Konečne dobrá správa vo svete zlých správ

V súčasnosti žijeme v dobe očisty, vyvolanej zvýšeným tlakom Božieho Svetla v blízkosti zeme. Na jednej strane Svetlo systematicky tlačí ku kolísaniu a k zrúteniu všetko, čo nie je svetlé, ale na druhej strane doposiaľ nevídaným spôsobom pomáha všetkým, ktorí usilujú k Svetlu.

Okolo každého človeka, usilujúceho v dnešnej dobe o dobro, spravodlivosť, čistotu, lásku k ľuďom a k Bohu, okolo každého takéhoto človeka sa nachádza množstvo Svetlých pomocí, schopných pomáhať po všetkých stránkach. Po stránke duchovnej, fyzickej i zdravotnej. No a práve o pomoci po zdravotnej stránke sa bude hovoriť v tomto texte.

Človek, ktorý usiluje k Svetlu vyššie spomínaným spôsobom a má nejaké zdravotné problémy, je aj po tejto stránke obklopený pomocami zo Svetla. Pomocami, schopnými ho vyliečiť. Má to však háčik. Spočíva v tom, akou formou je treba o túto pomoc správne prosiť.

Prax je totiž taká, že ak napríklad prosíme Stvoriteľa o pomoc v nejakej chorobe, ale môže to byť i v akejkoľvek inej veci, vždy máme jasnú predstavu o tom, ako by mala táto pomoc vyzerať. Keď sa napríklad modlíme, v modlitbe vždy spravidla prosíme o splnenie našej vlastnej predstavy o najoptimálnejšej pomoci pri našom zdravotnom, alebo inom probléme. A za vyslyšanie modlitby považujeme to, keď sa nám to skutočne splní.

My ľudia sme ale vo svojom vnímaní reality nesmierne obmedzení. A z tejto našej obmedzenosti vychádzajú všetky naše úsudky. V porovnaní s tým však Zhora, zo Svetla, nie je videný iba malý výsek reality tak, ako ho vnímame my. Zo Svetla je videné celé naše bytie, v celej jeho komplexnosti, vrátane prítomnosti, minulosti a budúcnosti. A okrem toho Svetlo vždy v prvom rade zohľadňuje náš duchovný prospech. Čiže to, čo je pre nás užitočné predovšetkým z duchovného hľadiska. Z hľadiska naplnenia zmyslu nášho bytia, spočívajúceho v ceste Nahor a v návrate do ríše Ducha.

Človek teda pri svojej prosbe o pomoc v nejakej veci spravidla zohľadňuje iba svoj vlastný, obmedzený pohľad na realitu, zatiaľ čo Svetlo Božie zohľadňuje pri naplnení prosby všetky vyššie uvedené skutočnosti. Na základe toho bude každému ľahko pochopiteľné, že splnenie modlitby musí byť v drvivej väčšine prípadov iné, než si človek praje. K splneniu modlitieb dochádza a ony sa prejavia, ibaže úplne inak, než človek očakáva. Ľudia si však žiaľ často myslia, že modlitba nefunguje, pretože sa im nesplnilo presne to, čo si priali.

Modlitba funguje a Stvoriteľ pomáha, avšak my ľudia sa musíme naučiť modliť a prosiť úplne inak. Máme Stvoriteľovi predostrieť svoju prosbu, ale nemáme si vytvárať predstavy o tom, ako celkom konkrétne má byť naša prosba vyslyšaná. Máme prosiť Stvoriteľa o pomoc, ale na Stvoriteľovi samotnom máme ponechať, akým spôsobom nám bude jeho pomoc poskytnutá a ako konkrétne sa prejaví.

Musíme sa naučiť nechať ísť Svetlo jeho vlastnými cestami. Nemáme ho tlačiť cestou našich predstáv a prianí. Cestou nášho chcenia a našej vôle. Máme ho nechať ísť jeho vlastnou cestou a máme byť otvorení tomu, aby nám Svetlo pomáhalo jeho vlastným spôsobom.

A Svetlo Božie nám vo svojej, všetko prehliadajúcej Múdrosti, pomôže presne tak, ako je to pre nás i pre naše okolie po všetkých stránkach najlepšie. My však musíme byť schopní rozšíriť svoje vedomie natoľko, aby sme boli pripravení pochopiť a prijať jeho pomoc, ktorá sa bude vždy odlišovať od našich vlastných predstáv. Tento vnútorný posun vo vedomí musí dokázať urobiť každý, kto chce, aby mu v dnešnej dobe očisty zeme Svetlo pomáhalo a on dokázal jeho pomoc vnímať.

Je preto treba urobiť v sebe samom vnútorný posun smerom k úplne voľnému, slobodnému, pomáhajúcemu pôsobeniu Svetla bez akýchkoľvek obmedzení, pretože jedine Svetlo samotné najlepšie vie, čo je v danej chvíli pre nás naozaj dobré. A vie to lepšie, ako to vieme my sami.

V okolí každého človeka, usilujúceho o dobro, čistotu, súcit s blížnymi a o blízkosť Božiu, je už v súčasnosti neuveriteľné množstvo Svetlých pomocí, schopných konať zázraky. Avšak to, čo bráni, aby sa tieto zázraky mohli strhujúcim spôsobom aj materiálne prejaviť, je silné ľudské zameranie sa na vlastné predstavy o tom, ako má pomoc vyzerať. Aby mohla pomoc Stvoriteľa prísť, a aby sa konečne mohli začať konať zázraky, je potrebné učiť sa na ňu správne naladiť. Musíme dokázať upustiť od vlastných predstáv a vlastného chcenia, aby sme sa stali schopní správne naladiť na frekvenciu Božej pomoci a prijať ju.

Nápomocné nám k tomu môžu byť tri veci. Dôvera, pokora a čistota.

Dôvera v Božiu ochranu a pomoc. Dôvera v jeho spravodlivé a láskyplné riadenie všetkých vecí, a teda i v súčasnosti prebiehajúceho očistného diania.

Ďalej snaha o udržiavanie čistoty nášho vnútra. Čistoty našich citov a myšlienok, na základe čoho sa staneme kompatibilní s čistotou Svetla, v ktorej každá pomoc Zhora prichádza.

A nakoniec je to snaha o pokoru. Pokora znamená poslušnosť. Znamená poslušnú otvorenosť voči tomu, ako sú veci chcené zo Svetla a nie, ako ich chceme my.

Stále znovu a znovu sa pri našich prosbách skúšajme správne vnútorne naladiť na frekvenciu pomoci zo Svetla prostredníctvom dôvery, čistoty a pokory. Ak to dokážeme, táto pomoc sa bude môcť naplno materiálne prejaviť na našom tele i v našom okolí. A v nás i okolo nás sa konečne začnú diať viditeľné zázraky dobrotivej a pomáhajúcej Lásky Božej, pretože už svojim vlastným chcením nekladieme prekážky voľnému a ničím neobmedzenému prúdeniu pomáhajúceho Svetla. 

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Milan Šupa

O AUTOROVI

Som človek presvedčený o tom, že to skutočné, pravé a pravdivé je možné uvidieť len vnútorným zrakom.

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 83

Celkové hodnotenie: 21.65

Priemerná čítanosť: 1051

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    V súvislosti s reedukačnými centrami sa začalo viacero trestných stíhaní

    0icon

    V súvislosti s reedukačnými centrami boli začaté trestné stíhania v štyroch veciach, a to pre trestnú činnosť sexuálneho násilia a zločin týrania blízkej osoby a…

    Pentagón šokovaný: Ruskí „hudobníci“ sa nasťahovali na americkú vojenskú základňu v Nigeri

    0icon

    Bratislava 3. mája 2024 (HSP/Svpressa/Foto:TASR/AP-Kevin Wolf)   V noci na piatok 3. mája informoval anglicky zdroj Reuters, že Rusi obsadili americkú vojenskú základňu v Nigeri.…

    V Košariskách, Brezovej a na Bradle si pripomínajú 105 rokov od smrti Štefánika

    0icon

    Sprítomnenie odkazu generála Milana Rastislava Štefánika širokej verejnosti je hlavným cieľom dvojdňovej (3. - 4. 5.) celoslovenskej spomienky pri príležitosti 105. výročia jeho tragickej smrti.…

    Prezidentka označila "horšiu správu"

    0icon

    Bratislava 3. mája 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR - Jakub Kotian)   Slobodné médiá a demokracia sú od seba neoddeliteľné. Zastrašovanie médií a snaha o ich politické ovládnutie…

    Slovensko - Poľsko 4:0 po 2. tretine prípravného zápasu v Žiline

    0icon

    Žilina 3. mája 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Martin Baumann) Aktualizované 3. mája 19:26 Hokejisti Slovenska nastúpili v piatok od 18.00 h na prípravný zápas pred MS proti Poľsku…

    Aktéri cestovného ruchu podpísali na Sninských rybníkoch memorandum o spolupráci

    0icon

    Aktívne spolupracovať v oblasti rozvoja udržateľného cestovného ruchu a zabezpečovať zdieľanie informácií a propagáciu destinácie Poloniny je cieľom memoranda, ktoré v piatok podpísali Krajská organizácia…

    Únia sa do takýchto citlivých vecí nemá čo starať!

    0icon

    Bratislava 3. mája 2024 (HSP/Foto:Screenshot Facebook)   Europoslanec Milan Uhrík (Republika) vyzval vo svojom príspevku bruselských progresívcov, aby nechali potraty a kultúrno-etické otázky na národné…

    Päťročný chlapec sa mal napiť z fľaše s alkoholom, mal vyše 2,5 promile

    0icon

    Lučeneckí policajti boli v stredu 1. mája privolaní do obce Panické Dravce, kde sa nachádzal päťročný chlapec pod vplyvom alkoholu. V organizme intoxikovaného dieťaťa zistili…

    Pozvánky na "mierový samit" dostane 160 krajín. Čo na to Medvedev?

    0icon

    Bratislava 3. mája 2024 (HSP/Foto:Twitter)   Ukrajina zintenzívnila prípravy na „mierový samit“. Fórum je naplánované na 15. - 16. júna vo švajčiarskom letovisku Bürgenstock Pozvánky…

    Putin telefonicky hovoril s prezidentom Tadžikistanu

    0icon

    Bratislava 3. mája 2024 (HSP/Foto:TASR/AP/Ramil Sitdikov, Sputnik, Kremlin Pool Photo)   Deň predtým Dušanbe vyzvalo svojich občanov, aby necestovali do Ruska, a protestovalo proti „zdôrazňovanému…

    Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

    Andrej Sablič

    Erik Majercak

    Marek Brna

    Matúš Pestrý

    Marian Kotleba

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA