Pellegrini, Fico, Bláha, Mazurek, Kotleba ani Taraba nehlasovali proti zákonu, ktorý môže pripraviť poctivých podnikateľov a radových občanov doslova a do písmena o všetko, vrátane ľudskej dôstojnosti.

V parlamente boli schválené dva zákony. Prvý je o kyberšikane, akože nebezpečné elektronické obťažovanie a druhý o hospodárskej mobilizácií.

Zaviedla sa skutková podstata trestného činu nebezpečného elektronického obťažovania. Vyplýva to z novely Trestného zákona, ktorú okamžite podpísala i Čaputová.

Tento zákon, by bol v poriadku, keby mal analógiu v rakúskej skutkovej podstate, ktorá hovorí len o postihu za sprístupnenie obrazových a zvukových záznamov z intímnej oblasti života.

V našej úprave o nebezpečnom obťažovaní sú však aj urážky a nadávky v komentároch v diskusiách, na sociálnych sieťach, či zverejňovanie zosmiešňujúcich obrázkov, videí, osobných informácií ohrozujúcich vážnosť, atď.

Ak tak budete robiť dlhodobo, viac ako tri mesiace, hrozí Vám trestné stíhanie. Trestná sadzba sa zvyšuje, ak sa čin spácha na chránenej osobe, čo sú nie len deti, invalidi a seniori, ale na prekvapenie aj verejní činitelia, teda zjavne i plagiátori, korupčníci, kriminálnici a podvodníci v pozíciách poslancov, ministrov prokurátorov, členov súdnej rady, resp. i v úrade prezidenta.

To znamená, že takýto trest Vám hrozí, tiež preto, lebo budete tri mesiace hovoriť pravdu o Čaputovej, Mazákovi, Lipšicovi, Kollárovi, Krajniakovi, Grolingovi, Matovičovi, či Hegerovi a kritizovať ich.

Odsek 3 tohto ustanovenia zvyšuje sadzbu  až na 6 rokov, ak sa tak koná s úmyslom získať pre seba alebo niekoho iného značný prospech. Čiže, ak to budem robiť ja, alebo Vy, s cieľom v politickej súťaži podporiť Harabina na úkor Čaputovej, Mazáka, Lipšica, Kollára, Krajniaka, Grolinga, Matoviča či Hegera.

Druhý bol zákon č. 176/2021 Z. z., ktorým sa menili a dopĺňali tri zákony o hospodárskej mobilizácií, o riadení štátu v krízových situáciách mimo času vojny a vojnového stavu a o civilnej ochrane obyvateľstva

Tento zákon umocňuje oprávnenia vlády, ministerstiev, dokonca aj okresných úradov, na úkor ústavných záruk. Preto akty, ktoré boli doteraz možné iba na základe Ústavného zákona, sa budú už realizovať len na podklade bežného zákona.

Nesporne i po formálnej stránke  sa prechádza od právneho k totalitnému štátu, ktorý núdzový stav už ani nebude musieť vyhlasovať.

Vláda týmto zákonom získala oprávnenie aj bez núdzového stavu, v čase mimoriadnej situácie nariaďovať subjektom hospodárskej mobilizácie, napríklad podnikateľom i občanom, vykonávanie opatrení hospodárskej mobilizácie vrátane ich vecného plnenia.

Čo v praxi znamená, že vám môžu zhabať tovar, zásoby na sklade, i zemiaky v pivnici a úspory na účte, ale aj to, že ako zdravotník budete musieť byť k dispozícií a nebudete môcť čerpať dovolenku, či dať výpoveď.

Slovné spojenie „hospodársky mobilizuje“ môže znamenať tiež to, štát Vás môže pripraviť doslova do písmena o všetko, vrátane ľudskej dôstojnosti.

Za tento zákon  bez akejkoľvek hanby hlasovali strany Hlas a Smer.

Asi nie sú opozičné, alebo si myslite, že áno?

A za ten prvý zákon hlasovali zase ĽSNS a jej odídenci Mazurek a Uhrík, združení v strane Republika.

Prečo o tom hovorím?

Mnohí mi vyčítate, že len kritizujem, prečo sa radšej nespájam s nimi proti súčasnej Chunte.

No môžem sa spájať s ľuďmi ktorí v parlamente odhlasujú zákony namierené nesporne  a bez najmenších pochybnosti proti Nám radovým občanom a poctivým podnikateľom?  Ani jeden z týchto akože opozičných poslancov, pri spomínaných dvoch zákonoch, nehlasoval PROTI.

Navyše už v minulosti hlasovali i za zrušenie amnestie, teda rozklad právneho štátu, lebo si nevedeli uvedomiť dôsledky? Napriek môjmu odporu ako ministra spravodlivosti presadili Špecializovaný trestný súd a NAKA a dnes lamentujú, že ich Lipšic a organizovaná skupina vyšetrovateľov bez dôkazov zatvára?

Alebo keď kandidatúrou Šefčoviča resp. svojho vodcu, zvolili Čaputovú, lebo neboli schopní vidieť ani krok dopredu.

Veríte, že to bola náhoda? Alebo zradcovská nepríčetnosť?

A dnes v novom šate republikáni tomu istému vodcovi už nevedia prísť na meno?

Nemyslím, že sa tu má skladať nejaký futbalový tím, v ktorom má byť povinne ten kto teraz kritizuje momentálnu vládu a pritom legitimitu terajší vládcovia majú práve od nich.

S ľuďmi, ktorí nevedia čo majú robiť, alebo sú zjavní  zradcovia, veci asi nezmeníte a ich účasť v tíme je zbytočná a zjavne kontraproduktívna, lebo nemá akýkoľvek prínos. Ide o falošných prorokov.

Iba toľko na vysvetlenie, dúfam že pre mnohých z Vás, ktorí to myslite so Slovenskom úprimne, to bude mimoriadne vážny podnet na zamyslenie ako ďalej.

https://www.youtube.com/watch?v=JQO8AX266yo&t=51s

https://www.facebook.com/harabinstefan/posts/3095334374076720

https://www.nrsr.sk/web/Default.aspx?sid=schodze/hlasovanie/hlasklub&ID=45942

https://www.nrsr.sk/web/Default.aspx?sid=schodze/hlasovanie/hlasklub&ID=45923

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Štefan Harabin

O AUTOROVI

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 203

Celkové hodnotenie: 21.17

Priemerná čítanosť: 4662

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Odkaz Ivanovi Korčokovi: "Diplomati schvaľujú bombardovanie z tepla svojich sedačiek"

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (HSP/ Facebook/ Foto : Screenshot Facebook Video)   Exminister školstva Juraj Draxler v nedávnom krátkom videu na sociálnej sieti Facebook posiela…

    V stredu 20. marca sa začne astronomická jar

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:Pixabay)   V stredu 20. marca ráno o 4.06 h stredoeurópskeho času (SEČ) nastane jarná rovnodennosť, čo na severnej pologuli znamená…

    Ďalšie predčasné úmrtie: zomrel bývalý bieloruský reprezentant Koľcov, partner Sobolenkovej

    0icon

    Minsk 19. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:X/News Aryna Sabalenka)   Bývalý bieloruský hokejista Konstantin Koľcov náhle zomrel vo veku 42 rokov. Informovali o tom Bieloruská hokejová federácia…

    Nemeckú statičku Sabine H. uznal súd za nevinnú v kauze spadnutého mosta

    0icon

    Spišská Nová Ves 19. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Adriána Hudecová)   Nemeckú statičku Sabine H. uznal súd za nevinnú v kauze spadnutého diaľničného mosta pri obci Iliašovce…

    Messi pre zranenie nenastúpi na prípravné zápasy Argentíny v USA

    0icon

    Lionel Messi si zranil zadný stehenný sval a vynechá prípravné zápasy Argentíny v USA. Potvrdila to tamojšia národná futbalová asociácia. [caption id="attachment_3438676" align="aligncenter" width="1024"] Na…

    Hošták: Členstvo v NATO je pre štáty ako SR jedinou garanciou bezpečnosti

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Pixabay)   Členstvo v NATO predstavuje základnú a za súčasných geopolitických podmienok jedinú garanciu bezpečnosti pre štát, akým je Slovensko. Pre…

    Prezidenta SR si občania doteraz priamo volili päťkrát

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Pavel Neubauer, TASR-Vladimír Benko)   V sobotu 23. marca sa uskutoční prvé kolo voľby prezidenta Slovenskej republiky (SR). V prípade, že…

    Predpoveď počasia na utorok

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Roman Hanc)   Situácia: Počasie u nás ovplyvňuje výbežok tlakovej výše. Slnečno. Teploty 6 až 11 stupňov Celzia Na západnom Slovensku…

    Skinner mal siedmy hetrik v kariére, Slováci nebodovali

    0icon

    New York 19. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:AP/Jeff McIntosh/The Canadian Press via AP) Aktualizované 19. marca 9:45 Ani jeden z troch slovenských hokejistov nebodoval v noci na…

    Hlasovací preukaz na prvé kolo volieb sa dá osobne vybaviť do piatka

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR - Roman Hanc)   O hlasovací preukaz na voľbu kdekoľvek na Slovensku sa dá pre prvé kolo prezidentských volieb požiadať…

    FOTO DŇA