Odpoveď „progresívnemu“ atentátnikovi

   Tento strieľajúci exhibicionista, čo dlho nevedel, ako na seba upozorniť, až našiel ten najhroznejší spôsob, za veľmi čudných okolností dostal možnosť zdôvodniť svoj ohavný čin. A vo výpočte dôvodov presne zopakoval výber zo Šimečkovských demonštračných tém, pričom akosi prehliadol, že často boli založené na absurdných „progresívnych“ lžiach – napríklad, že keď sa premlčacie lehoty u nás zrovnajú s tými v susedných štátoch naskáču k nám všetci zločinci od nadšenia, že máme rovnaké podmienky na ich odsúdenie! „Dúhový“ básnik-zabijak spomenul Šimečkove lži o Úrade špeciálnej prokuratúry, ktoré sme tu už opakovane vyvrátili. Ale ako dôvod zabitia premiéra (?!!) uviedol aj odvolanie Mazáka. No tak sa na to pozrime.

 

Sluha každého režimu?

   Samotná kapitola o Mazákovi v knihe „Slovensko – raj kajúcnikov“ má bez ďalších odkazov do desať strán. Tak len stručne:

   Mazákova ponovembrová minulosť je pestrá. Je podozrivý (pozri www.inenoviny.sk, 7 júla 2021), že bol právnym architektom prvej pyramídovej nebankovej spoločnosti v Košiciach s názvom SaS, do ktorej vložil 1 milión slovenských korún a tri dni pred jej krachom si vybral 48 miliónov korún. Zjavne to ale nebolo nikdy vyšetrené.

   Ako sa aj neskôr presvedčíme, Mazák vždy konal prvotne v prospech svoj a preto po vôli toho, komu slúžil. A tak obhajoval aj usvedčeného a odsúdeného podvodníka Kisku, ktorému robil prezidentského poradcu, argumentmi ako z „Nástenkového tendra“. Kde inde, než článkom v Denníku N-ádor!

   Ale jeho „hviezdna chvíľa“ nastala až s nástupom najodpornejšej politickej zberby, aká sa kedy dostala na Slovensku k moci…

 

 

 

Expert svojvoľných výkladov Ústavy?

   To, že si koalícia „zmeny k zlu“ vybrala dobre, dokazoval Mazák vytrvalo tým, že usilovne písal pre Denník N a rozdával rozumy pre SME-čku presne v duchu toho, čo sa im hodilo. Častokrát to vzbudzovalo pohoršenie jeho kolegov a odborníkov na právo, pretože ako bývalý predseda Ústavného súdu tvrdil neuveriteľné veci v rozpore s Ústavou.

   Napríklad výrokom, že treba konať uvedomelo (to je komunistický slovník, ktorý si pán Mazák iste ešte pamätá), a teda „viac byť človekom, než právnikom“  ospravedlňoval všetky právne zvrhlosti Matovičovho režimu a potláčanie občianskych i ľudských práv pod zámienkou korona-pandémie?!!

   Svojvoľné dezinterpretácie Ústavy zalarmovali k otvorenému listu aj generálneho prokurátora Žilinku (eReport.sk): „O nesprávnosti Vášho názoru o prokuratúre ako súčasti výkonnej moci svedčí aj vymedzenie pôsobnosti medzi zákonodarnou, výkonnou a súdnou mocou. Žiadna z uvedených mocí nemá oprávnenie ukladať generálnemu prokurátorovi Slovenskej republiky, akým spôsobom má uplatňovať svoje zákonné oprávnenia, ani ako má postupovať v konkrétnej trestnej veci… Konať o návrhu (pozn. generálny prokurátor) nie je povinný, len ak návrh podala neoprávnená osoba, inak je o návrhu povinný konať… Zhrnúc Vami uvedené tvrdenia o akomsi “podnete” či “obyčajnom podnete”, ktoré “nie sú návrhom” na zrušenie právoplatných rozhodnutí v prípravnom konaní, o ktorom generálny prokurátor Slovenskej republiky “môže a nemusí rozhodnúť”, výslovne odporujú platnej právnej úprave a nie sú pravdivé.“ Svoje pochybnosti o odbornej zdatnosti a politickej nestrannosti Mazáka vyjadril aj sudca JUDr. Juraj Sopoliga, člen Súdnej rady SR zvolený sudcami a čestný prezident Združenia sudcov Slovenska. O Mazákovi napísal aj toto (eREPORT): „Nemravné správanie sa ústavného činiteľa znalého práva reálne môže vyvolať vo verejnosti (odbornej i laickej) pochybnosti o opodstatnenosti výkonu ústavnej funkcie v oblasti justície osobou porušujúcou zásady morálky v demokratickej spoločnosti.“

   Keď Ústavný súd konštatoval procesné zlyhanie sudcu Klimenta v prípade väzby bývalého sudcu Krajského súdu v Bratislave Richarda Molnára a nariadil, aby Najvyšší súd za tohto svojho sudcu Klimenta zaplatil poškodenému 3 000 eur, prišli aj návrhy na disciplinárne konanie voči sudcov Klimentovi. Tomu sa Mazák verejne vysmial. Kde inde, než v jeho obľúbenom žltom médiu Den­ní­ku N.

 

Mazák prepisuje Ústavu?

   Snáď už je jasné, že keď si Ústavný súd trúfne odporovať prekrúcaniu práva matovičovcami na všetkých úrovniach, pán Mazák nemlčí a – kritizuje Ústavný súd! A aj samotná Ústava sa mu zdá príliš tesná pre svojvoľný výklad práva jeho politickými tútormi, ktorí ho do funkcie predsedu Súd­nej ra­dy práve preto dosadili.

   Odbornú kritiku Orgánov činných v trestnom konaní a rozhodnutia Ústavného súdu SR o porušovaní práv viacerých obvinených si Mazák nepripúšťa, pretože by tým pripustil, že slúži zločinnému režimu. Naopak, Mazák „proaktívne“ spochybňuje rozhodnutia Ústavného súdu, ale napríklad aj Európskej komisie slovami (eReport.sk): „Európska komisia vidí u nás nejaké problémy, ale tie nebránia konštatovaniu, že právny štát začína naberať aj v našej krajine reálne a čoraz kvalitnejšie prejavy svojho dynamického pôsobenia.“ Termín „dynamické pôsobenie“ v právnom štáte nenájdete v žiadnej encyklopédii, ale skvelo zapadá do snahy vtedy vládnucich plagiátorov bez elementárneho právneho vzdelania „ohýbať právo“, ako sa im to „dynamicky“ hodí.

 

A to nie je všetko

   Mazák robil nadprácu dokonca aj v zahraničí. V liste predsedníčke Poradnej rady európskych sudcov (CCJE) očierňoval prezidenta Združenia sudcov Slovenska (ZSS), ktoré je členom CCJE, JUDr. Františka Moznera. Mozner, zároveň predseda trestného kolégia Najvyššieho súdu SR, si pritom len splnil svoju povinnosť a v mene ZSS sa obrátil na európskych kolegov s pochybnosťami ohľadom reformy súdnictva presadzovanej ministerkou Kolíkovou. Nebol sám, kto mal pochybnosti… Protestovali stovky slovenských sudcov a predsedníctvo CCJE sa s ich pochybnosťami stotožnilo. To sa rozhodol na vlastnú päsť „proaktívne“ riešiť Mazák tým, že predsedníčke CCJE sudcu Moznera opísal ako korupčníka v prospech Kočnera. Vychádzal z planých rečí Kočnera s Jankovskou cez aplikáciu Threema. Ako mnohí aktivisti, aj Mazák urobil zbrklé závery, pretože to bol práve sudca Mozner, ktorý poslal v roku 2018 Kočnera do väzby. Za takéto výroky Mozner žaloval Mazáka a tomu hrozil reálny trest. Navyše tu je vidieť typické myslenie a konanie „koalície zla“ – akonáhle niekto upozorní na ich pochybenia, neriešia konkrétny problém, ale snažia sa kritika očierniť. Pod tlakom faktov i žaloby sa Mazák ospravedlnil sudcovi Moznerovi, ale predseda Najvyššieho súdu, Ján Šikuta, to nepovažoval za dostatočné, pretože Mazák takýmto konaním zneužil svoju funkciu, aby v zahraničí očiernil aj samotný Najvyšší súd. A aj on žiadal odstúpenie Mazáka zo Súdnej rady. Pridala sa aj sudkyňa Kosová, ktorá z tohto najvyššieho samosprávneho sudcovského orgánu odišla na protest proti Mazákovému zneužívaniu funkcie. Sama to komentovala slovami (Plus 7 dní): „Mazákov list bol aj v európskom priestore označený diplomatickou rečou ako “veľmi neslušný”…“ Nezabúdajme pri tom, že Matovičov režim je lokálnou „trnavskou“ verziou „instantnej spravodlivosti“, ktorú každé porovnávanie s európskymi normami kompromituje. Preto tá alergická reakcia nominanta tejto politickej garnitúry, Mazáka…

 

Ako Mazák skončil

   Mazák bol politicky dosadený do Súdnej rady, aby tu kryl fatálne prešľapy Matovičo-Hegero selfie-vlády. Sudcovia samotní boli proti tomu odpočiatku:

   Už 17. 1. 2021 sudca JUDr. Bra­nis­lav Ha­ra­bin vyzval Mazáka, aby z funkcie predsedu Súdnej rady odstúpil. Jeho otvorený list obsahuje tri strany podrobných zdôvodnení, ako Mazák túto funkciu politicky zneužil. Samozrejme, k tejto Výzve bol Mazák hluchý.

  Predseda Súdnej rady Ján Ma­zák čelil už v marci 2022 snahám o odvolanie. Výzvu na jeho odchod podpísalo do sto sudcov a do sporu sa dostal aj so šéfom Najvyššieho súdu Jánom Šikutom.

   Dňa 14. novembra 2023 šesť členov Súdnej rady SR podalo návrh na odvolanie Jána Mazáka z funkcie jej predsedu.

   Dňa 16. 4. 2024 bol Ján Mazák odvolaný z funkcie predsedu Súdnej rady SR – podľa viacerých členov súdnej rady SR mal Ján Mazák zneužiť svoje právomoci, porušiť povinnosti predsedu Súdnej rady SR a mal neoprávnene zbierať informácie na sudcov. Ústavný súd, ku ktorému sa kvôli tomu ohrdnutý Mazák odvolal, potvrdil legitimitu jeho odvolania.

 

Záver

   S odvolaním Mazáka z funkcie teda nemala vládna koalícia nič spoločné. Bola to vnútorná záležitosť sudcovského stavu, ktorý sa tak očistil od kolaboranta tých najväčších zvrhlostí v súdnictve, aké kedy Slovensko zažilo v réžii Matoviča, Kolíkovej, Hrubalu a ďalších exponentov koalície zloby. To oni začali rozoštvávať občanov Slovenska, keď tu psychicky labilný Matovič zaviedol nebývalú vulgaritu a agresivitu vo verejnom diskurze.

  Lenže potom, čo zákonite padli, prichádza výsadkár z Bruselu, ktorý na ich agresívny slovník plynulo nadväzuje! A jeho primárnym terčom je Robert Fico, ktorého sa Lajnovej kamarila v Burseli tak bojí, že celé tie viac ako tri roky kryla všetky zverstvá Matovičovej politickej zberby v tichosti (a za Ódora aj nahlas) kryté „progresívnou“ prezidentkou Čaputovou. A tak „vďaka“ Šimečkovi sme si od tohto hejtovania proti Robertovi Ficovi neoddýchli ani na minútu!

   Tak ako pri množstve Šimečkovských lží, ktoré doteraz naprodukoval z frustrácie, že na želanie z Bruselu „progresívne“ neovládol Slovensko, na tomto príklade môžeme jasne dokázať, že štval občanov bez rozmyslu, hejtoval bez limitu a spustil tak scenár „farebnej revolúcie“ (v ktorej je školený), až to takto dopadlo. Špinil na súčasnú vládnu koalíciu a hlavne na Roberta Fica (ktorého nazval Hitlerom?!!) až tak, že všetkým tým lžiam atentátnik uveril a vykonal niečo neslýchané. Naplnil tak Šimečkove želanie, ktorým poprel základné pravidlo demokratickej politickej súťaže, či?

 

 

   A teraz pán Šimečka vyslovuje ľútosť nad tým že sa mu podarilo vyhejtovať politickú situáciu na Slovensku až k tomuto brutálnemu činu? Teraz má tú drzosť vyzývať na upokojenie situácie? Nie! Teraz nech si ide sadnúť k atentátnikovi a nech sa spolu s ním zodpovedá za to, čo sa stalo. To jediné tu napraví nenapraviteľné…

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Gustáv Murín

O AUTOROVI

Gustáv Murín (1959, Bratislava), vedec (RNDr., PhD.) a zároveň úspešný spisovateľ. Debutoval v roku 1989 v češtine, na Slovensku bola kniha zakázaná. Doteraz vydal 70 kníh (z toho 7 v češtine, 2x anglicky, po jednej bulharsky, vo francúzštine, v hindí, holandsky, chorvátsky, maďarsky, nemecky, rusky, srbsky, španielsky a taliansky). Celkove sa predalo viac než 275 000 výtlačkov všetkých kníh autora. Vydal tiež 71 E-kníh, 9 audio-kníh, 8 DVD a 4 knihy v Braillovom písme. Až 486 textov autora bolo preložených do 51 jazykov. Literárne prezentácie absolvoval v 85 mestách a obciach Slovenska a 30 krajinách Európy, Ázie a Ameriky.
Viac informácií na https://tulacky.net/.
Texty v iných jazykoch: http://muringustav.blogspot.com.

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 234

Celkové hodnotenie: 23.59

Priemerná čítanosť: 2887

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Austrálčania Purcell s Thompsonom získali titul vo štvorhre

    0icon

    Austrálski tenisti Max Purcell a Jordan Thompson triumfovali v mužskej štvorhre na grandslamovom US Open. Turnajové sedmičky zdolali v sobotnom finále desiaty nasadený nemecký pár…

    Polícia zasahovala pri hromadnej bitke vo Veľkej Lomnici

    0icon

    Polícia zasahovala pri hromadnej bitke, ku ktorej došlo v piatok (6. 9.) v obci Veľká Lomnica v okrese Kežmarok. Záchranári ošetrili dvoch ľudí, ktorých následne…

    V ľubovoľnej malokalibrovke 3x20 rán titul pre Jányho a Kyselovú

    0icon

    Streleckými majstrami Slovenska v ľubovoľnej malokalibrovke 3x20 rán sa stali Patrik Jány a Miroslava Kyselová. Jány dosiahol celkový nástrel 592 bodov, druhý bol Štefan Šulek…

    Turista v Malej Fatre mal po vdýchnutí stravy ťažkosti s dýchaním

    0icon

    Český turista si v sobotu na vrcholnej stanici Vrátna - Chleb po vdýchnutí potravy privodil ťažkosti s dýchaním. Mužovi pomáhali horskí i leteckí záchranári. Informovala…

    Na Slovensku sa snažia o vznik štyri nové politické strany

    0icon

    Na Slovensku chcú aktuálne vzniknúť štyri nové politické strany. Oznámenia prípravného výboru o zbere podpisov sú zverejnené na webstránke Ministerstva vnútra (MV) SR. Podľa informácií…

    Martin vyhral šprint v Misane, upevnil si náskok na čele seriálu

    0icon

    Španielsky motocyklový pretekár Jorge Martin vyhral v sobotu šprint na VC San Marína seriálu MotoGP. Jazdec tímu Prima Pramac si tak upevnil svoje vedenie v…

    Putin predložil srbskému prezidentovi historickú ponuku a dostal ho do úzkych

    0icon

    Moskva 7. septembra 2024 (HSP/Vz/Foto:Foto:TASR/AP-Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin)   Ruský prezident Vladimir Putin pozval svojho srbského partnera Aleksandara Vučiča, s ktorým nehovoril takmer tri roky,…

    Všetky tri slovenské lode postúpili z rozjázd

    0icon

    Všetky tri slovenské lode postúpili na veslárskych ME do 23 rokov v tureckom Edirne z rozjázd. Priamo v A-finále sa predstavia v dvojskife Anastasia Jakovlevová…

    Potom čo sa "umenie" Šimečkovej životnej partnerky stalo verejnosti široko známe, táto prehovorila

    0icon

    Bratislava 7. septembra 2024 (HSP/Foto:Screenshot Facebook)   Verejnosť sa nedávno dozvedela, ako je rodina Šimečkovcov napichnutá na štátny rozpočet a vyciciava ho cez svoje neziskovky.…

    Molčanovi povrch v čínskom Ču-chaji vyhovuje: "Je to celkom rýchle"

    0icon

    Slovenskí tenisti si v piatok prvýkrát vyskúšali zápasový dvorec v čínskom Ču-chaji, kde ich na budúci týždeň čakajú zápasy skupinovej fázy finálového turnaja Davisovho pohára.…

    FOTO DŇA