Kotlár, osina v zadkoch

Stále väčšiu radosť robí progresívcom pán prezident. Je v paláci iba pár mesiacov, ale už každý musí vidieť, že sme volili menšie zlo. Rozdiel je iba v jamkách na lícach. Ani Peter Pellegrini nie je prezident Slovenskej republiky. Ona ho iba platí, šatí, vozí a chráni. On pritom vládne Tejtokrajine a Slovensko spomenie iba ak sa pomýli.

Aktuálny problém vznikol vo chvíli, keď splnomocnenec vlády pre otázky Kovidu 19 predniesol správu. Poukázal v nej na medicínske lapsusy, právne nedostatky aj na ťažkosti získať informácie od orgánov ktoré nimi disponujú. Všetci čo sme MUDr. Kotlára svojimi krúžkami posunuli do parlamentu vieme, že sme to urobili práve kvôli jeho dlhodobej nespokojnosti s prístupom štátnych orgánov a jednostrannou, manipulatívnou kampaňou oficiálnych médií k tak dôležitej téme akou Kovid bol, je a zdá sa ešte dlho bude.

MUDr. Kotlára, rovnako ako aj významnú časť obce lekárov, genetikov, mikrobiológov, imunológov a iných odborníkov znepokojil jednostranný, navyše celkom odovzdaný prístup zodpovedných pracovníkov zo sféry zdravia občanov k  nespoľahlivému testovaniu, najmä však k hromadnému očkovaniu vakcínami, ktoré neboli otestované, ktoré sa používali masívne napriek tomu, že neboli preverené ŠUKLom, kvalitu ktorých negarantoval ani výrobca. Trestuhodný bol a doteraz je, vynútený reverz očkovanca, ktorý podpisuje informovanosť o dôsledkoch látky ktorú mu do tela vpravujú. Obsah nepozná nikto a je na počudovanie, že oficiálne aj neoficiálne kruhy a osoby spojené s „očkovaním“ robia všetko možné aj nemožné, aby bol status quo zachovaný. Osobné invektívy nevynímajúc.

Aj celoplošné masívne testovanie v druhom SNP bolo unikátne. Porušovalo všetky princípy medicínskej praxe. Napriek tomu ho politikmi vyberaní odborníci schvaľovali, obhajovali, podporovali, riadili a vnucovali. Podozrivé boli aj popierania vlastných tvrdení. Politikmi vybraný odborník najskôr tvrdil, že rúška sú neúčinné a nosiť ich by bol nezmysel, vzápätí zmenil názor a súhlasil aby rúška musel mať každý aj v lese keď bol sám. Iný sľuboval imunitu po jednej vakcíne, ale o niekoľko dní propagoval buster. Všetci už museli vedieť že ani trojnásobné očkovanie nikoho nechráni. Nepovšimnuté nemôžu ostať ani propagandistické bludy „Vakcína je sloboda, vakcína je život, vakcína je šťastie, … a ich autori„.

 Mimoriadne podozrivý bol prístup „odborníkov“ k verejnej diskusii. Porušovalo to zaužívané konvencie. Zoznam vládou vybraných odborníkov bol utajený, spôsob ich výberu bol utajený, delegovanie bolo utajené, porady boli utajené, zápisnice buď neboli vykonávané, alebo boli utajené,  zistené údaje boli utajené, archívy testov boli utajené, zoznamy očkovaných boli utajené, úmrtia priame aj kolaterálne boli utajené, všetky súvisiace štatistiky buď neboli vykonané, ale v každom prípade boli utajené.

Všetko nahradila masívna jednostranná až hororová kampaň smerujúca k očkovaniu. Mraziacimi boxami na mŕtvoly pri cintorínoch počnúc, cez zákaz pitiev, zákaz zhromažďovania, vyhlásenia mimoriadneho stavu, zákaz cestovania, zatvárania prevádzok, dokonca jedálenských vozňov pri prejazde niektorou stanicou, až po niekoľkotýždňové internovanie čo i len podozrivých z nákazy. Rozhodnúť mohol nespoľahlivý test akýmsi špáradlom. Vrcholom však bolo hrubé odsúdenie každého polemického názoru a bezohľadný postih autora až po stratu zamestnania.. Nezabudnuteľná bude doba Kovidová a nezabudnuteľní budú jej aktéri.

MUDr. Kotlár svojou prácou supluje činnosť ministrov zdravotníctva, generálneho prokurátora, ústavného súdu a v konečnom dôsledku aj povinnosti bývalej prezidentky Tejtokrajiny. To oni sa mali z pozície svojich funkcii postarať o bezpečnosť občanov ktorí im odovzdali moc v presvedčení, že ak už nie sú odborníci na danú problematiku prijmú na základe diskusii rozhodnutia, ktoré neporušia ústavu ani ostatné zákon. Na konci dňa vieme, že Vláda porušovala ústavu na tisíc spôsobov.

Iba prezident Tejtokrajiny uprednostní most chátrajúci už štyridsať rokov pred očkovaním detí pochybnou látkou o ktorej sa podľa už dokázanej účinnosti nedá tvrdiť že je vakcína. Iba tí členovia vlády, ktorí sa nezaujímajú o svojich občanov môžu blokovať prácu statočného lekára, ktorý plní volebné záväzky zapracované do volebného programu. Iba tí členovia vládnej koalície, ktorí nerešpektujú koaličnú zmluvu nepodporia jeho oprávnený prístup ku všetkým archívom, ku všetkým štatistikám a ku každému dokladu ktorý si ku svojej práci MUDr. Kotlár vyžiada kedykoľvek, kdekoľvek a od kohokoľvek.

Naopak. Je päť minút po dvanástej, keď mali prebehnúť odborné konferencie, verejné diskusie, hodnotiace komentáre, okrúhle stoly a konfrontačné dialógy skutočných profesionálov s vedeckým pozadím na každej úrovni. Už nejde iba o milióny eur, ale o milióny ohrozených a možno aj zmarených ľudských životov. Na vrchole pyramídy zodpovednosti stojí prezident. On prvý by si mal uvedomiť, že súčasťou fauny Tejtokrajiny je aj človek, a mal by to byť  práve on, Peter Pellegrini, kto začne prácu MUDr. Kotlára a jeho tímu s celej vážnosti svojho úradu podporovať napriek tomu, že si uvedomuje bolesť ktorú spôsobí osina v zadku všetkým zodpovedným.  Ak nie, neostane nám nič iné, iba aj tomuto prezidentovi držať palce, aby si čo najskôr porozumel s univerzitou v Amerika a začal svoje vlastné prednáškové turné.

 

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

René Pavlík

O AUTOROVI

Narodil som sa v čase, keď vlaky mali tri triedy. Podstatnú časť života som strávil v Bratislave. Po absolvovaní strednej školy som aj maturitu zvládol bez protekcie a podvádzania.
Prestávky bývania ma zastihli v Pardubiciach (otec reprezentoval v ÚDA), v Košiciach (dva roky na internáte) a v Brne (26 mesiacov - vojna na letisku).
Vystriedal som niekoľko zamestnávateľov TATRA Kopřivnice (konštruktér motorov, skúšobný technik), STK (kontrolór), SHMÚ (hydrológia podzemných vôd), Letisko MRŠ (ochrana, dispečer paliva).
Do 18. rokov som pretekal na kajaku a neskôr som sa venoval služobnej a súťažnej kynológii (28 rokov).
Bratislavskú králikáreň, ktorej hodnota neustále stúpa, som pred dvanástimi rokmi prenechal svojmu ženatému synovi (s dvomi deťmi), aby nemusel žiť v petržalskom podnájme a presťahoval som sa do krásneho prostredia kopaníc kde sa ešte ľudia zdravia aj keď sa nepoznajú. Neľutujem.
Moje rodné mesto sa zmenilo a máločo v ňom k lepšiemu. Rodná nemocnicu na Zochove neexistujej, výletnú reštaurácia do ktorej chodil už Ľ. Štúr nepoznávam, tam kde desaťročia predávali klince je bohviečo, a v MHD vám nemá kto povedať kam ide a kde máte prestúpiť, sneh sa neodváža, iba solí a prehadzuje. V Bratislave je viacej Blavákov ako normálnych ľudí. Opakujem - neľutujem.
Ak som napísal málo, rád doplním.

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 160

Celkové hodnotenie: 36.99

Priemerná čítanosť: 955

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Tragédia neďaleko Žiliny: zomrela 53-ročná žena

    0icon

    Žilina 14. októbra 2024 (TASR/HSP/Foto:Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj)   Pondelková ranná dopravná nehoda na ceste II/583 medzi Žilinou a Krasňanmi mala tragické následky. Čelnú…

    Mick Schumacher je na zozname kandidátov Audi, Binotto: "Zvažujeme ho"

    0icon

    Berlín 14. októbra 2024 (TASR/HSP/Foto:Screenshot Youtube/Formula Today)   Nemecký jazdec Mick Schumacher má opäť šancu pretekať v seriáli F1. Šéf tímu Audi Mattia Binotto ho…

    Začíname predbiehať západné krajiny. Dôkazom je Kaliňák

    0icon

    Bratislava 14. októbra 2024 (HSP/Foto:Facebook/Ministerstvo obrany Slovenskej republiky)   Postrehli ste, kam sa vybral na pracovnú cestu Robert Kaliňák? Vydal tým dôležitý signál pre budúce…

    V obci Nemecká došlo k nehode osobného auta s vlakom, jedna osoba prišla o život

    0icon

    V obci Nemecká v okrese Brezno došlo v pondelok predpoludním k dopravnej nehode osobného auta s vlakom. Pri udalosti prišiel o život 77-ročný vodič, jeho…

    Trebišov vyzýva na celoplošnú deratizáciu živočíšnych škodcov

    0icon

    Mesto Trebišov vyzýva fyzické osoby, právnické osoby a fyzické osoby - podnikateľov, aby v čase od 15. októbra do 15. novembra vykonali deratizáciu v objektoch…

    V Handlovej vznikla MŠ pre deti so zdravotným znevýhodnením

    0icon

    Handlová 14. októbra 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Martin Baumann)   V meste Handlová vznikla materská škola (MŠ) pre deti so zdravotným znevýhodnením. Od septembra funguje v priestoroch Špeciálnej…

    Europoslanec po fiasku v Trenčíne: "Dúhoví extrémisti, je to 3:0!"

    0icon

    Bratislava 14. októbra 2024 (HSP/Facebook / Foto: Screenshot Facebook video)   Hnutie Republika minulý týždeň upozornilo verejnosť na školské aktivity organizované v súvislosti s blížiacim…

    Útvar hodnoty za peniaze: Rezort obrany by mal aktualizovať harmonogram rekonštrukcie letiska Sliač

    0icon

    Ministerstvo obrany (MO) SR by malo aktualizovať harmonogram rekonštrukcie vojenského letiska Sliač. Predpokladaný termín dokončenia výstavby, január 2025, rezort nestíha a projekt bude realizovaný minimálne…

    Levice doma privítajú Zaragozu, Madzin: "Treba si to vážiť"

    0icon

    Basketbalisti Patriotov Levice majú pred sebou druhý duel v B-skupine Európskeho pohára FIBA (EP FIBA). V utorok 15. októbra o 19.00 h bude čeliť majster…

    Ministerstvo vnútra: Odporúčania ÚHP by obstarávanie počítačov pre štátnu správu mohli predražiť

    0icon

    Odporúčania Útvaru hodnoty za peniaze (ÚHP) by mohli viesť k predraženiu nákupu počítačov pre štátnu správu, ktorý pripravuje Ministerstvo vnútra (MV) SR. Pôvodný zámer tak…

    Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

    Branislav Čech

    Peter Lipták

    Andrej Valihora

    Zdeno Drdol

    Miroslav Urban

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    .

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA