myšlienkového života, nie je príliš ušľachtilý, čo má za následok vytváranie nie príliš ušľachtilých, ba až nízkych myšlienkových foriem. A tie ovplyvňujú samotných tvorcov, ale aj ich okolie smerom k neušľachtilosti a nízkosti.

Súhrnne to teda znamená, že každý z ľudských jedincov žije v akejsi dvojitej bubline, alebo v akomsi obale, skladajúcom sa z dvoch vrstiev. Prvú vrstvu tvoria živé citové formy citového chcenia a druhú vrstvu o trochu menej vitálne formy myšlienkového chcenia. A tento dvoj obal okolo nás pôsobí, alebo vyžaruje dvomi smermi. Smerom k našej vlastnej osobnosti a zároveň smerom k nášmu okoliu, čiže k smerom k osobnostiam iných ľudí. No a toto pôsobenie presne zodpovedá charakteru citových a myšlienkových foriem, ktoré sme vytvorili a ktoré sa v obaloch okolo nás nachádzajú. Ak sú to formy nášho pozitívneho citového a myšlienkového chcenia, ovplyvňujú nás i naše okolie pozitívnym spôsobom. Ak sú to ale formy negatívneho citového a myšlienkového chcenia, ovplyvňujú nás i naše okolie negatívnym spôsobom.

Každý z ľudí je teda ako kráľ, okolo ktorého stále krúži suita radcov. Tými radcami sú ním samým vytvorené citové a myšlienkové formy. Ak sú dobré a pozitívne, máme v nich dobrých a múdrych radcov. Ak sú ale zlé a nízke, máme v nich zlých a nemúdrych radcov. Tí dobrí nás vedú k dobru a tí zlí nás strhávajú do zlého.

Kto má zlých radcov, je pre neho veľmi ťažké dostať sa spod ich zlého vplyvu, pretože v ňom podporujú len zlé a nízke. Neustále ho k tomu nabádajú, aby ho strhli celkom nadol a úplne zničili.

Je ťažké oslobodiť sa z tohto väzenia zla, ktoré sme si sami pre seba sformovali svojim zlým citovým a myšlienkovým chcením. Ale oslobodenie je možné! Oslobodenie je nevyhnutné, ak nechceme v ustavičnom nabádaní nami samými sformovaných, negatívnych citových a myšlienkových foriem, klesať stále nižšie a nižšie, až do temnoty, z ktorej už niet návratu.

Oslobodenie spočíva v poznaní obrovskej zodpovednosti, ktorú máme v našej možnosti využívať neutrálnu božskú silu. Využívajme ju preto odteraz len k dobru, aby nás jej zlé a negatívne zneužitie nakoniec nezničilo. A využívať ju k dobrému môžeme jedine prostredníctvom nášho dobrého citového chcenia a dobrého myšlienkového chcenia.

Dbajme naň! Dbajme odteraz veľmi úzkostlivo, aby sme vytvárali iba dobré citové a myšlienkové formy, a tým prispievali k pozdvihovaniu seba samých a svojho okolia.

Dbajme úzkostlivo, aby sme nevytvárali nízke a zlé citové i myšlienkové formy, prostredníctvom ktorých budeme pre seba i pre iných formovať popravisko. Popravisko, na ktorom nám nakoniec ostrá oceľ gilotíny zákonov Pána zotne našu nehodnú hlavu.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Ivan Holek

O AUTOROVI

Mám rád cestovanie, dobré jedlo a víno, divadlo, svoje dve deti a niekoľko dobrých priateľov. Držím sa motta: „Život je ako oceán. Všetko dobré aj zlé, čo do neho hodíš, sa ti vráti.“ Fascinuje ma príroda, milujem ľudí a komunikáciu s nimi. Nebojím sa ísť aj na tenký ľad, keď je to potrebné. A práve o vnútorných prežitiach zo všetkých týchto svojich mnohostranných záujmov by som chcel písať vo svojom blogu.

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 261

Celkové hodnotenie: 1.1

Priemerná čítanosť: 1741

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Predpoveď počasia na utorok

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Roman Hanc)   Situácia: Počasie u nás ovplyvňuje výbežok tlakovej výše. Slnečno. Teploty 6 až 11 stupňov Celzia Na západnom Slovensku…

    Tri mená z kandidátky OĽaNO, ktoré si zaslúžia osobitú pozornosť

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (HSP/ Facebook / Foto : Screenshot Facebook)   Generál Jozef Viktorín (Republika) v príspevku na Facebooku komentuje zostavu kandidátky do Eurovolieb…

    Prebehla prvá a jediná živá diskusia medzi Korčokom a Pellegrinim. "Škodíte Slovensku!" Odznelo viacero útokov

    0icon

    Bratislava 18. marca 2024 (HSP/Foto:TASR-Pavel Neubauer, Jaroslav Novák)   V pondelok večer sa uskutočnil prvý a pravdepodobne aj jediný televízny súboj dvoch favoritov prezidentských volieb…

    Hlasovací preukaz na prvé kolo volieb sa dá osobne vybaviť do piatka

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR - Roman Hanc)   O hlasovací preukaz na voľbu kdekoľvek na Slovensku sa dá pre prvé kolo prezidentských volieb požiadať…

    Výhody severojužného koridoru tlačia Západ do vojny s Ruskom

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (HSP/Svpressa/Foto:Svobodnaja Pressa, TASR/AP/Axel Rutte)   Rusi spolu s Peržanmi a janičiarmi sa postavia proti Anglosasom, myslí si ruský novinár Sergej Aksenov.…

    Pellegrini brilantne sfúkol Fialu: "Nie ste náš starší brat!"

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (HSP/Foto:TASR-Michal Svítok)   Po pondelkovej televíznej debate s protikandidátom v prezidentských voľbách Ivanom Korčokom predseda NR SR a strany Hlas-SD Peter…

    Európske krajiny vyzývajú EIB o zvýšenie výdavkov na obranu

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (HSP/ Brussels Signal/ Foto :TASR/AP-Lewis Joly )   14 krajín Európskej únie vyzvalo Európsku investičnú banku, aby zvýšila financovanie na obranu.…

    Za 26,75 € môžete mať doživotný MS Office 2021 Professional Plus z jarného výpredaja Godeal24!

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (PR článok/Foto:screenshot)   Všetci hľadáme spôsoby, ako zefektívniť svoj život. Ak potrebujete vylepšiť svoj počítač, Godeal24 je ideálnym miestom. Godeal24 poskytuje…

    Podplukovník Barry: Ukrajinská obrana je pred kolapsom, AFU by mala utekať

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (HSP/Svpressa/Foto:TASR/AP/Alex Babenko)   Kolaps "Syrského armády" sa všetkým západným expertom zdá byť neodvratný, konštatuje Konstantin Olšanskij v článku novín Svobodnaja Pressa…

    Scholz v Izraeli rokoval o prímerí

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (HSP/ Euronews/ Times of Israel/ Foto : TASR/AP-Leo Correa)   Rokovania o prímerí v Gaze sa obnovujú. Nemecký kancelár Olaf Scholz…

    FOTO DŇA