Má sa Marian Kotleba obávať o výsledok v nadchádzajúcich voľbách do VÚC? /úvaha, časť prvá/

Určite áno! Neúspechom pre Mariana Kotlebu a jeho kanditátov za ĽSNS v blížiacich sa voľbách do VÚC by bolo, ak by žiaden jeho kandidát, vrátane jeho samotného, neuspel a ako strana by tak nezískala ani jediného predsedu krajského samosprávneho kraja.

Bolo by to však pre Mariana Kotlebu skutočne neúspechom??

V politike sa oplatí byť rozvážny a realistický zároveň. To znamená emočne stály a idúci si postupne, krok za krokom pre dosiahnutie svojej vízie. Je ku tomu potrebná aj odvaha, najmä v situácuiach, kde si treba úprimne priznať i čiastkový neúspech.

Byť však neustále v kontakte s realitou je nemožné bez bdelosti. A každý vie, že pozerať sa Pravde priamo do očí dokáže len múdry človek!

Byť odvážny, realistický, bdelý a múdry by sa preto malo stať živou poučkou pre každého rozumného človeka, ktorý má snahu a záujem spolupodieľať sa na veľkých zmenách v našej spoločnosti, ktoré sú pred nami.

Žijeme a zažívame dobu veľkých zmien, preto i naše vklady do tejto doby by mali byť čo najzmysluplnejšie a v každom ohľade pomáhajúce pre všeobecné dobro, nech sa toto realizuje v akejkoľvek podobe.

Aké sú teda vyhliadky pre pána Kotlebu a jeho kandidátov a pre celú jeho stranu v nadchádzajúcich voľbách do VÚC, ktoré sa budú konať v sobotu, dňa 04.11.2017?

Jedno múdre príslovie vraví: “Ak chceš ísť do boja, spočítaj si najskôr svoje vojsko!”

Ak chce Marian Kotleba v týchto voľbách uspieť, musí byť schopný reálne zhodnotiť momentálnu jeho situáciu. A táto hovorí, že v súčasnosti, dnes, tak ako sú momentálne nastavené udalosti na Slovensku, majú jeho kandidáti vrátane jeho samotného reálnu šancu získať každý od 13 – 23% hlasov od všetkých zúčastnených voličov.

Toto percento však môže byť ešte o to menšie, o koľko naviac dokážu zmobilizovať svojich voličov opozičné strany a koalícia.

Určite najväčším súperom pre Mariana Kotlebu takmer vo všetkých krajoch bude kandidát opozície. Nehovoriac o tom, že môže dôjsť tesne pred voľbami ešte k takej šachovej partii, ktorá bude namierená v jednote úsilia proti Marianovi Kotlebovi, jeho strane a jeho kandidátom. V tomto prípade nieje doslova nič nemožné!

Koalícia i opozícia si totiž uvedomujú, že tieto voľby budú mať dosť výrazný vplyv na ďalšie udalosti a ďalší vývoj na Slovensku. Ak sú Kotlebovi voliči pripravení, tak nech sú si aj istí, že koalícia a opozícia nieje len pripravená, ale zmobilizovaná!

To preto, lebo musia hrať z povahy veci samej “vabank”, pretože v hre sú nielen veľké politické kreslá do najbližších parlamentných volieb, ale aj obrovské sumy štátnych i európskych peňazí, ktoré sú už pravidelne predmetom šedej a čiernej ekonomiky tých, ktorí vládnu.

Ide o sumy astronomických rozmerov a tomu bude zodpovedať i povaha boja nielen pri týchto, ale i nasledujúcich parlamentných voľbách!

Vezmime za príklad prezidenta Kisku, ktorý bude pod tlakom koalície vmasírovaný až do stavu úplnej jeho diskreditácie, aby s touto osobou na Slovenskej politickej scéne v budúcnosti už nebolo možné ďalej počítať.

Či si to chceme pripúšťať alebo nie, Kiska mal dosť vysokú podporu od občanov, ktorí nemali možnosť dovidieť, ako falošný je tento človek. Reálne hrozilo, že po prezidentovaní založí silnú politickú stranu a tak by sa voličská kapacita na Slovensku ešte viac drolila, čo si prezieraví politici dneška nesmú dovoliť.

A navyše, rozhodli tak oligarchovia a tak sa aj stane! Kiska mal skrátka tú nevýhodu, že za ním stoja oligarchovia zo zahraničia a to sa mu stalo aj osudným. 

Pre toto a mnohé ďalšie súvislosti musí pán Kotleba v súčasnosti zabudnúť na voľby do VÚC spred štyroch rokov a podobne i na vývoj udalostí s jeho stranou v parlamentných voľbách minulý rok.

Za daných okolností, bez eufórie, nadsadzovania i strachu musí byť schopný dovidieť, že môže v súčasnosti počítať reálne s maximálne 20-23% hlasov pri tých najvyššie postavených kandidátoch. Toto je jeho momentálny vklad do boja a aj jeho vojsko, s ktorým môže dnes počítať!

Bolo by však pre neho veľmi príjemné a pre mnohých aj prekvapivé, ak by toto číslo bolo reálne vyššie.

No prejdime od snenia radšej k realite, kde síce pánovi Kotlebovi nahráva systém jednokolových volieb, ale to vôbec nemusí byť dostačujúce. Pri týchto voľbách reálne hrozí, že víťazný kandidát v každom kraji bude mať ešte o 4-8% viac hlasov, než sú Kotlebove reálne vyhliadky.

Výsledky môžu byť nakoniec i tesnejšie, všetko však bude záležať od toho, nakoľko dokáže jeho strana využiť ešte pomerne dlhý čas do samotných volieb. Nakoľko dokáže on i so svojimi vernými zmobilizovať svoje voličské publikum, ale i tzv. laxných občanov – nevoličov. Pretože z čisto teoretického hľadiska je pri každých voľbách na Slovensku ešte rezerva zhruba 20% oprávnených voličov, ktorí sú zatiaľ vlažní a voliť nechodia a pritom by výrazným spôsobom dokázali zamiešať karty.

Pán Kotleba a tu je Váš priestor!

Voliči opozície sú viac menej jasní, i voliči koalície. Spiaci voliči nedajú súčasnej koalícii ani opozícii „ani jeden“ svoj hlas, pretože na to nemajú najmenší dôvod. Mohli by sa však nechať strhnúť Vašimi snahami a záleží teda len na Vás, či ju dokážete ešte využiť vo svoj prospech. Máte na to ešte 5 celých týždňov.

Treba tiež realisticky zvážiť, do akej miery využívate svoje stranícke kapacity a všetky ďalšie snahy k osloveniu tých voličov, ktorí ešte nie sú vo Vašom prípade celkom rozhodnutí.

Dosť Vám chýba mediálna a verejná podpora. Treba zabudnúť na to, že ste v tomto smere ako strana diskriminovaní. Musíte hľadať nové možnosti a schodné cesty vhodné pre Vás. Verte, že kto cestuje veľa po Slovensku a s bdelým zrakom mapuje a vníma súčasnú situáciu aj vidí, že je nevyužitý veľký potenciál Vašej strany ku tomu, aby ste ku sebe naklonili nových voličov a zároveň nestratili už tých, ktorých ste získali.

Zatiaľ môžete profitovať a to v prevažnej miere iba z jediného – ľudia sú vo väčšine znechutení súčasným vládnutím našich politikov. Koalícia, opozícia i vrátane prezidenta sú v tom najväčšom politickom marazme a rozklade, aký tu zhruba za 25 rokov našej novej existencie ešte nebol.

Ruku na srdce, že je to tak a že ste sa dostali do parlamentu najmä vďaka nespokojnému voličovi, ktorému je viacmenej jedno, kto bude vládnuť, len nech už odídu všetci tí, ktorí sú tam teraz.

Buďte preto Vy i Vaša strana realistickí a vychádzajte z toho, že ak ani jeden Váš kandidát v nastávajúcich voľbách neuspeje, nebude to Vaša prehra.  

Je to vývoj a môžete v podstate ďakovať, ak sa vyššie uvedené percentá naplnia, pretože to bude znakom, že si svoju pozíciu na Slovensku upevňujete. Čiže aj zdanlivá prehra musí byť pre Vás benefitom a prínosom a bude potom záležať v nasledujúcich dňoch, týždňoch a mesiacoch, o koľko percent hlasov si pritiahnete ešte viac na svoju stranu.

Bude to však pre Vás dosť neľahká úloha, pretože budete musieť dosť výrazne zmeniť svoju stratégiu propagácie ale i rozšírenie a doplnenie ideových základov strany.

/pokračovanie/

 

 

 

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Ľuboš Ďurfina

O AUTOROVI

Dar života sme dostali od Boha Stvoriteľa.

Od Boha skutočného a nie takého, akého nám vykresľujú zblúdilé náboženstvá!

Tento Dar chcem pred Bohom obhájiť predovšetkým tým, že budem o Bohu zvestovať v pravdivom svetle, tak, aby to pomohlo prebudiť k skutočnému životu čo najviac duchovne spiacich ľudí.

Riadim sa heslom "Odvážne vpred, je Bohu milé!" a tiež najvyšším prikázaním hľadajúceho:

"Kto sa nenamáha, aby Slovo Pána aj správne pochopil, ten sa previňuje!"

Nemali by sme tiež zabúdať, že človek má predovšetkým povinnosti voči svojmu Bohu a až potom práva! Zodpovedné plnenie povinností, dáva človeku práva a v tomto je zakotvená i veľká dôvera v Boha, pričom dôverovať môže len ten, kto žije svoj život, v čo najintenzívnejšom súzvuku, s Božou Vôľou!

Práve takéto vnímanie reality, by malo byť celoživotným snažením každého z nás...

Milí čitatelia, nech sa i vám darí, v tomto bohumilom úsilí, pre dosiahnutie statusu PRAVÉHO ČLOVEČENSTVA.

Pekný deň všetkým ľuďom dobrej vôle...

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 92

Celkové hodnotenie: 5.64

Priemerná čítanosť: 5655

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    U jedného z 50 ľudí je "vysoká pravdepodobnosť", že sa u neho rozvinie Alzheimerova choroba. Toto je dôvod

    0icon

    Bratislava 8. mája 2024 (HSP/ The Telegraph/ The Guardian/ Foto: Pixabay)   Vedci Výskumného ústavu Sant Pau v Barcelone zistili, že takmer u všetkých ľudí…

    Štyri slovenské vysoké školy dostanú vyše 19 miliónov eur na rekonštrukciu budov a internátov

    0icon

    Bratislava 7. mája 2024 (TASR/HSP/Foto:Facebook)   Ekonomická univerzita v Bratislave z Plánu obnovy a odolnosti SR komplexne obnoví študentský domov na Starohájskej ulici v Bratislave…

    Poslanci ukončili deň diskusiou k novele o ochrane verejného zdravia

    0icon

    Poslanci Národnej rady (NR) SR ukončili utorkový rokovací deň 12. schôdze diskusiou k vládnemu návrhu novely zákona o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia. Legislatíva…

    Prezidentka vetovala novelu zákona o múzeách a galériách

    0icon

    Prezidentka Zuzana Čaputová vetovala vo štvrtok novelu zákona o múzeách a galériách a o ochrane predmetov kultúrnej hodnoty. Namieta, že ňou dochádza k zníženiu štandardov…

    Mikloško odsúdil utorkové hrozby bombovými útokmi na školách

    0icon

    Komisár pre deti Jozef Mikloško odsúdil utorkové hrozby bombovými útokmi na školách. Poukázal na to, že školy by mali byť bezpečným miestom pre všetkých žiakov…

    Slovensko - USA 2:3 po 2. tretine

    0icon

    Slovenskí hokejisti nastúpili v utorok na svoj záverečný prípravný zápas pred MS proti USA v bránke so Samuelom Hlavajom. V pozícii náhradníka bol pripravený Matej…

    Schôdzu k návrhu na odvolanie Dolinkovej z funkcie zvolali na štvrtok

    0icon

    Mimoriadna schôdza Národnej rady (NR) SR k návrhu na odvolanie ministerky zdravotníctva Zuzany Dolinkovej (Hlas-SD) z funkcie by sa mala konať vo štvrtok (9. 5.)…

    Ako progresívne médiá prekrúcajú pravdu - minister Blanár upozorňuje na nepravdivé informácie

    0icon

    Bratislava 7. mája 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Pavel Neubauer)   V plnom znení Vám prinášame stanovisko ministra Juraja Blanára k údajnému blokovaniu českého návrhu na sankčný zoznam EÚ…

    Počet bombových hrozieb školám rastie: má ich byť viac ako 1300. Minister odkazuje: Stačilo!

    0icon

    Bratislava 7. mája 2024  (TASR/HSP/Foto:Facebook) Aktualizované 7. mája 2024 17:29 Hrozbami bombových útokov na školách sa zaoberá Národná kriminálna agentúra (NAKA). Adresované boli viac ako…

    Dovoz plynu z Azerbajdžanu? Fico sa dnes stretol s Ilhamom Alijevom

    0icon

    Rozvoju vzájomného obchodu medzi Slovenskom a Azerbajdžanom, ktorý je v súčasnosti veľmi nízky na úrovni iba 79 miliónov eur, nič nebráni. Veľký potenciál je v…

    Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

    Marian Kotleba

    Miroslav Urban

    Milan Šupa

    Gustáv Murín

    Dušan Hirjak

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA