Naše dejinné topkurvítko

Píšem o tom preto, lebo nás to priamo a jasne neučili na Cyrilometodskej bohosloveckej fakulte v Bratislave. Čo teda za povinnosť aj mali, lebo to patrí do dedičstva nášho národa aj našej viery. Kto ich od tejto povinnosti dišpenzoval, neviem. Pravda je taká, že so svetlom sú v cirkevnom košiari prítomné aj tiene. Tým zákonite väčšie, čím je svetlo intenzívnejšie.

Kto pochoval dielo našich vierozvestov, to bol asi najväčší tieň v našich dejinách. Volal sa Viching, a bol katolíckym pomocným biskupom v Nitre. Vedel to hrať na obidve strany. Aj na tú cirkevnú aj na tú moc výkonnú so Svätoplukom v čele. Pomstil sa arcb.Metodovi, že ho na čas odstavil,  a obvinil ho “presvätým udaním”, možno aj v veľkými úplatkami  u samotného pápeža. Nejaké vieroučné smietky našiel, ale svoje brvno nenávisti ani neregistroval. O žiadnom pokání z toho som sa nedočítal. Asi ani žiadne nebolo.Tisícročná arcinenávisť až za hrob. Vykotená asi z najhnusnejšej čiernej diery.

Čiže tisíc rokov sme konkrétne tento top zločin odporúčali s evanjeliom celému národu a celým našim dejinám ako vzor starostlivosti o kresťanské stádo? Nie je lepšie byť niekde v nejakej okrajovej Galilei, keď je stádo až takto zabijacky infikované?

To, že sme si museli pod lavicou doštudovať, čo dramatické sa tam vlastne stalo, to je konkrétne vyčíňanie polokresťantva na tomto území. Heretická ortopraxia a ex offo? Nedopovedanie príbehu, zamlčanie veľmi nepríjemných skutočností a z toho vyplývajúca infantilita kresťanského stáda. Vraj nebudeme si špiniť do vlastného hniezda…Mieroví pracovníci všetkých čias toto vedia a tieto zahaľovačky aj intenzívne ako organizované skupiny aj páchajú. A následok, ktorý im nie a nie docvaknúť? Čím sú tieto blchy a kliešte v kožuchoch oviec nenápadnejšie, vítanejšie a usalašenejšie, tým viac sa ovce trasú. Nevedia ani prečo. A presne o to niekomu v pozadí vlastne ide. To ružová mafia robila už vtedy a stále tieto triky zdokonaľuje…

“Nevedomosť katolíkov je najväčší nepriateľ cirkvi” povedali už sv. pápež Pius X.

Tisíc rokov cirkevní maenstreamoví lídri  tieto veci “pravoverne” tutlali. Že arcibiskup Metod bol mienkotvornými autoritami onálepkovaný ako neposlušný zradca latinskej tradície, bludár a novotár. Aj ten jeho brat Cyril. Aj ich učeníci… Bolo ich treba príkladne aj úkladne gestapácky, čiže čo najskôr, zlynčovať.

Od tohoto umelo vykonštruovaného nebezpečenstva “byzantských vlkov” naše kresťanské a národné stádo  ten “najpravovernejší” Viching  bol nejakými divnými nebesami zoslaný,  aby nás včas, razantne a asi navždy “uchránil”… Tieto bájky sa tu tisíc rokov tisícorako opakovali, až sa tu domestikovali, a vykonali dielo národnej skazy, lebo mnohým tie lži vošli pod kožu, a z krvného obehu niektorým aj do prezbožnej genetiky.

V skutočnosti nejaký nemecký chrapúň kôli prašivím túžbam po svojej ešte prašivejšej sebaoslave surovo z tejto krajiny vyštval tých najstatočnejších medzi kňazmi, ktorých nosila táto zem. Bolo ich asi 200.

Po hanebnom týraní vo väzení, v zime a vetre ich odpratal holých a došikanovaných za Dunaj ako čierne a vraj nezvratne dovšivavené ovce. Niektorých z nich predali do otroctva v Benátkach, iných dali vraj aj zabiť, možno aj sv. Gorazda. Hovädá. To, že to boli svätci bolo dovolené oficiálne a nahlas hovoriť verejne aj v samotnej katolíckej cirkvi až po tisíc rokoch. Keď to dokonale stíchlo. Až keď tá obrovská hanba poriadne vyhnila.

S ich rehabilitáciou začal až statočný banskobystrický biskup Š.Moyzes, pridal sa pápež Lev XIII. a korunu tomu dal sv. pápež Ján Pavol II, ktorí ich vyhlásil za patrónov Európy. Metodov hrob a pamiatka na nich bola stáročia mnohorako a trápne poututlávaná. Stopy skoro dokonale zahladené. Najmä o Metodovom nástupcovi biskupovi Gorazdovi, o tom vieme jedno veľké historické skoronič.

O žiadnom kazítku v ich misii u nás nebola ani jedna otázka z 80 skúšok na vtedajšej teologickej fakulte – CMBF do roku 1990. Osobná a podivuhodná skúsenosť. Ani jedna z otázok o 1. Slovenskom štáte a prezidentovi Jozefovi Tisovi. Ukážka to ale “sakra  prehlbokej úcty” k našin dejinám, však ?…

Naše vyše tisícročné dejinné kurvítko par excellance. Skúste nájsť väčšie.

V bratilavskom seminári nám o tom ružovučkí členovia mierového združenia Pacem in terris nepovedali preto nič asi aj preto, lebo sami boli až na výnimky namočení až po uši v antikresťanskom ochotníckom divadle tej doby. Boli s mocnými tohoto sveta až v príliš veľkom prímerí . A boli v tom budúcim kňazom aj “vzorným” príkladom.

Bojovníkov, povyhadzovaných anticirkevnými tajomníkmi z oficiálnej pastorácie, ktorí poznali miesto výslnia všetky druhy vetrov, dažďov a odkvapov, tých oni nemali moc v láske. Robili im výčitky svedomia iba preto, že vôbec žili, a aplikovali vieru celkom inak. Akoby úplne dve rozdielne náboženstvá z celkom inými bohmi. Píšem o členoch jednej a tej istej cirkvi.

Zamlčali sa nám však trestuhodne podstatné informácie boja dobra a zla, ktoré sa deje aj vo vnútri cirkvi. Počas celých jej dejín. Nielen u našich vierozvestoch, ale aj mnohých iných, poctivo prežitých osudoch v každom storočí. Deje sa tak predstavte si aj dnes.

Napr. o totálnom rozprášení ct. Márie Wardovej a prvých jezuitiek v 17 st. nesvätým pápežom Urbanom VIII. O sadistickom upálení sv. Jany z Arku v 15 st. podlým biskupom Couchonom. Ukrutnej štvanici a odprataní sv. Jána Zlatoústeho v 5 st. patriarchom arcib.Teofilom a jeho spolumafiánmi vrajbiskupmi. O trojnásobnom exkomunikovaní vynikajúceho exegétu Órigena z 3.st. jeho bývalými žiakmi a kolegami, aj nafúkaným cézaropapistom Justiniánom na zmanipulovanej biskupskej synode v 553 r., ktorá drzo exkomunikovala aj právoplatného pápeža.  Origena si trúfol rehabilitovať ako majstrovského exegétu až pápež Benedikt XVI. v r. 2006, čo si málokto všimol. Dovtedy to bol na hornej akademickej palube všetkým známy poloidiot, vraj vykastrovanec a akoby prašivý bludár… Všetky tie obvinenia po 1700 rokov boli iba sprosté osočenia.

Títo na duchu asi už fatálne postihnutí kariéristi medzi klerikmi Vám nepovedia o žiadnych vichingovčinách, čiže o sakrálnej trestnej činnosti, nikdy a nič. Ani o Judášovi. Asi s nimi až priveľmi z “kresťanskej” lásky sympatizujú. Pri upozornení na nejaké vážne  judášstvo, či aplikovaný cynizmus v priamom prenose, odporúčajú ticho, pokoru a nekonečné milosrdenstvo. Pri predložení dôkazu alebo požadovaní dokázania nejakého deliktu, ktorý bol vymyslený, dávajú hlavu do piesku a majú ju tam pevne zastrčenú… Páchateľov krivej prísahy na istom cirkevnom súde vítajú ako svedkov Jeho a tuším aj ako dobrodincov, čo je už ekleziálny novotvar.

Toto alebo iné pododné hrôzy a kriminálnosti totiž normálny človek od nadriadených či spolusamodliacich kolegov fakt nečaká. A ak je ich priamym svedkom, tak to fatálne nepoučenie o podpásovkách rôzneho druhu nás má iba vydesiť, iba onemieť a máme ich nevidieť a iba o nich mlčať? A riešiť ich utekaním a ukázaním chrbáta?! Pápež František nám ako jednu z novôt toto hanebné mlčanie ale vôbec neprikazuje, skôr naopak.

Občas sa stane, že pravdu zabijú. Aj o tom je pravá viera. Ale aj o tom, že tá pravda stane zmŕtvych. Aj to ku tomu príbehu patrí, že tí, čo sa zastali tej pravdy, budú mať podiel na sláve toho vzkriesenia. Asi to bude platiť aj pri menších pravdičkách. A tí, ktorí pomáhali spoluosočovať a nepríjemné reálie spolututlať, tí budú mať podiel na tieňoch toho vzkriesenia. Na dejinnej hanbe s participáciou osobnej účasti na spoluukrižovaní právd, ktoré ako ľudstvo objavujeme postupne.

To, že o tom nechcú ani v matke cirkvi mnohí ani počuť, a že tieto veci môže otvorene písať niekto iba z posledného miesta na okraji cirkvi, to je dôkaz, ako asi to s tou Pravdou a jej deťmi pravdičkami myslíme vážne. Je to totiž jeden z lakmusových papierikov, ktorý ukazuje, ako nám vraj v Pravdu veriacich na nej ozaj  záleží. Či na kresťanských hodnotách, či viac  na ich bezcharakternom  falzifikovani. Tým druhým totiž na seba pre bedlivých prezrádzame, ako sme sa zamilovaním do novozákonného kaifášizmu prifarili až do antikresťanskeho obludária.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Pavel Pakoš

O AUTOROVI

Spravodlivosť je snaha dať každému to , čo mu patrí...
www.umeniezit.eu

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 173

Celkové hodnotenie: 12.17

Priemerná čítanosť: 1314

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    ZMOS vyjadruje vďaku všetkým pedagógom pri príležitosti Dňa učiteľov

    0icon

    Bratislava 28. marca 2024  (TASR/HSP/Foto:TASR - Dano Veselský)   Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) vyjadruje vďaku pri príležitosti Dňa učiteľov všetkým učiteľkám a učiteľom…

    Otvorený list Korčokovi. Takto sa k nej zachoval, keď bol ministrom zahraničia

    0icon

    Bratislava 28. marca 2024 (HSP/Foto:TASR-Pavel Neubauer)   Advokátka a bývalá politička JUDr. Zuzana Kondrlíková Plháková sa pred prezidentskými voľbami rozhodla podeliť s verejnosťou o svoju…

    Nie je čas na váhanie. Uvidíme, či sme sa poučili

    0icon

    Bratislava 28. marca 2024 (HSP/Foto:TASR-Jaroslav Novák)   Malosť a hašterivosť v pronárodnom tábore politikov a ich voličov, mala za následok nielen zbytočné rozptýlenie voličských hlasov, ale aj fatálny…

    Predpoveď počasia na štvrtok

    0icon

    Bratislava 28. marca 2024  (TASR/HSP/Foto:Pixabay)   Situácia: Do našej oblasti prúdi teplý vzduch. Premenlivá oblačnosť, na severe a východe prehánky. Teploty 12 až 17 stupňov…

    Priama linka: György Gyimesi: Korčok je Čaputová v nohaviciach. Zvoľme mier

    0icon

    Bratislava 28. marca 2024 (HSP/Foto:Facebook/Gyimesi György)   K aktuálnym udalostiam poskytol Hlavným Správam do relácie Priama Linka telefonický rozhovor György Gyimesi, podpredseda strany Aliancia (SZÖVETSÉG),…

    "Moja krajina sa vracia k totalite," varuje dcéra českého bojovníka za slobodu

    0icon

    Bratislava 28. marca 2024 (HSP/Public/Foto:Facebook/Cecílie Jílková)   Novinárka Cecílie Jílková je dcérou kľúčového spojenca Václava Havla. Pre Public poukázala na to, že vláda USA, Európska…

    Školákom sa vo štvrtok začínajú veľkonočné prázdniny

    0icon

    Bratislava 28. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR - Milan Kapusta)   Žiaci základných a stredných škôl majú od štvrtka veľkonočné prázdniny. K vyučovaniu sa vrátia v stredu…

    Harabin dal odporúčanie svojim voličom k voľbe prezidenta

    0icon

    Bratislava 28. marca 2024 (HSP/Foto:TASR - Pavol Zachar )   Neúspešný prezidentský kandidát Štefan Harabin poskytol pred druhým kolom prezidentských volieb svoje odporúčanie koho voliť.…

    Konečne to niekto z mainstreamu povedal nahlas. Malá, extrémistická mediálna menšina si uzurpovala právo strážcu morálky

    0icon

    Bratislava 28. marca 2024 (HSP/Plus 7 dní/Foto:Facebook)   Veľká kritika do radov mediálneho mainstreamu z pera skúseného mediálneho manažéra. Už aj priamo v mainstreamovom mediálnom…

    Von der Leyenovej neverí už ani jej vlastná strana

    0icon

    Bratislava 28. marca 2024 (HSP/ Brussels Signal/ Foto : TASR/AP-Jean-Francois Badias)   Burssels Signal upozorňuje, že opätovné vymenovanie Ursuly Von der Leyenovej na post predsedníčky…

    Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

    Vanda Rybanská

    Pavol Lemko

    Milan Šupa

    Ivan Štubňa

    Juraj Tušš

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA