15 rokov bez liekov a zákrokov lekárov – ako som riešil zdravotné problémy ktoré ma postretli?

 

 

 

Ako som si vyriešil upchatý nos, bolavé hrdlo, nachladnutie, kašel, chrípku, bolesť chrbtice, problém z krížami, bolesť zuba, suché oči, cievy bez liekov a lekárov?

Všetko čo je tu napísané sú moje vlastné skúsenosti jednoducho povedané všetko som si otestoval na sebe. 

Základom dobrého zdravia je čo najviac obmedziť chémiu. Mne najviac škodili chemické čistiace prostriedky na umývanie riadu tipu pur, cif, jar.
V čase keď sme ich doma používali som doma prskal po každej zjedenej polievke a vonku každých sto metrov čo som prešiel po ulici, bolieval ma intenzívne chrbát, mával som stále upchatý nos, niekedy sa mi nedalo dobre nadýchnuť, budil som sa po dvoch hodinách potom čo som zaspal a následne som nemohol aj viac hodín zaspať.

Moje zdravotné problémy sa výrazne zmiernili potom čo sme doma začali umývať riad čistiacim prostriedkom ktorý neobsahoval fosfor a mal len také  anionové a neionové povrchovo aktívne látky ktoré boli biologicky odbúrateľné. Pokiaľ doma používate umývačku riadu zvolte si program umývania z opláchnutím riadu navyše.

Pri trpnutí rúk, bolestiach chrbtice a horšom dýchaní mi pomohlo keď som výrazne obmedzil v mojom jedálničku bravčové mäso. Jem ho len pár krát do roka aj to len v menšom množstve ako voľakedy.

Kontrolujte éčka v potravinách aj v koreninách, dochudzovadlách, lebo niektoré éčka pri častom používaní podporujú astmu, alergiu a mnohé ďalšie ochorenia aj keď je pravda že zopár éčok je aj neškodných. Niektoré éčka sú zvýrazňovače chuti takže podporujú chuť do jedla a preto obmedziť by ich mali aj ľudia čo chcú schudnúť. Niekedy ich aj výrobcovia zatajujú a preto najlepšie je jesť potraviny ktoré neboli konzervované a jedlá dochutiť bylinkami, soľou.

Jedlá dochucujem, kurkumou,rascou, bazalkou, oreganom, chilli, čiernym korením, majoránkou a samozrejme soľou. Takto pripravená strava okrem toho že je zdravšia a dobre sa po nej cítim, je aj neporovnateľne chutnejšia.

Čo používam a čo robím až sa u mňa objavia zdravotné problémy?
Pri každom zdravotnom probléme vždy hľadám príčinu.

Upchatý nos: Nie vždy je upchatý nos následkom nachladnutia, chrípky, alebo alergie. Môže byť príčinou aj chrbtica, cez leto úpal, alebo aj chémia.
Mne pomáha masáž krčnej chrbtice, masáž chodidel a tiež keď si ľahnem tak krúžim tou nohou na ktorej strane mám upchatú nosnú dierku. Účinok sa dostavý v priebehu niekoľkých minút kedy sa mi upchatá nosná dierka uvoľní. 

Bolesť hrdla: Keď ma bolí hrdlo, nechám si v ústach rozpustiť dve ​ polievkové lyžice masla.​ Učinok je takmer okamžitý.

Nachladnutie, chrípka, kašel.

Keď som chorý pijem viac kyslého mlieka (dobré je aj acidko). ako inokedy, zvýšim aj príjem minerálov. . Počas choroby nikdy nepijem horúci čaj, ani teplé nápoje. Vždy musia mať maximálne izbovú teplotu niekedy pijem aj vyslovene studené. Svietim si biolampou na brucho pár centimetrov nad pupkom viackrát za deň po niekoľko minút. Miestnosť kde ležím dezinfikujem prostredníctvom horského slnka. Pri chorobe mám teplotu v izbe 25 stupňov a viac. Teplo zlepšuje imunitu. Skúšal som aj nižšiu teplotu ale vtedy mi prekonanie choroby trvalo výrazne dlhšie. Až ste abstinujúci alkoholik tak nasledujúcu radu určite vynechajte!!! Keď som chorý pijem alkohol, najlepšie sa mi osvedčilo ríbezlové víno. Tri deci denne a do týždňa je po chorobe. Alkohol pijem len keď som chorý alebo na mňa niečo lezie. Nepijem ho pravidelne!
Acidko, zakyslanka podporujú trávenie. Ríbezle majú veľa antioxidantov ktoré sú dôležité v boji proti chrípke, nachladnutiu. Alkohol umierňuje imunitný systém ktorý je pri chrípke a nachladnutí nadmerne rozbujnený.

Bolesť chrbtice hlavne v jarnom období keď ma chrbát zvykne viac bolieť mi pomohla rasca. Počas troch dní som každý deň ráno zjedol za čajovú lyžičku celej rasci a po štyroch dňoch ma chrbát už nebolel. Najúčinejšia je celá rasca. Nieje hu dobré jesť večer lebo keď som hu zjedol večer tak som potom nemohol dlhšie zaspať lebo mi dodávala aj energiu.

Boľavé kríže príčin kedy môžu kríže bolieť je viacero: od nesprávnej polohy pri sedení alebo práci, prievanu až po dvíhanie ťažkých vecí a ďalších príčin o ktorých tu teraz písať nebudem.

Keď niečo ťažké robím alebo dvíham používam opasok. Až nemáte doma vzpieračský pás nezúfajte  😀 aj ten čo máte na nohaviciach je lepší ako nič. Aby opasok na kríže pomohol musí sa poriadne stiahnuť tak aby bol na pevno. Je citeľný rozdiel medzi rýlovaním alebo  okopávaním s opaskom a bez neho. Ladvinový pás nedoporučujem lebo koža sa pod ním prehrieva a keď sa človek spotí, zafúka vietor tak človek môže ľahko nachladnúť. Samozrejme že sa treba vyhýbať prievanu, silno zapnutej klimatizácii počas leta.

Pred dvoma rokmi ma dosť silno rozbolelalavá ľavá strana krížov pritom ako som sa veľa zohýnal. Aj doma ma to naďalej bolelo hlavne pri sedení pri opieraní sa o pravou rukou o opierku sedačky. Bolelo ma to viac dní a bolesť neustupovala a v tom ma napadlo že sa budem opierať  druhou teda ľavou rukou o ľavú opierku na opačnej strane sedačky. Do troch dní mi bolesť ustúpila aj keď v prvý deň bola bolesť možno ešte intenzívnejšiva. Keď sa pri sedení človek stále nakláňa na jednu stranu tak tým sa neprirodzene zaťažuje len jedna strana křížov, svalov čo podľa mňa bolesť udržuje alebo aj vyvolává. .

Kazivosť a bolesť zubov na to aby sa zuby nekazili je veľmi dôležitá strava z dostatkom vápnika v prírodzenej forme. Nemali by ste ale zabúdať že na to aby sa vápnik dobre v strebával do kostí sú dôležité minerály ktoré zabezpečujú jeho vstrebateľnosť. Dostatok minerálov si človek môže zabezpečiť pravidelnou konzumáciou morských plodov alebo formou vhodného kvalitného prírodného výživového doplnku ktorý takéto minerály obsahuje.
Kedže tieto morské plody nie vždy pochádzajú z čistého mora tak sa prikláňam skôr k druhej možnosti a svoju stravu si pravidelne dopĺňam čisto prírodným multiminerálnym výživovým doplnkom. Až je to možné treba sa vyhýbať prievanu a cez leto silno zapnutej klimatizácii. Čo ale robiť až Vás zub náhle rozbolý niekde na dovolenke, na týždňovke, alebo Vás zubár neošetrí lebo korona? Až ste neboli v prievane, nefučala na Vás klimatizácia tak ďalšia možnosť je že máte zlú obuv alebo ste si niekde narazili palec na nohe. Na palcoch na nohách sa nachádza reflexný bod na zuby. Až si stlačíte palec na tej strane kde Vás bolí zub pocítite v palci bolesť tak treba okrem bolesti zuba riešiť aj boľavý palec. Mám vlastnú skúsenosť že keď som si narazil palec na nohe tak ma nie raz​ rozbolel aj zub. Následne som si svietil biolampou nie len na zub ale aj na palec viackrát denne po niekoľko minút a bolesť postupne počas najbližších dní ustúpila. Možno si poviete že nemôžete toľko čakať to ani ja nie. Na okamžitú úlavu od bolesti zuba si namočím kúsok vaty do alpy alebo ineho tvrdého alkoholu a následne vatičku pritlačím raz na zub a druhý raz aj na koreň zuba. Následne mi zub strpne. Učinok býva pomerne rýchly ale len dočasný takže tento proces treba viackrát opakovať.

Suché oči Až nie ste celý deň za počítačom a suché oči cítite hlavne ráno, mobil máte hneď vedľa postele skúste si na noc na telefone vypnúť WIFI. Aj keď zo suchými očami problém nemávam lebo wifi si na noc pravidelne vypínam, ale keď som wifi na telefóne vypnúť zabudol, tak som cítil suché oči po zobudení.

Cievy presnú diagnozu sem písať nebudem nakoľko som s tým nebol u špecialistu. Tento problém som mal viacej rokov nakolko som nevedel nájsť príčinu. Pred necelým rokom som čítal knihu “Nespechejte do rakve” Zaujala ma v nej myšlienka o škodlivosti chloru na cievy. V tom čase som pil 8 až 10 litrov vody z vodovodu denne tak mi bola príčina hneď jasná. Hneď som prestal piť (podla reklamy) “zdravú vodu z vodovodu” pil som už len vodu z prameňa. Už po krátkej dobe som si na sebe všimol že aj po väčšej fyzickej záťaži cítim nohy len nasledovný deň a nie celý týždeň ako to bolo keď som pil chlorovanú vodu. Nasledujúcich dva možno tri mesiace som sa nadmerne potil. Moje telo sa zbavovalo nadmerného množstva chloru. Za ten čas som  zhodil 10 kilov.Takto vyzerala moja noha pred dvomi rokmi pred tým ako som prestal piť vodu z vodovodu.

Moja ľavá noha júl 2019Moja ľavá noha júl 2019 (Ja)

 

Júl 2019 druhá fotka.Júl 2019 druhá fotka. (ja)

Takto vyzerala moja noha po necelom roku pitia vody bez chloru.

Takto vyzerá moja ľavá noha teraz.Takto vyzerala moja noha v máji 2020.  

 

 

Dôležité je tiež obmedziť chlieb, pečivo a výrobky z bielej múky ktoré ľuďom ktorí už problém z cievami majú a konzumujú ich každý deň škodí. Zdravá varianta je chlieb zo špaldovej múky s pridaním pohankovej múky.

Približne pred rokom som sa dosť zadýchaval pri jazde na bicykli. Tak mi napadlo vyskúšať spať na chrbte ale tentokrát bez vankúša. Prvé tri noci ma bolel chrbát lebo moje telo nebolo zvyknuté ležať bez vankúša ale potom ma už chrbát nebolel. Používam mäkký madrac ktorý sa dobre prispôsobuje môjmu telu. Po niekoľkých dňoch sa mi už darilo dýchať nosom aj keď som na bicykli šlapal do kopca čo bolo pre mňa predtým niečo nepredstaviteľné. 

Za dve najklúčovejšie veci pevného zdravia považujem používanie len takých čistiacich prostriedkov   na čistenie, umývanie riadu ktoré neobsahujú fosfor a  s použitím len takých anionových a neionových povrchovo aktívnych látok ktoré sú biologicky odbúrateľné a tiež pitie zdravej vody bez chlóru najlepšie z prameňa lebo vo filtrovanej môžu chýbať minerály. 

Toto sú moje vlastné skúsenosti z riešením zdravotných problémov ktoré sa u mňa počas posledných 15 rokov aspoň raz objavili.

 

 

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Marek Tencer

O AUTOROVI

Cieľom mojich článkov je ľuďom ukázať úplne iný pohľad na systém ktorý je už dávno zaužívaný a médiami, politikmi do veľkej miery podporovaný.

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 9

Celkové hodnotenie: 19.85

Priemerná čítanosť: 3300

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Ústup 10 km: AFU opustila Berdyči a sťahuje sa na západ

    0icon

    Avdejevka 27. apríla 2024 (HSP/Svobodnaja Pressa/Foto:TASR/AP-Andriy Andriyenko)   Betónové pevnosti ukrajinskej armády pri Avdejevke sa rúcajú, konštatuje Konstantin Olšanskij pre noviny Svobodnaja Pressa Ruská ofenzíva…

    Roman Michelko avizuje zmeny pri návrhu novely zákona o FPU

    0icon

    Poslanec Národnej rady (NR) SR Roman Michelko (SNS) avizuje zmeny pri návrhu novely zákona o Fonde na podporu umenia (FPU). Na pozmeňujúcom návrhu sa dohodli…

    Čo sa teraz deje v blízkosti Očeretina

    0icon

    Očeretino 27. apríla 2024 (HSP/Foto:Telegram) Aktualizované 27. apríla 2024 o 18:07 Podľa ruských telegramových kanálov ruská armáda rozvíja ofenzívu severovýchodne od Očeretina a obsadila závod…

    "Denník N, SME, Aktuality, prečo o tomto mlčíte?"

    0icon

    Bratislava 27. apríla 2024 (HSP/Telegram/Foto: TASR - Pavel Neubauer)   Premiér Robert Fico (Smer-SSD) najnovšie hovoril v parlamente aj o vakcínach. Tvrdí, že aj keď…

    Šucha: Členstvo Slovenska v Európskej únii je kľúčové

    0icon

    Bratislava 27. apríla 2024  (TASR/HSP/Foto:TASR - Pavel Neubauer)   Je kľúčové, aby Slovensko zostalo súčasťou Európskej únie (EÚ). Členstvo nám ponúka mnohé výhody, akými sú…

    Rezort životného prostredia chce zaviesť opatrenia na ochranu pobrežných pozemkov

    0icon

    Bratislava 27. apríla 2024  (TASR/HSP/Foto:TASR - Jakub Kotian)   Ministerstvo životného prostredia (MŽP) SR chce zaviesť opatrenia na ochranu pobrežných pozemkov. Plánuje zaviesť možnosť majetkovoprávne…

    To najdôležitejšie z Ukrajiny - Ruské jednotky obsadili väčšinu územia obce Očeretino pri Avdejevke

    0icon

    Kyjev 27. apríla 2024 (HSP/Foto:TASR/AP-Ukrainian Emergency Service) Aktualizované 27. apríla 2024  V tomto článku vás budeme v priebehu dňa informovať o najdôležitejších udalostiach na frontoch…

    Macron sa pustil do vojny s Ursulou von der Leyenovou

    0icon

    Bratislava 27. apríla 2024 (HSP/Vzgljad/Foto:TASR/AP-Michel Euler)   Na Západe došlo k ďalšiemu rozkolu, tentoraz k skutočnému. Francúzsky prezident Emmanuel Macron sa pridal k tým, ktorí…

    Rusko a Čína sa vzdávajú dolára: Moskva oznámila nové obchodné koridory

    0icon

    Bratislava 27. apríla 2024 (HSP/Responsiblestatecraft/Foto:TASR/AP)   Responsible Statecraft: de-dolarizácia a nové obchodné trasy umožnia Rusku vyrovnať sa so sankciami Kremeľ sa snaží zmeniť systém globálneho…

    Robert Fico: „Ako využiť vklady ľudí, ktoré majú dnes v bankách? Ako využiť zdroje, ktoré sú v dôchodkovom sporení?“

    0icon

    Bratislava 27. apríla 2024 (HSP/Foto:TASR-Martin Baumann)   Včera (26.4.2024) sa v parlamente šírila panika. Fico sa vraj chystá siahnuť na bankové vklady sporiteľov aby tieto…

    Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

    Dušan Hirjak

    Marek Brna

    Erik Majercak

    Ivan Štubňa

    Gustáv Murín

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA