Ohrozujete zdravie učiteľov – odstúpte! Otvorený list ministrom zdravotníctva a školstva

Ako predsedníčke o.z. Iniciatíva pre uvedomenie si rizík očkovania mi v nedeľu 14.2. prišiel veľmi závažný meil, ktorý mnou otriasol. Vypovedá totiž o ďalších obetiach vládnych pokusov na občanoch. Tentoraz na učiteľoch, ktorí sú bez riadneho poučenia o vakcíne, o možných procesoch v tele, o pomoci pri nežiaducich účinkoch a o spôsobe a potrebe ich nahlasovania vystavení hromadnému očkovaniu narýchlo vyvinutou rizikovou vakcínou. Dôsledkom riskantného kroku spusteného z ministerskej úrovne je, že sa dokonca musia zatvárať školy, pretože nemá kto učiť deti, pretože veľké množstvo učiteľov trpí výraznými následkami očkovania – vysokými horúčkami, bolesťou kĺbov, svalov, závratmi – a vôbec netušia, čo sa deje v ich tele. Toto očkovanie sa pritom vykonáva v rozpore so všetkými pravidlami očkovania uprostred obdobia s vysokou chorobnosťou, čo sa nikdy nerobí – očkuje sa vždy pred sezónou. Páni ministri – bez náležitého poučenia ste vystavili riziku učiteľov a aj naše deti, ktorých vzdelávanie je od učiteľov závislé.

Občania Slovenska sa opäť stávajú pokusnými osobami pre testovanie narýchlo vyvíjaných a riadne nepreverených vakcín, pričom sa verejnosti zatajuje skutočný rozsah poškodenia zdravia vakcináciou – možný aj reálny. Hazardovanie so zdravím učiteľov treba ihneď zastaviť! A čestný človek na zodpovednom ministerskom poste by okamžite odstúpil po prečítaní svedectiev o hrozných dôsledkoch jeho rozhodnutia zo škôl a od učiteľov, ktoré citujem z meilu namiesto komentára, na napísanie ktorého skutočne nenychádzam síl. Je to tragédia!

Iva Vranská Rojková, predsedníčka o.z. Iniciatíva pre uvedomenie si rizík očkovania

 

Dôkazy – svedectvá:

 

  1. Dôkazom vážnosti situácie sú nasledujúce oznamy z internetových stránok dvoch Bratislavslých škôl:

 

ZŠ Ostredková Bratislava

Vážení rodičia,

urobili sme všetko, čo bolo v našich silách, aby sme v pondelok 15.2. mohli školu otvoriť, učitelia ešte v piatok absolvovali PCR testovanie. Prirodzený strach pred otvorením vystriedala dávka ľudskej odvahy v podobe očkovania. Možno práve učitelia budú po lekároch a zdravotníkoch mnohým príkladom, že očkovanie je pre vrátenie života do normálu nevyhnutné. Píšem to v tejto chvíli aj napriek tomu, že väčšina z nás má po očkovaní nepríjemnú reakciu na očkovaciu látku – vysoké teploty, bolesť svalov, kĺbov, závraty… My to zvládneme, nepríjemnú reakciu prekonáme. Ale, žiaľ, nie je v ľudských silách zabezpečiť od 15.2.akúkoľvek výučbu, a ani otvorenie našej školy z personálnych dôvodov. ZŠ SNP Ostredková sa neotvorí. K

možnosti dištančnej formy výučby v triedach na 1.stupni vás budú informovať jednotliví triedni učitelia.

Erika Drgoňová, dňa 14.2.2021

 

ZŠ Borodáčová, Bratislava

Vážení rodičia,

urobili sme všetko, čo bolo v našich silách, aby sme v pondelok 15.2. mohli školu otvoriť, učitelia ešte v piatok absolvovali PCR testovanie. Momentálne sa dozvedám od učiteľov, ktorí boli na očkovaní aj dnes, že majú vysoké teploty a nemôžu nastúpiť do práce. Veľmi nás to mrzí a ospravedlňujeme sa, že Vám dávame vedieť až takto neskoro večer, ale zajtra sa ZŠ Borodáčova neotvorí z personálnych dôvodov. Verím, že túto situáciu pochopíte. K možnosti  dištančnej forme výučby v triedach na 1.stupni Vás budú informovať jednotliví triedni učitelia hneď potom, ako im to ich zdravotný stav dovolí. MŠ sa zajtra 15.2.2021 otvára. Ďakujeme za porozumenie.

S pozdravom,

Mgr. Bc. Martin Kotyra, PhD. riaditeľ školy

 

  1. Ohlasy z učiteľskej facebookovej skupiny z meilového odkazu na stránku https://zemavek.sk/skusenosti-slovenskych-ucitelov-s-ockovanim/ , ktoré svedčia o následkoch vakcinácie ale aj absolútnej neinformovanosti očkovaných:

 

Status: Tak ako odvážlivci? Ja som bol dnes ráno a mám dosť, ani postaviť sa neviem, snáď to do zajtra prejde. Niekto niečo podobné?

Z komentárov vyberáme:

Bola som ráno, menšia slabosť, jemná bolesť hlavy, ako keď na Vás lezie chrípka, ale nič strašné.

Ja tiež dnes ráno, zatiaľ ma len pobolieva rameno. Verím, že to ostane len pri tom.

Manželovi kolegovia mali maximálne 3 dni pocit, že sa im “vrátila” korona, ale na 4. deň z ničoho nič dobre.

O vakcinácii sa hovorí ako o záchrane a bráne von z pandémie. No ukazuje sa, že to zďaleka tak jednoznačné nebude. Ako stará škola, považujem vakcináciu za dobrú vec, ale zároveň mám aktuálne veľa výhrad k spôsobu a najmä k použitým typom vakcíny.

Ja si počkám na lepšiu vakcínu….. Astru Zeneca odmietajú iné krajiny, priznal to dnes aj Krajčí, veľmi nízka úspešnosť, len okolo 59%…

V pohode, pri pohybe rameno bolí, ale to preto, že to išlo do svalu.

Zimnica.

Ja tiež.

Normálne príznaky a reakcia organizmu.

Tak je to živá vakcína … ale skoro celá UK je tým očkovaná.

Pri očkovaní detí podľa očkovacieho kalendára sa objavujú niekedy aj horšie príznaky a napriek tomu deti očkovať dávame. Myslím si, že trochu zvýšená teplota, bolesť po vpichu či iné nežiadúce účinky by nemali odrádzať od očkovania. Inak sa tejto pliagy nezbavíme.

Ja rovnako zle, ale vydržím.

No, jemným spôsobom mi bolo naznačené, kde mam kĺby a mozog. Teraz testujeme kvalitu teplomera, po 38,2 funguje tak uvidme, či testujeme vyššie.

Ja 38,7 ale fakt verím, že je to v medziach normy.

Ja som za posledných 22 rokov teplotu viac ako 37,2 nemala. Skúšam nové aspekty života.

Po 8 hodinách sa objavila zimnica a 38 s Paralenom. Vydržím. Trochu ma to zaskočilo.

Zimnica, 38,2, hrozná únava… neviem ani z postele vstať… nebola som chorá od základky, tak to je pre mňa trošku šok.

Ja idem tiež zajtra a trochu som zneistela.

Prestaňte tu prosím strašiť tých, čo ešte len pôjdu na očkovanie. Malo by sa vypnúť komentovanie.

Ja som bola dnes ráno. Celý deň som bola v pohode, okolo 18-tej mi začalo byť zle, horúčka stále stúpa. Snáď to do zajtra prejde, držím palce aj ostatným, ktorí to majú podobne ako ja.

Každý, kto pociťuje discomfort, chcem Vás upokojiť, ze ide o prechodný stav. Do 48 hodin to samo odznie. Je to dobrý signal, ze organizmu si buduje protilátky.

……tie protilátky nie sú do 48 hod….tie sa budú tvoriť až po druhej dávke….

Samozrejme potrebná je aj druhá dávka. V každom prípade ide o normálny stav, cítiť discomfort po vakcinácií.

Ja sa dnes cítim trochu malátne a ruka ma trošku bolí. Ako vždy po očkovaní. Očkovanie bolo úplne bezbolestné.

Mám menšiu bolesť ramena, ale aj zvýšenú teplotu, beriem paralen a idem do postele. Uvidm ráno.

To nie je strašenie. To je iba odozva organizmu. Tvoria sa protilátky. Veď aj deti to tak mávajú. Neprehodnocujem, moje rozhodnutie, iba konštatujem! Sme dospelí a vydržíme aj mierny diskomfort!

Všetkým prajem, aby teploty a bolesti rýchlo ustúpili, nech sa vám polepší. Držme si navzájom päste – nás to tiež čaká…

V blizkom okolí 3 zdravotné sestry zaočkované 2x a neochranilo ich to pred sars cov 2 zostali po 3 tyždňoch pozitívne a so závažnými príznakmi….hm…..očkovať sa či nie keď som ťažky alergik, astmatik lekárka imunologička neodporúča…

Ja som úplne v pohode.

Aspoň niekto je ok.

Ani mne nie je 2x najlepšie. Hádam do zajtra budem fit. Pekný večer.

Keď maličké 3-mesačné bábätká vydržia nežiaduce reakcie po 6-zložkovej vakcíne, tak toto dospelý človek zvládne… Tiež mi nie je najlepšie, asi 2 hodiny ma trápi zimnica a bolesť ruky, ale verím, že ráno bude všetko ok.

Ja tiež umieram.

To dáš mne už prešla zimnica akú som snáď ešte nemal a už sa potím už to začína byť známe a verím že dorába max do pondelka sme všetci ok.

My s manželom obaja ráno a v pohode žiadne ťažkosti.

Ja som bola ráno, celý deň som ospalá a malátna a trochu ma pobolieva celé telo.

Vedľajšie príznaky prídu po 2 vakcíne. Bolesť ruky, zimnica, teplota. Také majú zdravotné sestry. To je ale dobre. Telo reaguje a tvorí si protilátky.

Sú aj po prvej a vraj je to dobré, telo si lepšie vytvára protilátky (od lekárky).

Bola som tiež ráno, som unavená, veľmi ma bolí hlava, začína aj ruka a telo, taký pocit na chorobu…

Ja som bola ráno a našťastie nič sa so mnou nedeje, ale kolegyne majú jedna bolesť hlavy a druhá leží bolí ju všetko.

Aj mne je mizerne, bolí ma všetko, kĺby, chrbát, články prstov….všetkoooo.

Mna pobolieva rameno.

Ja len tak premýšľam…. (Rešpektujem rozhodnutie každého, kto sa dal očkovať, je to osobne presvedčenie a rozhodnutie) len tieto otázky ci sú vaše vedľajšie účinky v poriadku a kto aké má…. sú také zvláštne…. Teraz sa obávate vlastne čoho? Nebojíte sa už ťažkého priebehu choroby lebo ste zaočkovaní, ale pre zmenu sa bojíte vedľajších účinkov?

Budeme mať aspoň veeeeľa protilátok.

Nezabudnite tie nežiadúce účinky aj nahlásiť!

Tie nežiaduce účinky, ktoré tu spomínajú, hlásiť netreba, lebo už sú pri vakcíne spomenuté, iba keby bolo niečo neobvyklé, veď takéto môžu byť aj pri vakcíne proti chrípke…

V prípade potreby o niekoľko rokov možno bude niekto rád, že tie nežiadúce účinky nahlásil a trval o zápise do svojej zdravotnej karty. Aj keď toto očkovanie je stále v klinickej štúdii.

Mňa bolí akurát rameno, inak ok.

Obdiv že ste si nechali pichnúť Astra Zeneca… Počkám kým aj učiteľom pichnúť iné… Stačilo pozrieť začo kúpia Astra Zeneca a začo Modernu ci Pfizer….. Ale pre tých co budu oponovať že nie cena rozhoduje… Odpovedám áno aj na Fabii sa dá odviesť a…

Aj ja sa tak cítim teplota bolest hlavy.

Ja ležím, bolí ma všetko.. ale viem, ze to prejde je to prirodzená reakcia organizmu.

Očkovanie je jediná šanca ako sa dostať z tohto všetkého von. Keď sa dávate očkovat, pomáhate aj ostatným, nielen sebe. Vakcíny v dnešnej dobe su bezpečné.

Ja sa zaočkovať dám tiež, ale nie len kvôli sebe, ale hlavne kvôli ostatným. Sebeckosť je zlá vlastnost a rozmáha sa v dnešnom svete…hlavne nech sme všetci zdraví a môžeme žiť normálny život čo najskôr.

Ale slovenskí učitelia sú vďační aj za to, čo iní odmietajú.

Hovorte za seba prosím…

Dnes ráno ma očkovali a žiadne ťažkosti.

Lepšie a bezpečnejšie je riešiť problémy vedľajších účinkov zaočkovaných proti Corone ako samotnú chorobu, ktorej priebeh je nevyspytateľný? Som 79 ročný učiteľ, tesne pred druhou vakcináciou, nemal som žiadne vedľajšie účinky pri prvej vakcinácii a odkazujem kolegom nebáť sa a držať sa.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Iva Vranská Rojková

O AUTOROVI

Som spisovateľka, publicistka, prekladateľka a občianska aktivistka a mám "zlozvyk" hľadať pravdu aj na tabuizovaných teritóriách a sprostredkovávať ju ľuďom, ktorí ešte majú záujem počúvať.

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 17

Celkové hodnotenie: 20.65

Priemerná čítanosť: 3436

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Slováci nastúpili proti Česku v bránke so Škorvánkom

    0icon

    Bratislava 27. apríla  2024 (TASR/HSP/Foto:TASR - Martin Baumann) Aktualizované 27. apríla 2024 o 14:36 Slovenskí hokejoví reprezentanti nastúpili na druhý prípravný zápas s Čechmi v…

    Roman Michelko avizuje zmeny pri návrhu novely zákona o FPU

    0icon

    Poslanec Národnej rady (NR) SR Roman Michelko (SNS) avizuje zmeny pri návrhu novely zákona o Fonde na podporu umenia (FPU). Na pozmeňujúcom návrhu sa dohodli…

    "Denník N, SME, Aktuality, prečo o tomto mlčíte?"

    0icon

    Bratislava 27. apríla 2024 (HSP/Telegram/Foto: TASR - Pavel Neubauer)   Premiér Robert Fico (Smer-SSD) najnovšie hovoril v parlamente aj o vakcínach. Tvrdí, že aj keď…

    Šucha: Členstvo Slovenska v Európskej únii je kľúčové

    0icon

    Bratislava 27. apríla 2024  (TASR/HSP/Foto:TASR - Pavel Neubauer)   Je kľúčové, aby Slovensko zostalo súčasťou Európskej únie (EÚ). Členstvo nám ponúka mnohé výhody, akými sú…

    Macron sa pustil do vojny s Ursulou von der Leyenovou

    0icon

    Bratislava 27. apríla 2024 (HSP/Vzgljad/Foto:TASR/AP-Michel Euler)   Na Západe došlo k ďalšiemu rozkolu, tentoraz k skutočnému. Francúzsky prezident Emmanuel Macron sa pridal k tým, ktorí…

    Rusko a Čína sa vzdávajú dolára: Moskva oznámila nové obchodné koridory

    0icon

    Bratislava 27. apríla 2024 (HSP/Responsiblestatecraft/Foto:TASR/AP)   Responsible Statecraft: de-dolarizácia a nové obchodné trasy umožnia Rusku vyrovnať sa so sankciami Kremeľ sa snaží zmeniť systém globálneho…

    Colorado s päťgólovou tretinou, MacKinnon: "Je to iba začiatok"

    0icon

    Slovenský hokejista Martin Fehérváry si pripísal asistenciu za Washington v treťom zápase 1. kola play off NHL. Jeho tím nestačil New York Rangers 1:3 a…

    Robert Fico: „Ako využiť vklady ľudí, ktoré majú dnes v bankách? Ako využiť zdroje, ktoré sú v dôchodkovom sporení?“

    0icon

    Bratislava 27. apríla 2024 (HSP/Foto:TASR-Martin Baumann)   Včera (26.4.2024) sa v parlamente šírila panika. Fico sa vraj chystá siahnuť na bankové vklady sporiteľov aby tieto…

    Kto má akú šancu nahradiť Ursulu von der Leyenovú ?

    0icon

    Bratislava 27. apríla 2024 (HSP/MSN/ Politico/ Foto: X @KlausIohannis)   Nakoľko po nadchádzajúcich eurovoľbách nastane v inštitúciách EÚ výmena stoličiek, redakcie Politico a MSN sa…

    Tragédia v Rohožníku. Hlásia bodné poranenia u viacerých osôb, jeden muž je mŕtvy

    0icon

    Rohožník 27. apríla  2024 (TASR/HSP/Foto:Facebook) Aktualizované 27. apríla 2024 o 10:20 V bytovom dome v Rohožníku v okrese Malacky nahlásili bodné poranenia u viacerých osôb.…

    Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

    Dušan Hirjak

    Marek Brna

    Erik Majercak

    Ivan Štubňa

    Gustáv Murín

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA