Pripravuje EÚ program totálneho ovládania správania sa občanov Európy ?

<!–
@page { margin: 0.79in }
P { margin-bottom: 0.08in }
–>

Túto otázku kladiem preto, lebo som si v mesačníku Zem a vek ( číslo 9/2017 ) nedávno pozorne prečítal článok s názvom „Západ testuje v Číne zvieraciu kazajku pre vlastných občanov“, ktorého autorom je Patrik Sloboda. Tento článok pokladám za serióznu informáciu o hrozbe, ktorá sa rúti na obyvateľov Európy a preto za veľmi aktuálny, zásadný, pretože stručne opisuje projekt, ktorý sa v týchto rokoch testuje v Číne a má byť použitý pre potreby EÚ – zosúladenia s projektom Novej Európy či k vytvoreniu podmienok pre nastolenie Nového svetového poriadku. Nateraz je tu otázka, skôr ako načrtnem podstatu projektu realizovaného v Číne, prečo práve teraz je potrebné klásť otázku o tom, čo pripravuje EÚ, prečo je potrebné žiadať niekoho ( zrejme vládu SR ), aby nás uviedla do problematiky, prečo bude potrebné konať, keď sa nič mimoriadneho vraj nedeje ( až na ilegálnu migráciu ) ?

Lebo podľa autora článku vedecký a technologický pokrok priniesli ľudstvu niečo, čo doteraz nepoznalo: technickú spôsobilosť spájať informačne všetkých so všetkými v reálnom čase riadiť túto pavučinu zhora, zo supercentier, za súčasného ponechania ilúzie o internete ako platforme dostupnej každému na voľné šírenie informácií bez ohľadu na bariéry a zemepisné vzdialenosti. Treba to chápať tak, že technickú spôsobilosť je možné využívať nielen v prospech blaha občanov, ale aj v prospech zabezpečenia totálnej kontroly nad nimi. Ak prvá úloha je v poriadku, tak druhá úloha využitia technickej spôsobilosti je už o politickej moci, ktorá sa využije proti občanom a vládnutia nad nimi.

Podľa autora článku dnešní globalistickí technokrati sa nádejajú, že im svitá na lepšie časy, pretože technicko-administratívne mechanizmu totálnej kontroly, ktoré majú k dispozícií, sa na prelome tisícročia začali digitalizovať, automatizovať, robotizovať a integrovať do komplexu, ktorý z roka na rok znásobuje výkonnosť a znižuje prevádzkové náklady. Títo technokrati v dnešnej dobe potrebujú totálne transparentného človeka, bez kúsočka nedoknuteľnej súkromnej sféry. Preto je potrebné z ich strany rýchlo konať, aby to bolo v súlade s cieľom rozvracania doterajšieho usporiadania spoločenských pomerov v štátoch demokratického Západu.

Autor článku orientuje pozornosť čitateľa nadpisom: Čo šijú pre Európu v Číne. Pokúsim sa o stručný prehľad programu či systému, ktorý sa skúša pre potreby EÚ.

V Číne testujú systém totálneho sledovania občanov. Vláda ČĽR v júni 2014 zverejnila prvú správu o tom, že má smernicu na vytváranie systému spoločenskej kontroly. V angličtine tento program dostal názov Social Credit System ( SCS ). V článku je jasne napísané, že SCS sa testuje ako nástroj na ovládanie obyvateľov postindustriálnej a postdemokratickejtechnickej totality v prvom rade pre obyvateľov USA, Kanady a Európy.

Autor článku jasne upriamuje pozornosť k tomu, že EÚ začne preberať čínske skúsenosti riadenia spoločnosti po septembrových voľbách v Nemecku. Z jeho pohľadu každý občan musí byť zotročený, trasparentný, priesvitný, prehľadný, ako občan zo skla. Ide o systém, ktorý známkuje pomocou tisícbodovej škály všetko, čo sa priebežne nazbiera o každom jednotlivcovi z databánk prepojených internetom. Zbierajú sa všetky čiastkové údaje, aby sa potom automatický vyhodnocovali a zanášali do osobných profilov, ktoré sa napájajú na centrálnu databánku mapujúcu celú krajinu. Sleduje sa spotrebiteľská stopa v obchodoch, reštauráciách, pri zábave, počas cestovania doma i v zahraničí. Automatické zbieranie údajov o každom jednotlivcovi beží aj u nás, pretože to robia banky, poisťovne, obchodné firmy, zdravotnícke zariadenia a podobne.

V čom je rozdiel medzi slobodnou spoločnosťou a Čínou v tomto prípade ? Zásadný rozdiel je v miere využívania či zneužívania celého tohto systému. Najzvrátenejšou stránkou známkovacej sústavy v Číne ostáva svojvôľa totalitnej moci pri stanovovaní a posudzovaní prehreškov voči spoločenským normám. Podľa autora tieto normy sa nikdy nepublikujú a občan nevie, čo kedy je správne, žiaduce, kladne hodnotené, a čo nie. Bodové skoré mu môžu zhoršiť aj činy a postoje príbuzných a známych.

Bičom bodovej sústavy SCS sú tresty. Majú zničujúci dosah na život občana. Napríklad cestovné kancelárie nepredajú osobám s nízkym bodovým skóre zájazdy do cudziny. Úrady im môžu všeličo zakazovať, prípadne obmedzovať. Bodovému hodnoteniu podliehajú všetky vrstvy spoločnosti. Zdrvujúci je výchovný účinok SCS. Podstatnou mierou prispieva k homogenizácií myslenia a správania občana a občanov. Autor článku si myslí, že možno nebude potrebné zaviesť ani cenzúru internetu, pretože postačí autocenzúra v prejavoch a vyhýbania sa webovým stránkam alebo sociálnym sieťam s pochybným obsahom. Ľudia sa budú obmedzovať sami, aby nepoškodili svoje rodiny. Toľko k obsahu článku v tom najpodstatnejšom – k systému spoločenskej kontroly občanov.

Autor Patrik Sloboda nabáda, aby stredoeurópania sa znepokojovali nielen riadenou inváziou miliónov Afričanov a Aziatov, ale mali by si všímať aj prípravu zvieracej kazajky, ktorú pre nich šijú v Číne. Ako sa však majú znepokojovať, keď je to téma, ktorá na verejnosti vôbec nerezonuje, ktorá v masmédiách sa nerozoberá, nie je predmetom záujmov politických strán a hnutí či mimovládnych organizácií. Iniciatíva by v každom prípade mala byť na strane vládnej moci, lenže nedá sa dôverovať tomu, že táto vládna moc má záujem o takýchto chúlostivých témach svojim občanom hovoriť či niečo zdôvodňovať. Ak vládna moc dokázala poslušne realizovať úlohu Bruselu na vytvorenie právnych základov pre boj proti extrémizmu svojich občanov, ťažko predpokladať, že v prípade totálneho sledovania občanov a ich známkovania a vyhodnocovania podľa akýchsi spoločenských noriem bude postupovať v záujme ochrany občanov.

Ak sa aj pri tých skromných informáciach človek zamyslí nad podstatou systému spoločenskej kontroly – SCS ako nástroja na ovládanie správania občanov, tak je mu jasné, že tento systém úplne ladí s politikou boja proti extrémizmu, ktorú EÚ v svojom priestore „úspešne“ rozvinula a podľa ktorej aj postupuje. Keďže z časového hľadiska ide o súčasnosť, nie je možné problém, ktorý opísal autor článku Patrik Sloboda, nechať nepovšimnutý. Ten upozorňuje, že natíska sa otázka, do akej miery dovolia občania strednej Európy svojej vrchnosti preberať čínske skúsenosti z programu SCS.

Skúsenosť s doterajších politických praktík vládnej moci a vplyvu verejnosti na politiku vládnej moci jednoznačne ukazuje, že občanom sa nepodarilo, aby vládna moc zrušila svoj boj proti extrémizmu. Z tohto dôvodu ochranu občanov krajiny pred nasadením programu SCS je potrebné začať organizovať z dôvodov ochrany života jednotlivcov, ochrany ich rodín a uplatnenia sa v spoločnosti bez totálneho ovládania ich správania sa. Ak bol legislatívno-právne z úrovne vládnej moci rozvinutý boj proti extrémizmu, tak veľká väčšina obyvateľstva si určite myslela a myslí, že ich sa extrémizmus netýka a preto nemajú dôvod vstupovať do určitého konfliktu s vládnou mocou či vôbec do arény politického boja. Lenže s programom SCS sa situácia úplne mení a zo strany EÚ či vládnej moci úplne radikalizuje. Ako to bude možné ? Zopakujme si.

Program SCS bude nástrojom na ovládanie správania obyvateľov napríklad Európy, vytvorí sa systém spoločenskej kontroly z úrovne určitej moci. Tento systém bude mať bodovú sústavu určenú na známkovanie každého jednotlivca za jeho aktivity, ktoré budú nájdeme cez príslušné technické prostriedky a internet. Z databánk prepojených internetom sa potom vytvorí osobný profil, ktorý bude uložený niekde v centrálnej databanke. Existencia bodovej sústavy je zdôvodniteľná iba tým, že sa budú používať tresty či sankcie, ktoré bude určovať vládna moc a ktoré ovplyvnia život každého jednotlivca. Na rozdiel od vyhľadávania extrémistov, program SCS je programom pre všetkých. Z tohto dôvodu každý jednotlivec – občan by sa mal zaujímať o hrozbu, ktorá sa pripravuje. Ak sa v Európe prikročí k realizácií programu SCS, tak potom padá akákoľvek predstava o tom, že budeme ďalej žiť v slobodnej a demokratickej spoločnosti, pretože pri strate súkromia to jednoducho nejde.

Pred občanmi Slovenska je teda riadna výzva: postarať sa sami o seba, o presadenie takých zákonov, ktoré budú všetkých občanov chrániť pred programom SCS a jeho zavadzaním do praxe. Je potrebné, aby sme my, občania, vytvorili náležitý tlak na všetkých tých aktérov politiky, ktorí svoju predstavu o demokracií chápu ako parlamentnú demokraciu a donútili ich k tejto téme otvoriť celospoločenskú diskusiu.

Dušan Hirjak

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Dušan Hirjak

O AUTOROVI

Som na starobnom dôchodku. Niekoľko rokov som pracoval ako tajomník OV SZM v Humennom, ako konštruktér vo Vihorlate, .n.p. Snina, ako predseda Odborovej rady na výstavbe VN Starina, ako tajomník MNV a potom 5 volebných období ako starosta obce Stakčínska Roztoka. V rokoch 1989- 1994 som diaľkovo študoval na PU v Prešove filozofiu. Získal som akademický titul Mgr. a PhDr. Píšem básne ( občas ), rekreačne behám a baví ma venovať sa politickým otázkam. Niekedy som bol radovým členom KSČ a členom ĽM ( počas práce vo Vihorlate 1977-1985 - stranícka úloha ). Manželka Anna je na dôchodku, celý život pracovala v NsP Snina ako ženská sestra. Mám dve dcéry: Tatianu a Natašu. Obidve žijú a pracujú v Bratislave. Mám tri vnúčatá. Žijem v svojom rodinnom dome v Snine.

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 233

Celkové hodnotenie: 15.36

Priemerná čítanosť: 924

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Galavečer Slnko v sieti odvysiela RTVS v priamom prenose

    0icon

    Bratislava 26. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:Facebook/Slnko v sieti)   Galavečer odovzdávania národných filmových cien Slnko v sieti, ktorý sa uskutoční v piatok v Slovenskom rozhlase, odvysiela…

    Obnovený proces v korupčnej kauze Jána Slotu prerušili, čaká sa na verdikt ÚS

    0icon

    Banská Bystrica 26. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR - Lukáš Mužla) Aktualizované 26. apríla 2024 o 12:22 Na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS), pracovisko Banská Bystrica, sa v…

    Radiačná situácia bola aj v uplynulých dňoch stabilná

    0icon

    Bratislava 26. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR - Michal Svítok)   Radiačná situácia na Slovensku bola aj v období od 19. do 25. apríla stabilná. Ani v…

    Švédske kluby vypočuli želanie fanúšikov a odmietli zavedenie VAR

    0icon

    Štokholm 26. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Daniel Stehlík)   Švédsko je prvou európskou krajinou, ktorá odmietla využívanie videozáznamov vo futbale. Kluby z dvoch najvyšších súťaži hlasovali vo…

    Predpoveď počasia na piatok

    0icon

    Počasie u nás ovplyvňuje výbežok tlakovej výše. Dnes bude slnečno. Teploty 12 až 17 stupňov Celzia.

    Slovenská pošta vydáva známku Europa 2024: Fauna a flóra tatranských plies

    0icon

    Bratislava 26. apríla  2024 (TASR/HSP/Foto:TASR - Slovenská pošta)   Slovenská pošta vydáva známku EUROPA 2024: Fauna a flóra tatranských plies s nominálnou hodnotu 2,10 eura.…

    Ministerstvo spravodlivosti chce, aby sudca vždy vypočul dieťa pred umiestnením do reedukačného centra

    0icon

    Bratislava 26. apríla 2024  (TASR/HSP/Foto:TASR - Martin Baumann)   Ministerstvo spravodlivosti (MS) SR chce nariadiť povinnosť sudcu vždy vypočuť maloleté dieťa pred umiestnením do reedukačného…

    Danko zametá Dúbravku. Dostal aj pokutu a nebude šoférovať

    0icon

    Bratislava 26. apríla 2024 (HSP/ Foto:Screenshot Telegram) Aktualizované 26. apríla 2024 10:30 Podpredseda parlamentu a líder strany SNS Andrej Danko sa dnes dal na jarné…

    Bielorusko sa pripravilo na odrazenie vpádu

    0icon

    Minsk 26. apríla 2024 (HSP/Vzgljad/Foto:Twitter)   Radikálna bieloruská opozícia sa pripravuje na obsadenie Kobrinského okresu, aby následne požadovala vstup vojsk NATO na územie republiky. Uviedol…

    MIRRI už vďaka grantom pomohlo až 19 kultúrnym pamiatkam

    0icon

    Červený Kláštor 26. apríla 2024 (HSP/Foto:TASR-Martin Baumann)   V priestoroch zrekonštruovaného kláštora kurtizánov v obci Červený Kláštor dnes prebehla záverečná konferencia programu Kultúra v rámci…

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA