Štvanica na Fica

   V každej civilizovanej krajine je samozrejmosťou nechať novej vláde sto dní, aby v pokoji prebrala svoju agendu a prišla s novými riešeniami. Lenže to by sme tu nemohli mať zvlčilú opozíciu, zloženú z tých, čo túto krajinu ruinovali finančne i morálne tri roky a vylepšenú „progresívnym“ Šimečkom, žltú tlač, ktorá ten proces rozkladu právneho štátu u nás spustila a podporovala a – RTVS!

 

Politické schválnosti vo verejnoprávnom vysielaní

   Je až nechutné, ako redaktori RTVS, ktorí tak broja proti dezinformáciám, sami tie dezinformácie šíria, ako keby na ne chceli mať spolu so žltou tlačou monopol. Len pár príkladov:

   Dva roky nás masírujú správami o každom zranenom na Ukrajine a keď ruská strana upozorňovala na to, že ukrajinská armáda zneužíva ako úkryty školy i nemocnice (čo potvrdila aj Amnesty International!),  pohŕdavo sa odmietali o tom, čo i len zmieniť. Ale od redaktorky Eleny Záder sme sa dozvedeli, že našla „odborníka“, ktorý tvrdí, že izraelská armáda môže vraždiť ranených a chorých v nemocniciach v Gaze celkom otvorene, lebo je to „legitímny cieľ“. Zdvíha sa mi z takéhoto „verejnoprávneho“ spravodajstva žalúdok!!!

   Oblažujú nás aj takýmito „výživnými“ informáciami z rozhlasových správ, že tých dnes už viac ako 10 000 mŕtvych a takmer 100 000 zranených a zmrzačených Palestíncov, ale aj tí, čo sú stále bombardovaní, majú TERAZ zákaz PRACOVAŤ v Izraeli. Neverím vlastným ušiam, tí Machajovi redaktori načisto zošaleli?!?

   V RTVS nás každú chvíľu oblažujú reláciou proti dezinformáciám podľa porekadla „Vodu káže, víno pije“? Tak sme sa v rozhlasových správach dozvedeli, že akási medzinárodná organizácia zistila, že v nejakej ukrajinskej obci dopadla ruská raketa nie na vojenský objekt, ale na kaviareň. A kedy nám oznámia, že od roku 2014 ukrajinskí neo-nacisti CIELENE útočia na civilné objekty v Donbase a Luhansku?!

   Farizejstvo údajne „najdôveryhodnejšieho“ spravodajstva Slovenského rozhlasu nemá hraníc: keď už museli priznať, že nezamestnanosť dramaticky klesla, hneď dodali, že „ale populácia starne“??? To by tejto vláde mohli rovno vyčítať škvrny na Mesiaci?!!

  Poponáhľali sa tiež v týchto dňoch osloviť nejaké Slovenské národné stredisko pre ľudské práva?! Tí vraj idú bojovať za slobodu prejavu (s poznámkou, že na tejto časti ich web-stránky sa ešte len pracuje?!)??? A kde boli doteraz, keď Matovičo-Hegero-vláda demontovala právny štát a popierala ľudské práva? Odkiaľ sa odrazu berú títo samozvaní záchrancovia demokracie u nás?! Kde boli posledné tri roky?!! A ako to, že ich za celé tie roky s rovnakou otázkou redaktori RTVS neoslovili?

   Vrcholom tejto nepokrytej zaujatosti je potom to, že v týchto dňoch oslovujú tých politikov, ktorí zruinovali túto krajinu Matovičovými „atómovými bombami“ a inými absurditami, aby „radili“ novej vláde R. Fico, ako z toho ich hnoja vybabrať túto nimi ubiedenú krajinu.

   Redaktori RTVS tak znovu vyťahujú do verejnoprávneho priestoru politické mŕtvoly, ako Kolíková, Naď, Dostál, Galko, Matovič, Mikulec s ich vulgárnym slovníkom a „progresívneho“ tiež-odborníka Šimečku, ktorý zavelil, že budú odvolávať ministra, keď ešte ani právoplatne ministrom nebol?!

   A keď v hektike len pár dní, čo ostáva pre schválenie vládneho rozpočtu (za čo môže naša Barbina z paláca, ktorá zosabotovala júnový termín predčasných volieb) sa dozvedáme prostredníctvom redaktorov ohromujúcu novinu z úst bankrotárov predošlej vlády – vraj každé zlepšenie, čo vláda R. Fica prináša je „na úkor daní občanov“. A oni odkiaľ brali tie stovky miliónov eur, čo prešustrovali, alebo ako Sulík-Geissen v Dubaji prepili? A toto svinstvo šíri náš verejnoprávny telerozhlas?!

 

Verejnoprávna obhajoba čurillovcov?!?

   Len ako perličku ešte spomeňme nedávne Sobotné dialógy, kde premiéra Roberta Fica nespovedala minulo-koaličná redaktorka Jančkárová, ktorá sa za roky selfie-vlády plagiátorov už dosť znemožnila. Ale aj tak to nepomohlo. Redaktorka Anna Vargová sa nedokázala udržať v medziach verejnoprávnosti, ale predviedla priam bulvárne páčenie informácií z premiéra, ktorý jej márne vysvetľoval (ako keby ona nemala schopnosť racionálneho myslenia?!), že jeho nová vláda je tu len niečo viac ako dva týždne a teda nemá zmysel, aby jej hovoril o ďalších jej krokoch, keď sú ešte len diskutujú a nie sú schválené. Tak sa posťažovala, že jej neodpovedá?! Je to vôbec možné? Je možné, že nezakryte nepriateľský postoj RTVS voči novej vláde ide až takto ďaleko?

 

 

  No, je to možné! O tom sme sa mohli presvedčiť včera v najnovšom vydaní relácie „Reportéri“. Takú propagáciu čurillovcov a Lipšica v nimi vykonštruovanom politickom procese „Očistec“ vo verejnoprávnom médiu je vec neslýchaná. Hlavné slovo mal redaktor vlajkovej lode žltej tlače so SME s prekrúcačkami, ako by bol bajadéra. Úplná absencia schopnosti kritického myslenia sa ukázala pri údajných svedkoch-kajúcnikoch, kde sa pri Makóovi vôbec nespomenulo, že je to jeden z najväčších korupčníkov z bývalých policajtov, ktorý si skvelo žije ako „univerzálny kajúcnik“ podľa želaní Lišpica a čurillovcov, lebo “svedčí” vo viac ako 80-tich kauzách! O tom akošpeciálny  Lipšic a čurillovci na objednávku Psychopatoviča spatlávali jednu „zločineckú skupinu za druhou“ som napísal celú knihu. Sú v nich aj svedectvá čestných policajtov, ako Kaľavský, či Kučerka o zvestvách, ktoré ich bezprostrední kolegovia páchali, v knihe sú aj vyjadrenia sudcov, ako čurillovci  „ohýbali právo“, sú tu rozsudky súdov až po Ústavný, ktoré odmietali čurillovsko-Lipšicovské fantazmagórie. Ale v rozpore s týmito faktami v relácii dostal slovo aj nechvalne známy prokurátor Šúrek, ktorý sa “vyznamenal” brutálnymi metódami nátlaku na nevinných. A redaktorka sa nezabudla obtrieť aj o premiéra Fica, keď spomenula vykonštruované obvinenie, ktoré spatlali čurillovci na pokyn Lipšica a Psychopatoviča a ktoré musel generálny prokurátor zrušiť, lebo tam vôbec nebolo jasné z čoho je vlastne Fico a nimi vykonštruovaná „zločinecká skupina“ obvinená. Súčet špinavostí čurillovcov, Lipšica, Šúreka, Repu, Kysela, Klimenta, Mazáka, Záleskej, Hrubalu, bývalých šéfov NAKA, Mikulca, Kovaříka, Hamrana a ich podporujúcich exponentov žltej tlače Bárdyho, Tódovej, Čikovského, Hanzelovej, Vagoviča a ďalších vychádza na 172 strán ohromujúcich svedectiev, ako tu spolu roky rozkladali právny štát, aby prenasledovali tých, čo na ich zverstvá nahlas upozorňovali. A všetky tieto zverstvá boli v relácii zamlčané. To je RTVS.

  Otázka teda znie jasne – ako dlho ešte budú v RTVS zneužívať peniaze z našich daní, aby tam špinili na našu novú vládu?

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Gustáv Murín

O AUTOROVI

Gustáv Murín (1959, Bratislava), vedec (RNDr., PhD.) a zároveň úspešný spisovateľ. Debutoval v roku 1989 v češtine, na Slovensku bola kniha zakázaná. Doteraz vydal 70 kníh (z toho 7 v češtine, 2x anglicky, po jednej bulharsky, vo francúzštine, v hindí, holandsky, chorvátsky, maďarsky, nemecky, rusky, srbsky, španielsky a taliansky). Celkove sa predalo viac než 275 000 výtlačkov všetkých kníh autora. Vydal tiež 71 E-kníh, 9 audio-kníh, 8 DVD a 4 knihy v Braillovom písme. Až 486 textov autora bolo preložených do 51 jazykov. Literárne prezentácie absolvoval v 85 mestách a obciach Slovenska a 30 krajinách Európy, Ázie a Ameriky.
Viac informácií na https://tulacky.net/.
Texty v iných jazykoch: http://muringustav.blogspot.com.

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 211

Celkové hodnotenie: 23.71

Priemerná čítanosť: 2784

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Minister obrany poďakoval za príspevok Španielska do jednotky NATO na Slovensku

    0icon

    Bratislava 3. mája 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Jakub Kotian)   Minister obrany SR Robert Kaliňák (Smer-SD) poďakoval španielskej ministerke obrany Margarite Robles Fernández za príspevok krajiny do Mnohonárodnej…

    Slováci chcú v semifinále prekvapiť USA, Dostál: "Šanca je vždy"

    0icon

    Slovenská hokejová reprezentácia do 18 rokov sa po roku opäť stretne v semifinále majstrovstiev sveta tejto vekovej kategórie s USA. V sobotu od 13.00 SELČ…

    Budaj: Mapa povodňových rizík mohla ísť na rokovanie vlády pred trištvrte rokom

    0icon

    Mapa povodňových rizík mohla ísť na rokovanie vlády už pred trištvrte rokom. Pre TASR to uviedol bývalý minister životného prostredia Ján Budaj v reakcii na…

    Iniciatíva za verejnoprávnosť vyzýva poslancov, aby nepodporili zákon o STVR

    0icon

    Koordinačný výbor iniciatívy zamestnancov a spolupracovníkov RTVS za verejnoprávnosť a nezávislosť v piatok odovzdal v Národnej rade (NR) SR listy adresované poslancom parlamentu. Vyzýva ich,…

    Počet odsúdených mladistvých v ústave v Sučanoch za posledné roky klesol

    0icon

    Počet odsúdených mladistvých v Ústave na výkon trestu odňatia slobody v Sučanoch za poslednú dekádu významne klesol. Vlani ich bolo v ústave umiestnených 28, v…

    Slovensko sa aktívne zúčastní na mierovej konferencii vo Švajčiarsku

    0icon

    Slovenská republika sa aktívne zúčastní na konferencii o mieri na Ukrajine, ktorá sa uskutoční 15. a 16. júna vo Švajčiarsku. Slovensko by mal zastupovať premiér…

    Zistenia k publikácii MS sa majú riešiť na májovom zasadnutí Súdnej rady

    0icon

    O zisteniach ad hoc komisie zriadenej na preverenie informácií z publikácie o porušeniach princípov právneho štátu z dielne ministerstva spravodlivosti (MS) a Úradu vlády SR…

    Situácia nadregionálnej epidémie akútnych gastroenteritíd je stabilizovaná

    0icon

    Situácia v rámci zistenej nadregionálnej epidémie akútnych gastroenteritíd vo vybraných okresoch Trenčianskeho kraja a v okrese Topoľčany v Nitrianskom kraji je stabilizovaná. Prijatými okamžitými opatreniami…

    Prezidentka: K demokracii nepatrí snaha o politické ovládnutie médií

    0icon

    Bratislava 3. mája 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR - Jakub Kotian)   Slobodné médiá a demokracia sú od seba neoddeliteľné. Zastrašovanie médií a snaha o ich politické ovládnutie…

    Drucker: Reedukačné centrá v Bystričanoch a Trstíne sa zatvoria

    0icon

    Reedukačné centrá (RC) v Bystričanoch a Trstíne sa zatvoria. Deti by mali byť do konca júna premiestené do iných zariadení. Avizoval to v piatok minister…

    Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

    Andrej Sablič

    Erik Majercak

    Marek Brna

    Matúš Pestrý

    Marian Kotleba

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA