V službách Antikrista

„Ty ancikrist jeden.“ Tak ma častovala babka, keď som konal vylomeniny.

Biblia sa zmieňuje o príchode Antikrista v Pavlovi Solúnčanom a v Zjavení apoštola Jána (nepriamo aj na iných miestach v Starom zákone). Na príchod Antikrista upozorňujú aj mnohé proroctvá, ktoré nás vystríhajú pred odklonom od viery v Boha a jeho následkami. Keďže podobnosť s dobou, ktorú práve žijeme je zarážajúca, je potrebné vysvetliť určité javy súčasnosti z iného zorného uhla.

„Antikrist je v kresťanskej teológii Kristov protivník, ktorý má prísť na zem pred koncom sveta. So Satanovou pomocou má konať zázraky, ale Ježiš ho pri svojom druhom príchode zničí.“ – toľko Wikipedia.

Rozmené na drobné: Ancikrist – Antikrist – anti Krist. Mohli by sme výraz pretranformovať do podoby konať proti Kristovi, proti jeho učeniu, prenesene proti Bohu. Ľudská predstavivosť je obmedzená a keďže človek si nevie Boha ani Antikrista predstaviť, snaží sa ho personifikovať. Od útleho veku je nám Boh aj Diabol predstavovaný v podobe ľudskej bytosti. Snaha o zosobnenie nabáda jedinca očakávať, že Antikrist sa objaví v podobe človeka. Toto očakávanie nás hneď na začiatku zvádza nesprávne chápať javy súčasnosti a vedie nás do slepej uličky. Zanecháva nás v domnení, že ešte nenastala doba Antikrista, že Antikrist ešte len príde. Chyba. Súboj Satana a Krista symbolizuje súboj o hodnoty. Ten prebieha v súčasnosti.

Antikrist je tu a mohutnie. Antikrist je systém. Systém postavený na ideách, ktoré popierajú učenie Krista, idú proti ľudskosti, pravde. Kristus, syn boží, expresívne povedané, je hovorcom Boha na zemi. Prirodzene, v kresťanskom učení. Iné náboženstvá majú iných „hovorcov“, avšak toho istého Boha. Pretože Boh je len jeden. Boh je súbor hodnôt, pravidiel a zákonov, ktoré by mali byť vodítkom pre správny život človeka na Zemi. Ak človek, alebo spoločnosť prestane žiť v súlade s božími pravidlami, začne chorľavieť a ak nezjedná nápravu, hynie. Takže ľudskosť, pravda a spravodlivosť je to, čo spája rôzne náboženstvá. Viera je individuálny postoj každého z nás k hodnotám, ktoré sú v súlade s prírodou, vesmírom, prenesene Bohom. Ktokoľvek žije podľa hodnotových pravidiel, verí v Boha. Môže byť podľa súčasných merítok nazývaný aj ateista, pretože viera a náboženské presvedčenie sú diametrálne odlišné veci. Tak, ako ateista môže žiť v súlade s božími prikázaniami, tak aj nábožensky založený človek môže byť klamár, zlodej, alebo podvodník. Človek, jedinečná božská podstata (čiastočka, neviem to presne pomenovať), je v súčasnom systéme len prostriedok na napĺňanie egoistických záujmov (nie potrieb, ale roztopaše záujmov) vyvolených. Systém sa nesnaží len poprieť pravdu, ale protihumánne myšlienky zaobaľuje do obalu ľudskosti a lásky. Obsah je však vysoko toxický.

Dnes je v záujme Systému vojna vedená proti celej civilizácii na najvyššej priorite. Na priorite svetonázorovej. Tvrdé útoky sú vedené na rodinu, národy, štáty a ich obyvateľov. Je tu evidentná snaha o nabúranie modelu tradičnej rodiny, o prepísanie histórie, o presídlenie celých spoločenstiev, o vykorenenie morálnych hodnôt, tradícií, čo v konečnom dôsledku má viesť k strate spolupatričnosti a k vymazaniu vlastnej identity človeka, alebo národa. Výsledkom cieleného rozvratu má byť ľahké ovládnutie národov, zotročenie civilizácie a neustále udržiavanie civilizačných konfliktov za neznámym účelom. Hlásaním zdanlivo lákavých myšlienok liberalizmu nabúrava sa poriadok spoločnosti. Dokonca je rozvracaný právny systém na štátnych aj na svetových úrovniach. Kvôli odporu domáceho obyvateľstva, presadzovať Systém do praxe a legislatívy jednotlivých štátov nie je jednoduché, preto je potrebné podriadiť štáty vyššej moci. Pokiaľ na presadenie záujmových požiadaviek nestačí mäkká sila, je potrebné využiť sofistikované, alebo násilné mechanizmy. Alebo ich kombináciu. Cieľom je ovládnuť legislatívu štátu tak, aby Systém mohol svoje záujmy vymáhať právne. Na tento účel slúžia prisluhovači.

Ideálny prisluhovač je presvedčený občan konkrétneho štátu zastávajúci pozíciu s možnosťou zasahovať do legislatívy danej krajiny. Túto možnosť majú ústavní činitelia, najmä zákonodarcovia, ale nielen tí. Ak chce Slovensko mať dosah na obrodu širšieho spoločenstva štátov, či už v európskom, alebo aj svetovom meradle, musí v prvom rade preukázať schopnosť obrodiť vlastný štát. Potenciál na to máme. Venujme sa teda najskôr Slovensku.

Prisluhovači  sú prerastení takmer celým spektrom slovenskej politickej scény. V prípade, že prisluhovačovi hrozí zamedzenie prístupu k moci, bez problémov ho absorbuje niektorá ďalšia z politických strán, alebo je uprataný na pozíciu, kde môže škodiť spoločnosti naďalej, ale nie je na očiach verejnosti. Tento fenomén bol očividný najmä po posledných parlamentných voľbách, ale v ére samostatného Slovenska sa tak deje nepretržite. Prisluhovači sú Systémom držaní na pozíciách vplyvu a odmeňovaní. Azda najväčším kalibrom v segmente prisluhovačov Antikrista medzi štátnymi úradmi je MZV SR. Pozícia na poste ministra ZV je pre Systém dôležitá, pretože práve tento človek riadi rezort, ktorý občanov Slovenska zväzuje medzištátnymi a medzinárodnými zmluvami. Predchádzajúci minister ZV sa chválil podpísaním zmluvy s USA akú nemá žiadna krajina na svete. Dnes v jeho stopách úspešne kráča súčasný minister ZV, ktorý podpísal ďalšiu zmluvu s USA, podobne ako ten predchádzajúci, akú ešte nepodpísala žiadna iná krajina na svete. Mohlo by to byť chvály hodné, keby toto počínanie nebolo jednostranné.

V čase, keď visela dúhová vlajka na veľvyslanectve SR v Budapešti na úrovni štátneho symbolu, slovenské predsedníctvo v Rade EÚ prevzalo záštitu nad pochodom komunity LGBTI. Fanatizmus sa najčastejšie prejavuje u stúpencov rôznych ideológií, či už s politickým, alebo náboženským zameraním. Je to stav absolútnej oddanosti nejakej myšlienke bez zapojenia kritického myslenia. Je nebezpečný tým, že vedie k páchaniu škôd sebe aj svojmu okoliu. Je to deštrukčný stav vedomia.

Obhajoba ministra ZV našej misie v Afganistane, či v Iraku nemá žiadne opodstatnenie. Tieto krajiny nás nijako neohrozujú a neohrozujú ani naše záujmy, Ak ideme ďalej, neohrozujú ani žiaden zo štátov NATO. Záujem Systému však priviedol našich vojakov aj do týchto krajín. Práve pri obhajobe našej misie som postrehol, že minister ZV nevie argumentovať. Vie len zavádzať a zahmlievať.

Taktiež postup nášho ministerstva ZV v Sýrii vzbudzuje pochybnosti o jeho práci v prospech obyvateľov SR. Ukončenie práce slovenskej ambasády v Damasku v priebehu vojny sa dá pochopiť. Čo sa však pochopiť nedá, je definitívny odpredaj budovy veľvyslanectva v r.2017 a zamedzenie presadzovania našich záujmov v tejto krajine pri očividnej stabilizácii situácie v Sýrii v očakávaní jej masívnej obnovy. Vidieť, že Slovensko nemá záujem pripraviť pôdu pre obchodné aktivity slovenských spoločností v krajine a pritom by bolo na čom stavať.

Široko medializovanou kauzou okolo osoby ministra ZV je jeho vydieranie vlády SR pre neakceptáciu Paktu o migrantoch. Jeho zavádzanie verejnosti, zľahčovanie politického záväzku, urážanie nás zápecníkov a vydieranie vypovedá o tom, ako veľmi, až fanaticky jeho osobe na prijatí Paktu záleží. Fanatizmus, osobné ambície, pocit výnimočnosti a nenahraditeľnosti  – to je kombinácia faktorov, ktorou sa vyznačovali všetci Antikristi v dejinách ľudstva. Predpokladám, že na presadenie Paktu v SR budú použité iné, nátlakové metódy.

Je zarážajúce, že človek, ktorý popri povinnostiach okolo asociačných dohôd Gruzínska, Ukrajiny, Moldavska, predsedníctva v Rade EÚ, práce na poste predsedu zasadnutia Valného zhromaždenia OSN a pretláčania vlastných ambícií sa venuje práci na presadzovaní záujmov Slovenskej republiky len okrajovo, má takú silnú podporu politického spektra. Človek, ktorý evidentne pracuje na cudzích záujmoch, je podľa našich politikov nenahraditeľný.  Za povšimnutie stojí, že stál pri formovaní procesov v krajinách, kde došlo, alebo dochádza k vyhrocovaniu konfliktu s RF. Na príklade oboch predchádzajúcich ministroch ZV dobre vidieť, že pre Systém Antikrista pracujú ľudia naprieč celým našim politickým spektrom. Na politickej príslušnosti nezáleží, pohnútky sú totožné. Takto by sme mohli postupne „prelustrovať“ ministerstvo spravodlivosti, obrany, vnútra a iné, ako aj parlament a hlavu štátu.

Treba ešte pripomenúť, že z úst ministra vyšla veta, že na tvorbe zákonov z dielne ministerstva ZV, sa okrem iných, podieľajú aj mimovládne neziskové organizácie. Tu treba zbystriť pozornosť.

pokračovanie..

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Roman Huťa

O AUTOROVI

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 102

Celkové hodnotenie: 23.05

Priemerná čítanosť: 1107

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Prieskum: Najpočúvanejším rádiom je stále Expres, má aj najväčší podiel na trhu

    0icon

    Rádio Expres je stále najpočúvanejším rádiom na Slovensku, pustilo si ho 31,3 percenta poslucháčov. Vyplýva to z aktuálnych výsledkov prieskumu počúvanosti Radioprojekt, ktorý realizuje spoločnosť…

    Zamestnávatelia vítajú kroky MŽP na ochranu bezpečnosti v súvislosti s medveďmi

    0icon

    Asociácia zamestnávateľských zväzov a združení (AZZZ) SR víta kroky ministra životného prostredia SR Tomáša Tarabu (nominant SNS) na ochranu bezpečnosti v súvislosti s medveďmi. Podporuje…

    Kotlár: Boli identifikované zásahy do ľudských práv a slobôd počas COVID-19

    0icon

    Zásahy do ľudských práv a základných slobôd počas pandémie COVID-19 boli identifikované počas tohtotýždňovej odbornej konferencie. Poukázalo na ne viacero zúčastnených rečníkov. TASR o tom…

    The New York Times tvrdí, že Washington zatajil Moskve informácie o pláne teroristov

    0icon

    Bratislava 28. marca 2024 (HSP/NYT/Foto:TASR/AP/Russian Emergency Ministry Press Service)   "Nepriateľské vzťahy medzi Washingtonom a Moskvou zabránili americkým predstaviteľom zdieľať akékoľvek informácie o pláne [teroristov]…

    Poškodení v kauze Chovanec adresujú výzvu. Jasný odkaz Miriam Lexmann

    0icon

    Bratislava 28. marca  2024 (TASR/HSP/Foto:Screenshot video/Youtube)   Poškodení v kauze Chovanec vyzývajú kandidátov na poslancov do europarlamentu, aby nezneužívali úmrtie ich blízkeho na svoju politickú…

    ÚVZ upozorňuje na nevyhovujúci plech na pečenie

    0icon

    Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR upozorňuje na nevyhovujúci výrobok, a to plech na pečenie. Pri jeho analýze bolo zistené odlupovanie vonkajšieho povlaku.

    Korčok a Pellegrini si uvedomujú potrebu spolupracovať s vládou. Líder Hlasu sa obáva, že Korčok by to nedokázal

    0icon

    Bratislava 28. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Jaroslav Novák, Martin Baumann)   Slovensko stagnuje a potrebuje sa posúvať dopredu. Prezident krajiny síce nemá silné kompetencie na presadzovanie legislatívnych…

    K ekologickejším sviatkom prispejú premyslené nákupy i prírodné ozdoby

    0icon

    Ozdoby z prírodných materiálov, premyslené nákupy alebo nákup čokolády vyrobenej z kakaovníka vypestovaného udržateľným spôsobom môže prispieť k ekologickejšej Veľkej noci. Vyplýva to z tipov…

    Pellegrini s Tarabom spoločne ostro naložili Korčokovi: "On rozvrátil našu armádu!"

    0icon

    Bratislava 28. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:Screenshot Facebook)   Predseda parlamentu a kandidát na post prezidenta SR Peter Pellegrini (Hlas-SD) dnes v budove Národnej rady usporiadal tlačovú…

    Polícia vyšetruje v Košiciach zber autovrakov, považujú sa za nebezpečný odpad

    0icon

    Rozsiahly protiprávny zber a rozoberanie autovrakov vyšetruje enviropolícia v košickej mestskej časti Nad jazerom. Policajti vykonali v pondelok a utorok (25. - 26. 3.) obhliadku…

    Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

    Viktor Pondělík

    Miro Majerník

    Pavel Jacz

    Vanda Rybanská

    Pavol Lemko

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA