Ďalšia „nezáväzná“ dohoda na globálnej úrovni, postupne nás varia ako žaby v hrnci

V septembri 2016 prijalo 193 členských štátov Valného zhromaždenia OSN Newyorskú globálnu „nezáväznú“ deklaráciu pre migrantov a utečencov, patriacu do rámca Agendy OSN Global Compact. V nadväznosti na ňu, v časti Dialóg s Afrikou, bola Marrákéšska „nezáväzná“ politická deklarácia designovanými štátmi, ich zástupcami osobne alebo aklamačne (Slovensko) schválená v marockom Marrákéši 2. mája tohto roka, ako „akčný plán euro-afrického dialógu o migrácii a rozvoji pre roky 2018 až 2020.
Už v ktoromsi s predošlých článkov som upozorňoval na fakt, že ak sa jedná o politickú deklaráciu, dokument je vždy spojený s jej politickým plnením, a to a teda s postupnými politickými krokmi, a označenie, že je „nezáväzná“ nie je v súlade s pravdou, inak by nebola pripravovaná a schvaľovaná, len-tak, nezáväzne, len z nudy a ad hoc (komu sa chce – komu nie…).
Jedinou zúčastnenou krajinou, ktorá sa v Maroku osobnou prítomnosťou postavila proti „nezáväznému dokumentu“, bolo Maďarsko. Minister zahraničných vecí Péter Szijjártó odmietol podpísať záverečné ustanovenie piatej európsko-africkej ministerskej konferencie o migrácii a rozvoji.
Český minister vnútra, v tom čase Lubomír Metnar a naše ministerstvo zahraničia, neposkytli českej a slovenskej verejnosti, ani ako ani dnes, predseda vlády Pellegrini, uspokojivé a presvedčivé informácie o “nezáväznosti” deklarácie…
Globálna dohoda OSN o migrácii a jej legalizácii, nadväzujúca na dnes pozmenený Rabatský proces (zastavenie nelegálnej migrácie s príslušenstvom), prijatá v piatok 13-teho júla, bude signatárskymi štátmi a najvyššími funkcionármi EÚ oficiálne prijatá v decembri 2018.
Už prípravného rokovania o globálnom pakte o migrácii sa v minulom roku stiahli Spojené štáty, pretože podľa nich je pakt nezlučiteľný s migračnou politikou Washingtonu.
Maďarský minister zahraničia Péter Szijjártó aj tento raz navrhne vláde, aby Budapešť začala aj procedúru odchodu z rokovania OSN o globálnom pakte o migrácii.
Viac ako 190 krajín sveta schválilo v piatok podobu globálneho paktu o migrácii.
Cieľom tejto (zasa!) “len nezáväznej” dohody, ktorá bude oficiálne prijatá na ministerskej schôdzke tento rok v decembri v marockom Marákéši, je podpora bezpečnej, riadenej a legálnej migrácie a zníženie počtu prípadov pašovania ľudí a obchodovania s ľuďmi.
Dokument definuje migráciu ako základné ľudské právo, ktoré ale základným ľudským právom nie je (!), a stáva sa tak konfliktným vo vzťahu k zvrchovanosti národných štátov slobodne sa rozhodnúť, komu poskytnú útočisko azylu podľa Ženevskej konvencie, ale aj komu umožnia na svojom území sa usadiť, a kto dostane-nedostane prácu (sociálny a ekonomickí migranti). K právu na migráciu pribudlo právo úteku pred klimatickými zmenami, ale aj s právom na zlučovanie rodín migrantov.
Prijatie migrantov znamená pre ekonomiku štátu zvýšené nadštandardné náklady na ich ubytovanie, existenciu, zdravotnú a sociálnu starostlivosť, vzdelanie a takmer vždy neistú integráciu, teda, ich začlenenie do systému práva a kultúry štátu, teda, jej prijatie a prispôsobenie sa…
… je všeobecne známe (osobná zážitková a sprostredkovaná poznatková skúsenosť), že to sa spravidla najmä v častých prípadoch príchodu osôb z iných, civilizačných, kultúrnych a náboženských okruhov nedeje.
Slovensko si desaťročia nevie rady s vlastnými neprispôsobivými Rómami…
Znova, podľa Szíjjártóa, dokument by zlegalizoval nelegálnu migráciu a štáty by museli týmto osobám poskytnúť porovnateľný status s občanmi daného štátu.
Ak si štáty, najmä krajín V-4 uľahčene „vydýchli“, že kvóty pre realokáciu migrantov už nie sú na programe dní, nie je to ešte celkom a úplne tak…
Séria, zatiaľ troch „nezáväzných“ globálnych politických dokumentov napovedá vývoju k prerozdeľovaniu migrantov implicitne, už samotným obsahom textov zmienených dokumentov.
Sú verejné poznatky, že „naši politici“ hovoria inak smerom k nám, občanom, a inak smerom von a v Bruseli…
Oficiálna globálna dohoda o bezpečnej, riadnej a pravidelnej migrácii sa zaoberá tým, prečo ľudia migrujú, ako ich chrániť, ako ich integrovať …
K podpore a povzbudeniu štátov k prijatiu oboch globálnych dohôd OSN a to Global Compact 1 a 2 (o ktorej som obšírne písal už skôr, sa pripojil aj pápež František.
Varia nás ako žaby v hrnci. Z beztvarými a neaktívnymi masami, sa ale “nezáväzne” ideologicky a politicky, pracuje “dobre” a ľahko, a najmä “nezáväzne”.
Zdroje: Tieto a podobné informácie v ostatných spravodajských dňoch priniesli spravodajská TA3, STV, noviny.sk, denníky N a SME, taktiež Pravda, noviny.sk, eurorespekt.sk, HNonline.sk a ďalšie…
Na jedno brdo. Len tak. Nezáväzne.
Žiadne z médií ale nezmienilo, že západná Európa (EÚ a jej „jadro“) sa rozhodla platiť účty za nesplatenú kolonizáciu Afriky, na úkor a so „solidárnym“ prispením štátov V-4, ktoré sa na nej nepodieľali a nemali na nej žiadnu vinu.
Afriku ale treba „riešiť“ inak: Solidárnou finančnou a vecnou pomocou udržateľnosti základných podmienok k životu (voda) energie, zdravotníckou starostlivosťou, školstvom, investíciami á la „Marshallov plán“ a nie lákaním  do Európy a odčerpávaním mladých, fyzicky zdatných a prípadne mentálne zdravých ľudských zdrojov, ktoré, ak nie sú v ohrození zdravia, života (vojensky, politicky, nábožensky) by sa mali aktívne podieľať na budovaní svojho domova a pôvodnej vlasti.
Miroslava Lajčákovo, a jeho ministerského kabinetu, že „migrácia je nezastaviteľná“ je, žiaľ, len mylný osobný názor ministra zahraničia Slovenska…
Azylové politiky by mali byť len krajným riešením len v preukázateľnej núdzi ako nástroj na ochranu základných ľudských práv, prednostne, práva na ľudský život v mieri a bezpečí…
Pekne pozdravujem. 🙂
Autor článku: Juraj Režo alias notorickyobcan

Ilustračne:
Mapa Afriky z roku 1884:

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Juraj Režo

O AUTOROVI

MOJE OSOBNÉ VYZNANIE LÁSKY K SYSTÉMU
Ako a eko ďalej? Okrídlené „Pravda a láska zvíťazia nad lžou a nenávisťou“ je nenaplnená hypotéza „Veľkého Novembra“.
Výsledok tu máme dnes, v hektike ostatného a ostávajúceho času poslednej voľby:
Žiadna láska. Len nenávisť, lož, zloba a závisť.
Môj odkaz Európskej únii (prebieha v nej invazívna islamizácia kresťanskej Európy):
Pravda je pravda. Lož je lož. Polopravda je lož. Existuje len pravda alebo lož. Relativizácia pravdy je lož.
Pravda: Liberálna demokracia je orwellizmus. Falošný newspeak.
Liberálna demokracia je podliezavý a sladký podvod, mačkažák (falošné mačacie zlato).
Nie je pravou hodnotou. Pravé hodnoty sa tvoria inak.
Nenastoľuje reálnu slobodu, ale diktatúru falošných slobôd práv. Tretiu totalitu. Neoliberálny fašizmus. New world order.
Európa, chráň svoje rodné a kmeňové kresťanstvo, inak prídeš o život!
Európa, nový svetový poriadok nesmie byť tvojím poriadkom, zachovaj si svoj pôvodný.
New world order je vláda reálneho alebo pomyselného Satana, nastoľovaná neo liberálnou demokraciou, ktorá, ak budeš pokračovať v benevolencii voči nej aj islamu, pod false flag základného práva na náboženské vyznanie, ťa zničí a zotročí. A napokon zlikviduje teba, tvoje kresťanstvo aj islam. A nastolí vládu jediného náboženstva NWO, jednej vlády a jednej meny.
Konflikt judaizmus, kresťanstvo verzus islam sa po domnelom víťazstve islamu zmení na konflikt NWO verzus islam.
A musíš si, vybrať, Európa, čo je pre tvoj život dôležitejšie, či tvoje reálne základné ľudské práva s právom na tvoj dobre udržateľný život od počatia po prirodzenú smrť, alebo otroctvo pod systémom a globálnym metasystémom centrálneho matrixu New world order.
Občania Európy a Slovenska, bojujte s orwellizmami a klamlivým, zaliečavým jazykom a sladkými, zaliečavými rečičkami v bežnom živote a najmä v politike, ktorá vás manipuluje aj pripravenými falošnými prieskumami, a aj nimi vás vťahuje do klamlivých politík, a takto pripravené a „predžuté ovce“ vás vo vašej dobrej viere a nádeji, že sa „konečne“ rozhodnete správne (lebo však aj prieskumy..!) vás posiela k volebným urnám a na budúce krvavé jatky...
To je LOŽ! Klamú vás od rána do večera (aj v noci)!
A používajú, zneužívajú proti vám svojich platených užitočných idiotov.
Pekne pozdravujem. :-)
Autor článkov: Juraj Režo alias notorickyobcan

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 288

Celkové hodnotenie: 12.19

Priemerná čítanosť: 1133

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Na podporu RTVS sa v stredu v Bratislave uskutočnil protest

    0icon

    Stovky ľudí sa v stredu zúčastnili na Námestí slobody v Bratislave na proteste na podporu RTVS. Usporiadala ho iniciatíva Mier Ukrajine. Účastníci neskôr vytvorili aj…

    Prezidentka: Žiadna iná alternatíva by nás nechránila tak ako Aliancia

    0icon

    Bratislava 27. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR - Jakub Kotian)   Pred dvomi dekádami Slovensko urobilo najdôležitejšie a najlepšie možné rozhodnutie pre svoju bezpečnosť. Prezidentka Zuzana Čaputová…

    Počas posledného protestu v Bruseli farmári pritlačili na ministrov

    0icon

    Bratislava 27. marca 2024 (HSP/ The European Conservative / Foto : Screenshot X @TOR_EuroCon)   The European Conservative informuje, že na utorkovom proteste poľnohospodárov v…

    Vojaci si pripomenuli vstup do NATO za účasti veliteľa Cavoliho

    0icon

    Bratislava 27. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:Facebook/Ozbrojené sily Slovenskej republiky)   Vojaci si pripomenuli 20. výročie vstupu Slovenska do Severoatlantickej aliancie (NATO) v utorok (26. 3.) za…

    Gerson Rodrigues zo Slovana dostal podmienečný trest, môže sa odvolať

    0icon

    Luxemburg 27. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Martin Baumann)   Luxemburský futbalista Gerson Rodrigues z bratislavského Slovana dostal podmienečný trest odňatia slobody na 18 mesiacov a peňažnú pokutu…

    Van Aert má zlomené rebrá a kľúčnu kosť po páde na belgickej klasike

    0icon

    Americký cyklista Matteo Jorgenson vyhral stredajšie preteky Dwars door Vlaanderen. Jazdec tímu Visma sa tak stal prvým jazdcom z USA, ktorý vyhral túto flámsku klasiku.…

    Prezidentka prijala poverovacie listiny od dvoch nových veľvyslancov

    0icon

    Bratislava 27. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:Facebook/Zuzana Čaputová)   Prezidentka Zuzana Čaputová v stredu prijala poverovacie listiny srbského veľvyslanca Alexandara Nakića a tureckého veľvyslanca Erkana Özorala. Informovala…

    Polícia začala trestné stíhanie v súvislosti s nájdením mŕtveho tela v Dunaji

    0icon

    Bratislava 27. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Jakub Kotian)   Polícia začala trestné stíhanie v súvislosti so stredajším nálezom mŕtveho tela ženy v Dunaji. TASR o tom informoval…

    Rezort kultúry: dočasne poverená riaditeľka Bibiany Petra Flach spĺňa všetky kvalifikačné predpoklady na výkon funkcie

    0icon

    Bratislava 27. marca 2024 (HSP/Foto:Facebook/BIBIANA, Medzinárodný dom umenia pre deti)   Dočasne poverená riaditeľka Medzinárodného domu umenia pre deti a mládež Bibiana Petra Flach spĺňa…

    Koho by nikdy nevolil Juraj Draxler?

    0icon

    Bratislava 27. marca 2024 (HSP/ Facebook/ Foto : Screenshot Facebook Video)   Exminister Juraj Draxler v nedávnom videu na sociálnej sieti Facebook vyjadruje svoje posolstvo…

    Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

    Vanda Rybanská

    Pavol Lemko

    Milan Šupa

    Ivan Štubňa

    Juraj Tušš

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA