Štvanica na Fica

   V každej civilizovanej krajine je samozrejmosťou nechať novej vláde sto dní, aby v pokoji prebrala svoju agendu a prišla s novými riešeniami. Lenže to by sme tu nemohli mať zvlčilú opozíciu, zloženú z tých, čo túto krajinu ruinovali finančne i morálne tri roky a vylepšenú „progresívnym“ Šimečkom, žltú tlač, ktorá ten proces rozkladu právneho štátu u nás spustila a podporovala a – RTVS!

 

Politické schválnosti vo verejnoprávnom vysielaní

   Je až nechutné, ako redaktori RTVS, ktorí tak broja proti dezinformáciám, sami tie dezinformácie šíria, ako keby na ne chceli mať spolu so žltou tlačou monopol. Len pár príkladov:

   Dva roky nás masírujú správami o každom zranenom na Ukrajine a keď ruská strana upozorňovala na to, že ukrajinská armáda zneužíva ako úkryty školy i nemocnice (čo potvrdila aj Amnesty International!),  pohŕdavo sa odmietali o tom, čo i len zmieniť. Ale od redaktorky Eleny Záder sme sa dozvedeli, že našla „odborníka“, ktorý tvrdí, že izraelská armáda môže vraždiť ranených a chorých v nemocniciach v Gaze celkom otvorene, lebo je to „legitímny cieľ“. Zdvíha sa mi z takéhoto „verejnoprávneho“ spravodajstva žalúdok!!!

   Oblažujú nás aj takýmito „výživnými“ informáciami z rozhlasových správ, že tých dnes už viac ako 10 000 mŕtvych a takmer 100 000 zranených a zmrzačených Palestíncov, ale aj tí, čo sú stále bombardovaní, majú TERAZ zákaz PRACOVAŤ v Izraeli. Neverím vlastným ušiam, tí Machajovi redaktori načisto zošaleli?!?

   V RTVS nás každú chvíľu oblažujú reláciou proti dezinformáciám podľa porekadla „Vodu káže, víno pije“? Tak sme sa v rozhlasových správach dozvedeli, že akási medzinárodná organizácia zistila, že v nejakej ukrajinskej obci dopadla ruská raketa nie na vojenský objekt, ale na kaviareň. A kedy nám oznámia, že od roku 2014 ukrajinskí neo-nacisti CIELENE útočia na civilné objekty v Donbase a Luhansku?!

   Farizejstvo údajne „najdôveryhodnejšieho“ spravodajstva Slovenského rozhlasu nemá hraníc: keď už museli priznať, že nezamestnanosť dramaticky klesla, hneď dodali, že „ale populácia starne“??? To by tejto vláde mohli rovno vyčítať škvrny na Mesiaci?!!

  Poponáhľali sa tiež v týchto dňoch osloviť nejaké Slovenské národné stredisko pre ľudské práva?! Tí vraj idú bojovať za slobodu prejavu (s poznámkou, že na tejto časti ich web-stránky sa ešte len pracuje?!)??? A kde boli doteraz, keď Matovičo-Hegero-vláda demontovala právny štát a popierala ľudské práva? Odkiaľ sa odrazu berú títo samozvaní záchrancovia demokracie u nás?! Kde boli posledné tri roky?!! A ako to, že ich za celé tie roky s rovnakou otázkou redaktori RTVS neoslovili?

   Vrcholom tejto nepokrytej zaujatosti je potom to, že v týchto dňoch oslovujú tých politikov, ktorí zruinovali túto krajinu Matovičovými „atómovými bombami“ a inými absurditami, aby „radili“ novej vláde R. Fico, ako z toho ich hnoja vybabrať túto nimi ubiedenú krajinu.

   Redaktori RTVS tak znovu vyťahujú do verejnoprávneho priestoru politické mŕtvoly, ako Kolíková, Naď, Dostál, Galko, Matovič, Mikulec s ich vulgárnym slovníkom a „progresívneho“ tiež-odborníka Šimečku, ktorý zavelil, že budú odvolávať ministra, keď ešte ani právoplatne ministrom nebol?!

   A keď v hektike len pár dní, čo ostáva pre schválenie vládneho rozpočtu (za čo môže naša Barbina z paláca, ktorá zosabotovala júnový termín predčasných volieb) sa dozvedáme prostredníctvom redaktorov ohromujúcu novinu z úst bankrotárov predošlej vlády – vraj každé zlepšenie, čo vláda R. Fica prináša je „na úkor daní občanov“. A oni odkiaľ brali tie stovky miliónov eur, čo prešustrovali, alebo ako Sulík-Geissen v Dubaji prepili? A toto svinstvo šíri náš verejnoprávny telerozhlas?!

 

Verejnoprávna obhajoba čurillovcov?!?

   Len ako perličku ešte spomeňme nedávne Sobotné dialógy, kde premiéra Roberta Fica nespovedala minulo-koaličná redaktorka Jančkárová, ktorá sa za roky selfie-vlády plagiátorov už dosť znemožnila. Ale aj tak to nepomohlo. Redaktorka Anna Vargová sa nedokázala udržať v medziach verejnoprávnosti, ale predviedla priam bulvárne páčenie informácií z premiéra, ktorý jej márne vysvetľoval (ako keby ona nemala schopnosť racionálneho myslenia?!), že jeho nová vláda je tu len niečo viac ako dva týždne a teda nemá zmysel, aby jej hovoril o ďalších jej krokoch, keď sú ešte len diskutujú a nie sú schválené. Tak sa posťažovala, že jej neodpovedá?! Je to vôbec možné? Je možné, že nezakryte nepriateľský postoj RTVS voči novej vláde ide až takto ďaleko?

 

 

  No, je to možné! O tom sme sa mohli presvedčiť včera v najnovšom vydaní relácie „Reportéri“. Takú propagáciu čurillovcov a Lipšica v nimi vykonštruovanom politickom procese „Očistec“ vo verejnoprávnom médiu je vec neslýchaná. Hlavné slovo mal redaktor vlajkovej lode žltej tlače so SME s prekrúcačkami, ako by bol bajadéra. Úplná absencia schopnosti kritického myslenia sa ukázala pri údajných svedkoch-kajúcnikoch, kde sa pri Makóovi vôbec nespomenulo, že je to jeden z najväčších korupčníkov z bývalých policajtov, ktorý si skvelo žije ako „univerzálny kajúcnik“ podľa želaní Lišpica a čurillovcov, lebo “svedčí” vo viac ako 80-tich kauzách! O tom akošpeciálny  Lipšic a čurillovci na objednávku Psychopatoviča spatlávali jednu „zločineckú skupinu za druhou“ som napísal celú knihu. Sú v nich aj svedectvá čestných policajtov, ako Kaľavský, či Kučerka o zvestvách, ktoré ich bezprostrední kolegovia páchali, v knihe sú aj vyjadrenia sudcov, ako čurillovci  „ohýbali právo“, sú tu rozsudky súdov až po Ústavný, ktoré odmietali čurillovsko-Lipšicovské fantazmagórie. Ale v rozpore s týmito faktami v relácii dostal slovo aj nechvalne známy prokurátor Šúrek, ktorý sa “vyznamenal” brutálnymi metódami nátlaku na nevinných. A redaktorka sa nezabudla obtrieť aj o premiéra Fica, keď spomenula vykonštruované obvinenie, ktoré spatlali čurillovci na pokyn Lipšica a Psychopatoviča a ktoré musel generálny prokurátor zrušiť, lebo tam vôbec nebolo jasné z čoho je vlastne Fico a nimi vykonštruovaná „zločinecká skupina“ obvinená. Súčet špinavostí čurillovcov, Lipšica, Šúreka, Repu, Kysela, Klimenta, Mazáka, Záleskej, Hrubalu, bývalých šéfov NAKA, Mikulca, Kovaříka, Hamrana a ich podporujúcich exponentov žltej tlače Bárdyho, Tódovej, Čikovského, Hanzelovej, Vagoviča a ďalších vychádza na 172 strán ohromujúcich svedectiev, ako tu spolu roky rozkladali právny štát, aby prenasledovali tých, čo na ich zverstvá nahlas upozorňovali. A všetky tieto zverstvá boli v relácii zamlčané. To je RTVS.

  Otázka teda znie jasne – ako dlho ešte budú v RTVS zneužívať peniaze z našich daní, aby tam špinili na našu novú vládu?

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Gustáv Murín

O AUTOROVI

Gustáv Murín (1959, Bratislava), vedec (RNDr., PhD.) a zároveň úspešný spisovateľ. Debutoval v roku 1989 v češtine, na Slovensku bola kniha zakázaná. Doteraz vydal 70 kníh (z toho 7 v češtine, 2x anglicky, po jednej bulharsky, vo francúzštine, v hindí, holandsky, chorvátsky, maďarsky, nemecky, rusky, srbsky, španielsky a taliansky). Celkove sa predalo viac než 275 000 výtlačkov všetkých kníh autora. Vydal tiež 71 E-kníh, 9 audio-kníh, 8 DVD a 4 knihy v Braillovom písme. Až 486 textov autora bolo preložených do 51 jazykov. Literárne prezentácie absolvoval v 85 mestách a obciach Slovenska a 30 krajinách Európy, Ázie a Ameriky.
Viac informácií na https://tulacky.net/.
Texty v iných jazykoch: http://muringustav.blogspot.com.

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 226

Celkové hodnotenie: 23.59

Priemerná čítanosť: 2878

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Zica v Paríži okradli, prišiel o cennosti v hodnote 500.000 eur

    0icon

    Bývalý brazílsky futbalista Zico sa stal tesne pred štartom OH v Paríži terčom zlodejov. Neznámi páchatelia mu ukradli tašku s mimoriadne cenným obsahom.

    Pri požiari slamy v Malom Šariši vznikla predbežná škoda 15.000 eur

    0icon

    Malý Šariš 26. júla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Pavol Zachar)   Profesionálni a dobrovoľní hasiči vo štvrtok (25. 7.) večer zasahovali pri požiari približne 350 balíkov slamy v…

    Na diaľnici R1 treba počas víkendu počítať s dopravnými obmedzeniami

    0icon

    Bratislava 26. júla 2024 (TASR/HSP/Foto:Pixabay)   Na diaľnici R1 treba počas soboty (27. 7.) od 7.00 h a nedele (28. 7.) do 18.00 h počítať…

    HZS pomáhala pod Rysmi 17-ročnému turistovi, poranil si dolnú končatinu

    0icon

    Horskí záchranári v piatok pomáhali 17-ročnému českému turistovi, ktorý pod vrcholom Rysov spadol a poranil si dolnú končatinu. O súčinnosť požiadali posádku Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej…

    Ružomberok požiadal o odloženie zápasu 2. kola proti Žiline

    0icon

    Žilina 26. júla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Daniel Stehlík)   Stretnutie 2. kola futbalovej Niké ligy medzi MŠK Žilina a MFK Ružomberok sa na štadióne pod Dubňom neodohrá…

    Francúzsko po útokoch posilnilo bezpečnosť na železničnej sieti

    0icon

    Francúzsko posilnilo po nočných útokoch bezpečnostné opatrenia na železničnej sieti. Informovala o tom v piatok národná železničná spoločnosť SNCF. Podpaľačské útoky zasiahli železničnú dopravu v…

    Dve chránené lokality v Nízkych Tatrách podľa ochranárov ohrozuje ťažba dreva

    0icon

    Dvojica cenných chránených lokalít v Nízkych Tatrách je podľa mimovládnych ochranárov z občianskeho združenia (OZ) Prales a iniciatívy My sme les ohrozená ťažbou dreva. V…

    SaS: Stabilizačný príspevok je výsmechom policajtov

    0icon

    Stabilizačný príspevok je výsmechom policajtov. Je načase pýtať sa, kto bude novým ministrom vnútra. Uviedla to opozičná SaS. Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) podľa…

    ÚVZ: RÚVZ pristupujú k problematike hluku zodpovedne a chránia zdravie ľudí

    0icon

    Regionálne úrady verejného zdravotníctva (RÚVZ) pristupujú k problematike hluku zodpovedne a chránia zdravie ľudí v zmysle národnej legislatívy. Tá má prísnejšie prípustné hodnoty určujúcich veličín…

    ITA suspendovala Iračana Sehena za užitie anabolických steroidov

    0icon

    Olympijské hry v Paríži majú svojho prvého dopingového hriešnika. Iracký džudista Sajjad Sehen, ktorý sa chystal na svoju prvú olympiádu, mal pozitívny test na anabolické…

    Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

    Miroslav Iliaš

    Viktor Pondělík

    Artem Klymenko

    Erik Majercak

    Gustáv Murín

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    .

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA