Aproximácia a negociácia islamského práva šaría s európskym právom a nález Európskeho súdu pre ľudské práva

Do Európy, Európskej únie a nielen do jej budúceho „jadra“ smeruje aj islam. Európska únia mu chce dať rovnaké miesto a postavenie, aké má pôvodné, autochtónne európske kresťanstvo.
Z aspektu náročnosti islamu na jeho obslužný servis (plus halal), čo o kresťanstve tvrdiť nemožno, moslimovia budú chcieť mať všetko, čo k svojej viere, uctievaniu, obradu a životu potrebujú.
Svojich nárokov a všetkého, čo k ich islamskému náboženstvu patrí, teda aj mešity, modlitebne a školy, sa už začali domáhať politickou cestou, využitím európskeho práva a ľudských práv.
V SaS máme troch integrovaných moslimov (Sulík):
https://www.hlavnespravy.sk/richard-sulik-v-strane-sas-mame-troch-moslimov-na-slovensku-su-vsetci-moslimovia-integrovani-netreba-ich-monitorovat-ani-zakazovat-burky/1177216
Sú aj v Smere. Ide o nepravých alebo „čakajúcich“ a zatiaľ “integrovaných” moslimov. Sú členmi prevažne ľavicových alebo strán s liberálnou ideológiou sprava alebo zľava. Takto sa islam postupne infiltruje do verejných politík…
Ak je Richard Sulík odporcom zákazu buriek, je v konflikte s bezpečnostnými záujmami EÚ, národného štátu, občanov a nálezom EĽSP vo veci zákazu zahaľovania tvárí…
Osobná “islamofóbna” poznámka: Ak by oproti mne šla po ulici tajuplná bytosť v háve s burkou, v momente preventívne skáčem do najbližšieho kanála
Islamofilná verejnosť by mala vedieť, že takía, tavría, kitman a muruna sú štyri druhy Koránom povolenej islamskej lži v procese džihádu a islamizácie. Do hláv moslimov nevidno. Vo vzťahu k svojej viere nikdy nepovedia úplnú pravdu. Lož v kresťanstve je výslovne zakázaná desatorom. Vyberte si.
Islam je náboženstvo, ideológia a politika v jednom a moslimovia dosiahnu spokojnosť len vtedy, ak im EÚ vyhovie v celom rozsahu ich požiadaviek.
Ak má katolícka cirkev svoje vnútorné cirkevné právo, má ho aj islam. Je ním šaría alebo islamské právo ako súbor zákonov odvodených zo sunny.
Korán je priamym slovom Božím. Sunna je súbor výrokov a činov proroka Mohameda, známych ako Hadísy.
Islam je náboženstvo, ideológia a politikum v jednom. Džihád je súčasťou prvého z piatich bodov vyznania islamu. Korán delí džihád na vnútorný, smerom dnu (osoba moslima) a vonkajší, smerom a von (svet ako objekt islamizácie a džihádu). Vonkajší džihád zakladá expanzivitu islamu, islamizáciu neislamského sveta a Allahom predurčenú celkovú náboženskú a politickú svetovládu.
Rečičky o mierumilovnosti islamu treba uviesť na pravú mieru: Islam znamená mier len vtedy a tam, kde dôjde k podriadeniu sa islamu všetkými ľuďmi. Podmienky ich života určí islam (dane a odvody od nevercov či inovercov, trebárs kresťanov, to je jedno).
Mierny a tolerantný islam je nepravý, slabý a neúplný. Je tam, kde ešte nedisponuje kritickou početnou silou, potrebnou pre vstup do svetskej politiky, aby do nej vniesol svoju, islamskú politikuIslamská ideológia zakladá islamskú politiku a právo.
Ak má judaizmus vlastné vnútorné právo, a cirkevné právo kresťanov je len vnútornou záležitosťou cirkvi a do svetského práva nezasahuje, islamské právo je nadradené svetskému právu a mení ho na obraz islamu. Podľa vôle Allaha je povinnosťou všetkých moslimov presadzovať islamské právo šaría všade tam, kde je to možné, čo im prikazuje džihád. Právo šaría nie je islamskými učencami ustálené. Inak sa používa trebárs u Saudov, inak v Iráne. To platí aj pre zahaľovanie žien.
Právo šaría bude v Európe nastoľované politickou cestou a svetské európske právo bude riedené salámovou metódou.
Islam sa z Mekky a Mediny vybral do celého sveta a po stáročia sa snaží získať nové územia pod jeho vládou. Má vyššie ambície, než bol Hitlerov sen o Tretej germánskej ríši. Podľa Mein Kampf mala Ríši vládnuť árijská germánska rasa. Podľa Koránu islam a Allah.
Podľa islamského učenia všetci ľudia sa rodia ako moslimovia, iba o tom ešte nevedia. Islam má svetové mocenské ambície. Svoj džihád smeruje v Európe proti Európe. Európa bola napadnutá zvnútra a nemá nástroje na svoju obranu (nič spoločné s NATO).
Moc v OSN a UNESCO postupne preberajú Arabi a islam. Škandalózne rezolúcie proti Izraelu (aj kresťanom) odsúdili už aj nezávislí znalci. Činnosť UNESCO je spolitizovaná v rozpore s jej štatútom, poslaním a programovým zameraním.
Chrámová hora je anektovaná islamom.
Sergej Lavrov k islamu v Rusku: “Medzi nami nemôže byť žiadna systémová, civilizačná nezlučiteľnosť. Ako nadnárodná a multináboženská spoločnosť s dlhou históriou je naša krajina súčasťou islamského sveta.” Putin (Lavrov) vie, že boj s islamom má vopred prehratý. Zmierlivo (hra) hlása náboženskú toleranciu. Sám je pravoslávneho vyznania, ktoré je už 100 rokov odťažité od rímskeho katolicizmu a Vatikánu s katolíckym pápežom.
Vladimir Putin: “V Rusku islamský svet vždy nájde spoľahlivého spojenca,” uviedol na konferencii Rusko-islamský svet v Kazani (moslimská republika RF).
Vladimír Putin: “Rusko bolo vždy najviac lojálny, spoľahlivý a konzistentný obranca islamských záujmov. Zničením Ruska by zničili jednu z hlavných opôr islamského sveta,” vyhlásil v Groznom už v roku 2005.
V Rusku žije viac ako 15 miliónov moslimov, je najväčšou moslimskou krajinou v Európe. V centre Moskvy, kde žije podľa odhadov medzi jedným až dvoma miliónmi moslimov, čo z nej robí po Istanbule najväčšie “moslimské” mesto Európy, bola pred dvoma rokmi otvorená jedna z najväčších mešít sveta. Po celom Rusku fungujú aj moslimské školy vrátane univerzity.
Jednou zo základných ľudsko-právnych hypotéz je, že každá ľudská bytosť disponuje základnými ľudskými, občianskymi, politickými a náboženskými právami, ktoré sú neodňateľné, nezameniteľné a neodcudziteľné.
Francúzsky Štrasburg je sídlom Európskeho súdu pre ľudské práva.
Vo veci náboženských práv vydal nález, že islamské právo šaría nie je kompatibilné s európskym sekulárnym právom a európskymi hodnotami, založenými na vzájomnej úcte, rešpekte a tolerancii medzi všetkými náboženstvami.
Z nálezu vyplýva ale aj, že každý členský štát Rady Európy a Európskeho dohovoru o ľudských právach EÚ (Charta práv EÚ) má právo neumožniť vznik fundamentalistických politických hnutí, ktorých cieľom je potláčanie práv príslušníkov iných, tobôž islamským a islamistickým hnutiam, a zabrániť im zaviesť politický režim založený na islamskom práve šaría.
https://www.ceska-justice.cz/2017/07/eslp-staty-maji-pravo-branit-se-zavedeni-rezimu-zalozenem-na-nabozenskem-fundamentalismu/
Postupný príchod islamu do Európskej únie a rast ich počtov a koncentrácia v krajinách „jadra“ a jeho satelitov, prináša politickú radikalizáciu moslimov, ktorí sa tiež hlásia k svojim ľudským, občianskym, politickým a náboženským právam.
Európska únia a jej „jadro“ budúceho európskeho federálneho superštátu nasleduje trend Ruskej federácie.
V sídle ESĽP a EÚ v Štrasburgu bol v nedeľu 22.10. 2017 založený základný kameň jednej z najväčších mešít v Európe.
Európski moslimovia majú svoje mešity v španielskom Madride a Cordobe.
Bude mešita v Štrasburgu väčšia aj ako tá v Moskve neďaleko Kremľa?
https://www.hlavnespravy.sk/najvacsia-mesita-v-europe/1174062
V Nemecku sa už diskutuje o vyhlásení moslimských náboženských sviatkov:
https://zahranicni.eurozpravy.cz/eu/204293-islamske-statni-svatky-drtiva-vetsina-nemcu-je-proti/
S odkazom na prvý odsek svojho článku sa pýtam: Je islam kompatibilný s pôvodnou európskou civilizáciou, kultúrou, náboženstvom a právom?
Viaceré indície a priame dôkazy naznačujú, že nie, a trebárs aféra s Lidlom a ním odstraňovaných kresťanských krížov na obaloch tovarov potvrdzujú, že náboženská tolerancia a politická korektnosť voči politickému islamu prekračuje únosné hranice: ide o vytláčanie (supresiu) kresťanstva z verejného priestoru Európskej únie a uvoľňovanie miesta a priestoru pre islam. Odkaz nemeckému nadnárodnému reťazcu Lidl: Kresťanstvo sa zrodilo z lona židovstva a nie islamu, moderná európska demokracia je založená na antickej politickej filozofii a demokracii. Škandál s chýbajúcimi krížmi na obaloch tovarov znamená, že Lidl má bližšie k islamu, než kresťanstvu. Robí „nadprácu“ vo vytláčaní kresťanstva z verejného priestoru svojich predajní (bojí sa islamistických teroristických útokov)? Prídu beztak. Ďalšie a ďalšie…
Ak sa bezpečnostná situácia v Európe stane nadkriticky neúnosná, a neúnosnou je už dnes, dá sa očakávať úplný zákaz náboženských prejavov na verejnosti. Dôvod: Bezpečnostný záujem. Návrh podá “bohorovný ľavicovo-pokrokársky mocenský kartel” jadra EÚ. Bude musieť prejsť RE a ESĽP. Stanovisko zaujme aj OSN.
Islamizácia Európy medzitým úspešne pokračuje.
Nález ESĽP a stanovisko českej justície zakladá dôvod pre zdravú, normálnu a prirodzenú ostražitosť a obozretnosť ak kto chce „xenofóbiu a islamofóbiu“.
Nález ESĽP je dokument o ktorý sa je možné oprieť vo veci vnútorných a zahraničných politík krajín V-4 k prijímaniu imigrantov. Odporúčam do pozornosti slovenskej vlády, ministerstva vnútra, spravodlivosti, a všetkým politickým subjektom.
V Česku bol znova otvorený proces vo veci šírenia knihy Základy tauhídu, učebnice islamského radikalizmu pre deti a mládež a jej propagátorovi a šíriteľovi Vladimírovi Sáňkovi:
https://www.lidovky.cz/soud-byl-v-kauze-sireni-radikalni-islamske-knihy-jednostranny-pripad-je-na-zacatku-g2y-/zpravy-domov.aspx?c=A170425_175030_ln_domov_rsa
Z dôvodov zaistenia bezpečnosti štátu a občanov je dobré presne vedieť, čo sa vyučuje v moslimských mešitách, učebniach a modlitebniach. To je parketa informačnej služby.
Teda monitoring a kontrola. Toľko aj k Sulíkovmu: “Moslimov netreba monitorovať.”
Nález ESĽP je aj ďalší dobrý dôvod pre boj proti radikálnemu ľavicovému extrémizmu novej neomarxistickej ľavice, ktorú na Slovensku reprezentuje “antifašistická” xenofilná a islamofilná ANTIFA, multikulturalistickí slniečkári okolo a blízo bratislavskej kaviarne a liberálneho filozofa a teológa a redaktora RTVS Michala Havrana a spol. Majú mediálnu moc. Vraj liberálni demokrati. Dajte im aj moc politickú, a naučia vás „demokracii“. Ide o militantný pseudo antifašizmus. Sú tiež monitorovaní.
Novej ľavici neomarxistov a ľavicovým extrémizmom poskytuje priestor liberálny Denník N.
Matej Šútovec: https://dennikn.sk/blog/vlastenectvo-nie-je-pekna-vec/
Ich vlasťou nie je Slovensko, sú „doma“ všade, kde je pripojenie na internet. Mnohí trpia psychickou poruchou, ešte možno nie psychózou, ktorú ako diagnózu pozná psychiatria pod názvom oikofóbia. Nenávidia sami seba, svoj domov, národ a pôvod:
https://cs.wikipedia.org/wiki/Oikofobie
Pozrite volebné programy v časti imigranti, islam a dúha, strán SKOK, Progresívne Slovensko, SaS (títo „konzervatívni liberáli“ majú blízo k libertarianizmu). Do tejto volebnej „kytice“ už chýbajú len Zelení…
Ľudia už ale „štandardné systémové strany“ nechcú. Zlyhávajú. Nie ľudia.
Nacionalizmu treba vrátiť jeho pôvodný etymologický zmysel a význam, aj s konotáciami vlastenectva, národovectva a patriotizmu (synonymá), práve aj s poukazom na rétoriku Donalda Trumpa v OSN o americkom „národe“ (pseudo národ). Ide o úplne legálny národnoštátny záujem nielen USA ale aj každého suverénneho národného štátu, ktorý zakladá  potrebu obozretného dialógu suverénnych reálnych národných členských štátov EÚ s tvorcami „jadra“ budúcej nadnárodnej EÚ…
A netreba si ho mýliť s nacionálnym protekcionizmom. To je pojem z dielne Globálneho Prediktora, ktorý zdôrazňuje nadnárodný rozmer národných štátov, ktoré majú ako národné štáty zaniknúť. V poriadku: Ale treba zmeniť voľnú ekonomiku (zmluvy CETA, NAFTA) na slobodnú ekonomiku: Myslieť lokálne a regionáln a konať globálne.
Nacionalizmus je rovnaká negatívna nálepka ako xenofóbia alebo islamofóbia. Treba sa voči nej ohradiť s poukazom prednostne na národnoštátny záujem a význam pojmu suverénny štátotvorný národ a medzinárodné právo.
Nemecké parlamentné voľby v prípade AfD ukázali aj, že stále existujú dve Nemecká. Zostava nemeckej vlády nebude rýchla a jednoduchá, možno budúce vládne strany sa rozchádzajú v názoroch na imigračnú, energetickú a európsku politiku. V hre môžu byť aj nové voľby, ak SPD nezmení svoje rozhodnutie ísť do opozície.
Konečné sčítanie volebných hlasov v Rakúsku trvalo tak dlho, a až tak pozorne sa pracovalo s korešpondenčnými volebnými hlasmi, pokým sa nezistilo, že sociálna demokracia je na druhom mieste. Vládu ale bude zostavovať ďalší mladý „talent“ (druhý Macron) Sebastian Kurz (ÖVP).
Výsledky nemeckých volieb menia pomery v Nemecku, výsledky rakúskych v Rakúsku, a to aj vo vzťahu Rakúska k V-4 a „jadru“ Európy, ako aj základu budúceho nadnárodného superštátu.
Nie som si istý, či aj „naši“ politici dovidia až tam.
Chcem veriť, že islamizácia európskeho práva a islamské právo šaría bude európskym právom odmietnuté v celom rozsahu.
Je vždy lepšie sa báť, ako zľaknúť. Toľko k predsudkom a islamofóbii.
Islam ako celok ale zakázať nemožno, lebo tu je Listina a Dohovor (Charta) základných práv a slobôd, ústava a Rada Európy.
Už skôr som predpokladal zrážku európskeho sekulárneho práva s islamským právom šaría. Mám to v starších blogoch…
Si myslia, že to “ošetria”…
Najskôr na to nemysleli, dnes to už majú na stole.
Ak sa moslimom nevyhovie, bude bum-bum.
Autor článku: Juraj Režo alias notorickyobcan

Ešte taká blbosť: Dnes, vo štvrtok 19.10.2017 sa predseda Európskeho parlamentu (neviem mu ešte prísť na meno, je tam nový…) jednomyseľne rozhodol za seba a za nás všetkých, teda aj mňa, že:
„NEZÁVISLÉ KATALÁNSKO NEUZNÁME!“
Globálny Prediktor nepotrebuje slobodné a nezávislé ale jednotné štáty
.
A to je orwellizmus: Jednotné rovná sa poslušné v jednom košiari.
Nemyslím si, že za daného stavu veci má Katalánsko ústavný nárok na samostatnosť, ale nemusím to počuť práve od európskych papalášov.
Vnímam to ako diktát, nariadenie a obežník.
Esemeskou ani mailom mi to ešte neprišlo.
Juncker už poslal povolebnú direktívu aj Rakúsku.
Tak, aj to by sme mali.
Na dnes stačilo. 🙂

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Juraj Režo

O AUTOROVI

MOJE OSOBNÉ VYZNANIE LÁSKY K SYSTÉMU
Ako a eko ďalej? Okrídlené „Pravda a láska zvíťazia nad lžou a nenávisťou“ je nenaplnená hypotéza „Veľkého Novembra“.
Výsledok tu máme dnes, v hektike ostatného a ostávajúceho času poslednej voľby:
Žiadna láska. Len nenávisť, lož, zloba a závisť.
Môj odkaz Európskej únii (prebieha v nej invazívna islamizácia kresťanskej Európy):
Pravda je pravda. Lož je lož. Polopravda je lož. Existuje len pravda alebo lož. Relativizácia pravdy je lož.
Pravda: Liberálna demokracia je orwellizmus. Falošný newspeak.
Liberálna demokracia je podliezavý a sladký podvod, mačkažák (falošné mačacie zlato).
Nie je pravou hodnotou. Pravé hodnoty sa tvoria inak.
Nenastoľuje reálnu slobodu, ale diktatúru falošných slobôd práv. Tretiu totalitu. Neoliberálny fašizmus. New world order.
Európa, chráň svoje rodné a kmeňové kresťanstvo, inak prídeš o život!
Európa, nový svetový poriadok nesmie byť tvojím poriadkom, zachovaj si svoj pôvodný.
New world order je vláda reálneho alebo pomyselného Satana, nastoľovaná neo liberálnou demokraciou, ktorá, ak budeš pokračovať v benevolencii voči nej aj islamu, pod false flag základného práva na náboženské vyznanie, ťa zničí a zotročí. A napokon zlikviduje teba, tvoje kresťanstvo aj islam. A nastolí vládu jediného náboženstva NWO, jednej vlády a jednej meny.
Konflikt judaizmus, kresťanstvo verzus islam sa po domnelom víťazstve islamu zmení na konflikt NWO verzus islam.
A musíš si, vybrať, Európa, čo je pre tvoj život dôležitejšie, či tvoje reálne základné ľudské práva s právom na tvoj dobre udržateľný život od počatia po prirodzenú smrť, alebo otroctvo pod systémom a globálnym metasystémom centrálneho matrixu New world order.
Občania Európy a Slovenska, bojujte s orwellizmami a klamlivým, zaliečavým jazykom a sladkými, zaliečavými rečičkami v bežnom živote a najmä v politike, ktorá vás manipuluje aj pripravenými falošnými prieskumami, a aj nimi vás vťahuje do klamlivých politík, a takto pripravené a „predžuté ovce“ vás vo vašej dobrej viere a nádeji, že sa „konečne“ rozhodnete správne (lebo však aj prieskumy..!) vás posiela k volebným urnám a na budúce krvavé jatky...
To je LOŽ! Klamú vás od rána do večera (aj v noci)!
A používajú, zneužívajú proti vám svojich platených užitočných idiotov.
Pekne pozdravujem. :-)
Autor článkov: Juraj Režo alias notorickyobcan

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 288

Celkové hodnotenie: 12.19

Priemerná čítanosť: 1133

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Česi si nedajú pokoj: Hašek nechce Slovákov z KHL na majstrovstvách sveta. Hovorí o teroristickom Rusku

    0icon

    Praha 29. marca 2024 (HSP/Foto:TASR/AP-Petr David Josek)   Bývalá hokejová hviezda - český brankár Dominik Hašek - si znovu kopol do Slovenska a Ruskej federácie.…

    Len päť z 24 kandidujúcich strán a koalícií vedú do eurovolieb ženy

    0icon

    Zo všetkých 24 kandidujúcich strán a koalícií vo voľbách do europarlamentu má na čele kandidátnej listiny ženu iba päť. Vyplýva to z kandidátnych listín strán…

    Existuje len jediná odpoveď na otázku "Kto je žena ?"

    0icon

    Bratislava 29. marca 2024 (HSP/Facebook/ Foto:Screenshot Facebook )   Europoslanec Milan Uhrík( hnutie Republika) v nedávnom príspevku spolu s videom zverejnenom na Facebooku zverejnil názor…

    Vyšetrovanie v rámci akcie Meskáč naďalej pokračuje

    0icon

    Vyšetrovanie v prípade akcie Meskáč, v rámci ktorej obvinili bratislavských mestských policajtov, naďalej pokračuje. Vyplýva to z informácií, ktoré poskytla hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa…

    Jazykové okienko: Je to mimo niečoho alebo mimo niečo?

    0icon

    Bratislava 29. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:Pixabay)   Predložka mimo vyjadruje, že je niečo vyňaté z nejakého miesta, času, deja, stavu. Správne je vždy viazaná s genitívom…

    Nemali prežiť: Západ prepadol panike kvôli priznaniam teroristov

    0icon

    Moskva 29. marca 2024 (HSP/Ria/Foto:TASR/AP-Russian Emergency Ministry Press Service via AP, AP/Alexander Zemlianichenko)   Od hrozného masakru, ktorý teroristi spáchali v Crocus City Hall, uplynul…

    Veľkonočné sviatky bude môcť stráviť doma 283 odsúdených väzňov

    0icon

    Bratislava 29. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Milan Kapusta)   Veľkonočné sviatky bude môcť stráviť doma so svojimi blízkymi 283 odsúdených väzňov. Vyplýva to z informácií, ktoré TASR…

    Ako Američania a Briti zarezali mier na Ukrajine

    0icon

    Bratislava 29. marca 2024 (HSP/Foto:TASR/AP-Efrem Lukatsky, Yves Herman)   Ruská špeciálna operácia skončila, Ukrajina a Rusko sa dohodli na mierových podmienkach. Takto nejako by mohli…

    Djokovič si kouča ešte nevybral: "Nemám predstavu, či vôbec nejaký bude"

    0icon

    Srbský tenista Novak Djokovič stále nevie, kto bude jeho nový tréner. Prvý muž svetového rebríčka ukončil v stredu spoluprácu s Goranom Ivaniševičom, ktorý nahradil na…

    Islamský štát hrozí ďalšími útokmi. Opozícia kritizujúca Šutaja Eštoka sa znovu znemožnila

    0icon

    Bratislava 29. marca 2024 (HSP/Foto:TASR-Pavel Neubauer)   Opoziční politici sa v posledných dňoch predháňali v tom, kto viac nakydá na súčasného ministra vnútra Matúša Šutaja…

    Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

    Marek Brna

    Viktor Pondělík

    Miro Majerník

    Pavel Jacz

    Vanda Rybanská

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA