Hnusný minulý režim

Nedokázal stavať mosty tak, aby sa nemuseli 50 rokov udržiavať. Kde má teraz naša úbohá vláda zháňať peniaze na opravy. Na druhej strane dobre, že padajú. Aspoň budú obchádzky. Stúpne spotreba benzínu aj nafty. Zvýšime ceny a potešíme ministra financií.

Načo boli škôlky. Dobre, že sme ich predali kým bol čas. Aspoň môžeme teraz vysúťažiť záujemcov a postavíme nové. Síce horšie, ale zamestnáme údržbárov. Urobíme to hneď, ako nájdeme vhodné pozemky, výhodných dodávateľov a dostaneme peniaze z Eurofondov.

Chválabohu, že sme zrušili učňovky. Teraz môže robiť strechy, vymeniť v batériu, opraviť auto, vysadiť strom, zvariť bránu, postaviť aj vymiesť komín každý, kto si trúfne. Stačí ak potom nezabudne zrušiť firmu. Nová objednávka, nová firma.

Dobre, že sme rozpredali štátne podniky na výstavbu ciest a všetky tie nezmyselné závody v okresoch. Máme dosť šikovných majiteľov bagrov, pásakov, valcov, vyklápačiek, lopát a krompáčov, ktorí sa radi zamestnajú u našich špecialistov na štátne zákazky. Dokážu pracovať aj za 15% nákladov a ešte im zostanú pôžičky a lízingy. Špecialista je chránený ako oko v hlave. Zrejme vie podeliť aj podmastiť.

Otvoríme ďalšie vysoké školy. Vysoká do každej dediny. Ak môže mať každý Američan “střední”, každý občan Tejtokrajiny môže mať vysokú.

Oživujeme tradície. Zbližujeme rodiny. Mladých čo najdlhšie udržujeme v králikarni s rodičmi. Na to, aby mali deti nepotrebujú vyhadzovať peniaze za svadbu. Lepšie ak pôjdu do Karibiku na dovolenku. Prinesú si dieťa aj exotickú chorobu. Ak spolu vydržia až deväť mesiacov a dieťa sa narodí, môže každý podielnik bývať u svojich nemoderných rodičov (žijú spolu 30 rokov) a dieťa si požičiavať podľa nálady. Na animáciu už máme dosť poradní.Výchova je prežitok.

Vraj klesá počet obyvateľstva. Farboslepému by mohol poradiť multiocko. Poriadne to tu rozprúdime. Starých šupneme do predsmrtných ústavov – veď už nezvelebia ani HDP a čo vytvorili je zničené, rozpredané. Občanov dovezieme, deti adoptujeme, staré ženy oplodníme. Deti vychovajú aj tri matky prípadne dvaja otcovia. Namiesto trápnej rodiny založíme družstvo priateľov detí.

Zracionalizujeme školstvo. Žiakom stačí internet, počítač a učiteľka v mobile. Beztak sa doteraz učili iba hlúposti – básničky, násobilku, zlomky. Načo to, veď v každom laptope je kalkulačka. Radšej nech sa dozvedia k čomu je klitoris.

Naši šikovníčkovia dokázali predať všetko. Aj mobilné mosty ženistov. Ak spadne jediný mostík  do dediny,  môžu vyniknúť dobrovoľníci hneť, ako miesto opustia delegácie súcitiacich štátnikov a politikov. Nič nezbližuje viacej, ako nešťastie. To vedia aj novinári. Domáci nech zapoja tvorivé myslenie, aby si zaopatrili obživu a sanitku.

Darí sa aj racionalizovať zdravotníctvo. Rušíme postele, špecialistov, sestričky a pri troške šťastia aj celé nemocnice. Stačí, ak v tých zvyšných budú dosť široké chodby pre núdzové lôžka. V najhoršom, pri priaznivej konštelácii, si novú nemocnicu kúpime aj s personálom. Veď každého potrebného najneskôr do 14 dní ošetria kdekoľvek na svete. Prepojíme zdravotníctvo pohrebníctvo a záhradníctvo.

Iba zaujatý hlupák by obviňoval vládu z neschopnosti. Veď čo minister to odborník. Dokázali znížiť chov dobytka a zvýšiť počet vlkov a medveďov, vybiť kurence, ale rozhojniť srnky a daniele, vyvraždiť ošípané, ale rozšíriť diviačiu. Je to ekologické a racionálne. Nepotrebujú maštale, klietky ani dvory. Nebojme sa, dobre bude. Bude bryndza aj žinčica povedal pán minister. Ešte musíme vyrúbať a vyviesť zvyšok dreva, aby bolo dosť lúk. Budeme pestovať poniklec , horec aj plesnivec. Na Semmeringu aj v Kitzbüheli nám budú závidieť flóru aj faunu. Zahraničie bude tlieskať,.

Sme úžasní. To všetko vieme urobiť bez jediného ministra v base. A nie len to. Máme najviac multimilionárov na počet obyvateľov. Sme na nich hrdí, aj keď sa moc neukazujú. Síce stúpla kriminalita, agresivita, nezamestnanosť, žobrota, strach, spotreba liekov, nekvalita potravín, ceny, drogová závislosť, gemblerstvo, ale môžeme cestovať , máme slobodu, demokraciu, pomaranče aj banány.

Ešte musíme upraviť volebný systém tak, aby sa vláda mohla meniť skôr ako sa ukáže jej neschopnosť. Vymenia sa hoc aj po mesiaci. Nech nám nezovšednejú. Priznajme si -je nám svetažiť.

Brezová 28. júna 2021

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

René Pavlík

O AUTOROVI

Narodil som sa v čase, keď vlaky mali tri triedy. Podstatnú časť života som strávil v Bratislave. Po absolvovaní strednej školy som aj maturitu zvládol bez protekcie a podvádzania.
Prestávky bývania ma zastihli v Pardubiciach (otec reprezentoval v ÚDA), v Košiciach (dva roky na internáte) a v Brne (26 mesiacov - vojna na letisku).
Vystriedal som niekoľko zamestnávateľov TATRA Kopřivnice (konštruktér motorov, skúšobný technik), STK (kontrolór), SHMÚ (hydrológia podzemných vôd), Letisko MRŠ (ochrana, dispečer paliva).
Do 18. rokov som pretekal na kajaku a neskôr som sa venoval služobnej a súťažnej kynológii (28 rokov).
Bratislavskú králikáreň, ktorej hodnota neustále stúpa, som pred dvanástimi rokmi prenechal svojmu ženatému synovi (s dvomi deťmi), aby nemusel žiť v petržalskom podnájme a presťahoval som sa do krásneho prostredia kopaníc kde sa ešte ľudia zdravia aj keď sa nepoznajú. Neľutujem.
Moje rodné mesto sa zmenilo a máločo v ňom k lepšiemu. Rodná nemocnicu na Zochove neexistujej, výletnú reštaurácia do ktorej chodil už Ľ. Štúr nepoznávam, tam kde desaťročia predávali klince je bohviečo, a v MHD vám nemá kto povedať kam ide a kde máte prestúpiť, sneh sa neodváža, iba solí a prehadzuje. V Bratislave je viacej Blavákov ako normálnych ľudí. Opakujem - neľutujem.
Ak som napísal málo, rád doplním.

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 141

Celkové hodnotenie: 38.01

Priemerná čítanosť: 908

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Prieskum: Najpočúvanejším rádiom je stále Expres, má aj najväčší podiel na trhu

    0icon

    Rádio Expres je stále najpočúvanejším rádiom na Slovensku, pustilo si ho 31,3 percenta poslucháčov. Vyplýva to z aktuálnych výsledkov prieskumu počúvanosti Radioprojekt, ktorý realizuje spoločnosť…

    Zamestnávatelia vítajú kroky MŽP na ochranu bezpečnosti v súvislosti s medveďmi

    0icon

    Asociácia zamestnávateľských zväzov a združení (AZZZ) SR víta kroky ministra životného prostredia SR Tomáša Tarabu (nominant SNS) na ochranu bezpečnosti v súvislosti s medveďmi. Podporuje…

    Kotlár: Boli identifikované zásahy do ľudských práv a slobôd počas COVID-19

    0icon

    Zásahy do ľudských práv a základných slobôd počas pandémie COVID-19 boli identifikované počas tohtotýždňovej odbornej konferencie. Poukázalo na ne viacero zúčastnených rečníkov. TASR o tom…

    The New York Times tvrdí, že Washington zatajil Moskve informácie o pláne teroristov

    0icon

    Bratislava 28. marca 2024 (HSP/NYT/Foto:TASR/AP/Russian Emergency Ministry Press Service)   "Nepriateľské vzťahy medzi Washingtonom a Moskvou zabránili americkým predstaviteľom zdieľať akékoľvek informácie o pláne [teroristov]…

    Poškodení v kauze Chovanec adresujú výzvu. Jasný odkaz Miriam Lexmann

    0icon

    Bratislava 28. marca  2024 (TASR/HSP/Foto:Screenshot video/Youtube)   Poškodení v kauze Chovanec vyzývajú kandidátov na poslancov do europarlamentu, aby nezneužívali úmrtie ich blízkeho na svoju politickú…

    ÚVZ upozorňuje na nevyhovujúci plech na pečenie

    0icon

    Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR upozorňuje na nevyhovujúci výrobok, a to plech na pečenie. Pri jeho analýze bolo zistené odlupovanie vonkajšieho povlaku.

    Korčok a Pellegrini si uvedomujú potrebu spolupracovať s vládou. Líder Hlasu sa obáva, že Korčok by to nedokázal

    0icon

    Bratislava 28. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Jaroslav Novák, Martin Baumann)   Slovensko stagnuje a potrebuje sa posúvať dopredu. Prezident krajiny síce nemá silné kompetencie na presadzovanie legislatívnych…

    K ekologickejším sviatkom prispejú premyslené nákupy i prírodné ozdoby

    0icon

    Ozdoby z prírodných materiálov, premyslené nákupy alebo nákup čokolády vyrobenej z kakaovníka vypestovaného udržateľným spôsobom môže prispieť k ekologickejšej Veľkej noci. Vyplýva to z tipov…

    Pellegrini s Tarabom spoločne ostro naložili Korčokovi: "On rozvrátil našu armádu!"

    0icon

    Bratislava 28. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:Screenshot Facebook)   Predseda parlamentu a kandidát na post prezidenta SR Peter Pellegrini (Hlas-SD) dnes v budove Národnej rady usporiadal tlačovú…

    Polícia vyšetruje v Košiciach zber autovrakov, považujú sa za nebezpečný odpad

    0icon

    Rozsiahly protiprávny zber a rozoberanie autovrakov vyšetruje enviropolícia v košickej mestskej časti Nad jazerom. Policajti vykonali v pondelok a utorok (25. - 26. 3.) obhliadku…

    Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

    Viktor Pondělík

    Miro Majerník

    Pavel Jacz

    Vanda Rybanská

    Pavol Lemko

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA