Dobro a zlo! Konečné zúčtovanie!

O dobre a zle sa hovorí ako o dvoch protipóloch, medzi ktorými prebieha odveký vzájomný boj. Na základe toho vzniká dojem, že ide o dva rovnocenné princípy a dve rovnocenné sily. Pravda je však taká, že o nijakej rovnocennosti nemôže byť ani reč, pretože v skutočnosti existuje len jedna jediná sila. Je to základná sila Stvoriteľa, prúdiaca úplne všetkým, čo jestvuje. Nachádza sa v rastlinách, zvieratách, nerastoch, ľuďoch i vo hviezdach. Táto sila je základom všetkého a preniká všetkým.

A teraz oprávnená otázka, kde sa potom vzalo zlo?

Pozrime sa v tomto smere najskôr na prírodu. Na neporušenú, panenskú prírodu bez ľudských vplyvov. Vládne v nej krása, čistota a harmónia. Vládne v nej rovnováha medzi rastlinnými i živočíšnymi druhmi za prítomnosti určitej zdravej, prirodzenej, drsnej prírodnej životaschopnosti. Panenská, ľuďmi nedotknutá príroda so svojou faunou a flórou sa podobá raju, v ktorom nie je prítomné zlo.

Prečo je tomu tak?

Pretože základná sila Pána je všetkými bytosťami prírody spracovávaná v súlade s jej Svetlou podstatou. Je všetkými bytosťami prírodného sveta zhodnocovaná zdravým, pravým a čistým spôsobom. Je využívaná a zhodnocovaná tak, že o prírodnom svete a všetkých jeho bytostiach môžeme povedať, že pôsobia v súlade s Vôľou Stvoriteľa, čoho výsledkom je bez zásahu ľudí pozemský prírodný raj. To je fakt, ktorý nie je možné poprieť.

Týmto vysvetlením sa dostávame k neuralgickému bodu celého stvorenia, k ľuďom, skrze ktorých prišlo zlo a vzniká zlo. A zlo skrze ľudí vzniká preto, lebo Svetlú silu Stvoriteľa nimi prúdiacu, nezhodnocujú a nevyužívajú v jej Svetlom zmysle, ako prírodný svet, ale svojim chcením, myšlienkami a činmi ju premieňajú na veci zlé, nečisté, nespravodlivé a duchovne prázdne.

Znamená to teda, že zlo vzniká prostredníctvom tej istej sily, ako dobro! Dobro je správne a čisté využívanie sily Pána. Zlo vzniká zneužitím a zakalením základnej sily Pána, ktorá je ľuďmi vedená do nečistých a nedobrých myšlienok, slov a činov.

Znamená to teda, že dobro a zlo nie sú a nikdy neboli rovnocenné. Existuje len jediná Svetlá sila Stvoriteľa, prúdiaca celým stvorením a všetko v ňom prenikajúca. Zlo vzniklo zakalením, znečistením a zneužitím tejto sily. Ak je využívaná sila Pána v jej Svetlom a čistom zmysle, môže vzniknúť iba raj tak, ako to dokazuje prírodný svet. Avšak zneužívaním tejto sily vzniká zlo a temno tak, ako to na zemi a v jemnejších sférach okolo nej dokázali ľudia.

Po celé tisícročia nechával Stvoriteľ ľudí na základe ich slobodnej vôle využívať jeho základnú silu k dobrému, alebo ju zneužívať k zlému a nesprávnemu. Nastáva však čas, keď po tisícročiach tak, ako bolo zasľúbené, prichádza Svetlo Pána do blízkosti zeme, aby každý jednotlivec vydal účet toho, ako hospodáril s jeho silou. Či ju využíval k dobrému, alebo ju zneužíval k zlému.

Po celé tisícročia nebol žiadny človek v tomto smere nevedomý, pretože Stvoriteľ sa postaral o to, aby sme vedeli, ako je treba správne hospodáriť s jeho silou. Desatoro prikázaní, učenie Pána Ježiša Krista, slová prorokov, ako i zakladateľov veľkých svetových náboženstiev, Posolstvo Grálu, to všetko nie je nič iného, ako vysvetlenia prinesené na zem zo Svetla, hovoriace o tom, ako majú ľudia správnym spôsobom využívať základnú silu Pána, aby prostredníctvom nej vytvárali na zemi harmóniu, mier, šťastie a pozemský odlesk rajských záhrad.

V súčasnosti prevláda na zemi zlo, pretože ľudia všetky tieto skutočnosti ignorovali a stále ignorujú. Preto sa zem stala ríšou zla, na ktorej sa temno rozťahuje so suverénnou, sebavedomou drzosťou v domnení, že nakoniec ovládne a privlastní si celú zem zo všetkým, čo je na nej. Temno sa domnieva, že jeho pozemskou vládou nič neotrasie a nič ju nezastaví.

Svetlo Pána však prichádza k zemi ku konečnému zúčtovaniu, spolu s nepremožiteľnými šíkmi Svetlých bojovníkov, z ktorých každý využíva silu Pána čistým a správnym spôsobom, zatiaľ čo temno a jeho služobníci používajú tú istú silu, avšak zakalenú a znečistenú. Tým ale nevyhnutne dochádza k jej zoslabeniu, a preto všetko temné a zlé musí byť nevyhnutne slabšie. Preto konečný boj Svetla s temnotou nemôže dopadnúť inak, ako víťazstvom Svetla a porážkou temna.

V tejto vážnej a rozhodujúcej dobe, v ktorej ide o všetko, o celé naše bytie a nebytie, musí preto každý človek vedieť, že ním prúdi čistá sila Stvoriteľa a on ju môže viesť svojimi myšlienkami a chcením buď dobrým, alebo zlým smerom. Záleží iba od spôsobu nášho cítenia a myslenia, či táto nesmierna sila vyvolá dobro, alebo zlo.

V dnešnej nesmierne vážnej dobe, v ktorej ide každému z nás o všetko, myslime s čistou radosťou na to, že sme schopní svojim úprimným cítením, myslením a chcením dobra bez námahy riadiť jedinú, mohutnú silu. Táto sila potom zapôsobí presne podľa druhu nášho cítenia a myslenia. Pracuje sama, my ju potrebujeme len riadiť.

To všetko sa deje úplne jednoducho a prosto. K tomu netreba žiadnu učenosť, ani čítanie a písanie. Je to dané každému z nás. Tak, ako každý deň zapíname elektrický prúd a môžeme ním svietiť, kosiť, píliť a robiť desiatky ďalších vecí, úplne rovnako každý deň zapíname silu Stvoriteľa svojim cítením a myslením.

Môžeme sa z toho radovať a môžeme byť na to hrdí, ak používame silu k dobrému. Ale trasme sa, ak ňou mrháme len tak bez úžitku, alebo ju používame k niečomu nečistému a nedobrému, pretože nikto nemôže uniknúť dôsledkom toho, že zle hospodári so Svetlou silou. Dôsledky na nás dopadnú či už na tomto, alebo na druhom svete a musia nám priniesť bolesť a strádanie, pretože nikomu nie je dovolené beztrestne zneužívať silu Pánu k zlému.

Aby sme teda nemuseli byť pri prebiehajúcom, konečnom zúčtovaní dobra so zlom zrazení do priepasti zničenia, vzchopme sa konečne k tomu, aby sme silu Pána využívali iba správnym spôsobom. Dôsledky našich minulých pochybení v tomto smere na nás síce budú musieť dopadnúť, pretože tak to vyžaduje Spravodlivosť Stvoriteľa, ale naše správne využívanie jeho sily už len k dobrému, čistému a Svetlému môže spôsobiť ich zmiernenie.

Najdôležitejšie však je, aby sme pri konečnom zúčtovaní so všetkým temným a zlým, stáli na správnej strane. Na strane tých, ktorí využívajú silu Pána správnym spôsobom. Spamätajme sa preto a urýchlene učiňme tento krok. Udržiavajme krb svojich myšlienok čistý, aby sme založili mier, boli šťastní a vyhli sa zlému.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Milan Šupa

O AUTOROVI

Som človek presvedčený o tom, že to skutočné, pravé a pravdivé je možné uvidieť len vnútorným zrakom.

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 102

Celkové hodnotenie: 21.8

Priemerná čítanosť: 1007

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Danko: Slovenskú ekonomiku môže stiahnuť pod vodu rezort zdravotníctva

    0icon

    Slovenskú ekonomiku môže stiahnuť pod vodu rezort zdravotníctva. Vyhlásil to podpredseda Národnej rady SR a líder koaličnej SNS Andrej Danko. Od koaličného partnera, strany Hlas-SD,…

    Výbor pre nezlučiteľnosť funkcií začal konanie voči viacerým funkcionárom

    0icon

    Výbor pre nezlučiteľnosť funkcií Národnej rady (NR) SR začal konanie voči viacerým verejným funkcionárom v súvislosti s podozrením z porušenia zákona o ochrane verejného záujmu.…

    O historickej pamäti a nevyhnutnej pomste

    0icon

    Moskva 18. septembra 2024 (HSP/Foto:Screenshot Youtube)   Dmitrij Medvedev, bývalý ruský prezident, sa zamyslel nad krivdami, ktoré sú momentálne rôznymi aktérmi páchané na Rusku a…

    V Bratislave bol v dome nájdený muž bez známok života

    0icon

    V jednom z rodinných domov na bratislavskej Kremeľskej ulici našli v utorok (17. 9.) večer muža bez známok života. Dom sa nachádzal mimo záplavovej oblasti.

    Europoslanci z PS plačú za Šimečkom už aj v Európskom parlamente

    0icon

    Bratislava 18. septembra 2024 (HSP/ Facebook / Foto:TASR/AP-Frederick Florin, Pool via AP)   Na dnešnej debate v pléne Európskeho parlamentu niektorí slovenskí europoslanci(z klubu PS)…

    Na Baltskej ulici v Podunajských Biskupiciach sa prepadla časť vozovky

    0icon

    Na Baltskej ulici v bratislavských Podunajských Biskupiciach sa prepadla časť vozovky. Upozorňuje na to mestská časť na sociálnej sieti.

    Polícia pátra po nezvestnom 46-ročnom Jozefovi Horvatovičovi z Bratislavy

    0icon

    Polícia pátra po nezvestnom 46-ročnom Jozefovi Horvatovičovi z Bratislavy. V utorok (17. 9.) okolo 15.30 h ušiel zo sanatória na bratislavskej ulici Jaskový rad. Tam…

    Kamenického vyjadrenia o ľuďoch kupujúcich knihy vyvolali búrku. Ministri reagujú: Máte sa na čo tešiť!

    0icon

    Bratislava 18. septembra 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Pavel Neubauer) Aktualizované 18. septembra 14:10 Minister financií SR Ladislav Kamenický (Smer-SD) nepovažuje knihy za doménu bohatých. Sú o tom presvedčení…

    V hlavných kempoch sa predstaví 21 Slovákov, jednocestné zmluvy majú štyria

    0icon

    V hlavných prípravných kempoch zámorských klubov pred novou sezónou NHL sa predstaví dokopy 21 slovenských hokejistov. Iba štyria z nich však majú jednocestné kontrakty -…

    Pre budovy vo vlastníctve štátu má byť povinné označenie štátnou vlajkou SR

    0icon

    Bratislava 18. septembra 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Martin Baumann)   Pre budovy vo vlastníctve štátu má byť povinné označenie štátnou vlajkou SR. Výnimkou majú byť sídla diplomatických a…

    FOTO DŇA