Farizejská čistota

Medzi horlivejšími kresťanmi je až prudérna čistota. Dávajú si pozor už aj na svoj pohľad na ženu. Upozorňujú, aby nenosila vyzývavé oblečenie. Ak sa  stretnú s niekým, kto sa rozviedol, už majú od neho odstup, ako od malomocného. Ak sa dozvedia, že nejaký kňaz sa oženil, a takto zradil svoj sľub čistoty, tak akože spravodlivo sa poriadne aj rozčúlia. Z očí im ide až zlo na takého asi najhoršieho zo všetkých zvrhlíkov.

To, že ide o vonkajšie prejavy hókus pókusov o čistotu, to si málokto z nich stihne za život vôbec uvedomiť.

Na takouto vonkajšou vraj najmorálnejšou hygienou sa môže ukrývať aj nejaká kvalitnejšia amorálna špina. Čo nám prudko vadí na iných bude asi presne to, čo nemáme doriešené v podstate ešte sami.

Napr. nevyronanosť samého so sebou spôsobí divné správanie voči inému pohlaviu. Povedali trefne pán Mudr.Lipták.

Bezohľadné kádrovanie a odpísanie inakzmýšľajúcich, pomýlených či rozvedených je jasným príznakom, že sa človek rozviedol z Ježišovým učením. Ak ide od brány milosrdenstva až takto opitý pýchou, niet vari signifikantnejšieho príkladu moderného farizeizmu.

Pod maskou veľkej úcty ku kňazskému stavu páchame jeho surové dehonestácie, ak sa kandidátovi na kňazstvo neponúkla vôbec možnosť pôsobiť v duchovnom stave legálna rola ženatého diakona. V SR bežný jav. Nabulikal sa mu iba ideál celibátneho kňazstva, a keď túto rolu nezvládol, a tie ťažké činky ho hádzali iba o zem, tak príde masaker  jeho spoločenského odsúdenia a dopľuvania.

Ak niekto obhajuje biskupa, ktorý hrubo pošliapal kánony a zlikvidoval niekomu kňazský stav, tak neide o úctu k biskupskému úradu, ale o nadúctu ku Wichingovskej kriminalite. Bude mať na nej aj duchovný podiel. A možno preto má bordel vo svojej izbe alebo neurasténiu v psychike, lebo má ešte väčší bordel  v etických hodnotách + nepokoj vo svedomí. Svätokrádežne klame, ak robí z bezcharakterného cirkevného úradníka svätého. A prídu za to doslova tresty napr. neurózy. Ak sa dlho ignorujú, príde aj psychóza či bipolárna porucha osobnosti.

Ak o niekom už verejne tárame, že sa rozviedol, a vôbec nás nezaujíma, že má možno oveľa menšiu vinu, ako tá druhá strana v rozvode, ale naše unáhlené posudky a rozsudky to nekontrolovane nafúknu do abnormálnych rozmerov, tak tento náš pseudokomunikačný bulvár je zrada vôbec elementárnej slušnosti. Ešte ani zo starozákonnou vierou sa ani nezačalo.

Niekto je obvinený z tzv.  sexuálneho obťažovania. Ťažko je niečo také dokázať, ak nie sú na tele modriny či nemanželské dieťa. Za obťažovanie jedna žena považovala aj o niekoľko sekúnd dlhšie pozretie sa do svojho výstrihu. Iná málinko pochabý štípanec do zadku. Keďže to riešila aj polícia, zdalo sa že išlo o vážne veci. A to sa dáva medzi veriacimi v akú to sprostú modlu na jednu úroveň zo surovým znásilnením? Iba odsúdia a absolútne neskúmajú skutkový stav, darebáci! Adorujú iba čo rozkokodákali nejaké  špinavé papuľe, farizeji ?

Falošného predátora prepierajú niekedy aj médiá, ale zmiju predrzo – prečistú so škodoradostným jedom hyperemocionálnych pseudoobvinení zahrnieme už uleteným nekonečným odpúšťaním, však?

Veď takýto etický liliputanizmus sa s hlbšou spiritualitou ešte ani nemal šťastie stretnúť, a je to asi na úrovni ludožrútov z Nového Zélandu zo 16. storočia.

Tá, ktorá udá iného a ten letí z práce za takéto hlúposti, to je tá zverejnená utajená veľká špina pod maskou veľkej čistoty! Ide tu totiž o prasprostú bezcharakternosť, podlosť a pomstychtivosť tej, čo pri bránení svojej vrajčistoty produkuje toľkú špinu. Ak to väčšinu nezaujíma, tá väčšina má hlavy ešte v divnom puritánskom bahne.

Niečo o tom viem a už 7. rok  naplno aj svojim osudom kontemplujem. A upozorňujem Vás aby ste si radšej premysleli, koho obaríte neprirodzenou grimasou iba preto, lebo ste o ňom počuli zaprasačené  klebetné kydy z vypenenia nejakej duchovnej divej svine.

Problém nie sú tie bulvárne udavačky. Ale mnohí duchovní smilníci v úradoch, čo ich podporujú, nevyšetrujú, tvária sa akí sú čestní, čistí. Realita je, že sú škuľaví  a majú asi aj vyoperovanú hanbu.

Kresťania by si mali overiť či prebehlo napomenutie medzi 4. očami a 6. očami. To prezradí a veľmi jasne naznačí, kto bude s veľkou pravdepodobnosťou vinník/čka/ a kto nespravodlivo obvinený. Ak ich to nezaujíma, tak sa bahnia ešte v utajenom pohanskom smilnení a obhajujú nie čistotu, ale morálnu špinu. Lebo zneucťovanie a následná dehonestácia sa bosorácky jednostranne zhadzuje na iného, než toho, z koho pochádza tzv. pohoršenie.

Kto nemá záujem obhájiť amorálnou špinou napadnutého a ochraňuje nejakú chodiacu verbálnu žumpičku, ten prezrádza už ale dosť veľa o svojej znečistenej intimite. Aj o svojej patologickej spiritualite, kde sa z Božieho slova verne pridržiava najmä satanistickej zásady: ” budú sa udávať a nenávidieť, a tak vychladne ich láska”… Na všetky ostatné Božie zásady z evanjelia sa samozrejme “verne” zabudne.

Ak nám nezáleží na cti a dobrom mene iného, nezáleží nám v konečnom dôsledku na mene vlastnom.

A kto v kresťanskej cirkvi sa snaží o iba o vonkajšiu farizejskú čistotu a podporuje spomínané špinavosti, ten svoju cirkev v podstate ešte ako pohan nenávidí.

 

 

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Pavel Pakoš

O AUTOROVI

Spravodlivosť je snaha dať každému to , čo mu patrí...
www.umeniezit.eu

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 173

Celkové hodnotenie: 12.18

Priemerná čítanosť: 1313

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Predpoveď počasia na utorok

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Roman Hanc)   Situácia: Počasie u nás ovplyvňuje výbežok tlakovej výše. Slnečno. Teploty 6 až 11 stupňov Celzia Na západnom Slovensku…

    Hlasovací preukaz na prvé kolo volieb sa dá osobne vybaviť do piatka

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR - Roman Hanc)   O hlasovací preukaz na voľbu kdekoľvek na Slovensku sa dá pre prvé kolo prezidentských volieb požiadať…

    Tri mená z kandidátky OĽaNO, ktoré si zaslúžia osobitú pozornosť

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (HSP/ Facebook / Foto : Screenshot Facebook)   Generál Jozef Viktorín (Republika) v príspevku na Facebooku komentuje zostavu kandidátky do Eurovolieb…

    Pellegrini brilantne sfúkol Fialu: "Nie ste náš starší brat!"

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (HSP/Foto:TASR-Michal Svítok)   Po pondelkovej televíznej debate s protikandidátom v prezidentských voľbách Ivanom Korčokom predseda NR SR a strany Hlas-SD Peter…

    Prebehla prvá a jediná živá diskusia medzi Korčokom a Pellegrinim. "Škodíte Slovensku!" Odznelo viacero útokov

    0icon

    Bratislava 18. marca 2024 (HSP/Foto:TASR-Pavel Neubauer, Jaroslav Novák)   V pondelok večer sa uskutočnil prvý a pravdepodobne aj jediný televízny súboj dvoch favoritov prezidentských volieb…

    Výhody severojužného koridoru tlačia Západ do vojny s Ruskom

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (HSP/Svpressa/Foto:Svobodnaja Pressa, TASR/AP/Axel Rutte)   Rusi spolu s Peržanmi a janičiarmi sa postavia proti Anglosasom, myslí si ruský novinár Sergej Aksenov.…

    Európske krajiny vyzývajú EIB o zvýšenie výdavkov na obranu

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (HSP/ Brussels Signal/ Foto :TASR/AP-Lewis Joly )   14 krajín Európskej únie vyzvalo Európsku investičnú banku, aby zvýšila financovanie na obranu.…

    Za 26,75 € môžete mať doživotný MS Office 2021 Professional Plus z jarného výpredaja Godeal24!

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (PR článok/Foto:screenshot)   Všetci hľadáme spôsoby, ako zefektívniť svoj život. Ak potrebujete vylepšiť svoj počítač, Godeal24 je ideálnym miestom. Godeal24 poskytuje…

    Podplukovník Barry: Ukrajinská obrana je pred kolapsom, AFU by mala utekať

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (HSP/Svpressa/Foto:TASR/AP/Alex Babenko)   Kolaps "Syrského armády" sa všetkým západným expertom zdá byť neodvratný, konštatuje Konstantin Olšanskij v článku novín Svobodnaja Pressa…

    Scholz v Izraeli rokoval o prímerí

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (HSP/ Euronews/ Times of Israel/ Foto : TASR/AP-Leo Correa)   Rokovania o prímerí v Gaze sa obnovujú. Nemecký kancelár Olaf Scholz…

    FOTO DŇA