Prezident Pellegrini by nemal prepierať „špinavé prádlo“ domácej politiky v OSN a nemal by podliehať politickej slepote

Prezident Peter Pellegrini sa nechal nachytať ako malý chlapec. Na tlačovom brífingu počas návštevy v OSN v New Yorku vyhlásil, že A. Danko nemá mandát na udávanie tónu slovenskej politiky. Nebudem teraz siahať do svedomia A. Danka, ani sa nebudem venovať jeho prešľapom v politike. Iste je ich dosť. Ale žiadny politik nie je svätý a má svoje spôsoby správania. Politici sa navzájom veľmi dobre poznajú a mali by sledovať jednotný cieľ postupného budovania blaha slovenského národa. OSN je pôda na riešenie svetových problémov a hľadanie porozumenia medzi národmi sveta prostredníctvom zástupcov týchto národov.

Aj prezident Pellegrini prekročil svoj mandát, keď sa nechal vtiahnuť do debaty okolo slovenských vnútroštátnych politických problémov. Mal by sa správať nadstranícky a ak existujú problémy na vnútroštátnej scéne, animozity medzi politikmi alebo nevraživosť, mal by aktívne pôsobiť v spoločnosti tak, aby sa spoločnosť nepolarizovala, ale zjednocovala. Taká je jeho úloha.

Ak dostal na pôde OSN nejakú otázku, ktorá bola nevhodná alebo provokatívna, mal ju odohrať do autu bez agresívneho komentára. Neviem kto položil nevhodnú otázku na tlačovom brífingu OSN slovenskému prezidentovi a nie je to ani dôležité. Dôležitá je jeho reakcia a že sa nechal chytiť do mediálnej pasce. Publikum sa na jeho vyprovokovanej odpovedi muselo dobre zabávať. Keby bolo Slovensko svetová veľmoc, prosím – je to iné. Ale v krajine, kde si mýlia Slovensko so Slovinskom a mnoho ľudí nevie ani kde sa Slovensko geograficky nachádza, vnútropolitické vzťahy nie sú na programe dňa. Okrem toho nie je vhodné, aby človek vo funkcii prezidenta prispieval k napätiu v spoločnosti tým, že nevhodne komentuje vzťahy medzi SNS a Hlasom-SD.

Odporúčam mu, aby absolvoval školenie diplomatického správania, umenia diplomacie riešiť kritické politické záležitosti takou cestou, ktorá jeho vyjadrenia nespochybní. Medzi svojimi poradcami má dobrého učiteľa v osobe Jána Kubiša, mimochodom odborníka aj na problematiku OSN. Otázka je, do akej miery Pellegrini využíva jeho obrovské skúsenosti vo svoj prospech. Prezident umeniu vhodného používania diplomatického jazyka nevenuje dostatočnú pozornosť. Možno si myslí, že túto problematiku dostatočne ovláda. To je ale omyl.

Takéto správanie je vodou na mlyn smečke opozície, ktorá pod vedením extrémistu Šimečku má úlohu zo Západu prevziať moc násilnou cestou politického prevratu. Západom platené médiá potom víria udalosti tak, aby vnášali do spoločnosti chaos, nespokojnosť, nenávisť a zlobu. Napr. tu:

https://dennikn.sk/4213193/konflikt-sns-a-hlasu-sa-stupnuje-tyka-sa-uz-aj-pellegriniho-danko-hovoril-ze-prezident-asi-popil/

Odtiaľto je už len kúsok na prejavy na námestiach, organizovaných opozíciou s cieľom zvrhnutia legálnej vlády. Extrémista a politický konšpirátor Šimečka nás už aj v minulosti presvedčil o tom, že práve táto cesta je jeho prostriedkom k pokusom o ulúpenie moci. Niet pochýb o tom, že Šimečkov politický aj mediálny sorosjugend touto cestou pôjde aj naďalej.

Portál https://www.istream.sk/pellegrini-ostro-na-danka-nema-pravo-viest-slovensku-politiku/ napísal tzv. závery prezidenta citujem:

Pellegrini vyjadril obavy, že Dankove konanie by mohlo viesť k predčasným voľbám, ak by sa napätie v koalícii ďalej stupňovalo. „Na tieto otázky by mal odpovedať, pretože to konanie nasvedčuje práve tomu, ako keby chcel, aby na Slovensku bol nepokoj, aby vládna koalícia nevydržala.

Toto vyjadrenie prezidenta je nanajvýš prehnané a nesprávne vyhodnotené. Dá sa však interpretovať aj tak, že konanie prezidenta, ak takto bude ďalej pokračovať, môže viesť k rozpadu koalície. A prezident svojou neuváženou rétorikou a konaním bude mať na tom tiež svoj podiel.

Súčasná koalícia mala na začiatku svojho vládnutia tri stabilné strany rôznej politickej sily. Smer-SD, Hlas-SD a SNS. Po ustanovení vlády a rozdelení postov, opozícia so svojimi pro-opozičnými médiami rýchlo zistila, že najslabší článok koalície je SNS. Preto začala už po niekoľkých mesiacoch ťaženie proti koalícii s cieľom uskutočnenia politického prevratu. A práve cestou nabúrania vzťahov medzi SNS a jeho koaličnými partnermi.

Prezidentom sa žiaľ v danej spoločnosti nestáva človek najmúdrejší, ale v danom okamihu najvhodnejší. Ponuka prezidentov vo voľbách na Slovensku je pomerne obmedzená. Medzi kandidátmi chýbajú skutočné osobnosti Slovenska, ktoré sú všeobecne uznávané a zaslúžili sa o rozvoj štátu. Napríklad vedci alebo profesori požívajúci úctu za svoju prácu doma i v zahraničí. Želal by som si, aby sa prezident Pellegrini naučil vážiť slová vo svojich vyjadreniach s ohľadom na výkon svojej funkcie a záujmy Slovenskej republiky.

Á propos. Prezident Pellegrini často podlieha emóciám z rozhovorov s inými osobami v prostredí, v ktorom sa práve nachádza. Potom vystupuje emotívne, bez toho, aby si urobil vnútornú analýzu informácií a robí obrovské chyby, ktoré mu potom znižujú politický kredit. Takýmto bolo aj jeho vystúpenie, v ktorom po stretnutí so Zelenským vyhlásil na brífingu pre slovenské médiá v priestoroch OSN v New Yorku podľa portálu HN tu:

https://hnonline.sk/slovensko/96171008-musime-byt-pripraveni-na-jadrovy-incident-na-ukrajine-tvrdi-pellegrini-mohlo-by-to-viest-k-druhemu-cernobylu

citujem:

Peter Pellegrini varoval, že prípadný útok Ruska na jadrové zariadenia na Ukrajine by mohol viesť k podobnej tragédii, ako bola tá v Černobyle v roku 1986, a rádioaktívny spad by mohol zasiahnuť aj susedov Ukrajiny.

Pellegrini vychádza z bludov prezentovaných Zelenským. Jednoducho mu sadol na lep. Nevšimol si, že od začiatku konfliktu s Ukrajinou Rusko práve naopak chránilo pred útokmi ukrajinskej armády napríklad odstavenú jadrovú elektráreň v Černobyle alebo jadrovú elektráreň v Záporoží. Existuje množstvo dôkazov, že je tomu tak. Čo si Pellegrini neuvedomil je, že Rusko nemá dôvod útočiť na jadrové elektrárne. Prečo by to robilo, keď ich má pod kontrolou? Pellegrinimu tiež akosi ušlo, že to bola ukrajinská armáda, ktorá útočila na jadrovú elektráreň v Kurskej oblasti (mesto Kurčatov) pod vedením vojakov NATO.

Slovenskému prezidentovi tiež „ušlo“, že ak dostal informácie od Zelenského o prípadných ruských útokoch na jadrové elektrárne pod kontrolou Ukrajiny, s vysokou pravdepodobnosťou to bude Ukrajina, ktorá ich poškodí s cieľom zaangažovať NATO vo vojne na Ukrajine. Ukrajinská armáda počas konfliktu bombardovala vlastné civilné ciele a potom z toho obvinila Rusko. Zelenský takto manipuluje so svetovou verejnosťou aj za cenu obetovania vlastných občanov.

Keby Pellegrini kontaktoval generálneho riaditeľa Medzinárodnej agentúry pre atómovú energiu (MAAE) Rafaela Grossiho, aby sa dozvedel relevantné informácie asi by zmenil názor. Ak slovenský prezident nemá dostatok pravdivých informácií nemá sa k veci vyjadrovať. Riskuje blamáž.

Viac na:

https://blog.hlavnespravy.sk/35069/pan-prezident-pellegrini-vratte-sa-z-oblacka-na-pevnu-zem/

https://www.teraz.sk/slovensko/prezident-a-danko-nema-mandat-na-ud/824442-clanok.html

https://www.oecd-nea.org/jcms/pl_66130/ukraine-current-status-of-nuclear-power-installations

Z mesta SNP Ivan Štubňa

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Ivan Štubňa

O AUTOROVI

Vyštudovaný psychológ so skúsenosťami v oblasti podnikania, zahraničného obchodu, pôsobiaci niekoľko rokov v zahraničí a na ústredných orgánoch štátnej správy.
Záujmy: cyklistika,vysokohorská turistika, liečivé bylinky...a investigatívny blog

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 400

Celkové hodnotenie: 24.12

Priemerná čítanosť: 2423

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Polícia pátra po dvoch deťoch, ktoré odišli z centra pre rodinu v Drienovci

    0icon

    Polícia pátra po dvoch maloletých súrodencoch, ktorí sú nezvestní od pondelka 30. septembra, keď bez povolenia odišli zo zariadenia Centrum pre deti a rodinu v…

    Ministerstvo zahraničných vecí neeviduje zranených ani obete medzi občanmi SR v Izraeli ani v Libanone

    0icon

    Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR zatiaľ neeviduje v súvislosti s eskaláciou konfliktu na Blízkom východe žiadnych zranených ani obete medzi občanmi SR…

    Po prestrelka v koalícii sa zišla aj koaličná rada. Vydali jasné stanovisko

    0icon

    Predsedovia koaličných strán Smer-SD, Hlas-SD a SNS garantovali vládnu väčšinu a spôsobilosť prijímať vo vláde a v Národnej rade (NR) SR dôležité rozhodnutia vrátane hlasovania…

    ZMOS: Pripravovaná reforma záchrannej zdravotnej služby môže ohroziť kvalitu zdravotných služieb

    0icon

    Partizánske 2. októbra 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Jaroslav Novák) Aktualizované 2. októbra 16:47 Pripravovaná reforma záchrannej zdravotnej služby (ZZS) môže ohroziť kvalitu a dostupnosť poskytovaných zdravotných služieb. Tvrdí…

    Polícia pátra po nezvestnom Ľubošovi Luhovom z Považskej Bystrice

    0icon

    Polícia žiada verejnosť o pomoc pri pátraní po nezvestnom 15-ročnom Ľubošovi Luhovom z Považskej Bystrice. Nezvestný je od 1. septembra. Informovala o tom trenčianska krajská…

    Alcaraz zdolal vo finále v Pekingu Sinnera: "Naozaj tesný súboj"

    0icon

    Španielsky tenista Carlos Alcaraz sa stal víťazom turnaja ATP 500 v Pekingu. V pozícii druhého nasadeného zdolal vo finále svetovú jednotku Taliana Jannika Sinnera po…

    Orbán zintenzívnil hrozbu, že pošle migrantov do hlavného mesta EÚ

    0icon

    Bratislava 2. októbra 2024 (HSP/The European Conservative/ Foto:TASR/AP-Luca Bruno)   Vzhľadom na to, že sa stále nepodarilo vyriešiť niekoľko mesiacov trvajúci diplomatický spor medzi Bruselom…

    Policajný prezident rokoval o raziách v bratislavských kluboch

    0icon

    Policajný prezident Ľubomír Solák sa pre razie v bratislavských kluboch stretol s prezidentom Finančnej správy (FS) Jozefom Kissom, náčelníkom Mestskej polície (MsP) Bratislava Miroslavom Antalom…

    NÚDCH: Lekári upozorňujú rodičov aktívne športujúcich detí na viaceré riziká

    0icon

    Lekári Národného ústavu detských chorôb (NÚDCH) upozorňujú rodičov aktívne športujúcich detí na viaceré riziká, ktoré majú negatívny vplyv na organizmus. V závažných prípadoch totiž môžu viesť…

    V bydlisku Michala Šimečku zasahovali bezpečnostné zložky. Obvinili z toho koalíciu

    0icon

    Bratislava 2. októbra 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Pavel Neubauer)   V bydlisku lídra opozičného hnutia PS a poslanca Národnej rady (NR) SR Michala Šimečku v utorok (1. 10.)…

    Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

    Milan Šupa

    Marián Tkáč

    René Pavlík

    Ivan Štubňa

    Andrej Sablič

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    .

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA